Orijinalini görmek için tıklayınız : Dini Uydurmacilikta Emeviler, Abbasiler Ve Diğer Tarihi Sebepler

GencKaptan
01.10.2005, 16:42
DİNİ UYDURMACILIKTA EMEVİLER, ABBASİLER VE DİĞER TARİHİ SEBEPLER Ne yazık ki bugün İslam diye ortaya sunulan din; özellikle Emevi döneminden başlayarak, daha sonra Abbasiler döneminde sonuca ulaşan uydurma hareketinin ürettiği İslam’dır. Bu İslam, kökenini sırf Kuran’dan alan, Kuran’ı yeterli gören bir İslam değildir. Bu İslam Emeviler’in ve Abbasiler’in reforma uğrattığı İs-lam’dır. Bizim bu kitapta yapmaya çalıştığımız kitabın 3. bölümünde belirttiğimiz gibi dinde reform yapmak değil, bilakis en çok Emevi ve Abbasiler’in ürünü olan reformu ortadan kaldırıp, Ku-ran’ın saf mesajını ortaya çıkarmaktır. Kitabın ileriki bölümlerinde göreceğimiz gibi dine Emeviler ve Abbasiler tarafından yapılan reform; dini zorlaştırma, karartma, insanla çatışır hale getirme ve ka-dınları toplumdan soyutlama şeklinde yapılmıştır. Bu ilaveleri yapanlar da ne yazık ki dini savunduklarını söylemişler ve dinin kay-nağı olduğunu iddia ettikleri yüzlerce hadis ve fıkıh kitaplarıyla dini dejenere etmişlerdir. Dini dejenere eden bu tarihi sürecin en baştaki basamağı Emevi devridir. Bu yüzden Emeviler’in kim oldu-ğunu iyice incelersek, din diye uydurulan mezheplere, hadislere ne-den güvenemeyeceğimizi daha iyi anlarız. Bundan önceki bölümlerde Peygamberimiz’in tek kaynak olarak Kuran’ı bıraktığını, dört halifenin de Kuran dışında bir kaynak, bir mezhep oluşturmadıkla-rını gördük. Bir önceki bölümde Kab ve Ebu Hureyre gibi hadis uydurucularına 4 halife döneminde nasıl göz açtırılmadığını inceledik.
Emevi dönemi gelince 4 Halife döneminde hadis nakillerinden dolayı azarlanan Ebu Hureyre ve Kab gibiler bir anda baş tacı oldular. Muaviye’nin bu şahısları manevi itibar ve maddi çıkar sağla-mak yoluyla nasıl teşvik ettiğini 12. Bölüm’de inceledik. Aynı Emeviler İslam’daki ilk ciddi kargaşayı çıkarmış ve Hz. Ali’ye karşı sa-vaşmışlardır. Hz. Ali’nin kendilerini yeneceğini anlayan Emeviler mızraklarının ucuna Kuran geçirmiş ve Hz. Ali’nin ordusu “Biz Kuran’a karşı savaşmayız.” diyerek Emevilerin kurtulmasına imkan tanımışlardır. Hz. Ali Kuran’ın mızraklardaki sayfalar olmadığını, kendisinin Kuran’a bağlı olduğunu söylemesine rağmen Emevi oyunu başarılı olmuştur.

kayank:
http://kurandakidin.net/bolumler/13diniuydurmacilikta.htm

GencKaptan
01.10.2005, 16:47
http://kurandakidin.net

arkadaşlar gercekten ilginc bir site.
bana görede bazı konuları doğru çünkü kuran değiştirilmiştir emeviler zamanında. sizlerin fikirlerini alabilirmiyim ?

izmirksk
02.10.2005, 19:29
emevilerin tarihini okumuştum.özellikle yezidin sarayında her türlü rezaleti yapması ve bunların camilerde ali evladına lanet okuması iftira atması şii-sünni tüm kaynaklarda yer alır.
ömer bin abdülaziz diye birisinin buna karşı çıktığı ali evladına hürmet ettiği hutbelerinde okudukları küfürleri kaldırdıttığını okumuştum.sırf bu yüzden emeviler tarafından öldürüldüğü yazıyordu.
ama genel bazda emeviler(muaviye ve yezid soyu) islama çok büyük kötülükler ettiler.
ehli beyte ettikleri zulümler yüzünden mahşere kadar lanetle anılacaklar.

fakat türkiye gazetesinin rehber ansiklopedisinde yezide nerede ise rahmet okutulduğunuda hatırlatmak isterim.(yok efendim aslında o kadar kötü bir insan değilmişde ,hz.hüseyin'in şehit edilmesine üzülmüşde.bu türden zırvalar).vahhabi düşüncesinin temsilcileri bunlar.
emevilerin kuranı hile amacı ile koz olarak kullandığı ama uymadığı aşikar

alininyolu
02.10.2005, 20:30
emeviler müsülmanlığın arap dini olduğunu o zaman ispatladılar zaten diğer müslüman topluluklara köle muamelesi yaparak aynı zamanda faşist olduklarınıda tabi.ama bir yandanda iyi olmuş.bizde ALİNİNYOLU nu sectik bunun üzerine

rockçı turna
02.10.2005, 22:07
genç kaptan bende verdigin linki ziyaret ettim.... gercekten faydalı bilgiler var ... bence arkadaslarda girmeli...

yalnız bişey dikkatim cekti; sitenin bütününü göz önüne alırsak, bütün mezheplerden bahsedilmiş ve kimi yerleri yerilip kimi yerleri övülmüşken alevilikten tek kelime bahsedilmemiş.. sanki böyle bir yorum, böyle bir kavram yokmus gibi...

bilmem sizinde dikkatinizi cekti mi?

cemalim
14.10.2005, 12:55
[quote=rockercrane]genç kaptan bende verdigin linki ziyaret ettim.... gercekten faydalı bilgiler var ... bence arkadaslarda girmeli...

yalnız bişey dikkatim cekti; sitenin bütününü göz önüne alırsak, bütün mezheplerden bahsedilmiş ve kimi yerleri yerilip kimi yerleri övülmüşken alevilikten tek kelime bahsedilmemiş.. sanki böyle bir yorum, böyle bir kavram yokmus gibi...

bilmem sizinde dikkatinizi cekti mi?[/quote

merhaba can:mümkün olsada o siteyi didik didik okusak bende ilk defa girdim mümkün oldukça objektif olmaya çalışmışlar .takdir etmek gerekir.
ancak sorunun cevabını oralarda bulamayız alevilik esas itibari ile şia kültürünün bir uzantısı şia ise kendi içinde otuza yakın bölünmeler olan bir siyasi mezhep . şöylede diyebiliriz alavlik esasta taraftarlık dır ali nin şia sı demek bu taraftarlık.özel mezheb olmadığı için bulamamış olmak normal bunun için siyasi mezhepler tarihine bakmak lazım zannederim mezheplerde Siyasi .fıkhi.itikadi mezhepler diye ayrışmış . mezhep hakkındaki kanaatimi arz etmek isterim:bir müctehit in(hukuk cu nun)in diğer tabirle fakih in kurandan hüküm ,fetva verirken takip ettiği metod a Fıkıh dilinde Mezhep deniliyor .selamla