Orijinalini görmek için tıklayınız : Niçin cennet ve cehenneme inanıyorum

yusufçukgecegez
16.07.2006, 22:15
tabi benim neye inanıp inanmadığımı söylemek değil burda maksadım..insanların bir kısmı çok iyi.bir kısmı orta dercede.bir kısmı ise kötü.bir kısmı yaptıkları kötülükleri bu dünyada kanun yolu ile ödüyorlar.bir kısmının ise yaptıkları yanlarına kalıyor.benim inancıma göre,zulme uğrayanlar cennetle mükafatlandırılıcak.zulmedenler cehennemde yanacak.cennet ve cehenneme inanmayan arkadaşlar.suçluların cezası size göre nasıl verilecek.hergün çocuklar öldürülüyor mesela.bunlar cezasızmı kalacak.cevaplar için teşekkürler.

tonbalığı
17.07.2006, 21:47
sana yerden göge katılıyorum. bencede böyle insanlar cennet we cehennemde yaptığı zulme göre ayrılacak kıldığı namaza weya tuttuğu oruca göre değil. içinde olana göre değerlendirilecek kendini insanlığa adıyan kullar yüceltilecek. içinde fesatlık kötülük olan ne kadar töbe ederse etsin anlamı olmayacak. bence bu dünya insan için onu yüceltmeli onu üzmemeli onun gönlünü almalıyız işte cennet dediğimiz yerin sırrı bu kusura bakmayın arkadaşlar art niyetli yazmıyorum. sadece fikirlerimi paylaşıyrum. kırdığım bir can warsa beni bağışlasın.