Orijinalini görmek için tıklayınız : istanbul üniversitesi alevi birliği forumu

drtuncay
14.07.2006, 20:39
selam arkadaşlar...
bu forum sadece istanbul üniversitesindeki arkadaşlar içindir.
aynı üniversitedeki arkadaşların birbirlerinden haberdar olması fena olmaz değilmi??
-alevilik ile ilgili üniversitemizde neler yapabiliriz önerileriniz varsa hep beraber konuşalım ve bir fikre varalım..

Bir Zeynep
14.07.2006, 20:57
ist. üniv. ögrencisi olmayan yinede fikirlerinize katilamazmi?
saygilar..

can85
14.07.2006, 21:00
selam arkadaşlar...
bu forum sadece istanbul üniversitesindeki arkadaşlar içindir.
aynı üniversitedeki arkadaşların birbirlerinden haberdar olması fena olmaz değilmi??
-alevilik ile ilgili üniversitemizde neler yapabiliriz önerileriniz varsa hep beraber konuşalım ve bir fikre varalım..

bnm o okulda çok arkadaşım var oraya gelirip ben hep ama sen hangi kampüstesin tuncay geçeriz belki bi ara irtibata ok..

drtuncay
14.07.2006, 21:07
o okulda olan arkadaşlar olsa daha iyi olur ama sizlerde tabiki fikirlerinizi ve önerilerinizi söyleyebilirsiniz.

Bir Zeynep
14.07.2006, 21:11
ok can, ben zaten kendim icin sormadim sadece bunu diyis seklin biraz tuafima gitti, kural koyarmis gibi: Bitek ist. üniversiteliler yazsin!! gibicesine, böyle nazik gene söyleseydin, yine anlardik, ve birazda diyorum ki, belki üninizde olmayan ama baska biriside güzel fikirlerde bulunur veya ben su bu üniversitedeyim ama izininizle size sunu bunu tavsiye etmek istiyorum diyebilir ama böyle bi baslikla insan biraz cekingen olur, umarim anlatabildim. kusura bakma, belki önemsiz bi yazi yazdim, bilmiyorum. saygilar ve projenizde basarilar can.

paşahan
13.08.2006, 21:26
ben boluda okuyorum ama sizi kutluyorum hareketinizden dolayı allah yardımcınız olsun

ayvaz58
05.09.2006, 16:28
evet ben yeni kayıt oluyorum istanbul ünv beyazıt kampüsüne

Nesimi
06.09.2006, 00:20
Bu konunun kazana atılmasını talep ediyorum Alevilere ve Aleviliğe zarar verecek bir durum bu. Kendimizi neden soyutlayıp diğer insanlardan ayıralımki? Biz Aleviler şovenist milliyetçi yapıda değiliz Alevicilik yapmak yanlıştır...

MeRaLiNa
06.09.2006, 02:00
Bu konunun kazana atılmasını talep ediyorum Alevilere ve Aleviliğe zarar verecek bir durum bu. Kendimizi neden soyutlayıp diğer insanlardan ayıralımki? Biz Aleviler şovenist milliyetçi yapıda değiliz Alevicilik yapmak yanlıştır...

iste böyle seyleri tutturdugumuzdan adamlar birlik oluyor biz ise olamiyoruz:yamukgul:

bence cok güzel bir düsünce teprik ediyorum:)

ZülfüKakul
06.09.2006, 10:15

Kesinlikle katıyorum sana... Ne demek i.ü forumu..

Eğer böyle bi düşünce varsa forum kurarsınız... E ama burası bi forum zaten...

İ.ü dışındakiler neden katılmıyor.. Neden sadece onlara ait bişey anlamış değilim....
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
iste böyle seyleri tutturdugumuzdan adamlar birlik oluyor biz ise olamiyoruz:yamukgul:

bence cok güzel bir düsünce teprik ediyorum:)

birlik olmaktan bahsetmişsin ama bi yanlış var... birlik olmak nedir hep bir arada olmak demetir.. ist. ünvliler şuraya. marmaradakiler siz şu foruma...

böyle saçmalık olmaz....

BENDE KONUNUN KAPATILMASINDAN YANAYIM!..

MeRaLiNa
06.09.2006, 10:56
Kesinlikle katıyorum sana... Ne demek i.ü forumu..

Eğer böyle bi düşünce varsa forum kurarsınız... E ama burası bi forum zaten...

İ.ü dışındakiler neden katılmıyor.. Neden sadece onlara ait bişey anlamış değilim....
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)

birlik olmaktan bahsetmişsin ama bi yanlış var... birlik olmak nedir hep bir arada olmak demetir.. ist. ünvliler şuraya. marmaradakiler siz şu foruma...

böyle saçmalık olmaz....

BENDE KONUNUN KAPATILMASINDAN YANAYIM!..

I. ü'ler disindakiler katilamiyor, cünki arkadas i.ünisinde okuyor ve orda okuyan veya okuyacak olan Alevileri tanimak, bir olmak istiyor, ama eger illada diger ünilerden katilmak isteyenler olursa onlarda katilsinlar, yanliz kat edecekleri yoluda göz önünde bulundurarak....

bu mantigi anlamis degilim, burda ayni okulunda olanlari tanisa, onlar bu forumdan veya tanisip baska mekanlarda okulla, derslerle, aktivilerle ilgili konusup tartissa, birbirlerine bilgi verse fenami olur?

herseye bir bit yenigi aramamak gerekir, adamlar her yerde kadrolasip, birbirlerini sIki sIki tutarken, biz bir arkadas ünisinde Alevileri tanimak istiyor diye, konusunu carpitiyoruz.... bunun ayrimcilikla bir alakasi yok

o zaman bu forumda ne diye, Dersim, Sivas, Erzincan forumlari var? onlarida kaldiralim

heryerde hosgörü, biz ayrimci degiliz vs vs..... armutla elmayi karistirmak bu

ZülfüKakul
06.09.2006, 10:57
valla ayıran ben değilim o son soruyu bana sorma

ZülfüKakul
06.09.2006, 11:26
I. ü'ler disindakiler katilamiyor, cünki arkadas i.ünisinde okuyor ve orda okuyan veya okuyacak olan Alevileri tanimak, bir olmak istiyor, ama eger illada diger ünilerden katilmak isteyenler olursa onlarda katilsinlar, yanliz kat edecekleri yoluda göz önünde bulundurarak....

bu mantigi anlamis degilim, burda ayni okulunda olanlari tanisa, onlar bu forumdan veya tanisip baska mekanlarda okulla, derslerle, aktivilerle ilgili konusup tartissa, birbirlerine bilgi verse fenami olur?

herseye bir bit yenigi aramamak gerekir, adamlar her yerde kadrolasip, birbirlerini sIki sIki tutarken, biz bir arkadas ünisinde Alevileri tanimak istiyor diye, konusunu carpitiyoruz.... bunun ayrimcilikla bir alakasi yok

o zaman bu forumda ne diye, Dersim, Sivas, Erzincan forumlari var? onlarida kaldiralim

heryerde hosgörü, biz ayrimci degiliz vs vs..... armutla elmayi karistirmak bu

Tamam o zaman bir İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ALEVİFORUMU kurulsun.. Oraya başka okullardanda katılan olsun....

Ama burda olması pek doğru değil bence olursada genel olmalı.. Üniversitelerde ne yapılabilir gibi..

Kaldı ki İstanbul Üniversitesinde olaylar eksik olmaz... Hemen hemen hergün polisler vardır orda..

BAŞKA CANLARIMIZ YANSIN İSTEMEYİZ....

Umudum_Sende
06.09.2006, 11:34
ya tartişacak konumu kalmadı bırakın isteyen istediği gibi davransın...

Nesimi
06.09.2006, 11:43
Bu arkadaşın daha önce açtığı konulardada hep istanbul üniversitesi alevilerini birlik olmaya çağırıyor bunda kötü bişey yok elbet ama Üniversite ortamında Alevicilik yapmak, Kürtçülük yapmak, TÜrkçülük ve İslamcılık yapmak herkese zarar verecek ve en büyük zararıda biz aleviler göreceğiz.

Devletin sistemi belli. Alevi olduğunu bile özgürce ifade etmek zor kimi yerlerde. Böyle bir ortamda kalkıp Alevicilik yapmak mantıksız olur. Türkiyedeki Alevi nüfusu belli, sunni nüfusu belli. Üniversite ortamındaki sunnilerin nüfusu da belli.

Aleviler olarak bişey yapmak istiyorsak bunu yanlız başımıza yapmak güç olur. Duygusal davranıp biz Aleviyiz birlik olalım diyenler olursa ezilirler.

Üniversitelerde solcu çevreler var zaten alevilerin çoğu oralarda birlik olmuş durumda konuyu açan ve onu destekleyen arakdaşları bu grupların yanına gitmelerini öneriyorum...

MeRaLiNa
06.09.2006, 11:52
hmmm sannedersem Türkiyedeki durumu sizler kadar iyi bilmedigimden bazi seyleri düsünemedim, polis, en büyük zarari yine biz görecegiz vs gibi.. sizde haklisiniz

funky
14.10.2006, 23:31
evet ,bence de göze batmamak en iyisi ,ve de bir şeyler yapmak istiyorsak önce mezun olmalıyız ama mezun olurken hedeflerimizi de üni de bırakmadan sonradan herkes bencillik kisvesinde takılacağı için bu gözardı edilmemeli .mezunsan güçlüsün ve işlerini oturtursan sonra da diğer kızılbaşlarla birleşirsin ...

ozgurgunler
21.10.2006, 23:11
insana pek mantıklı gelmiyor üniversite alevi formu diye o zaman sünni formu kurulursa ne olacak yada hırıistıyan? böyle şeylere dikkat etmek lazım. haklarımızı savunurken kamplaşmalara yol açmamamız lazım.

bu tartışıllmayacak bir konu değil. bence yararlı

rockçı turna
22.10.2006, 00:44
arkadaslar olayı ne kadar büyüttünüz ya. dostumuz aleviforum içinde kendi üniversitelilerine ait bi sayfa acmak istemiş o kadar. sizi zorla bu sayfaya davet eden yokki. alevi köylerinde sık sık karsılasabileceginiz ''heyy bütün malatyalılar buraya...'', ''erzincanlılar nerdesiniz?'' tarzı bişey bu da...rahat olun.

Nihat
22.10.2006, 00:57
istanbul üniversitesi marmara kampüsünde açık öğretim biz de katılabiliriz değilmi.beyazıt.
:36_5_10:

tezcalitpoka
04.01.2007, 00:39
ben istanbul üni avcılar ulastırma lojistiktenim,bildiğim 2 3 kişi var avcılar da okuyan canlarla tanışmak isterim.

doctorctf
04.01.2007, 18:22
bence bu olaya tepki gösterilecek birşey yok.arkadaşımız sadece mensup olduğu eğitim kurumdaki arkadaşlarını tanımak istiyor.

tezcalitpoka
04.01.2007, 19:28
bence de polemiğe ve olayı saptırmaya hiç gerek yok art niyet bölünme gibi bi durum sözkonusu değil,aksine daha da birleştirici bi durum var avcılar/ulyodayım arkadaslar