Orijinalini görmek için tıklayınız : baykalın sağa yakınlaşması
chp lideri deniz baykal yaklaşan seçimler için sağa sinyal vermeye başladı.
bunun içinde anap ve dyp eski milletvekilleri ve bakanlarıyla görüşen baykal
bu tutumuyla sağ seçmenlerin ilgisini çekmeyi başarabilecek mi.
yada böyle yaparak kendi oy tabanında kayıplara neden olabilir mi?
sizcede baykal sol gösterip sağ mı vuruyor
izmirksk 13.07.2006, 14:20 alevi toplumunun bir kısmı gelişen olayları anlayamadığı için baykal faşist bir parti kursada verir(eh öylede sayılır)..zira partiyi halen sol sanırlar..:)
ama olayları idrak eden gelişen olayların iyi kötü farkında olanlar baykal a sahip çıkmaz..partiye sahip çıkma adına baykal a sahip çıkmaz..bence 10 yıl önce baykal dan tiksinmeye başlamıştım...
sağolsun beni hiç utandırmadı:)
evet sevgili izmirsk
baykal soldan ve alevilerden herkese sinyaller veriyor ama yeşil olanından.
özellikle aleviler karşı nedense anlaşılmaz bir şekilde davranışları var.güya herkesi kucaklıyor ama nedense kucakladıklarının arasında bizler yokuz.2 temmuzda madımak otelinde bizlerle birlikte olmak yerine edirne kırkpınar güreşlerini tercih eden bir sol lider sayın baykal
baykalın devri bana göre çoktan geçti, hala neler peşinde , şimdiye kadar bende hep chp'ye oy verdim ama baykal olmasa'da verecektim. Şimdi sağ'a açılmış , herkesi kucaklıyorun pozisyonu yaratıyor. Hiç fayda etmez bence, daha seçimlere de uzun zaman var. Belki yeni bir oluşum doğar o zaman baykal'ın düşünceleri ters tepebilir. Ama şu an inan ki baykal'a rağmen yine oyumu chp'ye veririm, baykala rağmen
SivanA SimyacI 13.07.2006, 14:36 arkadaşlar peki o zaman bana baykalın alternatifini sunabilirmisiniz?
arkadaşlar peki o zaman bana baykalın alternatifini sunabilirmisiniz?
CHP içerinde mi yoksa diğer partilerden alternatif mi istiyorsunuz.
benim kanımca henüz öyle birisi yok. ama baykal ilede solun türkiye sınırları içerisinde hali ne yazık ki hep hüsran olacaktır
saygılar alina
arkadaşlar peki o zaman bana baykalın alternatifini sunabilirmisiniz?
zaten yukarıdada söyledim alternatifi olmadığı için oy veriyorum diye, yine yukarıda yazdım belki yeni bir oluşum doğar. Senin düşüncelerini de alsak iyi olurdu:sas
SivanA SimyacI 13.07.2006, 15:15 arkadaşlar benim düşüncelerim şunlar:sizle aynı görüşteyim sn.Baykal artık kendi tüketti ve havanda su dövüyor adeta oyu da haketmiyor kendileri.ama bunun alternatifi partiler arasında bence yok.benim görüşüm bugün CHP sağa yaklaştıysa bunun sorumlusu solun tabanın baykala karşı muhalefet tavrı alması ve baykalın yanlış politikalarıdır.ama düşününcede eğer bizim için bi parti genel başkanı olacaksa başbakan bu CHP nin genel başkanı olmalıdır.yani kızıyoruz ediyoruz ama alternatifi yok bence tek yol CHP.
sn.Balina partiler arasında bence alternatifi yok parti içinde sn.Baykalın alternetifi çok ama adamda bir koltuk sevdası varki hepimiz görüyoruz bunu.
her iki yoldada çare yok ise CHP ye destek vermeliyiz.Alevilere de en yakın parti CHP en çok Alevi milletvekili politikacı CHP çatısı altındadır.Madımağı diyecekseniz eğer evet ondada haklısınız ama SHP DSP çok da farklı değildi madımak olaylarında CHPden.
aynı görüşteyiz,teşekkür ederim yorumuna
türkiye de sol ölmüştür arkadaşlar...ECEVİT gittikten sonra siyasete veda sı ve olumsuz durmlarından sonra tamamen bitmiştir...en ii lider oydu..
peki ya BAYKAL o ztn sağ parti yapmak için CHP yi herşeyi kullandı..hiç yıkıcı ve caydırıcı muhalefeti yok....
söylüyorum acele bişeyler yapılmalıdır....çünkü TÜRKİYE de SOL öldü ve böyle bir kavram kalmadı...
Serkan_Devrim 13.07.2006, 15:41 ne sayın Baykal'ı ne de CHP yi beğenmiyorum am birazda iğneyi kendimize batıralım. soldan oy toplayamazsa tabi ki sağa yönelir sayın Baykal. :) ne de olsa düzen partisi.
alevi toplumunun bir kısmı gelişen olayları anlayamadığı için baykal faşist bir parti kursada verir(eh öylede sayılır)..zira partiyi halen sol sanırlar..:)
ama olayları idrak eden gelişen olayların iyi kötü farkında olanlar baykal a sahip çıkmaz..partiye sahip çıkma adına baykal a sahip çıkmaz..bence 10 yıl önce baykal dan tiksinmeye başlamıştım...
sağolsun beni hiç utandırmadı:)Özgür Can bence biraz kırıcı konustun :mahsum
sen Bülent Arınc'ı överken biz bazı aleviler hala onu anlayamıyo demedik, ki şüphesiz baykal arınc'tan daha yakındır bize
saygılarımla
chp'nin alternatifi su anda yoktur
ne sayın Baykal'ı ne de CHP yi beğenmiyorum am birazda iğneyi kendimize batıralım. soldan oy toplayamazsa tabi ki sağa yönelir sayın Baykal. :) ne de olsa düzen partisi.
sevgili ali ekber bugün sol oy oranlarının düşmesinde bir suçlu varsa 1980 ihtilalini yapanlar ve ihtilalden sonra birtürlü kendini bulamayan sol partilerdir.
kararsız olan tabanın sağa yönelmesine sebep oldular,bizleri sola küstürerek
çoğumuzun oyumuzu kullanmamasına neden oldular.
evet baykal ve diğerleri düzen partisi
gel ne olursan gel
Serkan_Devrim 13.07.2006, 16:06 sevgili ali ekber bugün sol oy oranlarının düşmesinde bir suçlu varsa 1980 ihtilalini yapanlar ve ihtilalden sonra birtürlü kendini bulamayan sol partilerdir.
kararsız olan tabanın sağa yönelmesine sebep oldular,bizleri sola küstürerek
çoğumuzun oyumuzu kullanmamasına neden oldular.
evet baykal ve diğerleri düzen partisi
gel ne olursan gelablacım kesinlikle haklısın. ama benim kastettiğim bu değildi. elbetteki Türkiye'de ve dünyad solun düşmesini sağlyn 80 dönemidir. yalnız Türkiye'de değil bütün dünyad o darbe yapıldı ve sol çökertildi. am benim kastettiğim ise CHP yi beğenmeyrek CHP den başka alternatiflerde bulamyıp sol olark parçalanmamızdır. sonuç olarak düzen partiside kendine sağdan oy arıyor. ne yapsın?:)
ablacım kesinlikle haklısın. ama benim kastettiğim bu değildi. elbetteki Türkiye'de ve dünyad solun düşmesini sağlyn 80 dönemidir. yalnız Türkiye'de değil bütün dünyad o darbe yapıldı ve sol çökertildi. am benim kastettiğim ise CHP yi beğenmeyrek CHP den başka alternatiflerde bulamyıp sol olark parçalanmamızdır. sonuç olarak düzen partiside kendine sağdan oy arıyor. ne yapsın?:)
ne yapsın başka çaresi yok:p senin söylediklerine katılıyorum ben yinede bunda suçlu halk yerine siyasi parti liderlerini görüyorum.çünkü lider beğenmeyen ayrılıp yeni parti kuruyorlar.tabi her ayrılan kendi ile bir parça götürüyor.kalıp mücadele edeceklerine ne yazık ki partiyi baykal gibilerin
eline bırakıyorlar
Baykal'ın alevilere ve genel olarak sola karşı tutumu ortadayken neden hala aleviler kötünün iyisi deyip CHP yi destekliyorlar?
Koyun sürüsü gibi olmak en büyük yanlış bence.
Ayrıca CHP zaten merkez sağ partilerden farklı bir siyaset izlemiyordu kendi ismini güzel belirlemişler. DYP yada ANAP dan farkı olmayan bir parti için sağcı insanlarında parti bünyesine katılması doğaldır.
BEn CHP yi desteklemiyorum. CHP yaptığı çok büyük hatlarla içindeki gerçek anlamda sosyal demokrat insanları tasfiye etti yada kaçırttı. Ee geriye kalan mı ortada herşey...
Koyun sürüsü gibi olmak en büyük yanlış bencearkadaş saygılı ol ne demek sürü mürü,
benim düşündüğümü düşünmeyen koyundur diyenler yüzünden böyleyiz yaaa, herkes senin düşündügünü düşünmek zorunda degil
kınıyorum seni
Baykal'ın alevilere ve genel olarak sola karşı tutumu ortadayken neden hala aleviler kötünün iyisi deyip CHP yi destekliyorlar?
Koyun sürüsü gibi olmak en büyük yanlış bence.
Ayrıca CHP zaten merkez sağ partilerden farklı bir siyaset izlemiyordu kendi ismini güzel belirlemişler. DYP yada ANAP dan farkı olmayan bir parti için sağcı insanlarında parti bünyesine katılması doğaldır.
BEn CHP yi desteklemiyorum. CHP yaptığı çok büyük hatlarla içindeki gerçek anlamda sosyal demokrat insanları tasfiye etti yada kaçırttı. Ee geriye kalan mı ortada herşey...
tamam doğru diyorsun. koyun sürüsü de dedin ama olsun:) . Sen kimi destekliyorsun?:höng . Daha mantıklı gelirse, oyum senin partine
Merhaba. Koyun sürüsünü bir deyim olarak kullandım. Kırdıysam affola.
Ancak şöyle bir durum var neden bize faydası olmayan bir partinin peşinden gidelim ki?
%1 2 oy alması bizleri korkutuyor bazı partilere bu yüzden yanaşmıyoruz ama hep böyle düşünüp tek bir partiye yapışıp kalırsak ve o partide (CHP bahsettiğim parti) alevileri oy deposu yada çantada keklik olarak görüyorsa uyanmamız gerekiyor artık.
Alternatif olarak kimi alevi kurumları ANAP ı gösteriyor kimisi zamanında DSP demişti ama bunlar bize fayda getirmiyor, getirmedide.
ÖDP, Emep tarzı partiler aslında bazı konularda daha dürüst değil mi? Baraj konusuna gelirsek zaten oy veridiğimiz partilerde meclise girdiklerinde fayda göremiyoruz. Bu konuda haksızsam haksızsın deyin.
O zaman neden doğrunun arkasından gitmiyoruz? Baraj o kadar önemli değil zaten Türkiyenin seçim sistemi adaletsiz 10 milyon insan( bunların çoğu solculardır) oy kullanmamış, bir o kadarıda çöpe gitmiş....
ÖDP, Emep tarzı partiler aslında bazı konularda daha dürüst değil mi? Baraj konusuna gelirsek zaten oy veridiğimiz partilerde meclise girdiklerinde fayda göremiyoruz. Bu konuda haksızsam haksızsın deyin.
koyun sürüsü tabirine ben kızmadım, bu konuda bir sıkıntın olmasın. Bahsettiğin partiler hakkında çok az bilgiye sahibim. Yani kimlerden oluşuyor görüşleri nedir, uç görüşlü üyeleri varmıdır, politikaları nedir? Bence chp'nin yerine oy verebilecek parti anca, yeni bir oluşum olur diye düşünüyorum ama sağlam bir yeni oluşum.
Chp'nin içinde iyi niyetli olan üye sayısı ,gerçekten fazla olduğuna inanıyorum. Sanada katıldığım nokta, meclise girdiklerinde fayda göremediğimiz doğru. Anca bir iki milletvekili alevilik adına birşeyler yapmaya çalışıyor, o kadar
tuncerbio 13.07.2006, 16:47 Bence Baykal kendini bulmuş zaten onun ne kadar solcu olduğu tartışmaya açıktı...............
türkiyede sol ölmüştür...bunun çaresinin bulunması lazımdır....başka söyleyeceğim yoktur.....
sayın Kızıl Kilise,
ben sizin düşüncenize saygılıyım, ve EMEP,ÖDP,TKP vs partilere oy verenler hakkında hiçbirsey demedim, sana o yakın gelebilir bana bir baskası, dogal olanda bu bence,
O zaman neden doğrunun arkasından gitmiyoruz?dogrun her ne ise alevilik adına ne yaptı veya ne yapacak ?
ufak oy toplayan partiler neler yapmış bizim için merak ediyorum?
koyun sürüsü tabirine ben kızmadım, bu konuda bir sıkıntın olmasın. Bahsettiğin partiler hakkında çok az bilgiye sahibim. Yani kimlerden oluşuyor görüşleri nedir, uç görüşlü üyeleri varmıdır, politikaları nedir? Bence chp'nin yerine oy verebilecek parti anca, yeni bir oluşum olur diye düşünüyorum ama sağlam bir yeni oluşum.
Chp'nin içinde iyi niyetli olan üye sayısı ,gerçekten fazla olduğuna inanıyorum. Sanada katıldığım nokta, meclise girdiklerinde fayda göremediğimiz doğru. Anca bir iki milletvekili alevilik adına birşeyler yapmaya çalışıyor, o kadar
saol dostum
Ben Aleviliğin dünya görüşü açısından sol'a sosyalizme çok yakın olduğunu savunuyorum. Bunun için şu anki CHP ideal değildir. CHP nin içinde tabiki çok değerli aydın insanlarımız var. Alevilik açısından özverili insanlarda var ancak CHP den çok sayıda tasfiye oldu bunu Deniz baykal bizzat yaptırdı çünkü muhalefeti içine sindiremeyen karakterde birisi. CHP den bir çok insan ayrıldı bunlardan bir kısmı SHP yi tekrar kurdular bir kısmıda bağımsız kaldı bunlardan biriside Zülfü livanelidir.
Diğer sol partilere dönücek olursak gerçek anlamda sosyalizmi benimsemiş olan ÖDP, Emep, SDP gibi partiler yada isim koymadığım yapılar benim için CHP'den daha değerlidir. Bunun için bi örnek vericem 2 temmuz 93 katliamını protesto mitingi vardı o mitinge CHP katılmadı ama diğer tüm sol güçler destek verdi. Bu açıdan kim bizi destekliyor zor günümüzde kim yanımızda ve Alevilerin ne istediğini kim daha iyi biliyor ortadadır.
Yeni oluşum konusunda hak veriyorum sana ama bu oluşum nasıl olacak kim öncülüğünü yapacak ve ne kadar sahiplenecek insanlar. Sosyalist olan partiler tüm dünyada revaçtayken hükümetlere gelirken türkiyede hep uç olarak gösteriliyor. Ben uç olarak görmüyorum sonuçta demokratik yapı içinde oy alıp hükümet olmak istiyorlar. Ama eksikliğimiz bizim aleviler hala CHP den kopamıyorlar destekleseler neden barajı aşmasınlar yada yüksek bir oy almasınlar. En azından şu diyanet işleri bakanlığını kaldırabilecek inanca sahip partilerdir onlar...
sayın Kızıl Kilise,
ben sizin düşüncenize saygılıyım, ve EMEP,ÖDP,TKP vs partilere oy verenler hakkında hiçbirsey demedim, sana o yakın gelebilir bana bir baskası, dogal olanda bu bence,
dogrun her ne ise alevilik adına ne yaptı veya ne yapacak ?
ufak oy toplayan partiler neler yapmış bizim için merak ediyorum?
merhaba olgun
fırsat verirsek yapabilrler en azından diyanet işleri başkanlığını kaldıracak inanca sahipler 2 temmuz anmasında alevilerin yanında olduklarını gösterdiler ama CHP gibi oylarının çoğunu alevilerden alan bir parti ortalıkta yoktu.
hoşgörü ile...
sorun sadece aleviler için birşey yapıp yapmaması değil ki,baykal kürtleri,sol diğer gruplarıda desteklemiyor.kendini sol olarak nitelendiren hiç bir kitlesel organizasyona katılmıyor dışlıyor hepimizi.
yeni parti yeni oluşumlar çıkıyor ortaya çok güzel düşünceleri olan liderler oluyor ama ne yazık ki onlarda seslerini duyuramıyor duyursa bile bizler oylarımız bölünmesin diye chp nin alternatifi yok sadece oylar ya chp ye yada boşa gidiyor.
solu tek çatı altında toplayıp gerçek bir lider özlemi içerindeyiz hepimiz
Diğer sol partilere dönücek olursak gerçek anlamda sosyalizmi benimsemiş olan ÖDP, Emep, SDP gibi partiler yada isim koymadığım yapılar benim için CHP'den daha değerlidir. Bunun için bi örnek vericem 2 temmuz 93 katliamını protesto mitingi vardı o mitinge CHP katılmadı ama diğer tüm sol güçler destek verdi. Bu açıdan kim bizi destekliyor zor günümüzde kim yanımızda ve Alevilerin ne istediğini kim daha iyi biliyor ortadadırCHP'de madımak otelinin müze olması için cabaladı, Hacıbektas senliklerine katıldı, barısa semah dönenler organizasyonuna katıldı,
bunları neden yazdım, çünkü sen emep ve onun tarzı partilerden herhangi bir olumlu hareketi alevilik adına büyük bir adım gibi görüyorsun,ama Chp'ninkini görmüyorsun,
bence bunlar partilerin oy toplama yöntemidir, icraat daha önemli,
o zaman SHP ye yönelmemiz lazımdır..hepimizin tek çatı altında bu baykal olduğu müddetçe toplanamayız..adam gidiyor sağ partilerler birlik oluyor bizimle değil....
o zaman SHP ye yönelmemiz lazımdır..hepimizin tek çatı altında bu baykal olduğu müddetçe toplanamayız..adam gidiyor sağ partilerler birlik oluyor bizimle değil....
EVET HAKLISIN
Bizden başka herkesle BİRLİK oluyor
CHP'de madımak otelinin müze olması için cabaladı, Hacıbektas senliklerine katıldı, barısa semah dönenler organizasyonuna katıldı,
bunları neden yazdım, eger senin emep ve onun tarzı partilerden herhangi bir olumlu hareketi alevilik adına büyük bir adım gibi görüyorsunda o yüzden, bu partilerin oy toplama yöntemidir, icraat daha önemli,
CHP nin elinde çok büyük bir güç var meclisde yüzlerce milletvekili var ama nedense diyanet işlerine 1,2 katrilyon lira harcanırken ses çıkarmıyorlar bütçeye evet diyorlar. Yeri gelmişken söyleyeyim diyanet işlerinin bütçesi pek çok bakanlıktan fazla..
CHP yasama gücünü kullanmıyor aleviler için. hükümet cemevlerine cümbüş mekanı tarzında sıfatlar yakıştırırken CHP başka konularla ilgileniyor muhalefet olmak açısından zayıf ayrıca Aleviler konusunda konserlere katılmak dışında yasama gücünü kullanmıyor CHP ile Ödp, Emep, Sdp vs tarzında partiler güç açısından denk değiller ben iddaa ediyorumki bu partiler meclis de olsa diyanet işlerinden, laikliğe, şeriatçiliğe, aleviliğin tanınması gereken haklarına kadar pek çok konuda çok sıkı mücadele edeceklerdir...
sayın kızıl kilise;
madem söz sözü actı bende konusayım, adını saydıgın partiler ne zaman bir sehit cenazesine katılmış, veya ne zaman bunu kınayıcı bir mesaj göndermiş, veya ne zaman bu türlü terör örgütlerini kınamış sölermisiniz,
aksine barış adına demokrasi adına tıpkı DTP gibi bölücülük yapmaktadırlar, sitelerinde dtp'yi övmektedirler,
onlarda secim ittifakına girmektedirler,
elbet bizi anlayan bizi bilen bizden biri bizi yönetecektir buna inanıyorum bilinçli bir nesil geliyor çünki inşallah temenni olarak kalmaz
sayın kızıl kilise;
madem söz sözü actı bende konusayım, adını saydıgın partiler ne zaman bir sehit cenazesine katılmış, veya ne zaman bunu kınayıcı bir mesaj göndermiş, veya ne zaman bu türlü terör örgütlerini kınamış sölermisiniz,
aksine barış adına demokrasi adına tıpkı DTP gibi bölücülük yapmaktadırlar, sitelerinde dtp'yi övmektedirler,
SEVGİLİ OLGUN
söz sözü açıyor chp ne zaman doğuda olayları yaşandığı bölgeye gidip halka bir araya geldi.halka ne zaman olaylar hakkında konuştu.kontrgerilla doğu ve güneydoğuda itirafçılarıyla pkk'yı kullanarak halk üzerinde yaptığı baskı sayısı belli olmayan faili meçhul cinayetlerde ne zaman yardımcı olmuştur.
şehit düşen askerlerimiz kadar vurulan bu insanlarda bu vatanın evlatları
Serkan_Devrim 13.07.2006, 20:52 SHP yi asla affedemem. ona benden oyda çıkmaz. madımakta yapılanları küçümseyip gereken önlemleri almıyanlar, iktidarda bile bizi koruyamayanlardan hayır gelmez.
ulalıgenç 13.07.2006, 22:38 Arkadaşalar Türkiye de solun maksimum oy potansiyeli bellidir %30..Bu oy potansiyelinin çoğunu da Aleviler oluşturuyor.Son seçimlerde CHP %20 oy alarak aslında bir başarı göstermemiştir sadece Ecevit'in başarısızlığı CHP'ye bu oyu getirmiştir.Baykal aslında şu an siyasi arenada bulunan diğer tüm sağ ve sol parti liderlerinden daha temiz bir siyasi geçmişe sahiptir.Baykal ismi ne bir yolsuzluğa,ne de herhangi kötü olaya karışmıştır adı.Baykalın yaptığı en büyük yanlışlık Ecevitin biz ortanın soluyuz demesinden başlayarak günümüze değin devam eden sosyetik,işçiden,emekçiden,köylüden uzak bir partiye dönmesine yardımcı oldu.İşte baykal burda yanlış yaptı.Anadoluyu unuttu..
duygugemisi 14.07.2006, 11:28 Baykal sağa yaklaşmadan önce nerde olduğunun farkına varsın...Zaten sağda olan bir parti nasıl olur da sağa açılabilir ki...Biraz daha açılırsa AKP ve MHP'yi de sollar...
Baykal sağa yaklaşmadan önce nerde olduğunun farkına varsın...Zaten sağda olan bir parti nasıl olur da sağa açılabilir ki...Biraz daha açılırsa AKP ve MHP'yi de sollar...
Zaten görüştüğü bu eski milletvekilleri ve bakanlar bir döneme ülkücülükleriye
damga vurmuş insanlar.sollayamaz onları ancak SAĞLAR
pirimunzur 14.07.2006, 12:35 peki alevilerin oyverecegi bir parti varmi arkadşlar chp yi madem kimse begenmiyor sizce aleviler kime oy vermeli gecen seçimde akp ye oyveren alevilerde var şimdi bu adamlar kime oy verebilr peki?chpden başka bir alternatif varmi?oylar bolunmemeside gerek ama bizm oylarimz hep bolunüp duruyor.
birde chp saga kaydiginida yazmişsinz ikdidar partisi olmak için akp de aleviler için bayagi birşeyler anlatmişti zamaninda ve başarilida oldu adam. sizce chp oy için saga kayarsa alevilere soz hakki vermezmi?bugun alevilerin kactanesi chp ye sahipleniyorki zaten bursuru parti var gerek kurt partiler gerekse diger paritler sizce normal degilmi saga kaymasi ?
Türk sağı Kemalistlere oy atmaz! Baykalın açılabileceği tek sağ faşist sağ olabilir.
sayın kızıl kilise;
ben o partilerin bölücülük adına bir şeyler yaptığını görmedim.
Zaten insanları bölücü olarak nitelendirmek ülkemizde çok kolay. Öyle bir sistemki depremzedeler prefabrik konutlardan kalıcı konutlara çıkmak için eylem yaptıklarında bile bölücü ya da terörist olarak lanse edilebiliyor.
Aynı durum Aleviler içinde geçerli. Milliyetçi dediğiniz şehit cenazelerine katılarak kanla beslenen partiler alevilere mum söndü yapıyorlar yada bunlşar komünisttir gibisinden laflar söylüyorlar.
Başka önemli noktada Kürtleri neden dışlayalım ki? Kürtler de bu ülkenin vatandaşı değil mi? Kürtlerin demokrasi dışına atılması istenmeyen ilan edilmesi hiç kimseye fayda sağlamaz Kürt olsun, Alevi olsun şu anda mevcut sistem tarafından "başka" ilan edilen gruplar birlikte hareket etmeli ki haklarını kolay alsınlar. Aleviler dini açıdan bakıyor olaya, Kürtler ise etnik temelden.
Etnik temelde yada dini temelde siyaset yapmak yanlış ancak siyaset yapılınca etnik unsurlara yer vermek doğrudur. Çünkü bu etnik kültürler inanclar bizim anadolu kültürünün yüzyılardır yaratmış olduğu değerlerdir. Onların kültürlerinin yok olmasına göz yummak çok yanlıştır. Herşeyin temeli hoşgörü ise Kürtlerede hoşgörüyle yaklaşmak lazım. Falanca partiye oy verenlerin çoğu Kürt ben Kürt'le yan yana olmam demek milliyetçiliktir ki bu da yanlış diye düşünüyorum.
Chp çoğu insan alternatif olmadığı için oy veriyor yani kerhen oy veriliyor. Ama bu yanlış bir tercih olduğunu gösteriyor. Tabi seçim sandığına giderken herkes kendi düşüncesine göre oy verir. Olaya biraz milliyetçi açıdan baktığına göre bence CHP de kal derim en kötünün en iyisi Mhp gibi partilere göre=)
Kemalist olanlar neden gelip solla ilgileniyorlar anlamıyorum.. Siz sol değilsiniz kardeşim. Ne diye gelip sola tebelleş oluyorsunuz?
Cillop gibi CHP'niz var. Alın tepe tepe kullanın...
CHP sağ bir parti zaten. Gerçek bir sol alternatifin önündeki en büyük engel CHP'dir. CHP'nin soldan uzaklaşması, sol açısından felaket değil, bayramdır.. Solcuların buna sevinmesi gerekirken, kederleniyoruz : CHP sağa açılıyormuş. Açılsın da sağa, boyunun ölçüsünü alsın CHP. Nal toplayacaklar. Aradan gerçek sol sıyrılır belki.
ben o partilerin bölücülük adına bir şeyler yaptığını görmedimsdp diye bir partiden bahsediyorsun, sitesini incelemeye davet ediyorum, iyi oku,
Başka önemli noktada Kürtleri neden dışlayalım ki? Kürtler de bu ülkenin vatandaşı değil mi? Kürtlerin demokrasi dışına atılması istenmeyen ilan edilmesi hiç kimseye fayda sağlamaz Kürt olsun, Alevi olsun şu anda mevcut sistem tarafından "başka" ilan edilen gruplar birlikte hareket etmeli ki haklarını kolay alsınlar. Aleviler dini açıdan bakıyor olaya, Kürtler ise etnik temelden.ben ne dedim ? nasıl böyle bir sonuc cıkarttın ?
,kardesim ben ayrım yapmam, benim sözüm terör örgütlerine, bebek katillerine, vatan hainlerine,
artı alevilik adına asla örgüt kurulmamıştır, kimsenin kanı dökülmemiştir,
KURŞUNveli 16.07.2006, 21:35 Kemalist olanlar neden gelip solla ilgileniyorlar anlamıyorum.. Siz sol değilsiniz kardeşim. Ne diye gelip sola tebelleş oluyorsunuz?
CHP sağ bir parti zaten. Gerçek bir sol alternatifin önündeki en büyük engel CHP'dir. CHP'nin soldan uzaklaşması, sol açısından felaket değil, bayramdır.. Solcuların buna sevinmesi gerekirken, kederleniyoruz : CHP sağa açılıyormuş. Açılsın da sağa, boyunun ölçüsünü alsın CHP. Nal toplayacaklar. Aradan gerçek sol sıyrılır belki.
dost türkiyede gerçek bir sol veya sağ parti göster dediğini hemen yapalım...siyasetin sağı solu belli olmaz olsada seçim bitene kadardır herşey sonra herkes bildiği yoldan devam eder...yani günün şartlarına göre gidişata göre kendine yön verir...hatta diğer seçime zemin hazırlamaya başlar...gruplaşmalar başlar taban yapmalar başlar...tıpkı çalışan bir insanın ekmek parasını nasıl kazanacağına benzer nerde para orda iş misali...kemalist olmak illa bir parti peşinden koşmak değildir...Kemalist olmak Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan gitmek demektir...onun ilke ve inkılaplarını savunmak kurduğu Cumhuriyete sahip çıkmak demektir...chpnin sağa yukarı aşağı kayması kemalistlerin suçu değil onu baykala söylemen lazım...yinede türkiyede demokrasi adına laiklik adına cumhuriyet adına savunma mekanizması eniyi çalışan parti Cumhuriyet Halk Partisidir....chp nin soldan kayması demek solun bitmesi demektir...hangi parti sol adına iktidara gelecek şimdiye kadar nerdelerdi...seçmenlerin dahi isimlerini bilmediği o partiler sayesinde bugün akp iktidar partisi...parçalamak yerine birleştirmenin zamanı...
nesslimm 17.07.2006, 00:20 deniz baykal so0l parti adı altında sağ partiler için çalışaN chp yi içten çökertmek isteyen bir kukla parti lideri.sağ partiden millet vekilini içine çekecekse eğer neden direk onlara oy vermeyelim ki.bence antalyayı kaybettinde d,irek ayrılmalıydı.ama koltuk sevdalısı çıktı.atatürk ün partisi olduğundan bu zamana kadar burda baykal devri tamamen çöktü.ama görmek lazım
dost türkiyede gerçek bir sol veya sağ parti göster dediğini hemen yapalım...
ÖDP, EMEP, SHP, TKP........ AKP, ANAP, Liberaller....
KURŞUNveli 17.07.2006, 19:44 ÖDP, EMEP, SHP, TKP........ AKP, ANAP, Liberaller....
ÖDP :hani şu kurultaylarda dahi kafa çekip seçim yapan sonrada o kafayla bu ülkeyi yönetmeye aday olan ödp mi...bu ülkeyi ayık kafayla dahi yönetemiyorlar ken...
EMEP:cumhuriyeti eleştiren hadepe destek veren 2 temmuzu kullanarak gövde gösterisi yapan sözde solcu emep mi
SHP :her defasında alevilerin oyuyla iktidara gelen ve 2 temmuzda çıkan olaylarda şehit olan canları kurtarmak için elinden gelen herşeyi yapan shp mi solcu
TKP :dost kominizm zaten bir yönetim biçimidir kalkıpta ben türkiyeye kominizmi getireceğim diyen adama gülerler...hem cumhuriyete hem demokrasiye hemde islama aykırı bir yönetim şeklidir...yaşasa rusyada yaşardı...
AKP :düne kadar Atatürke hakaret eden bugün atatürkün bir numaralı savunucusu olan akp mı valla onu bende çözemedim sağ mı sol mu islami bir partimi ama iyi bişey olmadığını biliyorum...
ANAP: can burda hangi anaptan bahsettin mesut yılmazın mı yoksa erkan mumcunun anapımı.mesut yılmaz zamanıyla şimdiki anap çok farklı erkan mumcu her defasında söylediği gibi anap şimdi sola daha yakın....
kısaca biz kemalistlere bahsettiğin hiçbir parti uymuyor...kemalist düşünce gün geçtikce parlayan bir düşüncedir ve her çağa ayak uyduran hatta örnek olan bir düşüncedir...
lütfen bu görüşleri savunan arkadaşlar üzerine alınmasın kemalizme ve chp ye atılan laf yüzünden birer cümleyle açıklamak zorunda kaldım...biz kemalistler her düşünce ve görüşe saygılıyızdır....onun için demokrasi ve cumhuriyeti savunuyoruz...
Eyvallah, görüşüne saygı duyarım.... Ben de seviniyorum sol adına, kemalistler ile yollarımızı ayırıyoruz.
baykal da tam bir politikacı haniiii daha dün haberlerde yunistanın sisam adsımıydı neydi orda toplanan sosyalistler platformuna katılmış side diyorsunuzki sağcımı solcumu ne tarafta bu adam bence bu adam tam bi politikacı ,politikacı dediğin işte böyle olur HARBİ POLİTİKACI ADAM HAAAAA
KURŞUNveli 20.07.2006, 19:19 Eyvallah, görüşüne saygı duyarım.... Ben de seviniyorum sol adına, kemalistler ile yollarımızı ayırıyoruz.
sizden rica etsem bana sol,solcu,sosyal, sosyalit,kemalist ve kominist kelimelerini hiçbir yere bağımlı kalmadan sizin fikrinizce neler olduğunu açıklarmısınız ?
Sol liberal.
Sosyalizm+kapitalizm sentezi bir şeyi savunuyorum ben.
Çoğulculuk, eşitlik özgürlük de prensiplerimdir.
Bu kadarı yeter herhalde.
KURŞUNveli 20.07.2006, 19:27 Sol liberal.
Sosyalizm+kapitalizm sentezi bir şeyi savunuyorum ben.
Çoğulculuk, eşitlik özgürlük de prensiplerimdir.
Bu kadarı yeter herhalde.
can sen nasıl birleştirdin sosyalizmle kapitalizmi o kadar birbirinden farklı ki yani,birisi işci diyor diğeri patron...birisi av birisi avcı misali....
Sosyal devlet....
Eurocommunism denen çizgiye yakınım ben.
KURŞUNveli 20.07.2006, 19:39 Sosyal devlet....
Eurocommunism denen çizgiye yakınım ben.
sosyal devlet yani bugün ki devlet cizgisinde bir yönetim biçimi yani kemalizm bu da gösteriyor ki kendinden kaçamazsın can sen seni dışlayamazsın aynı fikri savunuyoruz sonuçta sosyal devlet veya kemalizm...renkler farklıda olsa içerik aynı dost...
reel politikçi sosyal devletçiyim ben.. yani. uzun vadede devletçi değilim.
kemalizm, batı kapitalizminin dünya sathına yayılması sırasında ortaya çıkmış tepkici modernist akım. otoriter, otarşik, içe kapalı. ilermeci değil...
nokta.
Kemalizm budur. Bana ve "insan ruhuna" ters :wink:
KURŞUNveli 20.07.2006, 20:14 Kemalizm. "insan ruhuna" ters :wink:
kemalistler başka bişey mi can nedemek istedin anlamadım...
Otoriter kemalizm.. Bunu demek istemiştim.
KURŞUNveli 20.07.2006, 20:25 Otoriter kemalizm.. Bunu demek istemiştim.
can kemalizmin özelliği her cağa ayak uydurması ve cağın önüne geçmesi 1923 yılında otoriter olması gerekiyordu zaman onu gerektiriyordu...şimdi de çağın gerektirdiği gibi olması gerekiyor vede öyle ... kemalizm hergün kendini yenileyen ve çizgisinden şaşmayan bir idoldür...
KURŞUNveli
Kemalizm her çağa uydurup gelişen bir doktrin değil. Çünkü değişimin kaynağı Türkiye değil..
Son 50 senede dünyada meydana gelen ideolojik kültürel ve siyasi gelişmelerin kaç tanesi Türkiye'nin ürünü?
Neoliberalizm, hippilik, seksüel devrim, rock n roll, çevrecilik, nükleer enerji, biyoteknoloji..
Bu gelişmelerin hangisi Türkiye'de ortaya çıktı? Kemalizm değişmeci ilerlemeci olsaydı, bu gelişmeler bizim ülkemizde meydana gelirdi...
Kemalizm statükocu, kapalı, devletçi otoriter bir üçüncü dünyacı doktrin. Batı'nın ideolojik, siyasi, ekonomik ve kültürel yayılmasından korkup, reform yapmak yerine, ülkenin kapılarını sıkı sıkıya kapatan, arkaik devlet aygıtının geride kalan elitlerinin hayat mezat meselesi son tutunduğu sicim.
Kemalizm Türkiye'de hala var ise, bunun nedeni soğuk savaştır. Bu tür rejimlerin ömrünü uzattı soğuk savaş. Şimdi Soğuk savaş parantezi kapanıyor. Kemalizm de yerini başka seçeneklere bırakıyor.... Ondan bu kadar tantana kopuyor Türkiye'de.
KURŞUNveli 20.07.2006, 21:49 hippilik, seksüel devrim, rock n roll,
diğerlerinin cevabını vermeden merak ettim bunlarla kemalizmin veya sosyalizmin ne gibi bir bağlantısı var bir ülke bunlarla ilgili neler yapabilir ?
KURŞUNveli 20.07.2006, 22:39 neoliberalizm:can sosyal devlet anlayışını savunduğundan bahsediyorsun neoliberalizmin türkiyede neden doğmadığını söylüyorsun nedesem bilmiyorum...
hippilik:can bizim kültür anlayışımıza ve geçmişimize ters bir tarz...
seksüel devrim:bunla ilgili ne yapılabilir...insanlar sokaklarda sex mi yapsın ne demek istedin anlamadım...
rock n roll : bizim halk müziğimiz bize yeter (bizde bir sürü elvis presley var) can kimseye özenmeye ihtiyacımız yok...
çevrecilik:atatürkün kurduğu çiftliğe dahi bina yapmak isteyen bir anlayışa bunu nasıl anlatacaksın merak ettim...
nükleer enerji:bunun türkiyede ortaya çıkması için henri becguerel'in türkiyede doğması gerekiyordu.yinede ülkemizdeki nükleer santralleri araştırmanı tafsiye ederim.
biyoteknoloji:can üzülme artık türkiyede de biyoteknoloji ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor...
baykal istifa etmeli ve yerine genç dinamik atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, ne yaptığını iyi bilen, halkı tanıyan biri chp'nin başına gelmelidir...
aksi takdirde baykal başta kalmaya dewam ederse
chp oyları kaybetmeye dewam edicektir
tıp ki dsp gibi
DEMIR CAN 21.07.2006, 22:27 Valla su Baykal'in gitmesini herkes istiyor, bir de ankette CHP oylari yuzde 46 falan cikiyor -demekki burada konusup elestiren iki kisiden bir bu partiye oy veriyor- ama adam neden hala gidemiyor?Neden?
Yeterince ugrasmiyoruz, birlik olamiyoruz bence.
İnsanlar kerhen de olsa CHP ye oy vermeye devam ettiği sürece Baykal gitmez. AKP korkusundan CHP'ye oy vermeyi bırakmalıyız.
kuzeysanta 27.07.2006, 12:48 Chp BaŞina AÇikcasi Nejdet Sezer Gİbİ Bİr BaŞkan Gelmelİ
KARARLARINDAN KORKMAYAN DOG RUYU SÖYLEYEN
gencsosyalist 29.07.2006, 12:47 BAYKAL'IN ALTERNATİFİ HALK başka alternatif olamaz.Üretenlerin yönettiği ülke için çalışmak için uğraşmalıyız.Baykalın sağa yaklaşmasını anlamk için bugünü beklemenize gerek yoktu.Baştan belli değil miydi bu adamın faşist olduğu...ÜRETEN BİZİZ YÖNETEN DE BİZ OLACAĞIZ..
Sağ partiler, Baykal için Maraş'ta sıraya girdi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iki günlük Kahramanmaraş gezisinde, sağ seçmene açılım politikasının meyvelerini topladı. Baykal'ın sağa yönelik mesajlarına, MHP'den sonra ilk kez DYP ve ANAVATAN Partisi'nden de sıcak yanıtlar geldi. CHP Lideri, sağ parti tabanından gördüğü ilgiyi 'algılamanın ve siyasetin yeniden şekillenmesi olarak' değerlendirdi. Baykal, 'Siyaset ısınıyor, eski klasik çizgilerini aşan yeni bir şekillenme başladı' dedi.
Baykal'ın Kahramanmaraş gezisinin son gününde Andırın İlçesi'nin girişinde önce DYP Andırın İlçe Teşkilatı karşıladı. Karşılama sırasında Tecirlioğlu tam dört kez Baykal'a, 'Memleket sana emanet' demesi CHP Lideri'ni duygulandırdı.
TABAN SAHİPLENİYOR
Baykal, daha sonra kendisini karşılayan ANAVATAN Partisi Andırın İlçe yöneticileriyle, MHP Kadirli İlçesi yöneticileriyle sohbet etti. CHP Lideri'ni, gezinin ilk gününde de MHP Kahramanmaraş İl Başkanı ile Elbistan'ın MHP'li Belediye Başkanı ziyaret etmişti. Gördüğü ilgiden mutlu olan Baykal, 'Bu yeni bir tablodur, eskisinden farklıdır. Partiler de klasik siyasi tavırlarını koruyamıyor, klasik ayrışmaları tutamıyorlar. Çünkü tabanda yeni bir dayanışma anlayışı ve sahiplenme duygusu gelişiyor.'
A. Rezzak ORAL / ANKARA
----------------------
iyice adapte olmuş bu olaya baykal. Sağa yanaşıyorda yanaşıyor, maraştan mikrofona geçmeside biraz beni kıllandırmadı değil. 78 yılında chp'nin iktidarlığı zamanında ki maraş olaylarını ,biz chp olarak unuttuk demek mi istiyor acaba. İnsan düşünmeden edemiyor. Anlamadığım bir şey de solcu örgüt, nasıl sağcı politikalrı yapar, yani komple plan programı da değiştirmesi gerekir. Tayyip 'te ben değiştim dedi oyları götürdü, baykalda bu taktiği mi deniyor acaba?
Bugünün akşam gazetesinde 'yarın seçim olsa' sorusunun cevabı:(Odak araştırma merkezi)
AKP: 42.9, CHP: 20.9, MHP: 14.9, DYP: 5.4, ANAP: 4.2, DTP/DEHAP: 3.5, SP: 1.1, GP: 1.0, ÖDP: 1.0, DSP: 1.0, BBP: 0.7, İP: 07, EMEP: 0.4, YP: 0.4, SHP: 0.3, TKP: 0.3, ATP: 0.1, BTP: 0.1, MP: 0.1.. (Kararsız, oy kullanmam, söylemek istemiyorum diyenlerin oyları dağıtıldıktan sonra bulunan sonuç.)
yine kızıyorum. Sayın baykal ,aleviliğin en büyük çaplı etkinliklerinden olan hacı bektaş etkinliğine katılmamış. Nedeni ne acaba?Gerçekten sağa yanaşmış herhalde, kendisine büyük oranda oylar veren bir topluluğu yok sayması ilginç, bahanesi de mantıklı olsa bari , belediye başkanının tutumu için böyle davranıyormuş. Ona o kadar oy verdik, bir belediye başkanı engel olabiliyormuş. Bizden böyle uzak kaçarak iktidar olacağını sanıyor. Bence bu baykal siyaseti bilmiyor.
baran_58 17.08.2006, 23:19 Bence arkadaşlar chp,akp,mhp ve de diğerleri hepsi aynı partiler hiç birinin birbirinden farkı yok sadece iktidarın ismi değişiyor ama sonuç olarak hep halk yani bizler eziliyoruz ve sömürülüyoruz. Bu gün iktidar akp chp olsa yine aynı şeyler olacak sadece isim değişikliği yani baykalın yerine kim gelirse gelsin aynısı olacaktır diğerleri içinde aynısı tabiki
EŞİTLİK PARTİSİ 18.08.2006, 17:18 Değerli Canlar
Aleviyi Alevi yapan unsurlardan birisi ve en önemlisi ALEVİ LİDERLİĞİNİ kurumsal bazda görmesidir...
Tabi ki,başka bir partinin Gn.Bşk.nın,TÜM dünyanın insanlığı kurtaracak bir düşünce olarak gördüğü Aleviliğin önemli mihenk taşlarınından Hacı Bektaş törenlerine katılıp katılmamasına bir diyeceğim olamaz,yakışıkta almaz...
Ama BALTA canın dedğine tamamen katılıyorum,bir yerlere mesaj veriyor...
Biz bunu BALTA candan özür dileyerek,
Bir yerlerden aldığı mesajı uygulayarak,bakın görevimi yapıyorum diye çevirelim...
Hayatta her şey aslına döner,Baykal'ın aslına dönmesi kaçınılmazdı ve olduda...
Belki hatırlayanlarınız varmı bilmiyorum,fikir babalarından Bülen ECEVİT,1981 Yılında sanıyorum Milliyette yayınlanan bir röpörtajında,Baykal için,
-İki de bir gelip MHP ile anlaşsak...türü şeyler söylenice bende ona,
-Beynımde dinamitler patlatıyorsunuz,lütfen dedim...diye cevap vermiş Ecevit güya....
Yıl 1999,Bülen Ecevit,DSP+MHP+ANAP Kolalisyonununu kuruyor...
Ve oylar ALEVİLERDEN...
Eh... pes doğrusu...
GELİYORUZ,GELECEĞİZ YAKINDIR...
Saygı ve Sevgilerimle
Bektaş ÇELEBİ
KURŞUNveli 18.08.2006, 20:50 valla ben bir chp üyesi olarak deniz baykalın durumunu artık bende hiç beğenmiyorum...çok sağa sola yalpalamaya başladı...adam ikinci kimliğine büründü...atatürkün partisi olmasa yarin istifa ederdim...atam herşey senin için....
SivanA SimyacI 28.08.2006, 11:08 gene chp gene chp çünkü alternetifi yok zaten baykalı bu kadar geri iten solun tabanın karamsar tutumu ve elnin tersiyele kendisini yitmesidir sol tabanı olan bizler daha hoş bir tutum sergilemeliyiz baykal iyi işyapmıyor ama ona destek olmalıyız peşine belki iyi iş gelir.ve baykal akp hükümeti gibi de kötü olmaz.
Bir zamanların hızlı solcusu olarak ünvanlandırılan Deniz Baykal, içinde bulunduğumuz süreç itibariyle gelebileceği en yüksek noktaya gelmiş ve miladını tamamlamıştır.
'Gel ne olursan ol; ister sağcı, ister muhafazak‰r, ister liberal...' diyebilme noktasına kadar düşebilen CHP lideri Deniz Baykal, aynı zamanda Sosyalist Enternasyonel'in de bir üyesi konumundadır. Bilindiği üzere Sosyalist Enternasyonal üyeliği sol ve sosyal demokrat olmanın tescili anlamını taşımaktadır.
Bu anlamda, CHP ve lideri Deniz Baykal'ın bugünkü durumunu gözlemlediğimizde, gerek pratiğiyle, gerek faşizmi besleyen, hatta ayaklandıran söylemlerle hem Türkiye soluna, hem de Enternasyonal sola ihanet eden yaklaşımlarla doludur. Baykal'ın sol gösterip sağ vuruş yaptığı bu tutum, bir bakıma 'döneklik furyası'nın da en unutulmazları arasında yerini almıştır.
Bugün gelinen noktada CHP, hiçbir şekilde halk kitlelerinin 'umudu' pozisyonunda değildir. Onun temsil ettiği kabul edilen sosyalist-demokrasi palavrası ise 'militarizm'e ve 'faşizm'e yamanmış bir hale gelmiştir. Halkın sol kesiminin CHP'ye olan ilgisi ve beklentisi artık sürecini tamamlamış ve tükenme noktasına gelmiştir.
Mehmet Ağar gibi baş organizatörlerin bile Kürt sorununa olumlu yaklaşımı göz önündeyken, Deniz Baykal'ın sırf sağdan oy kapma uğruna, geçmişi bile inkar etmesi ve sürece kışkırtıcı bir misyonla yaklaşması kimseyi asla şaşırtmamalıdır.
Çünkü, CHP'nin 19.01.1999 tarihinde DOĞU ve GÜNEYDOĞU RAPORU başlığıyla Kürt sorunu hakkında hazırladığı raporu unutan ya da yok sayan aynı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da 'Kürt sorunu vardır' tanımına en katı tepki koyanların başında yer alıp, içinde bulunduğu ikiyüzlü durumu açıkça ortaya koymuştur.
Pratiğini irdelediğimizde, Deniz Baykal'ın siyasi kimliği yalanlar ve ihanetler üzerine kuruludur. Bir konuşmasında 'Türkiye'yi soydurtmayacağız. İktidarlar gelip gider. Bu dünya Sultan Süleyman'a da kalmadı' diyen de kendisidir.
Oysa, geçen gün gazetemize yansıyan bir haberde soygunun evin içinden olduğu gözler önüne serilmişti. 'Askerin Petrol Çetesi' başlıklı haberde, ham petrol hırsızlık çetesinin liderliğini, basında adı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın manevi oğlu olarak geçen ve Sabah Gazetesi Başyazarı Yavuz Donat'ın 'Ağa Hatip' diye hakkında yazılar yazdığı ve kendisini halk arasında Derikli Metina aşiretinin lideri olarak tanıtan 'Hatip Ağa' isimli CHP Derik İlçe Başkanı Hatip Durmaz'ın yaptığı iddia edilmişti. Ayrıca, birçok devlet yetkilisi ve korucunun adının geçtiği petrol hırsızlığına Mazıdağı İlçe Jandarma Komutanlığı'nın da ortak olduğu kaydedilmişti.
Bu olaydan da anlaşılacağı gibi Deniz Baykal askerle, siyasetin yanı sıra ticarette de dayanışma içindedir. Manevi oğulun yaptığı icraat, Baykal'ın bu soyguna sessiz kalışı, kirlenmişliğin ve işbirlikçiliğin en açık örneğidir.
Sol kavramının içini sağ ideolojiyle dolduran Baykal'ın içler acısı bu durumu 'ırkçı faşist' güruh haricinde, CHP'nin taban kitlesinin düşünceleriyle de çelişmektedir. Parti tabanının, Baykal'dan kurtulmanın düşleriyle yatıp kalktığı da bilinmektedir.
Esas olan, Sosyalist Enternasyonel'in de bu acil durumu bir an önce görebilme, fark edebilme gerçekliğidir. Çünkü tehlikenin adresi 'sol' adı altında telaffuz edilmektedir. Gelinen noktada, Türkiye'de 'Faşizmin sol ayağı' geleneğini de başlatan 'sol kıyafetli' bu kişidir. Deniz Baykal'dır...
Yaşanılanlar bunun en büyük kanıtıdır
sinan kara'nın da belirttiği gibi Deniz Baykal hep sol gösterip sağ vuruyor ve bizlerde izin veriyoruz buna.gerçekten chp'nin alternatifi yok mu?
Baykal sağa yanaşa yanaşa gemiyi karaya oturtacak :)
Baykal sağa yanaşa yanaşa gemiyi karaya oturtacak :)
:lol: :lol: :lol:
:thumbup1:
asd.1950 28.10.2006, 11:04 DEMESEYDİ
Yıllar önce CHP'nin başına geçen Baykal bir konuşmasında "Bu partiyi Kürtlerin ve Alevilerin elinden kurtaracağım" demişti. Sonuçlarını yaşıyoruz. Kürt'ler çeşitli oluşumlar içinde, ya aleviler? Devlet Bahçeli Alevi oylarına göz diktiğine göre, Aleviler de aydınlık yolunda gözleri bantlı ilerliyor...
alevi toplumunun bir kısmı gelişen olayları anlayamadığı için baykal faşist bir parti kursada verir(eh öylede sayılır)..zira partiyi halen sol sanırlar..:)
sağolsun beni hiç utandırmadı:)
kusura bakmayın arkadaşlar ama baykala da tiksinen bir arkadaşın chp kalkıp ta laf söyleme cüretini veriyorsa o zaman chp den başka sol partilerimiz var daha güzel daha pratikve programları daha güzel buyrun oraya gidin bakalım ne göreceksiniz .kendimizi kandırmayalım lütfen.bir parti tabiki tek bir halka göre program yapmaz tabiki türkiye partisi olacak ve en önemlisi seçim sürecinden göreceksiniz alevi halkının tek bir partide nasıl birleştiğini yani chp den bunu görecek ve yaşayacaksınız parti ile alakalrı olmayan arkadaşlara duyurulur. ben chp li olarak söylemlerinizin ve bir faşist olan mehmet ağar ile deniz baykalın aynı kilişeler içinde tutulmasına karşıyım itirazı olan arkadaşlar varsa buyrun dertlerini döksünler.sağ seçmenden tabiki oy isteyecek.herhalde uzayın derinliklerinde sandığa uzaylılar gelmeyecek .tabi zaten aydınız ya seçimleri va baykalı protesto ediyoruz evet baykalda sağda isteyecek oyları ayrıca birde anektot ekliyeceğim ama neyse .29 ekimde adanada ki büyük yürüyüşü bence takip edin baykala ondan sonra hesap sorun derim .
eğer chp ve onu yöneten parti kurmaylarını beğenmiyorsak yaptıkları icraatlerden partiye sahip çıkın arkadaşlar saldırmayın .parti programını uygulatırmak için baskı unsurları kurun . partide bir zamanlar bakanlık görevine kadar gelen arkadaşlar gibi kaçıp gitmeyin.
b.alina; Çünkü, CHP'nin 19.01.1999 tarihinde DOĞU ve GÜNEYDOĞU RAPORU başlığıyla Kürt sorunu hakkında hazırladığı raporu unutan ya da yok sayan aynı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da 'Kürt sorunu vardır' tanımına en katı tepki koyanların başında yer alıp, içinde bulunduğu ikiyüzlü durumu açıkça ortaya koymuşturCHP'nin belirttiği ile AKP'nin belirttiği noktalar farklı oldugu için tepki verdi Deniz Baykal,
AKP yanlış bir tutum sergiledi ve tepkiler üzerine geri adım attı, kimlik kargasası yarattı,
oysaki CHP nin belirttigi sorun bu degildi,
bu acıklığı görmek gerekir,
evet bencede CHP'nin alternatifi yok,
ayrıca CHP Baykal'ın tapulu malı degil Baykal'a endekslide degil, sadece Baykal'dan da oluşmuyor
Kemalist olanlar neden gelip solla ilgileniyorlar anlamıyorum.. Siz sol değilsiniz kardeşim. Ne diye gelip sola tebelleş oluyorsunuz?
sen kurbaa kardeş devam et bu uykuna nalı da mıhıda göreceksin seçimlerde senin sıyrılan soluda göreceğiz
sen kurbaa kardeş devam et bu uykuna nalı da mıhıda göreceksin seçimlerde senin sıyrılan soluda göreceğiz engel bence chp değilde kendinden ara ne ararsan.
KomünistAlevi 28.10.2006, 12:38 sen kurbaa kardeş devam et bu uykuna nalı da mıhıda göreceksin seçimlerde senin sıyrılan soluda göreceğiz
Evet aynen görücez...Senin Baykalnın kaybettiği oy potansiyelini gördükçe gülmekten çatlıycam valla:lol: :lol: :lol: :lol: ...Oylarınız eriyo hatta Sağa bile gidiyo bazı seçmenleriniz:p :p :p :p ...CHP şimdiki haline bence şükretsin çünkü seçimden sonra bu oylara bile muhtaç olcak:thumbup1:
Evet aynen görücez...Senin Baykalnın kaybettiği oy potansiyelini gördükçe gülmekten çatlıycam valla:lol: :lol: :lol: :lol: ...Oylarınız eriyo hatta Sağa bile gidiyo bazı seçmenleriniz:p :p :p :p ...CHP şimdiki haline bence şükretsin çünkü seçimden sonra bu oylara bile muhtaç olcak:thumbup1: valla gülünecek bi parti varsa o da senin TKP'nin icler acısı durumudur, ben beni bildim % 1 oy alıyo, buda onun ne kadar üretken bir parti oldugunu gösteriyor :001_tt2: :001_tt2: :001_tt2:
CHP içinde kadrolaşmak en dogru seçim
KomünistAlevi 28.10.2006, 12:48 valla gülünecek bi parti varsa o da senin TKP'nin icler acısı durumudur, ben beni bildim % 1 oy alıyo, buda onun ne kadar üretken bir parti oldugunu gösteriyor :001_tt2: :001_tt2: :001_tt2:
Sağa açılan Alevileri görüyorsunuz demi:thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:
CHP'nin nekadar yararlı bir parti olduğunu gözler önüne sermeye yetiyor bu mevzu:wink:
Devrimci Marksist 28.10.2006, 12:56 Baykal Partisi yönetimi birçok konuda AKP'den de gerici davranıyor. Ancak CHP'nin tabanıyla AKP'nin tabanı arasında ciddi fark var. Ancak chp böyle davranırsa ya tamamen sağ bir parti olacak ya da giderek güç kaybedecek. chp kemalizmin ve solculuğun mirasından daha ne kadar beslenecek. chp'nin tek umudu ab ile ilişkilerin tıkanması. Yoksa barajı zar zor aşardı. belki milliyetçi ortamdan faydalanır. Ancak son seçimde aldığı %20'lik oy bile laiklik ve rejim bulutlarında gezinen bu mgk uzantısının politikalarına bakıldığında onun için büyük bir başarı demokrasi içinse büyük bir başarısızlık. Demokrasi için bir başarısızlık çünkü chp'nin durumu alternatif bir sol oluşuma yaramadı. chpnin sola kaymasının ve güçlenmesinin dahi tek yolu chpnin solunda gerçekleşecek bir toparlanmadır.
Evet aynen görücez...Senin Baykalnın kaybettiği oy potansiyelini gördükçe gülmekten çatlıycam valla:lol: :lol: :lol: :lol: ...Oylarınız eriyo hatta Sağa bile gidiyo bazı seçmenleriniz:p :p :p :p ...CHP şimdiki haline bence şükretsin çünkü seçimden sonra bu oylara bile muhtaç olcak:thumbup1:
bence çatlaman için vakit geç kalmış be dost cam kalpler ve camdan olanlar catlar kusuruma bakma.
Baykal Partisi yönetimi birçok konuda AKP'den de gerici davranıyor. Ancak CHP'nin tabanıyla AKP'nin tabanı arasında ciddi fark var. Ancak chp böyle davranırsa ya tamamen sağ bir parti olacak ya da giderek güç kaybedecek. chp kemalizmin ve solculuğun mirasından daha ne kadar beslenecek. chp'nin tek umudu ab ile ilişkilerin tıkanması. Yoksa barajı zar zor aşardı. belki milliyetçi ortamdan faydalanır. Ancak son seçimde aldığı %20'lik oy bile laiklik ve rejim bulutlarında gezinen bu mgk uzantısının politikalarına bakıldığında onun için büyük bir başarı demokrasi içinse büyük bir başarısızlık. Demokrasi için bir başarısızlık çünkü chp'nin durumu alternatif bir sol oluşuma yaramadı. chpnin sola kaymasının ve güçlenmesinin dahi tek yolu chpnin solunda gerçekleşecek bir toparlanmadır.
ne bekliyorsunuz dost o zaman chp ninde solunda demişsin toplanın ve birleşin bakalım görelim o dediğin solcu arkadaşları toplayın bir odaya toplu bir katliam çıkar orda ben daha solcuyum diye bilmem anlatabildimi derdimi
kaç parti var solda onlar bir toplansın aynı söylemlerde bir buluşsunlar o zaman konuşalım chp .nin halini olmazmı dost dost kalanlar . şunu unutmaki hiç bir zaman aynı söylemde buluşamıyacaklardır................ cumhuriyet gazetesinde bir karikatür vardı
solcuyuz diyen parti liderlerini bir odaya koymuşlar ve başlamışlar solu konuşmaya
biz neden solu tpoarlıyamiyoruz
diğeride hemen ani cevap vermiş .
biz solcu değilizki ...........
bence sol partilerimize bu karikatür yeterli ve çok bile
saygılarımla.
CAV_BELLA 28.10.2006, 20:41 Miladını doldurmuş ve CHP genel başkanı olduğundan beri hiçbir işe yaramamış bir politikacıdır ...Artık kesinlikle bırakmalı bence
canazerbaycan 28.10.2006, 21:28 valla gülünecek bi parti varsa o da senin TKP'nin icler acısı durumudur, ben beni bildim % 1 oy alıyo, buda onun ne kadar üretken bir parti oldugunu gösteriyor :001_tt2: :001_tt2: :001_tt2:
Kardeş ne yüzde biri TKP geçen seçimde binde bir aldı.:)
Oyların Partilere Göre Dağılımı ve Milletvekili Sayıları:
S. Parti Adı Oy Oranı Toplam Oy M.V. Sayısı
1 AKP 34,43 10.848.704 365 liste »
2 CHP 19,41 6.114.843 177 liste »
3 DYP 9,54 3.004.949
4 MHP 8,35 2.629.808
5 GP 7,25 2.284.644
6 DEHAP 6,14 1.933.680
7 ANAP 5,11 1.610.207
8 SP 2,49 784.087
9 DSP 1,22 383.609
10 YTP 1,15 363.671
11 BBP 1,02 321.486
12 BAĞ. 0,96 302.801 8 liste »
13 YP 0,93 294.517
14 İP 0,51 160.227
15 BTP 0,48 150.154
16 ÖDP 0,34 105.862
17 LDP 0,28 89.177
18 MP 0,22 68.077
19 TKP %0,19 59.515
canazerbaycan 28.10.2006, 21:32 Ben de bir Türk Milliyetçisi/Türkçü olarak oyumu CHP'ye vereceğim. Benim görüşlerim açısından kötünün iyisi.
KomünistAlevi 28.10.2006, 21:38 Ben de bir Türk Milliyetçisi/Türkçü olarak oyumu CHP'ye vereceğim. Benim görüşlerim açısından kötünün iyisi.
Aaaaa sizin yeriniz MHP değilmiydi abi ya:p :p :p :p ...
canazerbaycan 28.10.2006, 21:43 Sevgili arkadaşım. Ben Türk(Osmanlı)-İslam(Sünni) sentezcisi değil Türkçüyüm. Türkleri mezheplerine göre bölen, Kürtleri Türk ırkından ilan eden, Atatürk ve laikliğe soğuk bakıp düpedüz Sünni İslamcılık/Osmanlıcılık yapan bir partiye göre şu anki CHP'yi ehven-i şer olarak tercih ederim
KomünistAlevi 28.10.2006, 21:45 Hımmm busefer anladım abi sağol cevap için:thumbup1:
Saygılar...
|
|