Orijinalini görmek için tıklayınız : Peygamber Soyunun Üstünlüğü Yoktur...

Zahir
26.07.2006, 11:43
Bakara Suresi 124. Ayet:

"Rabbi, bir zamanlar İbrahim'i birtakım kelimelerle sınamış; o da gerçekleştirmişti: (Allah) "Seni insanlara önder yapacağım," demişti. "Soyumdan da?," deyince, "Zalimler benim sözüme dahil olmaz" buyurmuştu"

Bir insan peygamber soyundan gelse dahi sonuçta zalimlerden olabilir. İnsanlar ister farklı bir ırktan olsun isterse Allahın seçtiği peygamber soyundan olsun Kurana göre doğuştan hiç bir üstünlüğü yoktur. Peygamber soyundan gelmiş olmak hiç bir şeyi ifade etmez. Bu soydan olupta cehennemlikte olabilir insan.

Daha öncede değindiğim Elçinin (Muhammed) eşlerinin durumu; Azhap suresinde anlatılır. Liderlik konumunun saldırılarına karşı koruma söz konusu olsada Elçi eşi olmaya ayrılacalık tanınmaz ve sistemin gereğinin yapılması Allah tarafından emredilir.

Dolayısıyla siz aleviler; ehlibeyt dediğiniz peygamber soyunun Kurana göre diğer insanlardan üstünlüğü söz konusu değildir. Üstünlük ancak takva iledir.
Muhammed ve Ali adına isnat edilen gerek eylibeyetle ilgili gerek diğer konularla ilgili hadislerin Kurna göre hiç bir geçerliliği yoktur. Bu söylemler Kuranla çelişir. Allah ırkçı değildir, hiç bir kişiyi hiç bir zümreyi soyundan kanından dolayı üstün tutmaz.

Sunnilerin Muhammedi putlaştırması ile Alevilerin Ali ve ehlibeyt hakkındaki düşünceleri arasında hiç bir fark yoktur.

Övgü; Muhammedinde, Alininde, Eylibeytinde, Sorumlu tutulan her iki topluluğunda, Sonsuz sayıdaki Evrenlerin Rabbi olan ALLAHA 'dır...

gizem
26.07.2006, 12:01
Tamam kardeşim ne güsel bakara suresini yazmışsın ya diğer surelere bakmazmısn hep kendinize alıncak bölümleri alıyorsunuz diğer bölümleri almıyorsunuz ehlibeyt peygamber soyudur peygamberden gelmedir 12 immamlar, HZ.ALİ ,evlatları ehlibeyttir bana tarihte yaptıkları tek haksızlığı ve çelişkiyi tarihi kaynaklarala birlikte önüme koy ki teorimi çürüte bil tabi ki onlarda insandı hatasız kul olmaz ama asla tarihe baktığımda zulumlerini görmedim adaletsizliklerini görmedim muaviyenin yezidin yaptığı olayların zerresini görmedim TEK YARDANIN TEK VAR EDENİN TEK ULUNUN ALLAH OLDUĞUNU BİZ DE BİLİYORUZ ve bunu biz bilyormuşuz ALLAHSIZMIŞIZ gibi önümüze koyma peygamber soyu yaradan demedik kutsaldır dedik doğrudur dedik inandık iman ettik bizim inancımız budur ister sayın ister saymayın inanıyorsam benimle HAK arsındadır kimseyi bağlamaz inanıyorsam kime ne benim için kutsaldır inançdır ehlibeyt sen peygamberin torunlarını evlatlarını soyunu tanımıyorsan iman etmiyorsan kendi sorunundur ben KIZILBAŞIM ehlibeyt peygamberimindir EHLİBEYT KAPISI PEYGAMBERSE BU KAPININ ANAHTARI ALİ DİR dikkatini çekerim ki Kur 'anda ehlibeyttende söz eder konu alır ALLAHIN aslanı alidir bunu çoğu kişi böyle bilir biz aleviler olarak hiç bir zaman ehlibeyet yardandır bizi var edendir demedik peygamberimizin soyudur inancımızdır islamın özüdür dedik ve bu böyle bu yolda bilinmektedir kim derse desin EHLİBEYT BENİM için kutsaldır innaçdır ALİ MUHAMMEDDİR HASANDIR HÜSEYİNDİR 3,5,7,12,40 DIR sen bana hiç bir özelliği hiç bir ululuğu yok deyip önüme sadece bakara suresinin alıncak ksımını almışsın Kur'an da bir çok sure vardır çoğuda ehlibeyti konu almıştır istiyosan onları da incele saygı ve sevgilerimle ....gizem

aksakal
26.07.2006, 12:02
Üstünlük takvadadır. Peygamber soyuna saygı ise peygamberden dolayıdır. Üstünlükte yine takvadadır. Saygı duyulan soydaki kişilerin yaşamı uygun değilse sırf ondan geliyor diye saygı duymak olurmu. kişinin yaşamı o kişiye aittir sorumlusuda odur. kusurlarını soy üstünlüğü gizleyemez. tıpkı Peygamberin kızı Fatımaya dediği gibi" Eğer sen bile olsan cezanı verirdim. Baban olmam Peygamber olmam seni asla kurtarmazdı"

Zahir
26.07.2006, 12:13
Gizem hanım soyun kutsallığına ilişkin Kuran ayetlerini siz önümüze koyunda görelim. Yanlış biliyosak doğruları öğrenelim.

Konuyu saptırmayalım. Yapılan zulümleri haksızlıkları en az sizin kadar biliyoruz ve kınıyoruz. Karşınızda sunni kimlik taşıyan birisi yok. Benimle fikir alış verişinde bulunan arkadaşlar nasıl bir düşünceye sahip olduğumu bilirler.

Ensar
26.07.2006, 12:17
Bu tür muhabbetlere hayran olan e...perestlere şu soruyu sorsak:

Resulullah'ta ve onun ehlibeytinde kutsallıklarına halel getirecek neler buldunuz???

Velayet ayeti denen ayet kimin için indi?

Meveddet ayeti kim için indi?

ve en önemlisi eğer peygamber bir önemi yoksa:

“Şüphe yok ki Allah ve melekleri Peygamber’e salât (rahmet) ederler. Ey inananlar, siz de ona salât edin ve tam teslimiyetle ona selâm verin.”

ayeti yanlışlıkla mı inmiştir?

ŞİMDİLİK SORULAR BU KADAR..............

gizem
26.07.2006, 12:22
Gizem hanım soyun kutsallığına ilişkin Kuran ayetlerini siz önümüze koyunda görelim. Yanlış biliyosak doğruları öğrenelim.

Konuyu saptırmayalım. Yapılan zulümleri haksızlıkları en az sizin kadar biliyoruz ve kınıyoruz. Karşınızda sunni kimlik taşıyan birisi yok. Benimle fikir alış verişinde bulunan arkadaşlar nasıl bir düşünceye sahip olduğumu bilirler.
zaten sizn bilginizi veya yaptıklarını sorgulamıyorum önüneze aşağıdaki bi arkadaşımız koymuş ayrıca size sordum eğer soruyu kendime sorsaydım zaten ayetleri konu altında toplardım ama illahada istiyosanız koyarım hiç sorun değil fikir alışverişinizede sonuna kadar saygım var kişilere nası bi fikirde oldunu sormama gerek yok size yanlışta dmedim ama ehlibeyti bana kutsal değilmişm gibi gösteremssiniz fikirlerinize sonuna kadar saygım var sonuçta burası tartışma ortamı değilmi herşey karşılıklıdır saygı ve sevgilerimle.....

Zahir
26.07.2006, 12:25

Resulullah'ta ve onun ehlibeytinde kutsallıklarına halel getirecek neler buldunuz???

“Şüphe yok ki Allah ve melekleri Peygamber’e salât (rahmet) ederler. Ey inananlar, siz de ona salât edin ve tam teslimiyetle ona selâm verin.”

İslamı isteğiniz gibi şekillendirip yorumlayamassınız. Yazdığınız ayetle Muhammedi putlaştıramassınız.

Yazdığınız ayet azhap suresinin 56. ayetidir. Salatın anlamını bile parantez içerisinde rahmet olarak yazmışsınız. Bu dahi yanlıştır.

Azhap 56:
"ALLAH ve melekleri peygamberi desteklemektedir. Ey inananlar siz de onu destekleyin, gereken saygı ve itaati gösterin" ayetin doğru melai budur. Biz Allahın Resulüne gerekli saygıyı gösterir onu hak ettiği makama taşırız.

Ensar
26.07.2006, 12:29
Peki sen namaz kılarken "Allahumma salli ala muhammed ve ala ali muhammed ke ma sallayta ala ibrahima ve ala ibrahim" diyormusun?

salli kelimesnin anlamı sadece desteklemek mi?

"akimusselata" derken kimi desteklememizi emrediyor??

serh
26.07.2006, 12:31
Bakalım konu nerlere kadar gidecek sonunda bende birşeyler söylerim elbet

Zahir
26.07.2006, 12:37
örnek verdiğin ayetin doğru melani sana yazdım. soyun kutsallığına ilişkin kuran ayetleri biliyosan söyle. konuyu saptırmaya çalışma.

sertur
26.07.2006, 13:19
üstünlük tabiki olamaz,onu Allah c.c bilir kimin kimden ne ölçüde üstün olduğunu

ehlibeytin ne olduğunu biliyormusunuz?

levilee
26.07.2006, 15:33
ey ehlibeyt allah sizi tertemiz kılmıştır derken allah su yıkanmakdan bahsetmior di mi zahir
kuran sadece kuran diyorsun
her yazılı metin okunmadığı sürece pasiftir,okuma eylemi olmadan hiç bir işlevi yoktur,ancak okunduğunda aktive olur,okuma eylemi başlayıncada akıl devreye girer,algı ve yorum başlar,soyun bir özelliği yoktur evet,ırkçılıkda yoktur,ama allah hz.ibrahimin oğlu ishakı peygamber kılarken haşa ırkçılıkmı yaptı,hz.yakubun oğlu hz.yusufu seçerken ırkçılıkmı yaptı,biz her peygamber soyundan gelen imamdır demiyoruz,imamlardan başka evlatlarıda vardı elbette,ama imam hangi oğlunun misyonu devam ettireceğini yakıyn ile bilmiş ve bildirmiştir,hz.muhammedde velayeti hz.ali ye vermiştir,soyundan herhangi birine değil,suyu bulandırıp balık avlamaya çalışmanız hiç hoş değil,
kuran insan içindir insan kuran için değil,ve kuran yorumlanmaya izaha ihtiyaç duyar,izahlardan yorumlardan hangisini seçeceğimizide resul ehl-i beytini vasiyet ederek bildirmiştir,hak ile batıl ayrılmıştır.sevgiler....

AleviGenç
26.07.2006, 17:06
Syn Zahir denen kişi :
Tövbe de çarpılırsın.Ne dediğinin belki farkında değilsin ama büyük günah.

Peygamberimiz Hadisinde Demiş ki:
Kuran ve Ehl-i Beyt ikizdir.

Bak birşey daha yazim bir gün Hristiyanlar Peygamberimize diyorlar ki bizim Peygamberiz senden daha büyük o'nun mucizeleri var.
Peygamberimizde diyor ki sizin Peygamberiniz şunumu yaptı bakın benim Yiğenim Hz.Ali ölü diriltir.
- Sonra Hristiyanların bir arkadaşının mezarına gidiyorlar 3-4 yıl önce ölen.
- Hz.Peygamberimiz Hz.Ali'ye hırkasını veriyor.Ölüyü dirilt diyor.
- Hz.Ali hırkayı mezara atıyor ve eyyy ölü Allahın emriyle dirill diyor.
-Ölü diriliyor ve Hristiyanlara diyor ki eyyyy kafirler sizin hiç Allah'tan korkunuz yok mu?

-------------------------------------------------------------------
Bak bu senin fikrini değiştirmiştir umarım.

Allah Ehl-i Beyt'i tertemiz yaratmıştır.

Bir gün Hristiyanlarla iyice Müslümanlar tartışıyor.Ve gün geliyor nalet leşmek istiyorlar.(Yani 2 tarafta bir birini nalet liyeçek Allah kimin naletini kabul ederse)

Gün belirliyorlar bir yerde.Hristiyanların o günkü Papa sı en büyük din adamları mürütlerine diyor ki Eğer Müslümanların Peygamberi Ehl-i Beyt'len gelirse sakın naletleşmeyin.Eğer Müritleriyle gelirse naletleşiriz.

Gün geliyor 2 tarafta buluşuyorlar bir yerde Hristiyanların en üst lideri Papa diyorki Eyyyy Muhammed tanıt bakim kimlerlen geldin.
-Peygamberimiz diyor ki Yanımdakiler
Sağımda Kızım(Fatma) Solumda Damadım ve Yiğenim Hz.Ali Bunlarda Torunlarım Hasan ve Hüseyin.

- Papa ve müridi arkasını dönüyor ve naletleşmeye korkarak gidiyor.Arkalarına bakmadan.

-----------------------------------------------------------------

Ensar
26.07.2006, 18:51
örnek verdiğin ayetin doğru melani sana yazdım. soyun kutsallığına ilişkin kuran ayetleri biliyosan söyle. konuyu saptırmaya çalışma.

beyefendi, siz sorumun cevabını verseniz olmaz mı?

Çünkü e...perestlere göre kuran'da olmayan şey geçerli değildir.

SOyun kutsallığına ilişkin ayet yok, ama bu Kuran'da olmayan şeyin geçersiz olduğuna dair bir kanıtta yok. Unutma; Namaz, Oruç, Hac ritüelleri kuranda yok...

Soyun kutsallığına ilişkin ayet yok, Ama Peygamber'in heva hevesinden konuşmadığına, konuştuğu her şeyin Allah'tan olduğuna dair ayetler var. Ve elimizde tarih var, senin ve senin yerine düşünenlerin o tarihi kayıtları ve hadisleri reddetmeleri hiç bir şeyi değiştirmez.

anladın mı?

alevi_caferi
26.07.2006, 19:04

karşımızda sizin bir zihniyetin olacagına sunnilerin olmasını tercih ederdim.sizin düşünce yapınızın ne oldugu belli değil.

Serkan_Devrim
26.07.2006, 19:07
aslında bu bir üstünlük meselesi değil. bu tevil zikr ehli meselesidir. kuranda da dediği gibi;
bilmiyorsanız artık zikr ehline sorun. :)

Ensar
26.07.2006, 19:08
Yok kardeş bunların zihniyeti belli. işine gelmeyen ayet kurandan çıkarılmalıdır derler, hem de gözünün yaşına bakmadan...

doktor62
26.07.2006, 21:07
hepsi sıradan insanlar,bunlar sadece insanlığın abartmalarından ibarettir.

Zahir
26.07.2006, 22:30
ey ehlibeyt allah sizi tertemiz kılmıştır derken allah su yıkanmakdan bahsetmior di mi zahir

Kuranda bahsettiğin şekilde bir ifade yok. Azhap suresinin 33. ayetinde geleneksel çevirilerde elçinin ev halkının arınmasından bahseder ki yanlış çeviridir. Meali bu şelikde düşünürsek elçinin ev halkının günahkar olduğu anlaşılır. Böyle bir durum olamaz. Ayete bakı ver çevirinin sonunda Kabe etrafında oturanlardan bahseder. Heva hevesinden değil Kuran ayetlerinden bahset.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
[SIZE="4"]Syn Zahir denen kişi :

Güzel bir senaryo yazmışsın....
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
beyefendi, siz sorumun cevabını verseniz olmaz mı?

Çünkü e...perestlere göre kuran'da olmayan şey geçerli değildir.

SOyun kutsallığına ilişkin ayet yok, ama bu Kuran'da olmayan şeyin geçersiz olduğuna dair bir kanıtta yok. Unutma; Namaz, Oruç, Hac ritüelleri kuranda yok...

Soyun kutsallığına ilişkin ayet yok, Ama Peygamber'in heva hevesinden konuşmadığına, konuştuğu her şeyin Allah'tan olduğuna dair ayetler var. Ve elimizde tarih var, senin ve senin yerine düşünenlerin o tarihi kayıtları ve hadisleri reddetmeleri hiç bir şeyi değiştirmez.

anladın mı?

Atmasyon yapıyorsun. Salat hac oruç Kuranda vardır. Heva hevesinden konuşan peygamber değil sensin. Kutsallığı ilişkin ayetler sun. Dini, tarih kitaplarından değil Kurandan öğreni ver.....
karşımızda sizin bir zihniyetin olacagına sunnilerin olmasını tercih ederdim.sizin düşünce yapınızın ne oldugu belli değil.

Sunnilerden hiç bir farkın yok.... Biz İbrahimin dininden Muhammedin ümmetindeniz. Kısaca bize müslüman diye bilirsin.
aslında bu bir üstünlük meselesi değil. bu tevil zikr ehli meselesidir. kuranda da dediği gibi;
bilmiyorsanız artık zikr ehline sorun. :)

Kuranda nasıl diyor ali? çıkaramadım o ayeti?.. yazarmısın?
Yok kardeş bunların zihniyeti belli. işine gelmeyen ayet kurandan çıkarılmalıdır derler, hem de gözünün yaşına bakmadan...

Yooo öyle bir işimize gelmeyen ayet felan çıkarmıyoz. Senin ilk önce itikatin Kuran olsunda ondan sonra konuşalım.

Ensar
26.07.2006, 22:57
Zahir tabiri caizse yumurtlamışsın, aklın sıra cevap yetiştirmişsin ama, nitelikli bir tek kelmien bile yok, hepsi sataşma...

sana demişim ki:
Unutma; Namaz, Oruç, Hac ritüelleri kuranda yok...

sen demişsin ki:

Atmasyon yapıyorsun. Salat hac oruç Kuranda vardır. Heva hevesinden konuşan peygamber değil sensin. Kutsallığı ilişkin ayetler sun. Dini, tarih kitaplarından değil Kurandan öğreni ver.....

Bu cevap mı? Be hey gafil ben sana ritüelleri sordum. Ritüelleri hz. Muhammed öğretmiştir ve onlara ancak hadis kitapları sayesinde vakıf olabiliyoruz. Anlatmak istediğim şey ise; nasıl bu ayetlerin tam içeriğini sünnetten öğreniyorsak, kurandaki bazı ayetlerin kim hakkında indiğinide sünnetten öğreniyoruz, sünneti bize aktaran hadisler ve hadisçiler ile tarihçiler; bazı ayetlerin Ehlibeyt hakkında olduğunu nakletmişlerdir. şimdi anladın mı?? anlamadıysan bir daha ki sefere acı acı anlatırım sana..

Yooo öyle bir işimize gelmeyen ayet felan çıkarmıyoz. Senin ilk önce itikatin Kuran olsunda ondan sonra konuşalım.

yo yo efendim siz kurana değil bazı zatlara itikat ediyorsunuz. Biz elhamdülillah kuranla doğduk onunla öleceğiz. ama kuranın malum zat yorumu değil, Ehlibeyt yorumu, hani o kuranda Allahın paklamak istediği ehlibeyt...

Zahir
26.07.2006, 23:10
Zahir tabiri caizse yumurtlamışsın, aklın sıra cevap yetiştirmişsin ama, nitelikli bir tek kelmien bile yok, hepsi sataşma...

sana demişim ki:

sen demişsin ki:

Bu cevap mı? Be hey gafil ben sana ritüelleri sordum. Ritüelleri hz. Muhammed öğretmiştir ve onlara ancak hadis kitapları sayesinde vakıf olabiliyoruz. Anlatmak istediğim şey ise; nasıl bu ayetlerin tam içeriğini sünnetten öğreniyorsak, kurandaki bazı ayetlerin kim hakkında indiğinide sünnetten öğreniyoruz, sünneti bize aktaran hadisler ve hadisçiler ile tarihçiler; bazı ayetlerin Ehlibeyt hakkında olduğunu nakletmişlerdir. şimdi anladın mı?? anlamadıysan bir daha ki sefere acı acı anlatırım sana..

yo yo efendim siz kurana değil bazı zatlara itikat ediyorsunuz. Biz elhamdülillah kuranla doğduk onunla öleceğiz. ama kuranın malum zat yorumu değil, Ehlibeyt yorumu, hani o kuranda Allahın paklamak istediği ehlibeyt...

İlk önce seni saygıya davet ediyorum. Yaşını başını almışsın. Bana yazdığın mesajların çoğu hakaret içeriyo. Umarım hakarete ilişkin bu mesajın son mesaj olur aksi takdirde anlayacağın dilden konuşmak zorunda kalacam.

Tekrar yineliyorum İtikatin Kuran olsun. Atmasyon yapıyosun. Muhammed Allahın dininin ortakçısı değil. Salat hac oruc ibadetin, zikrin.... tamamı kuranda mevcuttur. En güzel hadis Kurandır. Tek sistem vardır (sünnet) Allahın sistemi (sünnetidir). Evrenlerin Rabbi Kitabında hiç bir eksik bırakmamıştır. Muhammedin bütün davranışları Kurandır. Kuranı örnek alan bireyler Muhammedi örnek almıştır. Hadisler Kuranın ve dinin açıklaması olamaz.

Kuranla doğduğunu söylüyorsun oysa Kurandan bi haber ve oldukça uzaksın...

SahHatayi
26.07.2006, 23:22
Bakara Suresi 124. Ayet:

"Rabbi, bir zamanlar İbrahim'i birtakım kelimelerle sınamış; o da gerçekleştirmişti: (Allah) "Seni insanlara önder yapacağım," demişti. "Soyumdan da?," deyince, "Zalimler benim sözüme dahil olmaz" buyurmuştu"

Bir insan peygamber soyundan gelse dahi sonuçta zalimlerden olabilir. İnsanlar ister farklı bir ırktan olsun isterse Allahın seçtiği peygamber soyundan olsun Kurana göre doğuştan hiç bir üstünlüğü yoktur. Peygamber soyundan gelmiş olmak hiç bir şeyi ifade etmez. Bu soydan olupta cehennemlikte olabilir insan.

Daha öncede değindiğim Elçinin (Muhammed) eşlerinin durumu; Azhap suresinde anlatılır. Liderlik konumunun saldırılarına karşı koruma söz konusu olsada Elçi eşi olmaya ayrılacalık tanınmaz ve sistemin gereğinin yapılması Allah tarafından emredilir.

Dolayısıyla siz aleviler; ehlibeyt dediğiniz peygamber soyunun Kurana göre diğer insanlardan üstünlüğü söz konusu değildir. Üstünlük ancak takva iledir.
Muhammed ve Ali adına isnat edilen gerek eylibeyetle ilgili gerek diğer konularla ilgili hadislerin Kurna göre hiç bir geçerliliği yoktur. Bu söylemler Kuranla çelişir. Allah ırkçı değildir, hiç bir kişiyi hiç bir zümreyi soyundan kanından dolayı üstün tutmaz.

Sunnilerin Muhammedi putlaştırması ile Alevilerin Ali ve ehlibeyt hakkındaki düşünceleri arasında hiç bir fark yoktur.

Övgü; Muhammedinde, Alininde, Eylibeytinde, Sorumlu tutulan her iki topluluğunda, Sonsuz sayıdaki Evrenlerin Rabbi olan ALLAHA 'dır...

peygamber soyu ayri bir irktir ... onlarin istegi insanlara önderlik etmek onlari aydinlatmak ... ve bunu 14000 yildir yerine getiriyorlar ...

PIR ILIM IRFAN GETIRIR

peygamber efendimizin tek buyurdugu birsey vardir ...

EHLIBEYTIMI SEVINIZ

hz. ali kuran-i natiq'dir ... yani konusan kuran ... 9 yasinda ilk müslümandir ... ve secdesini insana karsi kildigina inaniriz ... cümle melekler egildi ademe ... yani

SECDE HAKTIR ADEME

tüm peygamberler bir soydan gelir, ve onlarin soyunu

ALLAH TEMIZ KILMAK ISTER

ama tabi her insanin günahi kendine sevabi kendine ... peygamber efendimiz buyurmusturki

BENIM SOYUMDAN DEGIL BENIM YOLUMDAN OLAN EVLADIMDIR

...

lütfen dostum ... bir konuya cesitli bakis acisi olur her insanin ve her insanin cesitli bilgisi vardir ... senin burda sordugun sorular ... bazi insanlarin (ve benimde) capimi asar ...

önemli olan sudurki ...

AL MAIDA 56. AYET:

Çünkü Allah ve Elçi'si ve imana erenler ile dost olanlar; işte onlar, Allah'ın taraftarlarıdır, onlardır zafere ulaşanlar!

yada:

(Kim Allah'ı, onun peygamberini ve inananları dost edinirse bilsin ki şüphesiz Allah taraftarları galiplerin ta kendileridir. )

Imana Erenler: Hz. Ali oluyor :)

Yani Islam dini ... Allah-Muhammed-ya Ali'den gecer

Herkese Selam bye

Zahir
26.07.2006, 23:48
[QUOTE=SahHatayi]peygamber soyu ayri bir irktir ... onlarin istegi insanlara önderlik etmek onlari aydinlatmak ... ve bunu 14000 yildir yerine getiriyorlar ...

PIR ILIM IRFAN GETIRIR

peygamber efendimizin tek buyurdugu birsey vardir ...

EHLIBEYTIMI SEVINIZ

hz. ali kuran-i natiq'dir ... yani konusan kuran ... 9 yasinda ilk müslümandir ... ve secdesini insana karsi kildigina inaniriz ... cümle melekler egildi ademe ... yani

SECDE HAKTIR ADEME

tüm peygamberler bir soydan gelir, ve onlarin soyunu

ALLAH TEMIZ KILMAK ISTER

ama tabi her insanin günahi kendine sevabi kendine ... peygamber efendimiz buyurmusturki

BENIM SOYUMDAN DEGIL BENIM YOLUMDAN OLAN EVLADIMDIR

...
/QUOTE]

Değerli Kardeşim Ali Araplar içerisinde Allahın indirdiği hükümleri anlayan yegane insandır. Allahın Rahmetine soktuğu Arapların başında gelir. İlimine saygımız sonsuzdur ve kureyşe karşı İbrahim dini için vermiş olduğu mücadeleyi örnek alırız.

Eğer Muhammed birilerini sevmemiz gerektiği konusunda bir şey söyleme gerekliliği hissetseydi bu Tüm İnsanları Sevin şeklinde olurdu.

Güzel kardeşim tüm peygamberler bir soydan gelir diyorsun evet sana kısmen katılıyorum bildiğim kadarıyla Kuranda geçen 25 peygamberden 23 aynı soy.
Allah soyu temzi kılmak ister diyosun. Evet kılmak ister ama yazdığım ayeti gözden kaçırmışsın. Temiz kılmak yine sistemin gerekliliğini yapmaktan kaynaklanır.

Yani size size şu mesajı vermek istiyorum. Doğuştan soydan temizlik, üstünlük Allahın sistemi içerisinde olmaz. Peygamber soyundan da olsanız yinede Allahın sisteminin gerekliliğini yapmak zorundasınız.

Bakınınız Yazdığım sure buna işaret ediyor.

Eğer Kuranı okursanız Muhammedin dahi Muhammed olarak görevini yapması gerektiğini Elçi olarak yanlış yaptığı durumlarda uyarıldığını görürsünüz.

Dolayısyla Allahın sistemi Elçiye dahi taviz tanımıyo.

Nesimi
27.07.2006, 00:17
Hiç bir insan üstün değildir elbet ama Ehlibeytin saygınlığı ve görevi var. Alevilikte kutsal bir kurum üstelik. Ehlibeyti dışlarsak Alevilikden çok şey eksilir.

Hz.Hüseyinin kerbelada zalimlerle mücadelesi. Diğer imamların özgürlük eşitlik mücadeleleri bunları kaybedersek Alevilik soldan uzaklaşır daha totaliter ve muhafazakarlaşır Özgürlük, insan sevgisi kalmaz. Ama her ehlibeyt seven böylemi düşünüyor ? Tabiki hayır Ehlibeyt ve Anadolu insanının sentezi Aleviliğin hümanist yönünü ortaya koyuyor. Ancak Ehlibeyti irandaki gibi şiiler gibi dini pencereden ele alırsak en koyu yobaz oluruz. Ehlibeytin Mücadeleci, haksızlığa karşı çıkan, hümanist yönü bizimdir.

velakad
27.07.2006, 01:51
Aşk-ı muhabbetle..

Seyidler görev itibari ile Hz. Muhammed'i temsil eder.Çünkü Evlad-ı Resul'dür...Ancak seyid olmak yeterli değildir.Evlad-ı Resul Kendini her zaman geliştirmelidir.Bu şekilde kendini geliştirmiş bir Seyyid Mürşid-i Kamil mertebesine ermiş kişidir.(Fetih Suresi Ayet 10) Mürşid-i kamile verilmiş ikrar Allah'a verilmiş gibidir...

Her insan doğumuyla zaten ayrıcalıklıdır.Çünkü sınava tabi tutulmuş düşünen ve kendi iradesi ile hareket eden yegane varlıktır.Hak bize yol göstermesi için Peygamberler gönderdi ve sonuncusu Hz. Muhammed' di.Hz. Muhammed ile biten nübüvet makamı Velayet makamının açılmasına neden oldu...Bu makamda ki kişiler İnsanlara yol göstermek için seçilmiş kişilerdir.Tabi seçilmek için çaba göstermiş kişiler.Hz. Muhammed; Ben size iki emanet bırakıyorum Biri Kuran diğeri ise Ehlibeyt'imdir buyuruyor...Bu gün Kim bu Ehlibeyt...?

Evlad-ı Resuller...

aşk-ı muhabbetle...

Zahir
27.07.2006, 10:12
Seyidler görev itibari ile Hz. Muhammed'i temsil eder.Çünkü Evlad-ı Resul'dür...Ancak seyid olmak yeterli değildir.Evlad-ı Resul Kendini her zaman geliştirmelidir.Bu şekilde kendini geliştirmiş bir Seyyid Mürşid-i Kamil mertebesine ermiş kişidir.(Fetih Suresi Ayet 10) Mürşid-i kamile verilmiş ikrar Allah'a verilmiş gibidir...

Fetih (Zafer) Suresi 10. ayet:

"Sana bağlılık sözü verenler, ALLAH'a bağlılık sözü vermişlerdir. ALLAH'ın eli onların elleri üzerindedir. Kim sözünü bozarsa, kendi aleyhine bozmuş olur. ALLAH'a verdiği sözü yerine getirene ise büyük bir ödül vereceğiz"

Allahın Elçisini desteklemek manasında olan bu ayete nasıl yazdığınız manayı veriyorsunuz anlamış değilim. Kurandaki İslamla sizin algıladığınız İslam bambaşka.

alevi_caferi
27.07.2006, 12:28
alıntı zahir

Sunnilerden hiç bir farkın yok.... Biz İbrahimin dininden Muhammedin ümmetindeniz. Kısaca bize müslüman diye bilirsin.

ehlibeyti reddeden kurandan istediği ayeti alan istediğini çıkaran insan nasıl müslüman olabilir?sizler sözde reformcusunuz.
yazılarınızdan anladıgım kadarıyla peygember efendimizi bile sıradan bir insan olarak görüyorsunuz.bumu müslümanlık?

bence sen yezidi korumak için senaryolar üretiyorsun.bu senaryolarda peygamberi ve ehlibeytin kutsallıgını reddedip yezidin yaptıklarını meşru görmedir.bundan dolayı sen yezidisin.

velakad
27.07.2006, 13:21
Fetih (Zafer) Suresi 10. ayet:

"Sana bağlılık sözü verenler, ALLAH'a bağlılık sözü vermişlerdir. ALLAH'ın eli onların elleri üzerindedir. Kim sözünü bozarsa, kendi aleyhine bozmuş olur. ALLAH'a verdiği sözü yerine getirene ise büyük bir ödül vereceğiz"

Allahın Elçisini desteklemek manasında olan bu ayete nasıl yazdığınız manayı veriyorsunuz anlamış değilim. Kurandaki İslamla sizin algıladığınız İslam bambaşka.

Yaa gördün mü...Sen ZAHİRdesin biz batın da...Anlayamayacağını biliyordum...Bak Allah'ın eli onların eli üzerindedir.(ONLARIN)dikkat et Onların onun değil...Kim sözünü bozarsa, yani ikrarını bozarsa...Bilirsinki bizde ikrar sözdür ve dönüşü yoktur.Biz Ehlibeyt'e ikrar vermişiz onların soyuna ikrar vermişiz.Sonsuza kadar onlarla beraber olacağımıza o ümmetle beraber...Ve bu verdiği sözü(ikrarı) yerine getirenlare büyük ödül verilecektir...

Umarım zahir bilgiden krtulursun...

aşk-ı muhabbetle...

alevi_caferi
27.07.2006, 13:42
Yaa gördün mü...Sen ZAHİRdesin biz batın da...Anlayamayacağını biliyordum...Bak Allah'ın eli onların eli üzerindedir.(ONLARIN)dikkat et Onların onun değil...Kim sözünü bozarsa, yani ikrarını bozarsa...Bilirsinki bizde ikrar sözdür ve dönüşü yoktur.Biz Ehlibeyt'e ikrar vermişiz onların soyuna ikrar vermişiz.Sonsuza kadar onlarla beraber olacağımıza o ümmetle beraber...Ve bu verdiği sözü(ikrarı) yerine getirenlare büyük ödül verilecektir...

aşk-ı muhabbetle...

çok güzel cevap vermişsin allah razı olsun.ama gene anlamıyacak çünkü gözü kapalı kalbi kör.

Ensar
27.07.2006, 13:43
İlk önce seni saygıya davet ediyorum. Yaşını başını almışsın. Bana yazdığın mesajların çoğu hakaret içeriyo. Umarım hakarete ilişkin bu mesajın son mesaj olur aksi takdirde anlayacağın dilden konuşmak zorunda kalacam.

Tekrar yineliyorum İtikatin Kuran olsun. Atmasyon yapıyosun. Muhammed Allahın dininin ortakçısı değil. Salat hac oruc ibadetin, zikrin.... tamamı kuranda mevcuttur. En güzel hadis Kurandır. Tek sistem vardır (sünnet) Allahın sistemi (sünnetidir). Evrenlerin Rabbi Kitabında hiç bir eksik bırakmamıştır. Muhammedin bütün davranışları Kurandır. Kuranı örnek alan bireyler Muhammedi örnek almıştır. Hadisler Kuranın ve dinin açıklaması olamaz.

Kuranla doğduğunu söylüyorsun oysa Kurandan bi haber ve oldukça uzaksın...
Beni saygıya mı davet ediyorsun? saygısızlık sayılacak ne yapmışım? sana gafil mi demişim, ya ne deseydim sana? Senin Ehlibeyte yaptıklarının karşılığında çok hafif bir tabir kalır.

Madem kuranda her şey var..

Buyrun Kurandan:

Namaz ritüellerini, Hac ritüellerini, Oruç ritüellerini, zekat ritüellerini yaz. ama sadece kurandan, pirinin hülyalarından değil. sadece kuran'dan. yazamazsan sen gafil değil, kafirsin. gafil değil, yalancısın.

hakaret mi ettim sana???
buyrun kendini akla......

AleviGenç
27.07.2006, 13:43

aşk-ı muhabbetle...

Haklısın can...

Bak zahir kardeş:

Biz Hem Zahiriyiz Hem Batini.
Zahiri görünen olduğu gibi birde Görünmeye gizli olan Batini vardır.Bu batinniyi (Tasauffu)Bilmeyene biz ne bişe anlatabiliriz nede öğretebiliriz.(SIR) vardır Batini inanc'da.Bu sır Allahın Sırrı'dır.
Sana demem odur ki Zahiriliği kabul ed ama Batini yi inkar edme.

Agop
27.07.2006, 13:48
vardır. zira hz. muhammet mustafa adem babamız yaratıldığı sırada yaratılmıştır. ve kati bir üstünlüğü vardır. bu üstünlük imimlar imimı hz. aliye devredilmiş ve bu yollada peygamber soyu oluşmuştur. zira peygamber den evvlki soy üstün değildir.

Zahir
27.07.2006, 14:24
alıntı zahir

ehlibeyti reddeden kurandan istediği ayeti alan istediğini çıkaran insan nasıl müslüman olabilir?sizler sözde reformcusunuz.
yazılarınızdan anladıgım kadarıyla peygember efendimizi bile sıradan bir insan olarak görüyorsunuz.bumu müslümanlık?

bence sen yezidi korumak için senaryolar üretiyorsun.bu senaryolarda peygamberi ve ehlibeytin kutsallıgını reddedip yezidin yaptıklarını meşru görmedir.bundan dolayı sen yezidisin.

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=8776

Açtığım bu konuyu ve Sünnilere yazdığım 2 ültimatonu okuyu ver.

Kuran litaratüründen ehlibeyti tartışıp fikir alış verişinde bulunalım. İnsanlara ön yargılı davranıp, saldırma. Elbetteki islam perspektifinden sizin düşüncelerinizi saygı nezaketinde eleştirenler olacaktır. İslamdan bi haber, dogmalarla, ata dede, örf adetlertleri islam görüp eleştirilere kapalı kalmak, alevi kimliğine yakışmıyor. Gerçi sizin yazdıklarınızı bu kimlik içerisinde görmüyorum. Kimlikten uzak kişisel fikirleriniz.

Sizide saygı ve nezakete davet ediyorum.
Beni saygıya mı davet ediyorsun? saygısızlık sayılacak ne yapmışım? sana gafil mi demişim, ya ne deseydim sana? Senin Ehlibeyte yaptıklarının karşılığında çok hafif bir tabir kalır.

Madem kuranda her şey var..

Buyrun Kurandan:

Namaz ritüellerini, Hac ritüellerini, Oruç ritüellerini, zekat ritüellerini yaz. ama sadece kurandan, pirinin hülyalarından değil. sadece kuran'dan. yazamazsan sen gafil değil, kafirsin. gafil değil, yalancısın.

hakaret mi ettim sana???
buyrun kendini akla......

Saygı çerçevesinde benimle fikir alışverişinde bulununcaya kadar Senin seviyene inmeyecem.

Saygısızlığından dolayı seni pretesto ediyorum.

aşk-ı muhabbetle...

Seneryolarınıza ve mitilojilerinize devam edin. Bekliyoruz, sizde bekleyin. Allah bilendir bilgedir. Nasıl olsa ayrılığa düştüğünüz konularda Allah hükmünü verecektir.

Kendinizce bütün ayetlere istediğiniz manayı verebilirsiniz. Ama bu mana İslamı sizin istediğiniz üzerine şekillendirmez.

Zahir
27.07.2006, 14:37
vardır. zira hz. muhammet mustafa adem babamız yaratıldığı sırada yaratılmıştır. ve kati bir üstünlüğü vardır. bu üstünlük imimlar imimı hz. aliye devredilmiş ve bu yollada peygamber soyu oluşmuştur. zira peygamber den evvlki soy üstün değildir.

Sizin örf ve adetleriniz böyle bir üstünlük vaad edebilir ama ne Kuranda nede İbrahim dininde böyle bir kutsalık ve üstünlük yoktur.

Bizim amacımız sokaktaki islamla Kurandaki islamı ayırmaktır. Sahip olduğunuz bu düşünceleri Kurana ve İslama mal etmeyin. Çünkü Kurana göre doğruluğu yoktur.

alevi_caferi
27.07.2006, 14:46
alıntı zahir
Saygı çerçevesinde benimle fikir alışverişinde bulununcaya kadar Senin seviyene inmeyecem.

Saygısızlığından dolayı seni pretesto ediyorum.

verecek bir cevabın olmadıgı için yazamıyrsun.sen bizim imamlarımıza saygısızlığı had safhada yaparken bizim sana gafil dememiz çok mu büyük hakaret bunu bahane etme.allah kalp gözünü açsın.

Agop
27.07.2006, 14:46
sen ne diyosun be. sizin islamınızıda biliriz. kurana dayanırmış. hadibe sizin islamınız kurana falan dayanmaz. senin sokak islamı dediğin islam gerçek islamdır. muhammet mustafanın islamıdır. ibrahimin dinidir. allahın yoludur. hadi be sende bırak bırak konuşmayı

levilee
27.07.2006, 14:50
zahir kardeşim bak ayetin meali senin dediğin manada değil benim dediğim manada diyorsun ve yorum yapıyorsun senin yorumun en doğru ve mutlak yorumdur iddiasını biz neden kabul edelim ehl-beytten kasıt bizim inandıklarımız değil diye düşünüyorsun bizde onlardır diyoruz,senin yorumunu kabul edince ibrahimin dininden oluyoruzda imamlarımızın yorumlarını kabul edince putperest oluyoruz merci sizmisiniz yani....

Agop
27.07.2006, 14:56
bu adam kendini bişey sanıyo ama ne sandığını tam olarak anlamadım.

Ensar
27.07.2006, 14:56
Zahİr Bey, Sİze Kendİnİzİ Aklama Firsatida VermİŞtİm Halbu Kİ....

müttaki
27.07.2006, 15:00
Ehlibeyt peygamber efendimizin akrabası demek değildir... ehlibeyt gönül ehli demektir..

selman farisiyi peygamber efendimiz ehlibeytinden ilan etmiştir.. ehlibeyt gönülehli demektir... beyt evdir ve Allahın evi gönüldür.... ve o evin ehilleri tahir kılınır tertemiz olurlar... çünkü mekan temiz olmadıkça Padişah(Allah) makamına(Arşına istiva eylemez) teşrif eylemez bu yüzden gönüldeki putlar kırılır atılır tevhid edilir... (not: kabenin temellerini hz. ibrahim atmıştır misalinin batın yönüde budur tevhidin babası hz. ibrahim ilk gönül ehillerindendir... bu yüzden İbrahimin dini övülür.... ama tertemiz ve tahir olan makamı mahmud sahibi hz. Muhammed Mustafadır bu yüzdende Habibullahdır)

peygamber efendimiz fatıma annemizi uyarmıştır bu hususta seni ben bile kurtaramam, ama fatıma annemiz o gönül ehillerinden birisidir, Hz. Ali, Hz. hasan, Hz. Hüseyin niceleri... anlatmak istediğim ehlibeytin kan ile alakalı olmadığıdır....

bol sohbetler muhabbetler aşk ile :)

levilee
27.07.2006, 15:17
gayet tabi ehl-i beyt ırk kan ile ilgili değil misyon ile ilgilidir,misyonu kimin taşıyacığıda bizim inancımıza göre bellidir,nübüvvetin sona ermesi,misyonun bitmesi anlamında alınabilir,yeryüzünde kıyamete kadar bu misyon yürüyecektir,misyon velayet ile devam etmektedir,nübüvvete inanmakta güçlük çekmeyenlerin velayeti anlamakda güçlük çekmesi nedendir...

Zahir
27.07.2006, 16:15
Kuranda soya ve cinsiyete dayalı bir üstünlüğün olamayacağı açıkca belirtilmektedir.

Hucurat 13:

"Ey halk, sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi ırklara ve boylara ayırdık. ALLAH yanında sizin en değerliniz en erdemli olanınızdır. ALLAH Bilendir, Haberdardır"

Allah katınca ölçü soy cinsiyet değildir. Doğuşta sahip olunan özellikler bir üstünlük vesilesi olmaz.

Allah Tekasür suresinde kendi soyu ile çocukları ile insanların övülmesini eleştirir. Peygamber soyu hakkında söyledikleriniz Allah Resulünün dini bilmediğini gösterirki böyle bir şey olanaksızdır.

velakad
27.07.2006, 16:20
Ehlibeyt peygamber efendimizin akrabası demek değildir... ehlibeyt gönül ehli demektir..

selman farisiyi peygamber efendimiz ehlibeytinden ilan etmiştir.. ehlibeyt gönülehli demektir... beyt evdir ve Allahın evi gönüldür.... ve o evin ehilleri tahir kılınır tertemiz olurlar... çünkü mekan temiz olmadıkça Padişah(Allah) makamına(Arşına istiva eylemez) teşrif eylemez bu yüzden gönüldeki putlar kırılır atılır tevhid edilir... (not: kabenin temellerini hz. ibrahim atmıştır misalinin batın yönüde budur tevhidin babası hz. ibrahim ilk gönül ehillerindendir... bu yüzden İbrahimin dini övülür.... ama tertemiz ve tahir olan makamı mahmud sahibi hz. Muhammed Mustafadır bu yüzdende Habibullahdır)

peygamber efendimiz fatıma annemizi uyarmıştır bu hususta seni ben bile kurtaramam, ama fatıma annemiz o gönül ehillerinden birisidir, Hz. Ali, Hz. hasan, Hz. Hüseyin niceleri... anlatmak istediğim ehlibeytin kan ile alakalı olmadığıdır....

bol sohbetler muhabbetler aşk ile :)

Ehlibeyt Peygamberimizin akrabası değil demişsin bu nedemek?Sen Hz.Ali'den mi, Fatima'dan mı, Hasan'dan mı, Hüseyin'den mi şüphe ediyorsun...Haşa onlar Hz. Muhammed'in akrabası değil mi?
Evet Selman Farisi'yi çok sevmişlerdir ancak sevmek Ehlibeyttenolmaya yetmez...
Nesil O 5 yüce kişiden devam etti...12 İmamlarla sürdü ve bu güne değin geldi...Ancak siz Ehlibeyt'i tutup 6 kişi yaparsanız Sünnilerde bunun içine Ömeri Osmanı Bekiri koyarlar ki koymaktalar...

EHLİBETY 5 KİŞİDİR;
HZ.MUHAMMED MUSTAFA
HZ.ALİYYEL MURTEZA
HZ.FATİMA-TÜL ZEHRA
HZ.HASAN-I MÜÇTEBA
HZ.HÜSEYİN-İ DEŞTİ KERBELA' DIR...
aşk-ı muhabbetle...

Ensar
27.07.2006, 16:27
Sayın velakad: Selman farısi hazretleri, ilim, itikat ve sadakat açısından ehlibeytten sayılmıştır. Nitekim ilim kapısı hz. Ali selman'ın vefat haberini ldığında "Selman ilmin başını ve sonunu öğrendi, kurumayan bir deryadır O" diye buyurmuştur.
İmam sadık'a selman hakkında sorulunca, imam sadık: O'na selman farısi demeyin, Ona selman muhammedi" deyin diye buyurmuştur.
Velhasılı selman maddi olarak değil, manevi anlamda ehlibeyttendir, İman, bağlılık, sadakat, ilim, sevgi demek Selman demektir.

tabii ki ehlibeyt beş'tir.

Zahir
27.07.2006, 16:29
Yüce olan Allahtır. Bakınız Elçi olsanız dahi sistem içerisindeki sorumluluğunuz size esktra bir avantaj sağlamaz. Elçilik görevinizi yapmak zorundasınız. Açınız Abese Suresini Okuyunuz.

Bu nedenle Elçi soyundan olsanız dahi bu sistem içerisindeki diğer bireylerden size farklı bir avantaj sağlamaz. Diğer bireyler gibi soyunuz ne olursa olsun sizde gereğini yapmak zorundasınız.

velakad
27.07.2006, 16:35
Sayın velakad: Selman farısi hazretleri, ilim, itikat ve sadakat açısından ehlibeytten sayılmıştır. Nitekim ilim kapısı hz. Ali selman'ın vefat haberini ldığında "Selman ilmin başını ve sonunu öğrendi, kurumayan bir deryadır O" diye buyurmuştur.
İmam sadık'a selman hakkında sorulunca, imam sadık: O'na selman farısi demeyin, Ona selman muhammedi" deyin diye buyurmuştur.
Velhasılı selman maddi olarak değil, manevi anlamda ehlibeyttendir, İman, bağlılık, sadakat, ilim, sevgi demek Selman demektir.

tabii ki ehlibeyt beş'tir.

Bunda zaten hemfikiriz ben Selman Farisi'nin Ehlibet yandaşı hatta sırdaşıdır.Zaten Selman-ı Ehlibeyt ile bir görmekteyim...Yazıyı dikkatli okursanız kati bir suretle Ehlibeyt'in sayısının çoğaltılmak istendiğini göreceksiniz.Bu işten Ömeri osmanı bekiri Ehlibeyt'e sokmak isteyenler için çok güzel bir zemin olduğunu göreceksiniz....

aşk-ı muhabbetle...

müttaki
27.07.2006, 16:38
ehlibeyti hepsine canım feda olsun 5 hazretle sınırlayamazsınız çünkü Allahın evinin haddi sınırı yoktur... şu an dahi muhammedi olanlar vardır... Muhammedi olmanında kanla soyla alakası yoktur teslimiyetle alakası vardır...

nice peygamberler çocuklarını yada hanımlarını kurtaramamıştır...

selman muhammedi hem maddi yani bedenen ehlibeyttendir, hemde manevi olarak yani hem zahir hem batın olarak ehlibeyttendir... hatta Huuuuudur ki Huuuu olanlar ancak Muhammedidir...

velakad kardeş beni yanlış anlama Hz. Ali,Hz. Fatıma, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin hepsi başımın tacıdır velayetin pirleridirler... ama olayı kan ve soy olayına bağlamanın HAKİKAT ile alakası yoktur... onlar HAK ettikleri için bu HAKİKATE ulaşmış tahir İnsanlardır... Allahı seçmişler ve bu yüzden seçilmişlerdir...

Ensar
27.07.2006, 16:44
Müttaki kardeş.

Ehlibeyt'in sayısı bellidir, lütfen kendi dileklerimizi ve zanlarımızı inanca maletmeyelim.

Eylibeyte tabi olanlara zaten Alevi deniliyor, bundan daha büyük rütbe bulunur mu?

müttaki
27.07.2006, 16:55
Müttaki kardeş.

Ehlibeyt'in sayısı bellidir, lütfen kendi dileklerimizi ve zanlarımızı inanca maletmeyelim.

Eylibeyte tabi olanlara zaten Alevi deniliyor, bundan daha büyük rütbe bulunur mu?

velayet hz. Alidir, ve Hz. Aliden bugüne kadar hep daim olmuştur... Ehlibeyt 5 kişidir demek Velayet 5 hazretten sonra son bulmuş demektir.... bizim Beyt Ehilleri evvel, Ahir Zahir ve Batındır.... ve Velayet Hayatın kaim olmasının yegane sebebidir... Muhammed Alidir, Muhammed Selmandır... Muhammed ...hala evvel, ahir, zahir ve batındır... doğmamıştır ki ölsün o tüm mevcudatın Halk olma sebebidir ve hepsinden önce vardır...

5 hazret göz önünden kayboldu, ve ehlibeytten kimse kalmadı biz kime secde edeceğiz ve kimin Rahminde şeklolacağız... kandan akrabaları olan seyyid ve şeriflere mi yoksa Muhammedi olanlara mı?

bunu iyi düşünmek gerek herkes biliyor ki seyyid ve şerriflerin bugün iyi olanları da vardır Hakikatten uzak olanlarıda vardır neticede bizim gibi insanlardır.. ne kadar erdemlilerse o kadar hakikate sahip olabilirler....

biz İslamın özüyüz batınıyız demek ehlibeytin manasının da gönülehli olduğuna iman etmektir... bu gönülehillerinin hepside Ehlibeyttendir

kusura bakmayın aldığım karar neticesiyle biraz uzak kalmak istiyordum ama beceremiyorum galiba bir müddet buralarda olmayacağım hepinize bol sohbetler sevgiyle kalın...

levilee
27.07.2006, 17:06
tutarsız bir düşüncedesiniz
velayeti kabul etmemek için nice bahaneler
ishak ibrahimin oğlu peygamber lut ibrahimin yeğeni peygamber
yusuf yakubun oğlu peygamber
harun musanın kardeşi peygamber
yahya isanın kuzeni peygamber
bunların düşüncesine göre allah burda insanlar arasında ayrım ırkçılık yapmıs olmuyor.
ama ali muhammedin kuzeni ve damadı velayet sahibi denince öyle oluyor pes....
adama demezlermi kardeşim dünyada adammı yoktuda bu peygamberler akraba kardeşlik evlatlık bağları var,alinin velayet sahibi olmasını sisteme aykırı bulan kardeşlerim bunlar sistemin neresinde açıklarlarmı.....

Ensar
27.07.2006, 17:06
Müttaki kardeşim.

velayet hz. Ali'dir ehlibeyt beş kişidir. onların gaip olmalarıyla ehlibeyt makamı sona ermiştir. onlardan sonra gelen 9 imama da ehlibeyt vazifesinin devamı olan ehlibeyt imamları denmiştir. 12. İmam mehdi efendimiz, imamsız bırakılmamaız için klasik anlamda ölmemiş, gaip olmuştur ve onun eğittiği alimler ehlibeyt ilimlerinin yayıcıları ve öğreticileri olarak vazifelerini yapmaktadırlar. şimdiki Şeyhlerimiz, dedelerimiz, pirlerimiz ve ayetullahlar ehlibeyt ilmi ile yetişen alimlerdir ve imamlarımızın fiili vekilleridirler...

Zahir
27.07.2006, 17:10
Tevbe 34:
"Ey inananlar, din bilginlerinin ve din adamlarının çoğu halkın parasını hakketmeden yerler ve ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Altın ve gümüşü yığıp ALLAH yolunda harcamayanlara acı bir azap müjdele."

Sonsuz Sayıdaki Evrenlerin Rabbine Övgüler Olsun...

canazerbaycan
27.07.2006, 17:11
Ancak Ehlibeyt(as) üstündür. Bunlarda Ali Fatıma Hasan Hüseyin ve Hüseyinin soyundan gelen dokuz masum imamdır. Peygamber soyundan gelen diğer insanların (seyyitlerin) bir üstünlüğü yoktur. Örneğin Ürdün Kralı Abullahda Haşimi. Peygamber soyundan. Şimdi bu adamı da mübarek sayacak halimiz yok herhalde.

levilee
27.07.2006, 17:27
ee o ayet ne anlama geliyor zahir anlat bakalım ne demek istemiş
ehl-i beyt o ayeti çok güzel izah etmiş sen ve vahhabiler nasıl izah ediyorlar...

Ensar
27.07.2006, 17:35
levilee kardeş. çok şey istiyorsun, çok...

AleviGenç
27.07.2006, 17:37
Müttaki kardeşim.

velayet hz. Ali'dir ehlibeyt beş kişidir. onların gaip olmalarıyla ehlibeyt makamı sona ermiştir. onlardan sonra gelen 9 imama da ehlibeyt vazifesinin devamı olan ehlibeyt imamları denmiştir. 12. İmam mehdi efendimiz, imamsız bırakılmamaız için klasik anlamda ölmemiş, gaip olmuştur ve onun eğittiği alimler ehlibeyt ilimlerinin yayıcıları ve öğreticileri olarak vazifelerini yapmaktadırlar. şimdiki Şeyhlerimiz, dedelerimiz, pirlerimiz ve ayetullahlar ehlibeyt ilmi ile yetişen alimlerdir ve imamlarımızın fiili vekilleridirler...

Kardeşim çok güzel yazmışsın.Teşekkürler.Eyvallah....:innocent:

levilee
27.07.2006, 17:39
valla kardeş ebu zerr gıfari hazretleri o ayeti slogan yapmış muaviyenin başına bela olmuş bilirsin,allah onlardan razı olsun...

Ensar
27.07.2006, 17:48
Sağol alevigenç.

levilee kardeş. ben o arkadaştan buna benzer bir şey istemiştim, araya karakedi girdi...

müttaki
27.07.2006, 18:02
araya karakedi girdi...

:whistling

panteon abicim. tartışmaya çalışmıyorum imanımı anlatıyorum... bizim iman ettiğimiz Kuran tüm İnsanlığa gönderilmiş olan Kitab-ı İnsandır ki Aynadır..

İNSAN.... her yerde aynıdır farklı tarifi mümkün değildir... ve tüm ayetler perdelenmiş olan en güzel şekilde yaratılan İnsana (tin-4) hitapdır......

ve herkesin özünde o güzel İNSAN vardır... ne mutlu o güzelliğe ulaşan salihlere selam olsun cümlesine... yani Ehlibeyte.....

bu arada neden yanlış anlaşıldığımı anlamış değilim... levilee velayeti reddetmek ne haddime... hala daimdir yaşamın devam etme sebebi hala Velilerin olmasıdır...

kabenin temellerini yani gönlün tevhid olmasının temelini Hz. İbrahim atmıştır ve o temelleri Hz. Musa, Hz. İsa yükseltmiş Hz. Muhammed Mustafa pak kılmıştır... o paklık Veliullahlar ile baki kılınmıştır taki Allahın nuru Cehile yani cehalete galip gelene dek...

manifesto
27.07.2006, 18:25
Şunu unutmamak gerekir ki esas itibari ile ehli beyt de nkasıt hak dostu insanlar ki aynı zamanda Hz.Peyganberin aile efradı ve ondan gelenler..
şimdi nesilcilik veya kanı kutsamak olmasa gerek..

Sözlük manasından ziyade ehli beyt den kasıt terim manası ve onun temsil ettiği düşünce olsa gerek..

O bakımdan yazılarını okuduğum herkezi haklı gördüm :)

alevi_caferi
27.07.2006, 18:32
Şunu unutmamak gerekir ki esas itibari ile ehli beyt de nkasıt hak dostu insanlar ki aynı zamanda Hz.Peyganberin aile efradı ve ondan gelenler..
şimdi nesilcilik veya kanı kutsamak olmasa gerek..

Sözlük manasından ziyade ehli beyt den kasıt terim manası ve onun temsil ettiği düşünce olsa gerek..

O bakımdan yazılarını okuduğum herkezi haklı gördüm :)

sayın manifesto bunları bırakında siz fatıma ,ali,hasan,hüsayin ve diğer 9 imam pak mı,temiz mi,üstün mü bu konudaki fikrinizi söyleyin siz?

canazerbaycan
27.07.2006, 18:41
Bize göre Ehlibeyt Ali(as), Fatıma(as), Hasan(as) ve Hüseyin(as) ile onun sulbünden gelen dokuz masum imamdan ibarettir. Peygamber soyundan gelen herkes Ehlibeyt değildir.
sayın manifesto bunları bırakında siz fatıma ,ali,hasan,hüsayin ve diğer 9 imam pak mı,temiz mi,üstün mü bu konudaki fikrinizi söyleyin siz?

Alevi-Caferi kardeş. Zaten Manifesto bunlara inanmadığını söylüyor. Bunları kabul etseydi Şii olurdu.

manifesto
27.07.2006, 18:45
Hz.Fatıma Hz.Peyganbere ahlak olarak en çok benzeyen kişidir..
Oturuşu ile kalkışı ile konuşması ile Hz.Peyganberi andırır...Ve Hz.Peyganber vefatından evvel onun gözlerini yaşlı görünce " neden üzülüyorsun bana en erken sen kavuşacaksın" demiş ve pak sinede gülücükler açmışdı...

Hz.Fatıma bizim anamız o velilerin anası olmuş..böyle bir insanı sevmemek sorusu dahi aklımı ve zihnimi bulandırır...Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin hakeza aynıdır..peyganberimizin cennetin reyhanları dediği torunlarını nasıl sevmeyiz..
Bu insanlar aynı zamanda evliyaların da ilkleri..dolayısıyla onları üstün kılan peyganber torunu olmaları değil katettikleri manevi mesafedir...Yoksa kan Hz.Nuh'un iman etmemiş ve tufanda boğulmuş oğlunu dahi kurtarmaz..
Kaldı ki Hz.Peyganber " ya aişe ben peyganber hanımıyım diyerek ahiretini tehlikeye atma vallahi orada senin için birşey yapamam" demiş ve aynı lafı hz.fatımaya da tekrarlamışdır...
Yani butür zihin egzersizliğine yarayan soruların temelini iyi kavramak lazım..
yoksa bugün seyyid ve şerif olan alkolik insanlar da var...benim şahsen tanıdıklarım gibi....
Ama Hz.Ali ve Hz.Fatıma ve Hz.Hüseyin vesair 12 imam sevgisi başka düşmanlıklara ve husumetlere sebep olmamalı...

AleviGenç
27.07.2006, 18:46
Alevi-Caferi kardeş. Zaten Manifesto bunlara inanmadığını söylüyor. Bunları kabul etseydi Şii olurdu.

Canazerbaycan nasıl yani Şii olurdu.Biz seviyoruz şimdi Şii miyiz?Abi beni yalnış anlama ama Şii diince benim aklıma farslar İranlılar gelio Caferi desen hadi neyse.Güzel abim Biz Şii değiliz . Aleviyiz.Belki anlam olarak Aynı Şii - Alevi ama Biz Türkçe ALEVİYİZ Bak abi bidaha yazıom Türkçe Alevi. Ali taraftarına yanlısına Alevi denizr.

alevi_caferi
27.07.2006, 18:48
Canazerbaycan nasıl yani Şii olurdu.Biz seviyoruz şimdi Şii miyiz?
sevgili alevigenç adımız alevi soyadımız şii

canazerbaycan
27.07.2006, 18:49
Şii kelimesini Alevi-Nusayri-Caferi yani bütün Ali taraftarlarını kapsar biçimde kullandım.

manifesto
27.07.2006, 18:51
:) Bende şiiyim arkadaşlar...konu sevgi ise geri kalmam merak etmeyin..

ama siyaset yapacaksak halifenin kimin olması gerektiğinin kavgasını hala 1400 yıl sonra dahi yapacaksak ne şiilik kurtarır ne sünnilik nede alevilk...

canazerbaycan
27.07.2006, 18:54
Canazerbaycan nasıl yani Şii olurdu.Biz seviyoruz şimdi Şii miyiz?Abi beni yalnış anlama ama Şii diince benim aklıma farslar İranlılar gelio Caferi desen hadi neyse.Güzel abim Biz Şii değiliz . Aleviyiz.Belki anlam olarak Aynı Şii - Alevi ama Biz Türkçe ALEVİYİZ Bak abi bidaha yazıom Türkçe Alevi. Ali taraftarına yanlısına Alevi denizr.

Şii kelimesi Arapça zaten. Mesela kardeşim, Irakta %60 Şii. Ama bunlar da Arap. Yani Şiiliğin Farslarla ilgisi yok. Zaten Farslar 16. yy a kadar Sünniydi.

AleviGenç
27.07.2006, 18:57
Şii kelimesini Alevi-Nusayri-Caferi yani bütün Ali taraftarlarını kapsar biçimde kullandım.

Abiçim beni lütfen yalnış anlama bir aralar ben o kadar cahildim ki Şii'lerlen bizi bir görüyordum.Bu konuda ateşli tartışmalara giriyordum.Ama gel gör ki Şii kardeşlerimiz bize demediği kalmıyormuş.
Yalnı anlama senle alakalı değil seni severim Soydaşız.Sen bile Aleviler namaz kılmıyo oruç tutmuyo bilmem ne bilmem ne camiye gidmiolar demişsindir.Tabi bunu diye Aleviliği bilmeyendir.Abi inan ki bir aralar birleştirmek için ne bilim birlik için benim kadar uğraşan yoktur.Ama anladım ki Biz Alevi+Caferiyiz Siz Şii+Caferisiniz bunu böle algılıyalım.

levilee
27.07.2006, 19:00
hilafet zaten gaspedilmiştir,şimdide velayet gaspedilip hak ile batıl birbirine karıştırılmaya çalışılıyor,velayeti inkar edersek
fettullah gülen,enver ören,iskender ali mihr,cemalettin kaplan gibi ülkemizdeki ve diğer ülkelerdeki sahte ve sahtekar adamları mürşid edinip sapıtırız,işte resul bu yüzden ehl-i beytine velayeti teslim ettiki,kimse kafa bulandırmasın
yoksa zaten adı üstünde münafık(iki yüzlü) kuranı ve tevhidi hasım olarak karsısına alıp ortaya çıkmıyorki,bakın ehl-i beytin o yüce imamlarına
onları şahların sultanların sofrasında göremezsiniz,onları halkın üzerine pazarlık yaparken göremezsin,onlar halkın içinde halkla beraberdirler hak rızası aşkına
selam olsun hepsine.....

alevi_caferi
27.07.2006, 19:03
:) Bende şiiyim arkadaşlar...konu sevgi ise geri kalmam merak etmeyin..

ama siyaset yapacaksak halifenin kimin olması gerektiğinin kavgasını hala 1400 yıl sonra dahi yapacaksak ne şiilik kurtarır ne sünnilik nede alevilk...

bunu söylerken bile ciddi olmadıgını göstemek için gülme işareti yapmışsın.

halifelik konusuna değinmemmek olmaz.çünkü imam ali ve soyu allahın emri ile islam ümmetinin halifesi seçildi.ama allahın emrine karşı gelindi ve halifelik gaspedildi.tıpkı hz musaya kardeşi hz harunun allah tarafından yardımcı seçilmesi gibi hz 12 imamların halifeliği de allah tarafından verilmiştir.

mani sen halifeliği bir siyaset olayı algıladıgın müddetçe bu sevginden şüphe edecem.

AleviGenç
27.07.2006, 19:05
Şii kelimesi Arapça zaten. Mesela kardeşim, Irakta %60 Şii. Ama bunlar da Arap. Yani Şiiliğin Farslarla ilgisi yok. Zaten Farslar 16. yy a kadar Sünniydi.

Irak'daki Arapların Şii olduğunu biliyorum oradaki Türkmen Soydaşlarım akrabalarım Alevi.Alevi olduna inanmıyorsan kanıt yollarım.

Anadoludaki Türk Alevilerinin evine gid sor soyun nereden gelme Horasan derler.Eeee Demek ki orada kalanları farslar Şii'leştirdi.Bir çok İranda Soydaşımız var Şii diyince uzaklaşan Alevi-Kızılbaşlar.

alevi_caferi
27.07.2006, 19:35
'Protestan İslam Grubu'na operasyon
Kurduğu 2 internet sitesinde "Hans Von Aieberg" takma ismiyle yazışmalar yapan, diğer taraftan yazıştığı kişilerden yüklü miktarda maddi yardım alan Bülent A. ve öğretim üyesi eşi, birlikte çalıştıkları tespit edilen 6 kişiyle birlikte "nitelikli dolandırıcılık" suçundan gözaltına alındı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele (KOM) Şubesi, Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'nde ikamet eden eski gazeteci Bülent A. isimli şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Mahkeme kararıyla yürütülen tahkikatta, Bülent A.'nın kendisini "Hans Von Aiberg" kimliğiyle tanıttığı ve piyasadan "Hanif İslam öğretisi" ile yüklü miktarda para topladığı belirlendi. Birbirinden garip İslam yorumlarıyla bilinen Hans Von Aiberg'in (Bülent A.), İslam dinini kullanarak topladığı paralarla "nitelikli dolandırıcılık" suçu işlediği ileri sürüldü.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyon kısa sürede geniş yankı uyandırdı. İslam dinini kullanarak para topladığı iddia edilen Bülent A. ile Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim üyesi olduğu bildirilen eşinin de aralarında bulunduğu 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Bülent A. ve eşi Mesude A.'nın, "Hanif İslam öğretisi" ile internet üzerinden ülke genelinde yüklü miktarda para topladıklarının belirlendiği kaydedildi. Bunun üzerine operasyonu genişleten polisin, İstanbul ve Bursa'nın Orhaneli İlçesi'nde de eş zamanlı operasyonlar düzenlediği, gözaltı sayısının daha da artacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 19:43

08.06.2006 tarihli Anasayfa

sayın zahir siz bu grubtaki haniflerin düşücesinden misiniz yoksa başka bir hanifislam grubundan mısınız?

http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2006/Haziran/08/Haber_143479.aspx bu sayfadan alıntı yaptım.

levilee
27.07.2006, 19:45
ne farkeder ipin ucu kaçtımı zahir kardeş bi anda yazdıgı ayetin muhataplarıyla karşılaşır...

manifesto
27.07.2006, 20:06
çünkü imam ali ve soyu allahın emri ile islam ümmetinin halifesi seçildi.
Benim şiiliğimden şüphe etmene gerek yok...İmam Caferi Sadık'ı bir şiiden daha çok severim..
Halifelik kimsenin soyuna lütfedilmiş bir ayrıcalık değil...bunu ben böyle değerlendiriyorum..arabın arap olmayandan üstünlüğü olmadığı gibi ehli beytin de diğerlerinden üstünlüğü yoktur..onların üstünlüğü TAKVADADIR...
Yani islami yaşantıları ve islam anlayışları ve dini hassasiyetleri ve ömürlerini ona bahşedene sunma konusunda ki samimiyetleri...

AleviGenç
27.07.2006, 20:13
Benim şiiliğimden şüphe etmene gerek yok...İmam Caferi Sadık'ı bir şiiden daha çok severim..
Halifelik kimsenin soyuna lütfedilmiş bir ayrıcalık değil...bunu ben böyle değerlendiriyorum..arabın arap olmayandan üstünlüğü olmadığı gibi ehli beytin de diğerlerinden üstünlüğü yoktur..onların üstünlüğü TAKVADADIR...
Yani islami yaşantıları ve islam anlayışları ve dini hassasiyetleri ve ömürlerini ona bahşedene sunma konusunda ki samimiyetleri...

Ehl-i Beyt'i sevmemen veya sevmemeniz normal.Zate 12 İmamlarıda siz kadledmediniz mi?

Bir Şii kadar sevebilirsin ama Caferi sadık'ı bir Alevi kadar sevemessin Biz Alevi+Caferiyiz çünkü.
Ebu Hanifenin Din Öğretmeni Ustası'da Cafer dir.Aslınız Alevidir bunu unutma.

Ensar
27.07.2006, 20:23
Manifesto, sana bir soru:
İmam sadık'ı neden seviyorsun, sevmene sebep olan şey nedir?

Onda ne buldun?

manifesto
27.07.2006, 20:34
AleviGenç ;Ehl-i Beyt'i sevmemen veya sevmemeniz normal.Zate 12 İmamlarıda siz kadledmediniz mi?
? Ehli beyt'i neden sevmeyeyim...ben tesrini söylüyorum ama..mümkün mü Hz.Fatımaya husumet insanın imanını alır götürür zira onlar sıradan insanlar değiller..mesele bir kimse başka bir arkadaşına küfretse sadece günaha girmiş olur ama bir peyganbere veya onun soyuna veya kitabına küfretse dini ve imanıda uçup gider bu mesele bu kadar hassas yani...
İmam Caferi sadık meselesine gelince bugün ona atfedilen ve ona ait olmayan birsürü söz vardır..bunlardan en önemlisi Şiilik de yaygın olan ve İmam caferi sadık a atfedilen söz "sizden olmayanı aldatmadıkdan sonra şii olamazsınız"..bu söz hakkında Gülen in görüşlerini sizinle paylaşayım bende aynı şekilde düşünüyorum..

Takiyye ve Cafer-i Sadık ;
Aslında Şiilerde de olmaması lazım(takiyye). Takiyye şimdiki manasıyla aldatma, olduğundan başka görünme, birilerini aldatma demektir. Mesela bir hususta farklı düşünüyorsunuz ama başka bir düşünce ortaya koyuyorsunuz. Takiyye buna deniyor. Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) insanları aldatmaktan men etmiş. “Men ğaşşena feleyse minna” orijinal metniyle buyuruyor. “Aldatan bizden değildir.” Dolayısıyla İslami düşüncede takiyyenin yeri yoktur. Fakat Şii gelenekte, telakkide İmam Caferi Sadık'ın söylediği rivayet edilen “Sizden olmayanları aldatmazsanız Şii olamazsınız, Müslüman olamazsınız.” gibi bir söz var. Bu söz güvenilir olmayan kaynaklarda geçmektedir. İmam Cafer, onlar için çok önemli bir imamdır. Ehl-i beyttendir. Ebu Hanife'den yaşlı, Ebu Hanife'nin muasırıdır. Hatta Ebu Hanife'nin annesiyle evlendiği, dolayısıyla Ebu Hanife'nin ona muvakkaten evlatlık yaptığı, kendisinden çok şey istifade ettiği söylenir. Böyle bir imamın bu sözü söylemesi zayıf bir ihtimaldir. Son zamanlarda Şii geleneğinden olan bu meseleyi tüm Müslümanlar için kullanmaya başladılar. Bir insan hakiki Müslümansa başkalarını aldatmaz. Olduğu gibi görünür. Belki her şeyi söylemeyebilir. Ama her söylediği doğrudur. Bediüzzaman diyor ki, “Her söylediğiniz doğru olmalı. Fakat her doğruyu söylemek doğru değildir.” Eğer bu bir takiyye ise herkes takiyye yapıyor. Mesela kör bir hakime kör demek doğrudur ama bu doğruyu söylemek doğru değildir. Mesela devletin başındaki bir adam yetersizdir, koltuğunu doldurmuyordur. Bu doğrudur yani. Fakat kim bilir bu doğruyu söylemek doğru değildir

Agop
27.07.2006, 22:15
tutarsız bir düşüncedesiniz
velayeti kabul etmemek için nice bahaneler
ishak ibrahimin oğlu peygamber lut ibrahimin yeğeni peygamber
yusuf yakubun oğlu peygamber
harun musanın kardeşi peygamber
yahya isanın kuzeni peygamber
bunların düşüncesine göre allah burda insanlar arasında ayrım ırkçılık yapmıs olmuyor.
ama ali muhammedin kuzeni ve damadı velayet sahibi denince öyle oluyor pes....
adama demezlermi kardeşim dünyada adammı yoktuda bu peygamberler akraba kardeşlik evlatlık bağları var,alinin velayet sahibi olmasını sisteme aykırı bulan kardeşlerim bunlar sistemin neresinde açıklarlarmı.....

sana aynen katılıyorum. velayet bir düzendir ve eskiden beri vardır. bunu kabul etmeyenler asıl saçmalamış olur
ayrıca. selmanı faris ehli beytten değildir. o çok yüce ve kendini allah yoluna adamaış bir candır. ama o velayete dahil olmadığı için ehli beytten değildir.

Ensar
27.07.2006, 23:01
İmam Sadık efendimiz, Nasibilerin hakiki Müslümanlara zarar vermelerini engellemeleri için takiyyeyi emretmiştir. takiyye yalan söylemek değildir. takiyye: Tehlike anında inancını gizlemek olduğu gibi, Nasibiler karşısında Ehlibeyt sevdalısı olduğunu gizlemek, Cahiller karşısında rabbani ilmi gizlemek, Hakketmeyenlere O ilmi vermemek, ilme zulüm etmemektir.
Evet İmam cafer Takiyyeyi emretmiştir, Nitekim Resulullah bile: "takiyye, benim, benim babamın ve dedelerimin dinidir" diye buyurmuştur. İmam sadıkta "Takiyyesi olmayanın dini yoktur" diye buyurmuştur.

Zalimler ve nasibiler karşısında inancını gilzemek konusuda şu tarihi olayı aktaralım, bazı kendini allame sananlara cevap o0lması niteliğinde:

İslâm'ın Mekke döneminde güçsüz Müslümanlar, ileri gelen Mekke müşriklerinin işkencesi altında ezilirken, imanla küfür, Allah ile putlar, Hz. Peygamber ile müşrikler arasında tercih yapmaya zorlanmışlar, "Allah birdir" dedikçe işkencelerin dozu arttırılmıştı. Bu Müslümanlardan Habbab İbn Eret vücudunda bulunan yağlar eriyip ateşi söndürünceye kadar kor üzerinde sırt üstü yatmaya zorlanmış fakat, o imanından asla taviz vermemişti. Bilal-i Habeşî, demirden bir zırh içinde kavurucu sıcağın altında bırakılmış, kızgın kumlar üzerinde çıplak vücudu sürüklenmiş, o yine de onların isteklerini reddederek imanı tercih etmiş ve "Allah bir" sözünü bayılıncaya kadar ağzından düşülmemiştir. Yalancı peygamber Müseylemetü'l-Kezzab'ın adamları tarafından organları birer birer kesilen Habib İbn Zeyd İbn Asım son nefesini verinceye kadar onların isteklerini reddetmiş, Müseyleme'nin peygamber olmadığını haykırmış ve bu sağlam imanını koruyarak şehit olmuştur. İslâm tarihinde ilk şehit olan Hz. Sümeyye de Ebu Cehil'in işkencesi altında can vermiş ama yine de onun Allah'ı bırakıp putlara tapma isteğini geri çevirmişti. Canları tehlikede olduğu halde küfrü reddedip şehadeti tercih etmek, kâfirlerin azmini kıracağı, onları psikolojik olarak yenilgiye uğratacağı; diğer yönden Allah korkusu dışında bütün korkulardan Müslümanları kurtaracağı için zor olanı, yani kâfirlere karşı boyun eğmemeyi tercih edip bu uğurda canını veren Müslümanlar yapılması gerekeni yaptıklarından kınanmazlar, aksine övülürler. Fakat Allah, insanlara güçlerinin yetmeyeceği şeyi de yüklemez. Psikolojik ve bedensel işkenceler karşısında, imanını kalbinde gizlediği halde sırf o anki işkencenin şiddetinden kurtulmak için işkencecilerin kendisinden istediği şekilde konuşmasına izin verir.

Babası Yasir ile annesi Sümeyye işkenceyle şehit edilip kendisi de aynı işkenceler altında ölümle karşı karşıya gelen Ammar İbn Yasir işkenceye dayanamaz, müşriklerin istediği sözleri tekrarlar ve ölümden kurtulur. Ağlayarak Resulullah'a koşar ve "Ey Allah'ın Resulu, ben senin hakkında kötü konuşmadan ve ilâhlarını övmeden beni bırakmadılar" diyerek özür beyan eder. Hz. Peygamber ona "Peki o an gönlünde neyi hissettin?"diye sorduğunda kalbinin imanla dop dolu olduğunu bildirince Resulullah, aynı durumla karşılaşması halinde yine böyle davranmasına izin verir. Ardından Yüce Allah şu ayetle Hz. Peygamber'in bu iznini onaylar: "Kalbi imanla yatışmış olduğu halde inkâra zorlanan kişi (kurtulmuştur), fakat kim inandıktan sonra Allah 'ı tanımaz ve küfre kalbini açarsa, Allah'ın gazabı onların basındadır, onlar için büyük azab vardır. Bu onların, dünya hayatını ahirete tercih etmelerinden ötürüdür ve Allah inkâr eden bir topluluğu doğru yola iletmez" (en-Nahl, 16/106, 107). Bunun yanında bir diğer ayet-i kerime, kâfirlerin şerrinden uzak kalmak için zayıf durumda bulunan Müslümanların Kalben onları dost bilmek şartıyla onlarla iyi ilişkiler içinde bulunmasına izin veriyor:"Müminler müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesinler. Kim böyle yaparsa Allah'tan ilişiği kesilmiş olur. Ancak onlardan sakınmak amacıyla yapılanlar bunun dışındadır. Allah size kendisinden korkmanızı emrediyor. Nihayet dönüş Allah'adır" (Al İmrân, 3/28

ACABA ANLAŞILDI MI???

Zahir
28.07.2006, 10:30
sayın zahir siz bu grubtaki haniflerin düşücesinden misiniz yoksa başka bir hanifislam grubundan mısınız?

Kurandan uzak, İslamdan uzak, örf ve adetlerinizi din edinmiş ortalıkta müslümanım diye dolaşıyorsunuz.

Bak kardeşim haniflik ne falanın ne filanın ne bi dolandırcının tekelinde değildir. Muhammedinde tabi olduğu İbrahim dinidir. Dolandırcı birinin bu dini kullanması, sizin İbrahim dininin mensuplarını lekelemek gibi bir yarar sağlamaz.

Bana senin sorduğun soru yine soruldu. Bu forumda defalarca cevapladım yine cevaplayayım.

Benim düşüncelerim şekillenmesinde kimin fonksiyonu olduğunu merak ediyorsan bu kişi edip Edip Yükseldir.

Yeterli cevabım yoksa daha ayrıntılı bili istiyormusun?

sertur
28.07.2006, 10:40
sn. alevi caferi haniflikle ilgili bilgiler içeren bir site fikir edinmeniz bakımından saygılarımla;http://63.231.71.139/hanifnet/hnet/index.html

alevi_caferi
28.07.2006, 10:47
Kurandan uzak, İslamdan uzak, örf ve adetlerinizi din edinmiş ortalıkta müslümanım diye dolaşıyorsunuz.

Bak kardeşim haniflik ne falanın ne filanın ne bi dolandırcının tekelinde değildir. Muhammedinde tabi olduğu İbrahim dinidir. Dolandırcı birinin bu dini kullanması, sizin İbrahim dininin mensuplarını lekelemek gibi bir yarar sağlamaz.

Bana senin sorduğun soru yine soruldu. Bu forumda defalarca cevapladım yine cevaplayayım.

Benim düşüncelerim şekillenmesinde kimin fonksiyonu olduğunu merak ediyorsan bu kişi edip Edip Yükseldir.

Yeterli cevabım yoksa daha ayrıntılı bili istiyormusun?

sizi terbiyeye davet ediyorum.ben sadece gazetede karşılaştıgım bir yazıyı kopyaladım ve bu konuda bilgi edinmek istedim.bu alman prof kim sizin önemli şahsiyetlerinizden biri mi?bu çağda bu düşünceyi ortaya atan kim bu çağda bunu şekillendirenlerden biri alman prof mu?

ben sizi karalamıyorum.aksine siz bizleri karalıyorsunuz peygamberimize laf atıyor imamları sıradan biri olarak gösteriyorsunuz.bizleri kurandan uzak islamla alakası olmayan insanlar olarak gösteriyorsunuz.burası aleviforum siz gelip alevilerin kutsal değerlerine laf atıyorsunuz.bizleri islam dışı gösteriyorsunuz.ve forum yöneticileri sizi neden adaptasyona almıyor bunu anlamış değilim.tek dogru yol olarak hanifliğin propagandasını yapıyorsunuz.manifesto bile bunu yapmıyor.bizim kutsal değerlerimize laf uzatmıyor.her ne kadar ciddi olmasada.

sizin buradaki amacıınız propagandanızı yapmak insanları hanifliğe çekmek.ama unutmayın buraya gelenler mezhebimizin en bilinçli insanlarıdır onlar üstünde bir etkiniz olamaz.size tavsiyem sokağa çıkın oradaki bilinçsiz insanlara yönelin burada boşuna zaman harcamayın.

Zahir
28.07.2006, 11:08
sizi terbiyeye davet ediyorum.ben sadece gazetede karşılaştıgım bir yazıyı kopyaladım ve bu konuda bilgi edinmek istedim.bu alman prof kim sizin önemli şahsiyetlerinizden biri mi?bu çağda bu düşünceyi ortaya atan kim bu çağda bunu şekillendirenlerden biri alman prof mu?

ben sizi karalamıyorum.aksine siz bizleri karalıyorsunuz peygamberimize laf atıyor imamları sıradan biri olarak gösteriyorsunuz.bizleri kurandan uzak islamla alakası olmayan insanlar olarak gösteriyorsunuz.burası aleviforum siz gelip alevilerin kutsal değerlerine laf atıyorsunuz.bizleri islam dışı gösteriyorsunuz.ve forum yöneticileri sizi neden adaptasyona almıyor bunu anlamış değilim.tek dogru yol olarak hanifliğin propagandasını yapıyorsunuz.manifesto bile bunu yapmıyor.bizim kutsal değerlerimize laf uzatmıyor.her ne kadar ciddi olmasada.

sizin buradaki amacıınız propagandanızı yapmak insanları hanifliğe çekmek.ama unutmayın buraya gelenler mezhebimizin en bilinçli insanlarıdır onlar üstünde bir etkiniz olamaz.size tavsiyem sokağa çıkın oradaki bilinçsiz insanlara yönelin burada boşuna zaman harcamayın.

Forum kuralları ve saygı çerçevesinde fikir alış verişinde bulunuyorum. Eleştirilere kapalı alevi kimliğiniz size bir fayda sağlamaz. Yeniliklere, eleştirilere ve bütün düşüncelere açık olmalısınız. Gerektiğinde sizde kendinizi sorgulaya bilmelisiniz. Din dogmalarla kabül edilebilecek bir oldu değildir.

Sizi haklı görüyorum çünkü Kurandan uzak olup İbrahim dini ile karşılaşmadığınızdan günümüzde ortaya çıkan bir dolandırıcıdan duyduğunuzdan yadırgamanız gayet normal. Oysaki bırakın 1400 yıl öncesini yüz yıllar öncesinden Tevrattan, İncilden de öncesinden olan haniflik Muhammedinde, Alininde tabi olduğu islamın adıdır. Şunu iyi bilmelisiniz ki İslam Muhammedle başlamamıştır.

Benim adapdasyona alınmam sizin sunnilerden hiç bir farkınızın olmadığınızı gösterir.

Yazdıklarımı dikkatlice okuyun hiç bir şekilde değerlerinize saygısızlık söz konusu değildir. Konularda verdiğim örnekler hep Kuran ayetleridir.

alevi_caferi
28.07.2006, 11:22
12 imamların kutsallıgı bizim inancımızın temelinde yatar.siz onlara gelipte kutsal değil sıradan insanlar dediğiniz zaman bu bize yapılmış bir hakarettir.biizm inançımız bu bunu kabul ediyoruz ve bunlarda allahın kelamıdır peygamberin kelamıdır.siz kim oluyorsunuzki gelip bunlara laf ediyorsunuz.

hanifliği duydugumda daha 11 yaşımda değildim.babaannem dua ederken selam verdim secde ettim yüzümü yerlerin ve göklerin yaratıcısına hanif ve müslüman olarak çevirdim.hanifliği biliriz islamın kimle başladıgınıda çok iyi biliyoruz.ayrıca kimse hz ibrahimin hanif dinini redetmiyor bizi onnu dinini reddediyor bizi gösteriyorsunuz
alıntı:zahir
Benim adapdasyona alınmam sizin sunnilerden hiç bir farkınızın olmadığınızı gösterir

neden propagandanızı sunni sitelerinde yapamıyor musunuz?:) :) :)

Zahir
28.07.2006, 11:35
12 imamların kutsallıgı bizim inancımızın temelinde yatar.siz onlara gelipte kutsal değil sıradan insanlar dediğiniz zaman bu bize yapılmış bir hakarettir.biizm inançımız bu bunu kabul ediyoruz ve bunlarda allahın kelamıdır peygamberin kelamıdır.siz kim oluyorsunuzki gelip bunlara laf ediyorsunuz.

sa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
alıntı:zahir
Benim adapdasyona alınmam sizin sunnilerden hiç bir farkınızın olmadığınızı gösterir

neden propagandanızı sunni sitelerinde yapamıyor musunuz?:) :) :)

Ben heva hevesimden değil Kuran ayetlerinden konuşuyorum. Vermek istediğim mesaj hiç bir zümrenin, soyun doğuştan kutsallığı olmadığıdır. Bu Kuranda ve islamda böyledir.

Ali ve İmamlarınız gibi ilim sahibi insanların düşüncelerine saygımız sonsuzdur.
Hatta bizler Alinin kureyşe karşı verdiği mücadeleyi örnek alırız. Ancak mesaj soylarından dolayı kutsal olmadıklarıdır. Bunun saygısızlık olarak anlaşılacak bir tarafı yok.

Sunni sitelerin düşünceye saygısı yok. Alevi forumda, forum kuralları ve saygı çerçevesinde herkesin düşüncesini ifade etme şansı var. Bende bu şansımı kullanıyorum. Her nedense bu özgürlüğü bana sağlayan aleviler hiç bir zaman rahatsız olmazken siz rahatsız oldunuz.

Ensar
28.07.2006, 11:37
siz kim oluyorsunuzki gelip bunlara laf ediyorsunuz.

cık cık cık... daha tanıyamamışsın demek...

Tevbe suresine sor, sana anlatır...

alevi_caferi
28.07.2006, 11:51
zahir efendi hanifliği edip amcasından öğrenmiş :)bizimkiler bu inancı yılardır uyguluyorlar.hep hanif ve müslüman olarak dua ederiz tabi zahirde haklı yeni öğrendiği şeyin heyecanıyla ne yapacagını bilmez halde bizede öğretmeye kalkıyor ama edip amcası bunu yanlış öğretmiş olacakki peygambere imamlara laf ediyor.:)

Ensar
28.07.2006, 11:53
Yok yok, Peygamberlere ve İmamlarımıza hakaret etmenin farklı bir yolu bu...

bilirsin klasik sünni anlayış buna gerekli şekilde cevaz veremiyor ya. malum ebu hanife öğrencilik yapmış...

Zahir
28.07.2006, 11:59
zahir efendi hanifliği edip amcasından öğrenmiş :)bizimkiler bu inancı yılardır uyguluyorlar.hep hanif ve müslüman olarak dua ederiz tabi zahirde haklı yeni öğrendiği şeyin heyecanıyla ne yapacagını bilmez halde bizede öğretmeye kalkıyor ama edip amcası bunu yanlış öğretmiş olacakki peygambere imamlara laf ediyor.:)

Tevbe 34: Ey inananlar, din bilginlerinin ve din adamlarının çoğu halkın parasını hakketmeden yerler ve ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Altın ve gümüşü yığıp ALLAH yolunda harcamayanlara acı bir azap müjdele.

Bizim Allah yolundan sapmaya niyetimiz yok....

Ahkaf 9: De ki "Ben türedi bir elçi değilim. Bana ve size ne olacağını da bilmem. Ben, ancak bana vahyedilene uyuyorum. Ben apaçık bir uyarıcıdan başka bir şey değilim."

Biz Elçiyi Hak ettiği Makama oturturuz.

manifesto
28.07.2006, 12:40
panteon ; Nasibilerin hakiki Müslümanlara zarar vermelerini engellemeleri için takiyyeyi emretmiştir. takiyye yalan söylemek değildir. takiyye: Tehlike anında inancını gizlemek olduğu gibi, Nasibiler karşısında Ehlibeyt sevdalısı olduğunu gizlemek,
"Aldatan bizden değildir" sözü Hz.Peyganbere ait...İmam Caferi Sadık'a atfedilen böyle bir söz yada uygulama mümkün değil..zira kendisi takiyye yapmamışdır..Takiyye aldatmadır en basit hali ile olduğundan farklı görünmedir..
Müminler Mekkeden hicrat etmeden önce takiyye yapmış olsalarda belkide başlarına bunca sıkıntı ve işkence gelmezdi..ama onlar takiyye yapmadan inançlarını olduğu gibi yaşamışlardır...
İslamda takiyyeye yer yokdur..bu çok açık ve nettir...Kişi hayatını kurtarmak için belki yalan söyleyebilir ama bu dahi zaruretler halindedir..oysa şiilerde bu bir dönem takiyye gelenek ve adet haline gelmiş çok yaygın bir şekilde kullanılmış..adeta şiiliğin bir düsturu haline getirilmiş...
imanını kalbinde gizlediği halde sırf o anki işkencenin şiddetinden kurtulmak için işkencecilerin kendisinden istediği şekilde konuşmasına izin verir.
Evet sırf o anki işkencede ..ama bunu hayatının düsturu yapmaz..ve Aldatmayan bizden değildir gibi acip bir sözü ilkesi yapmaz...
Farklı şeylerden bahsediyorsunuz....o anda hayatını kurtarmak için insan yalan söyleyebilir ama bu sadece o şartlar için geçerli olan bir şey...

velakad
28.07.2006, 12:55
Tevbe 34: Ey inananlar, din bilginlerinin ve din adamlarının çoğu halkın parasını hakketmeden yerler ve ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Altın ve gümüşü yığıp ALLAH yolunda harcamayanlara acı bir azap müjdele.

Bizim Allah yolundan sapmaya niyetimiz yok....

Bak ne güzel demiş hak etmeden parasını yer diye...Sapıtılmış dini sömüren yobaz sünni kesimin yobaz hocalarını ne güzel de anlatmış...

Ancak sen pak Ehlibeyt' i met eden duazlar methiyeler okuyan ve O Ehlibeyt' i öven Dede' lerimize Pir' lerimize bu göndermeyi yapıyorsan senin insanlığından şüphe ederim...

aşk-ı sabır...

Ensar
28.07.2006, 13:15
"Aldatan bizden değildir" sözü Hz.Peyganbere ait...İmam Caferi Sadık'a atfedilen böyle bir söz yada uygulama mümkün değil..zira kendisi takiyye yapmamışdır..Takiyye aldatmadır en basit hali ile olduğundan farklı görünmedir..
Müminler Mekkeden hicrat etmeden önce takiyye yapmış olsalarda belkide başlarına bunca sıkıntı ve işkence gelmezdi..ama onlar takiyye yapmadan inançlarını olduğu gibi yaşamışlardır...
İslamda takiyyeye yer yokdur..bu çok açık ve nettir...Kişi hayatını kurtarmak için belki yalan söyleyebilir ama bu dahi zaruretler halindedir..oysa şiilerde bu bir dönem takiyye gelenek ve adet haline gelmiş çok yaygın bir şekilde kullanılmış..adeta şiiliğin bir düsturu haline getirilmiş...

Evet sırf o anki işkencede ..ama bunu hayatının düsturu yapmaz..ve Aldatmayan bizden değildir gibi acip bir sözü ilkesi yapmaz...
Farklı şeylerden bahsediyorsunuz....o anda hayatını kurtarmak için insan yalan söyleyebilir ama bu sadece o şartlar için geçerli olan bir şey...

"Aldatmayan bizden değildir" sözünün kaynağını yazarmısınız? ona göre cevabımı yazayım...

manifesto
28.07.2006, 13:50
http://www.m-fgulen.org/a.page/eserleri/kavramlar/a3441.html?PHPSESSID=beef79ffdfbcd60d1a757ed2f3524 360

Bu söz imam caferi sadık'a atfedilir...Fars şiiliğinde Takiyye bir düsturdur..
Ama Türk aleviliğinde bu yokdur..zira takiyye haramdır...

EHLİBEYT İMAMLARININ (A.S) SİRETİ
Şehdi Murtaza MUTAHHARÎ

" Mevzunun daha iyi anlaşılması için şunu söylemek gerekir ki, Şia'nın kendisiyle tanındığı, din önderlerinin belirttiği ve Şia'nın nişanelerinden biri olarak bilinen metotlardan biri de "takiyye"dir. "Şia"yla "takiyye"nin ilişkisi, "Hatem" ve "cömertlik" gibi birbirinden ayrılmaz şeyler olarak tanınmıştır. Bütün din önderleri takiyye yapmaktaydılar...." (Kitapdan alıntı)

Şimdi bütün din önderlerinin takiyye yaptığını söyleyecek kadar ileri gitmiş bu hadiseyi meşru saymak caiz değil..çünkü peyganberler de din önderidir..
Takiyye haramdır...

slush
28.07.2006, 13:59
Şimdi bütün din önderlerinin takiyye yaptığını söyleyecek kadar ileri gitmiş bu hadiseyi meşru saymak caiz değil..çünkü peyganberler de din önderidir..Takiyye haramdır...

O zaman Recep ve Saz ekibinin Akp , Fettoş ve tayfasının.. Cehennemde yerleri garanti..:yamukgul:

Ensar
28.07.2006, 14:03
Manifesto öyle saçmalık olmaz. bana şii-alevi kaynaklarından kanıt getir.
Kuran bile takiyyeye cevaz vermişken...

AleviGenç
28.07.2006, 14:57
Manifesto öyle saçmalık olmaz. bana şii-alevi kaynaklarından kanıt getir.
Kuran bile takiyyeye cevaz vermişken...

Panteon abi:
Bunların kanıtları yok.Olsa bile (Nalet) Muavye (Nalet) Yezid döneminden yazılan kaynak ve kitaplardan bulur getirir.:cursing:
Abi zate bunların giddiği yol ne ki doğruyu kabul edsinler.Peygamberimizin özmü öz soyu Ehl-i Beyt yalnış bilio bu kafirler doğru bilio bilirler.

levilee
28.07.2006, 14:57
baskı ve zulum altında takiyye haktır,özgür bir ortamda tabiki takiyyeye gerek yok,öldürüleceğimi katledileceğimi biliyorsam gerekli mücadele gücüm yoksa takiyye haktır,imamlarda bu şartlarda takiyyi uygun görmüşlerdir,bir sunninin bunu anlayabilmesi kolay değil çünkü baskı ve zulüm ortamında mazlum tarafta olmamışlarki hiç...

Naci
28.07.2006, 15:07
burası aleviforum siz gelip alevilerin kutsal değerlerine laf atıyorsunuz.bizleri islam dışı gösteriyorsunuz.ve forum yöneticileri sizi neden adaptasyona almıyor bunu anlamış değilim.
Burası alevi forum ,herkes düşüncesini söyleyebilir,sende aksini söylersin ama saygılı olmak şarttır.Kırıcı olmak ile bir yere varamayız, tartışıyoruz burada.

Sevgili zahir, önemli bir konuya değinmişsin. Yazmamışsın ama ben yazayım. Bunu yazmakta ki amacın, sizi alevi dedelerinizin hiçbir özelliği yoktur manası taşıyor. Kuranda böyle bir şey yok, inanmayın onların peşlerinden gitmeyin mi demek istiyorsun?
Araştırmadım ama bir şeye inanmak için illede kuranda olması mı gerekiyor?Bunu da bir cevaplarsan iyi olur. Saygılar

AleviGenç
28.07.2006, 15:17
Burası alevi forum ,herkes düşüncesini söyleyebilir,sende aksini söylersin ama saygılı olmak şarttır.Kırıcı olmak ile bir yere varamayız, tartışıyoruz burada.

Sevgili zahir, önemli bir konuya değinmişsin. Yazmamışsın ama ben yazayım. Bunu yazmakta ki amacın, sizi alevi dedelerinizin hiçbir özelliği yoktur manası taşıyor. Kuranda böyle bir şey yok, inanmayın onların peşlerinden gitmeyin mi demek istiyorsun?
Araştırmadım ama bir şeye inanmak için illede kuranda olması mı gerekiyor?Bunu da bir cevaplarsan iyi olur. Saygılar

Selam Naci Abi:
Bunlar bizim Dede'lerimize hiç bir şey diyemezler. Bizde önüne gelen Dede olamaz.
Abi Dedelerimize kötü birşey diyen Çevabını alır.Bizi sunni ve şii'lerden ayıran bir özellikte bu...

Biz her önüne gelenin önünde eğilip secde edmeyiz namaz kılmayız.

manifesto
28.07.2006, 15:18
panteon ; Nitekim Resulullah bile: "takiyye, benim, benim babamın ve dedelerimin dinidir" diye buyurmuştur
:) işte şii geleneği devam ediyor...uyduruk hadisler..merak ettim peyganber bu sözü ne zaman ve kime karşı söylemiş veya söylemiş mi?
Aldatan bizden değildir diyen bir nebi takiyeyi hoş görebilir mi?
Böyle takiyyeyi savunan bir insan hayatında bir kez olsun takiyye yapmaz mı?
Peyganberimiz ömrünün hangi evresinde hangi anında veya hangi dakikasında takiyye yapmış? Böyle birşey olabilir mi..rica ederim biraz mantıklı yazalım
velakad ; Sapıtılmış dini sömüren yobaz sünni kesimin yobaz hocalarını ne güzel de anlatmış...
:) Sapıtmış dersen bazılarının inancına kendi inancınada aynı ithamın yapılmasına yol açarsın...kim neyi sömürmüş?..atıp tutmak yerine mantıklı yazılar ile bunları anlatabilirsin..
slush ; O zaman Recep ve Saz ekibinin Akp , Fettoş ve tayfasının.. Cehennemde yerleri garanti
Onlar takiyye mi yapıyorlar? nasıl anladın bunu...
Müslümanın her söylediği doğru olmalıdır..ama akıllı bir müslüman her doğruyu söylemez...bunu anlamak lazım...Dinsizlik adına laiklik takiyyesi yapanları es geçmiyorsun umarım...unutma irtica küfrün takiyyesidir...her nedense irtica ile suçlananlar sürekli dindar insanlar oluyor...metod hiç değişmiyor yani....
panteon ; Kuran bile takiyyeye cevaz vermişken...
? Kur'an bile mi, nasıl yapmış bunu yani nereden çıkardın takiyyenin kur'andan olduğunu..

levilee
28.07.2006, 15:30
takiyye aldatma değil korunmadır
aldatma manasında kullanmak alevilikte yoktur
belki fettullah hoca ve benzerleri böyle kullandıkları için şu an öyle algılanıyor
takiyye resulullah yapmıstır,ama aldatma anlamında değil korunma anlamında
aldatma ve çıkar manasıyla bunu yapmak inancımızda yoktur
can ve ırz güvenliği için bu geçerlidir....

AleviGenç
28.07.2006, 15:33
takiyye aldatma değil korunmadır
aldatma manasında kullanmak alevilikte yoktur
belki fettullah hoca ve benzerleri böyle kullandıkları için şu an öyle algılanıyor
aldatma ve çıkar manasıyla bunu yapmak inancımızda yoktur
can ve ırz güvenliği için bu geçerlidir....

Allahın Din'i Peygamberimiz Hz.Muhammed'e geldiğinde bunu Yüce Allah bir Müddet gizleme emri vermiştir.Oda korunma amacındadır putperslerden korunmak için bu günde o putperesler halen var ama adları putperes değil kendilerine Müslüman diğende var.
Peygamberimiz bile takkiye yapmıştır bunu Allahın emriyle.

Müslümanlıkta Takkiye vardır...

Zahir
28.07.2006, 15:36

Değerli Naci; Bende aynı şekilde forum kuralları ve saygı çerçevesinde insanların fikirleri söyleye bileceği, alevi kimliğininde bu fikirlere hoş görü ile yaklaştığı açmış olduğum konularda ve yorumlarda kimliğinizi rencide edici, saygısızlık ibaresi taşıyan konular olmadığını, İnanç sistemi taşıyan değerlerin Kuran ve İslam içerisinde tartışabileceğimizden bahsettim.

Kurandan edindiğim bilgiler neticesinde inanç değeri taşıyan olgular evet Kurandan öğrenilir. Kurandan rabbimizin biz yaratılmış insanlar için hiç bir konuda eksiklik bırakmadığını, Kuranın her çağa hitap ettiğini hatta çok istisnai durumlarda cevap bulunamayan konuları da dahi bu cevapların bireyin özgürlüğüne bırakıldığını bildirmiştir.

Konuda vermek istediğim mesaj insanların soy, kan, ırklarından dolayı bir üstünlüğünün Kurana göre olamayacağıdır. İlim sahibi insanların düşüncelerine saygı tabiki yerindedir. Ancak Kurana göre soydan bir üstünlük söz konudu değildir. Allah katında üstünlük ancak takva iledir.

Ben islam içerisinde Din sınıfın olmadığına inanıyorum. Bunuda Tevbe 34. ayetten bu şekilde anlıyorum.

levilee
28.07.2006, 15:42
zahir kardeşim neden anlamak istemiyorsun
biz kan asaletinden ırkçılıktan bahsetmiyoruz
hiçbir alevi şiide böyle düşünmez
biz sadece bu misyonun ehl-beytten devam ettiğini söylüyoruz
her imam evladı imam değildir
nasılki ademin oğlu kabil asiydi habil mümindi ve oğlu şitde peygamberdi
bu soy ırk davası değil canım kardeşim
bu misyonun kesintisiz devamlılıgıdır....

manifesto
28.07.2006, 15:49
levilee ; belki fettullah hoca ve benzerleri böyle kullandıkları için şu an öyle algılanıyor
Hz.Peyganber vahiy geldiği andan itibaren inancını anlatmış ve islam davasını yaymaya başlamışdır..ve bunu yaparken ASLA TAKİYYEYE başvurmamışdır...
Eğer öyle olsaydı Ebu cehiller ona bunca işkenceyi yapmazdı..onlara karşı takiyye yapar bu müşküllüklerle karşılaşmazdı...
Ne Kur'anda nede Peyganberin hayatında TAKİYYE yokdur..Ne de onun ashabında..onlar TAKİYYE yapmadıkları için mekkeden hicret etmek zorunda kaldılar..onlar takiyye yapmadıkları için HABEŞİSTAN' a göç etmek zorunda kaldılar..bütün bu gerçekler ortada iken hala takiyyeden bahsedebiliyorsanız doğrusu bunu anlayamam..

Gülen kimseyi aldatmamış kimseye karşı takiyye yapmamışdır..eğer takiyye yapsaydı EN İYİ ATATÜRKÇÜ olur Kıravat takar nasıl çağdaş ve moderen bir insan olduğunu bu şekilde aldatarak göstermeye çalışırdı..ama bunların hiçbirini yapmıyor...herkez onun düşüncelerinin ne kadar net duru ve açık olduğunu bilir..binlerce vaazı ve sohbeti kasetlere alınmış..hiçbiriinde takiyyeden eser yokdur..onlarca eseri vardır hiçbirisinde takiyyeden eser yokdur..
AMA O DAHİ HER DOĞRUNUN HER YERDE SÖYLENMEYECEĞİNİ BİLİR..
Doğruları söylememek farklı yanlış ve yalan şeyler söylemek farklıdır..

Zahir
28.07.2006, 15:56
zahir kardeşim neden anlamak istemiyorsun
biz kan asaletinden ırkçılıktan bahsetmiyoruz
hiçbir alevi şiide böyle düşünmez
biz sadece bu misyonun ehl-beytten devam ettiğini söylüyoruz
her imam evladı imam değildir
nasılki ademin oğlu kabil asiydi habil mümindi ve oğlu şitde peygamberdi
bu soy ırk davası değil canım kardeşim
bu misyonun kesintisiz devamlılıgıdır....

Anladım güzdel kardeşim. Misyonda eksik bir şey mi kaldı devamlılıktan bahsediyon???

levilee
28.07.2006, 16:06
eksik bir şey kaldıgını en başta sen söylüyorsun
tenzil bitti tevil başladı
hz.ali sıffıynde şu sözü neden söyledi sence
"sizinle tenzili için savaşmıştık,şimdide tevili için savaşıyoruz."
evet resullullah ayetleri insanlığa açıklayarak görevini tam ve mükemmel olarak yapmıstır,ama hayatın akışında özünden sapmadan yorumlama ve hayata tatbik faaliyeti kıyamete kadar devam edecektir,aksi halde irfani düşünceden uzak emir ve yasaklardan ibaret yoz bir din olmaya başlayacaktı ve maalesef bu da oldu,bunu sizlerde biliyor ve iddia ediyorsunuz kuran mesajı,özünden saptırılmadımı,egemenlerin elinde çıkarları doğrultusunda yorumlanmadımı,evet sizde diorsunuz bunlar oldu ve 1400 yıl boyunca insanlık bunların elinde ıztırap çekti reşad geldi hakkı acıkladı,bizde diyoruzki haşa allah reşada kadar insanlıgı sapkınların eline bırakmadı,temiz ve pak imamlar o zulm ortamında dahi aydınlık barışçı insancıl mesajı misyonları gereği bu zamana kadar taşıdılar....allah insanı bir an bile yalnız bırakmadı diyoruz,bu putperestlikmi,senin reşad'a inanman ne kadar putperestlikse bu da o kadar putperestlik canım kardeşim...

Zahir
28.07.2006, 16:22
eksik bir şey kaldıgını en başta sen söylüyorsun
tenzil bitti tevil başladı
hz.ali sıffıynde şu sözü neden söyledi sence
"sizinle tenzili için savaşmıştık,şimdide tevili için savaşıyoruz."
evet resullullah ayetleri insanlığa açıklayarak görevini tam ve mükemmel olarak yapmıstır,ama hayatın akışında özünden sapmadan yorumlama ve hayata tatbik faaliyeti kıyamete kadar devam edecektir,aksi halde irfani düşünceden uzak emir ve yasaklardan ibaret yoz bir din olmaya başlayacaktı ve maalesef bu da oldu,bunu sizlerde biliyor ve iddia ediyorsunuz kuran mesajı,özünden saptırılmadımı,egemenlerin elinde çıkarları doğrultusunda yorumlanmadımı,evet sizde diorsunuz bunlar oldu ve 1400 yıl boyunca insanlık bunların elinde ıztırap çekti reşad geldi hakkı acıkladı,bizde diyoruzki haşa allah reşada kadar insanlıgı sapkınların eline bırakmadı,temiz ve pak imamlar o zulm ortamında dahi aydınlık barışçı insancıl mesajı misyonları gereği bu zamana kadar taşıdılar....allah insanı bir an bile yalnız bırakmadı diyoruz,bu putperestlikmi,senin reşad'a inanman ne kadar putperestlikse bu da o kadar putperestlik canım kardeşim...
Ben eksik kalan bir şey olduğunu söylemiyorum arkadaşım. Sınıf önderlerinin siyasi maddi çıkarlar uğruna 1400 yıldır halkı nasıl saptırdığını gayet iyi biliyoruz. Reşad 1400 yıldır sınıfınız önderlerinin çözemediğini çözdü. Haliyle her iki toplumunda işine gelmiyor bu durum. Çünkü Reşad her iki tolumdaki putları yıktı. Nasıl Kureyşliler Lat Uzza Manat için mücadele verdi iseler sizde haliyle Muhammed ve Ali için vereceksiniz mücadeleyi. Bu arada güzel kardeşim israiloğullarından Rahip judah dahi bunu çözdü ise Reşadın çözmesini neden kabüllenemiyorsunuz ki? Suçu Reşadda arayacağınıza sınıf önderlenizden arasanızya?

Diğer taraftan düşüncelerinin doğru olmadığına dair kanıtlarla sizde düşüncelerinize açıklasanız ya. Putperst deyip suçlamak gayet basit.

manifesto
28.07.2006, 16:25
Sınıf önderlerinin siyasi maddi çıkarlar uğruna 1400 yıldır halkı nasıl saptırdığını gayet iyi biliyoruz
Mevlana,Bediüzzaman,İmam Gazali,İmam Rabbani,Abdulkadir-i Geylani..bunlar halkı saptırdı ve sömürdü...:)
REŞAD ise bütün bunlara son verdi..

levilee
28.07.2006, 16:31
ben reşadı suçlamadım,putperestte demedim,sadece dedin ya eksik kalan bir şeymi var diye dediğin gibi eksik kalan bir şeyler olmasaydı reşada ne gerek vardı,reşadın bu misyonu sen devam ettirdiğine inandıgın icin ne kadar putperestsen bizde imamların bu misyonu devam ettirdiğine inandıgımız icin o kadar putperestiz,burdan reşada ya da imamlara inananlar putperesttir manasını vermek istemiyorum senin düşüncenin tutarsızlıgını anlatmak istiyorum sevgiler...

Zahir
28.07.2006, 16:32
Mevlana,Bediüzzaman,İmam Gazali,İmam Rabbani,Abdulkadir-i Geylani..bunlar halkı saptırdı ve sömürdü...:)
REŞAD ise bütün bunlara son verdi..

Evet manifesto aynen öyle oldu. Bak aslanlar gibi karşında Muhammede tapmayan, onu putlaştırmayan, Muhamed Allahın Resulü ve Nebilerin Sonuncusudur diyen biri var.

levilee
28.07.2006, 16:40
ne muhammede ne de ali ye ne de diğer imamlara tapmıyoruz
onların kul olduğunu biliyoruz
insan-ı kamil olan kullar
hiçbir alevi onlara tapmaz
onların bedenlerine kutsiyet atfetmez
nitekim hiçbir alevi onların kılık kıyafetini insani vasıflarını kimi sunnilerde oldugu gibi taklit etmeyi ibadet bilmez
onların doğru inancı taşıdıgına ve bu doğru inancın rehberleri olduguna inanırız
sonucta herşeyin insanda oldugunuda biliriz
hacı bektaş veli nin söylediği gibi inanırız

hararet nardadır sacda değildir
keramet baştadır tacda değildir
her ne arar isen kendinde ara
kudüste mekkede haç da değildir

zahir kardeşim bu putlaştırma ve tevhidden uzaklasmamı allah askına

slush
28.07.2006, 16:48

Tebrik ederim Naci olayin özünü yakalamissin ....

Alevilerde sorguluma vardir.. Tasidigi kandan dolayi her dede diyenime itibar edilmez.. Belli kis