muhammed_ali_27
26.07.2006, 09:59
merhaba canlar. konu şu kardeşlerim...
-neden alevi ve sunni ayrımı bu kadar fazla?
-neden iki meshepte birbirine bu kadar önyargılı?
-neden kardeşlik içinde yaşamayı denemiyoruz?
-neden hoşgörü az iki meshep arasında?
-neden hepimiz müslüman değilmiyiz bu kavga neden?
kardeşler bu soruları soruyorum çünkü kardeşçe yaşamak istiyorum.
-yezit hayranları sünnileri görüyorum bu forum da nasıl olurda peygamberin soyuna bu kadar zulüm eden bir adama bu kadar yakın durabiliyorlar nasıl araştırmadan bilmeden boş boş konuşuyorlar?
-tüm sunnileri yezit hayranı olarak gören alevileri gördüm neden?
bu insanlar neden bu kadar önyargılı?
-gerçek müslümanlaı gördüm bu forumda gerçekten islami bir hoşgörü içinde yaşayan fikirlere düşüncelere saygılı sünnileri alevileri gördüm. ama öyle insanları da gördüm ki dinle islamla alakaları yok. bilgisizce cahilce önyargılar la dolu sünnileri alevileri gördüm. ibadetlere görüşlere saygısız cahil insanları gördüm. soruyorum neden neden?
sizce birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz yok mu kardeşlerim sorarım size?
-neden alevi ve sunni ayrımı bu kadar fazla?
-neden iki meshepte birbirine bu kadar önyargılı?
-neden kardeşlik içinde yaşamayı denemiyoruz?
-neden hoşgörü az iki meshep arasında?
-neden hepimiz müslüman değilmiyiz bu kavga neden?
kardeşler bu soruları soruyorum çünkü kardeşçe yaşamak istiyorum.
-yezit hayranları sünnileri görüyorum bu forum da nasıl olurda peygamberin soyuna bu kadar zulüm eden bir adama bu kadar yakın durabiliyorlar nasıl araştırmadan bilmeden boş boş konuşuyorlar?
-tüm sunnileri yezit hayranı olarak gören alevileri gördüm neden?
bu insanlar neden bu kadar önyargılı?
-gerçek müslümanlaı gördüm bu forumda gerçekten islami bir hoşgörü içinde yaşayan fikirlere düşüncelere saygılı sünnileri alevileri gördüm. ama öyle insanları da gördüm ki dinle islamla alakaları yok. bilgisizce cahilce önyargılar la dolu sünnileri alevileri gördüm. ibadetlere görüşlere saygısız cahil insanları gördüm. soruyorum neden neden?
sizce birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz yok mu kardeşlerim sorarım size?