Orijinalini görmek için tıklayınız : Kiyamet gunu yakinmi?

fatmacan
22.09.2005, 23:01
Degerli forum uyeleri bu soruyu cok kez kendime sordum cok arastirdim ama elde ettigim bazi bilgiler ve 4 kez veya 5 kez ayni ruyayi gormus olmamdan dolayi ve su aralar Dunya da meydana gelen dogal afetlerden dolayi bu soruya cevabim evet oldu
Defalarca gordugum ruya kiyamet gunuyle ilgiliydi ve bunlarin hepsi birbirine cok benzeyen ama farkli mekanlarda olan olaydi yani olay ayni mekan farkli ruyamda su seviyesinin tum dunyada birden yukselmesini goruyordum yani Nuh un gemisi gibi yagmurdan olusan bir yukselme degil su sakince yukseliyor her yer sular altinda kaliyor bu ruyalrdan sonra birsure kendime gelemiyorum aklimda hep ruyamda gorduklerim ve yasadiklarimizi kiyasliyorum sizlerin bu konuda goruslerini de merak ediyorum cunku kime anlatsam herkes bana alkollu olup olmadigimi soruyor ki alkol kullanmiyorum zaten
saygilar

onurtt
23.09.2005, 02:06
Ya durun daha Mehdi gelecek...

memço
23.09.2005, 17:05
Degerli forum uyeleri bu soruyu cok kez kendime sordum cok arastirdim ama elde ettigim bazi bilgiler ve 4 kez veya 5 kez ayni ruyayi gormus olmamdan dolayi ve su aralar Dunya da meydana gelen dogal afetlerden dolayi bu soruya cevabim evet oldu
Defalarca gordugum ruya kiyamet gunuyle ilgiliydi ve bunlarin hepsi birbirine cok benzeyen ama farkli mekanlarda olan olaydi yani olay ayni mekan farkli ruyamda su seviyesinin tum dunyada birden yukselmesini goruyordum yani Nuh un gemisi gibi yagmurdan olusan bir yukselme degil su sakince yukseliyor her yer sular altinda kaliyor bu ruyalrdan sonra birsure kendime gelemiyorum aklimda hep ruyamda gorduklerim ve yasadiklarimizi kiyasliyorum sizlerin bu konuda goruslerini de merak ediyorum cunku kime anlatsam herkes bana alkollu olup olmadigimi soruyor ki alkol kullanmiyorum zaten
saygilar

Sayın fatmacan; rüyalarınızın doğruluğu ve gerçekliği hakkında bir yorum yapmam yanlış. Neticesinde ben bir rüya tabircisi değilim.Fakat bu konu hakkında şunları söyleyebilirim:Bildiğim kadarıyla kıyamet alametleri iki kısımdan ibarettir. Bunlar:1)Küçük Alametler 2)Büyük Alametler
Bu alametlerden küçük alametlerin büyük bir çoğunluğunun vuku bulduğu birçok kişi(bilim ve din adamı) tarafından doğrulanmaktadır. Fakat büyük alametlerin henüz bir ibare göstermediği aşikârdır.

NOT: Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linkler umarım faydalı olur:

http://www.menzil.net/kiyamet/yan.htm (http://www.menzil.net/kiyamet/yan.htm)

http://www.esselam.net/harunyahya/imani/kiyamet/kiyamet.html (http://www.esselam.net/harunyahya/imani/kiyamet/kiyamet.html)

sila
23.09.2005, 21:56
:))))) ruyalar tesine cikarmiss derlerr can..... bence senin icine olum korkusu girmisss........ kiyamamet gununude ne zaman olecegimizide Allah bilirrr........bu devran daha cok donerrr endiselenmeyinn :)))))))

izmirksk
23.09.2005, 22:57
olası senayolardan birisi şu olabilir.
büyük patlama ile genişlemeye başlayan evrenin genişleme hızı git gide azaldığı için muhtemelen küçülmeye başlayacak ve kainat kendi üstüne çökecek.ama bu milyarlarca yıl alır.
insanoğlu o zamana kadar nükleer silahlarla kendisini yok edecek yada doğanın dengesini bozarak yok edecek galiba.
fakat 2 gün sonrasının hava durumunda bile yanılan insanoğlunun kıyamet gibi bir konuda kesin hüküm vermesi mümkün değil.

fatmacan
24.09.2005, 02:31
Olumden korkmuyorum aksine ne zaman gelirse gelsin basim gozum ustune dogumum allahin emri oldugu gibi olumum de onun emriyle olacaktir ve bundan korkmuyorum inanin Allahi o kadar cok seviyorumki bazen keske olsem de o yuce varligi gorsem diye dusunurum kendi kendime yani olum korkusundan degil sebebini bilmiyorum nedendir nasil olur ne zaman olur bir arkadasin dedigi gibi nukleer silahlar yok edecek zaten dunyayi bakin global isinma buna en iyi ornek ve kuzeydeki buzullar erimeye basladigina gore nasil durdurulacak zaten o buzullar erirse dunyanin cogu sular altinda kalacak bunun lami cimi yok gibi yalniz tek dilegim olmamasi yonunde ama Allahin isine karismak gibi bir niyetim yok boylesi bir dogal afette hep cocuklari dusunurum savunmasiz cocuklari o yuzden tedirgin oluyorum sadece benim olumumle bitse olay benim acimdan sorun yok

TheGodfather
24.09.2005, 21:46
Olumden korkmuyorum aksine ne zaman gelirse gelsin basim gozum ustune dogumum allahin emri oldugu gibi olumum de onun emriyle olacaktir ve bundan korkmuyorum inanin Allahi o kadar cok seviyorumki bazen keske olsem de o yuce varligi gorsem diye dusunurum kendi kendime yani olum korkusundan degil sebebini bilmiyorum nedendir nasil olur ne zaman olur bir arkadasin dedigi gibi nukleer silahlar yok edecek zaten dunyayi bakin global isinma buna en iyi ornek ve kuzeydeki buzullar erimeye basladigina gore nasil durdurulacak zaten o buzullar erirse dunyanin cogu sular altinda kalacak bunun lami cimi yok gibi yalniz tek dilegim olmamasi yonunde ama Allahin isine karismak gibi bir niyetim yok boylesi bir dogal afette hep cocuklari dusunurum savunmasiz cocuklari o yuzden tedirgin oluyorum sadece benim olumumle bitse olay benim acimdan sorun yok

Genelde günlük yaşantımızdaki faktörler rüyamızı yönledirir.Örneğin yüksek korkusu olan bir kişi rüyasında hep yüksekten düştüğünden şikayet eder.
Fatmacan kiyamet alametleriyle ilgili bir çok senaryo ortaya atılmıştır atılmaya devam etmektedir.Kıyamet büyük ve küçük alametleri vardır.En öenmliside güneşin batıdan doğmasıdır ki bunun ne zaman gerçekleşeceğini Allah bilir. Küçük alametlere (toplum düzeni, yüksek binalar, teknolije vs) bakarsak kıyamet geldide geçiyor bile.Ama büyük alametlere(Güneşin sönmesi İsanın(mehdinin dönüşüvs ) bakarsak kıyamete daha çok var...Biz bunu belki yaşarız belki yaşamayız ama mutlaka birlieri yaşıyacak.Belki torunlarımız belkide asırlar sonra...
Bana soracak olursan kıyametin yaklaşıp yaklaşmadığını..Kıyamet bir gerçektir. Bir gün mahşere gidecekmiyiz orası neresidir bilmem ama hazırlığın ne mademki ölüm var?

alininyolu
26.09.2005, 04:58
arkadaslar her insanın ölümü kendi kıyametidir

ahmet_ali
07.10.2005, 12:15
arkadaşlar kıyametin ne zaman olacağı hiç bir yerde bildirilmemiştir ama şundan eminim ve bütün kalbimle inanıyorum ki 12. imam Mehdi kıyamette dünyaya gelecek olan tek kişidir

izmirksk
07.10.2005, 18:07
selam arkadaş ,12.imam mehdinin geleceğinden nasıl bu kadar eminsin?

sila
07.10.2005, 20:06
bende duydum aynisini.. evet gercekten bende merak ediyorummm nasil bu kadar eminsinizz...vee neden 12 .imam mehdi....

memço
07.10.2005, 22:38
İMAM MUHAMMED MEHDİ

Doğum Tarihi (M) 30.07.869, (H) 15 Şaban 226 – Lakabı Mehdi – Künyesi Ebu-l Kasım – Babası Hasan’ül Asker – Annesi Nercis – Yüzüğünün yazısı Benim Allah Hucceti ve Özkulu

Onikinci ve son imam olan İmam-ül Hüccet’tir. Babasının şahadetinden sonra halktan gizlenmiştir (Küçük gizlenme). Bu gizleniş sırasında ümmetine elçilik yapan Ebu Hasan Ali ölünce Gaybet-i Kübra (Büyük gizleniş) başlamıştır. Hz. Muhammed Mehdi’nin ne olduğu, bu gizlenişten sonra anlaşılamamıştır. Aleviler onu, o gün bugündür hep bir kurtarıcı olarak bilmekte ve kurtarıcı olarak beklemektedirler. Bu devrin sonunu ancak Tanrı bilir. Pir Sultan Abdal bir sözünde bu inancı şöyle dile getiriyor:

Mehdi Dede’m gelse gerek
Ali divan kursa gerek
Haksızları kırsa gerek
İntikamını ala bir gün

İmamiye’ye göre halen sağdır, kıyametten önce ortaya çıkarak zulümle dolmuş olan dünyayı adaletle düzeltecektir. Mehdi inancının esası buna dayanır.

Kaynak: Ali ERTURAN

izmirksk
07.10.2005, 23:40
ben bunu bir çok şii ilede konuştum.ne bileyim bir insanın hiç ölmeden şimdiye kadar yaşayabilmesi bilimin kurallarına aykırı.
sonuçta görünen o ki Tanrı koyduğu kuralları pek bozmuyor