Orijinalini görmek için tıklayınız : şeriat istiyor musunuz?

muhammedordusu
20.07.2006, 22:45
arkadaşlar sizce şu an ki yönetim mi olmalı yoksa şeriatı istiyor musunuz.yani ALLAHIN KANUNUNUN HAKİM OLMASINI .istemiyorsanız nedenleri ile belirtin

gunesligun
20.07.2006, 22:47
ölürüz yine laiklikten vaç geçmeyiz

tamerx
20.07.2006, 22:56
evet seriat istiyoruz, hayatimizi zindana cevirin, cennetlik dünyayi zaten yeterince cehenneme cevirmisiz, birde üstüne seriat gelsin...
cok süper bir soru sormusun, seriat isteyenin aklina sasarim ben.

öncü nesil
20.07.2006, 23:00
Evet istiyorum.Zira insanlık bana göre ancak İSLAM ŞERİATİ ile düzelir.
Ama bu şeriat günümüzde sözde bazı ŞERİAT ülkeleri gibi değil.Yani suudi arabistan gibi değil.HALİFE-İ RAŞİDİN dönemindeki gibi olan İSLAM ŞERİATİNİ isterim.Çok güzel bir anket.TEŞEKKÜRLER kardeşim...

Suffiyun
20.07.2006, 23:01
:) Şeriat istemiyorsunuz,Şeriat nedir peki ? ALLAH(c.c)'ın sistemidir,

Ayet'te buyrulmuyor mu "Kim ALLAH(c.c)'ın indirdiğiyle hükmetmezse işte o zalimlerin ta kendisidir."

Sonra da zırvalıyorsunuz yok bizden başka Müslüman yok yok İslam alevilikten çıkmıştır,siz gerçekten sapkın fikirlere sahipsiniz,ALLAH(c.c) ıslah etsin cümlemizi...

Aysu_Can
20.07.2006, 23:04
arkadaşlar sizce şu an ki yönetim mi olmalı yoksa şeriatı istiyor musunuz.yani ALLAHIN KANUNUNUN HAKİM OLMASINI .istemiyorsanız nedenleri ile belirtin

Sizin bu soruyu sorarken ciddiyetten uzak samimi olmadigiz o kadar acikki sadece kendinizi komik duruma dusurdugunuzun bilmem farkindamisiniz???:thumbdown

Ali_Yolcusu
20.07.2006, 23:11
şuan ki yönetimin şeriatten de pek farkı yok aslında. biz demokratik, refah, yenilikçi, tam bağımsız, kendine güvenen bir yönetim istiyoruz

öncü nesil
20.07.2006, 23:16
şuan ki yönetimin şeriatten de pek farkı yok aslında. biz demokratik, refah, yenilikçi, tam bağımsız, kendine güvenen bir yönetim istiyoruz
Şu anki yönetim derken ne istediniz?Laiklik sistemimi?Eğer bu ise laiklik ve şeriat taban tabana zıttır.Yani laikliıkde din ve devlet işleri birbirinden ayrıdır.
Ama İSLAM ŞERİAT'nde yönetim İSLAM'dır.Birde şunu sormak istiyorum.Şeriat nedir?Saygılar....

Nesimi
21.07.2006, 10:32
yönetim biçimleri kapitalist toplumlar ve zıttı olarak ayrılır.

Laiklik yönetim biçimi değildir. Toplum birbirine dini nedenlerle girmesin diye bir önlem ve çağdaş insanların güvencesidir. Şeriatle yönetilen bir ülkede işçiler halen emeklerinin karşılığını alamayabilirler. Sömürü büyük olabilir yani Kapitalist bir ülke olabilir. İnsanlar açlıktan ölebilir bu ülkeye şeriat getrince insanlar mutlu mu olacak? Tüm ekonomik gücünü camiye, dini kurumlara aktaran bir ülke ekonomik altyapıdan mahrum kalır ve ilerleyemez, öncelikle sistemin adını koyalımki daha sonra ne istendiğine karar verilsin. Şeriat'i desteklemiyorum.

muhammedordusu
21.07.2006, 10:45
kızıl kilise arkadaşım öyle bir anlatıyorsun ki sanki şeriatta her şey cami, dini kurumlara dayanıyor.şeriat ALLAHIN hükümleri demek.yani kuran hükümleri.peki kuran da sadece dini hayat nı anlatılıyor.ALLAH kuranın bir çok yerinde evren hakkında düşünmemizi gözümüzü açmamızı buyuruyor.aysu can bacım sende bayağı firasetlimişsin baksana hemen fetvayı verdin samimi olmadığıma dair.tebrikler.(!)suffiyin kardeşim çok güzel bir ayeti belirttin.inşallah arkadaşlar yorum yaparken o ayeti dikkate alırlar.ama ben alevileri islamın dışına çıkarmadım.forumun bir çok yerinde eğer aleviler la ilahe ilallah muhammed resulallah derlerse kardeşlerimdir diye belirttim.

karadagli
21.07.2006, 11:12

kardesim sana kimse bu yönetimden memnun oldugunu söylemiyor ki
bu yönetimde seriati isteyen insanlarin yönettigi bir yönetim hicde memnun degilim ama bu demek degilki seriat istiyorum ben, sonra neden bana Allahin o kadar kanunlari varken, Allahin kanunlarindan sadece seriati örnek gösteriyorsunuz allahin bir sürü kanunlari var onlari hele bir uygulayin ondan sonra seriati tartisalim sonra hangi seriattan bahsediyorsunuz su anki yasanan seriatimi yoksa kafanda daha baska seriatmi var.

tunc2
21.07.2006, 11:15
evet serihat istiyoruz senide halife yapacagiz :D:D:D

shahrud
21.07.2006, 11:23
Son ajitatörler aramızda!! Müslüman mahallesinde salyangoz satıyorlar, veya "alevi mahallesinde şeriat satıyorlar" mı desek..

selin
21.07.2006, 11:31

Tabi hemen şeriatı getirelim geç bile kaldınız.

Kadınlarımızı kapkara çarşaflara sokmalım
İnsanları domuz bağlarıyla bağlayıp Öldürelim
Camilerden çıkıp Allah Allah Nidalarıyla insanları yakalım asalım
Kadı efendiye gidip yargıyı kaldıralım,
Okulları kapatıp medreseler açalım,
Kadı efendinin verdiği Ceza olarak ellerini kollarını çapraz keselim
Şehlülislamların fetfalarıyla 40 50 Bin kişiyi acımadan öldürelim,
Yazacak çok şey var ama neyse Kamil olan anlamıştır ne demek istediğimi,

Allah Herzaman Dünyanın ve düzenin hakimidir, O herşeyide bilendir. Sen Dünyaya gözünü açta bir bak İslam ülkelerinden başka geri bağnaz olan ülke varmı, Nedeyim size İnsanda biraz akıl olur, Siz Hz. Peygamberimizin getirdiği dinin ne olduğunu bile bilmiyorsunuz, Şeriat'ında ne demek olduğunu bildiğinide sanmıyorum, Şeriat İslama Girişin Kapısıdır, Yani başladığın eğitimde İlk Okul, Sen eğitimini doğru olarak bitir, Yani İslamı öğren ondan sonra yaz bu sorunu tamammı.

Ali_Yolcusu
21.07.2006, 11:51
Şu anki yönetim derken ne istediniz?Laiklik sistemimi?Eğer bu ise laiklik ve şeriat taban tabana zıttır.Yani laikliıkde din ve devlet işleri birbirinden ayrıdır.
Ama İSLAM ŞERİAT'nde yönetim İSLAM'dır.Birde şunu sormak istiyorum.Şeriat nedir?Saygılar....

akp tabi başka ne olabilir.soruların cevaplarını kendin araştır senle tartışmayacağım.

velakad
21.07.2006, 11:56
4 kapı 40 makam...Unutmayın şeriat bunu içindedir.Ha sakın bizim şeriatımızla yobazların şeriatını bir tutmayın...
Şeriat---Şer-at, yani şer işlerden arın...Cumhuriyet bize yeterde artar bile, bana göre cumhuriyetin içinde şeriatını uygulayanda vardır...
Benim gibi...

aşk-ı muhabbetle....

nesslimm
21.07.2006, 12:44
şeriat artık bu ülkenin sınırlarına giremez.belki bazı kesimler tarafından istenir ama bu kadar cumhuriyet sevdaslısının arasında barınamaz.yaşaması için uygun ortam yooooooooookkkkk.olmasında zaten.bide başımızdakileri yollarsakk.cumhuriyetimizi daha rahat yaşıyacağızzzz.

cagdascetin
21.07.2006, 12:48
Şeriatın bir zaman bizlere neler yaptığını gördük.Asla istemiyorum.Ama istemiyorum dediğime bakmayın şuan ki iktidarı gene seçen bizdik.Gene aynı baskı.Ne farki şuanki yönetimin şeriattan?

sertur
21.07.2006, 14:10
:arabia: :tank: :shuriken: :osama: :osama: :osama: :osama: :osama: :gun_banda :cursing: :cursing: noşeriat bu ülkede düşünebiliyormusunuz?

öncü nesil
21.07.2006, 15:59
akp tabi başka ne olabilir.soruların cevaplarını kendin araştır senle tartışmayacağım.
İlginç bir kişiliğiniz var.Eleştirdiğiniz şeylerin ne olduğunu bilmeden eleştirmeyin lütfen.Zira bu büyük bir erdemliliktir.Ben AKP'ci falanda değilim.Üstelik hiç bir partiyi de desteklemiyorum.Ama sununa kadar ŞERİATÇİYİM.Çünkü KUR'AN bunu emreder.Hiç KUR'AN'I okumuyormusunuz?HZ.ALİ r.a. 'ın halifeliğinde yönetim ne idi?Ama bunlara cevap vereceğinizi zannetmiyorum.Çünkü çok önyargılı bir kişiliğiniz var.Şimdi size bir ayeti kerime yazsam yani ŞERİATLE ilgili
yine önyargılı davranacaksınız.Onun için bende sizinle tartışmayacağım.İşin ehli ile bu konuyu tartışırım.Hayatın kanunuda budur zaten....

Aysu_Can
21.07.2006, 21:06
aysu can bacım sende bayağı firasetlimişsin baksana hemen fetvayı verdin samimi olmadığıma dair.tebrikler

Kardesim ne demek firasetliymissin? siz once bu soruyu nasil bir topluma yonelttiniz farkindamisiniz Alevi kulturu ile seriatin yan yana yazilmasi bile dusunulemez Yuzyillardir Alevi toplumunu insanlik disi zulumlerle yok etmeye sindirmeye calisan seriatci ve yobaz sistem degilmi boyle iken icinde en son madimakta yakilarak katledilen canlarin acisi olan biz Alevi toplumuna siz kalkmis "seriat istiyormusunuz" diye soru yoneltiyorsunuz buna karsilik olarak sizin ciddiyetinizi nasil kabul edebilirim aciklarmisiniz bana.

ulalıgenç
21.07.2006, 21:52
Mustafa Kemal bu ülkenin temellerini atarken ne denli zorluklarla karşılaşmış düşünebiliyorum..Bir yanda şeriat isteyenler,bir yanda ingiliz himayesine girmek istyenler isteyenlerde isteyenler ülke zor durumda ya herkes kendi işine gelen yoldan gitmek istiyor..Ama bu koşullar da belki de o zaman Paşa nın en az uğraştığı kesim şeriatçı kesimdi.Çünkü Osmanlı baskısından bunalan halk yeni laik ve demokratik süreci daha çabuk benimsedi yer yer isyanlar çıkmışsa da bu dış mihrakların kışkırtmasıyla olmuştur..Gel gelelim Paşa öldükten sonra son Cumhuriyet yadigarı İsmet Paşa da bir şekilde siyaset sahnesinden çekilince sene 1950 lere tekabül ediyor islami çevrelerin iştahı kabarmaya başladı..Gerçi 27 Mayıs la birlikte biraz bastırılsa da aslında irticanın tohumları atılmaya başlamıştı..Ve 27 Mayıs sonrası dönem Türkiye de sağın ve İslami siyasetçilerin halkın dini ve ırki duygularını sömürerek elde ettilleri bu yalancı başarı ülke de Atatürkçülerin hiç de hoşuna gitmeyen rüzgarlar estirmeye başladı..Ve gaddar Kenan Paşayla birlikte Türkiye de artık irtica ciddi bir sorun haline gelmeye başladı(tabi laik kesim için)Neyse efendim 28 Şubatınıda şöyle böyle atlattıktan sonra artık Türkiye de irtica besbelli bir sorun haline gelmiştir..Şimdi arkadaşımız diyor ki ve savunuyor ki şeriat istiyoruz efendim şeriat istiyorsanız işte komşularmızın nerdeyse hepsi islam ülkesi gidip orada yaşasınlar..Ama bilsinler ki bu ülkenin temeli 6 OKLA ATILDI VE OKLAR BİR GÜN SİZİ VURABİLİR dikkat edin şeriatçılar..

Ali_Yolcusu
21.07.2006, 21:55
Mustafa Kemal bu ülkenin temellerini atarken ne denli zorluklarla karşılaşmış düşünebiliyorum..Bir yanda şeriat isteyenler,bir yanda ingiliz himayesine girmek istyenler isteyenlerde isteyenler ülke zor durumda ya herkes kendi işine gelen yoldan gitmek istiyor..Ama bu koşullar da belki de o zaman Paşa nın en az uğraştığı kesim şeriatçı kesimdi.Çünkü Osmanlı baskısından bunalan halk yeni laik ve demokratik süreci daha çabuk benimsedi yer yer isyanlar çıkmışsa da bu dış mihrakların kışkırtmasıyla olmuştur..Gel gelelim Paşa öldükten sonra son Cumhuriyet yadigarı İsmet Paşa da bir şekilde siyaset sahnesinden çekilince sene 1950 lere tekabül ediyor islami çevrelerin iştahı kabarmaya başladı..Gerçi 27 Mayıs la birlikte biraz bastırılsa da aslında irticanın tohumları atılmaya başlamıştı..Ve 27 Mayıs sonrası dönem Türkiye de sağın ve İslami siyasetçilerin halkın dini ve ırki duygularını sömürerek elde ettilleri bu yalancı başarı ülke de Atatürkçülerin hiç de hoşuna gitmeyen rüzgarlar estirmeye başladı..Ve gaddar Kenan Paşayla birlikte Türkiye de artık irtica ciddi bir sorun haline gelmeye başladı(tabi laik kesim için)Neyse efendim 28 Şubatınıda şöyle böyle atlattıktan sonra artık Türkiye de irtica besbelli bir sorun haline gelmiştir..Şimdi arkadaşımız diyor ki ve savunuyor ki şeriat istiyoruz efendim şeriat istiyorsanız işte komşularmızın nerdeyse hepsi islam ülkesi gidip orada yaşasınlar..Ama bilsinler ki bu ülkenin temeli 6 OKLA ATILDI VE OKLAR BİR GÜN SİZİ VURABİLİR dikkat edin şeriatçılar..

güzel yazmışsın saol

eflatun
21.07.2006, 22:15

siz nekadar cumhuriyet yönetimini istiyorsanız. umarım anladın!

DEMIR CAN
21.07.2006, 22:18
Insanlarin belirli kurallar icinde yasamasi, biribirini ezmemesi, calismasi, calistiginin karsiligini almasi, sevgi, saygi ve her turlu guzel bir dunyanin olusmasi icin ille de seriat gerekmez.
Sordugunuz soru maksatli mi yoksa kendiniz mi mantiksizsiniz?
Butun guzelliklerin zora dayanan kurallar yerine insan olmakla ve iyi egitimle gelecegini kim anlayamaz ki?
En durust, en temiz, en gelismis ulkelere bak (Japonya, Isvec mesela) bu noktaya seriat la mi geldiler?

Ayrica seriat isteyenlerin arkalarda -ya da artik gozler onunde- ne halt ettiklerinden de bahsetmeyeyim herkes biliyor nasil olsa.

muhammedordusu
21.07.2006, 22:56
yav arkadaşlar sizin gibi kurana inananların böyle cevaplar vermesi beni son derece şaşırttı.madem diyorsunuz ki ALLAH her şeyi bizden daha iyi bilir.öyle ise o kendi kanunlarının yeryüzünde geçerli olmasını istiyor. buna mı karsı cıkıyorsunuz.ben şeriatı istiyorum.işte bu kadar.ALLAH SİZE hidayet versin.siz nefret etsenizde şeriatla yönetilmediğimiz sürece hepimiz vebal altındayız.ALLAH SİZE HİDAYET VERSİN.

Ali_Yolcusu
21.07.2006, 23:02

şeriatın hüküm sürdüğü devletlerin sonunu sen söyle istersen. diğer ülkeler allahsız mı oluyor.sende beyin var mı diye çok merak ediyorum ya ve senin gibilerde.

muhammedordusu
21.07.2006, 23:05
yav arkadaşlar ben cevap yazıyorum ama yayınlanmıyor.yoksa cevabınızı almıstınız.

muhammedordusu
21.07.2006, 23:08
valla arkadaşlar size hayret ediyorum.madem biliyorsunuz ki ALLAH her şeyi bizden iyi bilir. niye onun kendi kanunlarına karşı çıkıyorsunuz.şeriatı istemiyorsunuz.vallahi bu ülke şeriatla yönetilmiyorsa bunda hepimiz vebal altındayız.

sonerk
21.07.2006, 23:16
yaaaaaa gülmemek elde değil bizim hocanın dediği insan buna ağzıylada gülmez başka bi tarafıyla güler...

Dalgamı geciyonuz allah allah şeriatmış bugün en ideal yönetim biçimi olan demokrasinin bile özgürlükleri kısıtladığı söylenirken ve altarnaifleri aranırken biz gideceğiz bizi bin yıl geriye götürecek şeriatı alacağız yuuuuuuuuuuuh yani şahanın dediği yuuuuuuh beee bu akılı size kim veriyo nerde bu aklı geliştiriyorsunuz hiçmi dünyaya ,tarihe gerceklere bakmıyorsunuz adamın şeriatı istemesi için ya kör olması lazım ya da akıldan biraz yoksun olması lazım......

bu gün hangi ülkede şeriat var ve varolan o ülke bugün dünya çapında hangi üstün statüye sahip bana onu bi söylermisiniz .....

Hüseyin69
21.07.2006, 23:19
seriyat isterük ....
cumhuriyet burda kuruldu burda yikilecek
evet muhammedinordusu
sen basla galeyana ben geliyorum

aleviformunda seriat propagandasi yapilmaz
okulda kagit kalem olmadan nasilki ders yapilmaz
burdada kurallar olmadan mesaj yazilmaz
iki günlük bir sinavda basari göstermedin kardes

Serkan_Devrim
21.07.2006, 23:24
yav arkadaşlar sizin gibi kurana inananların böyle cevaplar vermesi beni son derece şaşırttı.madem diyorsunuz ki ALLAH her şeyi bizden daha iyi bilir.öyle ise o kendi kanunlarının yeryüzünde geçerli olmasını istiyor. buna mı karsı cıkıyorsunuz.ben şeriatı istiyorum.işte bu kadar.ALLAH SİZE hidayet versin.siz nefret etsenizde şeriatla yönetilmediğimiz sürece hepimiz vebal altındayız.ALLAH SİZE HİDAYET VERSİN.Allah size akıl fikir versin. şeriat Allah'ın değil, insanların ürünüdür.

manifesto
21.07.2006, 23:32
:)
İslam emirlerinin %98'i ferdi ilgilendirir..
Yönemtim olarak demokrasi ve cuhruriyetten dönüş olabilir mi?
Laiklik tartışılabilir :) ...
Yani topiği bu şekilde açmak ile zaten insanlara şeriatı siyasi bir metaa imiiş gibi göstermiş olduk...

Yani bizler yönetim sisteminin değişmesi ile bütün sorunların biteceğini mi sanıyoruz?
Şeriatın sihirli değneği mi var?
İnsan ne iş yapar?..
Bence daha ciddi ve daha önemli sorunlarımız var...
Ama ilginç bir durum oluştu...:) aleviforum'um mayasına pek uymayan bir durum..eylenceli yanıda var diyebiliriz...

sonerk
21.07.2006, 23:44
vaaaaaaaay be kederde manifesto abimizle aynı saflarda yazı yazmakta varmış abi hayret yaa sen ne has bi muhalefetlik yapmadın bıraktınmı yoksa bu işleri karli bi işmi buldun yoksa söylede bizde o işi yapalım hehehehehe :11:

velakad
22.07.2006, 00:56
Din ve devlet işleri birbirinden ayrılmalıdır, birbiri ile karıştırılmamalıdır...Şeriat manada, laik Cumhuriyet devleti ise uygulamada geçerlidir...

aşk-ı muhabbetle...

manifesto
22.07.2006, 14:06
sonerk ;
vaaaaaaaay be kederde manifesto abimizle aynı saflarda yazı yazmakta varmış abi hayret yaa sen ne has bi muhalefetlik yapmadın bıraktınmı yoksa bu işleri karli bi işmi buldun yoksa söylede bizde o işi yapalım hehehehehe
yok işe kaldığım yerden devam ediyorum merak etme..
Biraz takiyye yapıyorum ki itibarımız artsın..yoksa elbet şeriatçıyız..:)
Üstad bediüzzaman'ın tabiri ile "şeriatın bir tek hakikatine bin canım feda..amma bu ihtilalcilerin istediği gibi değil"
işte hakikat ile mevzuat arasındaki fark...şeriat istenmez yaşanır..

sertur
22.07.2006, 14:29
şeriat dini kurallar bütünü şu an tam mansıyla olmasada şeriat türkiyede yaşanıyor mesela;
-ezan devlet eliyle okutuluyor şer'i bir şey
-ramazan ve kurban bayramları resmi tatil şer'i birşey
-hac organizasyonları devet eliyle yapılıyor ama şer'i
-camiler şer'i birer yapıdır ama devlet eliyle veya devlet yardımıyla yapılıyor

görüldüğü üzere şeriat zaten yaşanıyor gözümüzün önünde

ayvaz58
22.07.2006, 18:16
"türkiye devleti yönetim şekli cumhuriyet olan laik bir ülkedir" anayasanın ilk üç maddesinden birisi.bu maddeler değişmez ve hiç bir kuvvet bu yönetimi değistiremez canımızı veririz ama cumhuriyeti asla.....şeriat gelemez bu ülkede başa.

alevi_murat24
31.07.2006, 19:10
TÜRKİYE LAİK TİR LAİK KALACAK KAHROLSUN şeriat ...

muhammedordusu
31.07.2006, 20:08
TÜRKİYE LAİK TİR LAİK KALACAK KAHROLSUN şeriat ...
kahrolsun demek.her şey ahirette belli olur. merak ediyorum ALLAH a ne hesap vereceksin.

Serkan_Devrim
31.07.2006, 21:05
kahrolsun demek.her şey ahirette belli olur. merak ediyorum ALLAH a ne hesap vereceksin.başkalarının vereceği hesabı merak etmene gerek yok. bende seni merk eiyorum. yaşyacağın hayl kırıklığını. sen: ben senin emirlerini yerine getirim diyeceksin
O: ben bunları emretmedim sen yalncılardansın diyecek
Peygamber de: ben seni tanımıyorum diyecek

Erkan Sevgi
31.07.2006, 23:43
Konuyla ilgili düşüncelerimi Atatürk ten bir alıntıyla açıklamaya çalışayım;

Mustafa Kemal, kurulacak devletin şekli ile ilgili toplumun her kesiminden insanlarla görüşmeler yaparken sıra, mollalar, şeyhler ve din büyüğü geçinen kişilere gelir.
Mustafa Kemal, bunlara haber göndertip, gelecek hafta kendileriyle bu konuyu görüşeceğini ancak konuşmalarının bir temeli olarak katılacak olan herkesin
Bakara suresini 288. ayetine kadar okumalarını rica eder.
Toplanti günü gelip çattığında, Mustafa Kemal kürsüye çıkar ve sorar:
"Arkadaşlar, buraya gelmeden önce hepinizden Bakara suresini 288'e kadar okumanızı rica etmiştim. Kimler okudu Bakara'yı 288'e kadar?"
Salondaki bütün eller istisnasız olarak bu ricayi yerine getirdiklerini belirtmek için havaya kalkar.
Bunun üzerine Mustafa Kemal sözlerine devam eder:
"Beyler, işte kuracağımız devletin neden din temeline dayanamayacağının açıklaması:
Bakara yalnızca 286 ayettir."!

ŞERİAT DİYE BAĞIRANLARIN O ŞEYHLERDEN NE FARKI VAR?

Saygılarımla...

çiğerparem
31.07.2006, 23:54
dünyanın en kötü yönetim biçimi olduğu için istemiyorum

sonerk
31.07.2006, 23:54
Konuyla ilgili düşüncelerimi Atatürk ten bir alıntıyla açıklamaya çalışayım;

Mustafa Kemal, kurulacak devletin şekli ile ilgili toplumun her kesiminden insanlarla görüşmeler yaparken sıra, mollalar, şeyhler ve din büyüğü geçinen kişilere gelir.
Mustafa Kemal, bunlara haber göndertip, gelecek hafta kendileriyle bu konuyu görüşeceğini ancak konuşmalarının bir temeli olarak katılacak olan herkesin
Bakara suresini 288. ayetine kadar okumalarını rica eder.
Toplanti günü gelip çattığında, Mustafa Kemal kürsüye çıkar ve sorar:
"Arkadaşlar, buraya gelmeden önce hepinizden Bakara suresini 288'e kadar okumanızı rica etmiştim. Kimler okudu Bakara'yı 288'e kadar?"
Salondaki bütün eller istisnasız olarak bu ricayi yerine getirdiklerini belirtmek için havaya kalkar.
Bunun üzerine Mustafa Kemal sözlerine devam eder:
"Beyler, işte kuracağımız devletin neden din temeline dayanamayacağının açıklaması:
Bakara yalnızca 286 ayettir."!

ŞERİAT DİYE BAĞIRANLARIN O ŞEYHLERDEN NE FARKI VAR?

Saygılarımla...

doğru katılıyorum bunu bizim hocada söylüyordu insan hayatını bi kitaba sığdırmak olanaksızdır diye çünkü kitapta sadece belli zamana ve sınırlı bilgi vardır bunu hayatın her alanına sığdırmak kolay değil bunu ne kuran nede başka kitap yapabilir sadece kuranı refarans olarak ela alarak bazı şeyleri ona göre dzayn edebilirsin ....

D-e-v-r-i-m
01.08.2006, 00:14
Kim ister ki berbart bir uygulama hakkında çok şey yazmak bile mantıksız tıpkı yönetim biçimi gibi:scared: :scared:

alevi_murat24
01.08.2006, 00:49
kahrolsun demek.her şey ahirette belli olur. merak ediyorum ALLAH a ne hesap vereceksin.

büyük gelişme şeriatı savunan biri ilkkez allaha havale edenini gördüm . kötü birşey yok yazımda eyerki günah olan birşey varsa allahımla benim aramda sen bir kul olarak fazla kafana takam allahım eyerki bir sonuca gidecekse bu onun hikmediyle olur . şeriatcılar derlerya allahın işine karışmak olmaz ama allahın verdigi canı allah için aldık derler ama ben öyle degilim allah verdi allah alır .....

velakad
01.08.2006, 15:22
Arkadaşlar başka bir açıdan bakın...Şu ana kadar hep arap ülkelerindeki şeriat anlayışı irdelenmiş...Ancak 4 kapı 40 makamın bir kapısı olan Şeriat Alevilerce nasıl görülüyor bu irdelenmemiş...Belki şaşıracaksınız ama ben Alevilerde Şeriatın uygulandığını düşünüyorum.Sakın geri kafalıların insan öldürerek yakıp yıkarak adınada şeriat dedikleri gericilik ile karıştırmayın....

ŞERİAT ŞER İŞLERDEN ARINMANIN ANLAMIDIR...(ŞERİ-AT)

Alevilerde bir düşkün dardan kaldırılırken şeriat uygulanır...Dede " Oğlum yolumuz rıza yoludur biz seni sana seni de senin özündeki hakka teslim ediyoruz" der ve kendisini düzeltene kadar cemlere alınmaz selam verilmez selam alınmaz.Kişi kendi eksiğini düzeltir ise düşkünlüğü kaldırılı.Ancak tekrar Şeriat kapısı ile.Bir kurban kes, açı doyur, gibi.Sonra diyer kapılar uygulanır.Yani Aleviler de ki Şeriat anlayışı ile Sünni şeriat anlayışı bir değildir...

aşk-ı muhabbetle...

sunni06
01.08.2006, 15:52
Sanki biz istesek olacakmı yaw.Bırakın bu konuları.Ama olsa da fena olmaz.Kapkaçcının,küçücük kızlara tecavüz edenlerin,maaşını yeni almış savunmasız yaşlıların paralarını çalanların kolunu kes millete de göster cezası budur diye.Sonra bak bakalım bir daha suç işleniyormu.Neden Eski zamanlarda şeriat olduğu zaman böyle suçlar yoktu?

Sonuçta Allah ın kuralları insanların koyduğu kurallardan kesinlikle daha akılcı,daha doğrudur.Kimse bunu inkar edemez...

Azrail
01.08.2006, 19:18
soruya bak

şeriat istiyor musunuz?

yaaaa hiç sorma burnumda tütüyor,

bırakın arkadaşım bu işleri , görmüyor musunuz şeriat yönetimleri bir bir yıkılıyo, 50 yıla kalmaz hepsi sona erer, sizde kalkmış bize seriat istermisiniz diyorsunuz?

Attan inip eşşege niye binelim :)

sonerk
01.08.2006, 19:31
isteriz isteriz hemde ağlasını isteriz şeriat gelse ülkeye şeriata göre ilk önce o getirenleri kesmek lazım onlarda biliyo getirmezlerki maksat polemik yaratmak şeriatı getireceksin ilk iş olrakta o şeriatı getirenleri kesecen ...

şir_i yezdan
01.08.2006, 20:02
bence suankılerde zaten serıoatı getırmeye calısıyolar
yanı bu soru bsıkları bıraz bırbırıne yakın olmus cannnn:hopala :) :) :)

ender77
01.08.2006, 20:12
Şerİhat İsteyen İrana Gİtsİn Orasi Paklar Onu.

muhammedordusu
02.08.2006, 11:52
şimdi size bazı istatistiklerle şeriatın suç oranını azalttığını açıklaasam bile yine de tepki göstereceksiniz.arkadaş ne derseniz deyin şeriat olmadan bu düntya düzelmez.ha bu arada ali ekber kardeşim ahirette inşallah senin söylediğin sözler benim lehime birere delil olur.

alevi_murat24
03.08.2006, 15:54
şimdi size bazı istatistiklerle şeriatın suç oranını azalttığını açıklaasam bile yine de tepki göstereceksiniz.arkadaş ne derseniz deyin şeriat olmadan bu düntya düzelmez.ha bu arada ali ekber kardeşim ahirette inşallah senin söylediğin sözler benim lehime birere delil olur.

arkadaşım istatistikler i bırak bence şu islam yani şeri hükümleri uygulayan ülkelere dünyanın zengin insanı onlardan ama en yoksul en fakir leride onlardan . ya bi düşün yanlış hatırlamıyorsam galiba kadının ismi emina laval dı yanliş hatırlamnıyorsam kadın tecavüze ugradı ve hamile kalmıştı kimi suçladılar kadını ve taşlayarak idamına karar verdi avrupalılar baskıyla kurtardılar . ama bir çok örnek var . en azından düşün afganistanda kadın pazar yerinde aldıgı malın parasını verir ken eli gözüktügü için kır baçlanıyıo bu şekşil senin tanıdıgın bir kiişye yapılsa ne düşünürdün

ayvaz58
03.08.2006, 16:04
kadını ikinci planda tutan bir zihniyet gelirse siz çok beklersiniz ülkenin düzeleceğini.bırakın allah aşkına iranın halini görüyorsunuz.bu ülkenin yönetim şekli cumhuriyettir bunuda bu ülkede hiçbir kuvvet değiştiremez

Şoreş
03.08.2006, 16:23
Asla böyle birşeyi kabul etmem ve mücadele ederim..

Şeriatın Kuralları çok katı.İranı görüyoruz Şeriatla yönetiliyor ama birçok yanlış şeyde İranda..

İranda kadınlar şarkı söyleyemiyor ve ben bunu kabul etmiyorum.Onlarda insan ve şarkı söylemek onlarında hakkıdır.

Kadınlar köle, kadınlar ikinci sınıf vatandaş.. Nedir bu ya.
Şerait aşkı ile yanan İslamcu Türklerede sözüm şudur ki Türkler anaerkilden nasıl biranda ataerkil oldunuz da arapdan daha müslüman oldunuz?????????

Tolgamanco
03.08.2006, 16:25
Boyle ılkel bır konunun hala tartısılmasına sasırıyorum

dewrano62
03.08.2006, 16:34

bak kardes serıat dıye dıye bu ulku saten ole gerı kafalıalrın yuzunden herkez gerıcı oldu bune sımdı nıye allah hakım olsun he olsaydı bugune kadar nıye olmadı o kendıne hakım olsun ondan sonra ınsanalra hakım olsun he bıde allah felan yokkk

muhammedordusu
03.08.2006, 22:25
[QUOTE=dewrano62] bak kardes serıat dıye dıye bu ulku saten ole gerı kafalıalrın yuzunden herkez gerıcı oldu bune sımdı nıye allah hakım olsun he olsaydı bugune kadar nıye olmadı o kendıne hakım olsun ondan sonra ınsanalra hakım olsun he bıde allah felan yokkk[/Qtamam baylar bayanlar kızmayın sizin dediğiniz olsun.bu berbat dünyada eğlencenize bakın siz.galib olacak muhakkakki ALLAH taraftarlarıdır.ha dewrano62 ALLAH yok mu(!)

velakad
04.08.2006, 00:29
ŞERİAT İSTİYORUM.Ancak şeriat uygulamada zaten vardır.................

aşk-ı niyaz....

şir_i yezdan
04.08.2006, 16:07
İlginç bir kişiliğiniz var.Eleştirdiğiniz şeylerin ne olduğunu bilmeden eleştirmeyin lütfen.Zira bu büyük bir erdemliliktir.Ben AKP'ci falanda değilim.Üstelik hiç bir partiyi de desteklemiyorum.Ama sununa kadar ŞERİATÇİYİM.Çünkü KUR'AN bunu emreder.Hiç KUR'AN'I okumuyormusunuz?HZ.ALİ r.a. 'ın halifeliğinde yönetim ne idi?Ama bunlara cevap vereceğinizi zannetmiyorum.Çünkü çok önyargılı bir kişiliğiniz var.Şimdi size bir ayeti kerime yazsam yani ŞERİATLE ilgili
yine önyargılı davranacaksınız.Onun için bende sizinle tartışmayacağım.İşin ehli ile bu konuyu tartışırım.Hayatın kanunuda budur zaten....
kardes serıat ve tarıkatcılerı gorduk allahın verdıgı canı aldılar hemde allahın adını soyleyerek o pıs agızlarına nası alıyolar utanmadan anlamıyom( madımak olayından bahsedıyom)

muhammedordusu
05.08.2006, 15:35
tamam şeriat istemeyenler saygılar(!)

devrimciturk
10.08.2006, 19:04
Yeni nesil olduğunuz ne kadar belli! Şeriat özgürlüğün kısıtlanması demek!Şeriat gerilik demek..Demokrasiye elveda demektir..
Ayrıca şunu da belirteyim ne saflıktır gidiyor!!İNCİL DEĞİŞTİRİLDİ-TEVRAT DEĞİŞTİRİLDİ-AMA NE TESADÜFTÜR KURAN AYNIN KALDI!inanıyor musunuz evlatlar buna!!??Yok artık buna ülkemizdeki aydın kesim bile bel bağlamışken...Gİt başka ülkeye söyle böyle böyle 7yaşındaki çocuk poposuyla güler...Kuran'ı ALLAHINA kadar değiştirdiler...Şeriat denilen sistemde,taşlama geçiyor bildiğim kadarıyla Allah'ı kötü tanıtmayın insanlara...Allah'ın merhameti nerede kaldı!???Sİzin gibiler yüzünden Şeriat denilen yeni nesil hocaların vazvazları yerini buluyor..Sonradan kuranıMıza eklenen sapkın faşist düşünceler KURAN'ın değşitirilmediği yönünde...Hadi hiç değiştirilmedi diyelim...Ama şeriat o günün koşullarına göre değil miydi??Şeriatı şimdi savunmak dalkavukluğun ve yobazlığı önde gidenidir..

canugur
10.08.2006, 19:14
sanki seriat, isteyenlerin gönlüne kalmis.
Ne günlere kaldik.

seriat, teokratik sistemdir. Karsiligi feodalitedir.
yani din devletidir.
Din devleti olmaz. Bu, istege kalmis bir sey de degildir.
Cagimizda hic bir ekonomik sistemi teokrasiyle yürütülemez.
Feodalizmin üzerine gelen kapitalizmin, hircinca cirpindigi cagimizda, sistemler daha yeniye gebeyken, 14 asir geri gitmek akil disi oldugu kadar, olanaksizdir da.
Tarihi geriye dogru yazamazsiniz.
Bu gün dünyanin hic bir ülkesinde 14 asirdan beri gökten indigi sanilan kitaplarla, el ayak keserek, yakarak ülke idare edilmez, etmeye kalkanlarin da durumlarini tek tek görüyor dünya.
kapitalizmin bu gün, dünyanin her noktasinda at kostordugu bir cagda, seriat hayallaeriyle yasamak nasil bir duygudur, merak ediyorum.

Lamekan
10.08.2006, 20:16
Olmayacak duaya amin denmez. Ama hayalsizde yaşanmaz. Bizim aşırı islamcılarn yaptıgıda bundan farklı birşey değil aslında...

muhammedordusu
10.08.2006, 23:01
sanki seriat, isteyenlerin gönlüne kalmis.
Ne günlere kaldik.

seriat, teokratik sistemdir. Karsiligi feodalitedir.
yani din devletidir.
Din devleti olmaz. Bu, istege kalmis bir sey de degildir.
Cagimizda hic bir ekonomik sistemi teokrasiyle yürütülemez.
Feodalizmin üzerine gelen kapitalizmin, hircinca cirpindigi cagimizda, sistemler daha yeniye gebeyken, 14 asir geri gitmek akil disi oldugu kadar, olanaksizdir da.
Tarihi geriye dogru yazamazsiniz.
Bu gün dünyanin hic bir ülkesinde 14 asirdan beri gökten indigi sanilan kitaplarla, el ayak keserek, yakarak ülke idare edilmez, etmeye kalkanlarin da durumlarini tek tek görüyor dünya.
kapitalizmin bu gün, dünyanin her noktasinda at kostordugu bir cagda, seriat hayallaeriyle yasamak nasil bir duygudur, merak ediyorum.
canugur zaten senin gibi ateistlerden güzel yorumlar beklememiz aptalca olurdu.biz kapitalizmi de biliyoruz.komünizmi de gördük.asıl beşeri sistemlerde insanın kanını donduran işkenceler yapılmıştır.şeriat ALLAHIN hükümleri demek.yani ALLAH bizi bizden daha iyi biliyor.onun hükümlerine uymak zorundayız.biz müslümansak eğer.

secahattin
10.08.2006, 23:08
şeriat rejimi altında olsaydık şu an fikirlerimizi paylaşıyor olamazdık.düşünceyi körelten ,bağnaz ,tutucu bir rejimi tekrar geri gelmesini istemek saçmalık.lütfen bu düşüncelerin hep karşısında duralım hoşçakalın

emekçi05
10.08.2006, 23:22
evet ya şeriat gelsin değil mi islam adeletini tadalım yeniden cumhuriyetle dağlarda saklandığımız köylerden inmiştik yaramadı baya zaman oldu biz yeniden yakılıp yıkılalım

montero143
10.08.2006, 23:34
irana bak nedenini bulursun

can85
10.08.2006, 23:38
ben şeriat istemiyorum..iş istiyorum aş istiyorum..para istiyorum..bunlar tabbee hayatta geçerli olanlar mutlu bir yaşam düzeyi araba istiyorum ev istiyorum ... laiklik demokrasi cumhuriyet istiyorumm..cami istemiyorum..çok dert döktük..

devrimciturk
11.08.2006, 11:27
canugur zaten senin gibi ateistlerden güzel yorumlar beklememiz aptalca olurdu.biz kapitalizmi de biliyoruz.komünizmi de gördük.asıl beşeri sistemlerde insanın kanını donduran işkenceler yapılmıştır.şeriat ALLAHIN hükümleri demek.yani ALLAH bizi bizden daha iyi biliyor.onun hükümlerine uymak zorundayız.biz müslümansak eğer.

Arkadaşım insanlara ateist diyemezsin sen nerden biliyorsun Allah'a inanmadığını..Ne yani şeriat istemiyoruz diye AllaH yönünden mi döndükl kardeşim;Ne kadar bağnaz bir düşünce yapın var...Kabuğunu kıramamışsın daha sen...Sen diyorsun ki Allah bizden iyi biliyor peki Allah biliyor ama o şeriatı da Allah mı uygulayacak kocaman Cumhuriyet rejiminden bu kadar bağımlı yargı olayı çıkarken var ki Türkiye'nin şeriatla yönetildiğini düşün...Lütfen saçmalamayın arkadaşlar bunlar gerici saçma sapan düşünceler...Ne istiyorsun sen hırsızlık yapanın elini mi keselim?Ayrıca komünist rejimlerle ilgili ne çok biliyorsun MUHAMMEDİNORDUSU...Kardeşim komünist rejimlerin de yıkılma nedenleri basittir..Komün toplum yaratma derdindeyken eşitlilk getirmek isterken,iktidar kaybetme korkuları eğer eşitlikçi bir yapıda(İNSANLARIN DİZDİĞİ)bu oluyorsa sen daha ne diyorsun??Şeriatta ne gibi haksızlıklar olur...Düşünce paylaşımı yasak...Ayrıca sen düşünce sistemini biraz yenilesen iyi olur paslanmış gibi...

KomünistAlevi
11.08.2006, 17:59
Burda ilk defa bukadar saçma bi konu gördüm .....Şeriat falanda istemiyoruz...Şeriatı isteyen arkadaşlarında aleviliklerinden şüphe ediyorum..

aleyna08
11.08.2006, 18:42
çok saçma bi konu bulmuşsunuz...yani pes hakikaten bu kadrına pes.....oda olur inşallah....insanın istemediği ot burnunda bitermiş.....

barabar
11.08.2006, 19:14
pes doğrusu..ne bu böyle şeriatmış bu ülke eşit haklara sahip olan insanların ülkesi olacak...özgür düşünce hakim olacak şeriat olmayacak can dost bunu böyle belle :mad:

deryaa
12.08.2006, 12:33
Arkadaşlar görüyorsunuz demi, bu ülkenin laik, demokratik duruşunu sağlayan aleviler, aleviler olmasaydı bu ülke elden gitmişti.
İnsanlar yanlışlarla uğraşacaklarına, doğruları görseler, gerçekleri.
Laiklik hala bu ülkede devam ediyorsa, demokrasi varsa bizim çoğunluğumuz sayesinde.
Sanıyorum bu anket foruma üye olan sünni arkadaşlar için açılmış, yoksa çok komik bir durum, hiç bir alevi şeriat yanlısı olamaz, öyleyse zaten alevi değildir...

EŞİTLİK PARTİSİ
12.08.2006, 13:12
Sevgili deryaa

Tespitinize tamamen katılıyoruz ve hemen Orta Doğu ve Balkanlar aklıma geldi...
Gerçi oralarda da Alevi Canlar varma,fark ATATÜRK...
Eski Yugoslavya'da bir adam vardı birileri için ''kahramandı''...haşa,haşa ATATÜRK'e deccal demişti ve işte Yugoslavya.
Araplarmı,ATATÜRK düşmanı ve işte Orta Doğu...
Ha bizdekiler,yiye bitiremedikleri ATATÜRK ilkeleri veee sonları yakın ama TÜRKİYE ilelebet payidar kalacak,hemde o başta saydıklarımzıda kurtaracağız...
Sabah bir haber, Lübnan'a ulaşan TÜRK BAYRAĞI asılı yardım konvoyuna halkın dayanılmaz sevgi çığlığı,insanın gözü yaşarıyor.
Eğer bizler iktidarda olsaydık acaba Orta Doğu bu halde olurmuydu,o insanlık düşmanı palyaçolar ellerini kollarını sallaya sallaya buralarda dolaşabililermiydi...
ATATÜRK,eski alışkanlıkları gereği akdenizde dolaşan İngiliz askeri gemileri zaman,zaman sahillerimizde karasu ve sınır ihlali yapınca,
-Gördüğünüz her gemiyi batırın ve askerleri kurşuna dizin talimatı verir ve Antalya sınırlarında bu işlem gerçekleşince,o üç kağıtçılar dünyayı ayağa ''kaldıramaz...''
Bu günler yakın...

Bektaş ÇELEBİ

Canan58
12.08.2006, 13:32
Yıllardır şeriat nidalarıyla, pis şalvarları bitli sakallları ile bunca Alevi yi katleden ,zulmeden,hayatlarını idame ettirmemek için ellerinden geleni ardına koymayan bunlar Birde çıkıp utanmadan soruyorlar ŞERİAT İSTİYORMUSUNUZ???

İSTEMİYORUM arkadaşım istemiyorum herkes dinini özgürce yaşasın diğer insanlara dayatmadan,zarar vermeden,AMAAAA benim ülkeme benim memleketime karışmayın o laik düzende Atatürkün ilkeleri ile yönetilecek...
Sen git nerde yaşıyorsan yaşa bana karışma...!!!

muhammedordusu
12.08.2006, 14:02
arkadaşlar burada yokken bayağı kininizi açığa vurmuşsunuz.artık bekleyelim sonumuz ne olacak.ama eğer elimden gelseydi şu an şeriatı uygulamaya koyardım.şeriatsız bir devlet islam devleti değildir.hem peygamberimize uyuyorsunuz hem de şeriat istemiyoruz diyorsunuz.merak ediyorum peygamberimiz döneminde hükümler neye göre verilirdi.tahmin ediyorum şimdi diyorsunuz ki o şeriat farklı.biz şimdiki şeriatı istemiyoruz.zaten gerçek şeriat pek uygulanmıyor şimdi.bizim dediğimiz şeriat kuran ahlakıdır.kuranın hükümleridir.yok kuran hükümlerine de karşı çıkıyorsanız kafir olmaktan kurtulamazsınız.zorunuza gitsede gitmesede ben gerçekleri söyledim.

Canan58
12.08.2006, 14:15
arkadaşlar burada yokken bayağı kininizi açığa vurmuşsunuz.artık bekleyelim sonumuz ne olacak.ama eğer elimden gelseydi şu an şeriatı uygulamaya koyardım.şeriatsız bir devlet islam devleti değildir.hem peygamberimize uyuyorsunuz hem de şeriat istemiyoruz diyorsunuz.merak ediyorum peygamberimiz döneminde hükümler neye göre verilirdi.tahmin ediyorum şimdi diyorsunuz ki o şeriat farklı.biz şimdiki şeriatı istemiyoruz.zaten gerçek şeriat pek uygulanmıyor şimdi.bizim dediğimiz şeriat kuran ahlakıdır.kuranın hükümleridir.yok kuran hükümlerine de karşı çıkıyorsanız kafir olmaktan kurtulamazsınız.zorunuza gitsede gitmesede ben gerçekleri söyledim.
Kardeşim kin falan değil devlet sistemi şeriatla yönetilmez. Atatürk bunun yanıtını zamanında vermiş...Bakara suresinin kaç ayet olduğunu bilmeyen mollalara şeyhlere bıraksaydı işi nice olurdu halimiz sen bunumu savunuyorsun...???
Dini insan özgür hür iradesiyle içinde Allah la kul arasında yaşar...Ama bunu devlet işlerine karıştırmayı asla kabul edemeyiz...Biz laik bir ülkede yaşıyoruz.
Gerçek şeriat uygulanmıyor diyorsun nasıl bir şeriat gerçeği_???
Kuran ahlakını kendi benliğinizde yaşayın buna hiç kimse müdahale edemez..!!!!
Kimse karışamaz ama tüm ülkeyi ilgilendiren devlet işlerine sokmak yanlış olur...
Kim neye inanır buna sen karar veremezsin kimin kafir olup olmadığınıda sen karar veremezsin...Bumu senin Kuran ahlakın insanları kafirlikle suçlamak..???

Zorumuma giden hiçbirşeyde yok...O senin gerçeklerin ..Allahın selameti başına olsun...!!!

öncü nesil
12.08.2006, 14:30
kardes serıat ve tarıkatcılerı gorduk allahın verdıgı canı aldılar hemde allahın adını soyleyerek o pıs agızlarına nası alıyolar utanmadan anlamıyom( madımak olayından bahsedıyom)
Ben madımak olayını tasvvib etmiyorum değerli arkadaşım.

muhammedordusu
12.08.2006, 14:36
Kardeşim kin falan değil devlet sistemi şeriatla yönetilmez. Atatürk bunun yanıtını zamanında vermiş...Bakara suresinin kaç ayet olduğunu bilmeyen mollalara şeyhlere bıraksaydı işi nice olurdu halimiz sen bunumu savunuyorsun...???
Dini insan özgür hür iradesiyle içinde Allah la kul arasında yaşar...Ama bunu devlet işlerine karıştırmayı asla kabul edemeyiz...Biz laik bir ülkede yaşıyoruz.
Gerçek şeriat uygulanmıyor diyorsun nasıl bir şeriat gerçeği_???
Kuran ahlakını kendi benliğinizde yaşayın buna hiç kimse müdahale edemez..!!!!
Kimse karışamaz ama tüm ülkeyi ilgilendiren devlet işlerine sokmak yanlış olur...
Kim neye inanır buna sen karar veremezsin kimin kafir olup olmadığınıda sen karar veremezsin...Bumu senin Kuran ahlakın insanları kafirlikle suçlamak..???

Zorumuma giden hiçbirşeyde yok...O senin gerçeklerin ..Allahın selameti başına olsun...!!!arkadaşım atatürkten örnek veriyorsunuz ama ben atatürke inanmıyorum.yani verdiği örneğe de inanmıyorum.siz atatürkün nasıl bir insan olduğunu bilişyormusunuzi.işte size söyleyeyim.atatürk ALLAHIN varlığına inanmayan ateist bir kişydi.etimesgut havaalnındaki konuşmasında doğanın kendi kendine varolduğunu bir yaratocıya inanmadığını belitmiştir.şimdi atatürkten şeriatı savunmasını bekliyor musunuz.bir de kimin kafir olup olmadığına karışamayacağımı9 belirtiyorsun.eğer yazımı dikkatlice okusaydın orda kuranın hükümlerine karşı çıkanların kafir olacağını belirttim.yanlış mıyım?

ayvaz58
12.08.2006, 14:42
arkadaşım atatürkten örnek veriyorsunuz ama ben atatürke inanmıyorum.yani verdiği örneğe de inanmıyorum.siz atatürkün nasıl bir insan olduğunu bilişyormusunuzi.işte size söyleyeyim.atatürk ALLAHIN varlığına inanmayan ateist bir kişydi.etimesgut havaalnındaki konuşmasında doğanın kendi kendine varolduğunu bir yaratocıya inanmadığını belitmiştir.şimdi atatürkten şeriatı savunmasını bekliyor musunuz.bir de kimin kafir olup olmadığına karışamayacağımı9 belirtiyorsun.eğer yazımı dikkatlice okusaydın orda kuranın hükümlerine karşı çıkanların kafir olacağını belirttim.yanlış mıyım?
eğer sen bugün bu ülkede yaşayabiliyorsan senin beğenmediğin ama dünyanın örnek aldığı lider Atatürk sayesindedir.eğer bugün caminizden ezan sesi hala yükselebiliyorsa buda beğenmediğin Atatürk sayesindedir.bu ülkede rahatça yaşıyorsan Atatürk sayesindedir.eğer o olmasaydı bugün akdeniz rumlarda marmara yunanlarda iç anadolu başkasında olacaktı...ve sen bugün müslüman olarak doğmayacaktın.Atatürke kimse dil uzatamaz bunu hepiniz anlayın arkadaşım.

öncü nesil
12.08.2006, 14:49
eğer sen bugün bu ülkede yaşayabiliyorsan senin beğenmediğin ama dünyanın örnek aldığı lider Atatürk sayesindedir.eğer bugün caminizden ezan sesi hala yükselebiliyorsa buda beğenmediğin Atatürk sayesindedir.bu ülkede rahatça yaşıyorsan Atatürk sayesindedir.eğer o olmasaydı bugün akdeniz rumlarda marmara yunanlarda iç anadolu başkasında olacaktı...ve sen bugün müslüman olarak doğmayacaktın.Atatürke kimse dil uzatamaz bunu hepiniz anlayın arkadaşım.
Sen sazını çalmaya devam et arkadaşım.Gerisini boşver....:)

Canan58
12.08.2006, 14:55
arkadaşım atatürkten örnek veriyorsunuz ama ben atatürke inanmıyorum.yani verdiği örneğe de inanmıyorum.siz atatürkün nasıl bir insan olduğunu bilişyormusunuzi.işte size söyleyeyim.atatürk ALLAHIN varlığına inanmayan ateist bir kişydi.etimesgut havaalnındaki konuşmasında doğanın kendi kendine varolduğunu bir yaratocıya inanmadığını belitmiştir.şimdi atatürkten şeriatı savunmasını bekliyor musunuz.bir de kimin kafir olup olmadığına karışamayacağımı9 belirtiyorsun.eğer yazımı dikkatlice okusaydın orda kuranın hükümlerine karşı çıkanların kafir olacağını belirttim.yanlış mıyım?
Senin doğruların sana benim doğrularım sana ;bizde dayatma yoktur...Atatürk olmasaydı şimdi ne hallerde olurdun neysee detaya girmeyeyim...!!! Onun ateist olup olmadığı da beni ilgilendirmiyor ki böyle birşey yok oda sizin uydurmanız., Biz insanı insan olarak sever sayarız dini kimliği ile değil...
Neye inanıp inanmadığın beni ilgilendirmiyor git iranda yaşa ozaman bu ülkeyi bize bırakın...
Allah yolunu açık bizden ırak etsin...

Rose
12.08.2006, 15:13
ne şeriatı nerde yaşıyoruz ya da hangi dönemde akıl var mantık var. biz laik ve demokratik türkiye cumhuriyetini kurabilmek için ne savaşlar ne canlar verdik şimdi sende gelmiş şeriat istermisiniz diye saçma sapan bir konu açmışsın. ben bir bayan olarak ne o karaçarşafın içine girmek nede ikinci sınıf bir insan olmak istiyorum. ben laik demokrat özgür bir ülkede yaşamak istiyorum.

sonerk
12.08.2006, 15:16
.atatürk ALLAHIN varlığına inanmayan ateist bir kişydi.

bak heleeeeeee Atatürk dinsizmiş o yüzden de kötüymüş mantığa bak seninki eşine az rastlanır mantık hayranım mantığına yavvvvvvvv avrupanın orta çağda bıraktığı bu mantığı siz nasıl bu güne kadar saklamayı başardınız anlamadım.Atatürk dinsiz olduğu için kötü oluyor inananlarda iyimi oluyor şimdi senin mantığına göre öyle bi insanın iyi olup olmadığını müslüman olmasından çıkarabiliyoruz yani sen müslümansın geç sen dinsizsin dur meselesi ....
o inanan müslüman kardeşlerin iyiydi o yüzdenmi sivasta aydınları yaktı ,çorumda, maraşta insanları katletti doğruya sizin için insan olması değil islam olması önemli bak arkadaşım bizim için bi insanın inaçlı inaçsız ,müslüman ,hıristiyan olması önemli değil dini mezhebi ırkı ne olursa olsun yeterki insan olsun ....

Sizin dilinize doladığınız bi söz vardı mevlananın gel kim olursan gel ister hIrıstiyan ister mecusi ne olursan yine gel diye siz onu gel islamsan ,müzlümansan gele cevirmişsiniz mecusi gelsinde bak ne yapıyorsunuz parçasını bulabiliyormusunuz adamı çiğ çiğ yerler ....

muhammedordusu
12.08.2006, 15:16
arkadaşlar bu olmasaydı yok şöyle olurdu yok böyle olmazdın gibi lafları bırakın.ona bakarsanız osmanlı olmasaydı atatürk olmayacaktı.islam olmasaydı osmanlı olmayacaktı.işin ucu taaa rabbimize kadar gider.rabbimizin takdiri böyle imiş.belki atatürk olmasaydı bi başkası olacaktı.neyse konumuz atatürk değil.konumuz şeriat.canan ablacım sen ne hakla beni bu ülkeden göndermeye çalışıyon.bu ülke senin mi.evet şeriat istiyorum.sırf bu istek yüzünden de kalkıp irana gitmem.öyle ise sende laikliği istiyorsan kalk fransay git.sende de ikinci bir süleynam demirel zihniyeti görüyorum.

barabar
12.08.2006, 15:17
son söz forum yöneticilerinindir elbette ama fikrim sorulursa bu konu kapatılmalı boşu boşuna zama kaybı :thumbdown ...şeriat hiçbir zaman olmayacaktır

chatlakalper
12.08.2006, 15:23
Şeriatı istiyorsanız Suudi Arabistan ne güne duruyor kardeşim, gidin suudi arabistanda yaşayın illa öyle şeriat kuralları istiyorsanız.Bu ülke atatürkçü ve laik kalacaktır daima.Kimse bu ülkenin, bu düzenini yıkamaz.
SONUNA KADAR CUMHURİYET.

Agop
12.08.2006, 15:25

Laiklik yönetim biçimi değildir. Toplum birbirine dini nedenlerle girmesin diye bir önlem ve çağdaş insanların güvencesidir. Şeriatle yönetilen bir ülkede işçiler halen emeklerinin karşılığını alamayabilirler. Sömürü büyük olabilir yani Kapitalist bir ülke olabilir. İnsanlar açlıktan ölebilir bu ülkeye şeriat getrince insanlar mutlu mu olacak? Tüm ekonomik gücünü camiye, dini kurumlara aktaran bir ülke ekonomik altyapıdan mahrum kalır ve ilerleyemez, öncelikle sistemin adını koyalımki daha sonra ne istendiğine karar verilsin. Şeriat'i desteklemiyorum.
altına imzamı basarım.
zaten şu anki yönetiminde şeriatdan pek bir farkı yok. ben şimdiki rejimide beyenmiyorum . asıl eşitlik rejimi sosyalizimdir , komunizm dir

sonerk
12.08.2006, 15:26
arkadaşlar bu olmasaydı yok şöyle olurdu yok böyle olmazdın gibi lafları bırakın.ona bakarsanız osmanlı olmasaydı atatürk olmayacaktı.islam olmasaydı osmanlı olmayacaktı.işin ucu taaa rabbimize kadar gider.rabbimizin takdiri böyle imiş.belki atatürk olmasaydı bi başkası olacaktı.neyse konumuz atatürk değil.konumuz şeriat.canan ablacım sen ne hakla beni bu ülkeden göndermeye çalışıyon.bu ülke senin mi.evet şeriat istiyorum.sırf bu istek yüzünden de kalkıp irana gitmem.öyle ise sende laikliği istiyorsan kalk fransay git.sende de ikinci bir süleynam demirel zihniyeti görüyorum.

senin deden zamanında şeriat vardı o da darda kalınca korkusundan bırakıp kaçtı bu ülkeyi arkasına bile bakmadan. Atatürkte bu ülkeyi bu halkla kurtardı ve yönetimide bu halka veren rejim yani çumhuriyet(demokrasi)getirdi sen hakkını kaybettin taze bitti şeriat dedelerin osmanlı şeriatı hıristiyanlara sattı git ingilizlerden,fransızlardan iste belki verirler alabilirsen bi kaç kiloda bana al parası neyse veririz ne olacak yani vahdettin ingilizlere sattı iingilizlerde bize satar heralde turşusunu vuracak değilleryaaaaaaaa hehehehhehee:clap:

muhammedordusu
12.08.2006, 15:27
bak heleeeeeee Atatürk dinsizmiş o yüzden de kötüymüş mantığa bak seninki eşine az rastlanır mantık hayranım mantığına yavvvvvvvv avrupanın orta çağda bıraktığı bu mantığı siz nasıl bu güne kadar saklamayı başardınız anlamadım.Atatürk dinsiz olduğu için kötü oluyor inananlarda iyimi oluyor şimdi senin mantığına göre öyle bi insanın iyi olup olmadığını müslüman olmasından çıkarabiliyoruz yani sen müslümansın geç sen dinsizsin dur meselesi ....
o inanan müslüman kardeşlerin iyiydi o yüzdenmi sivasta aydınları yaktı ,çorumda, maraşta insanları katletti doğruya sizin için insan olması değil islam olması önemli bak arkadaşım bizim için bi insanın inaçlı inaçsız ,müslüman ,hıristiyan olması önemli değil dini mezhebi ırkı ne olursa olsun yeterki insan olsun ....

Sizin dilinize doladığınız bi söz vardı mevlananın gel kim olursan gel ister hIrıstiyan ister mecusi ne olursan yine gel diye siz onu gel islamsan ,müzlümansan gele cevirmişsiniz mecusi gelsinde bak ne yapıyorsunuz parçasını bulabiliyormusunuz adamı çiğ çiğ yerler ....sonerk arkadaşım ben alevilerin kurana inandığını biliyordum yoksa yanlış mıyım?halbuki kuranını şu ayetini ne kadar çabuk unuttun/yahut biliyor musun?

...muhammed ve yanındakiler kendi arlarında merhametli kafirler karşı ise şiddetlidirler.

candaş
12.08.2006, 15:28
sevgili canlar sizlere sesleniyorum bırakın böyle boş konuları bu insanlarla tartışmaya degmez.cevap yazmaya degmez.sünni arkadas seriatçılık propagandası yapsıo derin boş kuyuya düşmüş avazı çıktıgı kadar bagırsın.şeriatçı arkads sizin ortamlarda alevilerin yazılarına yer verilmez ama bizim ortamımızda sızede yer verilmiş.buda bızım demokratik yapımız.şimdi bızımle şeriatçılıkın ne kadar zıt oldugunu görmüşşündür.sevgi,barış,kardşlik.yoldaşlık,insanl ık bziim ayrılmaz parcalarımızdır....tüm canlara selam sevgiler.boşverin böle boşi konuları canlar.gelin sevgiden dostluktan bahsedelim.

velakad
12.08.2006, 15:32
Her kes yerini bilmeli Türkiye Cumhuriyeti her ne kadar laik düzenle yönetildiği var sayılsada gerici şeriat yanlıları başımızda.Var sayalım ki şeriatla yönetilen bir ülke ve tayyip başta.O halde niçin Karacaahmet Türbesini yıkmaya çalıştı?Peygamber Torununun mezarını yıkmaya çalıştı?Bunun adı şeriat değil bunun adı yobazlık bunun adı yezitlik.Kör beyinler de bunun Allah'ın hükmü olduğunu düşünüyor.E Sizler Haşa Allah' dan daha mı büyüksünüz ki şeriat adı altında insan öldürüyorsunuz....Bunu adı şeriat değil bunu adı yezitlik.......

aşk-ı sabır...

sonerk
12.08.2006, 15:38
sevgili canlar sizlere sesleniyorum bırakın böyle boş konuları bu insanlarla tartışmaya degmez.cevap yazmaya degmez.sünni arkadas seriatçılık propagandası yapsıo derin boş kuyuya düşmüş avazı çıktıgı kadar bagırsın.şeriatçı arkads sizin ortamlarda alevilerin yazılarına yer verilmez ama bizim ortamımızda sızede yer verilmiş.buda bızım demokratik yapımız.şimdi bızımle şeriatçılıkın ne kadar zıt oldugunu görmüşşündür.sevgi,barış,kardşlik.yoldaşlık,insanl ık bziim ayrılmaz parcalarımızdır....tüm canlara selam sevgiler.boşverin böle boşi konuları canlar.gelin sevgiden dostluktan bahsedelim.

evet abi bizde biliyoruz işin aslını ama maksat dalga olsun eğlence olsun iyi oluyor eğlenme açısından sende dene sende baya eğlenirsin .....

muhammed ve yanındakiler kendi arlarında merhametli kafirler karşı ise şiddetlidirler.

muhammet ordusu sana gelince müslüman olsun çamurdan olsun diyorsun yani anladık benden sana tavsiye seb-i arus törenlerinde mevlananın gel yine kim olursan gel sözünü kullanmamanızdır bu sözü sen gel islamsan müslümansan gele çevirmişsin giderde gel kim olursan gel dersen gülünç duruma düşersin ...konyadaki kardeşlerinin düştüğü duruma düşersin gel kim olursan gel ama top sakalla,kot pantolonla,uzun saçla gelme meselesi...

candaş
12.08.2006, 15:53
sevgili can sonerk çok güzel ifade etmişşin.şeriatçı zavallılar ı biraz eglendirelim cevaplarını iyi alıolar.zavallılar şeriat umuduyla yaşıolar işte belki bi gün kafamız kesilir die bekliolar.:) yazık acıyorum adamlara.
madımakı yakan şeriatçılara nalet olsun yezid ordusuna
muhammet de bızım ali de bizim .sevgilerımı sunaruım yolaşlar

Canan58
12.08.2006, 16:01
canan ablacım sen ne hakla beni bu ülkeden göndermeye çalışıyon.bu ülke senin mi.evet şeriat istiyorum.sırf bu istek yüzünden de kalkıp irana gitmem.öyle ise sende laikliği istiyorsan kalk fransay git.sende de ikinci bir süleynam demirel zihniyeti görüyorum.

:laugh: :laugh: :laugh: Hahhahahah keşke bana vize falan ayarla gidip gezeyim Fransayı ...
Süleyman Demirel zihniyetimi :laugh: :laugh: :laugh: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: hay sen çok yaşa emii....

sonerk
12.08.2006, 16:08
sevgili can sonerk çok güzel ifade etmişşin.şeriatçı zavallılar ı biraz eglendirelim cevaplarını iyi alıolar.zavallılar şeriat umuduyla yaşıolar işte belki bi gün kafamız kesilir die bekliolar.:) yazık acıyorum adamlara.
madımakı yakan şeriatçılara nalet olsun yezid ordusuna
muhammet de bızım ali de bizim .sevgilerımı sunaruım yolaşlar

evet abi şeriatmı kaldı bu çağda bu kafa şeriat iyidide neden osmanlı ülkeyi bırakıp hıristiyanlara kaçtı ...muhammetordusu diyorki atatürk dinsizdi o yüzden sevmem Atatürkü diyor Atatürk dinsizdide senin dedelerin olan osmanlı çokmu dinliydi hıristiyanlara sattı bu ülkeyi o dinsiz dediğin Atatürk ne yaptı dededin sattığı ülkeyi dinsizlerin elinden alıp herkese inanç özgürlüğü tanıYAN LAİK düzen getirdi ...Adam dinini ülkesini satarken bişey yok Atatürk satılan ülkeyi kurtarırken çok şey oluyor dinsiz oluyor allaha beş vakit secde ederken birazda akıl isteyin allah aşkına yuuh yani bi insan bu kadarmı at gözlüğüyle bakar olaya tövbe tövbe adamı dinden imandan çıkarırlar....

muhammedordusu
12.08.2006, 16:10
işte aleviler darda kalınca böyle yapıyorlar.yok ya eğlenmeymiş.şuna verecek cevap bulamıyoruz o yüzden eğlenmeyi ortaya attık desenize.asıl kim kiminle eğleniyor göreceğiz.bu arada moderatörlerin çifte standardı kendini gösteriyor.şeriat haktır ama istemeyenler ...

Şoreş
12.08.2006, 16:13

Kusura bakma ama neden bu kadar din hastasısınız?

Şafii sin değil mi? Sizi anlamak çok güç.... Bu kafa yapısından kurtulun artık.

Cumhuriyeti size bırakmayacağız !

HZ Muhammed olsaydı böyle Müslümanlardan utanırdı..

Canan58
12.08.2006, 16:22
işte aleviler darda kalınca böyle yapıyorlar.yok ya eğlenmeymiş.şuna verecek cevap bulamıyoruz o yüzden eğlenmeyi ortaya attık desenize.asıl kim kiminle eğleniyor göreceğiz.bu arada moderatörlerin çifte standardı kendini gösteriyor.şeriat haktır ama istemeyenler ...

Avatarınada yazdığın gibi nefret edilen diye kendi kendini düşürdüğün duruma bak...Ne nefreti ne kini soru sordun cevapladık...Sana karşı hiçbir saygısızlığımız olmadı...Cevapların yeterli ise konu kapansın...
Bu konu kişiselleşmeye başladı sayın mod arkadaşlardan rica edelim kapatsınlar...

sonerk
12.08.2006, 16:26
allah allah heheheeehehe demek söyleyecek laf bulamadık bizde dalgaya aldık seni öylemi hehhehehheeehe evet o şeriatın keskin kalemi karşısında boynumuzu eğdik kesmeni bekliyoruz söyleyecek laf bulamıyorum mum oldum karşında heeheehee

ne dedinde biz o kadar şey söyledik tık yok konuşuyon yuvarlak yuvarlak şeriat isterim şeriat isterim istersinde neymiş bu şeriat bi anlatsana ....şeriat istiyorsan dedik hakkını kaybettin osmanlı onu gevur dediği adamlara sattı git onlardan iste bizden niye şeriat istiyon taze bitti kalmadı buralard şeriat ya gir dedenin sattığı adamlardan iste ya da suudi arabistandan iste bak kaçırdın adam gelmişken biraz isteseydin sana verirdi ne de olsa din kardeşisiniz lübnandakiler filistindekiler din kardeşleri değil çünkü onlar darda kaldı düşenin dostu olmaz ama seb şeriat istiyorsunya o yüzden seni kabul eder din kardeşliğine hadi canım hadi canım suudi arabistana git getir şeriatı ilk secde edende ben olacağım sana şeriat isterük şeriat isterük hehehehehe

candaş
12.08.2006, 16:29
muhammet ordusu ırkçılık yapıyorsun.aleviler böyle şöyle dersen ortam gerginleşir.şeriatçısın tamam hadi türkiyeye şeriat getir bakalım sen yüce adamsın senin lafınla şeriat gelecek bu ülkeye nede olsa.bizim alevi inancımızda kin,nefret.cebir.şiddet te yer yoktur.barış kardeşlik vardır sevgi vardır.koçum hayattan zevk almaya bak yoksa çok istediğin o şeriat senin üstünde uygulanabilir...laik cumhuriyet burası...
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
muhammet ordsu senin istediğin şey alevilerin canı madımakta yaptınız gibi.ama koçum şunu unutma biz 37 gider 37000 geliriz.burası sanal alem burada kimse kimseye hakaret etmesin.sen cevaplarını aldın cok iyi.sana son sözüm aldıgın nefesi eleştirme...

ayvaz58
12.08.2006, 17:55
Sen sazını çalmaya devam et arkadaşım.Gerisini boşver....:)
sen kendi işine bak arkadaşım ben ne yapıp ne yapmayacağımı sizin gibilere soracak değilim haddini bil ona göre konuş

yusufçukgecegez
12.08.2006, 18:03

şeriat senin anlattığın gibi bişey değil arkadaşım.şeriat islami düzen demek.şeriate göre,insanlar çalıştıklarının karşılığını mutlaka alırlar.çalıştırdığı işçiye hakkını fazlasıyla ödemeyen işveren,kul hakkı yemiş olur.hem şeri hükme göre suçlu olur,hemde kul hakkını yemenin hiçbir affı yoktur ahiret gününde.herkez birbirine hakkını helal etmek zorundadır.her zengin malının bir kısmını ,fakir olanlara dağıtmak zorundadır.ayrıca daha fazlası teşvik edilir.her fakiri kollayan allah katında mükafatlandırılr.her müslüman çevresindeki insanları gözetip kollamak zorundadır.en üstün vasıflı müslüman,malını mülkünü camiye aktaran değil,mümkün olduğunca çok insana yardımda bulunandır.şeriat en güzel şekilde hz muhammet zamanında uygulanmıştır.sonraki hali bozulmuş halidir ve şeriatle alakası yoktur.şeriatin bugün uygulanmasını desteklemiyorum.çünkü insanlar şeriat adı altında başka bir düzen kuracaklardır.sedece toplum yaralarının sarılması adına seriatten faydalanılabilir.buda en basit anlamda zekattır.zengin malının bir bölümünü zekat olarak muhtaçlara vermek zorundadır.şeriat bunu gerektirir.senin söylediğinin şeriatle alakası yok.bugün türkiyeninde şeriate ihtiyacı yok.

sonerk
12.08.2006, 18:10
şeriat ve bütün ideolojilerin amacı belli bi sınıfın (elit) çıkarlarını koruyup diğer sınıftan olan insanları kendi çıkarları için kullanmaktır...ŞERİATında yapacağı orta çağda din adamlarının yaptığı gibi din alimlerinin çıkarlarını koruyup diğer insanları sömürmek olacaktır bütün ideolojiler dinler insanların iyiliğini refahını savunuyorlar ama hangi biri bunu yapıyor hiç biri ŞERİAT da geldiğinde olacağı bu elit müslümnların haklarını savuncaklar müslüman olmayanlarsa yandı bırakalımda diğer ideolojiler müslüman olmayan elit sınıfın çıkarlarınıda korusun değilmi ....

yusufçukgecegez
12.08.2006, 18:32
şeriat ve bütün ideolojilerin amacı belli bi sınıfın (elit) çıkarlarını koruyup diğer sınıftan olan insanları kendi çıkarları için kullanmaktır...ŞERİATında yapacağı orta çağda din adamlarının yaptığı gibi din alimlerinin çıkarlarını koruyup diğer insanları sömürmek olacaktır bütün ideolojiler dinler insanların iyiliğini refahını savunuyorlar ama hangi biri bunu yapıyor hiç biri ŞERİAT da geldiğinde olacağı bu elit müslümnların haklarını savuncaklar müslüman olmayanlarsa yandı bırakalımda diğer ideolojiler müslüman olmayan elit sınıfın çıkarlarınıda korusun değilmi ....

gerçek şeriatte,elit müslüman diye bişey yoktur.herkez eşittir.sadece takva yönünden üstünlük vardır.seriat din adamlarının çıkarlarını korumaz,aksine en büyük sorumluluğu onlara verir adaletli davranma konusunda.bir yönetici her yaptığından sorumludur.en küçük bir adaletsizliğin hesabı ahiret gününde ondan sorulacaktır.vede şeriat mahkemelerinde.müslüman olmayanların haklarıda kutsaldır.hiç bir müslüman,bir gayri müslümden ,adalet bakımından öncelikli değil,aynı kefededir.asıl şeriat yani kuranın şeriatı budur.bugün şeriat isteyenlerin bu şeriatı uygulayabileceklerine bende katılmıyorum.tüm ideolojileri ve inanç sistemlerini kendi çıkarına kullanmayı beceren insan.şeriatıda kendi çıkarlarına göre uygulayacaktır elbet.

eylem aktan
12.08.2006, 18:35
Ya Ben Anlamiyorum HİÇ Bİr Konu YokmuŞ Hep Ayni Konu Alevİlİk
Neden Hap Ayni Konular KonuŞuluyor? Neden ????

Asli
12.08.2006, 18:39
tabiki hayır...

Haci
12.08.2006, 18:46
Avatarınada yazdığın gibi nefret edilen diye kendi kendini düşürdüğün duruma bak...Ne nefreti ne kini soru sordun cevapladık...Sana karşı hiçbir saygısızlığımız olmadı...Cevapların yeterli ise konu kapansın...
Bu konu kişiselleşmeye başladı sayın mod arkadaşlardan rica edelim kapatsınlar...

Sevgili canan muhammedordusu denen bu kimliği belirsiz şahıslarla muhatap olmamanızı size tavsiye ediyorum. Bir diğeride manifesto denen ahlaksızdır..Bu şeriatçı(sapık ruhlu) yobazlar utanmadan bana küfür etmeyide ihmal etmiyorlar..Bu şeriat isteyn yobazları tüm forum tanısın istiyorum..Yazıklar olsun bu şeritçılara.

Büyük bir şok geçiriyorum..Bu yobazlar özel mesajla olsun forum önünde dahi küfrettiler..Soruyorum sana bu ahlakszı yobazların cezası süresiz forumdan uzaklaştırma değilde nedir.?

Hiç kimsenin kalbini kırmak asla istmeme..Hele hele küfretmeye dilim asla varmaz..Fakat müslüman küfretmez diye mangalda kül bırkamayan şeriatçılara en büyük küfürleri ve ahlaksızlıkları yapmada ellerine kimse su dökemez.
Kahrolsun şeriat
Yaşasın kemalizm..

sonerk
12.08.2006, 18:47
Sayın yusufçukgecegez evet islam seninde değin gibi belli bi zümrenin değil tüm müslümanların çıkarlarını savunuyor burda bi parantez açalım(müslüman olmayanların durumu ne olacak ya canın ya da müslümanmı olacaksın deyilecek neyse o başka konu) aslında ikimizde aynı şeyi söylüyoruz din olsun ideoloji olsun hepsi insanın iyiliğini istiyor buna şeriatta dağil ama hiçte böyle olmuyor herkes kendi düdüğünü öttürüyor AMA YİNEDE KURTULUŞ İSLAMDA heheheheehee

yusufçukgecegez
12.08.2006, 20:40
Sayın yusufçukgecegez evet islam seninde değin gibi belli bi zümrenin değil tüm müslümanların çıkarlarını savunuyor burda bi parantez açalım(müslüman olmayanların durumu ne olacak ya canın ya da müslümanmı olacaksın deyilecek neyse o başka konu) aslında ikimizde aynı şeyi söylüyoruz din olsun ideoloji olsun hepsi insanın iyiliğini istiyor buna şeriatta dağil ama hiçte böyle olmuyor herkes kendi düdüğünü öttürüyor AMA YİNEDE KURTULUŞ İSLAMDA heheheheehee

sayın soner k.şeriatte müslüman ve gayri müslim,eşittir(üstünlük ahiret günündedir).kimseyi müslüman değil diye ezemezsin.haksızlık ve adaletsizlik yapamazsın.müslüman olmayanın canına kasdedemezsin.(cana kasıt olmadıkça)fakat şuda vardır.bir müslüman yardım yapacaksa,ilk önce müslümana yapar.sonra gayri müslüme.fakat artık bunuda aşmak gerek.bütün insanlar eşit olmalı.inanç,milliyet gözetmeksizin.kurtuluş insanda aslında.ne zamanki insanlar kendi fikirlerini körü körüne savunmazlar,kendi ideolojik eksikliklerini başka ideolojilerin iyi yanlarıyla tamamlayabilirler,işte o zaman kurtulmuş olurlar.teşekkürler.mütabıkız.

agareiş
12.08.2006, 20:47
evet yine burada dini ve islamı alet etme çabaları güdülüyor.tabiki laik ve demokratik bir düzen içinde yaşamak gayemiz.bırakında şeriati insanlar kendi içinden yaşatsın.ve öyle devam etsin.zaten şu anki yönetimde şeriat gütme politikası izliyor.biz yinede ipleri bırakmayalım her zaman sahip çıkalım,laik ve demokratik ülkemize.

muhammedordusu
12.08.2006, 20:56
bana bakın haci bey ben hiç kimseye özel mesajla küfretmedim.bizi sapık durumuna da düşürme.asıl ahlaksızlık kendi,sini yaratan rabbini tanımamak onu çeşitli izmlerle veya laiklikle insanlardan soğutmakve de ALLAHIN yeryüzündeki tasarruf hakkını hiçe saymaktır.eğer bana karşı biriniz daha böyle küfürlü konuşursa bende sizin seviyenize inmek zorunda kalacağım.alevi malevi de dinlemem.sözde alevilik islamın özüymüş,herkese hoşgörü gösterirmiş,hepsi palavra.buradaki alevilerin çoğu ateistlerden etmedikleri kadar sunnilerden nefret ediyorlar.istisnalar var tabi..

KomünistAlevi
12.08.2006, 21:10
bana bakın haci bey ben hiç kimseye özel mesajla küfretmedim.bizi sapık durumuna da düşürme.asıl ahlaksızlık kendi,sini yaratan rabbini tanımamak onu çeşitli izmlerle veya laiklikle insanlardan soğutmakve de ALLAHIN yeryüzündeki tasarruf hakkını hiçe saymaktır.eğer bana karşı biriniz daha böyle küfürlü konuşursa bende sizin seviyenize inmek zorunda kalacağım.alevi malevi de dinlemem.sözde alevilik islamın özüymüş,herkese hoşgörü gösterirmiş,hepsi palavra.buradaki alevilerin çoğu ateistlerden etmedikleri kadar sunnilerden nefret ediyorlar.istisnalar var tabi..
Çok faşist gördüm seni...çok şeriatçı gördüm seni....alevi malevi dinlemem diyede konuşamazsın burası alevilerin formu..kendinize yobazlık yapcak yer arıyosanız burası yanlış yer..konuşma üslubunada dikkat et...ateist dediklerinde kimlermiş acaba çok merak ettim...sol görüşlü aydın görüşlü olupta şeriatı kabul etmeyen kişilere mi ateist diyosun .......

candaş
12.08.2006, 21:25

faşist seni anca kin kusarsın.alevi malevi dinlemem dersen yanlış yaparsın.sanal alemde delikanlılık yapma gel buluşalım senle ciddiyim oturup konuşucaz benimde şeriatcı arslarım var ama senın gıbı diler.tamma bulasalım?

muhammedordusu
12.08.2006, 21:39
kardeş kendini ne sanıyorsun .korkacağımı mı sandın gel istersen bulusalım

Balta
12.08.2006, 22:00
kardeş kendini ne sanıyorsun .korkacağımı mı sandın gel istersen bulusalım

demek şeriat gelince böyle birşey olacak.

Konu kapanmıştır.

Baştan yanlıştı Alevilere şeriat istiyormusun diye sormak çok yanlıştı ve bu noktaya geleceği kesindi. Sabır fazlasıyla zorlandı.