polata
04.10.2005, 13:34
Her ne kadar bu konuda bir çok anket yapılmış olmasına rağmen buraya üye olan arkadaşlarımızın genel düşüncelerini öğrenmek açısından tam da müzakerelerin başladığı bu zaman da iyi olacağını düşünüyorum.
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : AB ye neden girmeliyiz polata 04.10.2005, 13:34 Her ne kadar bu konuda bir çok anket yapılmış olmasına rağmen buraya üye olan arkadaşlarımızın genel düşüncelerini öğrenmek açısından tam da müzakerelerin başladığı bu zaman da iyi olacağını düşünüyorum. Ercan 04.10.2005, 15:51 Güzel bir anket olmus.Aslinda Türkiye bunlarin biri disinda(serbest dolasim) hepsini AB ye girmeden de yapabilmeli.Avrupa istedigi icin degil,kendi vatandaslari icin yapabilmeli.Ileride AB ye almasalar bile bu yolda bazi gelismeler saglayabilir. zapatistas 05.10.2005, 01:16 ya arkadaslar bide söyle bir sey war ab ye girmelimiyiz.bence hayır.anketteki şıklardan hiçbirini işaretlemedim ben çünkü bunların hiçbiri biz ab ye girsek bile (giremeyiz ya) olmaz.çünkü bu sorunların hepsi ab ülkelerinde bir fiil mevcut.bence biz artık yüzümüzü güneşin doğduğu tarafa doğru cevirmeliyiz.köhnemiş,aile içi ilişkilerin normal sayıldığı,uyuşturucu kullanım yaşının 11 12 ye düştüğü vs avrupa kültüründen mümkün olduğunca uzak durmalıyız zaten son demlerini yasıyorlar.rusya çin ve hindistan artık ortak hareket etmeye basladılar bunlar önemli ülkeler. önümüzdeki 50 yıl içinde batının tüm emperyalist ve kapitalist güçleri yok olacak.bu süreç zaten baslamıştır.bizde bu çöküşün bir parcası olmayalım bu çöküşün içinde olmayalım. sila 06.10.2005, 21:32 ben burdaki siklarin hepsini isterdimm... turkiye icin super olurdu buda imkansiz gibi biseyy....... ama ne diyebiliriz ki hayirlissi vatanim icin....... ab yede girsin bakalim......daha kotu olmasinda......... TheGodfather 06.10.2005, 22:29 Türkiye avrupalı değildir..Türkiye doğudur Asyalıdır..Kendimizi kandırmaya hiç gerek yok bence..Biz bu coğrafyada en çağdaş ülkeyiz..Komşularımız olan araplar ise hala muhasır medeniyetler seviyeisne çıkmak şöyle dursun yerinde sayıklıyorlar..Türkiye azda olsa bunu başarmıştır...Tam olarak muhasır medeniyetler seviyesine çıkabilmemeiz için AB'ye evet... Lamekan 20.11.2005, 18:40 ankara asya kıtasında kalıyor dogrudur ama istanbulun avrupa yakası avrupa kıtasında kalıyor... belki isttanbulun avrupa yakasında oturanlar kendini avrupalı hissediyor yada edirneliler tekirdaglılar.... :) bu işin geyiği ama bir şeyler düzelecekce girmeliyiz derim ben... birde girebilirmiyiz kısmı varki siyasi oyunlardan pek anlamadığım için ne olur ben tam bilemem... dostca kalın DENIZCENK 01.12.2005, 18:24 hımm bu gidişle giremeyiz kardeş insanları alıyorlar oraya bazı kesimleri hiç almazlar örneğin:türkiyenin çok eksikliği var gündemde olan (türban gibive buna benzeyen büsürü konu var .....) konular türkiye tavır değiştirmiyor bu konu aydınlatılmassa türkiyeden umut beklemeyin.... CeZaM 01.12.2005, 19:31 Gelismislik seviyesine gelmek icin illa avrupaya girmek gerekli degil. önemli olan evrensel degerleri benimsemis bir halk olmaktir. avrupadaki sistemi turkiyede yasayan bir insanin benimsemesi cok uzun zamanlar alacaktir. avrupali insan o potansiyeli cikarip yürüterek bu günkü medeniyet seviyesine gelmistir. yoksa kimse durduk yere medeniyetligi hak etmiyor! kserbu 10.01.2006, 21:12 Avrupadan bize ne? Mustafa Kemal Paşa bize yolumuzu göstermiş: Diğer Türk Devletleri ile birleşmek, yani Turan... Biz Avrupalı değiliz, olamayız, Türküz, Türk kalalım, en az 12 bin senelik geçmişi olan Türk tarihini ayaklar altına alamayız. mercan 10.01.2006, 21:20 bence; Avrupa Birliğine girmek çözüm değil arkadşlarr asıl çözüm bizim kendimizi AB için düzeltmemiz değil!! kendimiz , geleceğimiz, çocuklarımız için düzeltmemizdir... Zaten düzgün,eğitimli kendi kendimize yetebilen bi ülke olduğumuz zaman ne AB kiriterleri ne başka bişeyy umrumuzda olmaz....misal İsviçre Candacan 11.01.2006, 04:36 bence; Avrupa Birliğine girmek çözüm değil arkadşlarr asıl çözüm bizim kendimizi AB için düzeltmemiz değil!! kendimiz , geleceğimiz, çocuklarımız için düzeltmemizdir... Zaten düzgün,eğitimli kendi kendimize yetebilen bi ülke olduğumuz zaman ne AB kiriterleri ne başka bişeyy umrumuzda olmaz....misal İsviçre Çok haklısın can. Sorunda burda zaten. Çocuklarımıza onurlu bir gelecek yaratabilmek. Ama bunu bir türlü başaramadık. Alevilik; tarih boyunca bunun mücadelesini verdi. Şeyh Bedrettin bunun için "Yarin dudağından gayri herşey ortak" dedi. Pir Sultan bunun için "Gelin canlar bir olalım" dedi. Baba İlyaslar, Baba İshaklar bunun için ayaklandılar. Hallac-ı Mansurlar, Nesimiler, Denizler, Mahirler ve daha niceleri bunun için can verdiler. Ne yönetimi ele geçirebildik ne de yönetenleri etkileyebildik. Eğer bir takım yenilikler yapıldıysa, biz istediğimiz için yapılmadı. Bazı dayatmalar sonucu zorla kabul edildi. Cumhuriyet bile Atatürk'ün "Bu cumhuriyet ilan edilecektir, ama bu arada bazı kelleler gidecektir." demesinden sonra kabul edilmiştir. Son yıllarda yapılan bazı yasal düzenlemeler de; biz istediğimiz için değil, AB'nin dayatmaları sonucu, istemeyerek yapılmıştır. Biz ise bu zor'u yaratacak örgütlülüğü hiç bir zaman gerçekleştiremedik. Onun için AB'ni bir de bu açıdan değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Yoksa AB'ye girmek için de girmemek için de birçok gerekçeler öne sürülebilir. Serkan_Devrim 11.01.2006, 06:26 Avrupadan bize ne? Mustafa Kemal Paşa bize yolumuzu göstermiş: Diğer Türk Devletleri ile birleşmek, yani Turan... Biz Avrupalı değiliz, olamayız, Türküz, Türk kalalım, en az 12 bin senelik geçmişi olan Türk tarihini ayaklar altına alamayız. alevi olduğundan şüpheliyim. tabi kendini alevi görüyorsan o başka. ab yi bende savunmuyorum. ama turancılık fikri mhp den daha sert olan bbp nin tavrıdır. birde türküz türk kalalım ne demek? ab türklüğümü götürüyor. ab ye bu sebeplemi karşısın? ab ye girerek 12000 yıllık türk tarihini ayaklaraltına alınması görüşüde mhp nin iddasıdır. kısacası alevi olmadığına eminim ama siyasi görüşünde mhp limisin yoksa bbp limisin onu daha kavrayamadım. Ceyhun 11.01.2006, 12:46 alevi olduğundan şüpheliyim. tabi kendini alevi görüyorsan o başka. ab yi bende savunmuyorum. ama turancılık fikri mhp den daha sert olan bbp nin tavrıdır. birde türküz türk kalalım ne demek? ab türklüğümü götürüyor. ab ye bu sebeplemi karşısın? ab ye girerek 12000 yıllık türk tarihini ayaklaraltına alınması görüşüde mhp nin iddasıdır. kısacası alevi olmadığına eminim ama siyasi görüşünde mhp limisin yoksa bbp limisin onu daha kavrayamadım. Lütfen bu tür provokatif tavırları ciddiye alıp prim kazandırmayın. Turanmış falan hikaye bunlar. Bizleri sinirlendirmek ve forumda karışıklık yaratmak için yazdığına eminim. Kimse ciddiye almamış, siz de almayın. Forumunuza devam edin. İyi forumlar... Oli 11.01.2006, 12:48 yorma kendini ali ekber kardeş... o ne mhp ne bbp li... yeni bir fraksiyondan tükçütoplumcu (alevi milliyetçiler) lardan sanırım. Oli 11.01.2006, 12:55 bence; Avrupa Birliğine girmek çözüm değil arkadşlarr asıl çözüm bizim kendimizi AB için düzeltmemiz değil!! kendimiz , geleceğimiz, çocuklarımız için düzeltmemizdir... Zaten düzgün,eğitimli kendi kendimize yetebilen bi ülke olduğumuz zaman ne AB kiriterleri ne başka bişeyy umrumuzda olmaz....misal İsviçre aslında AB ye girmek tabiki çözüm değil... ancak zaten AB bizi bu halde almıyor ki o yüzden deniyor ya 10-15 yıl müzakereler devam edecek. Bizde düzelme belirtisi olmadığından sanki zorla yaptırılıyormuş gibi bir durum yaratılıyor. AB ye girmek isteyen biziz ve oranında şartları var. Bunca yıldır o seviyeyi yakalayabilmiş olsaydık öyle bir derdimiz zaten olmayacaktı. mercan 11.01.2006, 13:28 Bunca yıldır o seviyeyi yakalayabilmiş olsaydık öyle bir derdimiz zaten olmayacaktı. işte tamda demek istediğim nokta :3D_NG: aynen katılıyorum sana Serkan_Devrim 11.01.2006, 15:26 Lütfen bu tür provokatif tavırları ciddiye alıp prim kazandırmayın. Turanmış falan hikaye bunlar. Bizleri sinirlendirmek ve forumda karışıklık yaratmak için yazdığına eminim. Kimse ciddiye almamış, siz de almayın. Forumunuza devam edin. İyi forumlar... uyarın için sağol. ilk başta bende pek takmamıştım ama bu ilk yazısı değil. o yüzden bişeyler yazma gereği hissettim. ama dediğin gibi ciddiye almaya değmez. saygılar Oli 11.01.2006, 16:05 aaaa! mercan resmini değiştirmiş... o kadar alışmıştım ki artık onu sen zannetmeye başlamıştım... hep tebessüm....:3D_NG: kserbu 11.01.2006, 20:54 alevi olduğundan şüpheliyim. tabi kendini alevi görüyorsan o başka. ab yi bende savunmuyorum. ama turancılık fikri mhp den daha sert olan bbp nin tavrıdır. birde türküz türk kalalım ne demek? ab türklüğümü götürüyor. ab ye bu sebeplemi karşısın? ab ye girerek 12000 yıllık türk tarihini ayaklaraltına alınması görüşüde mhp nin iddasıdır. kısacası alevi olmadığına eminim ama siyasi görüşünde mhp limisin yoksa bbp limisin onu daha kavrayamadım. Ben ne Mhp'li, ne Bbp'li, ne ülkücüyüm... Alevi kökenliyim, ne islamı nede aleviliği kabul ediyorum ben. İster dinsiz dersin ister Şaman... Ben Türkçüyüm, buduncuyum. Turancılık kötü birşey değildir, ATATÜRK'ün hedeflerinden birisidir. Bu, ulu önderimizi yanlış tanıtmaya çalışanların başarılı olduklarını gösteriyor. mercan 11.01.2006, 21:07 aaaa! mercan resmini değiştirmiş... o kadar alışmıştım ki artık onu sen zannetmeye başlamıştım... hep tebessüm....:3D_NG: heheh bende ona çok alışmısım:3D_NG: bu avatarı görünce ben bile bu kim diyom :3D_NG (9) ben enisi aslıma dönim :))))))) Ceyhun 11.01.2006, 22:51 Ben ne Mhp'li, ne Bbp'li, ne ülkücüyüm... Alevi kökenliyim, ne islamı nede aleviliği kabul ediyorum ben. İster dinsiz dersin ister Şaman... Ben Türkçüyüm, buduncuyum. Turancılık kötü birşey değildir, ATATÜRK'ün hedeflerinden birisidir. Bu, ulu önderimizi yanlış tanıtmaya çalışanların başarılı olduklarını gösteriyor. Ya iki dakika huzur verin ya. Şaman mı arıyorsunuz, kurt mu başka yerlerde arasanıza. Huzur verin iki dakika. MÖ 200 yılına ışınlansana sen. Kürşat'la Çin Sarayı basarsınız. Candacan 13.01.2006, 21:22 Avrupadan bize ne? Mustafa Kemal Paşa bize yolumuzu göstermiş: Diğer Türk Devletleri ile birleşmek, yani Turan... Biz Avrupalı değiliz, olamayız, Türküz, Türk kalalım, en az 12 bin senelik geçmişi olan Türk tarihini ayaklar altına alamayız. Avrupa Birliği'ne mutlaka gireceğiz. Dışta, hıristiyan demokratlar ne kadar istemeyiz dese de. İçte, sağdan soldan her türlü milliyetçiler, ne kadar birlik olup omuz omuza AB'ye savaş bayrakları da açsa, AB'ye gireceğiz. İstesek te istemesek te, AB'ye gireceğiz. izmirksk 13.01.2006, 21:50 arkadaş eğer doğru ise fransa dan katılıyormuş foruma. yani candacan abi , o arkadaş çoktan avrupa birliğine girmiş bile erdal ates 19.03.2006, 04:32 Ben ne Mhp'li, ne Bbp'li, ne ülkücüyüm... Alevi kökenliyim, ne islamı nede aleviliği kabul ediyorum ben. İster dinsiz dersin ister Şaman... Ben Türkçüyüm, buduncuyum. Turancılık kötü birşey değildir, ATATÜRK'ün hedeflerinden birisidir. Bu, ulu önderimizi yanlış tanıtmaya çalışanların başarılı olduklarını gösteriyor. bende atatürkçüyüm ama atatürk'ün hedeflerinden 1.sinin turancılık olduğunu bilmiyodum sayende öğrendim.eğer atamız yanlış anlaşılsaydı sen burada böyle rahatlıkla yazamazdın.benden sana bir tavsiye gidip milliyetçi gazetelerde yazsana. daha iyi prim yaparsın,kendini dinletecek daha çok insan bulursun orda eğer o bilgiyede sahipsen tabi. aleviliği kabul etmiyosunda acaba aleviler seni kabul ediyomu? bence o soruyuda kendine bir sor kürecik 29.04.2006, 21:51 AB kendini düzeltsin sonra |