Orijinalini görmek için tıklayınız : kopyala & yapıştır ve paylaşımın için teşekkürler furyası sona ermesi RİCA EDİLİR!

izmirksk
04.04.2006, 01:39
değerli alevi forum üyeleri...
önemli olduğuna inandığım 2 konuyu açmak istiyorum
foruma üye olduğum günden beri hep dikkatimi çekmiştir..
kopyala/yapıştır yapan kimi arkadaşlar fikirlerini yazmazlar..elbette kimi zaman yazmalarıda şart değildir(o fikre katılıyorlarsa)..
önemli olan konu şu , kimi zaman kopyala/yapıştır yapan arkadaşlar o konu hakkında fikirlerini yazmıyor daha sonra o konu hakkında şiddetli tarışmalar ve karşı çıkışlar olduktan sonra ben öyle demek istedimki, bende sizinle aynı fikirdeyim vs... diyorlar..
ama demezlermi:)kardeş aynı fikirde isen neden başta söylemedin..
evet arkadaşlar maaalesef bu konuda çok eksiğimiz var
kopyala/yapıştır yaptıktan sonra yorum yapmazsa paylaşımda bulunan kişi,ister istemez yazılanlara katılıyordur bu böyle kabul edilir..
ama daha sonra karşı çıkışlar olunca bende bu yazılanlara katılmıyorum ki demek, sağlıklı bir şey değildir..
yani maalesef böyle bir sorun var ..ve çok zor değil üstesinden gelmek..
kopyala/yapıştır ile bilgi paylaşımında bulunan arkadaşımız, katılmadığı noktalar varsa önceden belirtirse iyi olur...

diğer bir sorun ise şu .maalesef arkadaşlar okuduğumuzu anlayamıyoruz.
elbette her konuda yorum yapmak zorundada değiliz.
mesela üstteki mesaja karşı çıkayım dyen kimi arkadaşlar kendisin ile aynı fikirde olan insanla boş yere tartışıyor ..halbuki birazcık kendini verse görecekki aynı şeyleri söylüyorlar..
yada kendisine destek veren mesajlara saldıranlar olabiliyor ..yani araya girip o arkadaş seninle aynı fikirde, demeye utanıyorum..
arkadaşlar okuduğumuzu anlama büyük sorun buna dikkat edelim..gereksiz tartışmaların önünede geçmiş oluruz....

Serkan_Devrim
04.07.2006, 21:27
arkadaşlar son zamanlarda kopyala/yapıştır oldukça arttı. lütfen topikleri kopyala/yapıştır savaşına dönüştürmeyin. değerli olan sizin görüşlerinizdir. bu konuyu baştan okuyunuz.

Naz
05.07.2006, 00:04
Sevgili izmirksk oncelikle bu konuyu gundeme getirdigin icin tesekkurler. Gercekten son donemde hizla artan bir kopya/yapistir maratonu bariz gorunuyor.

Ali Ekberinde soyledigi gibi, sizlerin gorusleri bizler icin cok onemlidir. Eger bir konuda yorum yaparken baska bir alintiyi kullanma geregi duyarsaniz tabiki bu cok iyidir, ve kaynaklarda net bir sekilde belirtildigi surece, kendi gorus ve dusuncelerinize paralel olarak, bu alintilar yapabilirsiniz. Fakat, son zamanlarda, kendi yorumuymuscasina, sadece kopya yapistir yapanlar hizla sayi olarak artmakta. Burdada soyle bir durum ortaya cikiyor, kisiler, kendi goruslerinden ziyade, bulduklari kendi goruslerine yakin yazilari, yani bir baskasinin dusuncesini burdan yansitiyor. Bu konularda yok temkinli olmak gerekir, cunku internet uzerinde binlerce kaynaga ulasmak mumkun, ve bu kaynaklarin ne denli guvenilir olacagida tartisilir. Bu nedenle, salt kopya yapistir yapmaktansa, kendi gorusunuzu destekleyecek sekilde saglam kaynaklardan alinti yapmaniz, sitemizde saglikli bir paylasim ve tartisma platformu yaratmak adina cok daha faydali olacaktir.

Ben birde konuyu siirlere getirmek istiyorum ( simdi yine siir katti demeyin :)) ama oyle... Siir veyahut denemeler paylastiginiz zaman sitede lutfen ama lutfen SAIR ve YAZARIN ismini yazmayi unutmayalim, cunku herkes o siirin kime ait oldugunu bilmeyebilir, ve sizin sanabilir. Lutfen arkadaslar bilmiyorsaniz sairini, rast gele bir yerde gormus olsaniz bile bunu belirtin. Sair ve Yazarlara saygi dogrultusunda, en azindan ALINTI oldugunu belirtin.

NAZ

Alevimen
05.07.2006, 01:02
Bugünden sonra bende sert uygulama yapacam. Sağlıklı ve yapıcı yorumsuz yapılan kopyala & yapıştırlar derhalde eski puan ile cezalandıracağım. Tecrübe seviyem yüksek olduğu için bayada etkili olacak. İşler maalesef lafla yürümüyor, bir kaç gövde gösterisi yapılmalı ki millet anlasın, acı ama gerçek bu. Sonra uyarmadınız demeyin.

Alevimen
22.07.2006, 19:16
Merhaba değerli Üyeler

İlk öncelikle şu topiği tekrar okumanızı ş i d d e t l e tavsiye ediyorum: http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=7611

Yorumsuz kopyala yapıştır yapmak yasaktır, mide bulandırıyor dolaysıyla biraz duyarlı olalım.
Yorumsuz nedir?
Yorum demek kopyala yapıştır mesajın üstüne veya altına GÖZLE FARK EDİLECEK şekilde kendi şahsınız üzerinden üretilen mesaj metinidir.
Kopyala yapıştır yaparken metin uzun ise direk linki verin ve yazı stiline dikkat edin.

Paragraflı yazılar yazın, herşeyi kombine paket gibi sıkıştırıp kopyalamayın. Göz için sağlıklı şekilde diziliş yapmaya gayret gösterin ve arada sırada paragrafın içinde önemli kelimeleri markaj edin.

Yazı yazmakta eğitim ister. Virgül ve nokta kullanımında tasaruf yapmayın lütfen.

Hazır söylemişken forum tavsiyelerinden (kural) alıntı:
21. Copy & Paste yazılar genelde yasaktır (tasdiklenen ve yönetim üyeleri hariç), bu kopyala yapıştır mesaj türlerinden kendi yorumunuzuda eklerseniz büyük olağısıyla -dikkat mecburiyet yok- kabul edilir.

Gelelim ikinci konuya:
Biri güzel fıkra kopyaladığında veya yazdığında 'teşekkürler' 'pehehe güzeldi' 'paylaşımın için teşekkürler' gibi İYİ NİYETLİ olmasına rağmen gibi mesajlar lütfen yollamayın. Çünkü bu tip mesajlar tamamen - maalesef - gereksizdir, forumuzda günde ortalama 1'000 mesaj yazılıyor, gereksiz ve anlamı çok düşük olan yani 'olmasada olurdu' tipi mesajlardan uzak duralım.
Fakat teşekkürünüzü yazıya dökecekseniz lütfen CÜMLE kurarak yapalım, tavsiyemiz şudur:
10. Üyelerimizin yararlı postlarını lütfen bir "teşekkür" bile olsa ile değerlendirMEYİN, tek sözlü teşekkür'e ihtiyaç yoktur veya 'paylaşım için sağol' gibide pozitif olsa dair lütfen yazmayın. Fakat yüzyılın bilgilendirmesi olursa o zaman hal başka olabilir, 'teşekkür' yazacak yerine mesaja puan-değerlendirmesi yapın veya 'teşekkür' yazacaksanız TAM VE KUSURSUZ CÜMLE KURMAYA çalışın -> 'paylaşımın için teşekkürler' yetersiz cümledir.

3. Reklam linkleri:
Elbette alevi toplumuna yönelik reklam yapmak isteyen kişi(ler) ilk bizim forumu arıyorlar, sebebi ortada.. en fazla ziyaret edilen, seviyeli ve olgun bir forumuz ki üyelerin payı gene en yüksektir, tekrar teşekkür ederiz.

Lütfen ticari amaçlı sitelerin reklamını yapmayın, direk Alevimen nickine müracad edin (Özel mesaj yazın..).
Diğerleri için şu tavsiye geçerlidir:
2. Genel olarak reklam yapmak (Başka sitelerinin linkini eklemek ve 'herşey burda' 'mükemmel site' gibi tanıtımları yapılan eklentiler reklam olarak görülür) yasaktır. Görevliler kişisel görüşüne göre bu linkleri çıkarabilirler.
Özel reklam notu:
- site ticari olmamalı.
- içeriği okumak için üye zorunluğu olmamalı
- aşırı reklam ve tuhaf pencereler açılmaması gerekiyor
- içerik (varsa) kaliteli ve zengin olması şarttır
- alevilik hakkında yanlış bilgi ve genel olarak aleviliğe karşıt sitesi olmamalı
- yasalara uygun olmalı

Saygılar
Aleviforum.com Yönetim Ekibi adına
Alevimen

izmirksk
02.10.2006, 21:01
Gelelim ikinci konuya:
Biri güzel fıkra kopyaladığında veya yazdığında 'teşekkürler' 'pehehe güzeldi' 'paylaşımın için teşekkürler' gibi İYİ NİYETLİ olmasına rağmen gibi mesajlar lütfen yollamayın. Çünkü bu tip mesajlar tamamen - maalesef - gereksizdir, forumuzda günde ortalama 1'000 mesaj yazılıyor, gereksiz ve anlamı çok düşük olan yani 'olmasada olurdu' tipi mesajlardan uzak duralım.
Fakat teşekkürünüzü yazıya dökecekseniz lütfen CÜMLE kurarak yapalım, tavsiyemiz şudur:

Saygılar
Aleviforum.com Yönetim Ekibi adına
Alevimen
arkadaşlar bu kısım çok ihmal ediliyor..
paylaşım için sağol...
teşekkürler..
katlıyorum ...
vb..mesajlar, iyi niyetli olsa bile bazen çok istismar ediliyor..uzun süre foruma uğramayan kimi üyelerimiz, 5 dakika içinde 10 tane konuya yönelerek(sanırım mesaj sayısını artırma gayesi ile) hepsinin altında, benzer tarzda ve olmasada olurdu, denecek türden mesajlar atarak ..vaaaooovvv,ilginç,sağol vs..türünden yada kelime sayısı itibari ile biraz daha uzun ama içerik itibari ile aynı sayılabilecek yazılar yazıyorlar..hepimiz bu konuda hata yapabiliyoruz..bizlerde yapabiliriz...bu gibi yazıları yazmaktan kaçınalım ve herkesi uyaralım..
teşekkürler şimdiden