Orijinalini görmek için tıklayınız : Hak Dİn..........dir

muhammedordusu
14.07.2006, 22:41
evet arkadaşlar şimdi merak ediyorsunuz ne diyeceğim diye.ALLAHın dini ve hak hak din sadece islamdır.ne derseniz deyin kuranın tabiriyle ileride bileceksiniz.ne olur islamı biraz araştırın tabi önyargılı bir şekilde değil.ateist arkadaşlara da bir çift lafım olacak.onlarda bilmelidirkiler eğer onların dediği gibi haşa ALLAH yoksa hepimiz toprak olacağız.ama benim ve bütün inananların dediği gibi biz yaratan bir rabbımız varsa ki ben bütün kalbimle inanıyorum onlar sonsuza kadar cehennemde kalacaklar.her ne kadar ateistlere hikaya gibi gelsede....

Nesimi
14.07.2006, 22:47
evet arkadaşlar şimdi merak ediyorsunuz ne diyeceğim diye.ALLAHın dini ve hak hak din sadece islamdır.ne derseniz deyin kuranın tabiriyle ileride bileceksiniz.ne olur islamı biraz araştırın tabi önyargılı bir şekilde değil.ateist arkadaşlara da bir çift lafım olacak.onlarda bilmelidirkiler eğer onların dediği gibi haşa ALLAH yoksa hepimiz toprak olacağız.ama benim ve bütün inananların dediği gibi biz yaratan bir rabbımız varsa ki ben bütün kalbimle inanıyorum onlar sonsuza kadar cehennemde kalacaklar.her ne kadar ateistlere hikaya gibi gelsede....

Arkadaşım yalan bunlar ölünce hepimiz toprak olacağız

dünyada ekosistemin devam etmesi için bunlar şart. İnanc anlamında saygı duyarız inanbilirsin o ayrı ancak Din afyondur yani insanları kullanmak için bir araç. Ölünce cennet cehennem olacağını kanıtla müslüman olayım ama bunun ispatı yok.

Cennet cehennem kavramları insanların dünyada pilsikler yapmaması için türetilmiştir. Arabistanda ortaya çıkan müslümanlıkta cehennem kavbramının ateşle kaplı bir yer olması doğaldır çünkü araplar 40 derece sıcakta yaşıyorlar.

Cennet kavramının da yeşiliik serin ve güzel bir yer olarak ifade edilmeside doğrudur çünkü arap insanlar sıcaktan kavrulurken bu serin yere gitmek isterler.

Cenneti cehennemi kimse ispatlayamaz çiçekten böcekten örnekler vererek ispatlamaya kalkılabilir ancak kimse bunun varlığını ispatlayamaz çünkü ortada somut deliller yok.

Eğer diyorsan ben yaşamımda insanlara dürüst davranıyorum kimsenin hakkını yemiyorum o zaman sana saygı duyarız

ancak eğer diyorsanki ben müslümanlığı yayıcam bunun içinde herkesin kafasını kesicem(ırakdaki gibi) ozaman kusura bakma senin dinine kimse gelmez

erayY
15.07.2006, 13:49
ateist arkadaşlara da bir çift lafım olacak.onlarda bilmelidirkiler eğer onların dediği gibi haşa ALLAH yoksa hepimiz toprak olacağız.ama benim ve bütün inananların dediği gibi biz yaratan bir rabbımız varsa ki ben bütün kalbimle inanıyorum onlar sonsuza kadar cehennemde kalacaklar.

eğer yoksa oturur kalırım ama ya varsa ! mantığı ,

sence bu yaptığın da bir kumar değilmi ?

bırak kim nereye gidiyorsa gitsin ...

meric
15.07.2006, 16:08
eray sana bu konuda katılyorum bende allahın varlığına butun kalbımle ınanyorum
ve kafirler elbet yanacak ve salıh müminler elbet rahata kavuşacak bunu herkes bılsın ama tabıkı ınan kafırler allaha ınanırlar ama hesaplarına gelmez onlar bu yuzden ınkar eder dururlar

kerten
15.07.2006, 17:31
kafırler allaha ınanırlar ama hesaplarına gelmez onlar bu yuzden ınkar eder dururlar

Hesaplarına gelmediğini nerden biliyorsun?
Allaha inanıyorlarsa, cehennemi göze alarak kafirlik taslayacak halleri yok ya :)

Gannush
15.07.2006, 17:40
@meric
sen Alevi olduğuna emin misin? Müslüman engizisyon yargıcı gibi konuşuyorsun. :osama: :osama: :excl: :laugh:

muhammedordusu
16.07.2006, 14:09
arkadaş ben alevi olduğumu söylemedim ki.zaten olmadığım bilgilerimde mevcut.eray sana gelinceben bütün kalbimla ALLAHIN varlığına inanırım.ben arkadaşlar açısından olup olmadığını söyledim.sana gelelim kızıl kilise.sen kendin diyorsunki ekosistemin çevrilmesi için bizim ölmemiz şart öyle ise neden muhtesem bi düzene sahip olan bu evrenin bir yaratıdcı tarafından çekip çevrildiğine inanmıyorsun.ispat istersen eğer NEDEN ATEİST OLDUNUZ sorusunun bütün cevaplarını kontrol et eğer kalp gözün kapalı değilsa bir şeyleri anlarsın.

velakad
16.07.2006, 14:30
Alevileri ateist gözü ile gören geri kafalı arkadaşlara;
Ne kadar Alevileri Kuran'ın İslamiyet'in dışına çıkarmak için uğraşsanızda Aleviler Tam içindedir...Nichinde belirttiğin (Muhammedordusu) Kızılbaşlık bir çağrışımda bulunmuyormu sana...İslam ordusu Kızıl bandı takar ve münafıkların ordusundan ayrılmasını sağlar....O halde Alevileri ateist olmakla suçlayanlar çevresine baksınlar...
aşk-ı muhabbetle

erayY
16.07.2006, 14:47
arkadaş ben alevi olduğumu söylemedim ki.zaten olmadığım bilgilerimde mevcut.eray sana gelinceben bütün kalbimla ALLAHIN varlığına inanırım.ben arkadaşlar açısından olup olmadığını söyledim.

bende zaten seni bir taraflara çekmeye çalışmıyorum farkındaysan inan veya inanma demiyorum bu senin bileceğin iş lakin sen gerekeni yapmayıp sürekli birtakım şeyleri empoze etme çabası içindesin rahat bırak insanları herkes kendisiyle yüzleşsin doğrusunu kendi içinde bulsun,sende ve fikirlerinde değil .

muhammedordusu
16.07.2006, 14:57
velakad kardeş yanlışın var ben ateist derken vallahi alevileri kasdetmedim.onlarda hz.muhammede inandıkları sürece benim kardeşlerimdir.eray sana gelince müslümanlığımın gereği olarak bazı uyarılrda veya önerilerde bulun mam benim ve her müslüman için farzdır.isteyen inanır isteyen inanmaz bu benim için önemli değil.hidayet ALLA IN işidir

erayY
16.07.2006, 15:04
eray sana gelince müslümanlığımın gereği olarak bazı uyarılrda veya önerilerde bulun mam benim ve her müslüman için farzdır.isteyen inanır isteyen inanmaz bu benim için önemli değil.hidayet ALLA IN işidir

İşte gerçeğide sen söyledin. Alevilerle sizler arasındaki fark da burada yatıyor .Senin o uyarı dediklerin kimi zamanlarda insanları yakmaya dek varabilmiştir öneriler ise asimile etmekten başka bir iş için kullanılmadı .Fikirlerin sende kalsın. Rahat bırakın artık insanları.

sonerk
16.07.2006, 15:14
bugüne kadar kaçtane din geldi geçti hepside aynı şeyi söyledi kurtuluş bizde diye ama görüldüğü gibi kurtuluş o dinin tanrısında değil insanın aklını ve mantığını kullanabilmesinde dinin ve inandığın tanrı iyi veya güçlü olabilir ona inanlar iyi ve güçlü olmadıktan sonra o tanrının güçlü olması bi anlam ifade etmiyor örneğin japonların öyle aceyip inançları varki tuhaf tuhaf ibadetler ediyorlar diyorsunki bunların ne tuhaf ibadetleri var diyorsun ama iş dinde ve tanrıda bitmediği için japonlar bu gün teknoloji devi...

bir dinin ne dediği öenemli değil o dinin ne dediklerini anlayabilmek ve dediklerini yapabilmek önemli olan bugün islam neler diyor ama biz ne kadarını yapabiliyoruz islamdan kat kat aşağı dediğimiz ilkel dinler dediğimiz dinler belki islam kadar evrensel söylemlerde bulunmuyor ama yaptıklarına bakılırsa birçok şeyi yapıyorlar....

muhammedordusu
16.07.2006, 20:55
arkadaş onlar ne yapıyorlar ki veya yaptıklarının onlara ne faydası oluyor diye sorsam cevap verebilir misin.tabi dersinki adamlar bayağı ilerlediler rahet yaşıyorlar ama benim kasdettiğim bu değil.bu onların bu dünyadaki yaşayışlarıdır.ama onlar rövanşta(ahirette)kaybedecekler.onların bu dünyadaki kazanımları seni anlatmasın.(tabi inançlı biri isen...)

Hüseyin69
16.07.2006, 21:19
SN muhammedin ordusu istersen ordunu al filistine bir cikarma yap burasi din bezirganlarin hani degildir
isteyen ateist olur isteyen allaha bagliligini sürdürür
kimsenin neye inanacig neye inamyacagina dair fetva verir gibi ön yargilarla yaklasman
bana göre hic iyimser bir yani yok
hic kimse öbür dünyada cehennemde yanmaz herkes atesini burdan götürüyor
cenazeler defn edildigi aksamlari mezarlarda yakilan ates bir örnek olabilirmi ? sence

sonerk
16.07.2006, 21:48
arkadaş onlar ne yapıyorlar ki veya yaptıklarının onlara ne faydası oluyor diye sorsam cevap verebilir misin.tabi dersinki adamlar bayağı ilerlediler rahet yaşıyorlar ama benim kasdettiğim bu değil.bu onların bu dünyadaki yaşayışlarıdır.ama onlar rövanşta(ahirette)kaybedecekler.onların bu dünyadaki kazanımları seni anlatmasın.(tabi inançlı biri isen...)

ooooooooo bu söylemlerle bu zamanda kimi kandırabilirsinki onlar bu dünyada kazanıyorlar ama ahirette kaybedeceklermi diyorsun ben sana tarihden bi örnek vereyim bununla ilgili olrak;biliyorsunki tarihte haçlı seferleri diye bir sefer var kudüse düzenlenen bunun başkanlığınıu ve arabulucuğunu yapanda din adamları bunlar halkı ne ile kandırıyorlar onlara cennet vaadinde bulunarak bu dünyada işiniz kötü olabilir ama ahirette işiniz iyi olacak diye birsürü yalan yanlış şeylerle halkı kandırıyorlar sonra ne oluyor görüyorki halk herşey yapanın yanına kalıyor ahiret söylemleri insanları artık tatmin etmiyor ve klisenin bu söylemleri sonucu halk kliseyetepki duyuyor ve bunun sonucu olarak hrıstiyanlıkta protestanlık mezhebi kuruluyor eeee sonuç ne dersen görülüyorki ahirette şu olacak cennetten akan buzdan soğuk baldan tatlı ırmaklar söylemleri insanları tatmin etmiyor daha somut şeyler gerekiyor kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz senin bu dediklerini hergün mantar gibi biten tarikatlar alsını söylüyor...

Agop
16.07.2006, 22:09
sanki biz farklı birşey diyoruz. tabikide hak dini isalamdır ama islamda senin sandığın şey değildir . islam aleviliktir. bunuda böyle ezberle

Lamekan
16.07.2006, 22:19
velakad kardeş yanlışın var ben ateist derken vallahi alevileri kasdetmedim.onlarda hz.muhammede inandıkları sürece benim kardeşlerimdir.eray sana gelince müslümanlığımın gereği olarak bazı uyarılrda veya önerilerde bulun mam benim ve her müslüman için farzdır.isteyen inanır isteyen inanmaz bu benim için önemli değil.hidayet ALLA IN işidir

Öncelikle merhaba...

Ben bir aleviyim ve öncelikle bir insan olarak neye inandıgımı yada inanmam gerektiğimi kimseye kanıtlamaya ihtiyacımda yok. Sizin inancınızada saygım sonzuz ama benim inancıma karışmadıgınız sürece. Cennet yada cehenneme gitmek için inanan bir insan baştan kaybetmiştir bence...Amaç yaratıcıya ulaşmak araç ise inançtır ve herkes kendi inancından sorumludur. Şöyle olursa şuna inanıyorsa severim kardeşimdir mantıgı bizi bir yere götürmez. Bırakın herkes istediği gibi olsun herkes size benzemek zorunda değil.

Saygılar

muhammedordusu
16.07.2006, 22:27
arkadaşlar ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN.şimdi daha iyi anladım ki hak din üzereyim.(zaten şüphem yoktu da ama imanım daha da arttı.)çünkü bu zamandabirileri benim bu hak olan görüşüme karşı çıkmamışsa ve bana geri kafalı veya çağdışı dememişse (ima yoluyla)anlamalıydım ki ben daha pişmemişim.şüphelerimi giderdiğiniz için ALLAH size hidayet versin.şimdi sıra gelelim cevaplara.canerzincan kardeşim sana cevabım eraya verdiğim cevabın aynasıdır.ilk sayfayı oku.gelelim sana sonerk.cennet kavramı bazılarını tatmin etmiyorsa onlara haçlılar gibi yalan mı söyleyeyim.bu benim dinimde yoktur.gelelim sana mürebbi.islamın ne demek olduğunu ben iyi bilirim.la ilahe illallah muhammed resullullah

Lamekan
16.07.2006, 22:34
karşı çıkmamışsa ve bana geri kafalı veya çağdışı dememişse (ima yoluyla)anlamalıydım ki ben daha pişmemişim.

Merak etme forumda senin pişmiş abilerinden de var. Onlar seni bulur senide pişirir :)

sonerk
17.07.2006, 20:08

bikere ben değil sen diyorsun YUKARIDA onlar bu dünyada kazanacaklar ahirettee kaybedecekler diye aşağıdada diyorsunki cennet kavramı tatmin etmiyorsa yalanmı söyleyim eeeeeeee bu ne demek oluyor bi yukarda diyorsunki onlar dünyada kazanıyorlar ama ahirette kaybedecekler aşşağıda diyorsun ben ne yapayım haçlılar gibi yalnmı söyleyim onlara cennetmi vadedeyim diyorsun bu ne çelişki ben bişey anlamadım anlayan varsa bi zahmet anlatsın...

gelelim sana sonerk.cennet kavramı bazılarını tatmin etmiyorsa onlara haçlılar gibi yalan mı söyleyeyim.bu benim dinimde yoktur.

muhammedordusu
17.07.2006, 20:37
sonerkcim sen herhalde bazı şeyleri karıştırdın.ALLAH BİLİR ne demek istediğimi anlamak için bayağı okumuşsun yazımı.ama yinede bir şey anlamamışsın.yada anladın ama sırf muhalefet etmek için laf kalabalığı yapıyorsun.ben dedim ki ben haçlılar gibi yapmam.hatırlarsan sen kendin söyledin haçlılar onları savaşa teşvik için cenneti vaad ediyorlar.ama kimse itibar etmemiş.sen geldin onların yöntemini bana mal ettin.ben ise haçlıılar gibi yalan söylemmem dedim.yani anlayacağın çok iyi bir laf cambazısın .tebrikler.

sonerk
17.07.2006, 21:46
sonerkcim sen herhalde bazı şeyleri karıştırdın.ALLAH BİLİR ne demek istediğimi anlamak için bayağı okumuşsun yazımı.ama yinede bir şey anlamamışsın.yada anladın ama sırf muhalefet etmek için laf kalabalığı yapıyorsun.ben dedim ki ben haçlılar gibi yapmam.hatırlarsan sen kendin söyledin haçlılar onları savaşa teşvik için cenneti vaad ediyorlar.ama kimse itibar etmemiş.sen geldin onların yöntemini bana mal ettin.ben ise haçlıılar gibi yalan söylemmem dedim.yani anlayacağın çok iyi bir laf cambazısın .tebrikler.

teşekürler ama o senin teveccüğün yine iyi dinsiz ,kafir ,kominist olmaktan iyidir bu eski söylemler tutmadı heralde ya da demode oldu şimdide laf cambazlığı söylemleri başladı heeeeeee haklısın ,haklısın ama alaçağın yok :surrender :yamukgul:

Zahir
24.07.2006, 16:23
Öncelikle merhaba...

Ben bir aleviyim ve öncelikle bir insan olarak neye inandıgımı yada inanmam gerektiğimi kimseye kanıtlamaya ihtiyacımda yok. Sizin inancınızada saygım sonzuz ama benim inancıma karışmadıgınız sürece. Cennet yada cehenneme gitmek için inanan bir insan baştan kaybetmiştir bence...Amaç yaratıcıya ulaşmak araç ise inançtır ve herkes kendi inancından sorumludur. Şöyle olursa şuna inanıyorsa severim kardeşimdir mantıgı bizi bir yere götürmez. Bırakın herkes istediği gibi olsun herkes size benzemek zorunda değil.

Saygılar

Sayın Moderatör; Konudan çok sizin yorumunuz dikkatimi çekti. Şunu sormadan edemeyecem. Diyorsunuz ki Ben bir aleviyim.!!! Cennet yada cehenneme gitmek için inanan bir insan baştan kaybetmiştir bence.

Nedense bu cümle ile bir çok inanç sistemini araştırken karşılaştım. Tevrat sufileri, sunni tasavvufçular, Allahla Nirvana evililiği yapanlar....

İtikatiniz Kuran ise Allah Maide suresinin 119. ayetinde;

"ALLAH ilan edecek: "Bu, doğrulara doğruluklarının yarar sağladığı gündür." Onlar için içlerinden ırmaklar akan ve orada sürekli kalacakları cennetler (bahçeler) var. ALLAH onlardan, onlar da O'ndan hoşnut olmuştur. Büyük başarı işte bu..."

Her ne kadar cennet kavramı mecazi ve kinayeli bir kavram isede Evrenlerin Rabbinin dediği gibi Büyü Başarı budur bizim için.

Siz ise evrenlerin Rabbine inat baştan kaybettiğimizi söylüyorsunuz. Sizin için büyük başarı ne????

Saygılarımla...

Not: Yorumum Konuyu açan arkadaşın düşünceleri ile parelellik sağlamamaktadır. Sadece sizin düşüncenize ilişkin yorumdur.

Bu arada alevi kimliğinizdeki, cennet cehennem kavramları için yorum alabilirsem sevinirim.

Serkan_Devrim
24.07.2006, 22:19
zahir abime cevap; :)
biz aleviler için büyük başarıyı Yunus söylemiştir
cennet cennet dedikleri
bir kaç köşkle bir kaç huri
isteyene sen ver onu
bana seni gerek seni
en azından benim için büyük başarı bu olur. :)

Şoreş
25.07.2006, 02:07
Tüm Dinler Hak Dindir bana göre çünkü aynı kapıya çıkıyorlar.. Arkadaşlar Hakikat Tektir ama ona çıkan yollar çoktur demişler...

Zahir
25.07.2006, 10:19
zahir abime cevap; :)
biz aleviler için büyük başarıyı Yunus söylemiştir
cennet cennet dedikleri
bir kaç köşkle bir kaç huri
isteyene sen ver onu
bana seni gerek seni
en azından benim için büyük başarı bu olur. :)

sevgili kardeşim elçinin bile istemediği şeyleri istiyonuz :komik İbrahim dahi anca ve anca dostluğu aldı. Ne diyelim Allah kolaylık versin size..

Lamekan
25.07.2006, 10:37
Siz ise evrenlerin Rabbine inat baştan kaybettiğimizi söylüyorsunuz. Sizin için büyük başarı ne????

Saygılarımla..

Amaç Allah'a ulaşmaktır her dinde. Bu yolda Cennet de vaat edilmiştir doğrudur. Bir amaç değildir sadece iyiye güzele giden yol için insana sunulmuş olan bir mükafattır. Ama asıl ödül kendi varlıgında yaradanı bullabilmek olmalıdır. Ölümden sonrası için verilen bir cennet yerine kendi güzelliklerimizle değerlerimizle kendi cennetimizi dünyada yaratmak olmadır olay. Benim felsefem bu yönde en azından....

Onun için bende vaat edilmiş huri bahçeleri yada bal, süt yada kaymak akan nehirler ikinci planda kalıyor...

Özelliklede bu olayın insanlar tarafından kullanılmasına karşıyım. Ülkemizde cennetten tapu verenler bile oldugunu hatırlayacak olursak olayın boyutu daha güzel özetlenir...

muhammed_ali_27
25.07.2006, 10:52
Arkadaşım yalan bunlar ölünce hepimiz toprak olacağız

dünyada ekosistemin devam etmesi için bunlar şart. İnanc anlamında saygı duyarız inanbilirsin o ayrı ancak Din afyondur yani insanları kullanmak için bir araç. Ölünce cennet cehennem olacağını kanıtla müslüman olayım ama bunun ispatı yok.

Cennet cehennem kavramları insanların dünyada pilsikler yapmaması için türetilmiştir. Arabistanda ortaya çıkan müslümanlıkta cehennem kavbramının ateşle kaplı bir yer olması doğaldır çünkü araplar 40 derece sıcakta yaşıyorlar.

Cennet kavramının da yeşiliik serin ve güzel bir yer olarak ifade edilmeside doğrudur çünkü arap insanlar sıcaktan kavrulurken bu serin yere gitmek isterler.

Cenneti cehennemi kimse ispatlayamaz çiçekten böcekten örnekler vererek ispatlamaya kalkılabilir ancak kimse bunun varlığını ispatlayamaz çünkü ortada somut deliller yok.

Eğer diyorsan ben yaşamımda insanlara dürüst davranıyorum kimsenin hakkını yemiyorum o zaman sana saygı duyarız

ancak eğer diyorsanki ben müslümanlığı yayıcam bunun içinde herkesin kafasını kesicem(ırakdaki gibi) ozaman kusura bakma senin dinine kimse gelmez

kardeş allahın varlığına ispat mı arıyorsun sana defalarca ispat ederim yeterki sen anlamak iste can. eline bir kagıt bir kalem al şimdi. kagıdı karala biraz resim ciz yazı yaz kafana göre takıl ok. ama sonra düşün eğer ben bu yazıları bu şekilleri buraya çizmeseydim acaba kendiliğnden var olabilirmiydi diye. cevap: istersen sonsuz yıl bekle o kalem kağıda bir güç olmadan kesinlikle tek bir nokta dahi atamaz. iş böyle iken nasıl olurda bu sonsuz evren herhangi bir güç olmadan var olabilir.

bunu anlamadıysan sana bir hikaye anlatayım:

"sahabenin biri birgün allahı anlatmak için bi kafir topluluğun yanına gitmek için yola çıkmış. ve oraya vardığında yolculuğunun nasıl geçtiğini sormuşlar sahabeye: o da başlar anlatmaya "işte yolda buraya gelirken karşıma bir nehir çıktı bi de baktım ağaç devrildi sal oldu kendiliğinden beni karşıya geçirdi. bende geçtim nehrin diğer tarafına" oradan hemen bi kafir söze atılır :" yalan söylüyorsun hiç ağaç devrilir kendiliğinden sal olurda seni kendiliğinden karşıya geçirir mi diye" sahabe cevap verir" bire cahil mademki bir ağacın kendiliğinden yıkılıp, kendiiliğinden sal olmayacağını biliyorsun nasıl olurda bu koca evrenin kendiliğinden var olabileceğine inanırsın."

umarım sana yeterli olmuştur. ister alevi ol ister sunni ol istersen başka dine inan. ama allahı bil bizi var eden o. yazdıklarımı tekrar tekrar oku anlayacaksın.
belki şimdi kızacaksın bana belki diline kötü laflar gelecek sizene diye. ama bil istedim o gerçekten var............

Zahir
25.07.2006, 10:59
Değerli moderatör; nikinizin anlamındaki gibi mekandan, zamandan, mevcudattan münezeh olan, eşi misli dengi benzeri olmayan, sonsuz sınırsız parçalanamayan, var olan HU dan başka bir varlık olmayan adı Allah olan bir varlığa nasıl ulaşacaksınız?

Yani var olan HU başka bir varlık yok ve siz varlığı ikiye bölüp kendinizi var kabül edip, adı Allah olana ulaşmaya çalışıyorsunuz. Bu biraz çelişki olmuyor mu?

muhammed_ali_27
25.07.2006, 11:07
Değerli moderatör; nikinizin anlamındaki gibi mekandan, zamandan, mevcudattan münezeh olan, eşi misli dengi benzeri olmayan, sonsuz sınırsız parçalanamayan, var olan HU dan başka bir varlık olmayan adı Allah olan bir varlığa nasıl ulaşacaksınız?

Yani var olan HU başka bir varlık yok ve siz varlığı ikiye bölüp kendinizi var kabül edip, adı Allah olana ulaşmaya çalışıyorsunuz. Bu biraz çelişki olmuyor mu?

can dediğini anlamadım inanıryormusun allaha inanmıyormusun? daha açık anlatırsan sevinirim can.

Zahir
25.07.2006, 11:16
can dediğini anlamadım inanıryormusun allaha inanmıyormusun? daha açık anlatırsan sevinirim can.

Sevgili kardeşim; kıssadan hisseye kestirip atmışsın. Yazdıklarımdan ne yaradan var nede yaradılan anlamını mı çıkardın?

Biraz beyin cimnastiği yapsan çözeceksin olayı :komik

Lamekan
25.07.2006, 11:20

Sayın zahir mekanı, zamanı boyutu olmayan ben değilim ve ancan Allah hu tala dır. Allahıma şükür adıma bakmayın falza mekanımda yerimde zamanımda bellidir benim. Benim için yaratıcıda benim gönlümdedir.

Allaha ulaşmak konusuna gelince her insanda yaratıcısından bir parça mevcuttur. iyiyle güzelle yaratıcıya ulaşmak neden mümkün olmasın. Bu bir yoldur. Gidilen yollar farklı olsa bile varmak istediğimiz yer aynı değilmi. Ben varlıgı ikiye yada üçe böldiğimü düşünmüyorum.

Gel Derviş

Gel derviş gel hele yabana gitme
Her ne Arar isen inan sendedir
Beyhude nefsine eziyet etme
Kaybeysen maksudun rahman sendedir

Çöllerde dolaşıp seraba bakma
Allah Allah deyip havaya bakma
Talibi hakisen kitaba bakma
Okumak bilirsen Kuran sendedir

Gayrı yan derdine arayıp çare
Ne varlık verirsin nar ile mare
Cennetten çıktıysan be hey avare
Havayı aldatan yılan sendedir

Şah Hatayi

Sevdiğim bir deyiştir... Paylaşmak istedim....

Saygılar

muhammed_ali_27
25.07.2006, 11:38
Sevgili kardeşim; kıssadan hisseye kestirip atmışsın. Yazdıklarımdan ne yaradan var nede yaradılan anlamını mı çıkardın?

Biraz beyin cimnastiği yapsan çözeceksin olayı :komik

ilgi ve alakana teşekkür ederim can. çok güzel konuşuyorsun. diline sağlık. ben senden açıkla dedim konuyu biraz aç dedim sen ne yaptın beni aşagılamaya kalktın neymiş beyin jimlastiği yapmalıymışım. teşşekkürler can. çok hoş görülüsün maşallah....

müttaki
25.07.2006, 12:28

İnsan Allahın rahman suretidir aynen Lamekandır.... Allahın eşi benzeri yoktur da Rahman sureti kopyası fotokopisi diyelim İnsan vardır.... Allahı Allahın hakikatinden başka birşey bilemez bu yüzden İnsanı kendi suretinde Hak olarak yaratıp Halk olarak suretlendirmiştir...

kendimiz varız demek yok aslında ama müttakinin bir ferdiyeti var ve Allahın sadece müttakide yada zahire özel ferdiyeti.... yoksa müttaki Allahın zatı değil ferdiyeti olabilir ve bu ferdiyette her ne ararsan vardır...

Onların yürüyecek ayakları mı var? Yahut tutacak elleri mi var? Veya görecek gözleri mi var, ya da işitecek kulakları mı var? De ki: "Haydi, çağırın ortaklarınızı, sonra bana tuzak kurun da bana göz açtırmayın bakalım!" (araf-195)

Allah'ın, onlara seslenerek, "Hani benim, var olduğunu iddia ettiğiniz ortaklarım"? diyeceği günü hatırla. (kasas-74)

Zahir
25.07.2006, 13:38
sevgili kardeşim araf suresin de Allah yardımlarını umduğunuz peygamberle, veliler, şeyhler, evliyaların....biz beşer insanlar gibi güçsüz yaratıklar olduğunu, tek sahibin, dostun (veli) nin Allah olduğu vurgulanır. Yani Allah dışında çağırdıklarınız sizin gibi kullardır mesajı verilmek istenir.

Kassa suresi 74 de ise bana ortak koştuğunuz soyut putların hiç bir güce sahip olmadığı mesajı verilir.

Hatırla Rahman suresindeki göğün ve yerin uçlarından güzünüz yetiyorsa geçip gidin ayetini...

Konuya dönelimde Rahmanın suretinin fotokopisi insandır diyorsunda, bende yine baştaki kısır tartışmalara dönecem, evrendeki her zerre bütünün özelliğini yansıtıyorda Rahman kitabında diyor ki;

Yaradan Yaradamayan gibi olurmu?

Lamekan
25.07.2006, 14:30
Konuya dönelimde Rahmanın suretinin fotokopisi insandır diyorsunda, bende yine baştaki kısır tartışmalara dönecem, evrendeki her zerre bütünün özelliğini yansıtıyorda Rahman kitabında diyor ki;

Bir şeyin başka bir şey gibi olaması şartmıdır. Allaha neden şart koşulsunki.? Neden ısrarla yol beğenmezlik etmektesiniz anlyamadım şahsen.

Varılacak yer bir tane ama gidilecek yol sayısı bir deil. 4 hak din yada meshepler yada inançlar hepsinin kendine özgü bir yolu var ama hepsinde amaç yaradana ulaşmak değilmi...

Yaradanı Severiz Yaradandan ötürü..

müttaki
25.07.2006, 14:46
sevgili kardeşim araf suresin de Allah yardımlarını umduğunuz peygamberle, veliler, şeyhler, evliyaların....biz beşer insanlar gibi güçsüz yaratıklar olduğunu, tek sahibin, dostun (veli) nin Allah olduğu vurgulanır. Yani Allah dışında çağırdıklarınız sizin gibi kullardır mesajı verilmek istenir.

Kassa suresi 74 de ise bana ortak koştuğunuz soyut putların hiç bir güce sahip olmadığı mesajı verilir.

Hatırla Rahman suresindeki göğün ve yerin uçlarından güzünüz yetiyorsa geçip gidin ayetini...

İnsan-ı kamil olan kişi zamanın ve mekanın Efendisidir... zaman ve mekan Mahluktur fakat İnsan-ı Kamilin Hakikati Allahın Hakikatidir ve bu Hakikat üzere evren ve cümle mevcudat Halk olmuştur hepside İnsanda mevcuttur... Ademin bir yüzü Halkdır diğer yüzü Hakdır... şeytanda bizde(n)dir, melekde bizde(n)dir, hayvanatda nebatatta bizde(n)dir,, İnsanda olmayan şey yoktur... zaten olmayan şey etki etmez...

Cennetten çıktıysan be hey avare
Havayı aldatan yılan sendedir

ama İnsan-ı kamil kişi şeytanına da hükmeder... zaten ne diyor ihlaslı kulların hariç herkesi saptıracağım...

Allahın tekvin sıfatı kendi Zatına aittir... kimse yaratan olmaya da çalışmıyor biz KUL olmaya çalışıyoruz ki bizden tecelli eden "O" olsun...

yani KUL Teslim İslam... İbrahimin dini.... teslim oldun... tüm Efallerin Hakkın Efali, tüm Sıfatların Allahın sıfatı, vücudunu da teslim ettinmi... o zaman kişi Dost olur Allaha... İbrahimin dininden olur...

bu aralar biraz kendi kabuğuma çekileceğim daha sonra sohbetlere devam ederiz kendinize iyi bakın...

canugur
25.07.2006, 14:59
Allahın tekvin sıfatı kendi Zatına aittir... kimse yaratan olmaya da çalışmıyor biz KUL olmaya çalışıyoruz ki bizden tecelli eden "O" olsun...

Hak yiyenlerin inandiklarina kul olamaktansa hak yemeyenlerin asklarina köle olurum.

Zahir
25.07.2006, 15:08
Bir şeyin başka bir şey gibi olaması şartmıdır. Allaha neden şart koşulsunki.? Neden ısrarla yol beğenmezlik etmektesiniz anlyamadım şahsen.

Varılacak yer bir tane ama gidilecek yol sayısı bir deil. 4 hak din yada meshepler yada inançlar hepsinin kendine özgü bir yolu var ama hepsinde amaç yaradana ulaşmak değilmi...

Yaradanı Severiz Yaradandan ötürü..

Sayın moderatör; Allah şart koşar, Allah yemin eder, Allah vaad eder... Şimdi Allah Ademi (Hiçlik) kendi sureti üzerine yaratır ama sonrada ekler yarattığım benim gibi olamaz der. Burdaki suretten kasıt benzer aynı anlamı ifade etmez. Çünkü biliyoruz ki eşi benzeri yoktur. Burdaki suretten kasıt canlılıktır, hayattır.
Şimdi Allahın vaad ettiği şeylere ilişkin ayetleri tek tek yazmak istemiyorum.

Bana ısrarla yol beğenmezlik etmekteniz anlamıyorum diye soruyorsunuz?

Sayın moderatör varılacak yerde birdir gidilecek yolda birdir. Hak din dediğiniz, mezhep dediğiniz inançlar Allahın sistemi içerisinde söz konusu değildir. Tek sistem vardır oda İbrahim peygamberin kurduğu sistemdir. Bu sistem sorgulamayı, bu sistem aklı, bu sistem bilimi emreder. Amaçla Yaradana ulaşmak istediğinizde size araçlar gerekir. Oysaki islamın en büyük özelliği bu araçları red etmesidir. Evet yargı gününde Rahman suresinde belirttiği gibi başka bir paralel evrende canlılık hayat (suret) bula bilmeniz için araçlara ihtiyaç duyacaksınız ancak bu ihtiyacınız bile Rahmanın izni ile olacaktır. Ne ile nasıl olacağını bilemeyiz.

Hedefinizden vazgeçin, çünkü ne bir peygamber nede başka bir yaradılan yaradana ulaşamaz. Orası yokluktur, hiçliktir. İbrahim dostluğunu kaptı, Muhammed Makamı Mahmuda ulaştı. Bunun ötesisinde siz ve benim gibi bireylerin ise erdemli davranışlar gösterek, bu davranışlarımızı başka bir paralel evrene yansıtabilmesi en büyük başarımızdır.

Sonsuz Sayıdaki Evrenlerin Rabbine Övgüler Olsun...

Saygılarımla..

canugur
25.07.2006, 15:15
Tek sistem vardır oda İbrahim peygamberin kurduğu sistemdir. Bu sistem sorgulamayı, bu sistem aklı, bu sistem bilimi emreder.

Onca altin caga ramen bu tek sistem neden bir türlü oturtulamadi.
Seytan mi, kapitalizm mi daha güclüydü?
Kapitalizm de seytanin eseridir dersek, seytan güclüydü.
Peki insan neden bunca aciz yaratildi?
sah damarimiza ne üfürüldü?
yaratandan bir nefes degil mi?

Zahir
25.07.2006, 15:26
Onca altin caga ramen bu tek sistem neden bir türlü oturtulamadi.

Neden oturtulamasın? Bugün bilimin teknolojinin nerde olduğunu çok iyi bilirsin. İslamı Araplara özgüleyerek tartışma konusu yaparsak sorunu Araplara değil sanırım İslama yüklemeye çalışacaksın...

canugur
25.07.2006, 15:28
Neden oturtulamasın? Bugün bilimin teknolojinin nerde olduğunu çok iyi bilirsin. İslamı Araplara özgüleyerek tartışma konusu yaparsak sorunu Araplara değil sanırım İslama yüklemeye çalışacaksın...
Hayir,
araplarin disinda düsünün, yeter.
Bir örnek toplum var mi?
Zaten araplarin islamla ilgisi olmadigini sayin islamcilardan coktan ögrendik.
Bakalim daha neler duyacagiz?
saygilar

Zahir
25.07.2006, 15:36
Hayir,
araplarin disinda düsünün, yeter.
Bir örnek toplum var mi?
Zaten araplarin islamla ilgisi olmadigini sayin islamcilardan coktan ögrendik.
Bakalim daha neler duyacagiz?
saygilar

Biraz objektif olur islamla ilginiz olur araştırısanız Arapların Allah tarafından Kuranda; Allahın indirdiği hükümleri anlamamaya daha layık olduğunu bütün kötü belaların kendi başlarına olsun diye lanetlediğini görürsünüz.

Örnek toplum mu istgiyorsun? İşte sana Maide suresinin 82. ayeti;

"İnsanların arasında inananların en azılı düşmanı olarak Yahudileri ve müşrikleri bulacaksın. İnananlara sevgice en yakınları da "Biz Hıristiyanız," diyenleri bulursun. Çünkü onlar arasında büyüklük taslamayan papazlar ve rahipler var."

canugur
25.07.2006, 15:52
Biraz objektif olur islamla ilginiz olur araştırısanız Arapların Allah tarafından Kuranda; Allahın indirdiği hükümleri anlamamaya daha layık olduğunu bütün kötü belaların kendi başlarına olsun diye lanetlediğini görürsünüz.

Örnek toplum mu istgiyorsun? İşte sana Maide suresinin 82. ayeti;

"İnsanların arasında inananların en azılı düşmanı olarak Yahudileri ve müşrikleri bulacaksın. İnananlara sevgice en yakınları da "Biz Hıristiyanız," diyenleri bulursun. Çünkü onlar arasında büyüklük taslamayan papazlar ve rahipler var."
Cok güzel de, kuran arapca iniyor ve o´nu yine anlamayanlar yine araplar oluyor; bu da ilginc.
O zaman diger insnlarin günahi ne, birakin neye inanairlarsa inanasinlar.
Her yol O´na cikmiyor muydu?

Maidesuresi ise daha ilginc.
Bir din ortaya ciktiginda, cevresinde en güclü dinin sosyo ekonomik durumuna göre degisiyor ayetler.
Kuran´da 69 kez Musa ismi gectigi halde, en zehirli onlar.
Bu kadar mi lanetliler?
Oysa Incil de degistirilmisti?
Ama yalnizca papazlar suclanmis.
Bizde de imamalarin suclandigi gibi?
saygilar

Zahir
25.07.2006, 16:06
Cok güzel de, kuran arapca iniyor ve o´nu yine anlamayanlar yine araplar oluyor; bu da ilginc.
O zaman diger insnlarin günahi ne, birakin neye inanairlarsa inanasinlar.
Her yol O´na cikmiyor muydu?

Maidesuresi ise daha ilginc.
Bir din ortaya ciktiginda, cevresinde en güclü dinin sosyo ekonomik durumuna göre degisiyor ayetler.
Kuran´da 69 kez Musa ismi gectigi halde, en zehirli onlar.
Bu kadar mi lanetliler?
Oysa Incil de degistirilmisti?
Ama yalnizca papazlar suclanmis.
Bizde de imamalarin suclandigi gibi?
saygilar

Evet Araplar anlamıyor çünkü yer yüzünün en cahil, en katı, en kötü ırklarından biri Araplardır. Çünkü Kuran yer yüzündeki en cahil topluma inmiştir.

Her yol ona çıkmıyormu ifadesine katılmıyorum. Çünkü yol bir dir.

İslam yeni bir din , 570 de Muhammedle ortaya çıkan din değildir. Kuran kendinen öndeki kitapları onaylayıcı ve tasdik edicidir.

İslam dinin kurucusu İbrahim peygamberdir. İncilde,Tevratta ondan çok sonra inmiştir. Dolayısıyla Kuranda sürekli İbrahimin dinine yönelmemiz emredilir.

Yahudilerin neden lanetlendiğini merak ediyosan Kuranda yahudilerden çokca bahsedilir. Yahudilerle ilgili ayetlere bakabilirsin.

Ayette dikkat edersen inanalara sevgice en yakın olan hırıstiyanlardır. Papazlar suçlanmıyo. Onlar arasında büyüklük taslamayan papazlar ve rahipler vardır diyo.

canugur
25.07.2006, 16:25

Ben de buna katilamiyorum, özür dilerim.
Allah bir´se, yol birden fazladir.
Bu yolun bir oldugunu kimse kimseye dikte edemez.
Yani bir papatyanin, bir züleyhanin askiyla da ona ulasirsiniz, tapduk emre´nin esinden de, bedreddin´in yolundan da, Pir sultan´in hedefinden de...?Bakiniz yollar nasil cogaldi.
Bir´e giden yol birden fazladir.
Birakin insanlar diledigi yolu secsin.
Yolun bir oldugundan biz emisek, uzun yoldan giden de kendince emin??

Bir kent haritasini elinize alin ve bulundugunuz yerden sehir müzesine giden yollara bakin.
Birden cok yol var degil mi?
Herkes, durumuna bulundugu yere göre yolardan (dinlerden) birini secer.
saygilar

Zahir
25.07.2006, 16:36
Güzel kardeşim harita benzetmene güldüm.

Allaha şirk koşmayan, Erdemli davranışlar sergileyerek boyut değiştiren her birey Rabbimizin vaad ettiği şeylere kavuşacaktır. İşte bir olan yol budur.

Erdemli davranışlar nedir dersen. Kuranda bu davranışlar sıralanmıştır.

Serkan_Devrim
25.07.2006, 20:54
Allah Ademi balçıktan yarttı ve ona ruhundan üfledi. ondan geldik ona döneceğiz. mevlan Ali için diyor ki
O tanrının zatına yapışmış o olmuştur. o haktan halka görünür. benim amacımda budur. bunun için kaç beden eskitmem gerekirse o kadar beden eskitirim. :)

Zahir
28.07.2006, 09:00
Zatını tanımlaya bilirmisin ali?

Serkan_Devrim
28.07.2006, 16:44
Zatını tanımlaya bilirmisin ali?zatımı açıklayabilseydim amacıma kavuşmuş olmazmıydım abi?:) çünkü Tanrının sevgisi zatımda.
ben ağlarım yane yane
gel gör beni aşk neyledi

Not:hatalarım kusurlarım affedile. bilgi arayan bir cahilim nede olsa. :)

Siya Saperen
28.07.2006, 17:11
Güzel kardeşim harita benzetmene güldüm.

Allaha şirk koşmayan, Erdemli davranışlar sergileyerek boyut değiştiren her birey Rabbimizin vaad ettiği şeylere kavuşacaktır. İşte bir olan yol budur.

Erdemli davranışlar nedir dersen. Kuranda bu davranışlar sıralanmıştır.

Zahir abi; bu durumda çok radikal bir söylem bu. Aslında teoride değil ama Arap etnikasyonu sinmiş ve o dönem şartlarıyla uygulanırlığı farazilere binmiş bir inancı yeniden tanımlama, sadeleştirme mahiyetinde bir görüntü...

Bana kalırsa şu anki islam anlayışı tam olarak arap ırkının islamı yaşayan diğer kültürlere defarmasyonu yada dayatması gibi. Bu yüzden yeni, bilimsel ve çağa uygun yorum gerektiriyor olabilir.

Sadeleştirilmiş, diğer kültürlerin etkileşiminden sıyrılmış ve (müslümanların tanımıyla hurafe) gibi düşüncelerden ayrıştırılmış bir inanç anlayışı şu anki islam yapısı (daha çok bunu dayatanların) hoşuna gideceğini sanmıyorum. Çünkü din ve inanç sistemleri (her ne kadar o şekilde olması inancınıza göre zedelemek anlamına gelse de) toplumlar üzerinde çok farklı siyasal ve sosyolojik etkiye sahiptir. Hatta çok etkin bir güçtür. Bu gücün statiğini değiştirmeye çalışmak büyük tepki yaratması doğaldır. Radikal söylem ile kastım buydu...

Yanlış anlıyor olabilirim. Fakat sizin söylemlerinizden şu anki İslam anlayışı (daha doğrusu şu anki uygulanırlığı) nın ötesinde daha sade, ılımlı ve çok cepheli bir anlayış tadı var. Ki buna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bir inanç yaşanacaksa eğer bunun insanlık adına en yararlı olan şekli olmalı diye düşünüyorum...

Bu konuya fazla mütabık değilim. Ama (dışardan) bir görüş diyelim...

Saygılar...

Zahir
29.07.2006, 11:37
Zahir abi; bu durumda çok radikal bir söylem bu. Aslında teoride değil ama Arap etnikasyonu sinmiş ve o dönem şartlarıyla uygulanırlığı farazilere binmiş bir inancı yeniden tanımlama, sadeleştirme mahiyetinde bir görüntü...

Bana kalırsa şu anki islam anlayışı tam olarak arap ırkının islamı yaşayan diğer kültürlere defarmasyonu yada dayatması gibi. Bu yüzden yeni, bilimsel ve çağa uygun yorum gerektiriyor olabilir.

Sadeleştirilmiş, diğer kültürlerin etkileşiminden sıyrılmış ve (müslümanların tanımıyla hurafe) gibi düşüncelerden ayrıştırılmış bir inanç anlayışı şu anki islam yapısı (daha çok bunu dayatanların) hoşuna gideceğini sanmıyorum. Çünkü din ve inanç sistemleri (her ne kadar o şekilde olması inancınıza göre zedelemek anlamına gelse de) toplumlar üzerinde çok farklı siyasal ve sosyolojik etkiye sahiptir. Hatta çok etkin bir güçtür. Bu gücün statiğini değiştirmeye çalışmak büyük tepki yaratması doğaldır. Radikal söylem ile kastım buydu...

Yanlış anlıyor olabilirim. Fakat sizin söylemlerinizden şu anki İslam anlayışı (daha doğrusu şu anki uygulanırlığı) nın ötesinde daha sade, ılımlı ve çok cepheli bir anlayış tadı var. Ki buna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bir inanç yaşanacaksa eğer bunun insanlık adına en yararlı olan şekli olmalı diye düşünüyorum...

Bu konuya fazla mütabık değilim. Ama (dışardan) bir görüş diyelim...

Saygılar...

Değerli Kardeşim siyah marti; Tespitlerin ve yorumun yerinde ve doğru. Bizim gayemizde İslam inancındaki, Arap Millileytçiliğini, Arap örf ve adetlerini radikal söylemleri ortadan kaldırmak ve gerçek islama ulaşmak.

Benim Erdemli davranışlara ilişkin Kuran söylemim Geneleksel, Radikal islamcıların Kuran sınırlaması ile aynı ölçüde değildir. Sınıf önderleri, siyasi söylemler, milliyetçilik, ekonomik çıkarlar, inanç sömürüsü başlığında da konuştuğumuz gibi bütün inanç sistemlerini sömürüp kendi düşünceleri doğrultusunda şekillenmesini sağlamışlardır. Bu İslama has bir özellik olmayıp, Yahudilik, hırıstiyanlık inançlarında da görülmektedir. Şimdi yapılması gereken diğer inanç sistemlerinde de olduğu gibi İslamda da Reforum ve Rönasansı gerçekleştirmektir. Aslında bu mevcut inanç sistemine yenilikler katmak değil gerçek manada var olan sistemin sömürü araçlarını üzerinden kaldırmaktır.

Tesit bir insan için birin ölçü; sonlu ve durağan bir evren olmadığına bireyin algıladığı veya algılayamadığı sistemin, sonsuz sınırsız parçalanamayan bir güç tarafından yöneltildiğine inanmaktır.

İkinci ölçü bu yönetimi gerçekleştiren gücün tanımlanamayan ve idrak edilemeyen tek bir güç olduğuna, bu güçle birlikte ortak ikinci bir güç olmadığına inanmaktır.

Üçüncü ölçü ise bütün bunlarla birlikte bireyin algıladığı bu evrende; bireylerle, toplumla, evrenle, kendisi dışından yaratılmış tüm canlılarla olan ilişkilerindeki erdemli tutumudur. Bu tutumlar kişinin içinde yaşadığı topluma, ülkeye, kültüre örf ve adetlere göre farklılık göstersede temelde aynı ölçüleri taşır. Kuranla sınırladığım bu ölçüler hangi inanç sistemine sahip olursanız olun şunları ifade eder;

Bireyin özgürlüğü, Tüm Halklarla barış içinde yaşamak, Tüm insanların tek bir kaynaktan (Adem) den geldiğini düşünerek tüm ırklara kardeşim demek, Üretime dayalı ekonomiyi desteklemek (bu aynı zamanda emeğe saygıyı gösterir), İnsanlara saygılı davranmak, Tüm insanların kadın erkek aynı haklara sahip olduğunu doğuştan herhangi bir üstünlük olmayacağını düşünmek, Toplumsal dayanaşmayı desteklemek (Klasik manada zekat), Araştırmak sorgulamak, okumak......... ve daha sayamayacağım bir çok erdemli davranışlar.

Kanatime göre; Erdemli olarak sınırlamaya çalıştığım bu davranışları ve düşünceleri kendinde biriktiren, diğer iki ölçü ile yaratıcıyı tanıyan ve onun ikinci bir ortağı olmadığını düşünen her birey, hangi inanç sistemine sahip olursa olsun boyut değiştirmesi ile birlikte, sonsuz yaratım ve tasarımda olan Allahın paralel evrenlerinde, bu düşünceleri nisbetinde kendine yeni bir suret bularak rahat ve huzur verici bir ortamda olacaktır.

Saygı ve sevgilerimle....

gizem
16.08.2006, 20:23
ateistlerle ne alıp veremediğin var ya inanmıyo adamlar işte ya seni bağlayan kısmını sölesene bizmle uğraşmayı bıraktınız onlara mı gidiyonuz yöneltiniz çıtayı kime ne ya islamı inkar eden varmı aleviler arsında, önyargıyı başta kendin kaldır cenneten cehennemden sana ne sen mi gitcen onların yerine cehenneme illada diosan bi zahmet ordaki zebanilere selam sölede bilelim gittiğini toprak diosun ekosistem var kardeşim mantığını kullan ayrıca sana inanmıyosunda demedik iki konu açıyosun 3. ateistlerle ilgili ala ala :p
sevgi ve saygılarımlan gizem

Zahir
25.08.2006, 09:10
bi zahmet ordaki zebanilere selam sölede

Aleyküm selam aleyküm selam. Sizede çok selamları var arkadaşların :p

umut_and_bilim
25.08.2006, 11:03
ya arkadaş sen çatlakmısın burda dinin dayatmasını yapma ,sen ve lanet olası dinlerin yüzünden şimdi ortadoğuda hatta dünyanın her yerinde insanlar ölüyo,anla sana be dinler gereksiz zehirdir.zamanını boşa harcama dünyayı yok olmaktan ancak sosyalizm kurtarır,hurafeler değil.

Zahir
25.08.2006, 11:06
ya arkadaş sen çatlakmısın burda dinin dayatmasını yapma ,sen ve lanet olası dinlerin yüzünden şimdi ortadoğuda hatta dünyanın her yerinde insanlar ölüyo,anla sana be dinler gereksiz zehirdir.zamanını boşa harcama dünyayı yok olmaktan ancak sosyalizm kurtarır,hurafeler değil.

Banamı söyledin???

gizem
27.08.2006, 23:12
Aleyküm selam aleyküm selam. Sizede çok selamları var arkadaşların :p
çok saol abi ben yanalrından yeni geliyorum dediler ne var 7 kat yukarda bilmeyiz diyolar anlatıklarına göre oranında meraklısı çokmuş bi bnei çok seviyorlar oda arada kıyak geçiyorum onlarada o yüzden:p neyse sevgi ve saygılarımla

solorix
07.11.2006, 18:48
Evet Araplar anlamıyor çünkü yer yüzünün en cahil, en katı, en kötü ırklarından biri Araplardır. Çünkü Kuran yer yüzündeki en cahil topluma inmiştir.

abi bu dünya da maksat ALLAH a ulaşmaktır . KURAN araplara inmiştir , çünkü bunda bile bir akıl vardır . Araplar dünyanın en zor inanan insanları dır." Gaye mağlum olana , bilinmez olup her tarafta zahir olan ALLAH a ulaşmaktır . İlim seni nefsinden vazgeçirmiyorsa , cehalet ondan daha güzeldir."

abi nasıl olur da her yol ALLAH a çıkmaz da , sadece yol birdir diyebilirsin. Bütün yollar ALLAH a çıkar . istesek te istemesek te . fakat eğer gaye'miz ALLAH a ulaşmaksa KURAN la , sevgiyle , merhametle , dua ile , zikir ile , namaz ile , huşu ile ALLAH ı bulabiliriz .

yazık.

saygılar

Cherokawan
08.11.2006, 11:45

Ben Amin Maulouf'un bir sözünü oldukça sık kullanıyorum ama gerçekten çok gerekli bir sözmüş gördüğüm kadarıyla:"Tanrı'ya inanıyor muyum?Sanırım evet.Ama dindar olduğum söylenemez.Ben Tanrı'nın bana kuşkucu bir akıl verirken muziplik yaptığını ve ben her düşündüğümde sorguladığımda onun memnun olduğunu düşünmekten hoşlanıyorum."

Tanrı diye bir şey varsa klişeyi de özgünlüğü de hepimizden daha iyi bilmelidir.Ve basmakalıp kendinden öncekilerin fikirlerini hiç sorgulamadan ezberlemiş belki de biraz eğitimle allayıp pullamış bir inananla,sorgulamayı kendi beyniyle yargılamayı ve tamamen hür iradesiyle bir sonuca ulaşmayı hedeflemiş bir "kafir" arasında ne gibi farklar olduğunu da bizden daha iyi bilmelidir.Hele ki geçmişten gelen cennet-cehennem korkusuyla insanları Tanrı'dan korkutmaya çalışmak fikri kusura bakmayın insan aklının bir ürünü olan çok aşağılık bir pazaryeri anlayışıdır.

Nefret ettiğiniz birinden mi tokat yeseniz büyük bir üzüntü duyarsınız yoksa canınızdan çok sevdiğiniz anne babanızdan mı?Cehennem dediğiniz yer insanların vicdan azabı olamaz mı?Ölünce bedenden ayrıldığımıza göre olmayan bedenlerin yanması biraz tutarsız değil mi?Bir yerinize çimdik yeseniz mi daha çok acı çekersiniz yoksa çok büyük saygı duyduğunuz biri size hakaret etse mi?

Bu soruların cevabı illa tek bir tanedir demiyorum.Ama benim anlatmaya çalıştığım şu:dünyadaki her insan (buna ateistler de dahil) kendi inancının doğruluğundan o kadar emin ki garip bir ukalalık ve kendinden olmayanlara karşı zavallı gözüyle bakma eğilimi her yanımızı sarmış.Müslümanlar budistlerin,hristiyanların,hinduların,yahudilerin, paganların,putperestlerin vs...cehenneme gideceğinden emin.Hristiyanlar da müslümanların,yahudilerin,taoistlerin,manicilerin vs....Bu liste uzayıp gidebilir.Yani her bir taraf diğerine diyor ki: "Zavallı bedbaht insan !!!Cayır cayır yanacaksın..." Peki ama cennette az sayıda insan ve cehennemde her türden çok sayıda insanla ne olacak?Tanrıyla uzun münazaralar yapmışçasına her şeyi bildiğimize göre buna da cevap verelim.Sonra ne olacak?Yani bir taraf gılmanlar ve hurilerle şarap içinde yüzerken diğer tarafta yananlar falan??Eeee yani...Sonsuza dek böyle gideceğiz öyle mi?Peki cennete girecek kadar masum bir insan olmayı başarabilenler sözgelimi cehennemde yanan anneleri babaları kardeşleri sevdikleri yakınları vs... insanlar için üzüntü duymayacaklar mı?Ya da yakınları olması gerekmez öyle değil mi orada olanlar için hüzünlenmeyecekler mi?Sonuçta bunlar cennetlik yüce insanlar öyle değil mi!!

Pek çok şiirde duyarız ama bazen gerçekten düşünüyorum örneğin eşim orada yoksa cenneti ne yapayım..Ne olacak ki etrafımda 800 huri 10 ton şarap olunca.Bu dünyada bile insanlar bu tür zevklerin bir sınırı olduğunu biliyorlar.Uyuşturucudan eşcinselliğe,sapkınlıkların türlüsünden sado-mazoşist eğilimlere kadar her türlü zevk verici eylem uygulanıyor ve yine de doyumsuz insan başka yollara sapabiliyor.Cennete gidenler sonsuza dek uyuşturucu mu kullanacak yani?

Başka birşeyler olmalı.Eğer Tanrı varsa ve bir sürü insan ruhuna apayrı fikirleri üfleyebiliyorsa özgünlüğe ve farklılığa bu kadar kapalı olmamalı.Ve insanlar artık Tanrıymışçasına konuşmayı bırakmalı.İşte arkadaşın yazısını okuyun.Cennete gideceğinden içten içe o kadar emin ki bir tevazu kisvesi altında ukalalık yapabiliyor.Kendisi Tanrı ve dünya hakkında herşeyi yemiş yutmuş hatta Tanrıyla ense tokat ilişkisi içerisinde ve diğer zavallıları uyarıyor "pişeceksiniz" diye.Bence Kuran'da geçen "şirk" böyle bir şey olmalı.Tanrı kendi adına bu kadar konuşulmasını isteseydi herhalde onca peygamber,4 kitap,12 imam ve havari,1 buda ve istemediğimiz kadar mürşidi göndermezdi herhalde değil mi?Bu kadar ukala olmayı bırakalım ve hiçbir özgünlük yaratmadan dahası hiçbir bilgiye sahip olmadan insanlara zavallı benzetmesi yaparak zavallı durumuna düşmeyelim.

Bir fıkrayla yazımı gülümseyerek bitirmek isterim:"""Melekler Tanrı'ya cennetteki devrimcileri şikayet ederler:

-Tanrım devamlı eylem yapıyorlar cehenneme özgürlük diye.Bıktık usandık artık cennette rahat vermiyorlar kimseye.Tanrı cevap verir:

-Bir gidip göreyim şunları.

Cennete girip devrimcilerin kapısını açar içeri girer.İçerde uzun süre kalıp çıkmayınca melekler meraklanırlar.Tam kapıyı çalıp içeri girecekken Tanrı çıkar.Melekler hemen eğilirler:

-Bağışla Tanrım merak ettik.Tanrı cevap verir:

-Tanrı deme bana.Tanrı manrı yok bundan sonra!!

Saygılar...

Cherokawan
08.11.2006, 11:51
[QUOTE=Zahir;188257]
[QUOTE]

Bu cümle bana Yılmaz Erdoğan'ın oyunundan bir pasajı hatırlattı:

"Sen bir yol yapar ve diğer bütün yolları yasaklarsan ya yol yolsuzluk olur,ya da yolsuzluk yol."

"Mevlam" ne güzel söyletiyor kimilerine değil mi:komik

nusayri
08.11.2006, 13:25

hazreti isaya ve hazreti musaya inananlar onlar kafirmir`HİDAYET ALLAHIN İŞİYSE ,senin bu konuda na hakın varki ataistlere laf atıyorsun,ALLAH onları hidayet etmiyeceyinden şüphen varki konuşyorsun,öyle birşüphe içindeysen kendini o şüheden kurtar,ataistleri birakta onların düşündüklerini bilincindeler yerlerinede kimse hisap vermesin,onlar hisabın alasını verirler.

saygılar.

solorix
08.11.2006, 19:20
hazreti isaya ve hazreti musaya inananlar onlar kafirmir`HİDAYET ALLAHIN İŞİYSE ,senin bu konuda na hakın varki ataistlere laf atıyorsun,ALLAH onları hidayet etmiyeceyinden şüphen varki konuşyorsun,öyle birşüphe içindeysen kendini o şüheden kurtar,ataistleri birakta onların düşündüklerini bilincindeler yerlerinede kimse hisap vermesin,onlar hisabın alasını verirler.

arkadaşım , insanların laflarından yanlış anlamlar çıkarmayın . size karşı musa yı ve isayı inanmayan kafirdir gibi bir laf çıkmadı. Hz Muhammed (s.a.v.) efendimize inanmayan , Kuran a inamayan , Allah a inanmayan , Peygamberlerine ve meleklerine , ahiret bunlar dan saydıklarımın 1 tanesine bile inanmayan insan müslüman değildir.

saygılar.

oylum
08.11.2006, 20:01
insanların inançlarını kurallar koyup sınırlayamazsınız.isteyen istediği dini yaşar kitabına peygamberine ahiretine inansın ya da inanmasın.sanki biraz misyonerlik kokusu alıyorum gibi.yanlış aşa kaşık atıyorsunuz

meric
13.11.2006, 11:41
kerten sen neden kafirleri savunyorsun onlar okadar kıbırlıdırlerkı gecmışte yaptıkları hata ların affedılmeyeceklerını sanır dururlar onların allahın merhamwetınden pek haberdar deyıllerdır ve allaha ınanıp hesaplarına gıtmeyen ınsanlar yanıcehennemı goze alan ınsanlar dunya hayatını ahırete deyıştırenlerdır burdan anlıyorum ama sen yınede bılgını gozden gecır