Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviyim ve burdan ayriliyorum! Alevimen: Mesajı yazan Tokatli kişi alevi deyildir.
Degerli arkadaslar,
Buraya dün üye oldum ve inanin bin pisman oldum. Sizlerin yanina katilarak birseyleri paylasamakti tek istedigim ama olmadi maalesef. Bizzat ALEVIMEN tarafindan...
Bende maruz kaldim, öz be öz ÜLKÜCÜLÜK ile ...
Alevimen: Bu mesaj tamamen yalanların dizisi olduğu için editlenmiştir.
Alevimen 21.09.2005, 18:16 Foyanız ortaya çıkınca daima böyle mesajlar yazılır.
Öncelikle yukardaki mesajınızı editledim, çünkü herşey uydurulmuştur.
Mesela beni suçladınız, size hakaret etmişim, hakkımda yalan yazılmasını sevmiyorum.
MSN'de isteğiniz üzerine sizinle görüştüm, arkadaşınız sizi 'Efekan' ile çağırıken kendi isminizi Mehmet Yılmaz (isim değiştirilmiştir) olarak tanıttınız, msn'de 'Genç Türkçü' olarak bana yazıyordunuz...
Gereksiz ve üretime yaramayan mesajlar yazıyordunuz bir önceki açtığınız konu (ki kilitledim, gerekçeside o kilitli mesaj altında yazılı) hakkında aynı yorumları yapıyordunuz ve beni yargılıyordunuz.
Foyanız ortaya çıktı, siz 'beni banlayın' demeseydiniz bile banlı olarak çıkardınız burda, umarım seni gönderen yoldaşlarında ders almış olur.
MuratAsilturk 21.09.2005, 18:37 Foyanız ortaya çıkınca daima böyle mesajlar yazılır.
Öncelikle yukardaki mesajınızı editledim, çünkü herşey uydurulmuştur.
Mesela beni suçladınız, size hakaret etmişim, hakkımda yalan yazılmasını sevmiyorum.
MSN'de isteğiniz üzerine sizinle görüştüm, arkadaşınız sizi 'Efekan' ile çağırıken kendi isminizi Mehmet Yılmaz (isim değiştirilmiştir) olarak tanıttınız, msn'de 'Genç Türkçü' olarak bana yazıyordunuz...
Gereksiz ve üretime yaramayan mesajlar yazıyordunuz bir önceki açtığınız konu (ki kilitledim, gerekçeside o kilitli mesaj altında yazılı) hakkında aynı yorumları yapıyordunuz ve beni yargılıyordunuz.
Foyanız ortaya çıktı, siz 'beni banlayın' demeseydiniz bile banlı olarak çıkardınız burda, umarım seni gönderen yoldaşlarında ders almış olur.
burada olan (bildiğim kadariyle) ülkücü bir tek benim.O yüzden alınmam normaldir ki;sizi anlamış değilim muhtemelen,şu nih...z.org daki sahte milliyetçilerden birisiniz.Bi de alevi arkadaşların beynin de soru işaretleri yaratmak için "öz be öz ülkücülüğe maruz kaldım" diyorsunuz...yazık...
İçinde bulunduğunuzu iddia ettiğiniz toplumun (alevilerin) başına haksız yere ne geliyorsa sizin gibihizipçi,cıngarcılar yüzünden geliyor!
Degerli arkadaslar,
Buraya dün üye oldum ve inanin bin pisman oldum. Sizlerin yanina katilarak birseyleri paylasamakti tek istedigim ama olmadi maalesef. Bizzat ALEVIMEN tarafindan...
Bende maruz kaldim, öz be öz ÜLKÜCÜLÜK ile ...
Alevimen: Bu mesaj tamamen yalanların dizisi olduğu için editlenmiştir.
Sizin bu tepkiniz sizi haksız duruma, yalancı duruma düşürmüş bile zaten. Bu ve bundan önceki yazdıklarınızı takip eden birisi zerre kadar aklı olsa bile bunu anlar.
kızılbaş 22.09.2005, 12:06 siyasi kimlerin heryerde orataya çıkması hele böyle güzel bir ortamda dolaşması beni rahatsız ediyor.
sizler nasıl alevisin yoldaşlar?
pir sultanın şu deyişinden bir kez daha açıklama yapmak istiyorum.
SİYASET GÜNLERİ GELİP ÇATMADAN
AÇILIN KAPILAR ŞAHA GİDELİM...
bu ulu kişi bunu bu yüzden söylemiştir.
tarihimizde kardeşi kardeşe KATLETTİREN yine bu siyasettr.
GencKaptan 22.09.2005, 12:21 burada olan (bildiğim kadariyle) ülkücü bir tek benim.O yüzden alınmam normaldir ki;sizi anlamış değilim muhtemelen,şu nih...z.org daki sahte milliyetçilerden birisiniz.Bi de alevi arkadaşların beynin de soru işaretleri yaratmak için "öz be öz ülkücülüğe maruz kaldım" diyorsunuz...yazık...
İçinde bulunduğunuzu iddia ettiğiniz toplumun (alevilerin) başına haksız yere ne geliyorsa sizin gibihizipçi,cıngarcılar yüzünden geliyor!
senmi ülkücüsün yani bizim bildiğimiz ülkücüler,kendi mespindeki bir başka ırkı bile alevi türkünden üstün tüten bi ziyniyettir,ve bunu örneklerini corumda maraşda gördük,
kızılbaş 22.09.2005, 12:32 senmi ülkücüsün yani bizim bildiğimiz ülkücüler,kendi mespindeki bir başka ırkı bile alevi türkünden üstün tüten bi ziyniyettir,ve bunu örneklerini corumda maraşda gördük,
çok güzel ve yerinde bir açıklama!
eyvallah kardeş
EŞİTLİK PARTİSİ 22.09.2005, 19:40 EŞİTLİK PARTİSİ nin GÖRÜŞÜ...
Sevgili dostalar...
Bilindiği üzere DOSTLAR tanımı ve hitap şekli ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİ içerisinde insana yaklaşımın en güzel örneğidir,siz bizi nasıl görürseniz görün,biz biz sizi DOST görüyoruz anlamını içerdiği gibi,BARIŞI da çağrıştırır,bir ilkemiz olan,DÜŞMANIMIZ KİNDİR BİZİM,DÜNYA ALEM BİRDİR BİZİM ilkesi tüm bu ifadelerin anahtarıdır,tabi eğitim sistemimizi bilerek gerçek insanlık öğretileri dışına çıkaranlar bunları bilmiyormu...elbette biliyorlar,ama gelin görün ki,üç kişi bir arada iken,birinin oradan ayrılması ardından kalan iki kişinin,ayrılan kişi hakkın da ne gibi sözlerin söylendiğini günlük yaşamımız da her an görüyoruz,zaman,zaman bu düşünceyi bilen kişiler bu ortam da bulunduğun da,elbette uyarılar yaparlar ama öz de bu konu da eğitimsiz toplum bireyleri,o doğru söyleyen kişiye kin duyar...bu yaşamdan örnekten sonra,bir günlük üyelikten sonra siteden ayrılan
ayrıldığını beyan eden arkadaş ne yazık ki,bu öğretileri hiç mi hiç bilmediği ortaya çıkıyor ki,aynı yanlışa biz de,teknik bir bilgilenmenin yanlış anlaşılması sonucu düşecektik,hatamızı anlayıp,özür dileyerek sitenin ilkelerini tekraren okuyarak,bilgilenerek yolumuza devam ediyoruz,tabi bir üste mesaj yazan kızılbaş kod adlı arkadaş,siyaseti itici bulduğunu,hatta en büyük SİYASET ustalarından olan PİR SULTANIN bir şiirinden alıntı yaparak,siyaseti biraz kötü gösterme girişimin de bulunmaya çalışmış,unutmayalım ki siyaset,İNSAN YÖNETME SANAATIDIR,sanaat ünvanı almasının nedeni,insanı işlemedeki kullanılacak yöntemin inceliğindendir,elbette her güzel bir şeyi,düşünceyi her insan savunur ama,o insanın olumsuzluğu,o düşüncenin olumsuzluğu anlamına gelmez,olsa olsa o kişinin eksiklğini ortaya koyar,sel gider kum kalır,günümüz de bu genelleme her konu da yapılıyor,kötülük tabi o düşünceye gibi yapılıyor sanılsa da,esas kişi kendine kötülük yapıyor,ha kısmen zararı da olmuyor değil...
bırakın,bu gün eğer TÜRKİYE CUMHURİYETİ nin temel ilkeleriyle,taban tabana zıt düşünenlerin ülke yönetimin de bulunması,ince bir şekil de işlenen haince planların sonucudur,tabi bizler tüm bu planların farkındayız,o da ayrı bir konu,ama bizim farkın da olduğumuz gibi,bu güne kadar farkın da olunsaydı,hiç bu günkü olumsuzluklar yaşanırmıydı,elbette hayır,hal böyle olunca,insan ilişkilerini en ince detayına kadar yaşamdan çıkarıp,ilkeleştiren ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİ nin pirleri eğitim sistemimiz içine alınmadığından,ee...bu gün ki insan toplulukları oluştu,ön yargılı,her türlü kompleksli,yalancı,düzenbaz güruhlar,böyle olunca da,siyaset bu şekil de şekillen di...çek,çeke bilirsen...ayrıca,eğer gelecekte yaratacağın ilkelere uyulmasını isteyip,ilkelerinin kök salmasını istiyorsan,bu gün konan tüm ilkelere azami olarak uyacaksın,ama,kötü ilkeleri alışkanlık haline getirmeden tabi.
Bilirsiniz,BEHLÜLÜ DİVANE bir gün,hacet etme ihtiyacını pazar kurulan yere yapınca,güvenlikten sorumlu kişiler bunu yakalarlar,sen bunu nasıl yaparsın,hemde kralın kardeşisin...vs...vs...,BEHLÜLÜ DİVANE,durun bakalım diyerek,güvenlik görevlilerinin kol tuğunun altından o kalabalığa bakmasını ister ve baktırır,ne gördünüz deyince,görevli şaşkınlıkla vallahi bu kalabalık,türlü hayvan isimlerini sayarak,şu,şu şekil de görünüyor,taa ilerde bir kaç insan gördüm derler,BEHLÜLÜ DİVANE siz olsanız bu ihtiyacınızı burda yapmazmısınız der,görevliler şaşkın...BEHLÜLÜ DİVANEYİ serbest bırakırlar...( Bu konuyu bizden daha iyi bilen varsa,bir yanlışımız varsa herkesten özür dileriz...) SAYGILARIMLA.
Bektaş ÇELEBİ
EŞİTLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI
GencKaptan 22.09.2005, 21:00 çok güzel ve yerinde bir açıklama!
eyvallah kardeş
dostum bu ülkücülerin türklükle alakası yok sadece ümetçiler yani kendi mezepinin milliyetçileri,yani arap kültürünün milliyetçileri,ama bizler kültürümüzle,törelerimizle bugünlere gelmişik onlar ne yapmış arap kültürene körü körüne benimsemişler.
rockçı turna 26.09.2005, 20:59 siyasi kimlerin heryerde orataya çıkması hele böyle güzel bir ortamda dolaşması beni rahatsız ediyor.
pir sultanın şu deyişinden bir kez daha açıklama yapmak istiyorum.
SİYASET GÜNLERİ GELİP ÇATMADAN
AÇILIN KAPILAR ŞAHA GİDELİM...
bu ulu kişi bunu bu yüzden söylemiştir.
tarihimizde kardeşi kardeşe KATLETTİREN yine bu siyasettr.
ya arkadaslar yanlıs anlasılmazsa bi konu hakkında bir düzeltme yapmak istiyorum... pir sultan ın bu siirinde kullandıgı SİYASET kelimesi bu günkü anlamda kullanıldıgı gibi POLİTİKA kelimesinin eş anlamlısı degildir. sanırım o dönemlerde SİYASET EDİLMEK, verilen cezanın infaz edilmesi anlamına yada buna yakın baska bir anlama geliyor...
ben cem eski nickimle yeni nickimle cem 24 .cem nickimle bana terbiyesizlikle adam olmayışımla hakaret ediyorsun,bu hakkı sana kim veriyor terbiyesiz,adam olmadığımı nerden anladınız? siz ilk önce kendi kişiliğinize bakın.Ben daha öncede cem nickimle girdiimde (CEM) olayı hakkında yazı yazmıştım buda benim şahsi görüşüm değildi,alevilerin yüz akı büyük yazar cemal şener'in yazısı idi.sen böyle alevilerin yüz akı olan büyük yazarın yazısını bile yanlış buldun. senin alevilikle hiç bir alakan yok a ilk önce aleviliği bil ondan sonra site sahibi ol.senin yaptığın alevilik deil düpedüz aleviliği kullanarak bir numaralı FAŞİSTliktir aleviliğin özünde insanları alçaltmak hor görmek kınamak yoktur. alevilikte hoş görü vardır bu site sadece alevilere has diyorsan sen gerçekten bir numaralıı faşistsin. alevilik her görüşe açıktır.burda sunn-i 'side aleviside hrstıyanıda tartışabilir her konuda alışveris yapabilir.ben bir alevi olarak açtığınız siteden utanıyorum (sözde aleviliğin altında aleviliğe sığınarak insanların kullanmandan utanıyorum.)bu siteden ayrılacağımve tavsiye ettiğim arkadaşlarımada ayrılmasını söylüyeceğim..
ben cem eski nickimle yeni nickimle cem 24 .cem nickimle bana terbiyesizlikle adam olmayışımla hakaret ediyorsun,bu hakkı sana kim veriyor terbiyesiz,adam olmadığımı nerden anladınız? siz ilk önce kendi kişiliğinize bakın.Ben daha öncede cem nickimle girdiimde (CEM) olayı hakkında yazı yazmıştım buda benim şahsi görüşüm değildi,alevilerin yüz akı büyük yazar cemal şener'in yazısı idi.sen böyle alevilerin yüz akı olan büyük yazarın yazısını bile yanlış buldun. senin alevilikle hiç bir alakan yok a ilk önce aleviliği bil ondan sonra site sahibi ol.senin yaptığın alevilik deil düpedüz aleviliği kullanarak bir numaralı FAŞİSTliktir aleviliğin özünde insanları alçaltmak hor görmek kınamak yoktur. alevilikte hoş görü vardır bu site sadece alevilere has diyorsan sen gerçekten bir numaralıı faşistsin. alevilik her görüşe açıktır.burda sunn-i 'side aleviside hrstıyanıda tartışabilir her konuda alışveris yapabilir.ben bir alevi olarak açtığınız siteden utanıyorum (sözde aleviliğin altında aleviliğe sığınarak insanların kullanmandan utanıyorum.)bu siteden ayrılacağımve tavsiye ettiğim arkadaşlarımada ayrılmasını söylüyeceğim..
eger yazdiklariniz forum yöneticilerine ise, dinleyin. bi cogu konulari okumamissiniz, farkindaysaniz modlardan biri suni, yani ayrim yok.
bence siz biraz ortaligi kizistirmak istiyorsunuz, bu forum aleviler icin diye bi yazi görmüsseniz getirin bizde görelim....
ana, size yazali 10dk olmus, saygisizligin bedeli....
GencKaptan 27.09.2005, 13:26 gercekten ilginc bu kadar arkadaşlar banlanıyor nedenleri nedir,ve her balnan arkadaş yönetimi sucluyor,aslında bu kadar kişi bişi söylüyorsa doğru payı vardır diye düşünüyorum,umarım inşallah yanlıyorum.
gercekten ilginc bu kadar arkadaşlar banlanıyor nedenleri nedir,ve her balnan arkadaş yönetimi sucluyor,aslında bu kadar kişi bişi söylüyorsa doğru payı vardır diye düşünüyorum,umarım inşallah yanlıyorum.
Elbette birileri durumdan hoşnut kalmayınca birilerini suçlayacaktır. Ben de bu foruma ve yönetimine karşı kırgınım diyebilirim. Ama bunca provokatöre rağmen oldukça seviyeli ve sevecen bir forumu başarıyla yönetiyorlar. Hataları tabi ki var. Ama bu hatalar göreceli. Şimdi üzülerek 6 günlük bir üyenin hemen yönetime karşı iddialarının arkasında iyimser bir ihtimalle ancak "önyargı" arayabiliriz. Buna benzer bir yaklaşımı ben de foruma ilk katıldığımda göstermiştim. Hatta yöneticiyle aramda ufak çaplı bir gerginlik bile olmuştu. Hiçbir tecrübe edinmeden, ortamın içinde bulunmadan, neyin nasıl geliştiğini dikkate almadan; biriki banlandı yazısıyla en iyi ihtimalle benimki gibi bir önyargı arıyorum. Ayrıca burada banlanan kişinin yazdıklarından da forumun seviyesine uygun olmadığı açıkca gözüküyor. Yönetime karşı soğukluğum devam etse de böylesine işin dışından, önyargılı ve kafaları bulandıran bir mesajın hoş olmadığının ben bile bilincindeyim.
Alevimen 27.09.2005, 17:20 Yukarda banlanan kişi yani Cem24, daha önce Cem, İlergi_gençlik.., yeni adıyla Sıpa_mansur ve daha şu an aklımda olmayan nicklere sahip kişidir. Yani doğrusuna bakarsak yeni bir banlama deyil, bir hastalık gibi forumdan uzaklaşmıyor bu kişi. Çok kişi banlandığını gösteriyor ama normalde 1 kişiye 7 veya 8 banm düşüyor çok saçma biliyorum ama gerçek işte...
KIZILEFE 22.10.2005, 16:35 O kadar baktım baktım ara sıra okuyorum tam bir savaş pozisyonunda ilerliyor :) ortalık
sanırım dinsel bir konu olduğu için herkes gergin duruyor ve bu konuda somut durumlar olmadığı içinde ikilem içine düşüldüğünde ortalık karışıyor
ben mod olsaydım insanların bu konuda karar vermesini isterdim bir çok konuda yada döner aleviliğe bakardım ne yapmışlar zamanında diye
dar a çekerdim daha sonra uygunsa düşkün ilan ederdim siteye girerdi ama sadece okurdu yazmazdı cevap veremezdi
sizce güzel bir sistem olmazmıydı ?
Alevimen 22.10.2005, 17:37 Banlamalar hakkında olumsuz mesaj bırakanlar daha önce banlananlardır.
Ayrıca forumda tüm mesajları üye olmadanda okuyabilirsiniz, yani üyelik zorunluğu yoktur.
Bu nedenle kızılefe sizin öneriniz bizim yaptığımız işlemle pek bir farkı yok. herkes serbest haraket edemez bu forumda, burda ahlaki ve bazı başka değerler vardır bunları yerine getirmeyen forumdan uzaklaştırılır.
ayrıca bu konu epey eski olduğu için kilitliyorum.
bizi sorgulamak isteyenler olursa email ile başvuru yapsınlar.
|
|