Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyaz Kürtler

duygugemisi
14.07.2006, 11:17
Mrb CANLAR...Açmış olduğum topiğin provokasyona açık olduğunun farkındayım.Ama umarım böyle birşey yapılmaz ve herkes saygı,sevgi çerçevesinde görüşlerini belirtir.
İlk olarak Beyaz Türkler terimiyle karşılaştık...Özellikle İstanbul’da toplumsal eliti oluşturan dar bir kesimi kasteden “Beyaz Türkler” kavramında, onların “Öteki Türkiye”den, yoksul ve geniş kalabalıklardan habersiz ve kopuk olduğunu vurgulayan bir yan da var.
Son günlerde okuduğum bir köşe yazısında 'beyaz' kavramı Kürtler için de kullanılmış.Ama bu tanım yukarıdaki tanımın dışında kullanılmış.Son jenerasyon Kürtler;bilime meraklı ve genellikle sol tandanslı...Bizim en azından benim için önemli olan bu kişilerin sol tandanslı olması..
Ben de bu değişimin farkındayım ve çevremde olup bitenlerden bu yazıya katıldığımı belirtmek istiyorum.Bunların sol görüşlü olası özellikle Aleviler için büyük bir avantaj.Çünkü yeni nesil Alevi olmayan Kürtler Alevilerin geçmişinin kan ve gözyaşıyla yoğrulduğunun,dolaysıyla haksızlıkların farkındalar.
Bu 'değişim'in bizim lehimizde bir değişim olduğu şüphesiz su götürmez bir gerçek.Bunun farkında olan biri olarak bir örnek vermek gerekirse arkadaşlarımdan Alevi olmayan Kürtler'in bana büyük bir desteği sözkonusu.Hatta bir arkadaşımın 'dertleriniz dertlerimizdir' demesi beni son derece duygulandırmıştı.
Arkadaşlar;özellikle Türkler ile Kürtler konusunun hassas olduğunun farkındayım.Sizin de bu hassasiyeti göstereceğinizden emin olarak saygılarımı sunuyorum.

sertur
14.07.2006, 11:30
alevi kürt
alevi türk
alevi zaza
alevi olmayan türk
alevi olmayan kürt
alevi olmayan zaza
beyaz türk
beyaz olamayan türk
beyaz kürt
beyaz olmayan kürt
bıyıklı türk
bıyıklı kürt
hem bıyıklı hem kürt hem alevi
hem beyaz hem türk ama alevi değil

o kadar çok çoğaltabilirzki bu konuları, çok gereksiz bence arkadaşım özür dileyerek söyleyeyim yada burada hangi ırk alevileri sever hangi renkte olanlar sevmez yerine

hangi düşünce yapısı bize uygun veya değil diyerek tartışşak daha güzel olmazmı? kişiler ve ırkları bizi ilgilendirmez kafalardaki düşüncedir bizi ilgilendiren değilmi?

ayrıca biz renk körüyüz 72 milletin her bireyini tek renk görüyoruz gözümüze sevgi diye bir gözlük var saygılarımla

duygugemisi
14.07.2006, 15:06
Ben burda farklı bir amaç peşinde değilim.Keza beni tanıyan iyi bilir.Sadece bir makaleye atıfta bulundum.Yok eğer düşündüklerimi yanlış ifade ettiysem özür diliyorum...

kolpa
14.07.2006, 15:44
...
Ben de bu değişimin farkındayım ve çevremde olup bitenlerden bu yazıya katıldığımı belirtmek istiyorum.Bunların sol görüşlü olası özellikle Aleviler için büyük bir avantaj.Çünkü yeni nesil Alevi olmayan Kürtler Alevilerin geçmişinin kan ve gözyaşıyla yoğrulduğunun,dolaysıyla haksızlıkların farkındalar....

Evet haklısın ben de bir kısım alevi olmayan kürtlerin önyargılarını bize karşı önyargılarını kırdığını düşünüyorum ve görüyorum.Aydın olmayan kesimde bile var bu değişim.

kerten
14.07.2006, 16:07
Evet haklısın ben de bir kısım alevi olmayan kürtlerin önyargılarını bize karşı önyargılarını kırdığını düşünüyorum ve görüyorum.Aydın olmayan kesimde bile var bu değişim.

Katılıyorum, çevremdeki alevi olmayan kürtlerin neredeyse tümü önyargısız yaklaşıyorlar, ve aleviler hakkında olumlu düşünceleri var..

hewalcan
14.07.2006, 16:40
arkadaslar her yerde kürtlere farkli yaklasimlar söz konusu.. alevi ya da sünni fark etmez kürt olduysan bittin sen... ya ama bilmiyolarki Türkiye Cumhuriyetini gecmis zamanlarda 2 Dogulu Cumhurbaskani yönetti... Rahmetli Ismet Inönü ve Rahmetli Turgut Özal buyrun bakalim (:

izmirksk
14.07.2006, 17:32
benimde tanıdığım sünni kürtler, alevilere sahip çıkan ve savunan bir anlayışa sahip..
zaten aleviler arasında ülkücülere sempatisi olan ve türk milliyetçiliği yapma sevdalısı olan gruplar hariç kürtlerle sorunu olan pek alevi olacağını sanmıyorum..
hemen belirtmek laızmki hem alevi hem de kürt olanlar ayrı tabi..:)yani farklı iki iki ırk yada mezhepten bahsetmiyoruz sonuçta..kürtler ayrı aleviler ayrıdır demek yani bunu açıkça ifade etmesekte söylemlerimiide buna benzer kelimeler kullanmak yanlış oalbilir..kürtleirinde içinde alevi olanlar var..biz sünni kürtlerden bahsediyoruz..(bu açıklamayı özellikle yaptım..aleviliği ,türklükle özdeşleştirme sevdalılarının ekmeğine yağ sürmeyelim diye..)

KızılBant
14.07.2006, 17:57
Kürtlerin aydın kesimleri alevilere hoşgörü ile yaklaşıyorlar özellikle genç kesim dini önyargıları aşmışlar.

Dehap kitlesi alevilere büyük oranda hoş görülü ancak Diğer islamcı kürtler (şafi ler genelde) aleviler pek sevmezler zaten onlar kürtleri bile sevmiyor bakın köy korucularının çoğu mhp li

yani demek istediğim ırka göre değerlendirme yapmak yanlış türk olup alevi sevmeyende var kürt olup sevmeyende. Türk,Kürt sevenlerde var.

Damaskrov
15.07.2006, 01:53
N kadar gereksiz bir konu renk ve ırk ayrımı olmayan bir ülkede böyle saçma sapan gereksiz konular çıkıyor yok süt beyaz Türkler yok beyaz Türkler... Türkler bittide şimdi kürtlermi başladı çok boş işlerle ugraşıyor çok.. daha başka söyleyecek birşey bulamıyorm......

canugur
15.07.2006, 04:17
Halkin her kesiminden, özellikle ön yargili olmayanlarla iletisime gectigimizde hic bir konuda sorun cikmiyor.