Orijinalini görmek için tıklayınız : Ahmet Kaya'nın ismini bile barındırmıyorlar artık.

cagdascetin
21.07.2006, 12:58
Ahmet Kaya Parkı'na jandarmadan engel

Adana'nın Yakapınar beldesinde DTP'li belediyenin "Amed" ve "Ahmet Kaya" adını verdiği iki parkın açılışına jandarma izin vermedi. Görevliler tabeladaki Ahmet Kaya yazısını sildi.

Adana'nın Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Belde Belediyesi'nin yaptırdığı parklara, Diyarbakır'ın eski ismi olan "Amed" ve "Ahmet Kaya" isminin verilmesi tartışmalara sorun oldu. Bugün saat 10.00'da açılacak olan parklarının açılış töreni jandarma engeline takıldı.

Açılış iptal oldu
Siyasi krize neden olan parklarının açılışı bugün Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı Ahmet Türk'ün katılımıyla yapılacaktı. Ancak Yüreğir Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanı Osman Keser'i arayarak parkın açılmaması ve her iki adın levhalardan çıkartılması talimatı verdi. Bunun üzerine görevliler üzerinde "Yakapınar Belediyesi Ahmet Kaya Parkı" yazısının bulunduğu levhadan Ahmet Kaya adını çıkarttı. Levhanın üzerinde sadece "Yakapınar Belediyesi" yazısı kaldı. Yakapınarı Belediye Başkanı Osman Keser ise, "Yasal engeller var. Bunları çözdüğümüz zaman parkımızı açacağız. Aynı isimle açmayı düşünüyoruz" dedi.

Ahmet Kaya bir konuşmasında;"Benim için asla bu vatanı sevmiyor demesinler ben bu vatanı Edirne'den Kars'a kadar her karış toprağını seviyorum."

Artık bu tür kişiler ne derece olmuşsaki ülkede onun ismini bile barındırmıyorlar çok üzülüyorum çok.

Bilgi:
Haber tarihi:16 Temmuz 2006 3:41
Haber kaynağı:http://www.ahmetkaya.com/yazi/ahmet-kaya-parkina-jandarmadan-engel

Daha ayrıntılı bilgiyi yukarıdaki link'ten alabilirsiniz.

kolpa
21.07.2006, 13:32
ya evet,cep telefonu melodilerinde adamın şarkıları üzerinden para kazanıyorlar bi yandan da b.k atıyolar.insanın hayatı bu kadar mahvediliebilir,mezarında bile bu kadar rahatsız edilir.anlamıyorum mhplilerin bile dinledii kişinin niye ismiyle park yapılması bu kadar rahatsız ediyor ki.

cagdascetin
21.07.2006, 13:43
ya evet,cep telefonu melodilerinde adamın şarkıları üzerinden para kazanıyorlar bi yandan da b.k atıyolar.insanın hayatı bu kadar mahvediliebilir,mezarında bile bu kadar rahatsız edilir.anlamıyorum mhplilerin bile dinledii kişinin niye ismiyle park yapılması bu kadar rahatsız ediyor ki.

Sn.Kolpa bunu en iyi Yusuf Hayaloğlu açıkladı.

aisik
21.07.2006, 13:54
evet bukadar da acımasız olmaz bu adam kine ne yaptı ki bu kadar tepki aldı.
bianda vatan haini ilan edildi.neden anlamadım

cagdascetin
21.07.2006, 13:56
evet bukadar da acımasız olmaz bu adam kine ne yaptı ki bu kadar tepki aldı.
bianda vatan haini ilan edildi.neden anlamadım

Sn.Aisik bu ülkede Halkı adına bişeyler yapmaya çalışanlar genelde vatan haini ilan ediliyor.Nazım Hikmet mesela veya M.Kemal Atatürk.

huseyn
21.07.2006, 17:54
bi de bunlara ilave sarı sıcak adlı programda kıraç denen şarkıcı ahmet kayamızın "bir veda havası" şarkısını okudu ama ahmetimizden en ufak bir söz bile etmedi. yani ahmet kaya'yı anmak insanları bu kadar mı korkutuyo?????

for-ever-islam
26.07.2006, 01:52
doğru ahmet kaya bu ülkede hiç kimseye bir şey yapmadı 30000 kişiyi katleden kundakdaki bebekleri öldürenleri savundu katilleri vatan hainlerini savundu pkk çaputunun önünde sözde olmayan kürdistan haritası önünde şarkı söyledi daha ne yapsın ülkesini böyle seviyor adam ben iktidarda olsaydım onu dar ağacında sallandırırdım nazım hikmetle atatürkü nasıl aynı teraziye koyuyorsunuz nazım hikmet tam bir vatan hainidir madem ülkesini çok seviyordu rus yanlısı değildi neden rusyaya kaçtı mustafa kemale gelince o yüce bir insandır liderliği ve şahsiyeti asla tartışılmaz kimse m.kemal üzerinden siyaset yapmasın o türk oğlu türktür

Lamekan
26.07.2006, 02:07
doğru ahmet kaya bu ülkede hiç kimseye bir şey yapmadı 30000 kişiyi katleden kundakdaki bebekleri öldürenleri savundu katilleri vatan hainlerini savundu pkk çaputunun önünde sözde olmayan kürdistan haritası önünde şarkı söyledi daha ne yapsın ülkesini böyle seviyor adam ben iktidarda olsaydım onu dar ağacında sallandırırdım nazım hikmetle atatürkü nasıl aynı teraziye koyuyorsunuz nazım hikmet tam bir vatan hainidir madem ülkesini çok seviyordu rus yanlısı değildi neden rusyaya kaçtı mustafa kemale gelince o yüce bir insandır liderliği ve şahsiyeti asla tartışılmaz kimse m.kemal üzerinden siyaset yapmasın o türk oğlu türktür

Ağır olunda molla desinler öncelikle...

Bilip bilmeden faşizan duygularınızı kusmk için geldiğiniz anlaşılan forumda 3 mesajınıza kendinizi adaptasyona aldırmayı başardınız.

bu kafatasçı söylemlerinizi ve içi boş propagandalarınızı kendi çöplüğünüzde yapınız....

Sen vatanını çok sewiyon ölemi.. Belli oluyor önüne geleni asmaya kesmeye çalışmandan...

canugur
26.07.2006, 09:31

Böyle bir düsünce yapisi; bu gün bunu söyleyememekte, ama yarin, hilafeti kaldirdi diye ilk firsatta M.Kemal´i de vatan haini ilan etmeye hazir bekler.

cagdascetin
26.07.2006, 09:56

Sizin gibiler işte bilip bilmeden kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsunuz.Bende ogünün klipi var.İzledim.Sana birşey söyleyimmi kendi vatanı vatan haini ilan.Kürt halkı yurt sever,vatan sever ilan etti.Bugüne kadar hangi Türk kanalı Ahmet Kaya'yı andı ama ben Ahmet Kaya'yı Kürt kanalında izleyibiliyorum.Neden M.Kemal Atatürk'üde vatan haini ilan etmedilermi oda İst. halkıda o ilana dahil.Sana bu bilgileri kim verdi (Nazım Hikmet ve Ahmet Kaya'nın vatan haini olduğunu.).Sizin o dönemde sevdiğinizi söylediğiniz Dev. Nazım Hikmet'i sürgün ettiler.Suçu:Vatan haini.Hayır o değil;Suçu:Halkı uğruna bişeyler yapmaya çalışmak,Dev. yaptığı zulumlere karşı gelmek.Bu suçtan sadece Nazım Hikmet gitmedi Deniz Gezmiş ve arkadaşları ve son olarakta Ahmet Kaya ha tabi bide Mahzuni babayıda yiye yiye bitirdi.Ahmet Kaya sürgün suçu neydi?Kürtçü Türkü söylemek.Eğerki vatanda başka bir dilde şarkı söylemek suçsaki buyrun bugün tüm kanallar kürtçe türkü söylüyor.Beni yanlış Anlamayın bende kürtçe türküyü çok severim.Ama o görünen sebebi tabiki oda Nazım Hikmet'le aynı suçta.Halkını türkülerle dile getirmek.Eğerki bugüne kadar böyle şeyler yapılmışta sizin Dev. buna karşın hiç bir şey yapmamışsaki asıl vatan haini DEVLETTİR.

öncü nesil
26.07.2006, 15:37
Ağır olunda molla desinler öncelikle...

Bilip bilmeden faşizan duygularınızı kusmk için geldiğiniz anlaşılan forumda 363 mesajınıza kendinizi adaptasyona aldırmayı başardınız.

bu kafatasçı söylemlerinizi ve içi boş propagandalarınızı kendi çöplüğünüzde yapınız....

Sen vatanını çok sewiyon ölemi.. Belli oluyor önüne geleni asmaya kesmeye çalışmandan...

Sayın lamekan 13 yaşındaki bir çocuğa bu tür söylemler söylemenizi hiç yakışrtıramadım doğrusu.Biliyorum bu ülkede bir çok vatan haini vatansever gibi görünüyor ve ,bir çok vatansever de vatan haini diye gösteriliyor.
Ama bu tip olaylar böyle ağır ithamlarla sürdürülmemeli bence.Doğru olan ne ise onu anlatırsınız.Ama yok çöplük möplük gibi söylemler hiç hoş olmaz.Forumun itibarına yakışmayacak söylemler bunlar.Bence siz kendinizi adaptasyona alsanız daha doğru olur diye düşünüyorum.
Tabiiki bu benim düşüncem.Saygılar....

Lamekan
26.07.2006, 20:23
Sayın lamekan 13 yaşındaki bir çocuğa bu tür söylemler söylemenizi hiç yakışrtıramadım doğrusu.Biliyorum bu ülkede bir çok vatan haini vatansever gibi görünüyor ve ,bir çok vatansever de vatan haini diye gösteriliyor.
Ama bu tip olaylar böyle ağır ithamlarla sürdürülmemeli bence.Doğru olan ne ise onu anlatırsınız.Ama yok çöplük möplük gibi söylemler hiç hoş olmaz.Forumun itibarına yakışmayacak söylemler bunlar.Bence siz kendinizi adaptasyona alsanız daha doğru olur diye düşünüyorum.
Tabiiki bu benim düşüncem.Saygılar....

Zaten sizin gibilerde çocuk yaşta yıkamaya başlıyor insanların beynini. İnsan sewgisi öğretecek yere kin ve nefreti öğretiyorsunuz.

Buna tepki gösterincede suçlu bulmak kolay olan şey.....

can85
26.07.2006, 20:25
evet ahmet beyin yapamadıklarını şimdi insanlar fazlası ile yapıyor..bu adamın suçu günahı neydi peki ?__

sunni06
26.07.2006, 21:46
Kürdüz ölene kadar
Kürdüz sonuna kadar
Vallahi biz APO yu özledik diyen bir insanı neden hala savunuyorsunuz?

Ülkesine bağımlı Alevi kardeşlerim size söylüyorum.Hala seviormusunuz bu adamı?

Adaptasyon dönemide olduğum için belki bu mesajımı yayınlamazlar.Ama eğer yayınlanırsa Ahmet Kayanın o sözleri söylediği video yu sizlere izlettireceğim.
Kürt olmasına lafımız yok.Hepimiz kardeşiz.Peki ya son mısradaki Apo yu özlemek nasıl oluyor?
Adam resmen Apo nun resminin önünde konser vermiş ya.Yazıklar olsun.Hala da ben bölücü değilim diyor...

sertur
27.07.2006, 11:29
[QUOTE=cagdascetin]Ahmet Kaya bir konuşmasında;"Benim için asla bu vatanı sevmiyor demesinler ben bu vatanı Ardahan'dan Kars'a kadar her karış toprağını seviyorum."

ahmet kaya hemşerim rahmetle anıyorum kendisini onun yorumlarıyla türküleriyle büyüdük biz onu hazmedemeyen zihniyeti kınıyorum
sn cağdaşçetin yukarda ahmet kayaya ait olduğunu söylediğiniz sözde bir hata var herhalde edirneden karsa olmalıydı herhalde saygılar..:blush:

cagdascetin
27.07.2006, 12:48
Ahmet Kaya bir konuşmasında;"Benim için asla bu vatanı sevmiyor demesinler ben bu vatanı Ardahan'dan Kars'a kadar her karış toprağını seviyorum."

ahmet kaya hemşerim rahmetle anıyorum kendisini onun yorumlarıyla türküleriyle büyüdük biz onu hazmedemeyen zihniyeti kınıyorum
sn cağdaşçetin yukarda ahmet kayaya ait olduğunu söylediğiniz sözde bir hata var herhalde edirneden karsa olmalıydı herhalde saygılar..:blush:

Çok Çok özürdilerim Sn.Sertur şuan o hatayı düzelttim uyardığınız için teşekürler.

ayvaz58
27.07.2006, 13:14
ülkeyi satanlar başa gelir bişey yok ne güzel ne ala olur ama ahmetkaya gibi sanatçılar vatan hayini olur:) adam kıbrısı vermek isterken ülkeyi satıyor ama kimse sen vatan hainisin ülkeyi satıyorsun diye sesini çıkarmayanlar şimdide ahmet kayaya vatan haini diye suç atmasınlar

şir_i yezdan
27.07.2006, 13:48
sana bişey sormnak ıstıyorum ahmet kaya alevımı???
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ewet bende sana katılıyorum ayrıca lutfen alevılıgı sıyasete bulastırmayın alevıysenız alevılıgınızı sıyasetcıysenız sıyasetınızı yapınız

sertur
27.07.2006, 13:50

hayır can ahmet kaya alevi değildir, hatta anne ve babası dindar bir ailedir malatya eşrafından saygılar

şir_i yezdan
27.07.2006, 13:56
ahmet kayayı bende sevmıyom ama nazım hıkmetı ve mustafa kemalı severım ancak bırakın artık kürt türk tartısmasını senı vatan haını ılan ederlerse sen ne yaparsın ayrıca begenmedın o rusya sana kurtulus savasında sılahı temın eden ulke ıdı su anda da bence sırtını yaslayabılecegın ıkı ulkeden bırı ıkıncısı ıran
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ya neden ahmet kayayı alevılık formlarında konusuyoz pkkk bayragı altında zafer işaretı yapan ahmet kayaıdı ayrıca oldu olacak cem evlerının onune ahmet kayanın resmını asalım lutfen alevılıgı sıyasete bulastırmayın

royemi
27.07.2006, 14:01
canlar size ahmet kaya'nın başım belada kitabını okumanızı tavsiye ediyorum ahmet kaya hakkında ögrenmek istediginiz bütün herşeyi bu kitapta bulabilirsiniz aslında söylenecek çok şey var ama... neyse inanın ahmet kayaya yazık etmişler diyorum başka birşey demiyorum saygılar :(

ayvaz58
27.07.2006, 14:07
ewet bende sana katılıyorum ayrıca lutfen alevılıgı sıyasete bulastırmayın alevıysenız alevılıgınızı sıyasetcıysenız sıyasetınızı yapınız
arkadaşım o son söz banamıydı anlamadım ama ben genede açıklama yapmak istiyorum vatan hainliği konusu geçtiği için bu işe siyaseti karıştırma ihjtiyacı duydum can.saygılarımla ayvaz58

şir_i yezdan
27.07.2006, 14:18
sana degıldı sozum ayvaz58yınede saol

cagdascetin
27.07.2006, 14:47
Sözleriniz kimeyse Alıntı yaparak söyleyebilirsiniz veya isim vererek.

opis-01
27.07.2006, 16:40
ahmet kaya ewet o bir ekol dür.ahmet kaya 'ya laf edecek adamın insanlığından kuşku duyarım.ahmet kaya malatya doğumlu türk oğlu türktür.ama yaptığı o güzel çalışmalar kürt/türk kardeşliği adına tartışılamaz.ahmet kaya'nın üstüne basa basa söyledeği hatta bunu (yüreğim kanıyor)klıbınde de dile getirmiştir.sözlerinde şunları dile getirmektedir:

ben eğr ölürsem arkamdan bu ülkeyi sewmedi demesinler.gerçekten ben bu ülkeyi çok SEVDİM.karış karış bn bu ülkenin her toprağını çok sevdim.

işte bunu söyleyen bir adam türkiyede terörist ilan ediliyor ama 17 YASINDAKI HÜSEYİN (deniz yusuf)DARBEDE ASILIYOR KENEN EVREN TARAFINDAN ADAM DİYOR KI BİR DAHA OLSA YİNE ASARIM.bence teröristin kralı bu gibileridir.aynı şekilde nazım da yılmaz güney de mahir çayan da.mahsuni baba diyorki bir türküsünde BU ÜLKEYİ SEVMEYENLERDE YUH .sevemiyorm baba bağımsız olmayan bir ülkeyi nasıl sevebilrm .her şey gözler önünde adam gibi admlar ortada belli senin deyiminle AVRATLAR da belli....

Alp_Kemal
27.07.2006, 23:09
bence bu gibi şeylerin aleviforumda konuşulması yanlış...dışarıdan bakıldığında ahmet kaya aleviler için bir ekol gibi görünüyor...ama öle dğil tabiki...müzik evrenseldir isteyen istediğini dinler...ama güzel şarkılarıda var ben bazılarını dinlerim bu ülkede herkesi vatan hainin ilan eden ülkücüler yakında babasına bile vatan haini derler...heb bu sorunları onlar attı ortaya ama bence bu olay bu kadar büyütülmemeli... şiri yezdanın dediği gibbi olduı olacak posterini asalım...bizim daha büyük sorunlarıımz var bunlarla vakit kaybetmememk gerekir...

Mücahit89
28.07.2006, 20:17
Ahmet Kaya'ya kim laf edebilirki?Hele de şu sözlere hiç bölücülük denirmi Allah aşkına?

Kürdüz ölene kadar
Kürdüz sonuna kadar
Vallahi biz APO yu özledik...

manifesto
28.07.2006, 20:22
Kürdüz ölene kadar
Kürdüz sonuna kadar
Vallahi biz APO yu özledik
:) son paragraf ilginç...Ahmet Kaya bu...der mi der..
Şarkılarına diyecek yok..kürt halkının meramına destek olmasınada..
ama yanlış kişiler ile oturup kalkıyordu..

Mücahit89
28.07.2006, 21:18
Bu arada 'Yok canım Ahmet Kaya dememiştir bunları' diyen olursa elimde videosu var.Hemen ekleyebilirim sorun değil.:)

opis-01
28.07.2006, 21:35
apo nun kürtçede ne demek olduğunu biliyor musunuz apo kürtçede emmi demek anlamadan etmeden konuşmayın..sayglarımla.....

Suffiyun
28.07.2006, 21:37
Ahmet Kaya bir konuşmasında;"Benim için asla bu vatanı sevmiyor demesinler ben bu vatanı Edirne'den Kars'a kadar her karış toprağını seviyorum."

Artık bu tür kişiler ne derece olmuşsaki ülkede onun ismini bile barındırmıyorlar çok üzülüyorum çok.

Bilgi:
Haber tarihi:16 Temmuz 2006 3:41
Haber kaynağı:http://www.ahmetkaya.com/yazi/ahmet-kaya-parkina-jandarmadan-engel

Daha ayrıntılı bilgiyi yukarıdaki link'ten alabilirsiniz.

:) :) :)

İzle bakayım yavrucum şu videoyu,40.000 masumun canına kast eden zalimi özledik diye haykıranın adını park yaptırmazlar elbet,haklılar,ümid ediyorum ki modlar bu mesajımı onaylamayacaktır,işlerine geleni kabul eder onlar. :)

Yönetici Notu : Çanakkalede de Yarım milyon şehidimiz var. Siz sayıları kendi isteğiniz doğrultusunda kullanmaya devam edin.
Yönetim sizden öğrenecek değil siz seviyesiz ve düzeysiz oldukça yazılarınız sansürlenecektir. Boşuna türübüne oynamayın mesajlaınızdaki kaliteye bakın...

kemalevi
29.07.2006, 02:30
bu ülkede gercekleri söylemek gerceklerin gölgesinde yaşamak ve savunmak bazı kesimlere batıyo sanırım evet evet aynen öyle oluyo devlet te bi örgüt kendi başına suçluların yanında iyilerin karşısında

sunni06
29.07.2006, 12:16
Opis-01 kardeşim apo emmi demek de,önünde konser verdiği posterdeki resim de A.Öcalan ın değil de amcasının heralde.Değilmi?:)

cagdascetin
29.07.2006, 19:42
:) :) :)

İzle bakayım yavrucum şu videoyu,40.000 masumun canına kast eden zalimi özledik diye haykıranın adını park yaptırmazlar elbet,haklılar,ümid ediyorum ki modlar bu mesajımı onaylamayacaktır,işlerine geleni kabul eder onlar. :)

Yönetici Notu : Çanakkalede de Yarım milyon şehidimiz var. Siz sayıları kendi isteğiniz doğrultusunda kullanmaya devam edin.
Yönetim sizden öğrenecek değil siz seviyesiz ve düzeysiz oldukça yazılarınız sansürlenecektir. Boşuna türübüne oynamayın mesajlaınızdaki kaliteye bakın...

yavrucum deme bana okey.Aynı videolar bende de var ok.O şarkıyı Ahmet Kaya kürtler içinde arkasında Abdullah Öcalan'ın resminin önünde söyledi.Çünkü Kürtlerin olduğu bir ortamdaydı.Ama yargılanma suçu o değildi.Kürtçe Şarkı söylendiği için yargılandı.Bide bana yavrucum deme Kardeşim de arkadaş de.Ama işte bu tür düşünceler yüzünden Kürtler ve Türkler asla bu topraklarda kardeşçe yaşayamacak.

Haci
29.07.2006, 19:53
Ahmet Kayanın siyasi görüşü, hayat görüşü beni ilgilendirmiyor..Hiç bir zaman Ahmet Kaya'nın şarkılarını sevmedim dinlemedim..Zaten dinlediğim müzik türlerinin Ahmet Kayanın stiliyle hiç uyuşmuyor..Ahmet Kaya kendi ırkının savunucusu ve fedakarıdır..Bu bağlamda saygı duyulması gerekir...Fakat her ne olursa olsun terörizme yapılan destek ve bilir bilmez Türkiye cumhuriyetini karalamak işte o zaman vatan haini olunur. Sanırım Ahmet Kaya bu uğurda baya yol katetti..Şarkıcı kimliğinden çıkıp siyaset adamı olarak:wink: ..

Bence de sokak, cadde isimleri şarkıcı adlarıyla hele hele sözde kürdistan bayrağının önünde poz verenlerin adalrının verilmesi çok çirkin..

Mustafa Kemal Atatürk, Nazım Hikmet, Ahmet Kaya çok farklı katagoride ele alınması gerekirler..

Lamekan
29.07.2006, 20:01
Ahmet Kaya kendi ırkının savunucusu ve fedakarıdır..Bu bağlamda saygı duyulması gerekir...

Ahmet Kaya ırk olarak bir türktü bildiğim karıyla ....

Mustafa Kemal Atatürk, Nazım Hikmet, Ahmet Kaya çok farklı katagoride ele alınması gerekirler..

Bundan 15-20 yıl önce Nazım Hikmet'e vatan hayini değil diyenlerede şu an gösterilen tepkinin çok daha fazlası gösterilmiyormuydu?

opis-01
29.07.2006, 20:19
kim ne derse desin ahmet kaya türktü yaptığı şeyler türk*kürt kardeşliği içindi sunnı06 adaptasyondaymışsın zor adepte olursun bu gidişle ne güzel espiri yapıyorsun.hem kürtlerin yanındaydı hem türklerin.o parka zaten ahmet kayanın sanatçı kişiliği olarak adı verilecekte kendi kişiliği olarak değildi.ama bunu bazıları anlayamaz anlaması da beklenemez.
Suffiyun adlı kardeşim bazı şeyleri kendi fikirlerince yargılıyorsun ama peki kenan evren denen admın yaptığına ne demeli reşiolmamış birini nasıl asabilirsin sen ve bunun gibi binlerce....çok yönlü düşünmeyi öğrenirsen sevinirm...

manifesto
29.07.2006, 20:22
kemalevi ; evet evet aynen öyle oluyo devlet te bi örgüt kendi başına suçluların yanında iyilerin karşısında
Bu cevab yorumlara verilecek türden bir cevap gibi gelmedi bana..
Her devlet milleti için vardır..Devlet içinde tıpkı halkın içinde olduğu gibi yasa dışı işlere bulaşmış insanlar olabilir ama bu devleti bağlamaz..Devlet hepimiz için kutsal olsa gerek..
Ahmet Kaya son zamanlarında zaten sanatından ziyade siyasi görüşü ile gündeme geldi..Bu ülkede ki meşhur sanatçılara bakalım..
İbrahim Tatlıses'inden Mahsum Kırmızı Gül'üne kadar zaten kürt kökenli..
Ama hiçbirisi terörist başı sempatizanı olmadı..olmaması da gerekir..

Tansiyon bu sayfalarda giderek yükseliliyor..
Anlaşılan bu topiğin de kapısına kilit vurulacak..

Haci
29.07.2006, 20:34
Ahmet Kaya ırk olarak bir türktü bildiğim karıyla ....

Bundan 15-20 yıl önce Nazım Hikmet'e vatan hayini değil diyenlerede şu an gösterilen tepkinin çok daha fazlası gösterilmiyormuydu?

Sende haklısın...:walkman:

sunni06
29.07.2006, 20:51
Opis-01 yorum mu yazdın saçmaladınmı anlamadım.

Bende o video yu izlemeden önce çok dinlerdim Ahmet Kaya yı.Hatta başım belada kitabını aldım kasetlerini cd lerini aldım.1 gün adamı dinlemesem huzursuz oluyodum.
Ama o video yu izleyince bölücü olduğuna gerçekten kanaat getirdim.
Hala da çıkıp bölücü değil demeyin herife...

Suffiyun
29.07.2006, 21:56
yavrucum deme bana okey.Aynı videolar bende de var ok.O şarkıyı Ahmet Kaya kürtler içinde arkasında Abdullah Öcalan'ın resminin önünde söyledi.Çünkü Kürtlerin olduğu bir ortamdaydı.Ama yargılanma suçu o değildi.Kürtçe Şarkı söylendiği için yargılandı.Bide bana yavrucum deme Kardeşim de arkadaş de.Ama işte bu tür düşünceler yüzünden Kürtler ve Türkler asla bu topraklarda kardeşçe yaşayamacak.

Haha,Beduizzaman gibi Kürd'e canım kurban,
Ben milliyetçi değil,Ümmetçiyim,zalim heryerde zalimdir,kürt türk ayrımı olmaksızın,ayrıca modlar benim yazdıklarımı boş çıkartmamış,linki vermemişler,çünkü işlerine gelmedi,sonra da egolarını tatmin etmek için mesajıma yaptıkları yorumla laflarımı çarpıtmaya çalışmışlar,türk tarihini sizden iyi biliyorum nerde ne kadar şehidimiz var onu da,konumuz ahmet kaya,ben de apo'yu özledik diyen adamın şarkısında andığı apo'nun vesile olduğu şehidlerin sayısını söyledim,anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız. :)

Ayrıca türübün değil,tribün,

Sıkıyorsa bu mesajımı editlemeden yayınlayın,hazmedemezsiniz ki,haksızlığınız ortaya çıkıyor sonuçta. :)

Yönetici Notu : TÜRÜBÜNE oynamaya devam edin...

Lamekan
30.07.2006, 00:29
türk tarihini sizden iyi biliyorum nerde ne kadar şehidimiz var onu da,

Hiç birşey bilmediğiniz yada size empoze edilenlerin bu ülkenin gerçekleri olmadığı ortada.

Doguda akan kanın üzerinden rantların döndüğünden ve sırf bu rant kavgası yüzünden bu kanın akıtılmaya devam ettiiğinden haberinde vardır ozaman bilmiş türk tarihcisi. Uyuşturucu bile bu kanla aklanıp temizleniyor.

Dediğim gibi siz TÜRÜBÜNE oynamaya ve karşınızdakileri de çocuk sanmaya devam edin....

cagdascetin
30.07.2006, 20:28
Ben milliyetçi değil,Ümmetçiyim,zalim heryerde zalimdir,kürt türk ayrımı olmaksızın,ayrıca modlar benim yazdıklarımı boş çıkartmamış,linki vermemişler,çünkü işlerine gelmedi,sonra da egolarını tatmin etmek için mesajıma yaptıkları yorumla laflarımı çarpıtmaya çalışmışlar,türk tarihini sizden iyi biliyorum nerde ne kadar şehidimiz var onu da,konumuz ahmet kaya,ben de apo'yu özledik diyen adamın şarkısında andığı apo'nun vesile olduğu şehidlerin sayısını söyledim,anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız. :)

Sıkıyorsa bu mesajımı editlemeden yayınlayın,hazmedemezsiniz ki,haksızlığınız ortaya çıkıyor sonuçta. :)

Sizin Türkçe kullanma kabiliyetiniz ve nasıl kullandığınız dediğiniz tek cümlede belli oluyoç."Sıkıyosa".Ayrıca bu forum sizin gibilerin gelipte başkalarının haksızlığını çıkartma forumu değil forum düzeyli ve seviyeli tartışma forumu.Biri haksız olmaz düşündüğünde yanlış düşünebilir.Amaç yanlış olanı aşağılamaya yönelmek değil yanlışını göstermek.Doğru olanı söylemek.Türk tarihini nekadar bildiğiniz belli Allah bilir siz bir 1000 yaşında varsınızdır.Hiç kimse Türk tarihine okadar iyi bilemez.Türk tarihini bırakın son 150 yılın tarihini daha iyi bilemez.Sizin o Pkk'cı dediğiniz Ahmet Kaya'yı bugün herkesimden insan dinliyor.Sağcısı,Solcusu,Alevisi,Sünnisi,Kürtü,Tür kü sizler istediğiniz kadar onu karalamaya çalışın onun fikirleri düşünceleri siması aklımızdan silinmicek kötülenmicek.

Hüseyin69
30.07.2006, 20:57
yavuz selim, kara kadi, sari kadi, hizir pasa,
karamollaoglu, sevket kazan, erbakan, recep T erdodag
parki mahallesi sokagi caddesi daha uygundur
ahmet kayada kim oluyorki
40000 kisinin hatta daha fazla
100000 kisini katili olan aponun posteri önünde resim cekilene
ne park ne mahalle nede sokak ismi vermez türk milleti

siyaha yazdigim yaziyi hem yazdim hemde güldüm
sizde gülün gercekten iciniz acilir:biggrin:

Nesimi
30.07.2006, 20:59
Benim en kızdığım nokta şu Ahmet Kayayı sanki tüm pisliklerin sorumlusu gibi tanıtmaları. Ahmet Kaya sanatçı kişiliğiyle gerçekten hiç bir yanlışı olmamış bir insandır. Popüler kültür den etkilenen sanatçılar gibi TELEVOLE'lerde yada her gün farklı bir mankenin koynunda fotoğrafları çekilmedi. Şarkıları öyle etkileyici ve halkı kucaklayan sözlerdiki tüm halk kesiminden insanlar dinliyordu.

Ama ne oldu? AHmet Kayayı bir kaç fotoğraf ve video görüntüleri ortaya çıkararak harcadılar. Ahmet Kaya bedel ödedi sürgüne gitti ve ülkesinin hasretine kalbi dayanamadı ve vefat etti. Ahmet Kaya ülkesini çok seven bir insandı ayrıca ülkesindeki insanlarıda seven bir insandı. Kürt-Türk farketmiyor her kesimden dinleyicisi vardı üstelik Ahmet Kaya tüm halkları seviyordu ancak Otoriteler Ahmet Kaya gibi güçlü sesi olan ve her kesimden hayranı olan büyük bir insanı bitirmek ve meydanı Popçularla Topçulara bırakmak toplumu daha da lay lay lom sanatçılara alıştırmak için bitirdiler Ahmet Kayayı üstelik o günlerin durumuna uygun olarak milliyetçiliği kullanarak yaptılar bunu.

Ahmet Kaya'ya karşı sanatçıları kışkırtan SERDAR ORTAÇ sa gününü gün ediyor yaptığı müziğe sanat diyip halkla dalga geçercesine Bodrumda mankenlerle 5 yıldızlı otellerde yaşarken halen MUTSUZUM diyebiliyor.

Umarım halk doğru ile yanlışı ayırtedebilme kabiliyetine varacak.

trabzonlu
30.07.2006, 22:12
bu konular her zaman tartışmaya acıktır.herkesin düşüğnçesi kendine dogrudur.aklı selim biri okur araştırır ve bulur.saygılarımla.polimiğe giripte birbirimizi üzmeyelim

opis-01
31.07.2006, 15:26

kardeşim o eserini ben de biliyorum apo bildiğimiz abdullah öcalan değil anlamak istemirmusunuz apo amca emmi demek işte isteyen bunu heryere çekebiliyor bide yok efendim işte posterinin önünde söylemiş miş miş de miş ya adam ordaki durumda ne yapabilir posteri mi indirsin konseri verdiği cemaat belli niye anlamak istemiyorsuz ....

BİR İSMİM HAYDARDIR BİR İSMİM ALİ

munzur6262
31.07.2006, 17:51
öncelikle ahmet kaya kendi sanatını en iyi şekilde icra eden.sanatsal anlamda kendini çok çok aşmış olan,halkının acılarını bağlamasının tellerinden süzen adam gibi adamdı.bu tartışılmaz bir gerçektir.ama bunun yanında ülkesinde süren kirli bir savaşın kimilerine göre terörizm kimilerine görede özgürlük mücedelesinin insanlar üzerindeki etkisinin bilincinde olan,yine kimilerine göre türk kimilerine göre kürt bir vatan severdi.vatanını sevmek kavramı insandan insana değişir.ülkücüye göre bayrağına ,devletine.milletine bağlı olan.sosyaliste göre adaletten haktan yana olan ülkesini emperyalistlerden koruyan,islamcısına görede ırk gözetmeksizin devletine, milletine ama en önemlisi dinine bağlı olan insanlar vatan severdir.acaba ahmet kaya ülkesini seviyormuydu?yada sevdiğini anlaya bilmemiz için çıkıpta apo terörist demesimi gerekiyordu?türbana karşı geldi diye islamcı oldu denilen bir sanatçı.kürdüm dediği için bir anda dikkatleri üstüne çeken bir sanatçının amacı neydi sizce?vatanı bölmekmi?yoksa bu ülkede bir türlü kabullenilmek istenilmiyen. kürtlüğü savunmakmıydı.bence ahmet kaya hata yaptı.daha demokratikleşmeyen,dil,din,ırk farkı gözetilen bir ülkede çıkıpta hakkını savunursan bu devletin sözde vatan sever insanları geçmişte aynı kaderi paylaşan kendisi gibi büyük nazım hikmet,yılmaz güney gibi sanatçılara yapılan çirkin yakıştırmaları yaparlar.kendisinin insanlara güzel bir tabiri vardı gözüm diye.o bizim gözümüzdü.hani diyordu ya körkuyuların dibinde yusuftum,kerbala çölünde hüseyin,zindanlarda cem sultan,sehpata pir sultandım ama şimdi ülkesinden çok çok uzakta bir vatan sever olarak yatıyor.saygılar

şir_i yezdan
01.08.2006, 10:29
ahmet kayayı vatan haını ılan etmelerıcok normal cunku kım pkk bayyragı altıda zafer işaretı yaparsa o zaten haındır ahmet kayadan bunlardan bı tanesı eger solcu isenız gercek solcuları yanı denızler ilyasları huseyınlerı soyleyın ahmet kayada kürt mıllıyetcısı ıdı ayrıca ahmet kayayı hıcbır turk televızyonu gostermıyo demıssın pekı hıcbır kurt televızyonunda mustafa yıldızdoganı gordunmu goremezsın cunku yok nası ahmet kaya turk televızyonlarında yoksa can

şir_i yezdan
04.08.2006, 19:43
apo nun kürtçede ne demek olduğunu biliyor musunuz apo kürtçede emmi demek anlamadan etmeden konuşmayın..sayglarımla.....
pekı ben sana bişey dıyım kurtce bılmeyen bırı nasıl kurt lıder oluyo bana bunun cevabını verırmısın can