Orijinalini görmek için tıklayınız : Peygamberler masum mu? Kuran'a soralım....
Bazı tutarsız inançlara sahip zihniyetler, Peygamberlerin kendilerinden üstün olmalarını, masum olmalarını hiç bir zaman hazmedememiş, kuran ayetlerini çarpıtarak Peygamberleri kendi seviyelerine çekmeye çalışmışlardır. Onlara göre, peygamberler sıradan insanlardır, sıradan insan gibi doğarlar, sonra Allah insanlara bakar onların içinden peygamberleri seçer ve vahiy gönderir, peygamberlik verir. acaba kuran böyle mi diyor. acaba peygamberler günahtan masum mu? Acaba peygamberler dünyaya gelmeden önce biz Alevilerin iddia ettiği gibi peygamberler doğmadan önce de peygambermidirler? ve Nurlar aleminde Allahla ahitleşmişlermidir???...
Bununla ilgili Meryem suresinin dediklerine bakalım:
19. Cebrail, "Ben ancak Rabbinin elçisiyim. Sana tertemiz bir çocuk bağışlamak için gönderildim" dedi.
19. ayette: Hz. Cebrail Hz. meryem'e tertemiz bir çocuğun bağışlanmasına vesile olduğunu buyurmuştur. demek ki hz. İsa'nın tertemiz, günahsız olacağı doğumdan önce de belliydi, ve bu sıfat bir hüccet niteliğinde olacaktı.
21. Cebrail, "Evet, öyle. Rabbin diyor ki: O benim için çok kolaydır. Onu insanlara bir mucize, katımızdan bir rahmet kılmak için böyle takdir ettik. Bu zaten (ezelde) hükme bağlanmış bir iştir" dedi.
21. ayette de: Allah katından insanlığa bir rahmet olarak kılındığını ve bunun ezelden beri takdir edildiği yani bir anlamda Dünya hayatından önce de bu takdirin yapıldığı ve hz. İsa'nın peygamberlik görevini ifa etmek için dünyaya yollandığı sonucu doğmuş oluyor.
30. Bebek şöyle konuştu: "Şüphesiz ben Allah'ın kuluyum. Bana kitabı (İncil'i) verdi ve beni bir peygamber yaptı."
30. ayette. Hz. İsa ile Allah arasında nur aleminde bir görüşme ve anlaşma yani ahit olduğu ve peygamberlik yapmak üzere dünyaya gönderildiği anlamı çıkıyor.
31. "Nerede olursam olayım beni kutlu ve erdemli kıldı ve bana yaşadığım sürece namazı ve zekatı emretti."
32. "Beni anama saygılı kıldı. Beni azgın bir zorba kılmadı."
31 ve 32. ayetlerde:
Allah'In hz. İsa'yı her koşulda muazzez, mükerrem ve kutsal kıldığı ve anama saygılı kıldı diyerek en ufak bir günahtan bile münezzeh ve masum kıldığı anlamı çıkıyor.
Bütün bu veriler ışığında Hz. İsa nezdinde bütün peygamberlerin, Peygamber olarak dünyaya geldikleri ve doğar doğmaz peygamberlik vasıfları ile mücehhez oldukları, melekut aleminde Allah'la ahitleşmiş oldukları ve her türlü ma'siyet ve günahtan masum ve beri oldukları sonucu çıkıyor. Bu özellikler sadece hz. İsa'ya değil bütün peygamberler için geçerlidir..
Güzel Mitoloji Kuruyorsunuzda Allah sizin gibi düşünmüyor ama....
Duha (Kuşluk) Suresi:
1 And olsun kuşluk vaktine,
2 Ve dingin olduğu zaman geceye,
3 Rabbin seni ne bıraktı ne de sana darıldı.
4 Senin için son (ahiret) ilkten (dünyadan) daha iyidir.
5 Rabbin yakında sana verecek ve sen de beğeneceksin.
6 Seni bir öksüz olarak bulup barındırmadık mı?
7 Seni bir sapkın (yolunu kaybetmiş)olarak bulup doğruya iletmedik mi?
8 Seni fakir bulup zengin etmedik mi?
9 Öyleyse, öksüzü yüzüstü bırakma.
10 Dilenciyi de azarlama.
Şura Suresi 52. Ayet:
"Biz böylece sana katımızdan bir ruh vahyettik. Sen kitap nedir iman nedir bilmezdin. Ancak onu, dilediğimiz kulları doğruya ulaştıran bir ışık kıldık. Sen elbette doğru yola kılavuzluk ediyorsun.
Ve Rabbinin sana yaptığı iyilikleri de anlat."
Muhammed Suresi 19. Ayet:
"Bil ki, ALLAH'tan başka tanrı yoktur. Kendinin, inanan erkeklerin ve inanan kadınların günahları için bağışlanma dile. ALLAH sizin tüm hareketlerinizi ve duracağınız yeri bilir.."
Fetih (Zafer) Suresi
1:Biz sana apaçık bir zafer verdik.
2: Ki ALLAH, geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlasın, sana olan nimetini tamamlasın ve seni doğru yola iletsin
Lütfen Artık islama ve Elçiye Hak ettiği değeri verelim..... Lütfen Artık Elçiyi Putlaştırmayalım. Muhammed Allahın Resulü ve Nebilerin sonuncusudur deyin. Muhammede hak ettiği makamı vermek onu tanımamak anlamında değildir.
Allahın Elçisi sırdan bir insan değildir. Allahın Ahlakı ile Ahlaklanmış, erdemli hiç bir bireyin ulaşamayacağı makamdadır. Allahın Elçisine saygı gösteriyor onu destekliyor ve Muhammed Allahın Resulüdür diyoruz. Ancak Allahın affetmeyeceği tek şey vardık ki Elçisini putlaştırmaktır.
Yukarıda yazdıklarım mitoloji değil, Allahın kelamı. Siz Allahın kelamına mitoloji dersiniz, ama son nebiniz Edip'in dediklerine DİN dersiniz.
Mitoloji diyeceğine ayetlere ilişkin görüşlerini yazsaydın ya???
İsa bebekken bile Allahın onu peygamber kılıp kitabı verdiğini ve anne ve babaya masiyet günahından bile beri olduğunu yani masum olduğunu buyuruyor.
yoksa bu ayetleride mi kuran'dan çıkaracaksınız da zamanınız mı yetmedi??
[B]Bütün bu veriler ışığında Hz. İsa nezdinde bütün peygamberlerin, Peygamber olarak dünyaya geldikleri ve doğar doğmaz peygamberlik vasıfları ile mücehhez oldukları, melekut aleminde Allah'la ahitleşmiş oldukları ve her türlü ma'siyet ve günahtan masum ve beri oldukları sonucu çıkıyor. Bu özellikler sadece hz. İsa'ya değil bütün peygamberler için geçerlidir..
Yazdığınız ayetlere değil bu düşüncenize mitiloji dedim. Bu düşünceniz Muhammed hakkında yazdığım ayetlere göre mitiloji oluyor.
Ben size Kurandan örnek vermiyom mu? Allah aşkına nasıl okuyorsunuz yazdığım ayetleri???
ne yani Allah'In kitabında çelişki mi var? bu yüzden mi ayıklıyorsunuz?
işte böyle kendi kafalarına göre kendilerini, nebi, imam,alim ilan edenlerin peşinden koşarsanız ayetlerden sapıkça anlamlar çıkarır, İbrahim peygamberi müşrik ilan edersiniz...
ne yani Allah'In kitabında çelişki mi var? bu yüzden mi ayıklıyorsunuz?
işte böyle kendi kafalarına göre kendilerini, nebi, imam,alim ilan edenlerin peşinden koşarsanız ayetlerden sapıkça anlamlar çıkarır, İbrahim peygamberi müşrik ilan edersiniz...
Şunu iyi bilmesilinki bizim şeyhimiz, mevlamız, velimiz, hazretimiz... Allahtır. Biz kimsenin peşinden koşmayız. İtikatimiz Kurandır. İslamda din sınıfı yoktur. Bu sınıftan kendini ilan edenleri red eder ve itibar etmeyiz.
Allah kitabında çelişki yoktur. Senin yazdığın ayetlere dayanarak son paragrafında kendine has olan düşüncen Kuranla çelişir.
sen bırak benim kendi düşüncemi de ayetlerin anlamını söyle, dediklerim yanlış mı?
Hem islamda mevla, veli hazret imam olmadığına dair kanıtınız nedir?
sen bırak benim kendi düşüncemi de ayetlerin anlamını söyle, dediklerim yanlış mı?
Hem islamda mevla, veli hazret imam olmadığına dair kanıtınız nedir?
Arkadaş; Muhammed için sölenenlerle İsa için söylenenler arasında nasıl bağlantı kuruyorsun ben anlamıyorum seni. Senin İsa hakkındaki ayetlerle, Muhammedin ve tüm peygamberlerin aynı şeylere muhatap olduğunu sölemen Kuran ayetleri ile çelişir.
Oysa benim yazdığım ayetlerde Muhammed hakkında, İsa için söylenen bir birine benzer durumlarını göremiyoruz.
Eğer Elçilerden alınan Ahidi konuşmak istiyorsan bunu konuşabiliriz.
İslamda din sınıfı olmadığına dair kanıtmız Tevbe suresi 34. ayettir.
Yani sana göre İsa ile Muhammed farklı mı?
Biri diğerinden üstün mü?
Biri masumu diğeri değil mi?
ne anlıyorsunuz siz bu ayetlerden?
İslam'da dinsınıfı olmadığına dair kanıt olarak sunduğunuz tevbe 34. te nasıl kanıt buldunuz, ben anlayamadım?
açıklarmısınız?
Buyrun tevbe 34.
34. Ey iman edenler, gerçek şu ki, bilginlerinden ve rahiplerinden çoğu, insanların mallarını haksızlıkla yerler ve Allah'ın yolundan alıkoyarlar. Altını ve gümüşü biriktirip de Allah yolunda harcamayanlar... Onlara acı bir azabı müjdele.
Burada görevini suistimal eden din büyükleri zemmediliyor, onların makamları değil...
Hem İslam'da veli, evliya olmadığına dair kanıtta istemiştim sizden......
Yani sana göre İsa ile Muhammed farklı mı?
Biri diğerinden üstün mü?
Biri masumu diğeri değil mi?
ne anlıyorsunuz siz bu ayetlerden?
İslam'da dinsınıfı olmadığına dair kanıt olarak sunduğunuz tevbe 34. te nasıl kanıt buldunuz, ben anlayamadım?
açıklarmısınız?
Buyrun tevbe 34.
34. Ey iman edenler, gerçek şu ki, bilginlerinden ve rahiplerinden çoğu, insanların mallarını haksızlıkla yerler ve Allah'ın yolundan alıkoyarlar. Altını ve gümüşü biriktirip de Allah yolunda harcamayanlar... Onlara acı bir azabı müjdele.
Burada görevini suistimal eden din büyükleri zemmediliyor, onların makamları değil...
Hem İslam'da veli, evliya olmadığına dair kanıtta istemiştim sizden......
Peygamberle arasındaki üstünlük ancak ve ancak Allah katındadır. Elçiler arasındaki Derecendirme, üstünlük, masumiyet, hikmet bizim değerlendireceğimiz bir olgu değil ancak ve ancak Allahın takdirindedir. Biz yaratılmış beşerlerin Kuranda da belirtildiği gibi yapacağı tek şey hiç birini diğerinden ayırt etmemek onlara Rablerinden verilene iman etmektir.
Ayet gayet açık sizin düşündüğünüz gibi olsaydı ayet yukarıda yazılan gibi değil görevini su istimal eden din sınıfınlan bahsederdi. Allah bir gerçekten bahsediyor ve böyle bir sınıf sizi saptırır diyor. Objektif olur ve şartlanmalarınızı bırakırsanız sanırım vakıf olacaksız ayete.
Kanıtını istediğiniz ayetleri sunuyorum.
Araf 196: "Biricik Sahibim (Velim), kitabı indiren ALLAH'tır. O, dürüst insanları
korur."
Yusuf 101: "Rabbim, sen bana hükümranlık verdin ve rüyaların yorumunu öğrettin. Yeri ve göğü ayırarak yaratansın. Dünya ve ahirette sensin benim Velim (sahibim). Canımı Müslüman olarak al ve beni iyilere kat."
Kehf 102 :"İnkarcılar, benim dışımda kullarımı veliler(sahip) edinerek kurtulacaklarını mı sandılar. O inkarcıların konağı olarak cehennemi belirledik."
bu kadar örnek yeter sanırım.
manifesto 28.07.2006, 15:29 7- Sana bu kitabı indiren O'dur. Bunun âyetlerinden bir kısmı muhkemdir ki, bu âyetler, kitabın anası (aslı) demektir. Diğer bir kısmı da müteşabih âyetlerdir. Kalblerinde kaypaklık olanlar, sırf fitne çıkarmak için, bir de kendi keyflerine göre te'vil yapmak için onun müteşabih olanlarının peşine düşerler. Halbuki onun te'vilini Allah'dan başka kimse bilmez. İlimde uzman olanlar, "Biz buna inandık, hepsi Rabbimiz katındandır." derler. Üstün akıllılardan başkası da derin düşünmez-Ali İmran-
Şimdi Sn.Zahir sormak istiyorum ilim sahibi olanlar ve üstün akıllı olan insanlar kimlerdir..?
Yani ayet müteşabih olan ayetleri ancak hakiki ilim sahibi olan kimselerin anlayabileceğini söylüyor eğer öyle olmasaydı bütün müminler anlar yada müminler veya gerçekden iman edenler anlar derdi..oysa ayet öyle değil..
Demekki dinde ilim ve irfan sahibi olan kimseler var ... yani Allah'ın veli kulları..
Ki Hz.Peyganber "Benim ümmetimin veli kulları Beni İsrailin peyganberleri gibidir" demiş ve kendisinden sonra dini ve islamı en güzel şekli ile inananlara tebliğ edecek alim kullarından bahsetmiş...Birkaç örnek mi..
Mevlana,İmam-ı Rabbani,İmam Galazi,Bediüzzaman,....gibi...
Ve elbette peyganberlerin sıfatları vardır..emanet , fetanet,ismet , tebliğ..gibi..
Onlar temiz ve günahdan beriğ dirler..Onların hataları yani zelleleri olabilir..
Zira bir peyganber dahi temiz pak ve masum olamayacak ise o inancı nasıl temsil edip anlatabilir..Bütün peyganberler masum doğra bütün insanlar gibi ama onların farkı hayatları boyunca masum ve pak olarak kalmaları..
Peygamberle arasındaki üstünlük ancak ve ancak Allah katındadır. Elçiler arasındaki Derecendirme, üstünlük, masumiyet, hikmet bizim değerlendireceğimiz bir olgu değil ancak ve ancak Allahın takdirindedir. Biz yaratılmış beşerlerin Kuranda da belirtildiği gibi yapacağı tek şey hiç birini diğerinden ayırt etmemek onlara Rablerinden verilene iman etmektir.
siz öyle diyorsunuz. Ama bir yandan siz Muhammedin günahkarlığını sipatlamaya çalışırken, Kuran İsa'nın masumiyetini ve Allahla yaptığı Ahdi anlatıyor. Bu durumda kim yanlış Kuran mı? Kuran ayetlerini yanlış yorumlayan siz mi? size göre tabii ki (haşa) kuran...
Ayet gayet açık sizin düşündüğünüz gibi olsaydı ayet yukarıda yazılan gibi değil görevini su istimal eden din sınıfınlan bahsederdi. Allah bir gerçekten bahsediyor ve böyle bir sınıf sizi saptırır diyor. Objektif olur ve şartlanmalarınızı bırakırsanız sanırım vakıf olacaksız ayete.
Gözümün içine baka baka yanlış konuşuyorsun. İŞte ayet:
okuma yazma bilen herkese soralım, bu ayette Bütün din alimleri mi zemmediliyor, yoksa sadece görevini suistimal edenler mi?
bak ayet ne diyor:
gerçek şu ki, bilginlerinden ve rahiplerinden çoğu.......
Neden hepsi demiyor? ve bir şeyin kesin hüküm olması için kuran da yap veya yapma demiş olması gerekmez mi? (madem sadece kur'ancısınız)
Kanıtını istediğiniz ayetleri sunuyorum.
55. Sizin veliniz, ancak Allah, O'nun elçisi, rüku ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren mü'minlerdir.
56. Kim Allah'ı, Resûlü’nü ve iman edenleri veli edinirse, hiç şüphe yok, galip gelecek olanlar, Allah'ın taraftarlarıdır.
Bunları görmediniz mi? yoksa bunlarda mi..............?????
siz öyle diyorsunuz. Ama bir yandan siz Muhammedin günahkarlığını sipatlamaya çalışırken, Kuran İsa'nın masumiyetini ve Allahla yaptığı Ahdi anlatıyor. Bu durumda kim yanlış Kuran mı? Kuran ayetlerini yanlış yorumlayan siz mi? size göre tabii ki (haşa) kuran...
Gözümün içine baka baka yanlış konuşuyorsun. İŞte ayet:
okuma yazma bilen herkese soralım, bu ayette Bütün din alimleri mi zemmediliyor, yoksa sadece görevini suistimal edenler mi?
bak ayet ne diyor:
gerçek şu ki, bilginlerinden ve rahiplerinden çoğu.......
Neden hepsi demiyor? ve bir şeyin kesin hüküm olması için kuran da yap veya yapma demiş olması gerekmez mi? (madem sadece kur'ancısınız)
55. Sizin veliniz, ancak Allah, O'nun elçisi, rüku ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren mü'minlerdir.
56. Kim Allah'ı, Resûlü’nü ve iman edenleri veli edinirse, hiç şüphe yok, galip gelecek olanlar, Allah'ın taraftarlarıdır.
Bunları görmediniz mi? yoksa bunlarda mi..............?????
İsa hakkında ayetleri yazıp Muhammet hakkında mitiloji kurdunuz bende Kuran ayetlerine göre doğru düşünmediğinizi söledim. Muhammedin günahkarlığını felan değil kurduğunuz mitolojinin doğru olmadığını ayetlerle sundum.
Şartlanmanız ayete bakış açınızı değiştirmeyecek. Kuran kendinden öncekileri tasdik edici olduğuna göre din sınıfına haiz insanlar bireyleri Allah yolundan saptırdığına göre bu ayetle böyle bir sınıfın varlığını Kuran kabül etmez. Allah hiç bir konuda açık kapı bırakmaz. Bizi zan altında bırakacak uyarılarda bulunmaz. Burum da böyle bir sınıf olsay idi bu sınıftan kimin doğru kim yanlış olacağı hususunda sürekli çelişki içinde olacaktık...
55 ve 56 olarak yazdığınız ayetlerin Sureleri söylemisiniz???
Bu arada çevirlerdeki itikatiniz ne? Bir alevi olarak Hanife İşleri Başkanlığının çevirilerine mi itibar ediyorsunuz??
manifesto 28.07.2006, 19:39 Zahir ; Bu arada çevirlerdeki itikatiniz ne?
Çeviride itikad meselesi mi oldu?
İsteyen orjinalinden okusun ...
Elbette takva ve amel bakımından üstün insanlar vardır..
bu kömür ile elmas arasında ki fark gibidir..
Kömür de karbondan meydana gelmişdir elmesda karbondan..ama biri tonla satılır biri gram ile aradaki fark....
İşte Allah'ın veli kulları ile sıradan insanlar arasındaki farkda en az bukadardır..
Zahir efendi öyle sıkıştınız ki saçmalamaktan başka seçeneğiniz kalmamış.
ben size Allah'ın kelamını getiriyorum sen ise, nebi'niz Edip yükseli'in hikayelerini getiriyorsun.
senden mitoloji diye nitelendirdiğin ayetlerin yorumunu istedim, getiremedin. Belli ki nebiniz Edip bu konuda vahiy(!) alamamış henüz. demek ki nebinize vahiy yollayan her kimse, benim bu soruyu soracağımı düşünememiş.
Hep şartlanmadan bahsediyorsun , papağan gibi, fikrin varsa yaz yoksa hikaye anlatma. ben şartlanmış olabilirim, masum imamlarımızın görüşlerine şartlanmışım, sen ise ne idüğü belirsiz fikirlere şartlanmışsın..
Ayetler Maide suresinin ayetleri...
Kuran-ı kerim Ruhban sınıfını reddetmiyor, görevini suistimal den sapıkları zemmediyor. ( Okuma yazması olan arkadaşlar ayetleri okuyup görüş belirtirlerse sevinirim)
Allah açık kapı bırakmıyor, kuran da da çelişki yok, ama gittiğiniz yol çelişikse yolunuzu kaybedersiniz, siz ve referransınız misali...
Bu arada çevirlerdeki itikatiniz ne? Bir alevi olarak Hanife İşleri Başkanlığının çevirilerine mi itibar ediyorsunuz??
Çevirilerdeki itikatım ehlibeyt tefsirine dayanır. Ama Peygamberleri sıradan insan gibi görenlere tabii ki o tefsiri kanıt olarak sunamam. sana ancak seninle aynı tiynetten olanların tefsirini sunarım. Ne kadar inkar edersen et sende onlarla aynı özdensin. sadece stratejileriniz farklı, hedef aynı:
EHLİBEYT DÜŞMANLIĞI.. Muaviyeden miras kalma.....
SahHatayi 29.07.2006, 15:38 @panteon
kardesim ben bir alevi olarak bilene sana demeliyimki zahir kardes hakli ...
Islamin alevisi sünnisi yoktur ...
Muhammed a.s. bir insandir Hz. Isa gibi ... fakat Muhammed a.s. Peygamberlerin mühürüdür ... son elcidir ... bukadar.
bizim baska ayirma hakkimiz yoktur ...
"ermisi ermisden ayiran kördür!"
@zahir
güzel kardesim Hz. Ali'nin velayetini kabul etmeyen müslüman olarak gecermi diye bir düsün ...
bir müslümani baglayan ancak EHLIBEYTIN KURAN TEFSIRIdir ...
inanki allah-muhammed-yaAli diyenler gercek müslümanlar ... peygamber zamanindan beri eziliyorlar ...
sen sanmaki peygamber zamanindakiler resulu seviyordu ... onlar onun düsmaniydi ... öyle bir düsmanlikki Hz. Ali efendimiz resulun Ehlibeytinle kacip Irakda gercek Islami yaymaya calismistir ...
yinede senin yorumun cok hos ve gercek
Sayın şahhatayi üzülerek söyleyeyim ki, sen benim ne dediğimi ve ne demek istdiğimi anlamamışsın ve hatta zahir'e neden hak verdiğini bile bilmiyorsun...
Benim zaten kanıtlamak istediğim şey peygamberlerin eşit olduğu ve aynı değerde olduğuydu, sonra da bunu Kuran'da Hz. İsa hakkında belitilen Masumiyet sıfatının da Hz. İsa gibi bütün peygamberlere ve bir türlü içlerine sindirip, hazmedemedikleri Hz. Muahmmed'in de masum ve insan üstü olduğuydu. çabam bunun içindi.
ama siz hangi akla hizmet olarak bilmem, onu haklı beni haksız bulmuşsunuz...
|
|