Orijinalini görmek için tıklayınız : 1107 imam bürokrat olmuş
Diyanet işleri başkanlığı birçok camide imam açıklığından yakınırken, imam-hatiplerin özellikle AKP iktidarı döneminde, başka bakanlık ve kurumlara geçiş yaparak ''bürokrat'' olmayı tercih ettikleri ortaya çıktı. AKP hükümeti döneminde Diyanet işleri başkanlığından başka kurumlara geçiş yapan 1800 personelin 1107 sinin ''imam-hatip'' olduğu belirlendi.
CHP diyarbakır milletvekili Mesut DEĞER'in, çeşitli bakanlıklar ve kamu kuruluşlarına geçiş yapan imamların sayısına ilişkin sorusuna Devlet Bakanı Mehmet Ali ŞAHİN'in verdiği yanıta göre pek çok imamın Diyanet'i sıçrama tahtası olarak kullandığı ortaya çıktı. İmsmların en çok tercih ettiği ve kolay geçiş yaptığı bakanlık ise Milli Eğitim Bakanlığı oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'na geçiş yapanlar din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğinin yanı sıra yöneticilik görevlerine getiriliyor. Şahin'in verdiği bilgiye göre MEB.na 605 imam geçiş yaparken bunu 126 personelle Bayındırlık ve iskan bakanlığı ...
Konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan CHP'li DEĞER, bakanlıkların imamlar tarafından adeta 'kuşatıldığına'dikkat çekti. AKP hükümetinin geçen yıl imam açığı olduğu gerekçesiyle 10 bin imam kadrosu istediğini anımsatan DEĞER, imamların başka iş değil,asli görevleri olan imamlığı yapması gerekir dedi.
Ancak soru önergesine gelen yanıtların imamların asli görevlerini yapmak yerine hızla bakanlıklara geçiş yaparak, üst düzey görevlere getirildiğini ortaya koyduğunu belirten Değer, bu ileride daha da vahim sonuçlar doğurabilir. Bu geçişler derhal durdurulmalı. Çünkü bu rakamlar imam kadrolaşmasını net olarak ortaya koyuyor, görüşünü dile getirdi.
Ayşe SAYIN- Ankara
14-07-06 cumhuriyet gazetesi
hükümet iyi çalışıyor öyle değil mi arkadaşlar. Kadrolaşmanın boyutları nerelere varmış. Hükümet gitse bile bu kadro gitmeyecek tabi ki. Bir çoğu eğitim kurumlarında eğitmen olmuş sonra da bu kişiler alevilik hakkında bilgi verecekler mesela. Daha bilmediğimiz neler neler var acaba
Suffiyun 14.07.2006, 20:32 :) sizin cemevindeki dedeler ne iş yapıyor merak ediyorum ya da cem vakfının suyu nerden geliyor ? aydınlatır mısınız,tabi moderatorler cesaret edip de yayınlarlarsa mesajlarımızı. :)
:) sizin cemevindeki dedeler ne iş yapıyor merak ediyorum ya da cem vakfının suyu nerden geliyor ? aydınlatır mısınız,tabi moderatorler cesaret edip de yayınlarlarsa mesajlarımızı. :)
Dedelerin ne iş yaptığını o kadar merak ediyon gitse idin, kimse seni tutmadı ki, engelde olmadı gitmen için, gitsende sevgiyi ,saygıyı görürdün dedelerden. Cem vakfının suyu , büyükçekmece barajından geliyor (böyle soruya böyle cevap). Her mesajın yayınlanır, düşüncene saygılıyız çünkü, her ne kadar düşüncen anlaşılsa bile. Ayrıca açtığım topikle bu yazdığın yazının ne ilgisi var. Biraz saygı lütfen. Zaten hak ettiğin yeri bulmuşsun, adaptasyona alınarak
SivanA SimyacI 18.07.2006, 12:07 :) sizin cemevindeki dedeler ne iş yapıyor merak ediyorum ya da cem vakfının suyu nerden geliyor ? aydınlatır mısınız,tabi moderatorler cesaret edip de yayınlarlarsa mesajlarımızı. :)
insanların inanış biçimlerini aşağılayarak konuşma sizin haddiniz ne zamandır oluyor?bizim dedelerimiz bürokrat olmuyor ya da devletten maaş almıyor.halbuki almaları lazım değil mi?bir alevi olarak ben de devlete vergimi ödüyorum.benim inanışım alevilik o zaman sen devlet olarak bana da hizmet etmek zorundasın öyle değilmi?ayrıca bu denli övünüyorsunuz müslümanlıkla kendi adamlarını kayırıp kollamak müslümanlıkmıdır?
Siya Saperen 18.07.2006, 12:43 Kadrolaşma üzerine;
Şu sıralarda kamu kuruluşlarında ve özellikle emniyetteki Fettullah'çı kadrolaşmalar dikkati çekiyor. Bunun en bariz örneklerinden biri olarak Emniyet genel müdürü 1. hukuk müşaviri birinci sınıf emniyet müdürü Osman Karakuş gösterilebilir. Kendisi yalanlasa da 11 şubat 1995 tarihli iftarda resimlenenler arasındadır.
Ayrıca ''geçici ve sözleşmeli personel'' uygulaması adı altında kadrolaşmalara agırlık veren hükümet, sözleşmeli olarak aldıgı kişileri bir süre sonra yasa değişikligiyle memur kadrolarına almakta. Genel olarak bu atamalarda ise KPSS yerine kurumların yaptıgı sınavlar göz önünde bulundurulmaktadır. (Bu durumda KPSS den umut bekleyenlerin hevesleri kursaklarında kalacak diyebiliriz)
Son olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun gündeminde yer alan Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye bir madde eklenmesine ilişkin yasa tasarısı, 10 kurumda çalışan 1000'e yakın sözleşmeli personelin memurluğa geçişini öngörüyor. Kurumlara göre tahsis edilmesi öngörülen kadrolar şöyle:
Başbakanlık (456), Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı (3), Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (178), Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı (60), Hazine Müsteşarlığı (82), Dış Ticaret Müsteşarlığı (68), Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (20), Savunma Sanayii Müsteşarlığı (83), Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (5), Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı (18)...
Görüldügü üzere mevcut hükümet kadrolaşma atagına devam ediyor. Bu durumda yapılacak sınavlardan umut bekleyenlerin, yandaş olmadıkları takdirde açıkta kalacaklarını söylemek pekte yanlış olmasa gerek.
Saygılar...
ercandost 25.07.2006, 13:33 :) sizin cemevindeki dedeler ne iş yapıyor merak ediyorum ya da cem vakfının suyu nerden geliyor ? aydınlatır mısınız,tabi moderatorler cesaret edip de yayınlarlarsa mesajlarımızı. :)
Bak sevgili Suffiyun,sevgili diyorum çünkü sizinde içinizde sevgi ve hoş görünün olduğundan eminim her ne kadar bu platformda zaman zaman yansıtmak istemesenizde,bir partinin kadrolaşmasını bürokratlarını özellikle imam ve hatiplerden oluşturmasını ben de hoş karşılamıyorum,tabiki başkalarıda karşılamadığı gibi,bunu olumlu bulanlarda olacaktır,zaten farklı düşüncelerde bulunulmaması insanın yapısına ters bir durum,güzel olanda bu ancak bu güzelliği sizin dedelerin suyu nereden geliyo gibi yoruma anti yorum katarak cevaplarsanız bütün güzellik renk bozulup tartışma,atışma ve hatta daha da olumsuzundan sözlü kavgaya dönüşmez mi,arkadaşımız bir yorum yazmış katılıp katılmamak sizin insiyatifinizdedir tabiki,ancak yoruma yaklaşımınızda içinizdeki sevgi ve hoşgörü yanını biraz daha ön plana çıkartın lütfen,mesela neden siz buna katılmıyorsunuz böyle bir durumu destekliyorsunuz ya da daha farklı bir dusuncedeysenız bunu yazabılırsınız,biz de suffiyun kardeşimizin fikirlerini okumuş olurduk,belki katılır kendi fikrimizin yanlış olduğu kanısına varırdık,belkı katılmazdık ama farklı fıkırlerin paylaşımını yapmış olurduk,sizce de benim dediğim mi güzel yoksa konulara anti yorum yapmak mı şimdi tekrar düşününüz lütfen,saygı ve sevgilerimle..
AKP İktidarı döneminde 1107 İmam Devletin diğer kademelerinde görev aldılar. Bu demektir ki artık bundan böyle Devletin her kademesinde İmamlarla konuşacağız.
Bunlar bir süre sonra sayın Başbakanla birlikte kararlar verecekler ve uygulayacaklardır.
Elbette bu ülkede yaşayıp kamu personeli ise ve bu yasalarda kurumlar arasında geçiş yapma hakkı varsa kullanmaları kadar doğal bir olay yoktur.
Ama işin bir başka boyutu vardır. Diyanette 1107 kişi diğer kurumlara geçerken acaba Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarına aynı dönemde diğer kurumlardan kaç kişi geçmiştir.
Sanrım bu soruya verilecek cevap oldukça zordur.
Binin üzerinde insan bu teşkilattan kaçıyorlar mı yoksa DİB bu personeline bilmediğimiz farklı bir görev mi veriyor.
Bunlar sıradan sayılacak olaylar değildir. DİB kadrolarından Bakanlıklara geçenlerin sayısı dikkat çekecek durumdadır.
Milli Eğitim Bakanlığına 605
İçişleri Bakanlığı : 100
Bayındırlık Bakanlığına : 126
Sağlık Bakanlığına : 56
Kültür Bakanlığına : 20
Tarım ve Köyişleri Bakanlığına : 69
Belediyelere : 35
Üniversitelere : 9
Devlet Bakanlıklarına : 46
Adalet Bakanlığına : 9
Maliye Bakanlığına : 3
Çevre ve Orman Bakanlığına : 19
Başbakanlığa : 2 personel geçiş yapmışlar.
Akla gelen ilk soru, niye Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlıklarına hızlı bir yöneliş var. Buralara gitmeleri için zormu kullanıldı yoksa oralarda yağlı bir kadrolaşmamı varda bu insanlar oralara akın ettiler.
Bakınız İmam Hatip mezunu olanların yapacakları işler ve bulunması gereken yerler dikkat çekicidir.
Maliye gibi kafa yorulacak Bakanlıkla,Üniversite gibi özel durumu olan kurumlara geçen sayı ortada iken Bayındırlık,Tarım ve Köyişleri, Devlet Bakanlıklarına hizmet vermekten çok kadrolaşma adın geçildiği ortada.
Bir ülkeyi yönetenlerin her konuda duyarlı olması gerekmez mi?
Sadece İmam Hatip mezunları korunacak kollanacaksa bu anlayış farklı bir anlayıştır.
Her konuda fetva veren Diyanet İşleri Başkanlığına sormak gerek nedir bu kaçışın aslı astarı.
Eğer bu kadroları siz dağıtıyorsanız gerekçelerini açıklayın, siz bunları dışarılarda görevlendirmiyorsanız kaçışların gerekçelerini mutlaka açıklayın ama sizden evvel bunu Başbakan açıklamalı.
Tüm duyarlı insanların bu konuda da duyarlılık göstermeleri gerekir
öncü nesil 25.07.2006, 20:11 insanların inanış biçimlerini aşağılayarak konuşma sizin haddiniz ne zamandır oluyor?bizim dedelerimiz bürokrat olmuyor ya da devletten maaş almıyor.halbuki almaları lazım değil mi?bir alevi olarak ben de devlete vergimi ödüyorum.benim inanışım alevilik o zaman sen devlet olarak bana da hizmet etmek zorundasın öyle değilmi?ayrıca bu denli övünüyorsunuz müslümanlıkla kendi adamlarını kayırıp kollamak müslümanlıkmıdır?
Sayın sivana kimyacı hem laikliği savunnuyorsunuz hemde dert yanıyorsunuz.
Kardeşim siz cem evi istedinizde şeriatçilermi yapmadı?Bunu neden ehli sünnete bağlıyorsunuzki?Saygılar....
|
|