Orijinalini görmek için tıklayınız : MHP:12 Eylül önce Marksistlere kizardik, ama Marksistler hakliymis !

tamerx
14.07.2006, 10:01
evet arkadaslar, bu sabah milliyetde okudum, MHP simdi 12 eylül öncesi marksistlere kiziyorduk, ama onlar hakliymis diyorlar.."Ekonomik bağımsızlık olmazsa siyasal bağımsızlık olmaz' derlerdi. Çok doğru söylemişler" ...
bu ne demek yani? gencecik cocuklari bosuna mi astik demek??? ne demek bu? biz geri kafali düsüncelerimiz ile gercekleri solculardan 20-30 sene sonra kavrariz mi demek? yorumu size birakiyorum:

MHP Ankara İl Başkanı Demirel, "Siyaset yaparken kin tutmuyoruz. 12 Eylül öncesi Marksistlere kızardık. 'Ekonomik bağımsızlık olmazsa siyasal bağımsızlık olmaz' derlerdi. Çok doğru söylemişler" dedi

MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel, 12 Eylül öncesinde, "Ekonomik bağımsızlık olmadıkça siyasi bağımsızlık olmaz" diyen Marksistlere çok kızdıklarını belirtirken, "Aslında çok doğru söylemişler. Bugün bunları yaşıyoruz" dedi.
Demirel, bir gazetecinin, "Marksistlere yönelik açıklamalarınızla geçmişe dönük günah mı çıkarıyorsunuz?" sorusuna, "Gelişim güzel bir şeydir. Hepimiz geriye dönüp özeleştiri yapabiliriz. Onlardan da geçmişte bizi eleştirenler bugün bize geliyor" yanıtını verdi.
Önümüzdeki hafta sonu yapılacak MHP Ankara İl Kongresi öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Demirel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "ilişkiler yeniden tanımlanmalı" diyerek oluşturduğu "ucu açık AB politikası"nı aşan bir açıklama yaptı.

AB'ye 'dondurma'
Demirel, "1994'teki Ar-Ge çalışmasında bu kadar önemli bir kararın referandumla halkın önüne getirilmesi gerektiğini söylemiştim. Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda da kabul görmüştü. Bugün yine aynı düşüncedeyiz. AB ile görüşmeleri dondurabiliriz, durdurabiliriz veya yeniden gözden geçiririz" dedi.
Demirel, bir gazetecinin, "Bahçeli 'ilişkiler yeniden tanımlanmalı' diyerek parti politikasını formüle etmişti. Bu görüşünüzden Genel Merkez'in bilgisi var mı?" sorusuna, "Sözlerim Genel Merkez'in görüşüdür" yanıtını verdi.
Siyaset yaparken kin tutmadıklarını belirten Demirel, emperyalizm ve bağımsızlık konusunda, "12 Eylül öncesi Marksistlere kızardık. 'Ekonomik bağımsızlık olmazsa siyasal bağımsızlık olmaz' derlerdi. Çok doğru söylemişler. Bugün bunları yaşıyoruz" diye konuştu.

ABD'lilere ret

Demirel, ABD Büyükelçiliği yetkililerinin Polatlı İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etme isteklerinin reddedildiğini açıkladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Demirel'in açıklamasını soran Milliyet'e, "Biz, AB ilişkilerimizin yeniden gözden geçirilmesine dönük açıklamalar yaptık. Arkadaşımız, 'ilişkileri dondurma, durdurma' sözlerini belki bu kapsamda söylemiş olabilir" diyerek, Genel Merkez'den bu şekilde açıklama yapılmadığını söyledi.