kızılbaş
22.09.2005, 11:49
BEKLIYORUM
Canlardan birine, Ramazanda sormuslar :
-Erenler kaç tane oruç tuttun?
-Henüz nasip olmadi.Tuzak kurdum bekliyorum.
severiz aliyi aleviyiz biz demişşin dosrum.
ancak hz.Aliyi bizde severiz ama sunniyiz biz.
eminmisin sunnilerin Ali'yi cok sevdiklerinden???????
sunniler Ali'yi cok seviyorsalar neden Ali'yi ve tum ailesine olduren yezid surusunun yolundan gidiyorlar???????????????????????????????????
ali'yi cok sevsediniz ali'yi sevenleri marasda, sivasda, corumda katletmezdiniz.
ama o camide namaz kılarken şehid edildi ve o oruç tuttu ve namaz kıldı.
hz.Muhammed ile haca da gitti.
haaaaaaaaaaaaaa anladim Aliyi seviyorsunuz, ama Ali'yi sevip Ali'nin yollunda giden Alevileri sevmiyosunuz.
Ali yanlizca namaz kilp, oruc tutup, hajja gitmedi. Ali'yi yanlizca bu nedenden sevmek bence baya yapmacik oluyo. Ali'yi yanliz namaz kildi diye sevilmez Ali'yi seveceksen o zaman onu bir tum olarak onun inancalari ve ogretileriyle birlikde sevmelisin. onu insanligi icin sevmelisin.
gercekden Aliyi seviyorum diyen Alevilerinde sevmeli. birini seviyorum otekisine degil olmaz biz bir butun (paket) olarak geliyoruz Ali'yi seviyoruz deyip isin icinden cikamazsiniz. Ali'yi seviyorum diyosan o zaman Alevileride seviyorum demelisin.
vay be alevimen baya hizlisin. bravo :)
simdi ben quote almisdim onlardami silinecek??
sayın cebecia cevabınız okudum ne yazıki burdan kaldırılmış halbuki burda yer alması bence daha sağlıklı olurdu. neyse alevilik le sünilik arsındaki teme farkı şekilde ararsanız bu tür çıkmazlara girmek doğaldır. hz. alinin camide namaz kılması veya kılmaması deyil namaz kavramına sünilik ve alevilik açısından bakıştaki temel farkı görmek daha sağlılkı olur. allahtan korkmak üzerine kurulmuş bir inanç sisteminin allahı sevmek üzerine kurulmuş bir inanç sistemini kendi bakış açısıyla anlamsı mümkün değildir. temel fesefi farkı göremeseniz butür söylemelrde bulunmanız kaçınılmaz olur. allah inancını birtakım şekli harektlerin peryodik tekraında arıyan sizler salt sevgi kavramıyla yola çıkmış bir inanç sistemini algılıyamasınız.
herşeye rağmen sizin inancınıza saygı duymak inancımın geryidir. saygılaraımla...
Alevimen
04.11.2005, 15:03
gölge: canan mesajı alıntı yapmış, orijinal şekilidir.
topiğe bakın sözkonusu kişinin yazdığı mesaj o nedenle editlendi çünkü kimliği belirsiz kişiler gelip on defa aynı soruyu sormasınlar, hakları yoktur bu kadar basit.
özgüreren
05.11.2005, 15:21
bi fıkranın içine anca bu kadar edilir tam gülümseyecem olaya bak,fıkra güzel teşekkürler