Orijinalini görmek için tıklayınız : Sokakta dayak : durduk yere polislerden dayak yiyen iki can
Ali_Yolcusu 22.07.2006, 01:38 http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=193434
'Vurmayın dedikçe dövdüler'
Polisler, C.Ç., S.D. ve Z.Y. iki Garip'i şüphe üzerine durdurdu ve kimlik sordu. Hepsi kimliğini çıkardı. Oysa Garip Ç.'ye göre, şüphelenilecek bir durum yoktu:
"O kadar kişi içersinden niye bizi durdurduğunu sorduk. 'Biz hırsız mıyız' dedik. 'Niye dayılık yapıyorsunuz' dediler. 'Burası özgür bir ülke, sadece yürüyoruz, suçumuz yok ki' dedik. Bunun üzerine üçü de yumruk ve tekmelerle vurmaya başladı. Herkes sahildeydi. Bir süre dövüp bizi kayalıklara çıkardılar. Bacaklarımıza tekme, başımıza yumruk attılar. Sonra kelepçe taktılar. Elimi kelepçe kesti. Yüz üstü zemine yatırıp dövdüler. 'Vurmayın' dedikçe vuruyorlardı. Sonra bir ekip aracı geldi, bizi arabaya bindirdiler, karakola gidene kadar vurdular."
Garipler daha sonra Kartal Merkez Karakolu'na götürüldü. Karakolda amir diye tanıtılan bir görevli geldi. Garip Ç.'ye göre, polisler Tuncelili olduğunu öğrenince daha çok kızmışlardı. Üstelik Garip E. S.'nin babası da hapiste bulunuyordu: "Sizi ormana götürüp gözünüz bağlı döveceğiz' dediler. Bana 'Git kendi ülkeni kur' dediler. O sırada amir vurmaya başladı. Polisler, kameranın bizi çektiğini söyleyip amiri uyardı. Bu kez bir duvarın arkasına götürdüler. Hem vuruyor hem sövüyorlardı."
Daha sonra Garip Ç., geceyi bu karakolda geçirirken, Garip E.S., yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü, CMUK'tan avukat çağrıldı. Garip S.E., çok dövülmüştü, ayakta duramıyordu. Avukatı Özgür Erdem, kendisini Çocuk Şube Müdürlüğü'nde buldu: "Çok ciddi şiddet görmüş, bacağı ve kalçasından şiddete maruz kalmış. Ben 10 yıldır avukatım. Küçük şiddet olaylarını büyütmem. Ancak bu, küçük olay değil. Bunu savcılıkta söylediğimde, savcı 'Olayı büyütmeye gerek yok' dedi."
yorumu size kalmış.
yorum isteme benden dostum..içimden geleni sende biliyorsun bu köp.lere
nesslimm 22.07.2006, 10:41 insan hakları gittikçe daha iiyi uygulanmaya başlamışmış bizde.buda onun denemelerindenbiri heralde.böyle geldik böyle gideriz işte:cursing: :cursing: :cursing: :cursing: :cursing: :cursing: :cursing: :cursing:
kıvılcım 22.07.2006, 11:24 ALI YOLCUSUanlattıkların bana bır an gazı olaylarını hatırlattı sız bılıyormusunuz gazı olaylarında yasananları bılmem ama ben kıtabını da aldım okudum donemlerde de boyle olmus suçsuz olduğu halde canlarımızı polısler dovmüs ,karakollarda ıskence çektırmıs ve hatta oldurmusler tuncelı den olduğunu oğrenence kızmıslar dıyosun ya evet sıvaslılara corumlulara tokatlılara yanı alevı kesımın bulunduğu yerlere karsı bı tepkı var çoğu bu yuzden memleketını soylemekten çekınıyor ama oyle olmamalı sonuna kadar alevıyız yılmayacağız...
üzüldüm ya hakkaten böyle gelmiş böyle gidicek galiba baksanıza...
h.ismail tut 22.07.2006, 13:56 günümüz türkiye sinde bu tip olaylar oluyor. bunu tv. da gösterilmesi bence çok iyi oldu. insanlar hep agızdan agıza bu tip olayları anlatırdı benimde başıma buna benzer birkaç olay geldi (oturduğum yer itibarıyla) ben bir haksızlıga ugrasam kaç kişiye bunu iletebilirim? bir tv. haberinin yanında benim insanlara bildirmem donuk kalırdı herhalde. bizim orda 6 7 sene önce tse li (tunceli sivas erzincanlı) olman bile süpheli olmana yetiyordu.
manifesto 22.07.2006, 14:02 Yaww durduk yere bir polis niye adam döver anlamıyorum..?
pek mantıklı gelmedi doğrusu...
Bir Zeynep 22.07.2006, 14:49 allah onlarada bi gün öyle bi ceza verirki, fitil fitil burunlarinda gelir insallah. baska söz bulamiyorum, allah belalarini versin, polisim diye kendini bisey mi sandilar. polis dedigin adaletin, hakkin yaninda olmasi lazim, yaninda degil, bunlar kalbinde olmasi lazim. cürük kalpli pislikler polis olursa iste böyle olur. naletler..
Hüseyin69 22.07.2006, 14:51 Yaww durduk yere bir polis niye adam döver anlamıyorum..?
galiba firindan ekmek yürütmüsler
bencede durduk yerde polis vatandasini dövmez
hele hele dövülen kisi dogulu,
özellikle erzincan yada dersimliyse varin yorumu sizler yapin.
olay bizim burda intikal etmiş demek Kartal'da.... al işte sonrada niye polis deyince kötü düşünülüyo diyolar,adam dövmeye yer arıyolar resmen...
Ali_Yolcusu 22.07.2006, 14:59 Yaww durduk yere bir polis niye adam döver anlamıyorum..?
yalan haber mi onu mu diyorsun. durduk yere adam dövmelerini biz de anlayabilmiş değiliz nasıl vurabiliyorlar nasıl kıyabiliyorlar bir cana böyle insanlık olmaz olsun.
h.ismail tut 22.07.2006, 15:24 Yaww durduk yere bir polis niye adam döver anlamıyorum..?
zaten dövenlerde mantık yokta o yüzden. değerli dost
polis dövecek adamını biliyor....onlar çok ii biliyor...yani buradaki dövülen arkadaşlar evet ya erzincan ya dersim dir...onlar kendi adamlarını dövmez ülkücü türkeşin yerleştirdiği polisler ne oalcak..
Daha çok döverler merak etmeyin Yazık
Bizim insanlarımız anca YOK POLİS olmayalım YOk ASKERİYEYE girmeyelim onlar böye onlar söyle dedikçe biz daha çok hakkımızı yediririz.
Saygılar
karadagli 22.07.2006, 16:46 Bence yadirganacak bunda bir sey yok arkadaslar Türkiyede bunlari hergün
yasaniyor,düsünün birkere bir baska kolluk kuvveti olan askerin dahi polislere güveni kalmamis, savcisi cikiyor olayi büyütmeyin diyor iki tane cocuga iskence yapiliyor savci cikip olayi büyütmeyin diyor sen önce kendi görevini yap büyütülüp büyütülmemesine birak da onlar karar versin. Türkiyede o tür zihniyetli polisler oldugu sürece Türkiyede olaylar bitmez.
manifesto 22.07.2006, 19:17 Böyle söylemeyin arkadaşlar...
polise insanların bakış açısını olumsuza çeviriyorsunuz..
belki bir polisin edepsizliği ama polisleri genellemek doğru değil..
1 mayıslarda hatılayın kan revan içinde bırakılan polisleri..
Hergün üçkağatçısından eşkiyasına teröristinden bölücüsüne katilinden psikopatına kadar bu insanlar uğraşıyor ve çoğu zaman bu hizmetlerinde canlarından oluyorlar...
polis bizim polisimiz hataları ile...
Böyle söylemeyin arkadaşlar...
Hergün üçkağatçısından eşkiyasına teröristinden bölücüsüne katilinden psikopatına kadar bu insanlar uğraşıyor ve çoğu zaman bu hizmetlerinde canlarından oluyorlar...
polise eğer fazla yetki tanınırsa,sorarsın kendi kendine niye dövüyolar diye.ayrıca
insanların bakış açısını bizim olumsuz çevirmemize gerek yok,emin ol.sorguda işkence görenlerden anlıyoruz,kime olumsuz bakmak gerektiğini.
Ali_Yolcusu 22.07.2006, 19:32 Böyle söylemeyin arkadaşlar...
bu bir değil iki değil üç değil dört değil ........ polislerin içinde iyi olanlar da vardır muhakkak ama bu gerçekleri örtmeye yetmez.
manifesto 22.07.2006, 19:33 sorguda işkence görenlerden anlıyoruz,kime olumsuz bakmak gerektiğini.
işkence olayı ne yazık ki türkiyenin yüz karasıydı ama bunu polisle ilişiklendirmek doğru değil..
Polis teşkilatı sayesinde hergün huzur içinde uyuyabiliyoruz..
her teşkilatın içinde bazı problemli tipler olabilir..
mesela ATABEY ler ile ortaya çıkan genelkurmay içindeki illagal oluşumlar da ortada şemdinliden atabeylere kadar oradan susurluğa..ama hiçbirimizin aklına askerimizi bu şekilde eleştirmek gelmedi...:) neden acana...
Çevik Bir paşanın gazına çok gittiğimizden olmasın...
Devrimci Marksist 22.07.2006, 22:53 Ya manifesto sen bizim eylemlerimize keşke gelsen de bir görsen, kim kan revan içinde. Öyle bir saldırıyorlar ki, amirleri emrediyor onlar da günün yorgunluğunu üzerimizde atıyor. Manifesto madem polislere o kadar güveniyor o zaman korkmasına gerek yok. İstanbul İzmit'e 1 saat gelsin eylemlere de görsün polis şefkatini. İstanbul polisi daha da bir şefkatlidir. Ama o yine de polislerimize o kadar güvenmesin belki yanlışlıkla elleri çarpar.
Polis bu döver. Türkiyede demokrasi olmadığı sürece polis hem döver hemde dövdürür.
yusufçukgecegez 23.07.2006, 00:25 olaya iki polisin dangalaklığı olarak bakma taraftarıyım.polis hepimizin polisi.tüm polisleri aynı kefeye koymak yanlış.burda anlatılanı sadece okuduk .asıl olayı ise bilmiyoruz.bu yüzden herkez herşeyi anlatabileceğine göre.bu olay üstünden polislere hakaret bence yanliş.
Ali_Yolcusu 23.07.2006, 00:30 olaya iki polisin dangalaklığı olarak bakma taraftarıyım.polis hepimizin polisi.tüm polisleri aynı kefeye koymak yanlış.burda anlatılanı sadece okuduk .asıl olayı ise bilmiyoruz.bu yüzden herkez herşeyi anlatabileceğine göre.bu olay üstünden polislere hakaret bence yanliş.
diyorsun.
bu olay ilk değil ki.polislerin bize bakış açılarını bilmiyoruz sanki.kimse kimseyi kandırmasın arkadaşlar ya.
yusufçukgecegez 30.07.2006, 14:06 diyorsun.
bu olay ilk değil ki.polislerin bize bakış açılarını bilmiyoruz sanki.kimse kimseyi kandırmasın arkadaşlar ya.
tabiki kimse kimseyi kandırmasın,herkezde uyanık olsun kimseye kanmasın.polislerin kime bakış açısı nasıl.polis dediğimiz bir insan.görevi kanunları uygulamak.polisimizin pek eğitimli olduğu söylenemez.kişiliklerinide çok geliştirmiş durumda değiller.ama polis olmadan polis psikolojisini bilemezsiniz.yanlış uygulamaları çok.dileğim polisin sadece kanunun gereklerini uygulaması.
Bir cok meslekteki gibi o meslegi de haketmiyen bir sürü insan oldugundan eminim.Bence üniversite mezunu sarti getirilmeli ve zorunlu Insanlik dersi verilmeli...
Bunu yapamayanlari cikarsinlar üzerindeki o üniformalari bence.Bazilari o elbiseyi kaldiramayacak derece de cahil ve bilgisiz...
Egitim sart...
BesiktasliBABA 31.07.2006, 04:12 turkiyede polisin kendi kanunu var,kendilerini cumbaba falan saniyorlar.benimde basimdan polisle bi olay gecti,adam trafikte tehlike yaratiyor diye korna caldim,az ilerde dur dedi durdum meger sivil polismis(araba sivil),yaninda esi cocugu,tayin yerine gidiyormus,ehliyet ruhsat istedi vermedim,karakola dedi gitmem dedim,sen haksizsin derken hanimi mudahale etti,arabaya bindirdi gittiler.kanuna guvenip haydi buyur karakola desem,dusunun basima neler gelecek.bu arada iki kardesimizede gecmis olsun diyorum.
Siya Saperen 31.07.2006, 06:36 Bu olay bana cumartesi annelerinin ağıtlarını anımsattı...
Görülüyorki susurluk zihniyeti hala etkin bir şekilde devam ediyor. Yazık...
(Onlar Borandı)
Cumartesi Annelerine...
alevi_caferi 31.07.2006, 15:23 işkence olayı ne yazık ki türkiyenin yüz karasıydı ama bunu polisle ilişiklendirmek doğru değil..
Polis teşkilatı sayesinde hergün huzur içinde uyuyabiliyoruz..
her teşkilatın içinde bazı problemli tipler olabilir..
mesela ATABEY ler ile ortaya çıkan genelkurmay içindeki illagal oluşumlar da ortada şemdinliden atabeylere kadar oradan susurluğa..ama hiçbirimizin aklına askerimizi bu şekilde eleştirmek gelmedi...:) neden acana...
Çevik Bir paşanın gazına çok gittiğimizden olmasın...
ordumuzun her mensubu şereflidir.ordu içnde bu tür pis insanlar yok.bu atabeyler şemdinli sizin uydurmanız.ve ne için yapıldıgı belli.orduyu karalamaya kalkma.bakıyorum polis diyince hemen savunmaya giriyorsun mani.asker diyince karalamaya kalkıyorsun.ama burada karalayamazsın buna izin vermeyiz.
the__death 02.08.2006, 10:55 Sİz Yİne Dayakla KurtulmuŞsunuz Adİ KÖp.ler Bu Sene ElaziĞda YaŞanan Ünİversİte Olaylarinda Yaptiklarini Bİ Bİlsenİz.elaziĞ Yerel Televİzyonu BÜtÜn Olaylari Çektİ Ama Polİs Ve ÜlkÜcÜlerİn Tehtİtlerİ Üzerİne Sİlmek Zorunda Kaldilar.bu Olaylar Sirasinda YaŞananlardan Bİrİnİ SÖylİyeyİm İstersenİz.İkİ Gurubu Ayirmak İÇİn Araya Gİren Polİsler Bu KarmaŞada İkİ Dersİmlİ Gencİ BiÇakliyor.bunu Kameraman Çekİyor Ama Yayina Sokturmuyorlar.ve Bunlarida ÜlkÜ Ocaklarinda Herkese İzletİyorlar.ve Bunun Gİbİ Bİr SÜrÜ Olay...
cemali44 03.05.2007, 21:11 arkadaşlar bu yazı birtek radikal gazetesinin bir köşe yazısından ibaret önyargılı olmayalı çünkü ben oradaydım bu dayak yediğini iddia eden arkadaşlar kendilerinden kimlik isteyen polislere saatlerce direndiler polis buarada benim bilmediğim kimliklerini göstermek zorunda olduğunu bildiren kanunlardan bahsetti nebilim bi sürü dil döktü ondan sonra madem kimlik beyan etmiyorsunuz sizi karakola davet ediyorum kimliğinizi göriy yollayayım dedi ve cıngar çıktı bunlar slogan attı bağıdı küfür etti sadece polislerden biri dayanamıyarak yeter ulan diyerek bririne tokat attı ve direnen birine kelepçe taktı bu vatandaşların bukadar tahrikine karşılık vermiyen polis ne yolda döver bunları ne karakolda bi sürü insan birikti bunların başına dil döktü gençler verin kimliğinizi diye ama dinlemediler polis olmasaydı orada vatandaş toplanıp linç edecekti neredeyse böyle iddiaları savunmayalım arkadaşlar aslıastarı yok sadece iftira öle yazmışlarki orada olmasam inanıcam neredeyse
kimlikğinde tunceli yazması yeterli canlar doğuştan fişlenmişsiniz demektir.
cemali44 03.05.2007, 21:23 arkadaşlar bu yazı birtek radikal gazetesinin bir köşe yazısından ibaret önyargılı olmayalı çünkü ben oradaydım bu dayak yediğini iddia eden arkadaşlar kendilerinden kimlik isteyen polislere saatlerce direndiler polis buarada benim bilmediğim kimliklerini göstermek zorunda olduğunu bildiren kanunlardan bahsetti nebilim bi sürü dil döktü ondan sonra madem kimlik beyan etmiyorsunuz sizi karakola davet ediyorum kimliğinizi göriy yollayayım dedi ve cıngar çıktı bunlar slogan attı bağıdı küfür etti sadece polislerden biri dayanamıyarak yeter ulan diyerek bririne tokat attı ve direnen birine kelepçe taktı bu vatandaşların bukadar tahrikine karşılık vermiyen polis ne yolda döver bunları ne karakolda bi sürü insan birikti bunların başına dil döktü gençler verin kimliğinizi diye ama dinlemediler polis olmasaydı orada vatandaş toplanıp linç edecekti neredeyse böyle iddiaları savunmayalım arkadaşlar aslıastarı yok sadece iftira öle yazmışlarki orada olmasam inanıcam neredeyse
Polis bu döver. Türkiyede demokrasi olmadığı sürece polis hem döver hemde dövdürür.
dövewr tabi bra adamlarda kask var ne yaparsa yapsın yüzü görünmüyor soruştuma açıklsa bile kime hangi maskeliye açacan adamlar o yüzündeki kaskları maskeleri gazdan taştan yada sopadan korunmak için takmıyor.ne yaparsa yapsın fazla belirlenmesin diye kullanıyor o kaskları.
NiSAN_Rojda 03.05.2007, 21:35 ya polisler faşit birinci sebep bu..ikincisi bizim varolmamızı istemiyolar.....bizim önderlerimze işkence ediyolarsa ve öldrmeye yelteniyolarsa halkın arasında dolaşanlarıda aynı itibarla dövmeye sövmeye çalışıyorlar....kimliğine bakmaları yeterli..benim bi arkadşım diyarbakırlıydı kürttü hiç bir şey yokken dayak yiyor..adana da oldu bu olay..ve heryerde bu gibi örnekler var....neden bizler polis olup bunlara engel olmuyoruz pekii...........???
dövewr tabi bra adamlarda kask var ne yaparsa yapsın yüzü görünmüyor soruştuma açıklsa bile kime hangi maskeliye açacan adamlar o yüzündeki kaskları maskeleri gazdan taştan yada sopadan korunmak için takmıyor.ne yaparsa yapsın fazla belirlenmesin diye kullanıyor o kaskları.
Haklısın gazetelerin internet sitelerinde bir video var. Eşiyle yemek yiyen 60 yaşında adam biz yemek yiyoruz diye açıklama yapıyor polis bunun üzerine adama tokat atıp uzaklaşıyor. Hepsi gaz maskeli soruşturma açmış valilik ama nasıl bulacaklar o adamı...
Demokrasi istiyoruz.
evet bu tarz insanlar piskolojisi bozzuk canı sıkılan insanlar polis kimliğine güvenerek insanlarla uğraşıyorlar amaç görevini yerine getirmek deyil sadece can sıkıntısını gidermek
Bu mavi öküzlerden başka ne beklenir ki?!
Adamlarda düşünmeye diye bir şey yok ki.
onur melis 04.05.2007, 00:28 bunlara diyecek bir laf bulamassınki allah belalarını versin
Beşiktaşli58 04.05.2007, 00:31 Eeee islerine gelmeyince döverler tabi. Burasi (orasi) Türkiye, hersey beklenir.
türküdostu 04.05.2007, 01:07 polis seviyesini bir kes daha onylatmıştır. terörist polisss
aristo_can 04.05.2007, 09:12 arkadaşlar polis 1tane ise çok iyidir,2 tane ise biri iyi biri kötüdür ,3 tane yada daha fazla ise hepsi faşist ve kötüdür;
insanlar kardeş 04.05.2007, 12:05 polisten tokat yiyen vatandaş şikayetçi değilmiş !
Acaba neden ?
Asayiş rezalet.
Onu konuşmaya gerek yok
Bir toplum nasıl yönetilmeyi hakediyorsa öyle yönetiliyor.
İstanbulda iki terörist vardır.
Vali güler
C.Cerrah
ama şikayetçi olan yok !!!!
saygılarımla....
serkan_demir 04.05.2007, 14:06 böyle şerefsizler işte döverler azını kırarlar sonrada inkar ederler vatanımıza küfür ettti derler die mane uydururlar o yüzden Allah bunların yanına düşürmesin bizi :(
|