Orijinalini görmek için tıklayınız : mrh mersinden

hatice81666
18.07.2006, 15:00
ben genclerin alevilikten uzaklasmaya basladıgı ve aleviligi yalnıs anlayıp yalnıs yasamaya baslamasından dolayı sikayetciyim.yazık ki kimliklerinden utanıyorlar;kendilerini saklıyorlar,oysa kendimizden utanacak biseyimiz yok. her inanca saygılıyız.ve bizde saygı istiyorsak kendimiz olmaktan utanmamalıyız...

carpe
19.07.2006, 11:25
bir alevi kendinden utanıyorsa zaten o özünden kopmuştur zaten utanan veya saklayan bir aleviyede ihtiyac yok yezitten daha tehlikelidir

Ali_Yolcusu
19.07.2006, 12:55
bunun olmasının tek sebebi kişilerin aleviliği tam bilmemesinden kaynaklanmaktır.hele hele çevresinden de hor görülmüşse alevi olduğu için işte o zaman alevi olduklarından dolayı utanmaktadırlar

carpe
19.07.2006, 16:54
kusura bakmayın ama alevilik utanılmaz aslında öyle insanlardan ben utanıyorum

karadagli
19.07.2006, 17:32
hatice81666][alinti]ben genclerin alevilikten uzaklasmaya basladıgı ve aleviligi yalnıs anlayıp yalnıs yasamaya baslamasından dolayı sikayetciyim.yazık ki kimliklerinden utanıyorlar;kendilerini saklıyorlar,oysa kendimizden utanacak biseyimiz yok. her inanca saygılıyız.ve bizde saygı istiyorsak kendimiz olmaktan utanmamalıyız...

sevgili can bence o genclerimize fazla kizmamak gerekir biliyorsunuz aleviler yillar boyu siddet baski altinda yasadilar, cesitli iftiralara ugradilar biliyorsun daha önceleri bilgi sahibi olacak cok az sayida kitap vardi bilgili insanimiz azdi olanlarin bir kismi korkuyordu bu gün alevi köylerine bakacak olursak daglik bölgelerinde dere agizlarinda bu insanlar oralara istiyerek göc etmediler kimileri sürüldüler kimileri göc etmek zorunda birakildilar.bu yüzden diyorumki o gencler aleviligi bilmediklerinden dolayi utanma hissine sahip olmuslar onlara fazla kizmayalim onlari bildigimiz kadar bilinclendirelim diyorum.

saygilarimla

serdar sinan
19.07.2006, 22:57
merhaba dostlar(hatice 81666)dostun dediği olaya bektaş eren dostun dediklerine bazı şeyler ekleyerek katılmak istiyorum.şu anda yanlız genclerimiz değil benim akranlarımdanda var inanıyorumki önce bizler alevi olduğumuzu gençlere örnekolacak şekilde onların anlıyacağı dilde tarihimizi anlatıp iknaya gitmeliyiz artık ama bunu anlatırken yanlız alevi yazarların yazdıklarıyla değil sunni yazarlarlada destekleyerek neden bugun bile böyle olduğunu anlatıp ikna etmemiz lazım ama ondan önce biz nerdeyiz ne kadar kendimizi tanıyoruz bunu bilelim ve ondan sonra gençlere ışık olmak için aleviliğin utanılacak değilde övünülecek gurur duyulacak bir kimlik olduğunu şerefle taşınılması gerektiğini onları görünce daha iyi anlarız saygılar tüm arap alevisi can dostlara ben iskenderunlu arap alevisiyim ve aleviliğimden alevi olduğumdan her zaman şeref duydum duyacağım ali benim ben aliyim

AleviGenç
01.08.2006, 23:47
ben genclerin alevilikten uzaklasmaya basladıgı ve aleviligi yalnıs anlayıp yalnıs yasamaya baslamasından dolayı sikayetciyim.yazık ki kimliklerinden utanıyorlar;kendilerini saklıyorlar,oysa kendimizden utanacak biseyimiz yok. her inanca saygılıyız.ve bizde saygı istiyorsak kendimiz olmaktan utanmamalıyız...

Hiçbir zaman Alevi olmaktan utanmadım.Hep Grur duydum.Bunun nedeni İslamiyeti bilmem İslamiyeti Alevi çocuklarımıza nesillerimize öğretirsek haklı olduğumuzu anlarız.İslamiyetin özü Aleviliktir.

Bu arada Mersin'in neresin'den Can?