Orijinalini görmek için tıklayınız : regaip kandili

sertur
27.07.2006, 11:17
konuyu yanlış yerdemi açtım bilmiyorum ama
bugün regaib kandiliymiş herkesin kandilini kutlarım ayrıca regaip kandili hz Muhammedin s.a) ana rahmine düştüğü gün olarak belirtiliyor
küçük bir armağan;http://rapidshare.de/files/27208746/EFEND_M.SCR.html

AçelyaYıldız
27.07.2006, 12:16
Bİr Damla Umut Serpİlsİn YÜreĞİnİze,bİr Tatli Mutluluk Dolsun GÖzlerİnİze,bİn Bİr Hayallerİnİz GerÇeklerİ Bulsun. Sertur Can Ve TÜm Canlar Bu Kandİl GÜnÜnde..

ilkim
27.07.2006, 14:13
Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bin asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle.
kandiliniz kutlu olsun...

ErDaL24
27.07.2006, 14:18
üç ayların başlangıcı bu aylar dünyaya barış,sevgi,kardeşlik getirir

özelikle ortadoguya bu gün eger bir lokma yapacaksak bu lokmaları ölen isnanların ruhlarına itiaf edelim...

şir_i yezdan
27.07.2006, 14:19
tum ıslam alemının kandılı mubarek olsun

sertur
27.07.2006, 15:33
Bİr Damla Umut Serpİlsİn YÜreĞİnİze,bİr Tatli Mutluluk Dolsun GÖzlerİnİze,bİn Bİr Hayallerİnİz GerÇeklerİ Bulsun. Sertur Can Ve TÜm Canlar Bu Kandİl GÜnÜnde..

teşekür ederim sn.AçelyaYıldıztemennileriniz için

emreank
27.07.2006, 16:41
Biz onu (Peygamberi) size müjdeleyici,korkutucu ve bir rahmet olarak gönderdik.(k.kerin) Kandiliniz kutlu olsun

nesslimm
27.07.2006, 18:01
hayırlı kandiller

sertur
27.07.2006, 18:02
o bize düşkün bir peygamber

"Andolsun size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir.
O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir."
(Tevbe Suresi, 128)

paşahan
27.07.2006, 23:29
bilmiyorum ama alevilikte 3 aylar yok ki bizde sadce muharrem ayı var

Zahir
28.07.2006, 08:54
o bize düşkün bir peygamber

"Andolsun size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir.
O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir."
(Tevbe Suresi, 128)

Allahın kendisi için kullandığı isimleri, elçi olsa dahi yaratılmış bir beşer için kullanamassınız.

Kuranın hiç bir yerinde Yaratıcının kendisi için kullandığı isimler, bu iki sure dışında elçi için kullanılmamıştır.

İşte bu iki sure Kureyşin örf ve adetlerini dönüş ve islamdaki ayrılıklar için atılan tohumlardır.

sertur
28.07.2006, 09:22
Allahın kendisi için kullandığı isimleri, elçi olsa dahi yaratılmış bir beşer için kullanamassınız.

Kuranın hiç bir yerinde Yaratıcının kendisi için kullandığı isimler, bu iki sure dışında elçi için kullanılmamıştır.

İşte bu iki sure Kureyşin örf ve adetlerini dönüş ve islamdaki ayrılıklar için atılan tohumlardır.

sn.zahir bu ayet Allah (c.c) ı kasdedermi? hiç öyle olsaydı, bize sıkıntı veren

şey O na ağır gelirmiydi Allaha hiç bir şey ağır gelmez saygılarımla

Zahir
28.07.2006, 09:35
sn.zahir bu ayet Allah (c.c) ı kasdedermi? hiç öyle olsaydı, bize sıkıntı veren

şey O na ağır gelirmiydi Allaha hiç bir şey ağır gelmez saygılarımla

Benim yazdığım şeyle senin algıladığın şey çok farklı. Kuranda bu surede geçen Merhamet ismi Allahın kensisi için kullandığı isimdir. Beşer yarattıkları için Kuranın hiç bir suresinde bu ismi kullanmaz.

Analata bildim mi?

sertur
28.07.2006, 09:41
Benim yazdığım şeyle senin algıladığın şey çok farklı. Kuranda bu surede geçen Merhamet ismi Allahın kensisi için kullandığı isimdir. Beşer yarattıkları için Kuranın hiç bir suresinde bu ismi kullanmaz.

Analata bildim mi?

senin anladığın manada hayır

Zahir
28.07.2006, 09:43
senin anladığın manada hayır

Doğal olarak Kuran ayetlerini okumak anlama kabiliyeti gerektirir. Roman değil ki bu...

sertur
28.07.2006, 10:01
Doğal olarak Kuran ayetlerini okumak anlama kabiliyeti gerektirir. Roman değil ki bu...

ben doğuştan anlama kabiliyetsiz doğmuşum:wacko: :w00t: ,sizin kadar aydın bir insan:smartass: :cowboy: olmam çok zor ayrıca kuranı yorumlama ve okuduğunu doğru anlama konusunda hanifcilik kursuna gitmek istiyorum bende sizin gibi kuranı yorumlayabilmek isterim.ama işte kabiliyetsizlere yönelik bir faaliyetiniz varmı hans von aiberg :osama: :osama: :osama: :osama: :osama: :osama: :osama: :osama: gibi hoca lazım saygılarla

Zahir
28.07.2006, 10:17
ben doğuştan anlama kabiliyetsiz doğmuşum:wacko: :w00t: ,sizin kadar aydın bir insan:smartass: :cowboy: olmam çok zor ayrıca kuranı yorumlama ve okuduğunu doğru anlama konusunda hanifcilik kursuna gitmek istiyorum bende sizin gibi kuranı yorumlayabilmek isterim.ama işte kabiliyetsizlere yönelik bir faaliyetiniz varmı hans von aiberg :osama: :osama: :osama: :osama: :osama: :osama: :osama: :osama: gibi hoca lazım saygılarla

Değerli arkadaşım bizim ne hocamız, ne şeyhimiz ne imamımız ne velimiz vardır. Dini Alaha has kılarız. İbrahim gibi sorgularız. Velimizde, mevlamızda hazretimzide Allahtır.

Çocuksu davranıyor ve çocuklar gibi sataşıyorsun. Size Allahın ayetlerini önünüze koyup, Muhammedinde tabi olduğu İbrahim dinine yönelip Allahı Bir tanıyın (Hanif) diyoruz, siz çocuksu bir eda ile ne edüğü belirsiz birini ağzınıza doluyorsunuz. Şöyle dön yazdıklarına bak çok komiksin...

sertur
28.07.2006, 10:35
Değerli arkadaşım bizim ne hocamız, ne şeyhimiz ne imamımız ne velimiz vardır. Dini Alaha has kılarız. İbrahim gibi sorgularız. Velimizde, mevlamızda hazretimzide Allahtır.

Çocuksu davranıyor ve çocuklar gibi sataşıyorsun. Size Allahın ayetlerini önünüze koyup, Muhammedinde tabi olduğu İbrahim dinine yönelip Allahı Bir tanıyın (Hanif) diyoruz, siz çocuksu bir eda ile ne edüğü belirsiz birini ağzınıza doluyorsunuz. Şöyle dön yazdıklarına bak çok komiksin...

burası Aleviforum burada hanifcilik propagandası yapamazsınız bizleri aşağılayamazsınız kendizi üstün görüp sizin gibi olmayanları küçültemezsiniz hz Muhammed (s.a.v) hz.İbrahim(a.s) ında peygamberidir bunu değiştiremezsiniz sayın zahir bizim değerlerimize saygılı olmak zorundasınız sizi daha hoşgörülü olmaya davet ediyorum saygılarımla

Ensar
28.07.2006, 12:38
Bunların haniflik, İbrahim'İn dini dedikleri şey meğerse; İbrahim'in önceleri müşrik olduğunu kabul etmekmiş...

Bunların saçmalıklarını çürüteceğiz inşallah.

bekleyin...

manifesto
28.07.2006, 13:04
Geçmiş kandilinizi tekrar tebrik ediyorum...

Zahir ; İşte bu iki sure Kureyşin örf ve adetlerini dönüş ve islamdaki ayrılıklar için atılan tohumlardır

Başka tesbit edebildiğiniz ayetler var mı? Bizimle bir zahmet paylaşırmısınız..
Hangilerinin sonradan eklendiğini bilmek bize de faydalı olur..

9- Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız-HİCR-

Siz Allah'ın vaadini yerine getiremediğini söylüyorsunuz..Haşa Allah bundan aciz...(Ki eğer bu ayetinde sonradan eklendiğini söyleyecekseniz orasını bilemem)
37. Ve işte biz o Kur'ân'ı Arapça bir hüküm olarak indirdik. Yemin olsun ki, eğer sen, sana vahiyle gelen bu bilgiden sonra onların keyiflerine uyacak olursan, sana Allah'dan ne bir dost vardır, ne de bir koruyucu-RA'D-

113- İşte böylece biz onu Arapça bir Kur'ân olarak indirdik. Onda tehditlerden nice türlüsünü tekrar tekrar açıkladık ki belki sakınırlar, yahut onlara bir ibret ve uyanış verir.-taha-

1- Elif, Lâm, Râ. Bu Kur'ân öyle büyük bir kitaptır ki, insanları Rablerinin izni ile karanlıklardan aydınlığa, her şeye galip ve hamde lâyık olan Allah'ın yoluna çıkarman için onu sana -İBRAHİM-

44- Biz o peygamberleri mucizelerle ve kitaplarla gönderdik. Ey Peygamberim! Sana da Kur'ân'ı indirdik ki, insanlara vahyedileni açıklayasın. Belki onlar da düşünürler-NAHL-

106- Sana Kur'ân'ı verdik ve onu insanlara sindire sindire okuyasın diye (kısımlara) ayırdık ve biz onu yavaş yavaş indirdik-iSRA-

Mücahit89
28.07.2006, 19:59
Her zamanki gibi yine döktürmüşsün manifesto kardeşim:)

Suffiyun
28.07.2006, 21:32
bilmiyorum ama alevilikte 3 aylar yok ki bizde sadce muharrem ayı var

Kandil gecesi sabaha kadar caferi bir kardeşimle konuştum,işte bu sebeplere,Sünniler ile Şiiler arasında ayrımların ortaya çıktığını,halbuki Şiiler'in de Sünniler'in de bütün namazlarını kılıp,bütün oruçlarını tutup,beytullah'da ibadet edip Aynı Peygambere Aynı Kitab'a Aynı Rabb'e ibadet edip bir olduklarını,ama Hz.Ali(r.a)'ı sevmek yerine ona tapan,ya da Öz İslamiyet'ten kopup yaşadığı küfrü İslam'ın özü diye niteleyen insanların,Şiiler'i yanlış tanıttığını söyledi.
Müslümanlar kardeştir,Müslüman olmanın itikâdi gereklilikleri vardır,konuyu açan kardeşime teşekkür ederim.

Ensar
29.07.2006, 21:28
O senin ki şaşkın, hz. Ali sevgisini ona tapmakla karıştıran bir cahildir, emin ol...
ben nicelerini gördüm...

shahrud
29.07.2006, 21:44
konuyu yanlış yerdemi açtım bilmiyorum ama
bugün regaib kandiliymiş herkesin kandilini kutlarım ayrıca regaip kandili hz Muhammedin s.a) ana rahmine düştüğü gün olarak belirtiliyor
küçük bir armağan;http://rapidshare.de/files/27208746/EFEND_M.SCR.html
Sertur, başkalarını hanefilik propagandası yapmakla suçluyorsun ancak, benim görebildiğim kadarıyla sen de bu forumda en çok sünnilik propagandası yapan kişisin. benim regaip kandilimi lütfen kutlama..kim biliyor bu günün rahme düştüğü gün olduğunu? Nasıl tespit edilmiş?

manifesto
30.07.2006, 00:19
Mücahit89 ; Her zamanki gibi yine döktürmüşsün manifesto kardeşim
Bir zaiyat daha verdik...Kalan sağlar bizimdir...:)
6474
shahrud ; benim regaip kandilimi lütfen kutlama..kim biliyor bu günün rahme düştüğü gün olduğunu? Nasıl tespit edilmiş?
:) Eba Eyyub EL Ensari hazretlerinin kabrini kim keşfetmiş ise o tesbit etmiş..
Herşeyden önce itikad...