Orijinalini görmek için tıklayınız : Günümüzde Alevi Gencligi

yosunkokusu
21.07.2006, 22:24
Yeni üyeyim. Forumlarin bir kismini dolastim ve dikkatimi ceken bazi konulari takip ettim. Cogu üye Alevi. Bende Aleviyim. Dikkatimi ceken birsey oldu. Bizim bilgilerimiz neden hep kulaktan dolma, kof? Neden sekilcilige önem veriyoruz? Neden Aleviligimizden önce; objektifligimizi ön planda tutamiyoruz? Nedenler böyle uzayip gider...

Bugün ülkemizde cok büyük dolaplar dönüyor. Islamcilar sistematik olarak, ciddi calismalar icerisindeler. Önemli egitim kurumlarini ele gecirmis; Anadolu'nun bagrindan kopup gelen, yoksul ve cahil ailelerin cocuklarini, egitim vaatleriyle sinelerine cekmislerdir. Cok degil, birkac sene sonra, seriatci olacak yüzlerce, binlerce genc var icimizde. Görüyor muyuz?
Iddia ediyorum ki, Türkiye'de, en örgütlü ve bilincli calisan; seriatcilardir. Uzun vadeye yaydiklari bir hedefleri var ve kesinlikle cok kararlilar.

Peki Alevi gencleri ne yapiyor? Aleviligin derinligini ne kadar iclerine sindirebilmisler? Zülfikar takip, saz calmakla Alevi olunuyor mu? Neden tüm siyasetler Alevilerin sirtlarini sivazliyorlar? Neden rantcilarin tuzagina düsüyoruz? Biz oltadaki balik miyiz? Ders almiyor muyuz tarihimizden?

Anadolu'da, Aleviler kadar sürgün yasamis, Aleviler kadar asimüle edilmeye calisilmis, Aleviler kadar dinleri ve dilleriyle oynanmis kim var? Anadolu'nun her karis topragi, kanimizla sulanmis bizim. Topraklarimiz gasp edilmis. Yakilmis diri diri bedenlerimiz. Unutmak yetmiyor maalesef. Atalarimizin kemiklerini sizlatmayalim.

Bizler bu cagda birer migfer olmazsak, yutar bizi tarih. Bilimde, sanatta, edebiyatta, siyasette tam donanimli gencler neden yok. Birakalim dert yanmayi, aglamayi. Yapilmasi gereken, cok daha önemli islerimiz var...

realdersim
21.07.2006, 23:07
özür dilerim arkadaşlar belki biraz abarttım ama ben sadece gördüklerimi söyledim

yosunkokusu
22.07.2006, 23:04
Real Dersim,

Ben hic bir Alevi'nin Allah, Peygamber ve ayetlere küfür ettigine tanik olmadim. Bilakis, Alevi'ler essiz bir hosgörüye sahip insanlardir.(Kimileri, inancli olmayabilirler. Bu bir tercih meselesidir. Kati elestirmeye hakkimiz yok. Tartisabilir, dogrularimizi ortaya koyabilir; uygarca dialog yoluna gideriz.)
...
Gel gör ki, dünya hizla degisiyor. Adina "küresellesme" denilen bir illetle cebellesiyor insanlar. Bu erezyondan ister istemez Aleviler'de etkileniyorlar.
Konuda, bunlarla ilintili zaten. Ici bos kof bilgilerle, ucube bir yola sürüklenelim; yüzeysel ve kof bilgilerle varlik mücadelesi verelim istemiyorum. Sistemli olarak bilgi donanimina, akabinde gelismeye ihtiyacimiz var.
Japonya'nin, 2.ci Dünya Savasinda düstügü durumu düsünüyorum. Bugün teknolojide dünyaya ferman okuyabiliyorlarsa, bu azmin zaferidir. Bizim tarihimiz yürek parcalayan olaylarla doludur. Bugün azimli olmazsak, yarin cok gec olabilir.

ayvaz58
23.07.2006, 20:59
aleviler bunca yıllardır susmuşlar neden sustuk hep zulümden eziyetten işkenceden.eğer bu sene madımaktaki gibi 10 000 den fazla kişiyle beraber 1993 yılında olsaydık yobazlar bizi yakamazdı.ama artık alrvi gençlerinin bir takımı bilinçlendi nereye gidildiğinin farkındayız herkes yananların kemiğini sızlatmamk için sahip çıkmalı bu kültüre

KURŞUNveli
23.07.2006, 22:04
Yeni üyeyim. Forumlarin bir kismini dolastim ve dikkatimi ceken bazi konulari takip ettim. Cogu üye Alevi. Bende Aleviyim. Dikkatimi ceken birsey oldu. Bizim bilgilerimiz neden hep kulaktan dolma, kof? Neden sekilcilige önem veriyoruz? Neden Aleviligimizden önce; objektifligimizi ön planda tutamiyoruz? Nedenler böyle uzayip gider...

Bugün ülkemizde cok büyük dolaplar dönüyor. Islamcilar sistematik olarak, ciddi calismalar icerisindeler. Önemli egitim kurumlarini ele gecirmis; Anadolu'nun bagrindan kopup gelen, yoksul ve cahil ailelerin cocuklarini, egitim vaatleriyle sinelerine cekmislerdir. Cok degil, birkac sene sonra, seriatci olacak yüzlerce, binlerce genc var icimizde. Görüyor muyuz?
Iddia ediyorum ki, Türkiye'de, en örgütlü ve bilincli calisan; seriatcilardir. Uzun vadeye yaydiklari bir hedefleri var ve kesinlikle cok kararlilar.

Peki Alevi gencleri ne yapiyor? Aleviligin derinligini ne kadar iclerine sindirebilmisler? Zülfikar takip, saz calmakla Alevi olunuyor mu? Neden tüm siyasetler Alevilerin sirtlarini sivazliyorlar? Neden rantcilarin tuzagina düsüyoruz? Biz oltadaki balik miyiz? Ders almiyor muyuz tarihimizden?

Anadolu'da, Aleviler kadar sürgün yasamis, Aleviler kadar asimüle edilmeye calisilmis, Aleviler kadar dinleri ve dilleriyle oynanmis kim var? Anadolu'nun her karis topragi, kanimizla sulanmis bizim. Topraklarimiz gasp edilmis. Yakilmis diri diri bedenlerimiz. Unutmak yetmiyor maalesef. Atalarimizin kemiklerini sizlatmayalim.

Bizler bu cagda birer migfer olmazsak, yutar bizi tarih. Bilimde, sanatta, edebiyatta, siyasette tam donanimli gencler neden yok. Birakalim dert yanmayi, aglamayi. Yapilmasi gereken, cok daha önemli islerimiz var...

gerçekten güzel kısa ve içi dopdolu bir yazı beynine sağlık....

simetri
17.08.2006, 01:22
cevabi kendin vermissin zaten yosunkokusu. surekli horlanan, katledilen bir toplumun yazili bir tarihinin olmasi beklenemez.
zulfikar takmaya da Sivas katliamindan sonra basladik bu bir tepkinin sonucuydu.
orgutlulukle herseyin ustesinden gelebiliriz ama ortak guzel amaclarimiz olmali tum insanlari kapsayan..

gülenay
17.08.2006, 22:17
bu dönemde insanlar ne mezhep ne de dini konular konusunda hassaslar çünkü bu devir maddi açıdan zorlanılan ve imkanların çok kısıtlı olduğubir devir bizim tek suçumuz dğer mezheplerdeki birliği sağlayamamamız ve bir dayanışma içinde olamamamız diğerleri örgütsel bir yapı sergiliyerek ve uyum içinde kaleyi içten feth etmeye uğraşırken biz ayrı ayrı öbek öbek bir şeyler le uğraşıyor ama bir arpa boyu yol alamıyoruz bizim tek eksikliğimiz birlik içinde olmayışımız belki bu saatten sonra biz gençler bunu başarırız tek ümidim bu

Nesimi
18.08.2006, 02:17

Güzel bir konu. Aslında bilgili birikimli donanımlı gençlerimiz çok var ancak önüüzde büyük problemler var bunları aşmak içinde sırf eğitim, birikim donanım yeterli olmuyor maalesef. Tarihimizde yakın zamanı ele alırsak çok sayıda bilgili çağdaş aydın alevi gençleri birşeyler değiştirmek için mücadele etti ve bu yolda öldü gitti ancak ne bir kademe ilerlendi aksine bazı kesimler geriye gitti islamcıların yandaşı oldu.

Bizler İslamcılar kadar şanslı değiliz. İslamcılar devlet tarafından destekleniyor en bariz örneği okullarda gösterilen din eğitimi dersidir. Bizim böyle bir destek gördüğümüz yer yok. Aleviler köylerden son 30-40 yılda şehirlere göç ettiğinden doğru düzgün sermaye yok, Alevilik kurumsallaşmadığından merkezi bir örgütlülüğümüz yok. Ayrıca günümüzde zülfikar takmak özgürlük olmuşsa bu büyük gelişmedir. GEçmişde Saz çalanları kafir görenler bugün kendileri çalıyorlar.

Herkes inancında özgürdür yaşatmak isteyenler çaba göstermeli önemsemeyenlerde bir çaba göstermemeli ki çoğu insan belliki önemsemiyor ( Alevi olsun islamcı olsun çoğu insan)

Şoreş
18.08.2006, 02:58
Bazı kesim gençlerden ümidim var ama Alevi olmayan arkadaşlarım çok inanın ne inançlarını yaşıyorlar nede öz kültürlerini... Yani bizi Alevi gençlerimiz diğerlerine oranla çok daha önde ama bizim içimizde de olmaması gerekenler var ne yazıkki...

emreank
04.09.2006, 21:15
Ben alevi değilim ama ülke gençliği açısından olaya bakarsanız durum içler acısı. Vatanını milletini sevmeyen inancını insan olmanın onu insan yapan değerleri bilmeyen nice nice gençler var. Düşmanlarımız ne kadar da sevinçli ve mutlu. Bu topraklar üzerinde yaşayan gençlerin hiç bir şekilde bir araya gelmesi mümkün değil. Neden derseniz bir ortak noktada buluşamıyoruz. Kimi zaman alevi sunni diye ayrılıyoruz kimi zaman siyasi fırkalara kimi zaman kimliklere... bu liste uzyıp gidiyor. Böyle dağınık bir toplumun bir bütün olması mümkün mü? bunun gittikçe kötüleşmesi içinde iktidar sahipleri sürekli düşmanlara yardım ediyor. Ne milli bir eğitimimiz var ne milli bir kültürümüz var nede bunu öğretece yaşatacak koruyacak kanunlarımız var. Her şey alıntı. Bize yabancı olan ne varsa alıntı. Bizleride alıntılara yamanmak üzre boyadıkça boyuyorlar. Çoğu ülkeler 100 yıllık planlar yapıyor dünyanın siyasi ekonomik yol haritasını belirliyorlar. bunu yapamayan ülkelerede rol biçiyorlar . Oyna babam oyna. O rol san uygun olsun olmasın. uydur halkını uysunlar ama mutlu görünsünler. sömürüldüklerinin farkına asla varmasınlar.... Manzarayı umumiye bundan farklı mı?

heval19
04.09.2006, 21:18
böyle olmasının nedeni o kadar fazlaki hangisinden başlamalı bilmiyorum...Ama şu bi gerçek ki biz aleviler gerçekten çok safız içimizde fesatlık yok o yüzden de her söylenene inanıyoruz...onlar kadar içten pazarlıklı deiliz...

Objektifliğe gelince ne kadar objektif olunabilinirki bu tüm kesimler için geçerli...şu an bu sitede bulunmamız bile ne kadar şekilci olduğumuzun göstergesidir.Ama ben şahsen bundan rahatsız deilim kardeşim karşımdaki ne kadar objektif davranırsa bende o kadar objektif davranırım...

Ama şu bi gerçekki artık alevilerin silkinip kendisine gelmesi gerekiyor çünkü şeriatçılar aldı başını gidiyo.Yakında alevi gençler olarak kamu dairelerinde bile iş bulamayacaz korkarım ki....

böyle giderse yavuz sultan selim zamanına tekrar döneriz zannımca......

LaDY
04.09.2006, 23:29
arkadaşım öncelikle çok güzel bi konuya değinmişsin teşekkürler.Günümzdeki alevi gençiliği hakkında çok güzel şeyler düşünemiyrm çünkü o gençler ki bizi temsil edecek gidip haşa Allah'a Peygamberimize küfreden,ayetleriyle dalga geçen,hiçbirşeyi araştırmaya yönelmeyen,sağdan soldan duyduklarıyla kendine bir inanç şekli oluşturan,kendini içkiye uyşturucuya fuhuşa veren bir alevi gençliği tanıyorum ve her geçen gün de böyle durumların arttığı bir alevi gençliği tanıyrm.tabi ki bilinçli,yolunu bilen bir alevi gençliği de var ama ne kadar...

sana katılmıyorum can. bu verdiğin örnek tüm gençliğin sorunu sadece alevilerin değil, sanki sırf alevi gençler bunu yapıyor gibi değinmişsin yanlış ifade etmişsin. böylesi hassas bir konu da daha seçici cümleler kurmalıydın bence. yanlış anlaşılmaya çok açık çünkü metnin.

ve bana sorarsan yosunkokusu bence alevi gençliği yaşadıklarının farkında ve bence elinden geldiğince sahipleniyor özünü. en azından bu forumun çatısı altında birleşenler bunu gösteriyor bize ki sayımız hiç te azımsanacak türden değil gene bu forum için konuşuyorum özünü tanıyan, tanımaya çalışan ve bilinçle tanıtan arkadaşların yaş ortalaması da hayli genç. bu da göz ardı edilecek bir durum değil. bunun yanında asimile olmuş canlarımız yok mu evet var ama bu sadece bizim için geçerliği değil. insanlık asimile olma yolunda. biz ne yapabiliriz? buna engel olabiliriz en azından etrafımızdakileri kazanarak başlayabiliriz. her birimiz bir can kazansa bir sürü yol gitmiş oluruz. düşünsene sen birini bilinçledireceksin, o bir başkasını...

yüreğinize sağlık canlar

Rose
04.09.2006, 23:49
arkadaşalar burda sadece alevi gençliği değil bütün gençlik bir boşluk durumunda. gerçekten artık herkes hayatından bıkmış gibi ve hiç bir şeyi araştırmadan sorgulamadan yorumda bulunuyoruz. tabi bütün gençlerimiz böyle değil. ben burda tanıdığım o kadar bilinçli ve kültürle arkadaşlar var ki hayret ettim. yaşları küçük ama gerçekten hem kültürlerine inanışlarına bağlı hemde diğer insnaların düşüncelerine saygılı. ben onlar gibi kişiler olduktan sonra gençliğin daha iyi yerlere geleceğine ve kültürlerini inaçlarını daha iyi benimseyeceklerine inanıyorum. ülke içini bırakalım yurtdışından forumumuza üye olan arkadaşlar bile o kadar bilinçliki bu konuda ben hem hayretler içinde kaldım hemde çok sevindim. ne güzel yurtdışında olmalarına rağmen benliklerini kaybetmemişler.

tokatlı önder
06.09.2006, 22:23
evet arkadaşım seni sonuna kadar destekliyorum bizim gençliğimizin çoğu aleviliği sembolik olarak yaşıyo bende buna karşıyım ama bunda ana babalarımızın ve dedelerimizinde payı var bence çünkü eğitilmiyoruz bir işe girdiğimizde ailelerimiz aman çocuğum alevi olduğunu söyleme seni dışlarlar falan gibi sözlerle bizleri istemedende olsa soğutuyorlar alevilikten sanki alevi olmak bir suçmuş gibi yansıtıyorlar bize ve ayrıca sistemin gençlere sunduğu abuk sabuk şeyler gençleri özünden kültüründen uzaklaştırıyo ben 6 yıldır bir cemevinde gençlik komisyonundayım çevremde alevi insanların çoğunlukta olmasına rağmen cemevlerine ve aleviliğe ilgi gösterilmiyor aileler cemevlerine uzakken biz gençler olarak aleviliği yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz ve çalışacağız nekadar başarılı oluruz bilemem ama senin gibi bizim gibi duyarlı gençler oldukça gençleri özüne kültürüne geri döndürebiliriz yeterki vaz geçmeyelim bizde

cicek60
09.09.2006, 18:37
ya ne yalan söliyim ben de gencim ama günümüz gençliği aleviliği bilmiyo ve çok yanlış şeyler yapıyor bu bilgisizlikten ve yanlış şayler bilmelerinden dolayı. bu da anne ve babaların çocukları yetiştirememelerinden kaynaklanıyor bence. canlar kültürümüze özümüze sahip çıkalım...özellikle gençler bu değerleri aktaracak olan bizleriz..

Şoreş
10.09.2006, 22:51
Bugün Şahkuluna gittiğimde, Dergahın bahçesi gençlerle doluydu.. O kadar mutlu oldum ki anlatamam.. Saz çaldılar, deyişler, türküler söyledik.Çok güzeldi..

Turku_Yurekli
10.09.2006, 23:15
Bugün Şahkuluna gittiğimde, Dergahın bahçesi gençlerle doluydu.. O kadar mutlu oldum ki anlatamam.. Saz çaldılar, deyişler, türküler söyledik.Çok güzeldi

O genclerin arasında en kücük olanı sendin sanırım,yada en yaslısı bendim ondan öyle geldi :)

Nesimi
10.09.2006, 23:16
Bugün Şahkuluna gittiğimde, Dergahın bahçesi gençlerle doluydu.. O kadar mutlu oldum ki anlatamam.. Saz çaldılar, deyişler, türküler söyledik.Çok güzeldi..

Bugün bende şahkulundaydım adak vardı kurban kestik. mum yaktım arkada saz çalan gençler ve semah dönenler vardı içerde cemevinde semah öğrencileriydi.

Şoreş
10.09.2006, 23:16
O genclerin arasında en kücük olanı sendin sanırım,yada en yaslısı bendim ondan öyle geldi :)

Belkide ablacım.. Gerçekten çok güzeldi.. Şahkulunun içinde o bahçede gerçekten ilk kez böyle çok genç görüyorum.Birsürü orta yaşlı ve yaşlı insan vardı ama gençlerde vardı... İşallah tüm gençler böyle bilinçlenir ve bu tip organizasyonlarımız hep devam etsin ablacım..

Bugün bende şahkulundaydım adak vardı kurban kestik. mum yaktım arkada saz çalan gençler ve semah dönenler vardı içerde cemevinde semah öğrencileriydi.

Biz o gençlerin içindeydik ama Bahçedeydik biz abican..Belki görmüşsündür bizi.

Turku_Yurekli
10.09.2006, 23:19
Ablasının birtanesi artık biz böyle arada sırada gideriz seninle :)

Nesimi
10.09.2006, 23:21
Bahçedede dolandım saat 4e kadar fln oralardaydım.

LaDY
10.09.2006, 23:21
hepinizin yüreğine sağlık canlarım
gürsel cenk ve türkü yürekli gururla okudum yazılarınızı. bu da bize gösteriyor ki alevi gençliği düşünülenin aksine özünü sahiplenmekte. bunun üstüne yorum yapmaya gerek yok bence.
aydınlıkla kalın

Şoreş
10.09.2006, 23:23
Ablasının birtanesi artık biz böyle arada sırada gideriz seninle :)

Böyle olması çok iyi olacak ablacım.Herzaman gideceğiz.. Orda bugün Okan abimiz sayesinde bazı bilgilerde edindim Alevilik hakkında.Umarım bağlarımız hiç kopmaz ve ışık yuvası olan Şahkuluna hep beraber el ele yürüyeceğiz.. Tüm gençlik..

Bu arada leyla ablam teşekkür ederim.. ;)

Nesimi
10.09.2006, 23:53
Şahkulu dergahından birkaç fotoğraf. mum yakıp dua etme bölümünü çektim bahçe insanlarla doluydu bugün. Ortadaki Pir Şahkulu sultanın mezarı en alttaki dilek ağacı.

Şoreş
11.09.2006, 00:00
Teşekkür ederim abican resimler için..
Ben Mum yakılan kısıma felan uğrayamadım malesef.Oda birdahakine işallah.Normalde her geldiğimde hemen hemen uğrar yakardım unuttuk bu sefer :S

Cem Meydanına biara gözüm çarptı Semahçılar vardı ama girmedim oraya.
Dergahın diğer kısmında ise, HZ Ali resimlerinin olduğu, cephesi boyanan yapıda bir Bektaşi Babası dua veriyordu insanlara..Kısa Cem gibi..

siliye
11.09.2006, 00:25
bu gençliğin içinden biri olarak söyliyeyim ne kadar bilinçsiz var diyosanız bi o kadarda bilinçli arkadaşlarımız var. Özünü bilen bunun bilincinde olan ve bunu çevresindekilerle paylaşan gençlerimizde var. Şu da var bu sadece alevi gençleri olarak yargılanmamalı. Üniversitede okuyorum ve alevilik hakkında hiç bi bilgisi olmayan alevi olmayan arkadaşlar olduğu kadar tabiki alevi arkadaşlarda var. Ama bunun yanında üniversitedeki topluluklarla isteyen kişiler çok güzel bilinçlenip çok güzel bir şekilde kendini bilinçlendirebilir.
Mesela üniversitede semah topluluğu var ve geçen sene yapılan semah gecesi sayesinde bu sene semah topluluğuna giren bir çok öğrenci var. Bu şekilde faaliyetler yapıp gençlerin bilinçlenmesi çok güzel bir şey.
Ama ben umutsuz değilim yinede o kadar gençliğimizden . Onların içinden biri olarak.

Şoreş
11.09.2006, 14:16
bu gençliğin içinden biri olarak söyliyeyim ne kadar bilinçsiz var diyosanız bi o kadarda bilinçli arkadaşlarımız var. Özünü bilen bunun bilincinde olan ve bunu çevresindekilerle paylaşan gençlerimizde var. Şu da var bu sadece alevi gençleri olarak yargılanmamalı. Üniversitede okuyorum ve alevilik hakkında hiç bi bilgisi olmayan alevi olmayan arkadaşlar olduğu kadar tabiki alevi arkadaşlarda var. Ama bunun yanında üniversitedeki topluluklarla isteyen kişiler çok güzel bilinçlenip çok güzel bir şekilde kendini bilinçlendirebilir.
Mesela üniversitede semah topluluğu var ve geçen sene yapılan semah gecesi sayesinde bu sene semah topluluğuna giren bir çok öğrenci var. Bu şekilde faaliyetler yapıp gençlerin bilinçlenmesi çok güzel bir şey.
Ama ben umutsuz değilim yinede o kadar gençliğimizden . Onların içinden biri olarak.

Başımızdakiler bir adım atsa, Alevilik güzel tanıtılsa insanlarımızda zamanla baskılardan dolayı yozlaşmayacak, inancını inkar etmeyecek ve bu dolayısıyla gençlere yansımayacak..

selva
11.09.2006, 14:19
soreş hani resim çekip burada yayınlıyacaktın oğulcuğum.hani resimler dört gözle bekliyorum

siliye
14.09.2006, 01:46
Başımızdakiler bir adım atsa, Alevilik güzel tanıtılsa insanlarımızda zamanla baskılardan dolayı yozlaşmayacak, inancını inkar etmeyecek ve bu dolayısıyla gençlere yansımayacak..

evet sana katılıyorum. Birilerinin bişeyler yapması gerekiyo tabiki bu yapılanları almak isteyenlerinde olması gerekiyo bu birazda karşılıklı alışveriş gibi bişey.
Ama yapılan şeyler olurda yaralananlar olursa çok bilinçli bi ve özünü iyi bilen gençler olur.

FaLLeN
14.09.2006, 03:42

Yazını 2 defaka okudum...çok hoş arkadaşım....bakmak var bakmak var..saolun

Günümüzün alevi gençliğini bilmem..çünkü herkesin derdi,şartları,yaşamları çok zor ve Alevilik biraz daha geri plandaki haklı bir duruşş...Yaşamın eko bir sisteme kurulu düzeninde yitirdiklerimiz çoktur....Unuttuklarımızda....
saz kursuna şevkle başlayan bir öğrencinin Gitara geçmesi gibi..garipdir.ki sazı severim der..ama gitar çalar...bunun gibi ....

munzur6262
14.09.2006, 10:49
bence alevi gençliğini genel olarak değerlendirirsek eyer yozlaşmanın hızla ilerlediğini görebiliriz.çok küçük bir örnek vermek istiyorum sizlere.özellikle büyük şehirlerde yaşayan gençlerimiz görmüşlerdir tanık olmuşlardır,hatta şimdi bahsedeceğim konuyla alakalı bile olmuş olan arkadaşlarda vardır.cafe barları hepimiz biliriz bu cafe barların işletmeceileri genelde alevi kökenli insanlardır.tunceli,sivas vs ve geneldede buraya alevi inancına mensup genç arkadaşlar giderler.buralarda ibadetimizi yaparken çaldığımız deyişler çalınır söylenir.ve birde buna kendini bilmez değerlerine sahip çıkamayacak kadar aciz gençler kalkarlar sanki oyun havasıymış gibi semah dönmeye başlarlar.ve bu insanlar bunları yaparkende orda bulunan gençler gösterilmesi gereken tepkilerini orda göstermezler.çünkü neye tepki gösterceklerini bilemeyecek kadar yozlaşmış bilgisizlerdir.kimse burda alevi gençliğinin değerlerine sahip çıktığını söylemesin bugün büyük bir çoğunlumuz orucumuzu bile tam olarak tutmuyoruz.size soruyorum 12 imamların adlarını tam olarak kaç kişimiz biliyor ?çevrenizde alevi olan gençlere bir sorun bakalım.alevilik nedir?yolumuz nedir? diye bir sorun arkadaşlar.çoğunuz istediğiniz cevapları alamayacaksınız bundan adım gibi eminim.bugün şeriatçı diye hitap ettiğimiz insanlar ekonomik,siyasal,kültürel anlamda hızla büyürken bizler bırakın yerimizde saymayı geriye doğru gidiyoruz.size insanların gitmediği camisi olan ,cemevinin bile olmadığı güzel bir alevi memleketinden yazıyorum.artık iğneyle çuvaldızın yerlerini değiştirelim ne dersiniz??.değerlerimze layık olabilecek ,yobazların karşında durabilecek bilgili, erdemli alevi gençliği olalım.hepinize kucak dolusu sevgiler saygılar....

gizem
14.09.2006, 13:53
abi harikasın istediğin tüm soruları sor eksiksiz cevaplıyım artı ben burda bunun çabasını veriyorum biliyor musun burda gençlik kolu oluşturdum HACI BEKTAŞ-I VELİ GENÇLİK VAKFINDA yaşıtlarıma küçüklerime büyüklerime anlatıyorum bunları bende size sorayım o zaman büyüklerimiz olarak ben burda ailemden başka destek görmüyorum peki siz bizlere destek veriyomusunuz hiç gittiğiniz mi ?cem evinde burda gençlik kolu oluşturalım dediniz mi destek verdiniz mi biz arıyoruz destekler arıyoruz ama hiç bir büyüyümüzde işte destek demiyor sonra umudsuz gençlik deyip kestirip atıyorsunuz sizce kim daha suçlu yobazlaşan gençlik mi bize destek vermeyen büyükler mi öğretmyen büyükler mi ha bu lafım genel istisnalar kaideyi bozmaz benim ailem bana anlattı ki şimdi gençlik kolu başkanlığı yapıyorum sizce kim daha suçlu ben inanıyorum ki sizlerde biraz olsun bizi önemseniz eminim böle olmucak evet eskiler anlatmadı kendi kendinize buldunuz benimsediniz belkide ama şimdi öle değil anlatın ki öğrensinler bence büyükler daha suçlu....ayrıca o dediğiniz kesim şuanda her özgürlüğü var ibadet özgürlüğüde her özgürlüğü okulda ben aleviyim diyince gelen tepkiler onlarda yok sıkıntı baskı ve korku yok gerçi bendede yok anlayan anladığı gibi anlasın beni ama benim çoğu arkadaşım alevi vatandaşım bu baskıyı yaşıyor devlet dairesinde alevisn diye hele şu iktidarda sürgün görüyor dışlanıyor o dediğin kesimde hiç biri yok ha sizin zamanınızda baskı korku vardı ama siz bakın büyük oldunuz aileniz belki anlatmadı siz kendiniz buldunuz istemezmiydiniz sizde birebir öğrenmeyi ki şuanki gençlik ekmek kavgasında sizdede vardı ama ekmek kavgası bizim ki kadar değil artı alevi sünni evliliği fazla aile o bilinci verse o bilgiyi verse hangi kızımız gider el oğluyla evlenir sölesene işte asimilasyonda böyle oluyor ve çoğu büyüyümüz nolcak ki aşalım bunları diyip geçiyor

gizem
14.09.2006, 22:53
söylediyim düşüncelere karşı hiç bir tepkiniz yok mu acaba merak ediyorum?

Seyduna
14.09.2006, 23:32
Bence de bizim gencligimizde eksik cok yon var. Bunların tek cozumu de egitim ve ne akdar kabul etmesek de aleviler olarak egitime cok fazla onem vermiyoruz. Bence kisa cozum de budur..

gizem
15.09.2006, 11:23
Bence de bizim gencligimizde eksik cok yon var. Bunların tek cozumu de egitim ve ne akdar kabul etmesek de aleviler olarak egitime cok fazla onem vermiyoruz. Bence kisa cozum de budur..
evet haklısınız eğitm şart ama hiç düşündünüz mü bakın aile ortamında başka eğitim ve inanç okulda sünni yaşam biçiminin anlatılması ve çevrede her türlü inanç ne kadar eğitm verirseniz verin büyüklerimiz bize destek vermediği sürece bu gençlik neden böyle diye sormaya hakkının olmadığını düşünüyorum sorun üreten çok çözüm üreten yok saygılarımla gizem

Aysu_Can
15.09.2006, 15:24
Canim Gizemim simdiki genclige en guzel orneklerden birisin. Simdiki genclik sanildiginin tam tersine cok bilincli ve arastirmaci ALEVI KULTURUNU icine sindirerek ogreniyor ben senin yasindaki donemimi dusunuyorumda sizler kendinizi cok daha iyi ifade edebiliyorsunuz sartlar ve ortam sizler icin pozitif bir dongude cok umut verici genclerimiz ne istedigini biliyor bunu su an yurt disindada gozlemleme olanagim da oldu ve gordugum genclerimiz iyi bir yapilasma icerisinde . saygilarimla.

piryolu60
15.09.2006, 16:23
bizler yanmış yakılmışız ama tabii bizlerinde bazı yazılı kaynaklarımız var örnek olarak halil öztoprak dedemizin gerçekte hikmet kuranda hakikat vs.

gizem
15.09.2006, 20:35
Canim Gizemim simdiki genclige en guzel orneklerden birisin. Simdiki genclik sanildiginin tam tersine cok bilincli ve arastirmaci ALEVI KULTURUNU icine sindirerek ogreniyor ben senin yasindaki donemimi dusunuyorumda sizler kendinizi cok daha iyi ifade edebiliyorsunuz sartlar ve ortam sizler icin pozitif bir dongude cok umut verici genclerimiz ne istedigini biliyor bunu su an yurt disindada gozlemleme olanagim da oldu ve gordugum genclerimiz iyi bir yapilasma icerisinde . saygilarimla.
desteğin için çok teşekkür ederim ablası demekki umudsuz bakmayanlarda var annem gibi:p

Seyduna
15.09.2006, 23:11
evet haklısınız eğitm şart ama hiç düşündünüz mü bakın aile ortamında başka eğitim ve inanç okulda sünni yaşam biçiminin anlatılması ve çevrede her türlü inanç ne kadar eğitm verirseniz verin büyüklerimiz bize destek vermediği sürece bu gençlik neden böyle diye sormaya hakkının olmadığını düşünüyorum sorun üreten çok çözüm üreten yok saygılarımla gizem

Dediklerin dogru ama cosum yine de basarilamaz degil. Zor elde edilen daha degerli ve guclu olmaz mi? Ama ben cevremde senin soyledigin ve daha baska diger olumsuz sartlara dayanamayip kendini saliveren cok fazla insan goruyorum.Demekki biz sandigimiz kadar inatci, saglam iradeli ve caliskan insanlar degiliz Azinligin verdigi ezikligin dayanamamazlikla kendini asilikle isyankarliga ve de calismak yerine boswermislige birakmak ne kadar dogru? Bence sorun sadece dinsel inanis degil, oyle olsaydi cocukluktan itibaren ateist bir sekilde olan insanlar da bu akima kapilmaz ornek alinancak insanlar olurlardi muhtemelen. Elbetteki bu sartlara karsi koymak zor ama imkansiz degil. Yapabilsek daha gusel olurdu oyle degil mi?