Orijinalini görmek için tıklayınız : Pkk'lilar Ellerini Ceksinler Alevilerden Yeter Artik!!!

GencKaptan
28.09.2005, 12:54
Ya bu nedir ya arkadaşlar alevilik siyaset değildir,ve pkk lılar bizlerden elerini ceksinller artık bu nedir ya yeter artık buramıza kadar geldi amacları bizleri kendi taraflarını cekmeye calışıyorlar ve bunu yaparkende adeta bazı kürt alevilerini kullanıyor malesefki bunların oyunlarına gelmeyelim lütfen,bu ülke bizim bu ülkenin kurucuları bizik alevi dedelerinin yolundan dönmeyelim!!!

Birde size bişi anlatmak istiyorum,bizede zamanında lisedeyken bir hocamız anlatmıştı o hacamızda sünnidir.

"Neyse işde bize anlatıyor diyor ben bi akrabamı görmek için Paluya gidiyor,ziyaret amaclı bildiğiniz gibi Paluda silme kürd koyu sünnileridir,neyse anlatıyor bize hocamız diyor pkk ile konu gecti lafda,hocamız soruyor hısımına bırakın bu işleri neden pkk ya yandaşlık yapıyorsun,hocamızın akrabasıda söylüyor pkk geldiği zaman bu ülkeye ŞERİAT gelenecek Ondan bizim yandaşlığımız ondan diyor"

demem o ki pkk koyu dinciye yobaza diyor ben şeriat getirecem,
Sosyalizimi savununada pkk, ben sosyalizimi özgürlüğü getirecem diyor,yani her kesimi zafı olduğu yerden kullanıyor.

Canlar peki sizlerin bu konuda hakkında söylemleriniz nelerdir?

saygılar.

GencKaptan
29.09.2005, 07:10
sizlerinde bu konu hakkında düşüncelerinizi paylaşabilirmiyim

dedesultan
29.09.2005, 15:20
@GencKaptan
malesefki arkadasim aleviligi kullaniyorlar
bende size bu konuda katiliyorum
alevilik pkk cilik deyildir
lütfen yetisen genclerimize bunlari ögretelim bu ülke bizim
kaptirmayalim ülkeyi
kendini bilmez bagzi güya milliyetcilere

zapatistas
29.09.2005, 18:51
evet katılıyorum bunu internet üzerindende yapiyorlar eger sitenin ismini vermek uygunsa verebilirim özel bir bölüm açmışlar alevi genclerini ordan kendilerine çekmeye calışıyorlar yapabilecek arkadaslar warsa eger hacklesinler yada çökertsinler siteyi ben pek anlamıyorum

GencKaptan
29.09.2005, 19:05
evet katılıyorum bunu internet üzerindende yapiyorlar eger sitenin ismini vermek uygunsa verebilirim özel bir bölüm açmışlar alevi genclerini ordan kendilerine çekmeye calışıyorlar yapabilecek arkadaslar warsa eger hacklesinler yada çökertsinler siteyi ben pek anlamıyorum

dostum o sitenin adresini a l e v i h a c k.com foruma yaz ordaki arkadaşlar yardımcı olurlar inşallah,yada o siteyi buraya yaz ben onlara ileteyim. ok

zapatistas
29.09.2005, 19:12
sitenin adı www.kurtulus-online.com (http://www.kurtulus-online.com) bi zahmet icabına bakıversin arkadaslar

MarineEngineer
29.10.2005, 19:00
Dediin gibi Alevilik bir siyaset deildir.Bunu yapanlar gercekten bu işi ii biliyorlar.insanları sızladığı yerinden vuruyorlar.

izmirksk
30.10.2005, 14:39
terör çok çeşitli şekillerde olabilmektedir.bebeklere,çocuklara kurşun sıkan,diri diri insan yakanlar,bunları yapanlar faşist ise statüko tarafından kahraman ilan edilmekte ama başkaları yapınca terörist olmakta.apoya bebek katili diyorlar ama maraşta bebekleri alnından duvara çivileyenler meclise kadar gidiyor.ve kahraman! oluyorlar.sizce bunların hepsi birden terörist değil mi.
bence pkk gibi terör faaliyetleri içinde bulunan ve türkiye de birileri tarafından korunan beli makamlara gelen ve getirilerden sayısız(faşist) insan var.terör ,korku salmaksa bu hepsinin ortak paydası.
alevi kültürünün ve gençlerinin pkk ya çekilebileceğini sanmam.aleviler bu konuda duyarlıdır.ama okullarda öğretilen sünni islam(özellikle türk-islam sentezi yolu ile) milliyetçi bir islam anlayışı ile alevi gençlerinin kandırılmaya,asimile edilmeye çalışıldığını söyleyebiliriz.bunu yapan devlet politikası olunca gençler yaşadıkları ülkede asimilasyona karşı zor anlar yaşayabilmekte.

Alevimen
30.10.2005, 14:55
terör çok çeşitli şekillerde olabilmektedir.bebeklere,çocuklara kurşun sıkan,diri diri insan yakanlar,bunları yapanlar faşist ise statüko tarafından kahraman ilan edilmekte ama başkaları yapınca terörist olmakta.apoya bebek katili diyorlar ama maraşta bebekleri alnından duvara çivileyenler meclise kadar gidiyor.ve kahraman! oluyorlar.sizce bunların hepsi birden terörist değil mi.
bence pkk gibi terör faaliyetleri içinde bulunan ve türkiye de birileri tarafından korunan beli makamlara gelen ve getirilerden sayısız(faşist) insan var.terör ,korku salmaksa bu hepsinin ortak paydası.
alevi kültürünün ve gençlerinin pkk ya çekilebileceğini sanmam.aleviler bu konuda duyarlıdır.ama okullarda öğretilen sünni islam(özellikle türk-islam sentezi yolu ile) milliyetçi bir islam anlayışı ile alevi gençlerinin kandırılmaya,asimile edilmeye çalışıldığını söyleyebiliriz.bunu yapan devlet politikası olunca gençler yaşadıkları ülkede asimilasyona karşı zor anlar yaşayabilmekte.

izmirksk katılıyorum çok güzel yazmışsın..

tunc2
30.10.2005, 17:49
Evet arkadasim ilk önce böyle bir konu actigin icin seni tebrik ederim bende bu ikilem icindeyim kürtlük ve alevilik bunlar bence taban tabana zit iki konu bir kürt bence bir alevinin kanini icse doymaz bizi insan olarak bile görmeyen bizim elimizden birsey yemiyen kesdigimiz kurbani bile haram olarak gören bir irkla bizim ne gibi bir bagimiz olabilir belki bazi arkadaslar bunlari yazdigim icin beni alevi fasisti olarak adlandirabilir ama bazi arkadaslar diyorki dersim kürdistanin gülü olacak eger biz türk bayragi altinda degilde kürt bayragi altinda yasasaydik inanin bana belkide tarihimizda hatirlamamiz gereken iki tane degil bir cok sivas ve maras olaylari olacakti sayet kürt bayragi altinda yasamis olsaydik su an belkide osmanlinin bize yaptigi soykirimdan daha büyük bir soykirim yapilmis olacakti kürtler tarafindan.Ben askerligimi batmanda yaptim kimsenin dedigini degil kendi gördüklerimi yazicam bir gün operasyona ciktik ve bu köy yakma olaylari askerlerin köylülere nasil davrandiklari hepsini kendi gözlerimle gördüm hepsi dogru ama bir gercek daha var teröristlerin köylülere nasil davrandiklari inanin bana onlarda askerlerden farkli degil bu yüzden diyorumya ha kel hasan ha keceli hasan fark yok bu yüzden alevilik ve pkk taban tabana zit sadece kullaniliriz ve sonra bir kenara atliliriz bence kürtcülük =fasizim kürtcülügün oldugu yerde alevilik yoktur arkadas kim ne derse desin eger aksini iddia eden varsa gelsin tartisalim

mustimercan
30.10.2005, 20:09
haklisin tunc2 kurtcülülügü savuna kürdistani savunan kisiyle alevi,nin isi olmamasi gerektigini düsünüyorum bende...

izmirksk
30.10.2005, 20:25
bir irkla bizim ne gibi bir bagimiz olabilir belki bazi arkadaslar bunlari yazdigim icin beni alevi fasisti olarak adlandirabilir ama bazi arkadaslar diyorki dersim kürdistanin gülü olacak eger biz türk bayragi altinda degilde kürt bayragi altinda yasasaydik inanin bana belkide tarihimizda hatirlamamiz gereken iki tane degil bir cok sivas ve maras olaylari olacakti sayet kürt bayragi altinda yasamis olsaydik su an belkide osmanlinin bize yaptigi soykirimdan daha büyük bir soykirim yapilmis olacakti kürtler tarafindan.
varsayımlarla bir toplum karalanamaz

tunc2
30.10.2005, 20:48
varsayımlarla bir toplum karalanamaz

ben insanlari dilleriyle dinleriyle irklariyla asla ayirmam ama bunlarda gercek varsayim degil birde bir seyi alirken lafin hepsini al yarisin degil olurmu dostum

burayi okumani isterim kardes

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=1149&highlight=k%FCrtler

kızılırmak77
30.10.2005, 21:26
merhaba ben kızılırmak77 Anadolu Alevileri inanç olarak tamamen eski Türk kültürünün inanç sistemini yaşamaktadır.Pir Sultandan,Hacı Bektaş Veli'den günümüze kadar yaşayan Alevi ozanları ve Erenleri Türkülerini,deyişlerini,şiirlerini,semahlarını Türkçe olarak yazmışlardır.Ve şu anki kürtçe diye tabir edilen dil eski Türkçe,Farsça ve Latincenin karışımı bir lehçedir.Bir dilin dil olabilmesi için gramerinin olması gerekir ve kürtçeninde grameri yoktur.Şuda bir gerçekki gerçek Türkler biz ALEVİLERİZ

onurtt
30.10.2005, 23:42
Kürt olmak eşittir PKKlı olmak gibi bir anlayış var bu yanlış bir insan Kürt olabilir bence burada sorun yok ama PKKlı ise o zaman var işte sorun...Zira Türkiye'de PKKlı olmayan birçok Kürt kökenli vatandaş var hatta şuan da bir sürü bakan ve milletvekili sayılabilir....Milli Eğitim bakanı, içişleri bakanı vs.. vs...

tunc2
30.10.2005, 23:45
ya dostum tabiki sen haklisin biz ama burda normal kürtlerden degil pkk li kürtlerden bahsediyoruz aslinda kürtlerdende bahsetmiyoruz kandirilmak istenen alevilerden bahsediyoruz kürtlügün ve aleviligin ayri kurvarlarda oldugundan bahsediyoruz

onurtt
31.10.2005, 00:25
Genelde Tunceli civarı dışında ilgi görmüyorlar benim bildiğim, ne bileyim Çorum, Sivas, Maraş gibi sembol illerden ben duymadım bunlara sempati duyan varsa da bir elin parmaklarını geçmez....

hasan1
31.10.2005, 10:21
selam

Kürt olmak eşittir PKKlı olmak gibi bir anlayış var bu yanlış bir insan Kürt olabilir bence burada sorun yok ama PKKlı ise o zaman var işte sorun...Zira Türkiye'de PKKlı olmayan birçok Kürt kökenli vatandaş var hatta şuan da bir sürü bakan ve milletvekili sayılabilir....Milli Eğitim bakanı, içişleri bakanı vs.. vs...

beyler burasi alevi forumu buraya kürte olsa tütkte olsa alevi olan yazabilir yalniz tüm kürtleri pkk li ilan etmeyin bütün türkleri mhp li ilan edilmez politika yapacaksaniz meclise gidin muhalefet olusturun eyer
pkk li ariyorsaniz kuzey iraktalar sanirim sorununuz varsa orada haledersiniz alevi forumunda deyil insanlari birbirine düsürmeyin hakinizin olmadigini düsünüyorum ikide bir kürt sorunu buraya tasimayin
alevilik hakinda bildiginiz varsa paylasin saygilar

onurtt
31.10.2005, 12:11
selam

yalniz tüm kürtleri pkk li ilan etmeyin

Benim yazdığımı istersen bir daha oku ben Kürt eşittir PKKlı anlayışı var ama bu yanlıştır dedim üstüne bir de bu ülkede PKKlı olmayan hatta devleti dahi yöneten bir sürü Kürt kökenli vatandaş var dedim....

Bir daha anlatayım her Kürt PKKlı değildir, aksine örneğin şuan ki bakanlar kurulunda dahi bir sürü Kürt kökenli vatandaşımız var...

Yok yok bir daha yazayım bütün Kürtleri PKKlı ilan etmek gibi genel bir yanılgı var ancak ben bun katılmıyorum, lakin birçok Kürt kökenli vatandaş ülke yönetiminde....

dilket
31.10.2005, 12:52
Devrimci Deniz Gezmiş'in Dediği Gibi ''faşizme ölüm Halklara Hürriyet'' Işin özü Bundan Ibarettir. Boş Konuşupta Insanlarin Kalbini Incitmeyin!

izmirksk
31.10.2005, 15:43
ben insanlari dilleriyle dinleriyle irklariyla asla ayirmam ama bunlarda gercek varsayim degil birde bir seyi alirken lafin hepsini al yarisin degil olurmu dostum

burayi okumani isterim kardes

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=1149&highlight=k%FCrtler
arkadaşım hem diyorsun ki kürt bayrağıaltında yaşasa idik tarihimizde bir çok maraş olayları olurdu çorum olayları olurdu vs..bende diyorum ki bu olmamış bir şeydir.varsayımlarla hareket edilmez.
bu delil olmaz.asla delil oluşturmaz.bir sünni de çıkıp aleviler iktidar olsa idi hepimizi keserlerdi diyebilir(maalesef kimi sünnilerin böyle dediğini duydum.aleviler başta olsa hepimizi keserlerdi diyenlerde çıktı.seninkide onun benzer bir versiyonu).bu tip şeyler yani olmamış şeyler varsayımdır.
şu olsa idi bu olurdu, bu olsa idi şu olurdu yaklaşımı yanlış.ne olmuşsa onu söylemek ve o zeminde tartışmak lazım.
aksi akdirde halam annesinden erkek doğsa idi amcam olurdu ama doğmamış işte.
mışlarla-mişlerle, toplumlar/ırklar/mezhepler arası fikir yürütülemez.

dilket
31.10.2005, 16:09
merhaba ben kızılırmak77 Anadolu Alevileri inanç olarak tamamen eski Türk kültürünün inanç sistemini yaşamaktadır.Pir Sultandan,Hacı Bektaş Veli'den günümüze kadar yaşayan Alevi ozanları ve Erenleri Türkülerini,deyişlerini,şiirlerini,semahlarını Türkçe olarak yazmışlardır.Ve şu anki kürtçe diye tabir edilen dil eski Türkçe,Farsça ve Latincenin karışımı bir lehçedir.Bir dilin dil olabilmesi için gramerinin olması gerekir ve kürtçeninde grameri yoktur.Şuda bir gerçekki gerçek Türkler biz ALEVİLERİZ
senin dünyadan haberin yok istersen ben sana kolilerce, ansiklopediler halinde gramer sunabilirim. birde bir halki yok edercesine yok böyle bir dil felan dersen kendi kendinle celiskiye düsmüs olursun.bu kadar ucuz yorum yapildigina sasiriyorum! birakin herkes kendi halinde yasasin neden asimile etme gibi bir caba icindesiniz?

izmirksk
31.10.2005, 16:16
ya dostum tabiki sen haklisin biz ama burda normal kürtlerden degil pkk li kürtlerden bahsediyoruz aslinda kürtlerdende bahsetmiyoruz kandirilmak istenen alevilerden bahsediyoruz kürtlügün ve aleviligin ayri kurvarlarda oldugundan bahsediyoruz
türkler ve aleviler ne kadar ayrı kulvarda ise kürtler ve alevilerde o kadar ayrı kulvardadır.
biz aleviler hiç biri ırkı üstün ırk olarak almayacağımız gibi hiçbir ırkıda kötülemeyiz.
türk,kürt,arap,zaza ve dünyanın tüm ırklarına binlerce selam.
alevi toplumunda ırkçılığa yer yok

Ceyhun
31.10.2005, 17:31
Zamanında Alevimen "Forumumuzda PKK ile ilgili her türlü konu yasaktır." gibi bir açıklama yapmıştı. Ne forumumuzun ne de Alevi toplumunun PKK ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Ne niyeti PKK propogandası yapmak isteyen Kürtçüler, ne de anti-PKK diye her türlü muhalif fikre saldıracak faşistler ne Aleviler ne de forumları üzerinden propoganda şansı tanımayacağız. Bu konuda verilmek istenen PKK karşıtı propoganda yeterince verilmiştir. Konu sapmaya başladı. Ve ayrıca tekrar tekrar aynı noktalar tartışılıyor gibi geliyor. Konuyu kapatıyorum. Mesaj verilmiştir.