Orijinalini görmek için tıklayınız : Mucizelere inanırmısınız?

manifesto
18.07.2006, 21:29
Bu soru aklıma geldi ve forumdaki arkadaşlarını bu konuda ki düşüncelerini öğrenmek istedim ve bir anket iyi bir fikirmiş gibi geldi bana...

Mucize, yani doğa üstü fizik ve bilim ile izah edilemeyen hadiseler.Yaratıcının izni ile bazı kullarına yani peyganberlerine verdiği ayrıcalık ve halis kullarına verdiği mucize olmayan ama keramet denen harkulade hadiseler..Bir kaç örnek mi..
Mesela miraç hadisesi..mesela Hz.Musa'nın asası ile Kızıl denizi ikiye bölmesi..mesele Hz.Süleymanın rüzgarlara dahi hükmetmesi..mesela Lut kavminin başına gelenler mesela semud kavminin başına gelenler..mesele Hz.Muhammedin parmaklarının arasından oluk oluk su akıtması mesela Hz.Musa'nın asasının yılan olması...vesair ilk aklıma gelenler..
Mesela Ahmet Yesevi Hazretlerinin Türkistanda olmasına karşın aynı anda Mekkede hac ediyor olması gibi...
Şahsen ben inanıyorum..bu hem inancımdan dolayı hemde metafizik öğrelerin varlığına inanmamdan dolayı....

gölgesiz
18.07.2006, 21:40
mucizelere inanırım

manifesto
19.07.2006, 20:49
Mesela Hz.Nuh'un gemisi..
o da bir mucize ama bakış açısı çok önemli..

meryem demir
19.07.2006, 21:42
evet kendime inanıyorum:)

zohre-35
23.08.2006, 17:34
evet bende inanırım

Bella
23.08.2006, 19:25
dogmamam için çok şey yapılsada inatla dogmuşum..mucizemi bu acep..yoksa saflıkmı

hasret_eylul
23.08.2006, 20:09
Bu soru aklıma geldi ve forumdaki arkadaşlarını bu konuda ki düşüncelerini öğrenmek istedim ve bir anket iyi bir fikirmiş gibi geldi bana...

Mucize, yani doğa üstü fizik ve bilim ile izah edilemeyen hadiseler.Yaratıcının izni ile bazı kullarına yani peyganberlerine verdiği ayrıcalık ve halis kullarına verdiği mucize olmayan ama keramet denen harkulade hadiseler..Bir kaç örnek mi..
Mesela miraç hadisesi..mesela Hz.Musa'nın asası ile Kızıl denizi ikiye bölmesi..mesele Hz.Süleymanın rüzgarlara dahi hükmetmesi..mesela Lut kavminin başına gelenler mesela semud kavminin başına gelenler..mesele Hz.Muhammedin parmaklarının arasından oluk oluk su akıtması mesela Hz.Musa'nın asasının yılan olması...vesair ilk aklıma gelenler..
Mesela Ahmet Yesevi Hazretlerinin Türkistanda olmasına karşın aynı anda Mekkede hac ediyor olması gibi...
Şahsen ben inanıyorum..bu hem inancımdan dolayı hemde metafizik öğrelerin varlığına inanmamdan dolayı....
mucizelere inanmıyorum çünkü muciler çok eskiden kaldı artık herşey açıklanabiliyor.. mucize diye birşey olsaydı eğer şuan yaşamımızda da olurdu eski tarihlerde insanlar efsaneleştirdiği insanlara mucizeler yaratmıştır..eğer mucize arıyorsak ben derimki şuan bilim ve teknolojinin ne kadar ilerlediğine bakın..

hımm bu arada ben bir şey daha eklemek istiyorum yaşar kemalin ince memet adında bir romanı vardır yazar hayali olarak ince memeti efsaneleştirmiştir ve romanda köylüler ince memetin nice nice mucizeleri olduğunu söylerler ama gerçekte bizim ince memet ne yaşamıştır nede öyle mucizeler yaratmıştır kitap sadece ağalık düzenini eleştirmek için yazılmış ve çok ta anlamlı bir kitaptır mucizelere inanan inanmayan bütün canlara tavsiyemdir okunması..

pastoralsenfoni
23.08.2006, 20:35
mucizelere inanmıyorum,küçükken heyecan olsun diye dinlerdim büyüklerden zevkli olurdu ama şimdi inanasım gelmiyor.nuh tufanınada mit unsuru olarak bakıyorum.

ez_u_te
23.08.2006, 20:46
mucizelere inanıyorum

lucy
23.08.2006, 20:51
mucizelere inanıyorum. ama onları görebilmek için dikkatli bakmak gerekiyor.

hasan cicek
23.08.2006, 22:51
Neden Bugün Mucizeler Olmuyor?

Ben mucizelere inannırım Peygamberler döneminden mucizeler Mukaddes kitapta kayıtlıdır.Neden bugün mucizeler olmuyor?

Resullerin döneminden sonra mucizeler çağı bitti.Paulus bunu şoyle açıkladı,''Peygamberlikler ise iptal olunacaklar:diller ise,bitecekler,ilim ise iptal olunacaklar,Çünkü cüzi biliriz,cuzi Peygamberlik ederiz,fakat kämil olan geldigi zaman,cuzi olan iptal olunacaklar.''-1.Korintoslular 13:8-10.

Bugün vahilerin ve Tanrı''nın ögüdünün bütününü içeren Mukaddes Kitabın tümüne sahibiz.Peygamberliklerin yerine geldigini görüyor ve Tanrı''nın amaçlarını ilerler şekilde anlıyoruz.Bu nedenle mucizelere artık gerek yoktur.Ne var ki mucizelerin olmasını mümkün kılan Tanrı''nın ruhu hälä varlığını sürdürüyor ve Tanrı''sal gücün varlığını aynı ölçüde kuvetle kanıtlayan sonuçlar meydana getiriyor.
.

mercan
23.08.2006, 22:56
evttt inanırım.. hımmm başıma hiç mucize geldimi peki ??? düşünüyorum annemin beni hastahanede tam aldıracakkken elektiriklerin kesilmesini sayabilirmiyizz:D

Ali_Yolcusu
23.08.2006, 23:11
arkadaşlar mucilere inanırım. ama bakın aranızda mucize ile kerameti karıştıranlar var. mucize günümüzde görülmemektedir artık. mucize nedir . musanın asasıyla denizi ikiye ayırmasıdır.isanın kundaktayken konuşmasıdır vs. saygılar

Bir Zeynep
23.08.2006, 23:30
mucizeye degil ama nazara inanirim, ve bazen biseyler sana ayan olur, icine dogar ermislik gibi degilde sanki önceden bi his olusur cnde ve gercektende öyle olur esastan. buna mucize demem, icine dogmak, ayan olmak derim ve buna inanirim. baska türlü mucizeler (helede doganin yaptigi mucize) herseyin nedeni ve tespiti vardir.
saygilar.

zohre-35
24.08.2006, 10:55
annemle babam evlenmişler 12 sene çocukları olmamış annem babama bu bir ayda dur sonra bir başkasıyla evlen demiş annem o ay hamile kalmış.annem çok imanlı bir kadındı allah rahmet eylesin.

Zahir
24.08.2006, 11:21
Mesela miraç hadisesi.. Hz.Muhammedin parmaklarının arasından oluk oluk su akıtması

Kurandan edindiğimiz bilgilere göre Allah elçilerine sorumlu oldukları kavimleri inanmaları konusunda ikna edebilmek için mucizeler vermiştir. Ancak bir olayın mucize olabilmesi için belirli bir topuluk tarafından mucize verilen kişi ile birlikte o olayı görmesi ve yaşaması gerekmektedir.

Dolayısla Miraç bir mucize değildir. Elçinin bilincine Kuran ayetlerini yerleştirme olayıdır. Bu elçiye has bir olaydır. Onun için Mucize diyemeyiz.

Muhammedin parmaklarından oluk oluk su akması mucizeside de yoktur. Tamamen uydurma asılsızdır. Çünkü Kuranda Allah, Elçisi Muhammede Mucize vermediğini açık açık ayetlerde belirtmiştir. Neden vermediğinide yine ayetlerde açıklamıştır.

Dolayısla Muhammede mucize verilmemiştir.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
annemle babam evlenmişler 12 sene çocukları olmamış annem babama bu bir ayda dur sonra bir başkasıyla evlen demiş annem o ay hamile kalmış.annem çok imanlı bir kadındı allah rahmet eylesin.

Nası Yani????