Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi çok Sivas’ta . Baya kırdık ama.....
Hüseyin69 12.07.2006, 01:48 Olayı bana kayın biraderim anlatınca donup kaldım. İlk fırsatta ibret olsun diye bunu kamuoyuyla paylaşmaya karar verdim.
Yer Almanya’nın Wetzlar kenti. 2005’in sonlarında kayın biraderim bir Türk düğününe gider. Masa komşusu yıllardır tanıdıkları Sivaslı Bekir’dir. Bu kişiyi ben de tanıyorum. 55–60 yaşlarında birinci kuşaktan bir Almancı. Gürültü müzik sesi arasında Bekir Amca ve kayın biraderim sohbet etmektedir. Bu yüzden sohbet hep kesik kesik sürer. Kayın birader Türkiye’ye kesin dönüş yapacağından söz döner dolaşır buraya gelir. Bekir Amca, memleketi Sivas’ı beğenmediğini ve bu yüzden Antalya’ya yerleşmek istediğini anlatır. Kayın birader Sivas’ı niye beğenmediğini sorar merakla.
O öyle Alevi olduğunu belli eden biri olmadığından Bekir Amca konuşmasında rahattır. Daha doğrusu bu ailenin Kütahyalı da olduklarından Alevi olduklarını tahmin etmemektedir Bekir Amca.
Der ki, “Alevi çok Sivas’ta Alevi. Baya kırdık ama hala çoklar Sivas’ta. Hoşlanmıyorum bu Kızılbaşlardan…”
Bunun üzerine kayın biraderin Alevilik damarı tutar ve yine de alttan alarak, Alevi olduğunu belli etmeden şöyle der, “Ama Bekir Amca onlar da bizim vatandaşımız. Türk ve Müslümanlar, kime ne zararları var ki Alevilerin?”
Böyle bir soruyu hiç beklemeyen Bekir Amca, “Tamam haklısın” filan diyerek çevir kazı yanmasın rolüne yatar. Yani Bekir Amca, çok az da kalsalar hala Sivas’ta ikamet eden Alevilerden rahatsızdır ve sırf o nedenle dönecek olursa Almanya’dan memleketine yerleşmek istememektedir.
H.DT
Bad Nauheim, 11 Temmuz 2006
KAYNAK.G.A.H
makaleyi okuyunca sizinle paylasmak istedim
bekir amcalar gibi daha nice nice amcalarimiz var
bize amca dayi kardes komsu gibi görünenler demekki bizim zayif noktamiz olan insanligimizi yakalamislar
guzel bır paylasım yapmıssın. okuyunca bende sasırdım.
daha nıce dost bıldıklerımız bızı arkamızdan vuracak acaba.
canerzincan,sahsen hic sasirmadim.
herzaman oldugu gibi,yaptiklari her turlu insanlik sucundan kendi aralarinda ogunerek bahsederler daha once yazmistim boylece itibar kazandiklarini sanirlar, dinlersen anlatirlar hosgoru,yardimseverlik,alcakgonulluk,gunahdan kacinmak,sevap islemek,bildigimiz seyler
ama oyle degil varligimizdan dahi rahatsiz oluyorlar,birakin bizi oldugumuz
gibi kabul etmek.
Alevimen 12.07.2006, 02:19 Evet maalesef Bekir amcalar halen çok sayıda var..
gözdecst 12.07.2006, 02:40 Bekir amcalar evet çoklar ama bakın oda demiş ki antalyaya taşınıcam ...isabet de olurr hepsi böle yapsın bencee:) bizi kırarak yok edemezlerr dahada çoğalmamızı sağlarlar o ayrı ...Bekir amca gibilere lafım çok beklersininiz.. en güzeli hepiniz Antalyaya:)
Hüseyin69 12.07.2006, 14:48 isin ilginc yani bekir amcamiz
konya ve benzeri kendi zihniyetine sahip bir kac il daha varken
neden antalyayi secmis
burda art niyet aramak istemiyorum,
ama antalya denilince aklima sahiller
ickili mekanlar ve yerli yabanci turistler gelir
bekir amcamiz mekan tesbitinide iyi yapiyor
ben herzaman söylerimde kimse inanmaz. bunlar bizim suratımıza gülüp arkamızdan bıçak çekenlerdir. bunlar bizim bacımıza karımıza anamıza ekmeğimize aşımıza göz koyanlardır. bunlara güvenmek çiyanla akreple yılanla aynı yatakta yatmaya benzer. geçenlerde mahallemizin yanında oturan bir alevi can vefaat etti bu can sağken alevilerle pek muatap olmaz genelde sünnilerle konuşurdu. ve cenazesin o yakın arkadaşları tarfından bizim mahallenin meydanına bırakılıp kaçoıldı. cenazeyi yine biz kaldırdık. ben cenazeyi gömdürürken bir kişi kenardan bakıyordu. bir arkadaşı yanına saldım ve sordurdum. "neyi olursunuz" oda en yakı8n arkladaşı olduğunu ama bizim cenazelerimizde namaz kılıdırmadığım için cenazeye katılmayacağını söylemiş. işte en yakını bile böyle dönek bunların.
maalesef avrupalara gidipte zihninde hala kendi beynindeki örümcek ağlarının içinde yaşayan insanlar çok var.ama antalyaya gitmesi genede çözüm olmayacak onun için çünkü antalya il sınırları içerisinde hem şehir merkezlerinde hemde köylerde yaşayan çok sayıda bir kaç yüzbin alevi var.gene kurtulamadı alevilerden.çünkü antalya ili osmanlı döneminde kızılbaşların hem ayaklanma merkezi olmuş,hemde günümüzde yoğun alevi nüfusa sahip yerlerdendir.
izmirksk 12.07.2006, 18:27 dün annemin başına gelmiş..
izmir karşıyaka da 60 yaşlarında bir adam başka biri ile konuşurken annem kulak misafiri olmuş..
-sivas olaylarını haklı bulduğunu çünkü aziz nesin in ateist olduğunu söylemiş..
düşünün sırf bir kişinin dini inancından dolayı o kadar kişinin yakılması...
ya halen ne kafalar var..
maalesef bu zihniyette cok insan var...
bizim buralardada pek çok sayıda var bekir abilerden ama bıyıksız
pirimunzur 12.07.2006, 19:31 bunlarla zaten cogu alevi canlar karşilarşiyor normal hayatta,hatta ben lisede felan kendi arkadaşlarim benim alevi oldugumu bilmeden konuşurlardi ve ben hemen alevi oldugumu soyleyincede şok olurlardı mahcup olurlardı.
malesef düşmanlarimız cok kimse insanlıga onem vermiyor ozellikle bu ayrimi yapan lar radikal kesim olyor hep. o adamin sivas taki alevileri bahane etmesi cok sacma.. boye adamlarin kendi aralarinda yaptigi birşey yani kim daha cok müslüman yarişi var boyle konuşmalari ile çevresine nekadr duyarli bir müslüman oldugunu anlatiyor akli siraca sonrada kıvıryor karşindakinin tepkisine gore peki bukadr duyarli bir musluman ise almanyadaki gavur dedikleri ile neden yaşiyor veya antalya haci memleketi felan midir saniyor.hayir bunlarin yaptigi demogoloji kendilerini müslüman gosterme maksatli karşisindaki de bir yobaz olsaydi alicagi tepki şu olurdu bence" cok dogru soyluyorsun o insanlar munafik onlarla ayni yerde yaşanmaz" (yani boyle adamlardaki asıl amaç kendini sofu gostermek etrafindakileri vay be ne adammiş dedirtmek).
vankedisi 12.07.2006, 20:03 haklısınız.böyle insanlara sinir oluyorum.eger sen müslümanım diyosan ilk önce içini temiz tutacaksın.sen hem namaz kıl,hem oruç tut sonra ad sivas katliamını haklı buldugunu söyle.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu....
KURŞUNveli 12.07.2006, 20:09 sivas taki alevileri bitirmeye kimsenin gücü yetmez....bir ölür bin doğarız...amaçları alevileri sivastan uzaklaştırmak ama bilmiyorlar ki her yaptıkları yanlış karşısında sivas daha da alevileşiyor...sivaslıyım denildiği zaman insanların ilk aklına gelen alevimisin ise bizde bunu daha da pekiştiririz ozaman...meshebin ne diyenlere sivaslıyım deriz olur biter....
Sevgi Erkan 12.07.2006, 20:17 Selamlar,
Yaşam böyle kendini bilmez insanlarla dolu.Yadırgamadık.Ama nasıl da rahat konuşuyor değil mi?İnsanlar bu kadar rahat olmamalı bence.Başka insanların hakkını yememeli. Çevremiz de böyle insanlar varsa gereken tepkiyi anında göstermeliyiz.Kimse kimsenin kökenini, yaşama hakkını elinden alma yetkisine sahip değildir.
Sevgiler dostlar.
Erkan Sevgi 13.07.2006, 00:06 Babamın sevdiğim bir sözü vardır,
"11 ay yallah yallah, 1 ay allah allah".
İşte bekir amcaların muhasebesi bu kadar; onca günahlarını böylesi bedellerle (insanlığını ve insanları yakarak) ödemeye çalışmak...
Buna kendinden ve kendisi gibilerden başka kim inananır. Sayıca çoklar ama yürek olarak sıfırlar.
Gelecek bir gün pişman olacak zalim ettiği zulme. Çünkü zulüm içinde eriyecek benliği...
gözdecst 13.07.2006, 00:35 Babamın sevdiğim bir sözü vardır,
"11 yallah yallah, 1 ay allah allah".
İşte bekir amcaların muhasebesi bu kadar; onca günahlarını böylesi bedellerle (insanlığını ve insanları yakarak) ödemeye çalışmak...
Buna kendinden ve kendisi gibilerden başka kim inananır. Sayıca çoklar ama yürek olarak sıfırlar.
Gelecek bir gün pişman olacak zalim ettiği zulme. Çünkü zulüm içinde eriyecek benliği...
11 ay yallahh 1 ay allah :) baban çok güzel söylemiş başka söze gerek yok ...
ben herzaman söylerimde kimse inanmaz. bunlar bizim suratımıza gülüp arkamızdan bıçak çekenlerdir. bunlar bizim bacımıza karımıza anamıza ekmeğimize aşımıza göz koyanlardır. bunlara güvenmek çiyanla akreple yılanla aynı yatakta yatmaya benzer. geçenlerde mahallemizin yanında oturan bir alevi can vefaat etti bu can sağken alevilerle pek muatap olmaz genelde sünnilerle konuşurdu. ve cenazesin o yakın arkadaşları tarfından bizim mahallenin meydanına bırakılıp kaçoıldı. cenazeyi yine biz kaldırdık. ben cenazeyi gömdürürken bir kişi kenardan bakıyordu. bir arkadaşı yanına saldım ve sordurdum. "neyi olursunuz" oda en yakı8n arkladaşı olduğunu ama bizim cenazelerimizde namaz kılıdırmadığım için cenazeye katılmayacağını söylemiş. işte en yakını bile böyle dönek bunların.
burada sünnilerden bahsettiğimi bazı arkadaşlar anlayamaış olmalıki benim itibarımı düşürmüşler.
bekir amca demeyim şu insan nüsvettesine ona insan kelimesi dahai fazla
Ali_Yolcusu 17.07.2006, 16:05 varsın dönmesin sivasa
yusufçukgecegez 17.07.2006, 16:26 bekir amca demeyim şu insan nüsvettesine ona insan kelimesi dahai fazla
bende bunu merak ediyordum zaten.adamın ettiğilafa bakın.halen bekir amca diyorsunuz.bari bekir dayı deyin,köprüyü geçene kadar.adam ne dediğini bilmez in teki.bu adan her türlü hakareti hakediyor.ki yaptıklarından utansın.insan sevgisi insan sevgisi nereye kadar.insan olana insan sevgisi gösterilir.evrimede inanmam ama adam evrimini tamamlamamış belli.ya böyle mallar yüzünden bütün sünniler kötü oluyaya buna kızıyorum.
Gülseren58 18.07.2006, 19:24 Bu şahsa asırlar öncesinden bir ozanımız gereken cevabı vermiş zaten. Yazık ki adını anımsayamıyorum.
SAYILMAYIZ PARMAK İLE
TÜKENMEYİZ KIRMAK İLE
Bu şahsa asırlar öncesinden bir ozanımız gereken cevabı vermiş zaten. Yazık ki adını anımsayamıyorum.
SAYILMAYIZ PARMAK İLE
TÜKENMEYİZ KIRMAK İLE
Edip Harabi
Evet maalesef Bekir amcalar halen çok sayıda var..
evet bu bekir amcalardan çok var..hatta ve hatta alevi bile demezler bize kızılbaş diye söylerler...çünkü böyle benimde tanıdığım canlı canlı bir bekir amca vardı..ne tesadüf adı bile bekir di..ve biz bu bekir le şirkeitmizin ortaklığını bile yaptık..:D :D bize hep kızlbaş derdi..ama hiç bir zamanda kötü bir durumla bakmadı bize.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
bende bunu merak ediyordum zaten.adamın ettiğilafa bakın.halen bekir amca diyorsunuz.bari bekir dayı deyin,köprüyü geçene kadar.adam ne dediğini bilmez in teki.bu adan her türlü hakareti hakediyor.ki yaptıklarından utansın.insan sevgisi insan sevgisi nereye kadar.insan olana insan sevgisi gösterilir.evrimede inanmam ama adam evrimini tamamlamamış belli.ya böyle mallar yüzünden bütün sünniler kötü oluyaya buna kızıyorum.
yusuf boşver söyleyelim bekir amca diye saygı bizde kalsın..biz aleviyiz büyüğümüze saygımız küçüğümüze sevgimiz vardır.. her zmn 72 millete aynı gözle bakarız..bekir amca da deris..bush abide deriz..clinton dayı da deriz.:D merkel teyze de rıce hala da deriz..işte biz böyle ezilen ama sevilmeyen birileriyiz..
seher.yeli 18.07.2006, 20:10 bekir amca bizim de antalyada yazlik sitelerimiz var gel bir komsu olda bak bakalim alevi varmi orda yokmu bakarsin bekir amca bize komsu olur bir bardak ayrana raki katar icer bizde gormeyiz:) bencede sivasa gidipte rahatsiz etme milleti .
unutmadan biz heryerde cogaliyoruz haberin ola
yusufçukgecegez 18.07.2006, 20:46 evet bu bekir amcalardan çok var..hatta ve hatta alevi bile demezler bize kızılbaş diye söylerler...çünkü böyle benimde tanıdığım canlı canlı bir bekir amca vardı..ne tesadüf adı bile bekir di..ve biz bu bekir le şirkeitmizin ortaklığını bile yaptık..:D :D bize hep kızlbaş derdi..ama hiç bir zamanda kötü bir durumla bakmadı bize.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
yusuf boşver söyleyelim bekir amca diye saygı bizde kalsın..biz aleviyiz büyüğümüze saygımız küçüğümüze sevgimiz vardır.. her zmn 72 millete aynı gözle bakarız..bekir amca da deris..bush abide deriz..clinton dayı da deriz.:D merkel teyze de rıce hala da deriz..işte biz böyle ezilen ama sevilmeyen birileriyiz..
birgün birileri dilimi koparacak benim.şimdi dostum.insanı sevmek büyük erdem.fakat bence şöyle bir yanlış var.sevgi zoraki bir hal almış sizde sanki.yani sevgi ile aşılanıyorsunuz.oysa sevgi doğal bir süreçte gelişmeli insanda.sevgi yolunda düşe kalka sevmeyi öğrenmeli insan.ve bunu başardığındada gerçek bir insan oluverir işte.kültürünüz insanları sevgiye yönlendiriyor bu çok güzel.ama farkında olmadığınız bişey var.sizin sevginiz doğmatik.yani bir sünni nasıl sırf namaz kılmak için namaz kılıyorsa,sizde bu sevmek içim sevmeye dönüşüyor.sevmemeyi tadamıyorsunuz.bu yüzden gerçek sevgiye ulaşmanızda bir engel bu aslında.bu bir bakıma varlık içinde büyüyen bir çocuğun,yokluğu bilmemesi gibi.sevgisizliği bilmiyorsunuz.sabır küpü olmuşsunuz otomatikman.bu yüzdende sünnilerin size tavrını anlıyamıyorsunuz.alttan almanız,sizi suçlu durumuna düşürüyor.karşınızdaki insanda aynı sevgi dilinden konuşsa amenna.ama ne odunlar var şu dünyada.
bir başka yönde,hem nefret hem sevgi aynı anda olmaz.bu insanı çözümsüzlüğe götürür.yani ne tam sevebilir,nede tam nefret edebilirsin.bu ancak aşkta olur.birisinden hem nefret edip hemde ölesiye seversin.ama başka şeyde olmaz. ben uzunbir zaman şunu anlayamadım mesela.insan sevgisi diyorsunuz.sünnileri seviyoruz diyorsunuz.ama öte yandan büyük bir nefretde var.her kızgınlık yezid soyu diye bitiyor.nefret etmeniz gerekenden ölesiye nefret etmelisiniz bence,ve sevmeniz gerekenide tam sevmelisiniz.böylece saman çöpten ayrılmış olur.böylelikle sevgi çelişkisi ortadan kalkmış olur.:confused1
Gülseren58 18.07.2006, 21:04 Edip Harabi
Teşekkür ederim, unuttuğum bir bilgiyi hatırlattığın için.
birgün birileri dilimi koparacak benim.şimdi dostum.insanı sevmek büyük erdem.fakat bence şöyle bir yanlış var.sevgi zoraki bir hal almış sizde sanki.yani sevgi ile aşılanıyorsunuz.oysa sevgi doğal bir süreçte gelişmeli insanda.sevgi yolunda düşe kalka sevmeyi öğrenmeli insan.ve bunu başardığındada gerçek bir insan oluverir işte.kültürünüz insanları sevgiye yönlendiriyor bu çok güzel.ama farkında olmadığınız bişey var.sizin sevginiz doğmatik.yani bir sünni nasıl sırf namaz kılmak için namaz kılıyorsa,sizde bu sevmek içim sevmeye dönüşüyor.sevmemeyi tadamıyorsunuz.bu yüzden gerçek sevgiye ulaşmanızda bir engel bu aslında.bu bir bakıma varlık içinde büyüyen bir çocuğun,yokluğu bilmemesi gibi.sevgisizliği bilmiyorsunuz.sabır küpü olmuşsunuz otomatikman.bu yüzdende sünnilerin size tavrını anlıyamıyorsunuz.alttan almanız,sizi suçlu durumuna düşürüyor.karşınızdaki insanda aynı sevgi dilinden konuşsa amenna.ama ne odunlar var şu dünyada.
bir başka yönde,hem nefret hem sevgi aynı anda olmaz.bu insanı çözümsüzlüğe götürür.yani ne tam sevebilir,nede tam nefret edebilirsin.bu ancak aşkta olur.birisinden hem nefret edip hemde ölesiye seversin.ama başka şeyde olmaz. ben uzunbir zaman şunu anlayamadım mesela.insan sevgisi diyorsunuz.sünnileri seviyoruz diyorsunuz.ama öte yandan büyük bir nefretde var.her kızgınlık yezid soyu diye bitiyor.nefret etmeniz gerekenden ölesiye nefret etmelisiniz bence,ve sevmeniz gerekenide tam sevmelisiniz.böylece saman çöpten ayrılmış olur.böylelikle sevgi çelişkisi ortadan kalkmış olur.:confused1
yusufcuk sözlerime dikkat et ... ben seviyoruz demedim saygı var dedim..saygı ...saygı ile sevgi arasındaki farkı öğreniniz lütfen..artı biz allatan almıyoruz bizi ikinci plana ve ikinci insan durumuna siler düşürüyorsunuz..sünnileri ben seviyorum diye bişey demedim ama şimdi diyorum sevdiğim sünnilerde var sevmediğim sünniler bizim nefretimiz size neden bi anlayabilseniz bizi yakan vuranda kılıçtan geçirende insan yerine koymayanda yerli yersiz eleşitiren ağzı alınmayacak iftiralar çeşitli suçlamalar yapanlara sizsiniz ve bmz nefretimiz bundan size ama biz yinede herkese aynı gözle bakarız..affedersin ama sana karşı biraz ağır olacak bu söz sen sana küfür eden birini severmisin ? ? herşeyine küfür eden birini ? ? burda bekir amcanın yaptığıda bu resmen haaa sen dersen bana küfür eden birini ben severim o zmn söyleyeceğim sözüm yok sana....sevgimiz bzm şu aşamada olmaya çalışıyor birlik beraberlik akrdeşlik ve demokrasi kimse kimsenin dini inancına karışmamalı bu bağlamda bekir amca ya dikkat et sen..söyledikleri çok ii bişeymi bizi sivasta yaktık ama haeln oraya gitmek sitemiyoz siz 35 kişiyi yaktınız 25 milyonu yakamassınız.....artı sizin yolunuz yakmak mı gidin israili yakınsana adamlar sizi prampraça ediyor..bombalıyor karınızı çoluğunu çocuğunuzu vuruyor... bizim gibi masumlara size zararı olmayanlara dokunmayınn...gücünüzü onlara yetirinsene....
beni sabırla okuduğun için teşekkürler yusuf....CAN
manifesto 18.07.2006, 22:02 Herkezin bir bekir amcası vardır
Mühim olanı doğruları yapmaktır..
Şimdi 11 yallah yallah 1 ay Allah Allah demek de bence bekir amcalık..ikiside yanlış..
İşte iki tarafdaki çarpık zihniyet..
O onun inancını çekemez..o da onun Ramazanını..
Oysa musalla taşında hepimizin adı mefta..
Ölüm geldiğinde ne yaptı isen hayatta
Karşına çıkacaktır elbet sıratta.. hal böyle iken hala birbirimizi çekemiyoruz veya tu kakalamaya çalışıyoruz..
Herkezin bir bekir amcası vardır
...
O onun inancını çekemez..o da onun Ramazanını..
...
Sorun aslinda bu satirda gizlidir.
Sünniler Aleviligi tümüyle yok sayiyor, Aleviler Sünniligin icinde yanlisliklardan söz ederler.
Sünnilerde Aleviligi tanimadiklari icin önyargi hakimdir ama Aleviler Sünniligi elestirecek kadar iyi bilirler.
Bekir amcalar cahilliklerinden böyle sacma sapan konusurlar iste.
yusufçukgecegez 19.07.2006, 03:21 yusufcuk sözlerime dikkat et ... ben seviyoruz demedim saygı var dedim..saygı ...saygı ile sevgi arasındaki farkı öğreniniz lütfen..artı biz allatan almıyoruz bizi ikinci plana ve ikinci insan durumuna siler düşürüyorsunuz..sünnileri ben seviyorum diye bişey demedim ama şimdi diyorum sevdiğim sünnilerde var sevmediğim sünniler bizim nefretimiz size neden bi anlayabilseniz bizi yakan vuranda kılıçtan geçirende insan yerine koymayanda yerli yersiz eleşitiren ağzı alınmayacak iftiralar çeşitli suçlamalar yapanlara sizsiniz ve bmz nefretimiz bundan size ama biz yinede herkese aynı gözle bakarız..affedersin ama sana karşı biraz ağır olacak bu söz sen sana küfür eden birini severmisin ? ? herşeyine küfür eden birini ? ? burda bekir amcanın yaptığıda bu resmen haaa sen dersen bana küfür eden birini ben severim o zmn söyleyeceğim sözüm yok sana....sevgimiz bzm şu aşamada olmaya çalışıyor birlik beraberlik akrdeşlik ve demokrasi kimse kimsenin dini inancına karışmamalı bu bağlamda bekir amca ya dikkat et sen..söyledikleri çok ii bişeymi bizi sivasta yaktık ama haeln oraya gitmek sitemiyoz siz 35 kişiyi yaktınız 25 milyonu yakamassınız.....artı sizin yolunuz yakmak mı gidin israili yakınsana adamlar sizi prampraça ediyor..bombalıyor karınızı çoluğunu çocuğunuzu vuruyor... bizim gibi masumlara size zararı olmayanlara dokunmayınn...gücünüzü onlara yetirinsene....
beni sabırla okuduğun için teşekkürler yusuf....CAN
öncelikle söylemeliyimki,alıntıyı senden yaptım ama yazım geeneldi.şahsına yönelik diil yani.bu yüzden sevgi dedim.alevilik insan sevgisi demek bildiğim kadarıyla..saygıda sevginin bir kardeşi.bu durumda nefret ile saygı bir arada olmaz diyeyim.nefretinizi ben çok iyi anlıyorum.şu yazımın tüm derdide bu zaten.aynı şeyi söylüyoruz kısmen ama anlaşamıyoruz yinede.çünkü senin nefret etmen gereken kişi bekir isimli insanlık yoksunu.bu adama hiçbir saygı duymamalısın.sizi yakanlara,yıkanlara saygı duymamalısın.nefret et onlardan,nefret et aynı düşüncede olanlardan.bu sayede ak ile kara daha iyi çıkıcaktır meydana.yani nefretin sünnilere değil bunları yapanlara olsun.onlardan sonuna kadar nefret et bu hakkındır zaten.ama bu nefret te onları sünni olarak görürsen.bu sefer bütün sünniler bu nefretin içine girer.hiçbir zaman bir sünniyi gerçekten sevemezsin bu durmda.saygıda duyamazsın.duyduğunu sandığın saygı içten değil zorakidir.kardeşlerini öldürenlere saygı duyamaz insan.şuna iyi karar vermelisin.kardeşlerini katledenler sünnilermi,yoksa sünnilerin arasındaki vahşilermi.eğer vahşiler diyorsan,işte ozaman gerçekten saygı duyduğun sünniler olabilir.ama sünniler diyorsan,hiçbir sünniye ne sevgi ne saygı duyabilirsin,sadece duyduğunu zannedersin.işte ben yukarda kötü bişey demedim kanımca.ama dediklerimi kötüye yordun.benide o vahşilerin arasına koydun.oysa ben sadece sünniyim,..ve tüm sünniler vahşi değil.yine kırıcı oluyorsam özür dilerim.sadece gördüklerimi aktarmak tüm derdim.teşekkür ederim.
kıvılcım 19.07.2006, 11:29 bekır bey değıl antalya ya dunyanın obur ucuna dahı kaçsa alevı varlığını ortadan kaldıramaz.hakıkaten sizce alevılere gayet olumlu bakan anlayısla karsılayan sunni vatandaslarımız var mıdır olsada ne kadar olabılır kı?kızılbasım ve bununla gurur duyuyorum alevılık ınsanın ıcıne kadar ısledıkten sonra onlar bu dusunceyi sokup atamazlar.Bir defa ınançlı olan ınsanda alevılere ıftira atmaz neler duyuyoruz çevremızde onlar bızı ınsandan bıle saymıyorlar ama gerekSİVASgerekse GAZİ olaylarının yaraları kalbımızde tum bunları unutturabıleceklerını mı sanıyorlar?
öncelikle söylemeliyimki,alıntıyı senden yaptım ama yazım geeneldi.şahsına yönelik diil yani.bu yüzden sevgi dedim.alevilik insan sevgisi demek bildiğim kadarıyla..saygıda sevginin bir kardeşi.bu durumda nefret ile saygı bir arada olmaz diyeyim.nefretinizi ben çok iyi anlıyorum.şu yazımın tüm derdide bu zaten.aynı şeyi söylüyoruz kısmen ama anlaşamıyoruz yinede.çünkü senin nefret etmen gereken kişi bekir isimli insanlık yoksunu.bu adama hiçbir saygı duymamalısın.sizi yakanlara,yıkanlara saygı duymamalısın.nefret et onlardan,nefret et aynı düşüncede olanlardan.bu sayede ak ile kara daha iyi çıkıcaktır meydana.yani nefretin sünnilere değil bunları yapanlara olsun.onlardan sonuna kadar nefret et bu hakkındır zaten.ama bu nefret te onları sünni olarak görürsen.bu sefer bütün sünniler bu nefretin içine girer.hiçbir zaman bir sünniyi gerçekten sevemezsin bu durmda.saygıda duyamazsın.duyduğunu sandığın saygı içten değil zorakidir.kardeşlerini öldürenlere saygı duyamaz insan.şuna iyi karar vermelisin.kardeşlerini katledenler sünnilermi,yoksa sünnilerin arasındaki vahşilermi.eğer vahşiler diyorsan,işte ozaman gerçekten saygı duyduğun sünniler olabilir.ama sünniler diyorsan,hiçbir sünniye ne sevgi ne saygı duyabilirsin,sadece duyduğunu zannedersin.işte ben yukarda kötü bişey demedim kanımca.ama dediklerimi kötüye yordun.benide o vahşilerin arasına koydun.oysa ben sadece sünniyim,..ve tüm sünniler vahşi değil.yine kırıcı oluyorsam özür dilerim.sadece gördüklerimi aktarmak tüm derdim.teşekkür ederim.
yusufçukgecegez kardeş yazdıklarında yanlış bir şey yok.bu bekir amca adlı şahıs sadece insanlıktan nasibini almadığı için suçludur.yani dinsel kökeninden dolayı değil.evet sevgi herkese olmamalıdır.hakedene karşı olmalıdır.bende önyargılı çok insan tanıdım.kimilerine karşı sert çıkıp verdiğim yanıtla bir daha konuşamayacak hale getirdim.kimilerine karşıysa çok sabırlı davrandım.içlerinde kendi yanlışlarını kabul edip özür dileyenlerde oldu.ama bekir amca gibi onlarca yıl öküz gibi yaşayanlara karşı elbette toleranslı davranılmaz ve sadece yaşı büyük diye saygı gösterilmez.çünkü,50-60 yaşına gelipte insan olma şerefine nail olamamış bir ilkel yaratığa sadece önce doğdu diye saygı gösterilmez.dahası kimse yaşının verdiği insani olgunluğa ermemişse''saygı gösterilmek'' gibi bir ayrıcalığa sahip değildir.madımak otelinde insanları yakanların içindede yaşlılar vardı.bu ne idüğü belirsiz yaratıklara,bu ömrünü beyinsiz bir mahluk olarak geçirmiş ve yaşamdan,insanlıktan hiçbir şey öğrenenememiş zararlı canlı türlerine saygı göstermek gibi bir lükse sahip değiliz.ayrıca şunuda belirteyim;duygusal yapıya sahip bir insanım ama düşününkü benim yardımıma muhtaç iki canlı olsun bunlardan bir tanesi bir hayvan(kedi,köpek,kuş,öküz,v.s),bir diğeride bu bekir amca modelinde insan sanılan bir canlı olsun ve ben sadece birini tercih etmek zorunda olsam,tercihimi yardımıma muhtaç hayvandan yana kullanırım.çünkü hayvanların çoğu yararlıdır ve hiçbir hayvanda'' bekir amca'' modelinde bir insan benzerinden daha zararlı değildir.
yusufçukgecegez 22.07.2006, 16:31 yusufçukgecegez kardeş yazdıklarında yanlış bir şey yok.bu bekir amca adlı şahıs sadece insanlıktan nasibini almadığı için suçludur.yani dinsel kökeninden dolayı değil.evet sevgi herkese olmamalıdır.hakedene karşı olmalıdır.bende önyargılı çok insan tanıdım.kimilerine karşı sert çıkıp verdiğim yanıtla bir daha konuşamayacak hale getirdim.kimilerine karşıysa çok sabırlı davrandım.içlerinde kendi yanlışlarını kabul edip özür dileyenlerde oldu.ama bekir amca gibi onlarca yıl öküz gibi yaşayanlara karşı elbette toleranslı davranılmaz ve sadece yaşı büyük diye saygı gösterilmez.çünkü,50-60 yaşına gelipte insan olma şerefine nail olamamış bir ilkel yaratığa sadece önce doğdu diye saygı gösterilmez.dahası kimse yaşının verdiği insani olgunluğa ermemişse''saygı gösterilmek'' gibi bir ayrıcalığa sahip değildir.madımak otelinde insanları yakanların içindede yaşlılar vardı.bu ne idüğü belirsiz yaratıklara,bu ömrünü beyinsiz bir mahluk olarak geçirmiş ve yaşamdan,insanlıktan hiçbir şey öğrenenememiş zararlı canlı türlerine saygı göstermek gibi bir lükse sahip değiliz.ayrıca şunuda belirteyim;duygusal yapıya sahip bir insanım ama düşününkü benim yardımıma muhtaç iki canlı olsun bunlardan bir tanesi bir hayvan(kedi,köpek,kuş,öküz,v.s),bir diğeride bu bekir amca modelinde insan sanılan bir canlı olsun ve ben sadece birini tercih etmek zorunda olsam,tercihimi yardımıma muhtaç hayvandan yana kullanırım.çünkü hayvanların çoğu yararlıdır ve hiçbir hayvanda'' bekir amca'' modelinde bir insan benzerinden daha zararlı değildir.
benim burda anlatmak istediğim şudurki.her insana karşı sevgi duymak güzel bir erdemdir.biliyorumki alevilikde insan sevgisi çok önemli.fakat bize kötülük yapanları sevemeyiz.bunu yapabilmek üstün vasıfları gerektirir.peygamberlerin veya velilerin böyle özellikleri olabilir.bizler normal insanlarız.bizi seveni sevebiliriz.bu sevgimizde çok samimi olur.bizi sevmeyene karşı duyduğumuz sevgi ve saygı çok samimi olmaz.onun için samimi olmayan bir sevgi ve saygıdansa ben saygı göstermemeyi tercih ederim.sevdiğimi sonuna kadar sever,sevmediğimi asla sevmem.böylece sevgimi gerçek hakedenlere yönlendiririm.herkezi sevmeye çalışmak insanı yorar.çok büyük bir gönül gerektirir.bu gönul ise çok az insanda olabilir.lütfen yorumum aleviliğe eleştiri olarak algılanmasın.sadece fikrimi paylaşıyorum.teşekkürler garcia.
aykudgöksun 03.08.2006, 14:27 yeni okudum bekir amcanın tespitini!!!bende okuduğum yer dolaysıyla çok karşılaşıorum önce ii arkadaşım olur sonra aleviliğe laf söyler benim alevi olduğumu duyunca da yüzüme bakamazlar bence önemli olan karşındakinin kimin olduğunu bilerek konuşmaktır öle arkadan konuştuğunu sanıp sayıp söven çok oluyo yazık!!!
Sivaslı olduğum için utanıyorum bazen.. İşte Sivas halkı böyledir arkadaşlar.Yazıklar olsun hepsine gerçekten çok katı ve çocuklarına 5 milyon verip tüm ramazan oruç tutturacak kadar cahildirler bazıları.. ( Birkaç sene önce yaşandı bu olay :) )
bir kere alevi olduğum için niye çekiniyim katleden kıyan ben değilim onlar utansınlar.kendileri kaçırmaya çalışırken kendileri kaçmaya başlamışlar çok güzel ya.antalyadada gerçi barınamaz oda başka bir konu
serpil23 03.08.2006, 15:05 bu tür önyargili olan bir insanlardan hic bir insana hayir gelecegini inanmiyorum.Ben butür seylerden alinmiyorum....
Sivaslı olduğum için utanıyorum bazen.. İşte Sivas halkı böyledir arkadaşlar.Yazıklar olsun hepsine gerçekten çok katı ve çocuklarına 5 milyon verip tüm ramazan oruç tutturacak kadar cahildirler bazıları.. ( Birkaç sene önce yaşandı bu olay :) )
:cursing: :cursing: :cursing: :cursing:
neden utanıyorsun bilakis gurur duyacaksın memleketinle bunlar gibi üç beş kişiliksiz,karektersiz,kanı bozuk,........................... yüzünden niye utanıyorsun
elinden geldiği kadarı ile memleketini savunacaksın sesini duyuracaksın
bunun gibi şerefsizlere boyunmu eğeceksin eğer öyle düşünüyorsan SİVAS lıyım deme
Bunun gibi serfsizleri ne yapacan kişi ya allah belalrını versin hepisinin bu mantıkta olanların
boranali 25.08.2006, 17:44 arkadaşlar bu eski kuşaklar gitmedikce bu zihniyet hiç değişmez. Bizim iyiliklerimizde bu insanlara yara gibi gelir.Ama yine insan diyip arkadan vurmayalım biz iyiliğimizi yapalım gerisi bu anlamaz insanlara kalsın.Sadece insanca yaşamak istedik Bekir Amcalar
realdersim 07.09.2006, 19:38 Şüphesiz birgün divan kurulur haklı haksız gelir orada sorulur
keanu_1907 07.09.2006, 20:08 **** bekir amca allah sizide bildiği gibi yapsın kusura bakma canerzincan bolelerine biz şerefsiz derizz
malesef çok insan var bu zihniyette
|