Orijinalini görmek için tıklayınız : Amasya / Gümüşhacıköy / Çetmi Köyü
cetmiliyiz 12.07.2006, 14:40 Arkadaşlar bu köy AMasyanın en gelişmiş köyüdür ve halkın hepsi yani %100 alevidir.(imam ve karısı hariç) Amasyanın hiç bir köyü Çetmi kadar eğitimci yetiştirmemiştir......Çetmiye gelen herkes buranın köyden farklı olduğunu bilir...
selam cetmili
ben corumluyum ve bu sene arkadasimin dügünü oldu sizin köyde haklisin köyünüz cok gelismis begendim köyünüzü cok senlikli bir köy insallah bidaha gitmek nasip olur...
çetmili, benim annemde çetmilidir.
dertli divaninin eside cetmili, bildigim kadariyla.
rockçı turna 12.09.2006, 12:34 çetmiyi dertli divani nin bir semahında duymustum. sayenizde bişeyler daha öğrendim hakkında;
durmayın çetmi de açın pervazı
ali pir civana eyleyn niyazı
hacıköyde şehitlerin şahbazı
onun da bir ismi deli turnalar...
dertli divaninin eside cetmili, bildigim kadariyla.
doğrudur kendisi teyzem olur.
pastoralsenfoni 12.09.2006, 14:54 çetmiye gireken bir evin duvarında şu yazardı "SOSYALİST ÇETMİ".şimdilerde bu yazı silikleşti ama çetminin halkı her zaman bilinçli ve kültürlü olmuştur.her evde mutlaka ya öğretmen ya avukat,hakim doktor,sosyolog...gibi mesleklerden bulursun.gençlerinin çoğu üniveriste okumuş ya da okumaktadır.
aydın kültürlü çetmi.hiçbir yere değişmem çetminin o güzel havasını suyunu,insanını.
Turnalar
Pervaz vurup gökyüzünde dönünce
Dinley’n tarif edem yolu turnalar
Hidayet Mevla’dan kalkın deyince
Gözetleyin sağı solu turnalar
Varıncağız Amasya’nın üstüne
Secde kılın Hamdullah’ın postuna
Dergahını,damanına,destine
Ezelden demişiz beli turnalar
Durmayın Çetmi’de açın pervazı
Ali Pir Civan’a eyley’n niyazı
Hacıköy’de şehitlerin şahbazı
Onun da bir ismi deli turnalar
Merzifon’dan seyreyleyin obayı
Kılavuz eyleyin bâd-ı sabayı
Ziyaret eyleyin Pir-i babayı
Hoştur o sultanın hali turnalar
Bir gececik yatın Kırklar dağında
Bülbül öter bahçesinde bağında
Açın kanatları seher çağında
Seyredin ülkeyi ili turnalar
Hamdülillah gören çeker mi yası
Pirim Bektaş Veli mülkün ihyası
Nur-î Cemalettin hasların hası
PERVANE ol yarin kulu turnalar
Söz Yazarı: Aşık Sıtkı
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
selam rockci turna bu semahimi diyorsun ?
slm çetmili ben de eymirliyim...sizin köyün yani çetmi nin düğümlerinin methini çok duyuyoruz ve okumuş insan çok var.diğer köylerimizde öyle olsa...
slm çetmili bende çetmiliyim.kimlerdensin?
rockçı turna 22.10.2006, 16:47 Turnalar
Pervaz vurup gökyüzünde dönünce
Dinley’n tarif edem yolu turnalar
Hidayet Mevla’dan kalkın deyince
Gözetleyin sağı solu turnalar
Varıncağız Amasya’nın üstüne
Secde kılın Hamdullah’ın postuna
Dergahını,damanına,destine
Ezelden demişiz beli turnalar
Durmayın Çetmi’de açın pervazı
Ali Pir Civan’a eyley’n niyazı
Hacıköy’de şehitlerin şahbazı
Onun da bir ismi deli turnalar
Merzifon’dan seyreyleyin obayı
Kılavuz eyleyin bâd-ı sabayı
Ziyaret eyleyin Pir-i babayı
Hoştur o sultanın hali turnalar
Bir gececik yatın Kırklar dağında
Bülbül öter bahçesinde bağında
Açın kanatları seher çağında
Seyredin ülkeyi ili turnalar
Hamdülillah gören çeker mi yası
Pirim Bektaş Veli mülkün ihyası
Nur-î Cemalettin hasların hası
PERVANE ol yarin kulu turnalar
Söz Yazarı: Aşık Sıtkı
selam rockci turna bu semahimi diyorsun ?
evet dostum bu semahı diyorum;)
slm canlar ben çetmili degılım ama bu yaz erşanın(tanırmısınız bılmıyorum) dugunu için koye gelmıstım ve koyunuze hayran kaldım...
çetmililer için denecek çok şey var ama en çok söylenen af buyurun ama eşşek gibi çalışırlar adamgibide o kazandıkları parayı yerler kadın erkek eşitliği hat safadadır güzel yönlerine gelincede çetmililer emekli oldukdan sonra köylerine geri gelirler güzel ev yapıp orada kalırar düğünleri güzel olur rakıyı iyi içerler ben köyün hepsini tanırım hemen hemen daha çok şey vardır son muhtarlık seçiminde ama köy ikiye ayrılmıştır buda kötü bişey ama
selam cetmililer, ben sizin köyün cepni oldugunu duymustum dogrumu ?
pastoralsenfoni 03.11.2006, 17:32 selam cetmililer, ben sizin köyün cepni oldugunu duymustum dogrumu ?
çetmililer diye bir boy varmış o boyu osmanlı iskan politikası ile dağıtmış böylece ülkenin çeşitli illerinde çetmi,çepni,çepmi diye alevi köyleri bulunmakta.aslında bunların hepsi bir aynı benlikten doğmuşlar.
slm canlar ben çetmili degılım ama bu yaz erşanın(tanırmısınız bılmıyorum) dugunu için koye gelmıstım ve koyunuze hayran kaldım...
ya tanıyorum benim akrabam oluyo yoksa sende okuldaki arkadaşlarından birimisin
selamlar,
kimseler yokmuu
bende gümüşhacıköylüyüm
nerdesinizz :))
selamlar,
kimseler yokmuu
bende gümüşhacıköylüyüm
nerdesinizz :))
aramıza hoşgeldin bacım tokatada beklerim:kiss:
hoşbuldum :)
bi kendi memleketime gitsem orayada uğrayacam :wink:
BÖyle Bİr Sİtenİn KurulmuŞ Olmasi Benİ Çok Sevİndİrdİ BÖyle GÜzel Bİr Sİteyİ KÖyÜmÜzÜ Anlatan Resİmlerİ Koysak Daha İyİ Olmazmi? Ayrica Bu Sİteyİ kuranları Tebrİk Edİyorum Çetmİlİler Olarak ÇagdaŞlik Yolunda Bİr Adimda AtmiŞ Olduk Bİz Ve Bİzm Gİbİ DÜŞÜnen Oldugu SÜrece De Ne ÇagdaŞlik Nede AtatÜrk LÜk Asla Ölmez SevgİGİLERİMLE
ilker_05 12.05.2007, 13:10 selam canlar cetmi köyüne selamlar
ilker_05 12.05.2007, 13:12 ya tanıyorum benim akrabam oluyo yoksa sende okuldaki arkadaşlarından birimisin
tanıyorum benin amca oglu olurkendisi
ilker_05 12.05.2007, 13:14 selam cetmili
ben corumluyum ve bu sene arkadasimin dügünü oldu sizin köyde haklisin köyünüz cok gelismis begendim köyünüzü cok senlikli bir köy insallah bidaha gitmek nasip olur...
arzu kimin düğününe gelmiştin bende cetmiliyim
ilker_05 12.05.2007, 13:16 evet
cetmilidir eşi
ilker_05 12.05.2007, 13:18 çetmili ( veli ) senmisin kardeşim
mitralyöz 14.05.2007, 22:32 ya canlar ben de cetmiliyim.uzun süredir de bu siteye üyeyim ama google den cetmi yi arastırırken gördüm bu bölümü.bilsem daha önce yazardım.ben cetmiden sadık yılmaz.tüm canlara selamlar.
Arif05_köseler 15.05.2007, 09:05 slm can kardeşler bende köselerden çetmi ve hacıköyü iyi bilirim ismim arif
Dervisbey 16.08.2007, 14:09 Selam Arkadaslar,
uzun zamandir Internet kullanirim burayi da tesadüfen buldum yani forumun acemisiyim, burayi bulduguma da cok sevindim.
Ben dogma büyüme Cetmiliyim, büyüme derken 15 yasima kadar. Lise II yi bitirdikten sonra Almanya`ya geldim.
Evet köyümüz oldukca büyük ve güzel bir köydü, dediginiz gibi imam haric tüm nüfus katiksiz alevidir, köyümüz 70`li yillarda altin cagini yasadi diyebilirim, 12 Eylülden sonra baslayan yozlasma ve göc nedeniyle nüfusu bayagi azaldi, ben her sene Türkiye`ye gelemiyorum ama geldigimde köye ugramadan oranin topragini tasini koklamadan, etrafinda söyle dolasip havasini teneffüs etmeden de duramam, simdilik yazacaklarim bu kadar.
Dervisbey 18.08.2007, 00:43 Benim gibi özleyip de istediği an gidemeyenler için
birindar05 09.09.2007, 12:36 merhaba çetmili canlar bende köselerliyim çetmide çok akrabamız var çocukken çok giderdim gerçekten çok güzel bir köyünüz var
canhülya 14.09.2007, 21:25 ben çetmide doğmuş büyümüş okumuş birisi olarak çok mutluyum.o çevrede çetmili olmak bir ayrıcalıktır.çünkü köyümüz çevre köylerin parisidir.okuma oranı yüksek.avrupada bulunan nüfus çok.ama köye yaptıkları birşey yok.şu son zamanlarda şeçimlerden kaynaklanan saçma ikilikler bize yakışmadı.o büyükleri kınıyorum.bir alevi düşüncesine sahip olan cemaatlar bu şekilde davranmamalı.selamlar.hülya köse.
Godak Müslüm 02.12.2007, 21:54 Tüm Çetmililere merhaba, ben Müslüm Erol (Godak Müslüm). Köyde ne var ne yok, biraz birşeyler yazın da haberimiz olsun
canhülya 22.12.2007, 16:02 selam canlar ,ben halilgillerden hülya bütün çetmililere selamlar.Kısaca Yamyamın Kızı diyelim :)
güççükgil=) 25.12.2007, 15:35 godak müslüm nbr dayı oqlu napıon satı halanın oqlu hüseyinim buralarda olmasa bi türlü qörüşemicez sitedeki herkese sevqiler saygılar...
Merhabalar bende çetmiliyim Feramuz Tuncer'in Torunuyum.
Çetmi deyince buğulanır gözlerim. Uçuşur buruk anılar yürek yürek.
Kendir, tütün,tarlaları, bağ bozumu, bostanlıklar, çiy ve sap kokan harman sabahlları...
Bir demet karanfilin sevdaya dönüşü, Dereköy, Çaldede,Çayır ve
bir defin ritimleriyle kenetleşip sevgi ırmağı oluşturmak Dallike'de....
Ve,
Bir damla gözyaşıyla diri tutulan bir buket nergis...
İşte Ç E T M İ.......
Lütfen koklar mısınız?
Kuzey Egeli 10.01.2008, 09:42 Selam can köyün çepni köyümü?Bilgi verirsen sevinirim.Benim köyümde çepni köyüdür.Biz biraz daha şanşlıyız köyümüzde cami yok,geleneklerimize sahip çıkabiliyoruz.Çepni aşireti aslında büyük bir boydur.Ege,den Karadenize,İç Anadolu,ya kadar geniş bir boydur.Fakat alevi kültürünü koruyamamış,dejenere olan çok sayıda kişi vardır.Anlat ses ver sesimize neler yapılabilir?Gelişmek sadece maddi değildir?Özümüze sahip çıkalım.Ben Amasya,da çepnilerin olduğunu duymuştum.Örgütlü toplum olma adımını atalım...
Godak Müslüm 10.01.2008, 12:11 Sitedeki bütün canlara yeni yilda esenlik, basari,mutluk ve saglikli günler diliyorum. Hosca kalin GODAK MÜSLÜM
Godak Müslüm 13.01.2008, 23:20 BÖyle Bİr Sİtenİn KurulmuŞ Olmasi Benİ Çok Sevİndİrdİ BÖyle GÜzel Bİr Sİteyİ KÖyÜmÜzÜ Anlatan Resİmlerİ Koysak Daha İyİ Olmazmi? Ayrica Bu Sİteyİ kuranları Tebrİk Edİyorum Çetmİlİler Olarak ÇagdaŞlik Yolunda Bİr Adimda AtmiŞ Olduk Bİz Ve Bİzm Gİbİ DÜŞÜnen Oldugu SÜrece De Ne ÇagdaŞlik Nede AtatÜrk LÜk Asla Ölmez SevgİGİLERİMLE
Dervisbey tarafinda Köyümüzün birkac tane resmi konulmustur arkadaslar, ilgilenenlere duyurulur
Selam can köyün çepni köyümü?Bilgi verirsen sevinirim.Benim köyümde çepni köyüdür.Biz biraz daha şanşlıyız köyümüzde cami yok,geleneklerimize sahip çıkabiliyoruz.Çepni aşireti aslında büyük bir boydur.Ege,den Karadenize,İç Anadolu,ya kadar geniş bir boydur.Fakat alevi kültürünü koruyamamış,dejenere olan çok sayıda kişi vardır.Anlat ses ver sesimize neler yapılabilir?Gelişmek sadece maddi değildir?Özümüze sahip çıkalım.Ben Amasya,da çepnilerin olduğunu duymuştum.Örgütlü toplum olma adımını atalım...
Kuzey Egeli (Manisali),
senin kim oldugunu bilmiyoruz,
köyümüz hakkinda sana bilgi yaziyorum.
Ben Feramuz Tuncer'in torunu Ferhat.
Köyümüzün Ismi Cetmi 100% Alevi ve aydin köydür, Köyümüz'de Camii vardir.
Kisa bir süre önce köyümüzün nüfüsu 1800 iken, simdi 900 dür onun sebebi
okumak ve calismak icin köyden gidenler ve Memurlardan dolaydir.
Beli bir Asirete bagli olup olmadigini bilmiyoruz ama Köyümüzün ismi Cetmi olduğun'dan dolayi Cetmi boyuna bagli olduğunu tahmin ediyoruz.
Köyümüz'de Aleviligi unutmus veya bilmiyen yoktur.
Köyümüz'de Cem Evi vardir ve hangi Alevi kuruluşuna bagli olduğunu bilmiyoruz.
sizin dileklerinizi hosgörü ile karsiliyoruz tabiki bütün aleviler örgütlü olmak zorundadir
Saygilar Selamlar
Ferhat Tuncer
Berlin-Almanya
Sevgili Cetmililer Alevilik bilgimizi gelistirelim birbirimize yazişalim
Ben Feramuzun Torunu, Yilmazin Oğlu Ferhat.
13.12.2007 Dedem Almanya'ya ziyarete gelmistir halen Berlin'de dir hepinisin bütün Cetmiköylülerin ve bütün Can larin Yilbaşini Kutlar ve mutluluk lar dileriz.
herkese selamlar
Kuzey Egeli 17.01.2008, 14:19 Selam can,köyüm çepni köyüdür.İzmir,Bergama ilçesine bağlı 350 haneli bir çepni köyüdür.Bize komşu olan diğer çepni köyleri yalnızev,sarıdere,narlıca,pınarköy.Benim köyümTepeköy,dür.Bergama,ya bağlı.Modern bir alevi çepni köyü.Belirttiğim gibi köyümde sadece cem evi var.Cami filan yok.kültürümüzü koruyabildik.Cemlerimiz devam ediyor.Dış dünyayla bağlantılı bir köy.Sadece okumak,memuriyet nedeniyle gidenler olur.
Arkadaşlar çetmi aynı zamanda gümüşhacı köymü oluyor ? çetmi yeni adımı anlayamadım birisi beni bilgilendirebilirse sevinirim. teşşekür ediyorum.
merhabalar bende çetmiliyim.ateslerden sadık'ın kızıyım kerkese selamlar butun cetmılılerı bu sıteye beklıyoruz....
:biggrin::biggrin:
cetmi köyu,orta asyadan göcen ıkı aile tarafından kurulmustur..baslangıcta sunnı koylerın baskılarından kurtulmak ıcın dagın etegınde ıken bugun ovaya yayılma egılımındedır alevı kokenlı aydın bır koydur nufusun buyuk cogunlugu baska sehırlerde yasar son 40 yılda hemen hemen her aıladen bırcok genc unıversıteyı bıtırmıstır ınsanları okuyan kısılere cok deger verırler severler...
cevre koylere gore en gelısmıs koydur okuyan nufus cok fazladır cok calıskandırlar ayrıca.yemeye ıcmeye dugunlere cok duskundurlerdır...
koyumuzun sıtesı kuruldu herkesı oraya beklıyoruz...
www.cetmi.tr.gg herkese selamlar..
mitralyöz 19.02.2008, 12:40 Arkadaşlar çetmi aynı zamanda gümüşhacı köymü oluyor ? çetmi yeni adımı anlayamadım birisi beni bilgilendirebilirse sevinirim. teşşekür ediyorum.
cetmi gümüshacıköye baglı bir köydür..yani gümüşhacıköy amasyanın bir ilcesi,cetmi de gümüşhacıköye baglı bir köy...ayrıca herkese selamlar.ne zamandır yazamıyordum..ben haniğilden sadık yılmaz..ismail hakkı yılmazın torunu...
Kuzey Egeli 19.02.2008, 13:37 Bizlerde çepniyiz.İzmirde,balıkesirde,manisada çok çepni köyleri var
Çetmililer Sesiniz çıkmıyor:)
|