YalnızKovboy
26.07.2006, 15:29
Merhaba öncelikle samsunlu sünni bir ailenin ateist hatta din karşıtı bir çocuguyum..
Bana göre dünyada din ler tamamen iktidarların halkı daha iyi sömürmek ve bir çatı altında toplamak amacıyla oluşturdugu kurumlardır..
o yüzden müslümanlıgı bırakalım din bir kültür bile değildir..
Aleviliğe gelince alevilik kültür açısında çok güzel insanları kucaklayan ve tanrı sevgisini içinde arayan bir kültürdür.Alinin zulme karşı savaşını simge yapmıştır..
size diyecegim alevilik şii lik midir sorularına kulak asmayın
ANADOLU ALEVİLİĞİNİ SAVUNUN
HACI BEKTAŞ KÜLTÜRÜNÜ SAVUNUN
platonika
18.03.2007, 18:29
tesekurler kardes alevılık hakkında boyle dusunmen cok guzel.
ibrahim-ch
18.03.2007, 19:41
Merhaba öncelikle samsunlu sünni bir ailenin ateist hatta din karşıtı bir çocuguyum..
Bana göre dünyada din ler tamamen iktidarların halkı daha iyi sömürmek ve bir çatı altında toplamak amacıyla oluşturdugu kurumlardır..
Aleviliğe gelince alevilik kültür açısında çok güzel insanları kucaklayan ve tanrı sevgisini içinde arayan bir kültürdür.Alinin zulme karşı savaşını simge yapmıştır..
Kendini bile düzeltemeyen arap kültürü
Bak kardesim basligin bile hatali ,
Baska milletlere hakaret etme, asagi görme.
eger sen kendinde o yetkiyi görürsen baskalarida ayni seyi senin ait oldugun kimlik icin yaparlar.
kisacasi kendine yapilmasini istemedigin bir seyi baskalarina yapma.
ibrahim-ch
18.03.2007, 19:50
Ben hanefiyim (ilk Hanif Hz ibrahim dir.Panteizm)
Türkiyedeki hanefilik daha önce mevcud olan dinlerin evrimlesmis halidir.
Arap larin yorumlarina benzemez.
örnek:
Cocuklara takilan mavi göz boncugu araplarda haramdir.
ama Türkiyedeki islami yorumlarda helal.
KIZ evlatligiyla türkiyede kimse evlenemez.
Toplum AYIP lar ve dislar(düskünlük)
ama Radikal araplar arada kan bagi olmadigi icin gercek KIZI degildir diye evlenmelerinde bir sakinca görmez.
ibrahim-ch
18.03.2007, 19:50
Bak kardesim aradaki yorum farklari Türkiyede daha bilimseldir.
önemli olan bilimsel yorumlara en yakin yyorumlari yapabilmektir.
mihenk daima bilim olmalidir.
Mürsid ararsan (yol gösterici)
EN HAKiKi MüRSiD iLiMDiR.
Serkan_Devrim
18.03.2007, 19:59
Sünniler kendini bile düzeltemeyen arap kültürünün türkiyedeki yansımasıdır..
yıllarca ve asırlarca İslam adı altında Arap dil ve kültür emperyalizminin dayatıldığı ve aleviliğin buna karşı durduğu ve bu duruşun takdire değer olduğu bir gerçektir. ancak kendini bile düzeltemeyen Arap kültürü cümlesi Arapları komple aşşağılayan ırkçı bir sözdür. bu sebeple başlığı düzeltmenizi talep ediyorum. komple Arapları yargılamak doğru değildir.
adige_46
18.03.2007, 20:02
dostum senin gibi düşünenlerden birisi Hz.Ali'ye geliyor diyor ki' ya Ali din denilen şey gereksizdir siz boşu boşuna kendinizi yoruyorsunuz.Bence ölümden sonra hayatta yok.Kendi kültürümüzü yaşamak dururken neden bu kadar sorumluluğu alıyorsunuz' diyor Hz.Alinin cevabı şöyle:Bu din kesin kez hak,Ahiret kesinkez var da hadi senin gibi düşünelim diyor.Din olmazssa insanın bu dünyadaki düzenini nasıl sağlayabilirsin bu din asırlarca devam edecek(celcelutiye) ama sizin kurallarınız heran değişmeye mahkum diyor ve maksadımız ahirettir eğer ölümden sonra hayat yoksa biz var olduğuna inandığımız için ölümü gülerek karşılıyoruz ölmüş sevdiklerimize kavuşacağız diye siz ise ölümü düşündükçe içiniz sıkılıyor çünkü sevdiklerinizden ayrılacağınıza inanıyosunuz ruhunuz sıkılıp dertlerle hayatınızı geçiriyosunuz diyor iki Türlü de biz kardayız dostum he hayatımız düzene biniyor hemde ruhumuz sen istediğin kadar inanma biz inanıyoruz