Orijinalini görmek için tıklayınız : bir askerin hatira fotografi

Hüseyin69
26.07.2006, 18:53
aslinda bu fotografa benzer milyonlarca fotograf var sadece türkiye degil dünyanin cesitli yerlerinde var ama.....

Dersim'de görev yapan bir askerin albümünden çıktı.
Yer Dersim, Harçik bölgesi kırsalı...

.....
ölen insanlarin üzerinden itibar kazanmak prim yapmak sadece bir fotograf makinesinin denklasörüne basmak kadar kolaymis
eskiden insanlar hayvan larla beslenirdi günümüzde hayvanlar insanlarla besleniyorlar

tamerx
26.07.2006, 19:07
savas insanlarin gözlerini kör ediyor, yüreklerine karartiyor...
o yerde yatanlar ölüler, ama o duran asker en az onlar kadar ölü, vicdan kalmamis, insanlik kalmamis...o yüzden onunda bir nefeslik cani kalmamis.

aspava
26.07.2006, 19:17
çok iğrenç bir görüntü tüylerim ürperdi , insanlık bu kadar basit vede iğrenç duygularla bezenmiş olamaz . umarım gelecek nesiller bu duygulardan arınırve bu tarz karaleri birdaha görmeyiz...
paylaşımın için teşekkürler canerzincan

hulyaa
26.07.2006, 20:35
Ya bu insanlar nasil bir vicdana nasil bir zihniyete sahipler.?!Olumu elinden olan kisilerde onlar gibi insan.Gerci bu igrenc goruntu onun insanliktan cikmis olmasinin gostergesidir.

Bir Zeynep
26.07.2006, 22:03
Yezitler!! Ne diyim, bunlar insanliktan cikmis, hayvanliktan bile cikmis.. cok kötü oldum resimi gördügümde, Allah bunlarin hesabini soracak elbet bir gün.. Nasilda gurur duyuyor yaptigindan, Allah belasini versin. Vicdansiz yezidler..

piraye
26.07.2006, 22:11
neyin göstergesi bu yaaaa,neyi kanıtlamaya çalışıyor bu fotoğrafla.
iğrençliğini mi,insanlıktan çıkmış ruhunu mu:(
kötü olmamak elde değil bu resim görüldüğünde..

SahHatayi
26.07.2006, 22:25
savas insanlarin gözlerini kör ediyor, yüreklerine karartiyor...
o yerde yatanlar ölüler, ama o duran asker en az onlar kadar ölü, vicdan kalmamis, insanlik kalmamis...o yüzden onunda bir nefeslik cani kalmamis.

ASKER SÜNNI TÜRK

ÖLEN ALEVI KÜRT

bukadar.

Bir Zeynep
26.07.2006, 22:29
ASKER SÜNNI TÜRK

ÖLEN ALEVI KÜRT

yanlis anlasilma olmasin diye sunu eklemek istiyorum, kimin ne oldugunu bilmeden ben Yezid yazdim, askerin alevi veya sünni olusu beni ilgilendirmez, gözümde Yezidlik yapmistir ve gözümde Yeziddir, ayirim yapiyon felan denmesin bana bide... bilmeden yazdim. Ve tekrara yaziyorum altini cizarak: Yeziddddd!!

Erki
26.07.2006, 22:57
yaziklar olsun böyle insanlara. Gece uyudugunda hicmi izdirap cekmez bu insan???

KURŞUNveli
26.07.2006, 23:09
ya acaba o askerin kendi ailesine böyle bir şey yapıp sonrada böyle bir resim çekseler nasıl bir davranış sergilerdi...gerçi insan olmadığı için o asker umrunda olmazdı olsa zaten böyle bir davranışta bulunmazdı...köpekler bile ölmüş insanlara yaklaşmıyor ken adam resim çektirmiş köpekten daha aşağılık demek ki...

can85
26.07.2006, 23:09
yazıkk çok yazık...yazıktır günahtır..helal olsun israile hizbullah çıları vuruyorlar..üstlerine basıyorlar çiğniyorlar...helal olsun ki ırak amerikan askerine ingiliz askerine ırak da her vurduğu sünni yezid saddamcı için üstüne basıp çiğniyorlar....bunlar söylüyorumm bu asker resmen ŞEREFSİZDİRRRRRR
isterlerse adaptasyona alsınlar banlasınlar...
ŞEREFSİZZZZİNNN ÇOCUĞUUUUU

Altaylardan
27.07.2006, 04:34
yazıkk çok yazık...yazıktır günahtır..helal olsun israile hizbullah çıları vuruyorlar..üstlerine basıyorlar çiğniyorlar...helal olsun ki ırak amerikan askerine ingiliz askerine ırak da her vurduğu sünni yezid saddamcı için üstüne basıp çiğniyorlar....bunlar söylüyorumm bu asker resmen ŞEREFSİZDİRRRRRR
isterlerse adaptasyona alsınlar banlasınlar...
ŞEREFSİZZZZİNNN ÇOCUĞUUUUU

Israil sadece Hizbullahcilari mi vuruyor, ya da Amerikalilar Irakta sadece Saddamci Yezidleri mi vuruyor? Peki coluk cocugu, yaslilari ve kadinlari kim vuruyor?Seninkisi biraz "Düsmanimin düsmani dostumdur" mantigi olmus.
Arkadasim tepkini baska bir seyle örneklendirseydin daha güzel olurdu.
O askerin yaptigi belki dogru bir sey degil ama, o ortamda insanlarin psikolojisi
bozulabilir.Askerin babasinin ne sucu var küfür ediyorsun?

zine
27.07.2006, 15:14
bilmem kaç yıl sonra yok canım uydurma bunlar savaş gereği insan ölmüştür!! denecektir.
bu zamanda bunları yapabilen bir ırk geçmişinde kimbilir neler yapmıştır.
birde soykırım iddialarına düzmece demezlermi sıkılmadan.

umudum
27.07.2006, 15:22
ASKER SÜNNI TÜRK

ÖLEN ALEVI KÜRT

bukadar.

ölen kişinin alevi veya sünni, türk yada kürt olmasının hiçbir önemi yok önemli olan böyle bi vahşet karşısında çok iyi bi marifetmiş gibi bu iğrenç pozu vermiş olan kişinin nasıl bir zihniyete sahip olduğudur. kesinlikle insanlıktan çıkmış yaptığı hareketin farkında olmayan zavallının biri

ErDaL24
27.07.2006, 15:29
ne yazıkki böyle insanlar var aramızda bu fotograf bana ebu garip hapisanesindeki fotografları hatırlattı bir fark bulamıyorum ama bir fark var orası ırak burası türkiye...

PirO_62
27.07.2006, 15:43
ne yazıkki böyle insanlar var aramızda bu fotograf bana ebu garip hapisanesindeki fotografları hatırlattı bir fark bulamıyorum ama bir fark var orası ırak burası türkiye...

Evet Yerler Farklı Ama İnsan Seklindeki Yaratıklar Veya Hayvan Daha Uygun olur aynı

Bu Gibi olaylara nasıl yorum yapılabılırkı Yaptığı seyden övünmeye calısan Bırı Birde Bunu Fotograf lamıs Nerde acaba Irak taki olaylara tepki gösterenler T.C deki insanlar

Saygılar

Umudum_Sende
27.07.2006, 15:48
yazıklar olsun be size ölü insana hayvan bile dokunmaz... sen askersin nasıl böyle bişey yapabiliyorsun. arkadaşların dediği gibi alevi yada sunni farketmez bunu yapan insan olamaz...

Hüseyin69
27.07.2006, 15:51
aslinda bu tür resimlerle poz veren insanlarin psikolojisi
ve o anki ruh hali önemlidir kim bilir belki resmi ceken asker su anda
hangi psikolojik sorunlari vardir belkide intihar etmistir belkide cinnet gecirip uzman bir psikologun kontrolu altindadir kesin birsey demek saglikli bir kanit olmaz
ben cesedlere degilde bu tür gürüntülerle kendilerini kahraman ilan edenlerin haline üzülüyorum
ölümüs insanlarin cesedlerini cigneyen resim ceken ve ölmüs cesede dahi türlü iskenceler yapan insan psikolojik bunalima girip kimi intihar etmis kimide cinnet gecirmis yüzlerce insan var

ErDaL24
27.07.2006, 15:53
bu fotografın görünen yüzü birde görünmeyen neler var dır allah bilir.

nerde kaldı savas ahlakı ve kanunları.

bu soykırımdır ve bu fotoraf da belgesidir.

onurtt
27.07.2006, 16:06
ölenin ya da öldürenin etnik kimliğini nerden anladınız?

reyhan22
27.07.2006, 16:17
yok yok bu ınsanlık deıl hatta hayvanda demiyelim çünkü hayvanlar bile yapöaz bunu yavaş yavaş insanlığımızı kaybediyoruz ne yazıkki hepimiz kendi içimizde yok oluyoruz offfff Allah'ım sen biz kullarına akıl fikir ihsan eyle

can85
27.07.2006, 16:22
Israil sadece Hizbullahcilari mi vuruyor, ya da Amerikalilar Irakta sadece Saddamci Yezidleri mi vuruyor? Peki coluk cocugu, yaslilari ve kadinlari kim vuruyor?Seninkisi biraz "Düsmanimin düsmani dostumdur" mantigi olmus.
Arkadasim tepkini baska bir seyle örneklendirseydin daha güzel olurdu.
O askerin yaptigi belki dogru bir sey degil ama, o ortamda insanlarin psikolojisi
bozulabilir.Askerin babasinin ne sucu var küfür ediyorsun?

sen burada nasıl KÜRT kardeşlerimizi çocukları acımasızca vuruyorsanız..onlarda aynı şekilde vuruyorlar...peki ben kendimi kimin yerini koydum biliyormusun..o üstüne basılan çocuk varya askerin resim çektirdiği işte o benim...sende bi koy bakalım kendini onların yerine...düşmanımın düşmanı benim dostumdur evet...asker ne yaptığını gayet ii biliyorki keyifle bi poz veriyor yazık çok yazık....hiç psikolojisi bozulacak bi ortam değil.
.
ayrıca küfüre gelirsenn zaten ii bir babanın evladı olsaydı o tür davranış ve harekette bulunmazdı..babasından hiç mi birşey öğrenmemiş...

Haci
27.07.2006, 16:48
aslinda bu fotografa benzer milyonlarca fotograf var sadece türkiye degil dünyanin cesitli yerlerinde var ama.....

Dersim'de görev yapan bir askerin albümünden çıktı.
Yer Dersim, Harçik bölgesi kırsalı...

.....
ölen insanlarin üzerinden itibar kazanmak prim yapmak sadece bir fotograf makinesinin denklasörüne basmak kadar kolaymis
eskiden insanlar hayvan larla beslenirdi günümüzde hayvanlar insanlarla besleniyorlar

Gerçek olduğunu sanmıyorum..Bu tür haberler asılsızdır ta ki güvenilir bir kaynak gösterene kadar...:no:

Öldüren kim, ölenler kimler..

munzur6262
27.07.2006, 17:34
Gerçek olduğunu sanmıyorum..Bu tür haberler asılsızdır ta ki güvenilir bir kaynak gösterene kadar...:no:

Öldüren kim, ölenler kimler..asılsız olan nedir arkadaşım.işte sana delil göstermişler resimler karşında bundan iyi gerçekmi olur.buna benzer binlerce resimler var.bizler bunları bire bir gören insanlar olarak.şunu diyebilirimki bu resimler yine iyi ,çok çok kötüleri var.yanmış parçalanmış cesetler ,kulağı kesilmiş kolye yapılmış cesetler gördük yada canlı yakalanıp gözleri oyulan bin bir türlü işkencelerden geçirilen nice gerilla cesetlerine tanık olduk.biz bu vahşetin bitmesini istiyoruz.öldürülen bir cesete yapılan bu alçakça davranışı takdir eden zihniyetedir tepkimiz.

munzur6262
27.07.2006, 18:01
buda mercan dağlarında geçen sene olan bir olaydan sonra çekilmiş resimler.

Siya Saperen
27.07.2006, 18:03
Bu resim bana daha önce izlediğim ''Fotograf'' adlı bir filmi anımsattı. Müsadenizle kısaca değinmek istiyorum...

Filmin girişinde bir asker uğurlaması var. Asker arkadaşımız biniyor otobüse. Ardından da üniversite öğrencisi doğulu bir genç kız arkadaşıyla vedalaşıp...

Otobüste yanyana oturuyorlar. Sohbet ediyorlar Diyarbakır'a gidene kadar. Ufak bir kaç anı paylaşımı vs. Askere giden gencin çakmagı üniversiteli gençte kalıyor. Ardından epey bir zaman geçiyor. Üniversiteli genç dağda diğeri askerde bir süre vakit geçiyor...

Ardından bir çatışma sahnesi. Birkaç örgüt üyesi vuruluyor. Ölülerin yanında gezerken malum asker, birden kendi çakmağını görüyor. Almaya yeltendiğinde bakıyor ki yolda beraber geldiği genç...

Sonra asker gencin mektubu ulaşıyor evine. Mektubu açan gencin ailesi üniversiteli gencin kanlar içindeki vücuduna basmış oğullarını görerek gururlanıyorlar...

Filmi izledikten sonra şöyle bir soru takıldı aklıma. Bizim dost, arkadaş diye nitelendirdiğimiz insanlar acaba bizde farklı olduğumuz için aynı muameleyi yapabilirler mi? Ve bu zihniyet insan değerini hiçe sayarak hayvanların bile yapmayacağı bu tip davranışları sergilemeye devam eder mi?

Tabiki bütün genellemeler gibi saçma bu da. Çünkü her insan kültürleri onu gerektirse de aynı olmuyor. Önemli olan bu iki seçeneğide akılda bulundurmak. Ona göre davranmak...

Bana göre önemli noktalardan biri de malum resmi sadece kınamakla bırakmayıp, bu zihniyetle savaşmayı da unutmamanın gerekliliği. Aksi halde bu tip manzaralara alışmamız gerekecek...

Haci
27.07.2006, 18:12
asılsız olan nedir arkadaşım.işte sana delil göstermişler resimler karşında bundan iyi gerçekmi olur.buna benzer binlerce resimler var.bizler bunları bire bir gören insanlar olarak.şunu diyebilirimki bu resimler yine iyi ,çok çok kötüleri var.yanmış parçalanmış cesetler ,kulağı kesilmiş kolye yapılmış cesetler gördük yada canlı yakalanıp gözleri oyulan bin bir türlü işkencelerden geçirilen nice gerilla cesetlerine tanık olduk.biz bu vahşetin bitmesini istiyoruz.öldürülen bir cesete yapılan bu alçakça davranışı takdir eden zihniyetedir tepkimiz.

Gerilla mı? Neyin gerillası...:001_unsur

Bunlar pkklı olmasın sakın?
Eğer pkklı değilse tamam haklısınız..PKKlı dahi olsa cesetlere karşı bu tavır kabul edilemez. Fakat bunlar pkklı ise bu teröristlere gerilla demek çok yanlış..Yanılıyor muyum?:blink:

Hüseyin69
27.07.2006, 19:49
arkadaslar resim herseyi anlatiyor bu resime benzer milyonlarca resimler var saglam vede güvenilir kaynakli.
hayvan severler hayvanlar ölünce nerdeyse ölü insan gibi muamele yaparlar ölmüs bir hayvanin lesine ama burda terorist yada terorist olmayan insanlarin ölümü söz konusudur birzamanlar ölüye olan saygi yaradana bile gösterilmezdi
neyse bosverin bunlar sizin kaldirabileceginiz konular degil

kapatiyorum