Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviler dislaniyor--->buna son verelim canlar
CananYildiz 18.07.2006, 15:33 Gelenkile tüm aleviler Sünniler tarafindan sürekli disaniyor. Sebep: ALEVIYIZ
Cogu sünniler "Siz müliman degilsiniz" diyorlar. Avusturyada yasanan bunlar, hergün baska birsey, hergün baska bir olay.Simdi sizin bu konu hakkinda
düsüncelerinizi merakla bekliyoum.
Malesef bu tek bir yerde değil, birçok yerde var hakim ve eğemen mezhep anlayışının ötesine geçemeyen kurum kuruluş ve vakıflarında bunun teorilerini üretenler yeni değil, taa asırlardan gelen şartlanmışlığı aşamayan kişiler kurumlar ve vakıflarla mücadelemiz her zaman sürdür sürmeyede devam edecektir.
Her zaman gerek burad gerek hayatın her alanında bizler artık şunu dedik diyoruz demeye devam edeceğiz.
BİZ ALEVİYİZ, Bizi olduğumu gibi kabul edecekseniz ortaklık devam eder ve eşit şartlarda eşit konumda meşruyuz bunu ya kabul edersiniz yada kendi dar dünyanızla hesaplaşmak zorunda kalırsınız. Bu nedenle hep dedik; alevilik aleviliktir kimse aleviliği kendi mezhep inanış ve bakış açısına hapsedemez ve alt kolu haline getiremez.
Kardeşiz diyenler de şunu bilmelidir ki biz kimsenin küçük kardeşi değiliz. Olmayacağızda. Eşitlik anlamında ve vatandaşlık zemininde tüm yasal haklarımızı alana kadar mücadele devam edecektir.
Bu nedenle Aleviler artık o kapalı topşum savunmacılığını bırakıp ve kendi özüne sahip çıktıkları sürece bu çokta zor olmayacak tabiiki engellemeler içini boşaltmalar ve birtakım süpakülasyonlar olacak ama başarı mücadele edenlerindir.
Hak verilmez alınır şiarıyla da Alevilerin gaspedilen tüm demokratik hakları alınacaktır.
Saygıyla
Canan takma kafana bu kadar.
Avusturya'dasin. Muslumanlarin cogunlukta oldugu bir ulke degil. Seni nasil dislayabilirler ki?
Musluman degilsek, degilizdir.... Kabul etmeyen etmesin. Nolacak ki.... :cool: :wink:
Insaniz her seyden once. O kadari yeter
Kendi kisisel dusunceme gore "musluman" degiliz. Aleviyiz. Farkli bir inanc sistemine ve kulturune sahibiz. Bundan dolayi elem duymuyorum. Ben kendi efendimim, birisinin bana musluman degilsin ya da muslumansin demesi pek umrumda degil. Senin de umrunda olmasin. :whistling
CananYildiz 18.07.2006, 16:12 evet ne kadar olursa olsun, insan üzülüyor ya.
^^
Bu yazdigin, bence, hakkaniyetli degil. Kendi inancinin yargilanmasini istemiyorsan, sen de baskasinin inancini yargilamamalisin. Musluman da sana der ki, "done done (semah)" Allah'a ibadet mi olurmus." O zaman, bu dusunceye hak vermek zorunda kaliriz.
Insan abdest alarak, namaz kilarak inaniyorsa, benim icin sorun yoktur. Kendi ibadetidir. Saygi duyarim.
Biz Aleviler olarak baskalarinin namazina niyazina orucuna saygi duyalim ki, onlar da bize saygi duysun. Hersey karsilikli..
CananYildiz 18.07.2006, 16:27 saygi duydumuz icin birsey demiyoruz onlara zaten, onlarin inanci böyle, ama YANLIS ANLASILMA OLMASIN onlar kendi fikrini söyledikleri gibi bende kendi fikrimi söyledim.yanlisimiz olduysa eger AFF ola....:D
denizbalasar 20.07.2006, 09:34 Canan takma kafana bu kadar.
Avusturya'dasin. Muslumanlarin cogunlukta oldugu bir ulke degil. Seni nasil dislayabilirler ki?
Musluman degilsek, degilizdir.... Kabul etmeyen etmesin. Nolacak ki.... :cool: :wink:
Insaniz her seyden once. O kadari yeter
Kendi kisisel dusunceme gore "musluman" degiliz. Aleviyiz. Farkli bir inanc sistemine ve kulturune sahibiz. Bundan dolayi elem duymuyorum. Ben kendi efendimim, birisinin bana musluman degilsin ya da muslumansin demesi pek umrumda degil. Senin de umrunda olmasin. :whistling
aaa!!nie müslüman değilmişiz?olur mu öle?Hz Ali'ye o zaman nie Allah'ın aslanı desinler?
son zamanlar kendimizi tv ve radyolar acarak göstermeye calıssakta türk toplumu aynı ülkede yasadıgı vatandası dıslamaya devam ediyor.O yetmiyormus gibi alevi olupta hala saklayanlar bile var. Ama biz her zaman gelin canlar bir olalım derim..
MeRaLiNa 31.07.2006, 00:30 Canan neden özellikle Avusturya dedin?
ordaki durum nasil?
kafama bu "Avusturya" kelimesi takildi
yorum yapmadan önce ordaki durumu bilsem daha iyi olur diye düsündüm
Hüseyin69 31.07.2006, 01:30 arkadaslar arasinda bazen tartisigimiz zaman bana sorarlar sen müslüman degilmisin
sakin ve gayet rahat bir sekilde hayir diyorum
gülüyorlar
evet desem isim yok sizin icin gidip
bin dereden su tasiyacam öylemi uyaniklar diyorum
bunlara asirlardan berri alisigiz
yeni nesil alevi gencligide zamanla alisir
bos verin siz kendinizi bilin varsin baskasi sizi farkli bilsin
Kafaya takılacak bir konu değil yüzyıllardır böyle yapıyorlar ama inadına ayaktayız önemli olanda bu ayakta kalabilmek...
mendires 20.08.2006, 02:33 aaa!!nie müslüman değilmişiz?olur mu öle?Hz Ali'ye o zaman nie Allah'ın aslanı desinler?
neden müslüman deilmişizki yapmayın arkadaşlar sizde onların elini güçlendirmeyin onların istyeği bizim müslüman olmaddığımızı kabul ettirmek yok öle bişii
canan bu sadece avusturalya değil her yerde öyle artık kimsede inanc kalmamıs ve dağılmaktayız artık birlesme zamanı geldide geciyor artık
boranali 20.08.2006, 19:52 kardeş hiç canını sıkma cahil insanlar hep böyle yapar insana değer vermeyenler bilki hiçbirşey olamaz.Umudunu kesme hiçbir zaman geçecek bu günler.
slm canlar ben sivas kangal çetinkaya minarekaya köyündenim aleviyim ve alevi oldugum içinde cok mutluyum hiçbir zaman aslımı inkar etmedim bizi dışlayanlar acaba beraberlik içindelermi gerici insanların doldurusuna kulak asmayın biz alevi toplumu gerektigi yerde gerektigi herkese cvp verebiliriz.. peki biz müslüman degilizde adam yakanlarmı müslüman bunun cvp nasıl verecekler veremezler... bende diyorum gelin canlar bir olalım beraberlik içinde olalım k,im durabılırkı bızım karsımızda tum alevi canlara slm olsun sevgiler. saygılar..
bi takım sünniler arasında dışlanma söz konusu.aslında dışlanmada değil.ben hükmetme gibi görüyorum.yobaz islam modelini alevi canlara kabul ettirmek olay bu.bu baskı sadece alevi canlara değil bizim gibi laik düşünen sünnilerde uygulanıyor.böyle yobazlar için sıkıntı yapmaya değmez.
SahHatayi 21.09.2007, 17:21 Gelenkile tüm aleviler Sünniler tarafindan sürekli disaniyor. Sebep: ALEVIYIZ
Cogu sünniler "Siz müliman degilsiniz" diyorlar. Avusturyada yasanan bunlar, hergün baska birsey, hergün baska bir olay.Simdi sizin bu konu hakkinda
düsüncelerinizi merakla bekliyoum.
sana kendi hayatimda yasadigim bir olayi anlatayim,
ben gecen hafta yeni üniversteye basladim, ve gözüme carpan iki türk ögrencilerin yanina gidip onlarla konusmaya basladim, ikisi istanbuldan gelmeymis, bunlarin ikisi oruclu sünni, biri mardinli arap, digeriyse tokatliydi, bunlarla epey konustuk güldük ... taki ben bir kac saat sonra ... bir icecekden su icerken görünene kadar ... ozaman bana mardinli sorudki .. sen alevimisin ... bende evet dedim, ... ondan beri cocuk beni tersledi ve acayip kavga cikaracak hareketlerde bulundu ... tabiki ya sabir dedik, simdide benim ayagima kapaniyor ... beraber ders ögrenelim diye ... ALI ULUDUR!
yozgatlı 22.09.2007, 01:51 Hergün Hal Hatir Soran Sünnİ Bİr ArkadaŞim Alevİ OlduĞumu öĞrenİnce Selami Sabahi Kestİ Cani SaĞolsun Bİz KötülüĞe Kütülükle KarŞilik Veren İnsanlar DeĞİlİz Buda Bİzİm Farkimiz Olsun Ne DemİŞ Atalarimiz Sana TaŞ Atana Sen Ekmek At ...
yozgatlı 22.09.2007, 01:55 Sevgİlİ KardeŞİm Kabahat O çocukta DeĞİl Onu O Şekİlde YetİŞtİrenlerde Alevİlerİ Dİnsİz Putperest Olarak Gösterenlerde Senİn İçİn Rahat Olsun
Yüz yıllardır süre gelen inanç eksenli bir zıtlaşma var..
Sünnilerin Alevileri genel olarak dışladıkları doğru..
Ama Alevilerinde Sünnilerden eksik kalır yanları yok!..
Her geçen gün bu tabular daha da azalıyor inancındayım..
|