Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilik,Alevi Kültürü gercekten bilinip yasanıyomu ?

dila25
12.07.2006, 22:10
Merhaba canlar Alevılık ıle ılgılı yazılanları dıkkatle okuyorum ve gordugum su kı aslında alevılıgı tam anlamıyla bılen ve yasayan yok hatta buna bende dahilim.( arada ıstısnalar var ama sayısı bır elın parmakları kadar az ).Sımdı dusunuyorumda Alevi olarak bızler, Alevi kulturunu gercek anlamıyla lanse edebılıyormuz? Serıatcı ya da ırkcı (adını sız koyun) denılen kesımın alevılık hakkında soylemlerinde hangımız dogruyu anlatmaya calsıyoruz. Kendı aramızda konusmaktan baska neler yapıyoruz? Sorun bence Alevılıgı ,Alevi kulturunu gercekten bılmıyoruz vede yasamıyoruz .

lisan33
12.07.2006, 22:34
ya erenler aleviliğin özü zataen HZ. MUHAMMET MUSTAFA (SAV) yoludur öyleki bu hususta size bir anektot düşmek istrim peygamber efendimize sormuşlar ya MUHAMMET biri sana kötülük yapsa sen ne yaparsın iyilik yaparım demiş ve bu soruyu üç. kez sorduklarında düşünürüm demiş ve sonra FAHRİ KAİNAT EFENDİMİZ BANA ALİ'Yİ çağırın diyor ve HZ. ALİ (RA)(KEREMMULLAHU VECH) peygamber efendimizin huzuruna çağrılıyor ve o yüce zata aynı soru yöneltiliyor ve HZ. ALİ :(KEREMMULLAHU VECH) 7 KEZ İYİLİK EDERİM DİYE cevap veriyor buna binasyen fahri kaainat efendimiz işte ben bu yüden ALİ Yİ bu kadar seviyorum diyor . öz bizim özümüz yol bizim yolumuzdur ya erenler
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Hz. HÜseyİnİn Şahadet Şerbetİ Bu Yola Naİl Olanlarin Hakkidir Ya Erenler