Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz. Muhammed ve hadisler
Alevilerde merak ettiğim bir konu var Peygamber olarak Hz. Muhammed'i kabul ediyor musunuz? Okuduklarıma göre inanan da var inanmayan da. Fakat inananların bir kısmı hadisleri kabullenmiyor. Hem inanıp hem de reddetmek nasıl oluyor? Bu iki yüzlülük değil mi? Yani öğrenmek istediğim aleviliğin Hz. Muhammed'e ve hadislere bakışı nasıl?
Suffiyun 24.07.2006, 05:21 :) hatta bir daha :) bazı arkadaşlar tırsmış olacak ki aynı şeyleri biz sorunca yayınlamıyorlar,neyse,sakıncası yok...
kişilerden inançlara uzanmak doğruysa bende soruyorum sufi
turan dursun sunniydi,içinizden nasıl böyle inançsız insanlar çıkabiliyor,peygambere ağır hakaretler yapabiliyor,bu sunnilik var ya işte böyle bi şi
desem hoş olurmu.....!!!!!
Sanırım yazılan yorumlardan bir kaçı silinmiş. Sn. suffiyun sözleriniz muallakta kalmış, öncekileri bana kısaca yazar mısınız?
Alevilerde merak ettiğim bir konu var Peygamber olarak Hz. Muhammed'i kabul ediyor musunuz? Okuduklarıma göre inanan da var inanmayan da. Fakat inananların bir kısmı hadisleri kabullenmiyor. Hem inanıp hem de reddetmek nasıl oluyor? Bu iki yüzlülük değil mi? Yani öğrenmek istediğim aleviliğin Hz. Muhammed'e ve hadislere bakışı nasıl?
biz hz muhammede en az sizin kadar inanıyoruz sizi bunu görmek veya size göstermek istemeyenller var, biz bir takım yobazların kendi çıkarları dogrultusunda sözde hadislere inan mak istemiyoruz..
muhammed_ali_27 24.07.2006, 18:21 Sİzİ GÖnÜlden Desteklİyorum Canlar. Ben Bİr SÜnnİyİm. Ve KadeŞİm Dedİdİm Alevİ ArkadaŞlarim Var. Ve Ben Bİlİyorum Alevİlİk MÜslÜmanliktir. Ve Hakktir. Şİmdİ DİĞer Sunnİ ArkadaŞlara Sorarim Acaba Bİr MÜslÜmana Kafİr İsnadina Bulunmak Kadar BÜyÜk Bİr GÜnah Varmidir.
Hakk'a inanan herkes elbette müslümandır. Bundan yana -Allah'ın bildiğinden başka- şüphemiz yok. Hem Alevilik Hz. Ali'yi gönülden sevmekse her müslüman aslında alevidir. Peygamber Efendimiz'in sevdiğini sevmemek gibi bir lüksümüz yok. Fakat inanıyorum dediği halde inkar edenler ne yazık ki azımsanmayacak kadar çok. Ve aleviliğin içindeki tutarsızlıkları gördükçe alevilikten soğumuyor değilim. Ayrıca Kuran'ı tanımayanlar, Hz. Ali'yi peygamber olarak görenler, Kuran'ı tanıdığını söylediği halde ayetleri inkar eden sözde müslümanlar olduğu gibi sözde aleviler de mevcut. Herşeyin hakkını verene sözümüz yok, sözümüz iki yüzlülere...
biz bir takım yobazların kendi çıkarları dogrultusunda sözde hadislere inan mak istemiyoruz..
Sözde hadislere inanmamak sizin elinizde araştırın. Çok şükür elimizde bir sürü kaynak hatta elimizde olmayan kaynaklara ulaşabileceğimiz imkanlar var. Ama hadislerde sahteler var diye toptan hepsini çöpe atmaya kalkışmasın kimse. İnanılsa da inanılmasa da hadisler (sahih olanlar) haktır.
hz muhammede(sav) inanmayan alevi yoktur, zannımca hadislere gelince tabiki biz hz Ali(keremullahuveche) ve hz Muhammedi kuran ve sahih hadislerden öğrendik yoksa kuran-ı kerim de bulunmayan haller ve fiiliyatlar elbette var mesela veda hutbesi kuranda yoktur bize nasıl gelmiştir 1400 yıl öncesinden değilmi? saygılarımla.
Serkan_Devrim 24.07.2006, 23:05 Alevilerde merak ettiğim bir konu var Peygamber olarak Hz. Muhammed'i kabul ediyor musunuz? Okuduklarıma göre inanan da var inanmayan da. Fakat inananların bir kısmı hadisleri kabullenmiyor. Hem inanıp hem de reddetmek nasıl oluyor? Bu iki yüzlülük değil mi? Yani öğrenmek istediğim aleviliğin Hz. Muhammed'e ve hadislere bakışı nasıl?niye aleviliği sorgulayan her sünni terbiyesiz olmak zorun da anlmıyorum. inanmayan alevilerin varlığı aleviliği iki yüzlü mü yapıyor? inanmayan sünnilere dayanarak sünniliği yargılamak mantıklı mı da siz aynı şeyi yapıyorsunuz? alevilikte hz Muhammed resuldur, nebidir, muhammedi mustafadır, sevri alemdir, habibullahtır. o bizim her şeyimizdir. hadisler ise peygamberden 150 yıl sonra yazılmaya başlandı. çünkü ilk üç halife hadis rivayetini yasaklamıştı. yasaklamasalar hz Ali hakkında ki onda hadis ortaya çıkacaktı. 150 yıl sonra hadis rivayeti yalan hadis uydurmayla tekrar ele alındı. bu arada madem hadislere meraklısınız hz Ali hakkında ki onca hadisi es geçmeyin derim.
saygılarımla
pirrsultann 24.07.2006, 23:26 Alevilerde merak ettiğim bir konu var Peygamber olarak Hz. Muhammed'i kabul ediyor musunuz? Okuduklarıma göre inanan da var inanmayan da. Fakat inananların bir kısmı hadisleri kabullenmiyor. Hem inanıp hem de reddetmek nasıl oluyor? Bu iki yüzlülük değil mi? Yani öğrenmek istediğim aleviliğin Hz. Muhammed'e ve hadislere bakışı nasıl?
hz muhammedi peygamber olarak kabul ediyor musunuz?
hayatımda duyduğum ikinci saçma şey(birincisi hz aliyi sevmek alevilikse bende aleviyim diyen şahıslar)
neden kabul etmeyelim bizde müslümanız forumu arayıp okumuşsun ama yanlış anlamışsın kardeşim peyganberin dediklerine bütün aleviler uyarlar. ancak sorun şuki muaviye gibilerinin önderliğinde uydurulan hadisleri kaideye almıyoruz ve peygamberimizi putlaştırmıyoruz. bu hz muhammedi sevmediğimiz anlamına gelmez! aksine onun ağzından yalan hadis uyduranları kaideye almıyoruz okadar. hem inanıp hem reddetmek işte böyle oluyor diğer arkadaşlarımda anlatmışlar zaten.
yazdığın mesaj alevilere hakaret niteliği taşıyor
hz muhammedi peygamber olarak görüyor musunuz
bu ikiyüzlülük değil mi
yapmayın bunu lütfen anlamak istiyorum demişsiniz ama siz bu önyargılarla bişey öğrenemezsiniz
saygılar sevgiler
bedirhan34 24.07.2006, 23:35 esselamun aleykum. arkadaşlarş, mesajları okudum. resmen alevi, sünni kavgası. bu ne ya!! arkadaşlar, ben peygamber efendimiz (s.a.v) soyundan geliyorum. hepimizin bildiği gibi, peygamber efendimiz (s.a.v) ya ali herkesin nesli kendinden, benim neslim senden'dir demiş. yani hazreti alinin torunuyum, seyitim. yok aleviler şöyle, yok sünniler böyle,çok yersiz laflar bence. çünkü; iki taraftada var yanlış yapan var allaha inanan hazreti muhammedi kabul eden herkes müslümandır.hepimiz kardeşiz çok şükür müslümanız.elhamdulillah
Konuyu açan arkadaşın Kendi inandığı değerler doğru imiş gibi bide sorguya çekip ikiyüzlülükten felan bahsediyor. Her kim müslümanım deyip sonrada hadislere inanıyorsa onun müslümanlığından şüpe duyarım. Hadisler Allahın Resulüne isnat edilen iftiralardır. Allah Resulü Kuran dışında hiç bir söze itibar etmemiş Kurandışında hiç bir söz söylememiştir. İtikati Kuran olan her müslüman Hadisleri red eder. Kurandan Daha güzel hadismi vardır??? Muhammed Allahın dininin ortakçısımı ki Hadis adı altında dini açıklayan sözler söylesin. Kuranı yeterli görmeyen, Allahın Dini eksik bıraktığını düşünen, Evrenlerin Rabbinin unutkan olduğunu düşünen siyonist müslümanlar ancak ve ancak hadislere itibar eder. Kureyşin uşaklarının Gücü yetmedi İbrahimin dine leke sürmeye, Zındık Buhari ve Mislimin mi yetecek...
hz muhammedi peygamber olarak kabul ediyor musunuz?
hayatımda duyduğum ikinci saçma şey
Bilmediğim bir şeyi öğrenmenin neresi saçma. Kimisi inanıyorum deyip kimisi inkar ederse hangisinin gerçek olduğu nasıl anlaşılacak? Hakaret ettiğimi savunmuşsunuz ben yazdıklarımda hakaret niteliği taşıyan sözler göremiyorum. Hem inanıyorum deyip hem de hadisleri yalanlamak bence ikiyüzlülük. Bunu açıkça dile getirmem mi rahatsız ediyor sizi? Düşüncelerimi söylemekte özgürüm. Eğer bu görüşe katılmıyorsanız kendinizi bu ithamdan sıyırın ve üstünüze alınmayın.
hadisler ise peygamberden 150 yıl sonra yazılmaya başlandı. çünkü ilk üç halife hadis rivayetini yasaklamıştı. yasaklamasalar hz Ali hakkında ki onda hadis ortaya çıkacaktı. 150 yıl sonra hadis rivayeti yalan hadis uydurmayla tekrar ele alındı. bu arada madem hadislere meraklısınız hz Ali hakkında ki onca hadisi es geçmeyin derim.
Hadislerin 150 yıl boyunca ilk 3 halife tarafından yasaklandığını belgelerle kanıtlar mısınız? Böyle birşeyi ilk defa sizden duyuyorum. Hz. Ali hakkındaki hadisleri okumadığı ve incelemediğimi de nerden çıkardınız. En az sizin kadar iyi biliyorum hadisleri. Hem benim Hz. Ali hakkında söylediğim her hangi birşey yok. Ona inancım sonsuz. Bu konunun tartışmasını yapmak bile yersiz.
Umudum_Sende 25.07.2006, 13:21 Bilmediğim bir şeyi öğrenmenin neresi saçma. Kimisi inanıyorum deyip kimisi inkar ederse hangisinin gerçek olduğu nasıl anlaşılacak? Hakaret ettiğimi savunmuşsunuz ben yazdıklarımda hakaret niteliği taşıyan sözler göremiyorum. Hem inanıyorum deyip hem de hadisleri yalanlamak bence ikiyüzlülük. Bunu açıkça dile getirmem mi rahatsız ediyor sizi? Düşüncelerimi söylemekte özgürüm. Eğer bu görüşe katılmıyorsanız kendinizi bu ithamdan sıyırın ve üstünüze alınmayın.
.
ya kardeş sen alevilik hakkında hiç mi bişey bilmiyosunda gelmişsin peygamber efendimize inanıp inanmadığımızı sorguluyosun ve üstelik hadislere inanmayanları iki yüzlü ilan ediyosun... evet haklısın düşüncelerini söylemekte özgürsün... peki inanıyorum diyip allah ın verdiği cana kıyan insan müsvettelerin hakkında ne düşünüyosun... onlar kaç yüzlü...
ya herşeyin bi edebi erkanı vardır... neden ikiyüzlülük gibi bi terimi konunun içine sokma ihtiyacı duydun ki zoruna giden bişey mi var. sen ne nasıl düşüncelerini açıklıyorsan, herkes aynı şekilde düşüncelerini açıklarr....
ercandost 25.07.2006, 13:59 niye aleviliği sorgulayan her sünni terbiyesiz olmak zorun da anlmıyorum. inanmayan alevilerin varlığı aleviliği iki yüzlü mü yapıyor? inanmayan sünnilere dayanarak sünniliği yargılamak mantıklı mı da siz aynı şeyi yapıyorsunuz? alevilikte hz Muhammed resuldur, nebidir, muhammedi mustafadır, sevri alemdir, habibullahtır. o bizim her şeyimizdir. hadisler ise peygamberden 150 yıl sonra yazılmaya başlandı. çünkü ilk üç halife hadis rivayetini yasaklamıştı. yasaklamasalar hz Ali hakkında ki onda hadis ortaya çıkacaktı. 150 yıl sonra hadis rivayeti yalan hadis uydurmayla tekrar ele alındı. bu arada madem hadislere meraklısınız hz Ali hakkında ki onca hadisi es geçmeyin derim.
saygılarımla
Katılıyorum ali ekber dost,inanan kişileri töhmet altında bırakırcasına ve birde inanmıyo gösterircesine iftiralara varan sözler söyleyen bazı kimseleri anlamak mümkün değil,bu kinleri niye,Aleviler ne yapmış bunlara da bu kadar uğraşıyolar,bence böyle davrananların inançlarını kaybedip kaybetmediklerini eğer hala içlerinde kaldıysa objektif hüsnüniyetleriyle sorgulamaları lazım diyorum,çünkü kimse kimseye sen inançsızsın gibi ağır sözler söyleyemez,inancın kimde olup olmadığına karar verme yetkisini ne zamandan beri kazanmışlar acaba çok merak ediyorum,inkarcılıktan bahsedenler acaba hz. Ali ile ilgili hangi hadisleri inkar edip hangisini kabul ediyorlarda bi de Alevileri yargılamaya kalkıyorlar,bu şekilde davrananları sevgiyle ve hoşgörüyle bizi daha iyi anlamaya davet ediyorum,eğer anlamak istemiyorlarsa da daha dikkatli yorumlar yapılsın lütfen,anlamadan yorum yapılmasın,sırf karalama ya da yanlış edinilen bilgiler sebebiyle Alevileri inançsız yapan yorumlar yapmak kalbi güzel olan insanlara yakışmaz,tüm can dostlara saygı ve sevgilerle..
Hadislerin 150 yıl boyunca ilk 3 halife tarafından yasaklandığını belgelerle kanıtlar mısınız?
Muhammedin sizin iddia ettiğiniz gibi hadis adı altında sözler sölediğini siz belgelerle kanıtlayın????
Kanıtlayamassınız çünkü Muhammed hadis adı altında iddia edilen sözlerin hiç birini sölememiştir.
Muhammedin sizin iddia ettiğiniz gibi hadis adı altında sözler sölediğini siz belgelerle kanıtlayın????
Kanıtlayamassınız çünkü Muhammed hadis adı altında iddia edilen sözlerin hiç birini sölememiştir.
evethadis adı altında hiçbir söz söylemeiştir,normal konuşmuştur fiiliyat göstermiştir, mesela veda hutbesi bize nasıl ulaşmıştır,onu hz Muhammed(s.a.v)bu hutbeyi hadis ilan ediyorum burada söylediklerimi yazın..! mı demiştir.bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim yoksa veda hutbesi diye bir şey yok mu?
karadagli 25.07.2006, 14:24 hz muhammedi peygamber olarak kabul ediyor musunuz?
hayatımda duyduğum ikinci saçma şey(birincisi hz aliyi sevmek alevilikse bende aleviyim diyen şahıslar)
neden kabul etmeyelim bizde müslümanız forumu arayıp okumuşsun ama yanlış anlamışsın kardeşim peyganberin dediklerine bütün aleviler uyarlar. ancak sorun şuki muaviye gibilerinin önderliğinde uydurulan hadisleri kaideye almıyoruz ve peygamberimizi putlaştırmıyoruz. bu hz muhammedi sevmediğimiz anlamına gelmez! aksine onun ağzından yalan hadis uyduranları kaideye almıyoruz okadar. hem inanıp hem reddetmek işte böyle oluyor diğer arkadaşlarımda anlatmışlar zaten.
yazdığın mesaj alevilere hakaret niteliği taşıyor
hz muhammedi peygamber olarak görüyor musunuz
bu ikiyüzlülük değil mi
yapmayın bunu lütfen anlamak istiyorum demişsiniz ama siz bu önyargılarla bişey öğrenemezsiniz
saygılar sevgiler
ya arkadas soru sorarken dikkat et sen kimsin? benim Hz Muhammedi taniyip tanimadigimi sorguluyorsun .sundan emin ol ki ,ben sanmiyorum bir alevinin ben Hz.Muhammedi tanimiyorum diyecegini.Hadislere gelince ortalikta birsürü sahte hadisler var acarsin Kur'ani karsilastirirsin eger kuranla bagdasiyorsa dogru demektir.biz sevgiye, saygiya hosgörüye o kadar özen gösteriyoruz sizde biraz soru sorarken dikkat edin sonucta bizler birer bir insaniz sabirin da bir siniri vardir, gönül kirmak istemiyoruz ama bizi zorlama
evethadis adı altında hiçbir söz söylemeiştir,normal konuşmuştur fiiliyat göstermiştir, mesela veda hutbesi bize nasıl ulaşmıştır,onu hz Muhammed(s.a.v)bu hutbeyi hadis ilan ediyorum burada söylediklerimi yazın..! mı demiştir.bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim yoksa veda hutbesi diye bir şey yok mu?
İnançla ilgili ne arıyorsunuz kardeşim hepsi Kuranda mevcut. Muhammedi Allahın dinin ortakçısı niye yapıyorsunuz? Veda hutbesi Muhammedin hadis adı altında sözler sölemediğinin en büyük kanıtıdır. İlim sahibi insanların Kuran ışığında düşüncelerine saygı gösteriyorum. Ama söylenen lafları Muhammede atfedenler yalan söylüyor kardeşim. Kuran dışında inançla ilgili Muhammede atfedilen her şey yalan.
zahir biz ne hz.muhammedi ne de imamları allahın ortakçısı olarak görmüyoruz,kitabı ve hikmeti insanlara açıklayan öğreten örnek şahsiyetler olarak görüyoruz,onlar yeni bir şeriat(kurallar) vaz ediyor değiller,kitabı ve hikmeti kendi yaşamlarında açıklıyorlar,islam sadece belli bir kurallar dairesinde tekrar edilen ritüellerden ibaret değil bizim,kutsal zamanda yapılan bir yolculuğun rehberidir,yol anahtarlarıda kurandadır,hikmetleride kuranda,imamlar bu hikmetleri,anlatmak için vardırlar,nübüvvet nasıl sonlanmışsa velayet kıyamete kadar devam edecektir,tabi bu alevi inançlı ekollerin düşüncesidir,herkes böyle düşünmüyor,ama imamların kendisi bile bu misyona sahip oldukları için haşa allaha ortak olduklarını iddia etmemislerdir sevgiler....
imamlar bu hikmetleri,anlatmak için vardırlar,
Değerli kardeşim Tevbe Suresinin 34. ayetinde;
"Ey inananlar, din bilginlerinin ve din adamlarının çoğu halkın parasını hakketmeden yerler ve ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Altın ve gümüşü yığıp ALLAH yolunda harcamayanlara acı bir azap müjdele."
Allah böyle buyuruyor. İstersen islamdaki din sınıfını tekrar gözden geçiri ver.
İmamlar bu hikmetleri anlatmak için vardır diyosun. Kuran zaten bahsettiğin hikmetleri açıklamış. İmamlarda kim oluyo Allahın ayetlerinin ortakçısı gibi hikmetleri açıklama gereği hissediyorlar.
Bizim imamlara uyup Allah yolundan sapmaya niyetimiz yok. Kuranda Allahta bize yetiyor.
Yetmeyenlere diyecek lafımız yok. Hüküm Allahtandır. Bekliyoruz sizde bekleyin...
Tamam da yüzyerce yil, bunun bir dogrusu, imamin bir dürüstü, halifenin bir düzgünü cikmamis mi da, hala kurandaki paylasim ile adalet dagitmaya calisirken, beseri ilimler, sistemler bu gün bunu bin kat mükemmmel bicimde yapiyor aksaklilar ciktiginda da dayanilmaz protestolar oluyor???
Yasamk, bir protestodur.
Neden?
Hayatta kalmak icin...
saygilar
AleviGenç 02.08.2006, 00:55 Alevilerde merak ettiğim bir konu var Peygamber olarak Hz. Muhammed'i kabul ediyor musunuz? Okuduklarıma göre inanan da var inanmayan da. Fakat inananların bir kısmı hadisleri kabullenmiyor. Hem inanıp hem de reddetmek nasıl oluyor? Bu iki yüzlülük değil mi? Yani öğrenmek istediğim aleviliğin Hz. Muhammed'e ve hadislere bakışı nasıl?
Kuran ve Ehli Bey-t İkizdir.(Hz.Muhammed)
Hz. MUHAMMED
Hz. Muhammed, 570 yılında Mekke;de doğdu. Ailesi Kureyş kabilesindendi. Hz. Muhammed;in babası Abdullah o henüz doğmadan ölmüştü. Annesi Amine (Emine) de altı yaşındayken ölünce çocukluğu dedesi Abdülmuttalib sonra da amcası Ebu Talip;in yanında geçti. (Bu arada belirtmek gerekir ki; Ebu Talip Hz. Ali;nin babasıdır.)
Hz. Muhammed ticaretle uğraşan Ebu Talip ile beraber Suriye ve Yemen de dahil olmak üzere bir çok yere gitti. Bu arada kervanlar sahibi olan Hz. Hatice ile evlendi. Bu evlilikte Hz. Fatma doğdu. Bilindiği gibi Hz. Fatma, Hz. Ali ile evlendi ve böylece peygamberin soyu sürdü.
Hz. Muhammed ticaret yaşamında bir çok yeri gezip görmüş ve Arap yarımadasının toplumsal yapısını yakından tanımıştı. Hz. Muhammed ticaretle zenginleşen Mekke;de gördüğü adaletsizliklerden bunalmış ve ticaretten uzaklaşmıştı. 605 yılında ve izleyen yıllarda sık sık toplumdan uzaklaşıp Nur dağına çıkıp Hıra mağarasında tek başına kalmaya, düşünmeye başlamıştı. Bu durum yaklaşık 5 yıl kadar sürdü. Ve günlerden bir gün Tanrının meleklerinden Cebrail Hz. Muhammed;e ilk ayetleri bildirdi. Hz. Muhammed bunların ne anlama geldiğini bilmiyordu. Daha sonraları bunların Vahiy olduğunu öğrendi. Cebrail bir süre görünmedi. 613 yılında yeniden gelmeye başlayan ayetler peygamberliğini insanlara duyurmasını buyuruyordu. Hz. Muhammed;e ilk inananlar Hz. Ali ve eşi Hz. Hatice`ydi. Ama putlara tapan Mekkeliler Hz. Muhammed;e inanmadılar. Hz. Muhammed;e inananların sayısı hızla artmaktaydı. Bu durum zengin Mekke;lileri tedirgin etmeye başlamıştı. Çünkü Hz. Muhammed çok tanrıcılığı (putperestliği) ve onun etrafında gelişen adaletsizliği reddediyordu. Ve Müslümanlık bütün kötülüklere karşı en güzel seçenekti. Mekke;nin ileri gelenleri Hz. Muhammed;i peygamberliğinden vazgeçirmeye çalıştılar. Vazgeçiremeyince de baskıya ve şiddete başvurdular. Bunun üzerine Hz. Muhammed Müslümanların daha güvenlikli yerlere göç etmelerine izin verdi. ;te bir bölüm Müslüman Habeşistan;a (Etiyopya) gittiler. Hz. Muhammed ve yakın çevresi mücadelelerini Mekke;de sürdürmeye devam ettiler. ;da Hz. Muhammed;in en büyük destekçileri Ebu Talip (Hz. Ali;nin babası) ve eşi Hz. Hatice vefat edince baskılar artmaya başladı. Hz. Muhammed Medine halkından gelen davet üzerine Medine;ye Hicret (göç) etti. Hicret (göç) denilen bu olay İslam takvimi olan Hicri takviminin de başlangıcıdır.
Ama Mekkeliler gel işen İslamiyet;ten hoşnut değillerdi. Bu yüzden de Hz. Muhammed;e karşı bazı Arap kabillerini kışkırtıyorlar ve onların Hz. Muhammed;e saldırmalarını örgütlüyorlardı. Buna karşın Hz. Muhammed;de Müslümanları örgütleyerek onları savaşa hazırlıyordu.
Bu savaşların en önemlileri şunlardır:
Bedir 624, Uhud 625, Hendek 627, Hz Muhammed bütün bu savaşlardan zaferle çıktı.
630 yılının ocak ayında Hz. Muhammed Mekke;ye girdi. Kentteki bütün putları yok etti. Mekkeliler için af ilân etti. Hz. Muhammed bundan sonra Müslümanlara direnen kabilelere karşı harekete geçti. Bundan sonra Arabistan yarımadasında yaşayanların çoğu Müslüman oldular. Hz. Muhammed ;de ilk ve son kez hac ziyaretinde bulunduktan sonra (ki buna veda haccı da denilir) Medine;de hakka yürüdü.
Hz. Muhammed;in Hz. Ali ve Ehlibeyt için söyledikleri
Bazı Alevi düşmanları, Alevilerin Hz. Muhammed;i peygamber olarak kabul etmediklerini propaganda ettiler. Oysaki gerçek bunun zıttı dır. Aleviler tarih boyunca ve günümüzde Hz. Muhammed;i peygamber olarak kabul ettiler. Alevilerde Hz. Muhammed;e bağlılık tartışılmaz. Aleviler Hz. Muhammed;i İslamın peygamberi olarak kabul ederler ve ona inanırlar. Aleviler peygamberin soyuna yapılanları her ibadet edişlerinde lânetlerler. Ve bu anlamıyla peygambere bağlılıklarını dile getirirler. Ama bazıları peygamberden şefaat umarken onun biricik torunlarına ve Ehlibeyti;ne yapılanları görmezlikten gelirler. Bu da bir ikiyüzlülüğün, sahtekârlığın Emevilerden başlayarak günümüze geldiğini gösteriyor.
Aşağıda Hz. Muhammed;in Hz. Ali ve Ehlibeyt için söylediklerinden bir kaçını yazacağız. Ama ne acıdır ki; Yezitler, Muaviyeler ve onların günümüzdeki temsilcileri bunları yok saymaya devam ediyor. Onlar Hz. Ali ve Ehlibeyt gerçeğini, haklılığını inkâra devam ediyorlar.
H z. Peygamberin çeşitli zamanlarda ve çeşitli vesilelerle söylediği bir kaç hadis:
Ya Ali, benim Ehlibeytim Nuh un gemisine benzer. O gemiye binen kurtulur. Ve kim Ehlibeytime buğz ederse helak olur.
Ben ilmin şehriyim, Ali kapısıdır. İlmi isteyen kapıya gelsin.
Ya Ali, mümin sana buğz etmez, münafık ise seni hiç sevmez.
Ali, müminlerin dilediği ve uyduğu kişidir. Mal ise münafıkların dilediği şey.
Ey Allah;ın kulları, bu Ali;nin kanı benim kanımdır, teni benim tenimdir ve canı benim canımdır. Her kim bu Ali;yi severse, beni sever beni seven de Allah;ı sevmiş olur. Ali;ye kim düşmanlık ederse bana düşmanlık etmiş olur.
Kuran ve Ehlibeyt ikizdir.
Hayatım gibi yaşamak isteyen Ali Veli edinsin.
Ya Ali, sen benim dünyada ve ahrette sancaktarımsın.
Ali;yi anmak ibadettir.
Ey halk! Biliniz ki; ben de insanım. Allah;ın daveti bana yakında gelecektir. Ben de onu kabul edeceğim. İşte size ben iki mühim ve en değerli emaneti miras bırakıyorum. Bunlardan birincisi Kuran, ikincisi benim Ehlibeytim. Allah;ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum. Allah;ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum. Allah;ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum, buyurdu. Bu yazdıklarımız sevgili peygamber tarafından söylenmiş olan hadislerden sadece bir kaçı. Bunlar Hz. Ali gerçekliğini ve Ehlibeyt haklılığını gösteren en büyük kanıtlardır.
Cabir bin Abdullah el-Ansari diyor ki:
Peygamber'in(s.a.v)yanındaydık,Ali(a.s) uzaktan göründü,Resul-i Ekrem(s.a.v)buyurdu ki:"Canım elinde olan Allah'a andolsun ki Bu (Ali ve Yandaşı Aleviler) , kıyamet gününde kurtuluşa ereceklerdir."
AleviGenç 02.08.2006, 01:03 Alevilerde merak ettiğim bir konu var Peygamber olarak Hz. Muhammed'i kabul ediyor musunuz? Okuduklarıma göre inanan da var inanmayan da. Fakat inananların bir kısmı hadisleri kabullenmiyor. Hem inanıp hem de reddetmek nasıl oluyor? Bu iki yüzlülük değil mi? Yani öğrenmek istediğim aleviliğin Hz. Muhammed'e ve hadislere bakışı nasıl?
Alevilik İslamiyet içindeki bir mezhep midir?
Cevaba geçmeden mezhep kelimesi ne anlama geliyor ona bakalım. Mezhep kelimesi Arapça olup “tutulan yol” anlamına gelmektedir. Bu anlamıyla Alevilik İslami bir mezheptir. Ancak hemen belirtelim ki İslamiyet eşittir Sünnilik veya Şiilik değildir. Yine Alevi inancına dar mezhepsel bir tanım Alevililerce asla kabul görmemiştir. “Sorma be birader mezhebimizi/Biz mezhep bilmeyiz yolumuz vardır” deyimi Alevi inancının mezhepsel tanımı astığının simgesidir.
Alevilik İslami bir inançtır. Ancak bazı art niyetli kimseler Aleviliği İslam’dan ayırmaya çabalamışlardır.
Aleviliği kendi grupsal, ideolojik, bölgesel, etnik çıkarları doğrultusunda kullanmak isteyen kimseler Aleviliği bu düşünceye hizmet edecek şekilde tahrif etmişlerdir. Yine Emeviler döneminde doruğa çıkan ve daha sonraları da devam eden Alevi düşmanlığı da Aleviliği İslam dairesi dışında görmüştür. Onlara göre, onlar gibi düşünmeyen herkes İslam dışıdır. Bu düşüncenin çok yanlış olduğu ve çok acılara sebebiyet verdiği ortadadır.
Alevilik İslami bir inançtır. Ancak tekrar tekrar ısrarla belirtelim ki İslamiyet salt Sünnilik değildir. İslamiyet’i eşittir Sünnilik olarak algılayanlar İslamiyet’i bazı biçimsel kurallara indirgeyerek Aleviliğin İslam dışı bir inanç olduğu sonucuna varıyorlar. Halbuki varmaları gereken sonuç “Alevilik Sünnilik değildir ama Sünnilik ve Şiilikten farklı bir İslam inancıdır” sonucu olmalıdır.
Aleviler Allah´a inanırlar mı?
Aslında sorulmaması gereken bir soru bir soru ancak art niyetli kimselerin bulandırdığı kafalar netleşmek zorunda.
Her şeyden önce Alevilik bir inançtır. Bundan hareketle belki de Allah´a en çok inanan, Allah´ın birliğini kabul eden topluluklardan biridir Aleviler. Cem törenine katılanlar bu durumu açıkça görebilirler. Yine binlerce Alevi deyişinde, şiirinde bu açıkça görülür.
Aleviler Allah´a inanırlar, hem de bütün benlikleriyle Allah´in varlığına, birliğine bağlıdırlar. Ancak kimse Alevilerin Allah´a inançlarını Sünni ve ya başka inançtan insanınkiyle kıyaslamaya ve böylece yanlış sonuçlara ulaşmaya kalkışmasın.
Aleviler peygamber olarak kimi kabul ederler?
Aleviler Hz. Muhammed´i peygamber olarak kabul ederler.
Aleviler bütün peygamberler bağlıdırlar.
Son peygamber olan Hz. Muhammed´e bağlılıkları ve inançları sonsuzdur.
Bazı iftiralar sonucu Alevilerin Hz. Muhammed´i peygamber olarak kabul etmedikleri düşüncesi oluştu. Bu tamamen Alevi inancına terstir. Hz. Muhammed, Alevilerin inandıkları, bağlandıkları peygamberdir.
Hz. Muhammed son peygamberdir. Bu doğruyu kimse yanlışa çevirerek, yeni peygamberlikler uydurarak, Hz. Muhammed´in yolundan giden Alevilere yamamaya çalışmasın.
Tekrar belirtelim ki, birilerinin art niyeti ve birilerinin de cehaleti Alevileri bağlamaz.
Hz. Ali´nin Alevi inancındaki yeri nedir?
Alevi demek; Hz. Ali yanlısı, taraftarı, seveni demektir. Bundan da anlaşılacağı üzere Hz. Ali´nin Alevi inancındaki önemini, yerini anlatmaya gerek yok. Ancak ne var ki bazı kimseler tarih boyunca ve günümüzde de Hz. Ali sevgisini, bağlılığını ya yanlış anladı veya hiç anlamadı. Alevilerin Hz. Ali´ye olan sevgileri, bağlılıkları onun peygamber olduğu anlamında değildir. Aleviler için peygamber son peygamber Hz. Muhammed´dir.
“Hz. Ali´nin Alevi inancındaki yeri nedir?” diye sormak her ne kadar abes gelse de anlaşılır bir durumdur. Çünkü Hz. Ali´nin adından gelen Alevi kavramı ile kendisini ifade eden bu topluma çok çeşitli tahribatlar yaşatılıyor. İşte bunun içindir ki Hz. Ali taraftarları Alevilere “inancınızda Ali´nin yeri neresidir” diye soruluyor. Bize düşen usanmadan doğrularımızı anlatmaktır
"Ey inananlar, din bilginlerinin ve din adamlarının çoğu halkın parasını hakketmeden yerler ve ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Altın ve gümüşü yığıp ALLAH yolunda harcamayanlara acı bir azap müjdele."
ayette din adamları,din bilginlerinin hepsi demiyor,çoğu diyor,demekki böyle olmayan hakkın hakikatın sesi olan imamlarda varki ifade bu şekilde..
zahir kardeşim okuma eylemi üzerinde düşünmen lazım bence,her okuma bir çok algılama ve yorumu içerir,bu kaçınılmazdır,her metinde ana metnin altında okuyanın seviyesine göre bir çok alt metinler içerir,her insanda zeka,akıl,ahlak,irfan yönünden sebebleri ne olursa olsun denk değildir,mantık olarak bile çok bilen az bilenin imamıdır,ve ilmin zekatıda öğretmekdir,aksi takdirde bir peygamberede gerek yoktu,insanlıgın yaratılısında bir kitap nesiller boyunca korunması garanti altına alınarak insanlara tebliğ edilir,tebliğ vasıtası tebliğden hemen sonra katına çekilir ve o kitapla insanlık yoluna devam ederdi,söylediğin şey senin tabirinle sisteme(sünnetullaha)aykırıı...
pirrsultann 02.08.2006, 14:52 ya arkadas soru sorarken dikkat et sen kimsin? benim Hz Muhammedi taniyip tanimadigimi sorguluyorsun .sundan emin ol ki ,ben sanmiyorum bir alevinin ben Hz.Muhammedi tanimiyorum diyecegini.Hadislere gelince ortalikta birsürü sahte hadisler var acarsin Kur'ani karsilastirirsin eger kuranla bagdasiyorsa dogru demektir.biz sevgiye, saygiya hosgörüye o kadar özen gösteriyoruz sizde biraz soru sorarken dikkat edin sonucta bizler birer bir insaniz sabirin da bir siniri vardir, gönül kirmak istemiyoruz ama bizi zorlama
kardeşim ben sana soru sormadımki sen bana bu cevabı vermişsin yazdıklarımı iyi okumanı rica edeceyim senden
ayette din adamları,din bilginlerinin hepsi demiyor,çoğu diyor,demekki böyle olmayan hakkın hakikatın sesi olan imamlarda varki ifade bu şekilde..
zahir kardeşim okuma eylemi üzerinde düşünmen lazım bence,her okuma bir çok algılama ve yorumu içerir,bu kaçınılmazdır,her metinde ana metnin altında okuyanın seviyesine göre bir çok alt metinler içerir,her insanda zeka,akıl,ahlak,irfan yönünden sebebleri ne olursa olsun denk değildir,mantık olarak bile çok bilen az bilenin imamıdır,ve ilmin zekatıda öğretmekdir,aksi takdirde bir peygamberede gerek yoktu,insanlıgın yaratılısında bir kitap nesiller boyunca korunması garanti altına alınarak insanlara tebliğ edilir,tebliğ vasıtası tebliğden hemen sonra katına çekilir ve o kitapla insanlık yoluna devam ederdi,söylediğin şey senin tabirinle sisteme(sünnetullaha)aykırıı...
Değerli arkadaşım; Çoğunluğun dışında böyle olmayan da var demek sürekli olarak insanı zan altında bırakır ve sağlıklı düşünmesini engeller. Acaba hangi din bilgili veya din adama doğru söylüyor diye çelişkiye düşer insan. Oysa Rabbimiz bizim zan altında kalacağımız şekilde hiç bir konu açıklamamıştır. Eğer ön yargılarından arınırsan bu ayetin din sınıfını red ettiğini açıkca göreceksin.
Hissi davranıyor, dogmalarını üzerinden atamadığından sahiplendiğin sınıfın etkisinde kaldığından açık olan bir konuyu göremiyorsun.
iyide bir önyargı yokki,zaten tahir olanın temiz olanın ehl-i beyt oldugunu kuran ifade ediyor,ehl-i beyt imamlarından bahsediyorum,niye kafam karışsınki,evet binlerce yorum yapılmıstır,ama ben inanıyorumki doğru yolu onlar devam ettirmislerdir,imam mehdi geldiğindede zaten her hakikat ayan beyan ortaya çıkacaktır....
"Böylece Rabbin seni seçmekte, sana olayların yorumunu öğretmekte ve daha önceki ataların İbrahim ve İshak'a nimetini tamamladığı gibi sana ve Yakup ailesine de tamamlamaktadır. Rabbin Bilendir, Bilgedir"(12:6)
"Onu Mısır'da satın alan kişi, karısına, "Ona iyi bak, olur ki bize yararı dokunur, ya da onu evlat ediniriz," dedi. Böylece Yusuf'u o yerde yerleştirip ona rüyaların yorumunu öğretiyorduk. ALLAH işini sonuçlandırandır; fakat halkın çoğu bunu bilmez"(12:21)
"Babalarının kendilerine emrettiği yerlerden girdiler. Bu, onları ALLAH'ın hiçbir takdirinden kurtaramazdı; ancak Yakup onlardan bunu istemekte özel bir nedene sahipti. O, kendisine öğrettiğimiz belli bir bilgiye sahipti; fakat halkın çoğu bilmez"(12:68)
şu ayetleri okursan seçilmiş kimselerin oldugunu,halkın çoğunun bilmediğini,bazı bilgilerin seçilmişlere verildiğini kabul edersin sanırım sevgiler...
iyide bir önyargı yokki,zaten tahir olanın temiz olanın ehl-i beyt oldugunu kuran ifade ediyor,ehl-i beyt imamlarından bahsediyorum,niye kafam karışsınki,evet binlerce yorum yapılmıstır,ama ben inanıyorumki doğru yolu onlar devam ettirmislerdir,imam mehdi geldiğindede zaten her hakikat ayan beyan ortaya çıkacaktır....
"Böylece Rabbin seni seçmekte, sana olayların yorumunu öğretmekte ve daha önceki ataların İbrahim ve İshak'a nimetini tamamladığı gibi sana ve Yakup ailesine de tamamlamaktadır. Rabbin Bilendir, Bilgedir"(12:6)
"Onu Mısır'da satın alan kişi, karısına, "Ona iyi bak, olur ki bize yararı dokunur, ya da onu evlat ediniriz," dedi. Böylece Yusuf'u o yerde yerleştirip ona rüyaların yorumunu öğretiyorduk. ALLAH işini sonuçlandırandır; fakat halkın çoğu bunu bilmez"(12:21)
"Babalarının kendilerine emrettiği yerlerden girdiler. Bu, onları ALLAH'ın hiçbir takdirinden kurtaramazdı; ancak Yakup onlardan bunu istemekte özel bir nedene sahipti. O, kendisine öğrettiğimiz belli bir bilgiye sahipti; fakat halkın çoğu bilmez"(12:68)
şu ayetleri okursan seçilmiş kimselerin oldugunu,halkın çoğunun bilmediğini,bazı bilgilerin seçilmişlere verildiğini kabul edersin sanırım sevgiler...
Kuranda temiz olanın ehlibeyt olduna dair bir ayete rastlamadım
İyi de yazdığın ayetler elçilerden bahsediyor. Ortak soydan gelen elçilerin durumundan. Oysa sana peygamber soyunun üstünlüğü konusundaki ayeti yazmıştım. Ordaki ifade benim ahdim zalimleri kapsamaz şeklinde idi. Ayrıca İbrahimin babası Azer, Lutun Karısının Kurtarılamaması gibi ayetlerde söz konusu. Yine Muhammedin babasını, annesini, dedesini, amcalarının oğullarını, eşlerini düşün. Benim ahdim zalimleri kapsamaz şeklindeki ifade ile bağlantı kurabiliyormusun?
Sistem her bireyin gereğini yapmasını emreder.
gayet tabi bir insan zalimse kan bagından dolayı imam olamaz
her imam evladı imam değildir,12 imam dediğimiz,hz.ali ile baslayım hz.mehdi bile son bulan 12 imamdır,bunlar haricindekiler icin alevilerde ya da şiilerde masum olduklarına dair bir iddia yok zaten
"Elbette ki Allah siz Ehl-i Beyt'ten her kötülüğü gidermek ve sizleri tertemiz kılmak ister."ahzap 33
evet dediğin gibi soydan gelen elçiler var biz misyonun kesintisiz olduguna inanıyoruz,"ümmetimin imamları beni israilin nebileri "gibidir hadiside bu anlamda kanımca,çünkü israilogullarında şeriat sahibi olmayan,sadece halka önderlik eden nebiler sözkonusu,israilogullarında bu misyonu yürüten,yakup,yusuf,ishak gibi pek çok nebi sözkonusudur,nitekim bu peygamberler herhangi bir kitap vazetmemisler var olan tevratla hüküm vermişlerdir,peki kitap yeterliyse her okuyan ondan hikmetleri okuyup anlayıp değerlendirecek durumdaysa kitap varoldugu halde bu nebilere gerek duyuldu,bu konuda düşünmek lazım,haşa burdan kitap yetersizdir demek istemiyorum,ama bizler ondan gereği gibi istifade edememe durumuyla karşı karşıya kalabiliyoruz,yoksa kitap eksiktir,nebiler ve imamlar tamamlar demekten ziyade hakkıyla gereğiyle hikmetiyle tanıtmak açısından sistemin devamlılıgı gereği diyorum,yanıldıgım yanlıs algıladıgım seyler varsa sayende öğrenirsem mutlu olurum,bir inatlasma içinde değilim yani ..
İlk önce Azhap 33 den başlayalım.
Sanırım çeviriler konusunda da hem fikir olmamız gerekiyor.
Geneleksel islam çevrimenleri ayeti ehlibeyt olarak çevirir. Sadece Edip Kabe etrafında oturanlar der. Sanırım Edipin Kabe çevirisi doğru değil. Sonuçta ortak çevirilerden bir önceki ayetlerle anlamamız gereken Elçinin ev Halkıdır. Bu durumda sizin ehli beyti sanırım 5 kişi ile sınırlamanız ayete göre doğru olmayacaktır. Ayet Medine döneminde inmiş Dolayısıyla Hasan ve Hüseyin henüz hayatta değil. Eğer ayetin iniş döneminde Ali de damadı değilse bu ayetin kapsamında değildir. Ayetin tamamını yazmıyorum sanırım bütünlüğünü okumuşsundur. Şimdi ayette;
1- Elçinin ev halkı günahkardır
2- Allah bu günahları giderip temiz kılmak istiyor
3- Bu temizlik sistem içerinde diğer bireyler için aynı şartları taşır Bu şartlar;
a) Elçi Ev Halkı içinde diğer bireyler içinde Bağlılığı göstermek (Salat)
b) Cahiliye dönemi gibi teşir edilmemek
c) Zekatı vermek (Ehlibeyt için sistemden ayrı düşünürseniz, Elçinin ev halkının çok zengin olduğunu sölemek durumunda kalırım.)
d) Allaha ve Resulüne İtaat etmek.
1 inci şıkta yazdığım Elçinin Ev Halkının günahkar olduğunu kabül ediyormusunuz? Hayır derseniz diğer şıkları atlayıp sistemden taviz verirsiniz.
Arınmanın şartlarının nelere bağlı olduğunu görüyorsunuz. Dolayısla ehlibeyt sınırlamanız ve daha sonraki imamlarınız için bu şıkları görmezlikten gelemessiniz.
b) şıkkına dikkat ediniz. teşir edilmemek yada diğer çevirmenlere bakıp başka bir kelime kullana bilirsiniz. Burda Elçinin Liderlik vasfına karşı yapılacak saldırılardan korunmaya ilişkin bir ifade çıkara biliyormusunuz?
Misyonunuzun kesintisiz olduğuna her ne kadar inanasanız Tevbe 34 deki ayetle bu konuda anlaşımıyoruz. Misyonu sürdüğüne inandığınız insanlarda sistem içerisinde sizinle aynı konuma sahip. Çünkü elçi gibi bir ayrıcalıkları yok. Hatta çoğunun sizi saptırma olasıkları var. Sizde arınmak için azhap 33. kapsamındasınız, misyonu sürdürdüğüne inandığınız kişilerde. Dolayısla bir ayrıcalığı olmayanın misyonundan bahsetmektenin de bir anlamı yoktur. Kaldıki bu misyonun Muhammedle bittiğini biliyoruz.
güzel kardeşim bak diyorsunki edipin yorumuna göre,hani herkes okuyup anlardı,bu durumda edipde senin imamın oluyor,peki edip kimdir,masummudur,yanılmazmıdır edip ayeti kabe halkı olarak kabul ediyor,sunniler hanımları olarak ele alıyor,bizde imamlarımızdan gelen rivayetlerle ehl-i beytin fatıma,ali,hasan,hüseyin ve ardılları mehdiye kadar olan imamlar olarak kabul ediyoruz,en azından şu konuda anlaştık kitap okunma eylemi başladıgından itibaren yoruma açıktır,ve insanların sosyal,psikolojik ve menfi durumlarına göre farklı yorumlar ortaya çıkabilir,
madem öyledir,allahında bu faktörlerden uzak hakkıyla hikmetiyle kitabı halka açıklayacak nebiler ve imamlar tayin etmeside sisteme uygundur,
aksi takdirde edip veya filanca şahsın yorumu kimse için bağlayıcı değildir,
alevilerinde ehl-i beytin kim olduguna dair rivayetleri vardır,ve kurandada arapça bilmiyorum ama bilenlerin açıkladıgına göre ey ehl-beyt kısmı gelene kadar dişil hitap oldugunu ordan itibaren eril bir hitabın basladıgını söylüyorlar.
sonucta bu bir zorunluluktur,gördüğün üzere kuranda bahsettiğimiz ehl-i beytin kim oldugu üzerinde bile farklı yorumlar cıkabiliyor,öyleyse yalnızca kuran ben okurum anlarım demek çokda gerçekçi olmuyor kardeşim..
Değerli kardeşim olaya mantıklı bakalım. Ben aklımı kullanıp edipin bile doru mana vermediğini sölüyorum. Bakalım bütün çevirilere kimi ehlibeytdesin, kimi kabe halkı desin, kimi mekke halkı desin, kimi elçinin ev halı desin.....
Ama şu bir gerçekki bu ayet sizin ehlibeyt sınırlamanız dışında. Ayet Medine döneminde iniyo, Ali damadımı iniş döneminde bunu tam bilimiyorum.. yani ortada bir tek elçinin eşleri kalıyor. Ayetin iniş dönemimde başka elçinin ev halkı varmı? Yada sizin sınırladığınız ehlibeyt varmı?
canım kardeşim ayet indiğinde ali damadı ve hatta iki torunu hasan ve hüseyinde var,tarihsel birikimi inkar etmenin bir anlamı yok,bütün hadis kitaplarında şii olsun sunni olsun bu ayet indikten sonra al-i aba olayının oldugu yazar,eşlerinden ummu selemede abanın altına girmek istediğinde sen bana hayırlısın demiştir ve abanın altına resul almamıstır,eğer temiz kılınmak istenen bütün kabe ehl-i ise haşa allah vaadini neden gerçekleştirmemistir,eğer kastedilen hem eşleri hem bunlarsa ali ile ayşe neden savaşmıştır,haşa hak ile hak savaşır denebilirmi,resulun ehl-i beyti kan bagından gelmez,ayetleri dikkatli okursan yakubun ehl-i beytide yusuftur,ama yusufu kuyuya atanlarda oğullarıdır,ehl-i beyt kan bagıyla olsa idi diğer cocuklarıda yusuf gibi olurdu mantık olarak değilmi,ehl-i beyt kan bagıyla değil,ilahi takdir ile seçilmiştir,nitekim bizim ehl-i beyt kabul ettiğimiz masum imamlarda bir pislik,adaletsizlik,allahın hükmüne asilik göremezsin,varsa buyrun söyleyin o ehl-i beytti ama temiz değildi asiydi diye sevgiler...
Ben tarihsel birikimi inkar etmedim. Alinin ayetin iniş döneminde damadı olup olmadığını bilmediğimi söledim. Peki madem Ali damadı, Hasan Hüseyin var, Bütün çevirilere baktım " Ey ehlibeyt Allah sizden günah kirini gidermek istiyor" şeklinde. O zaman ortada bir kir var. Dolayısla Alininde, Hasan Hüseyininde üzerindeki kiri ayetteki sıraladığım şartlarla gidermesi gerekir. Siz kabül ediyormusunuz Ali, Hasan ve Hüseyin üzerindeki bu kiri? Ben kabül etmiyorum çünkü ayetteki eylibeytten kasıt sadece elçinin eşleridir.
yahu zahir kardeşim beni hayal kırıklıgına ugratıyorsun,dilin inceliklerini görme kabiliyetinden uzakmısın,herhangi bir şeyin olmasını istemek bunun olmadıgı anlamınamı geliyor,burdaki ifadeden onların temizliğine vurgu yapılmak isteniyor.
aksi takdirde allah ın istemesiyle bir olayın olması arasında çelişki ortaya çıkarki bu da onun acz içinde kalabileceği düşüncesine kadar gider,ben sizden kiri arındırmak istiyorum ama başaramıyorum manasımı çıkarmak lazım,burda onların kirli olup temizlendikleri manası değil,onların temizliğine allah tarafından bir vurgu vardır,böyle algılıyorum ben,bu ayet hakkındaki rivayetlerdede bir çelişki yok...
karadagli 02.08.2006, 18:49 Alevilerde merak ettiğim bir konu var Peygamber olarak Hz. Muhammed'i kabul ediyor musunuz? Okuduklarıma göre inanan da var inanmayan da. Fakat inananların bir kısmı hadisleri kabullenmiyor. Hem inanıp hem de reddetmek nasıl oluyor? Bu iki yüzlülük değil mi? Yani öğrenmek istediğim aleviliğin Hz. Muhammed'e ve hadislere bakışı nasıl?
Sn.vuslad bence siz asil sormak istediginiz soruyu yanlis kisilere soruyorsunuz, bu bence soruyu asil sormak istedigin yer sünni kesimidir nedenlerini ben asagida siraliyacagim
(1) kurani Kerimin tövbe suresinin 107.ayetini H.Muhammed yerine getirerek
camiyi yiktirip ve bir daha oraya gitmedigini hepimiz biliyoruz, eger gitti diyorsaniz o zaman H.Muhammed kurana karsi gelmis olur. simdi ben size soruyorum camiye gitmiyerek kuranin ve H.Muhammedin emrine uyan Alevilermi
H.Muhammedi tanimiyor sünnilermi?
(2) Yunus suresi 87: Ya Muhammed, biz musa ve kardesine ve kavimleri icin Misirda ev alip yerlesmelerini emrettik.siz,ve kavminiz hanelerinizin kiblesine ve namaz döndürüp musalla edin. Erkan ile eda edin. Ya Musa evlerinde dua ve niyaz eden müminlere dünyada kurtulus ve ahirette cennet derecelerini müjdele buyurdu. simdi ben size soruyorum buna uyan Alevilermi Peygamberi tanimiyor diger meseplermi?
(3) Maun suresi Ayet 4,5,6,7 Tüekcesi: Siddetli cehennem azabi ol, aciga namaz kilan aynacilar icindir ki:Ellere Müslümanlik ve sofuluk göstermek icin selamet ve tenha yerleri terk edip namazi asikara kilarlar. Bunlar sol camaattir ki, namaz diye bütün isledikleri amel ve ibadetleri Allah icin olmayip mefaatlerini kazanmak icin, halkin gözüne girmek ve Müslüman sofu görünmelerinin icabidir.
incili serif 6.Bab 6. ayetinde Fakat, sen dua ettigin zaman kendi ic odana gir ve kapini kapayarak gizli de olan babana yani Allahina dua et, gizlide gören baban sana ödeyecektir. simdi ben size soruyorum siz H.Muhamedi kabul ediyormusunuz ve nekadar kabul ediyorsunuz bana kuranla örnek veriniz lütfen. simdi burada kimin iki yüzlü olup olmadigi ortaya cikiyor.
saygilarimla
muhammedordusu 02.08.2006, 23:22 Sn.vuslad bence siz asil sormak istediginiz soruyu yanlis kisilere soruyorsunuz, bu bence soruyu asil sormak istedigin yer sünni kesimidir nedenlerini ben asagida siraliyacagim
(1) kurani Kerimin tövbe suresinin 107.ayetini H.Muhammed yerine getirerek
camiyi yiktirip ve bir daha oraya gitmedigini hepimiz biliyoruz, eger gitti diyorsaniz o zaman H.Muhammed kurana karsi gelmis olur. simdi ben size soruyorum camiye gitmiyerek kuranin ve H.Muhammedin emrine uyan Alevilermi
H.Muhammedi tanimiyor sünnilermi?
(2) Yunus suresi 87: Ya Muhammed, biz musa ve kardesine ve kavimleri icin Misirda ev alip yerlesmelerini emrettik.siz,ve kavminiz hanelerinizin kiblesine ve namaz döndürüp musalla edin. Erkan ile eda edin. Ya Musa evlerinde dua ve niyaz eden müminlere dünyada kurtulus ve ahirette cennet derecelerini müjdele buyurdu. simdi ben size soruyorum buna uyan Alevilermi Peygamberi tanimiyor diger meseplermi?
(3) Maun suresi Ayet 4,5,6,7 Tüekcesi: Siddetli cehennem azabi ol, aciga namaz kilan aynacilar icindir ki:Ellere Müslümanlik ve sofuluk göstermek icin selamet ve tenha yerleri terk edip namazi asikara kilarlar. Bunlar sol camaattir ki, namaz diye bütün isledikleri amel ve ibadetleri Allah icin olmayip mefaatlerini kazanmak icin, halkin gözüne girmek ve Müslüman sofu görünmelerinin icabidir.
incili serif 6.Bab 6. ayetinde Fakat, sen dua ettigin zaman kendi ic odana gir ve kapini kapayarak gizli de olan babana yani Allahina dua et, gizlide gören baban sana ödeyecektir. simdi ben size soruyorum siz H.Muhamedi kabul ediyormusunuz ve nekadar kabul ediyorsunuz bana kuranla örnek veriniz lütfen. simdi burada kimin iki yüzlü olup olmadigi ortaya cikiyor.
saygilarimlaarkadaş tevbe suresindeki o ayet dırar mescidinden bahseder.(münafıkların açtığı mescit)ALLAH resulunu orada namaz kılmaması için uyarıyor.(diğer camilerde değil).yunus suresi87. ayette ise ALLAH hz.musa yakavmi için evler hazırlamasını evlerde namaz kılınacak yerlerin tahsis edilmesini emrediyor.ardından müminleri müjdelemesini söylüyor.(sadece evinde dua eden müminleri değil).gelelim maun suresine .seninde belirtttiğin gibi o sureler sırf gösteriş için namaz kılanları muhatap alıyor.yoksa bun ayeti örnek göstererek namazı evimizde kılmamız emredilmiyor.resullulah boşuna mı daha medine ye gelmeden kuba denilen yerde bir mescit inşa ettirmişti.oradaki müslümanların evleri yok muydu?
karadagli 03.08.2006, 12:24 Sn . Muhammedinordusu. sunu ilk basta da belirteyim nasil Muhammedin ordususun acikcasi bunu anlamakta güclük cekiyorum.Simdi ben size asagida kuran ayetlerinden alintilar yaparak cevap verecegim sizde bana ayetlerle cevap veriniz lütfen iki haci hocadan almis oldugunuz bilgilerle cevap vermeyin ben sizi isapata davet ediyorum.Cevabinda diyorsunki tevbe suresinde ki ayet münafiklarin actigi mescit diyorsun sadece orada namaz kilma, digerlerinde degil diyorsun simdi ben size soruyorum bunu hangi ayete dayanarak söylüyorsun?
Gelelim Yunus suresinin 87.ayetine Allah Hz.Musaya evlerinde ibadet edenlere cenneti müjdele diyor dedim. ama siz diyorsunuz ki sadece evde dua edenleri degil diyorsunuz söyle o zaman baska kimleri diyor ama lütfen ayetlerle bana cevap ver.
Yine bir ayet Nur suresinin 36. ayet: Ya Muhammed, kendi evlerinde ibadet ednler,Tanri Taala tarafindan tazim olunup sevap derecelerinin yükselmelerine izin verip emreyledi. Onlar, sol güruhtur ki,evlerinde Allah Talaaya ibadetle zikri tesbih edenlerdir.Baska bir ispat Ahzab suresinin 33.ayet: Evinizde kalin, su cahil karilar gibi cikip evden sallani sallani gitmeden selatinizi yapin ve sadakalarinizi verin,Allaha ve ahti Ahir Peygamberi Muhammede itaa ediniz..Bundan baska güzel mezhep yoktur.Allahu Teala,ister ki,günah lekelerinizi temizleye.
Bana söyliyebilirmisin hengi ayette yaziyor Hz.Muhemmedin kuba denen yerde mescit yaptirdigini kurani kerime bir göz atin isra suresi ayet 7: Eger iyilik ederseniz kendi caniniz icin iyilik edersiniz ve kötülük ederseniz yine kendi caniniz icindir. Yine sizin sonraki ikrarinizin vakti gelip Caminize girip yüzlerinizi karartirsiniz evelcede iyilik icin girdik dediginiz gibi taki gücünüzün yettiklerini öldüresiniz..
Tevbe suresi ayet 109: Cenabi hak buyurur, benim binamin temelini korku ve riza üzere kalbinizde yapmak hayirlidir.Yoksa binami sel suyu ve zamanla yikilacak seylerden yapmak cehennem atesine düsmektir. Allah bu zalimlere hidayet etmez.
sen gittikce batiyorsun Muhammedinordusu eger Muhammed cami yaptirdiysa kurana karsi gelmis olmuyormu?
Incili serif madde 23.Bab 29: Vay basiniza yazicilar ve fesihiler iki yüzlüler size Peygamberinlerin kabirlerini yaparsiniz.Salihlerin türbelerini dedonatirsiniz. simdi her gercek Evliya kabrinin yapilacagini Isa inclinde bildirmistir.
devami gelecek muhammedinordusu.
saygilarimla
muhammedordusu 05.08.2006, 19:21 arkadaş ben kuran ayetlerini kabul ediyorum ama sen hz .muhammedi kabul ediyorsan bir zahmet bir siyer kitabı al oku.orada göreceksinki ilk mescidin kuba denilen yerde yapıldığını.ikincisi ise bu forumda her zaman söylüyorum bir ayeti delilo0larak getirecekseniz önce o ayetin tefsirine bakın.eğer anlayacaksan iste sana bazı ayetler.
nisa suresi 4.ayetteşöyle buyurulur.<sen de içlerinde bulunup onlara namaz kıldırdığın zaman onlardan bir kısmı seninle beraber namaza dursunlar...>evet ar4kadaşıom bu ne anlama geliyor.cemaatle beraber namaz kılın demek değil midir.peki hadisleri de dikkate alırsan cemaatle namazı camilerde kılındığını anlarsın.
bakara 43 ayet<namazı tam kılın,zekatı hakkıyla verin,rüku edenlerle beraber rüku edin>evet yani namazı burdada cemaatle kılmamız emrediliyor.yani camilerde
işte şok ayettevbe 18<ALLAH ın mescitleriniancak Allaha ve ahiret gününe iman eden namazı dosdoğru kılan...>ALLAH ınmescitleri kısmına dikkat et .Allahın mescitleri demek ALLAHIN anıldığı yerler camiler kısacası namaz klılınan yerlerdir.ilk ayet nisa 102 idi yanlışlıkla 4 yazmısım.her neyse eğer hadisleri kabul edersen ordanda örnekler verebilirim.
|
|