Orijinalini görmek için tıklayınız : Afyon / İscehisar / Alanyurt Beldesi

Devrimci Marksist
17.07.2006, 09:40
Arkdaşlar bu belde komple alevi ama aşağıdaki linki tıklayanlar haberi okuyunca hiç memnun olmayacak. Alevi arkadaşlar sizin bu kadar kalabalık ama bir o kadar da risk altında olduğunuzu bilmiyordum. Hem sevindim hem üzüldüm.

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=14085

mürşit
07.09.2006, 14:07
afyonlu varmı canlar

Kamuran
17.02.2007, 16:05
Selamlar ben Kırıkkale Koçubaba Kasabasındanım ve Alanyurtlu birkaç arkadaşım var bu insanlara bu şekilde sözde adı Dede olanlar böyle eğitim veriyolar namazda bizim oruçta bizim diyerek onlarda ne yapsın cami yapıyolar keşke boşuna masraf yapmasalardı bizim köyde kullanılmayan bir cami var onu kendi köylrine götürselerdi.

insanlar kardeş
17.02.2007, 16:46
merak ettim acaba yeşil sermaye tarafında alevilere yönelik bir cem evi vs gibi bir jesti olan var mı?

Kamuran
17.02.2007, 19:31
onun için ne yapmalı Alevilik bir an önce kurumsallaşmalı Dede olarak görev yapacak kişileri denetlemeli o güzel Alevi yolunu bu sözde Dedeler eliyle bozulmasına izin verilmemeli ve güzel Alanyurtlu insanlar Alevilik gibi güzel ulu bir kültür, inanç her topluma nasip olmaz onun için sadece Sünnilerin yaptığı (onlarda diğer şartlara pek uymuyorlar) Ramazan orucunu sizde tutarsanız Sünnilerden pek fark kalmaz diye düşünüyorum.

Şoreş
17.02.2007, 19:38
Alanyurt Köyünün Aleviliği yok olmak üzere... Üzücü bir durum çünkü Sünni Hanefi Mezhebine göre Namaz kılıp Oruç tutuyorlar.

Kamuran
19.02.2007, 20:49
Koçubaba Alevi Köyüdür bundan kimsenin şühesi yoktur,tarihinde ilk defa belediye olmak için (pek istenmediği halde) köyün daha iyi hizmet alması amacıyla(tarihsel bir hata) bir kere ANAP tan Belediye Başkanı seçildi o da çok kısa bir dönem (1,5 yıl) görevde kaldı,daha sonra Yüce Atatürk'ün partisine devam etmiştir ve edecektir,MHP hükümette iken Köyümüzün bütün borçlarına karşılık bizi MHP ye davet etmiştir fakat bu kabul görmemiştir, ayrıca Alanyurta dil uzatmadım Yol'a sahip çıkmalarını istedim.

ernic 45
23.03.2007, 17:18
sünnülestirilmis malesef

asildevrim
23.04.2007, 18:12
Ben şu sayfaya şu yazıları yazarken utanıyorum söyleyeceğimden "ben o kasabalıyım!!!!" orada o pozu verenleri kınıyorum kime şirin görünmeye çalışıyorlar anlamıyorum. Zaman gazetesinin de arayıpta bulamadığı bir haber asimile olmaya zorlanan ve de başarılıyor dedenin Alevilik hakkında bilmedikleri varsa lütfen öğrensin o halkı da uyandırsın yada ben dedeyim diye diye o posta oturmasın eğer bilmiyorsa Avrupada çocukları var onlara sorsun ve kimlerle röportaj yaptığını ve neler söylediyse bir daha düşünsün
İnanın İmam Hüseyin' in acısı gibi yüreğimi yaktı biraz daha yazarsam nevsime yenik düşüp kötü konuşacağım lütfen bu kasabaya yardım edin!!!!!!!!!!!!!!

Emo84
24.04.2007, 15:32
afyon alevileri birlesin ve beraber bu köye gidin! nerdese dönecek bu köy, yardim gelmese

asildevrim
27.04.2007, 12:49
Gidiciyiz biz valla!Cinnet geçiriyorummm.Bizim köy özünde çok ii insanları vardır.O konuşan cami imamı köydedesi falan hepsi satılık! ve köylü adına konuşmuyorlarr.Köylülerin hiç biri cami ddesi gibi düşünmüyorrr.Fakat haklısınız köylülerimizi de çok suçu var.Ben eskişehirde yaşadığım için onaların bu meselelerinden uzağım.Ama köylülerimizin bu na engel olması şart.Aslında bi derneğimiz var Fakat bi işe yaramıyor.Yakın zamanda ilgileneceklerini sanıyorum.umut ediyorum.elimden de fazla bişi gelmiyor.kahretsin..

afyonluhuseyin
12.05.2007, 15:11
yazıkki aslını inkar edenler zorda kalıpta biz sünniyiz diyenler imam caferden şefaat bulmaz .bu köyün alevi olduğunada konuşan kişininde dede olduğuna çocuklar bile güler yoldan çıkmak üzereler bir an önce aslına dönmesi gerekir inşallah doğru yolu bulurlar.

Cemoli12
12.05.2007, 15:47
gerçekten üzücü bi durum asıl günah olan insanları özünden uzaklaştırmaktır özlerini kaybetmemeleri dileğiyle saygılar!!!!

ÖZÜ DOĞRU OLANIN SÖZÜDE DOĞRU OLUR (HZ.ALİ r.a)

rockçı turna
12.05.2007, 15:48
sinir oldum:cursing: :sarkazm

CaNCa
25.01.2008, 18:27
afyon alevileri birlesin ve beraber bu köye gidin! nerdese dönecek bu köy, yardim gelmese

Emo afyonlu aleviler toplansa gitse ne değişecek? :) Zaten orada sünni uygulamalarına tamamen geçenler kararlarını çoktan vermişler.