Orijinalini görmek için tıklayınız : Namaz Ayİnİ, Cem İbadetİnİn Yerİnİ Tutmazmis!

Köroglu
24.07.2006, 04:41
Diyanet işleri başkanıTEMPO DERGİSİNE demeç verip açıklamış ve demiş ki; " cem ayini namazın yerini tutmaz. Yani Namaz ayini, Cem ayininden üstündür."

Bence zaten tersini düşünse Alevi olurdu.

Sormak lazım Diyanet İşleri reisine; " Senin bu namaz dediğin ritüeli, halife Ömer, osman ve Emeviler ihdas etmedi mi ? , Hazreti Muhammed, miraç dönüşü Kırkların ceminde ayini cem yapıp, semah ibadetini müminlere bir armağan olarak emretmedi mi ?"

Diyeceksiniz ki, hayır böyle bir şey yok. Hiçbir kaynakta geçmiyor..

Zaten kabul etseniz başında bulunduğunuz kurumun dinsel anlamda iflasını gerçekleştirmiş olursunuz.

Sayın Diyanet reisi,

ALEVİLERE GÖRE CEM İBADETİ HAZRETİ MUHAMMED'DEN KALMA BİR İBADETTİR. YANİ SİZİN SÖYLEDİĞİNİZİN TAM TERSİNİ SÖYLÜYORUZ:

"SİZİN NAMAZINIZ BİZİM CEM AYİNİMİZİN YERİNİ TUTMAZ, TUTAMAZ..."

SİZ BİZE DİYORSUNUZ Kİ, NAMAZ KILMADIKTAN SONRA CEM AYİNİ YAPMANIN BİR FAYDASI YOKTUR. YANİ CEM İBADETİ BOŞUNADIR.

LÜTFEN BIRAKIN BU TAHRİK EDİCİ TAVRI...

HERKESİN İBADETİ KENDİNEDİR.

HERKES İBADETİNİN DE İBADETSİZLİĞİNİN DE HESABINI TANRI'YA VERECEKTİR.

BİZ SÜNNİ KARDEŞLERİMİZİN İBADETLERİNE SAYGILIYIZ. ARTIK YETER; SİZ DE ALEVİLERİN İBADETLERİNE SAYGI DUYMAYI ÖĞRENİN !

ARTIK YETER !

MUSTAFA CEMİL KILIÇ

muhammed_ali_27
24.07.2006, 20:11
selam canlar. hatırlattığınız için teşşekkürler bu kuralları. anlatmak istediğim istediğimi kısaca tekrar yazayım kardeşlerim. anlatmak istediğim. diyanetin yaptığı yanlış ama oranın başındaki patavatsızca konuşan insanlar yüzüne neden tüm sünni leri suçluyorsun. neden yanlışa yanlışla cevap veriyorsun ki can. unutmaki senin inancına saygı duyan sayısız sünni var, bende onlardan biriyim çok yakın alevi dostlarım var kardeşim derim hepsine. diyanet patavatsızca konuşarak senin ibadetine saygısızlık yapmışlar, ama neden aynı şekilde karşılık veriyorsun ki. ben sana hakk veriyorum ve senin inancına inan bana saygılıyım. ama lütfen unutmaki sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma, yanlış bişeyede yanlışla cevap verme.
"SİZİN NAMAZINIZ BİZİM CEM AYİNİMİZİN YERİNİ TUTMAZ, TUTAMAZ..."
bu laf inan bana diyanetin söylediği kadar yanlış bi laf can. tepkileri bu şekilde sunma lütfen. ben bir sünniyim ve ben senin inancına saygılıyken sen neden benim inancıma saygılı değilsin. neden tüm sünnileri aynı kefeye koyuyorsun can. yüz yıllarca kardeşi kardeşe kırdırmışlar böyle bir iki patavatsız çıkmış olay çıkarmış amaçları ortada neden böyle tahriklere gelelim kardeşçe yaşamak varken. lütfen....

hz muhammed,namaz, ve cem hakkında söyleyeceklerim. yalnız bunu inkar edersiniz demişsin baştan kesmişsin, biraz önyargını yıkmaya çalış bence.
yaşım 20 ama senden daha çok cem evine gitmişimdir arkadaşlarımla kırklar cemini araştır derim.. acaba gerçekten görüşlerin doğrumuymuş bi öğren derim. ayrıca cem ibadetini istesede, istemesede,yaptığının cem olduğunu bilsede bilmesede yapıyor. islamı yayma dönemlerinde inananlar ibadetlerini gizli yapıyorlardı ve o dönemde tebliğ(dini yayma) vardı sadece. bu yüzden gizli gizli toplanılır dualar okunurdu allah anlatılırdı. ancak şu varki namaz namazda üzerimize farz kılınmış bir vazifedir. hz. muhammedin yaklaşık 200 defa miraç a çıktığı söyleniyor bunun ilk 2 si mekke 188 i medinededir. bak şimdi düşün kırklar ayini ilk defa mekkede 40 kişi ile, ilk inanan 40 kişi ile yapıldı. ve her müslümanın üzerine fazdır seninde benimde. ben dinimi tebliğ etmek insanlara allahı anlatmak onu sıkça zikretmek zorundayım ve sizin yaptığınız gibi yapmıyoruz belki ama bu bizim inancımızın içindede var.ve medineye hicret edene kadar namaz hiç bir müslümana farz değil yanlızcatebliğ üzerimize farz. gelelim namaz konusuna yani geri kalan 188 miraca medinede çıkmasına. şimdi bir kaç soru sormak istiyorum canlar: ilk ezan nerde okundu? ilk namaz nerde kılındı? tabiki bu sorunun cevabı medinedir. ve hz. muhammed namazın üzerimize farz olduğunu bu geri kalan 188 miraca çıktığında tüm müslümanlara tebliğ etmiştir. ve namaz kılmamızı emir etmiştir can.ikiside boynumuzun borcu. sen cem diyorsun ben tebliğ mevlid vs. diyorum anlam farklı olabilir ama yapılan ortak şeylerde var. yani anlıyacağın ortada kavga söz konusu değil ikiside inancımız ikiside vazifemiz. ama gördüğün gibi bi takım çevreler sorun istiyor ve bunun için her türlü kurumu yolu deniyorlar. yani arkdaşın dediği gibi katılıyorum diyanet halt etmiş saçmalamış.

Devrimci Marksist
24.07.2006, 21:40
Diyanet işleri başkanımız halt etmişler. Zaten onun en sevdiği şeydir halt etmek.

velakad
24.07.2006, 22:16
Cahil bildiğinden geri kalmaz...Patavatsızca konuşur nar atar.Nedeni ise cahil ve kör olmasıdır...Mevlana Hazretleri ne güzel buyurmuş;"Allah' a giden yol nefes sayısı kadardır" diye...Gerçi bizim kanımızdan bizim canımızdan olan insanlarımızdan dahi cemi cemaati inkar edenler var.Neticede muaviyenin torunlarının böyle patavatsızca konuşma yapmaları çok normal.Her şey aslına geri dönecektir...

aşk-ı muhabbetle...

paşahan
24.07.2006, 22:19
bunlardan başka ne beklenir ki bunlar örümcek kafalı kimseler bu kafayla bu düşünce normal

ulalıgenç
24.07.2006, 22:22
SELAM CAN. TAMAM DİYANETTİN YAZDIĞI YANLIŞ DESTEKLEMİYORUM. AMA NEDEN TÜM SUNNİLERİ AYNI KEFEYE KOYUYORSUN. NEDEN İBADETLERİNİ BU KADAR ZEDELİYORSUN. ALLAHIN ADININ ANILDIĞI HER YER GÜZEL DEĞİLMİ? ONUN ADININ ANILDIĞI HERŞEY GÜZEL DEĞİLMİ? BU CEMEVİ OLUR CAMİİ OLUR, BU NAMAZ OLUR CEM OLUR NEDEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORSUN Kİ. LÜTFEN KARDEŞİM İBADETLER HAKKINDA YORUM YAPARKEN BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLALIM LÜTFEN... AYRICA KARDEŞİM BİLDİĞİN BİRKAÇ YANLIŞA DEĞİNMEK İSTİYORUM. İNKARDA ETMEM HİÇ BİŞEYİ. ÖNYARGIYLA YAKLAŞMIŞSIN BİRAZ AMA OLSUN CAN. HANİ İNKAR EDERSİNİZ DİYORSUN YA ONDAN. CAN HZ. MUHAMMED MİRAÇ TAN İNDİĞİNDE NASIL İBADET EDİLECEĞİNİ ANLATMIŞTIR. NAMAZI RABBİMİZ FARZ KILMIŞTIR DEMİŞTİR. ONU ***ÇA ANINIZ ZİKREDİNİZ BUYURMUŞTUR. YANİ HZ. MUHAMMED MİRAÇLA İLGİLİ YORUMLARIN YANLIŞ ÇÜNKÜ ALEVİLİK HZ. MUHAMMED SONRASI ORTAYA ÇIKTI DOLAYISIYLA BÖYLE BİŞEY SÖZ KONUSU OLMAZ. VE DÜŞÜNSENE NAMAZ KILARKEN ALLAHI ÖVERSİN TÖVBELER EDERSİN ONUN HUZURUNDA DEFALARCA EĞİLİRİSİN SANA BOYUN EĞDİM İTAAT ETTİM SANA DERSİN BU GÜZEL BİŞEY DEĞİLMİ CAN. CEM İÇİNDE AYNISI GEÇERLİ ALLAHI ZİKREDER ONU ANARSIN NEDEN BÖYLE YAPIYORUZ HİÇ ANLAMIYORUM. NEYSE CAN OKUMAKTAN SIKILMIŞSINDIR ŞİMDİ NE DİYOR BU DİYE BANA KARŞI ÇIKACAKSINDIR AMA OLSUN. SEN BÖYLE OYUNLARA GELME DERİM BİTAKIM İNSANLAR HER ZAMAN ORTAYA ÇIKAR YOK O ALEVİ YOK O SÜNNİ DER, KİMİSİ ÇIKAR BENİM İBADETİM SENİNKİNDEN ÜSTÜNDÜR. BU TÜR ŞEYLER YANLIŞTIR CAN. BU TÜR OYUNLARA DÜŞME. ONLARIN AMACI BELLİ KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRMAK. SORUN ÇIKARMAK. SUNNİ YADA ALEVİ AYNI ALLAHA İNANMIYORMUYUZ. LÜTFEN YANLIŞ YAPAN İNSANLARLA BİR OLMA ÖNYAGILARINI YEN CAN. YOBAZ İNSANLARLA GERÇEK İNANLARI AYIR BİRAZ SAYGILI OL İBADETLERE.
EĞER BENİMLE KONUŞMAK İSTERSEN HERKONUDA DOSTUN OLURUM=

Sn. Muhammed Ali
Lüften mesajlarınızın tamamını büyük harfle yazmayın.
Forum kuralları.

Hüseyin69
24.07.2006, 22:26
[QUOTE=muhammed_ali_27]SELAM CAN. TAMAM DİYANETTİN YAZDIĞI YANLIŞ DESTEKLEMİYORUM. AMA NEDEN TÜM SUNNİLERİ AYNI KEFEYE KOYUYORSUN. NEDEN İBADETLERİNİ BU KADAR ZEDELİYORSUN. ALLAHIN ADININ ANILDIĞI HER YER GÜZEL DEĞİLMİ? ONUN ADININ ANILDIĞI HERŞEY GÜZEL DEĞİLMİ? BU CEMEVİ OLUR CAMİİ OLUR, BU NAMAZ OLUR CEM OLUR NEDEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORSUN Kİ. LÜTFEN KARDEŞİM İBADETLER HAKKINDA YORUM YAPARKEN BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLALIM LÜTFEN... AYRICA KARDEŞİM BİLDİĞİN BİRKAÇ YANLIŞA DEĞİNMEK İSTİYORUM. İNKARDA ETMEM HİÇ BİŞEYİ. ÖNYARGIYLA YAKLAŞMIŞSIN BİRAZ AMA OLSUN CAN. HANİ İNKAR EDERSİNİZ DİYORSUN YA ONDAN. CAN HZ. MUHAMMED MİRAÇ TAN İNDİĞİNDE NASIL İBADET EDİLECEĞİNİ ANLATMIŞTIR. NAMAZI RABBİMİZ FARZ KILMIŞTIR DEMİŞTİR. ONU ***ÇA ANINIZ ZİKREDİNİZ BUYURMUŞTUR. YANİ HZ. MUHAMMED MİRAÇLA İLGİLİ YORUMLARIN YANLIŞ ÇÜNKÜ ALEVİLİK HZ. MUHAMMED SONRASI ORTAYA ÇIKTI DOLAYISIYLA BÖYLE BİŞEY SÖZ KONUSU OLMAZ. VE DÜŞÜNSENE NAMAZ KILARKEN ALLAHI ÖVERSİN TÖVBELER EDERSİN ONUN HUZURUNDA DEFALARCA EĞİLİRİSİN SANA BOYUN EĞDİM İTAAT ETTİM SANA DERSİN BU GÜZEL BİŞEY DEĞİLMİ CAN. CEM İÇİNDE AYNISI GEÇERLİ ALLAHI ZİKREDER ONU ANARSIN NEDEN BÖYLE YAPIYORUZ HİÇ ANLAMIYORUM. NEYSE CAN OKUMAKTAN SIKILMIŞSINDIR ŞİMDİ NE DİYOR BU DİYE BANA KARŞI ÇIKACAKSINDIR AMA OLSUN. SEN BÖYLE OYUNLARA GELME DERİM BİTAKIM İNSANLAR HER ZAMAN ORTAYA ÇIKAR YOK O ALEVİ YOK O SÜNNİ DER, KİMİSİ ÇIKAR BENİM İBADETİM SENİNKİNDEN ÜSTÜNDÜR. BU TÜR ŞEYLER YANLIŞTIR CAN. BU TÜR OYUNLARA DÜŞME. ONLARIN AMACI BELLİ KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRMAK. SORUN ÇIKARMAK. SUNNİ YADA ALEVİ AYNI ALLAHA İNANMIYORMUYUZ. LÜTFEN YANLIŞ YAPAN İNSANLARLA BİR OLMA ÖNYAGILARINI YEN CAN. YOBAZ İNSANLARLA GERÇEK İNANLARI AYIR BİRAZ SAYGILI OL İBADETLERE.
EĞER BENİMLE KONUŞMAK İSTERSEN HERKONUDA DOSTUN OLURUM=

yorumunu okumadim cünki büyük harflerle yazilmis bu bir ikincisi son paragrafinda adresini vermis her konuda dost olurum demissiniz
bizim burdaki bir amacimizda alevilik konusu tartisildiginda dostane sevgi saygi cercevesinde olmasina özen gösteririz
bu bir uyaridir
1-büyük harfle yazmayin
2- son paragrafiniz formumuza uygun degildir
3- bu iki maddeyi halen ihlal etmekte kararliysan gereken yapilir söylemedi demeyin ve mazeret üretmeyiniz
tesekürler

muhammed_ali_27
24.07.2006, 23:52
itibar puanlarımı aldınız için teşekkürler yalnız söyleyeyim özel sebeblerden giremedim foruma o yüzden hemen değiştiremedim. değiştirirkende bir dost bizim puanları eksilere düşürmüş sağolsun kardeşim. neyse yazım güncellendi okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. isterseniniz bulduğum kaynakların adreslerinide veririm size istediğiniz merak ettiğiniz gerçekten böylemi dediğiniz bişey olursa foruma yazın cevaplarım. teşekkürler canlar. saygılarımla...

Şoreş
25.07.2006, 03:23
Bir karşılaştırma yapalım isterlerse.Ortaya çıkan sonuç Sayın Ali Beyi yerin dibine sokar bence..Hiç Ceme katılmadıkları ve bilmekten kaçındıklarını, Aleviliğin İbadetinin içeriğini bilmeden şunun yerini tutamaz demesi, Diyanetin Alevilik hakkındaki bilgisini ortaya koydu

muhammed_ali_27
26.07.2006, 19:11
Bir karşılaştırma yapalım isterlerse.Ortaya çıkan sonuç Sayın Ali Beyi yerin dibine sokar bence..Hiç Ceme katılmadıkları ve bilmekten kaçındıklarını, Aleviliğin İbadetinin içeriğini bilmeden şunun yerini tutamaz demesi, Diyanetin Alevilik hakkındaki bilgisini ortaya koydu

kardeş korkum yok karşılaştırmanı yap ben kardeşlik için hoşgörü için yazıyorum. sen bana ali beyi yerin dibine sokar diye yazıyorsun. lütfen karşılaştırmanı yap kardeşim. ben senin görüşüne ibadetlerine saygılıyken, neden bana yezid muamelesi yapıyorsun. benim yazdıklarım açık doğruluğu da güvenilir kaynaklar araştır sende göreceksin. inan bana ayda bir cem evine giderim namazımıda kılarım. gaziantep yukarıbayır mah.sinde oturanlar bilir oranın cem evinin dedesi ALİ amcadır. mahalle komşumdur ve giderim çokda hoşuma gider. namaz da kılarım cem e de giderim. ben sünniyim yazıyorum ama bilki ben ne sünni ne aleviyim. mesheplerle yogrulmuyorum allahı kendim öğreniyorum tüm ibadetlere tüm mesheplere tüm dinlere tüm görüşlere saygılıyım ben bunu öğrendim. ben bir olan allaha inandım muhammedin onun peygamberi olduğuna ve ali'nin veli olduğuna inandım. ve dinin emrettiğini yaparım bölücülük değil birleştiricilik. istiyorum ki tüm insanlar islam dininin manevi havasında birleşsinler. ama bunu önyargıları yıkmadan yapamayız....

keklikoluk
07.10.2006, 11:09
bizler zamanındada bu türlü zorluklarla ugraştık vede ugraşmaya devam ediyoruz ne yazıkki bunlar dünayay sadece kendi görmek istedikleri özde bakıyorlar ne yazık