Orijinalini görmek için tıklayınız : Sarizin Alevi köylerinde şenlikler yarın başlıyor!

ekinersin
21.07.2006, 23:32
dostlar umarım sizlerde bu binboğadaki kültür şenliklerini merak etmişsinizdir. sizlere bildiğim kadarıyla birliktelikten neler doğdunun örnek lerini hatırlatmak isterim bu köylerimizden çağşak, kırkısırak,tavla ve öteki alevi köyleride bu örneklerden sonra birliktelikteki faydaları hissettiler. nelermi oldu kırkısırak fakıflaştı güzel bir okul yaptırdı ve en ücra yaylasına yol götürdü en önemlisi alevi sarızlı gençleri ünüverstede destekledi burs veriyor. çağşak da güzelim ziyaretine yol ve piknik alanları yaptıdı ve güzelde oldu alt yapısını tamamladı ve bu sene 8. sini yapıyor festivalin

ekinersin
22.07.2006, 22:24
tavla köyüde bu birlikteliktenin sonucu bir çok amaçlı kültür evi yane cem evi ve alt yapısını bitirdi bu senede 28, 29. temhuzda festivali var emre saltık ve yöre sanatçısı gülşen altun, hüseyin hayal ikilisi de bu şenlikte olacaklşar.

ekinersin
29.07.2006, 01:54
evt canlar gelin yarın sarızın dağlarında su tv coşkusunu tavla köyüyle yaşayalım

Şoreş
29.07.2006, 02:01
Sarızlılar genelde Koçgirili olurlar ve Sivastan Kayseri göç eden Koçgirililerdir.Aleviliğe bağlı insanlardır ve kültürlerini daha çok korumuşlardır.
Su TV de izlemiştim.Sarız Ördekliden canlı yayın yaptılar.Arkadaşımın annesinin köyü idi ve o köyde de cemevi var.

Şenlikler olduğunu orda öğrendim.Program sunucusu söylemişti.Köy çok güzeldi.Bir bayan Aynur Doğandan Daye Daye yi çok güzel yorumladı..

Tavlada şenliklerinde baya bir ünlü gidecekmiş.Mesela Emre Saltık..

Tüm Sarızlılara Selam ve Sevgiler..

Naci
29.07.2006, 09:15
Dün akşam bende sutv de gördüm,canlı yayın yapıyorlardı. Çok uzun zamandır bir ses vardı kulağımda bu kimin sesi diyordum,dün akşam izlerken o sesi tekrardan duydum,o bölgenin yöresel sanatçısı imiş. Yaşlı bir bayandı,bir uzun hava söyledi,sazıda kendisi çalıyordu. İsmini bilen vardır inşallah?

ekinersin
13.08.2006, 15:21
www.cagsak .com ma girin ve görüp tanıma fırsatınız olsun

keklikoluk köyü
13.09.2006, 17:52
Oradaki, köylerin çoğunun insanları köy dışında yaşamakta ve yazın köye gelmektedirler.

Keklikoluk'tan
22.09.2006, 18:22
Kahramanmaraş Göksun Keklikoluk Köyü'ndenim (http://iskenderyildiz46.sitemynet.com/Keklikoluk/). Selamlar.

46-Keklikoluk
23.09.2006, 07:42
Merhabalar.

ekinersin
01.10.2006, 13:21
şu maraşın pilakasını gördükçe 78 aklıma geliyor keklik olukta akrabalarım var gümüşler ve kılıçlar

özgüc
10.01.2007, 13:56
selam hemserilerim sarizda yapilan yaz senlikleri icin
ben sizde eger yapabilirseniz su tv de gösterilmis eski kayitlari istiyorum yada bir kanaldan bakabilirmiyim yaz senliklerinin

economist_e
11.01.2007, 09:19
merhaba canlar bende kücük bir not düşmek istedim . bundan 1.ay kadar önce sancakağıl.wede tawla köyünde cem yapıldı iki köydeki cmde oldukca kalabalıktı sanırım sarız cewresinde 20.yıldır cem olmuyordu 20.yıldan sonra gercekleşen cem oldukca ilgi gördü...