Orijinalini görmek için tıklayınız : Necip Fazıl Denen şahıs.....
Necip Fazıl Kısayürek demiş ki:
"İmam Ali kitabında diyor ki: "Biz Ehli Sünnet olarak diyoruz ki: Hz. Ali haklıdır ama Hz. Muaviye haksız değildir."
Bu sözle Muaviyeyle Haşrolmak isteyen Necip Fazıl Kısakürek acaba ne demek istiyor! Hz. Ali Haklıdır ama Muaviyede Haksız değildir. Eğer muaviyeyde (ki haşa)Haklıysa NASIL OLURDA İKİ HAK BİR BİRİYLE SAVAŞIR?
Birde Necip Fazıl Ehl-i Sünnet adına bu sözü söylüyor.
Ben şunu bilirim....
lahnet olası muaviyeye Hz. ünvanı takan iblistir...dinsizdir, kafirdir....
İşte bir topikte gördüğüm fakat cevap yazamadığım Necip Fazıl Kısakürek pisliğinin yazdıkları söyledikler.O topikte üstad olarak geçmiş bu sahtekar din düşmanı...
Lahnet olsun muaviyeye de ona taraf olanada...
ya sabır........
Necip Fazıldan başka ne beklenirdi ki onun tarafı her zaman belliydi.
velakad sende bir tuhaf sın haaaaaa o soydan gelen birisinden başka ne bekliyorun....
velakad sende bir tuhaf sın haaaaaa o soydan gelen birisinden başka ne bekliyorun....
Vallahi doğru dedin ne beklenir ki yezit aslı talip gelmez bu yola.Ancak bir topikte ondan bahsedilirken üstat kelimesi kullanıldığını gördüm ve çok kızdım...O yüzden sitemim...Neyse sizin de gönlünüze sağlık...
aşk-ı muhabbetle...
manifesto 29.07.2006, 23:14 :arabia:Necip Fazıl ve iblis :devil2:
:)
İki zıt
Alemin küfre göre başı ve sonu hiç,
İki hiç arasında varlık olur mu hiç.
NFK.
Sanırım siz ondan çok etkilendiniz.
Unuttuğunuz ve bilmediğiniz bir şey söyleyeyim.
Aslında Necip Fazıl dediğiniz kişi gençliğinde içki şarap içen biridir.
ve kendine göre doğruları vardır.
Çok önyargılı bir yorum.
Ve sizi esefle kınıyorum.
Yalnız şöyle yazmış olsaydınız daha doğru olurdu.
Pislik falan hiç kimseye yakışmıyor.
O zaman siz de karşınızdakinin hakeretlerine maruz kalırsınız.
Ve burada anlatılan alevilikle hiçbir ilişkiniz olmadığı ve sadece hayata karamsar bakan ve geçmişte tyakıntıları olup geleceğe bakamayan kişilerden olursunuz.
öncü nesil 29.07.2006, 23:38 :arabia:Necip Fazıl ve iblis :devil2:
İki zıt
NFK.
:) :) :) Birbirine taban tabana zıt.....
:arabia:Necip Fazıl ve iblis :devil2:
İki zıt
NFK.
Eee manifesto kardeşim bu ne demek...Bana sakın yazdığım kelimeler için haksızsın yanlış yazdın deme...Yezide muaviyeye böyle hitam eden adama bu az bile aklına ne kadar aşşağılayıcı yerin dibine sokucu laf varsa hepsi bu adamlar için olsun(necip fazıl gibiler için)
Bana Necip Fazılın İmam Ali kitanbını okuduktan sonra bana ön yargılı diyin daha sonra N.F. ın doğruları neymiş anlatın.Benim ön yargılarımı böylece kırın ve bu laflarımdan sonra beni esefle kınayın...
kirshof bey bu şekilde karşıma gelin ve benimle tartışın sizi sabırsızlıkla bekliyorum...
Lahnet olsun Muaviyeye de ona hazreti ünvanı takanlara da...
aşk-ı sabır...
manifesto 30.07.2006, 00:08 velakad ; Aslında Necip Fazıl dediğiniz kişi gençliğinde içki şarap içen biridir
Bütün insanlar Günah işler..
Ve günah işleyenlerin en hayırlısı işlediği günaha Tövbe edendir...İnsan hayatı bütünlük arzeder..başıyla sonuyla..Onun için insan hangi vakit hakikate yönelir ise bu Allah tarafındandır..
Ben adavete ve husumete vakit ayırmayı tercih etmiyorum..
Eğer adavet edeceksek içimizdeki adavet duygusuna adavet etmeliyiz...
Muaviye Hz. yada değil bu Allah katında...Benim onu övmem veya yermem bana birşey kazandırmaz..
Ama insan LANET OKUYARAK kendi içindeki şefkat melekelerinin ölmesine sebep olabilir...
Kafire dahi kafir demek benim işim değil ...
Bütün insanlar Günah işler..
Ve günah işleyenlerin en hayırlısı işlediği günaha Tövbe edendir...İnsan hayatı bütünlük arzeder..başıyla sonuyla..Onun için insan hangi vakit hakikate yönelir ise bu Allah tarafındandır..
Ben adavete ve husumete vakit ayırmayı tercih etmiyorum..
Eğer adavet edeceksek içimizdeki adavet duygusuna adavet etmeliyiz...
Muaviye Hz. yada değil bu Allah katında...Benim onu övmem veya yermem bana birşey kazandırmaz..
Ama insan LANET OKUYARAK kendi içindeki şefkat melekelerinin ölmesine sebep olabilir...
Kafire dahi kafir demek benim işim değil ...
Buyur Hz. İmam Hüseyin' i katledeni öv ve ona lahnet okuma....
Ben içimdeki Hüseyin aşkı ile Hüseynime dil uzatanlara lahnet okurum...Eğer bu benim şevkatimi öldürecekse varsın Hüseyin yolunda yok olsun ölsün...
Vücudum etseler lime
Az gelir o Hüseyine
Biat edersem Yezide
Bana lanet bana lanet
Yezit beni kral kılsa
Kainat emrime verse
Cennetim de senin dese
Girer isem bana lanet
Allah bir Muhammet Ali
Bir'enbiya biri veli
Hüseyin aşkına deli
Olmaz isem bana lanet
Feyzullah der Allah birdir
İki diyen daim kördür
Yezide lanet bir nurdur
Doğmaz ise ona lanet
aşk-ı sabır...
o zmn bende bolbol günah işleyip tövbe edecem....
Hüseyin69 30.07.2006, 00:27 Yezide muaviyeye böyle hitam eden adama bu az bile aklına ne kadar aşşağılayıcı yerin dibine sokucu laf varsa hepsi bu adamlar için olsun(necip fazıl gibiler için)
kim olursa olsun ne olursa olsun alevilik 72 millete bir nazarla bakmaksa
karsindaki düsman dahi olsa cok yanlis bir tavirdir haksizin bile kendine göre hakli yani vardir simdi sen necip fazil ismini ortaya attin karsit görüslü biride pir sultan abdal ismini atar ortaya ondan sonra isin yok adaptasyon banlama vs vs
alintin aleviforumu olan bu siteye hic uygun degildir anliyorum icindeki kini nefreti ama biraz daha düzeyli olmak birazdaha olgunca yaklasmak daha dogrudur diye düsünüyorum
örnk benimde kendime göre nefret ettigim hatta elimden gelse bir kasik suda boga bilecegim benim görüsüme zit gelmis gecmis alevisi sunnisi sagcisi solcusu türkcüsü kürtcüsü vs bir sürü insanlar var hepisinin ismi ile baslik acip hakaret etmek saldirmak ne derece dogru ve mantikli olabilirki bilgim kaynagim cevap verebilme yetenegim yoksa istedigim kadar asagilayici saldirgan hakaret iceren binlerce cümle yazayim degisen birsey olmaz sadece yazdigim ve söyledigim cümleler ya bir yere yapisir kalir yada rüzgarla birlikte havaya ucar gider
tekrarliyorum yukaridaki alintin forumumuza hic uygun degildir
isterseniz üye islemlerinde söyle birsey yapalim
alevi olmayanlar üye olamaz
iste ozaman istediginizi yazmakta serbest olursunuz
buda dogru birsey olacagi kanisinda degilim
baska sitelerde baska forumlarda cesitli karalama iftira saldiri hakaret ve sövgü niteliginde mesajlar yazilabilir ama aleviforumu buna asla müsade etmez
bende cesitli sitelerde alevilik hakkinda türlü saldirilar karalamalar hakaretler vs gibi mesajlar okuyorum ne yapmam gerekiyor silahlanip bunlari temizlemekmi hayir temizledikce yenileri cikiyor insanin karsisina ne yapacan ozaman bilgin varsa iki cümle ile cevaplarsin ceker gidersin öyle karalama asagilayici saldirganlik yakismaz alevi toplumuna
kim olursa olsun ne olursa olsun alevilik 72 millete bir nazarla bakmaksa
karsindaki düsman dahi olsa cok yanlis bir tavirdir haksizin bile kendine göre hakli yani vardir simdi sen necip fazil ismini ortaya attin karsit görüslü biride pir sultan abdal ismini atar ortaya ondan sonra isin yok adaptasyon banlama vs vs
alintin aleviforumu olan bu siteye hic uygun degildir anliyorum icindeki kini nefreti ama biraz daha düzeyli olmak birazdaha olgunca yaklasmak daha dogrudur diye düsünüyorum
örnk benimde kendime göre nefret ettigim hatta elimden gelse bir kasik suda boga bilecegim benim görüsüme zit gelmis gecmis alevisi sunnisi sagcisi solcusu türkcüsü kürtcüsü vs bir sürü insanlar var hepisinin ismi ile baslik acip hakaret etmek saldirmak ne derece dogru ve mantikli olabilirki bilgim kaynagim cevap verebilme yetenegim yoksa istedigim kadar asagilayici saldirgan hakaret iceren binlerce cümle yazayim degisen birsey olmaz sadece yazdigim ve söyledigim cümleler ya bir yere yapisir kalir yada rüzgarla birlikte havaya ucar gider
tekrarliyorum yukaridaki alintin forumumuza hic uygun degildir
isterseniz üye islemlerinde söyle birsey yapalim
alevi olmayanlar üye olamaz
iste ozaman istediginizi yazmakta serbest olursunuz
buda dogru birsey olacagi kanisinda degilim
Buyrun elinizden gelemi ardınıza koymayın Lahnet olsun O necip fazıl denen pisliğe.....
Buyrun siteden atın kovun banlayın ne geliyorsa yapın...
Benim Hüsey'nimin katillerine Hasan'ımın Ali'min katillerine haklıdır diyene milyonlarca kez Lahnet olsun....
Eğer Bu yazı bu foruma uymuyorsa nereye uyacak.
Bu şartlar altında siz kovamasanızda ben artık uğramam...
Ne yazıktır ki;
YEZİDE MUAVİYEYE İNSAN GÖZÜYLE BAKANLAR BİZİM İNSANLARIMIZ....
manifesto 30.07.2006, 00:41 velakad ; Buyrun elinizden gelemi ardınıza koymayın Lahnet olsun O necip fazıl denen pisliğe.....
Yahu adamı ömründe hiç görmemişsin,sana bir zararı olmamış uğraşdığın işe bak..Dam üstünde saksağan al başına belayı...
Ölmüş gitmiş adam..
Yahu benim gibi bir adam bile bugüne kadar ne Lenin'e nede Staline nede Mussoliniye nede firavuna lanet etmemişken..
Necip Fazıl gibi Türk Edebiyatçıları tarafından Üstad olarak tanımlanmış bir insana lanet okumak kara mizah..Onu sanatı ile hatırla..
Camii
Camiler serbest ama bütün yolları yasak;
Onlar meydana hakim,bizse camide tutsak...
1974
Hüseyin69 30.07.2006, 00:58 Buyrun elinizden gelemi ardınıza koymayın Lahnet olsun O necip fazıl denen pisliğe.....
Benim Hüsey'nimin katillerine Hasan'ımın Ali'min katillerine haklıdır diyene milyonlarca kez Lahnet olsun....
Eğer Bu yazı bu foruma uymuyorsa nereye uyacak.
Bu şartlar altında siz kovamasanızda ben artık uğramam...
Ne yazıktır ki;
YEZİDE MUAVİYEYE İNSAN GÖZÜYLE BAKANLAR BİZİM İNSANLARIMIZ....
kardesim neden lafi baska yönlere cekiyorsunuzki ben sizi banlarim siteden kovarim demedim
istersen hep beraber lanetliyelim yüzyillardan bugüne kadar ehli beyt ve alevi kani ile yasayanlari
bende lanetliyorum günde bes vakit namaz kilar gibi bizde bes vakit yezidleri muaviyeleri lanetleyelim ne olacak ne degisecekki yine baska toplumlarda onlarin saygin yeri bir hasarami ugrayacak
benim anlatmak istedigim hedefi dogru tesbit etmektir
bir isimi ön plana cikarip kini nefreti bu isim üzerinde denklemek dogru degildir
ben sivasin eski belediye baskanini lanetliyorum ben pir sultan abdali asan hizir pasayi lanetliyorum ben yezidi muaviyeyi yani aklina ne kadar alevi kanini akitan varsa hepisini naletliyorum bunlarin icinde su, bu, o diye isim versem forumun veri tabani dayanmaz her isim yüzlerce sayfa alir
yani ben böyle demek istedim yine anlamadiysan sana senin anliyabilecegin bir sekilde anlatan birileri cikacaktir
yok elinizden geleni ardiniza koymayin
yok banlayin beni yok daha ugramam vs vs gibi sözler hic yakismiyor
arkadaşlar bizim alevi insanımızın hoşgörüsü vede insan sevgisi gerçekten çok güzel.bu kadar ezilmişliğe rağmen hala bizler karşı tarafı kırmamaya özen göstermeye çalışıyoruz.bu gerçektende takdir edilecek bir olay.aramızda tabiki kızgınlıkla bunun dışına çıkanlar vardır ama lütfen onlarada hak verelim.yüzyılların ezilmişliği,horlanmışlığı var.asılmış,dövülmüş,yakılmış bir neslin temsilcileri olarak,herkesten aynı hoşgörüyü bekleyemeyiz.emin olun karşı taraf bizim yerimizde olsaydı durum çok farklı olurdu...
h.ismail tut 30.07.2006, 01:30 arkadaşlar bizim alevi insanımızın hoşgörüsü vede insan sevgisi gerçekten çok güzel.bu kadar ezilmişliğe rağmen hala bizler karşı tarafı kırmamaya özen göstermeye çalışıyoruz.bu gerçektende takdir edilecek bir olay.aramızda tabiki kızgınlıkla bunun dışına çıkanlar vardır ama lütfen onlarada hak verelim.yüzyılların ezilmişliği,horlanmışlığı var.asılmış,dövülmüş,yakılmış bir neslin temsilcileri olarak,herkesten aynı hoşgörüyü bekleyemeyiz.emin olun karşı taraf bizim yerimizde olsaydı durum çok farklı olurdu...
değerli kardeşim senin yazını okudum ve susdum... saolasın.
arkadaşlar bizim alevi insanımızın hoşgörüsü vede insan sevgisi gerçekten çok güzel.bu kadar ezilmişliğe rağmen hala bizler karşı tarafı kırmamaya özen göstermeye çalışıyoruz.bu gerçektende takdir edilecek bir olay.aramızda tabiki kızgınlıkla bunun dışına çıkanlar vardır ama lütfen onlarada hak verelim.yüzyılların ezilmişliği,horlanmışlığı var.asılmış,dövülmüş,yakılmış bir neslin temsilcileri olarak,herkesten aynı hoşgörüyü bekleyemeyiz.emin olun karşı taraf bizim yerimizde olsaydı durum çok farklı olurdu...
Bilgi eksikligi, sayin Apaci.
Bilgi, tüm korkularimizi alir, nefrtimizi kirar.
Necip Fazil zaten hilfetcidir ve cumhuriyeti sevez.Dolayisiyla aleviligi de sevmez. Onun düsüncelerinin tam karsisindayim.
Bunu biliyorsak; adami taniyorsak, lanet üzerine lanet okumaya, nefret kusmaya gerek yok, elestirel düsüncelerimizi ortaya koyariz, hepsi bu.
saygilar
Bir Kudsi hadiste " her kimki zalimi sever meth ederse oda onun gibi cehennemliktir" buyurur. Sanırım bu kudsi hadis bu konuya en iyi cevaptır...
Aşk-ı sabır...........
karakartal 30.07.2006, 18:36 bu sözleri yenimi işittiniz ? Ayrıca anlık öfkelere yenilmemelisiniz. Necip fazıl bu sözleri söylemeseydi sıradan bir insan olacaktı. Ne bir cami ne de bir sokak ta onun ismi ile karşılaşacaktık.
muhammedordusu 30.07.2006, 22:03 Necip Fazıl Kısayürek demiş ki:
"İmam Ali kitabında diyor ki: "Biz Ehli Sünnet olarak diyoruz ki: Hz. Ali haklıdır ama Hz. Muaviye haksız değildir."
Bu sözle Muaviyeyle Haşrolmak isteyen Necip Fazıl Kısakürek acaba ne demek istiyor! Hz. Ali Haklıdır ama Muaviyede Haksız değildir. Eğer muaviyeyde (ki haşa)Haklıysa NASIL OLURDA İKİ HAK BİR BİRİYLE SAVAŞIR?
Ben şunu bilirim....
İşte bir topikte gördüğüm fakat cevap yazamadığım Necip Fazıl Kısakürek pisliğinin yazdıkları söyledikler.O topikte üstad olarak geçmiş bu sahtekar din düşmanı...
ya sabır........
arkadaş çok ağır konuşmuşsun.müslüman birine sen nasıl kafir dersin.bununhesabını ALLAHanasıl vereceksin.bu vebalin altından nasıl kalkacaksın.senin yerinde olsam hemen ALLAH adua eder ve hemen tevbe etmeyi de gözardı etmezdim.
arkadaş çok ağır konuşmuşsun.müslüman birine sen nasıl kafir dersin.bununhesabını ALLAHanasıl vereceksin.bu vebalin altından nasıl kalkacaksın.senin yerinde olsam hemen ALLAH adua eder ve hemen tevbe etmeyi de gözardı etmezdim.
Eğer Hz. Hüseyin' in Hz. Hasan' ın Hz.Ali' nin katillerine hazreti ünvanı takan biri müslüman oluyorda bende buna lahnet okuyup vebal altında kalıyorsam, ben sizin değiminizle kafirim....Tövbemiz her vakit kusurumuz çok ,Ya Eyyühellezine Amenütü Billallahan Tövbeden Nasuha Estağfurullah.....Ancak bunun için asla tövbe edip yalvarmam.Bu din düşmanı kişilere bu lafları söyledim diye cehenneme gideceksem ben hazırım....
Yezit beni kral kılsa
Kainat emrime verse
Cennette senin dese
Girer isem bana lahnet...
Aşk-ı sabır..........
Umudum_Sende 31.07.2006, 12:24 Eğer Hz. Hüseyin' in Hz. Hasan' ın Hz.Ali' nin katillerine hazreti ünvanı takan biri müslüman oluyorda bende buna lahnet okuyup vebal altında kalıyorsan, ben sizin değiminizle kafirim....Tövbemiz her vakit kusurumuz çok ,Ya Eyyühellezine Amenütü Billallahan Tövbeden Nasuha Estağfurullah.....Ancak bunun için asla tövbe edip yalvarmam.Bu din düşmanı kişilere bu lafları söyledim diye cehenneme gideceksem ben hazırım....
Yezit beni kral kılsa
Kainat emrime verse
Cennette senin dese
Girer isem bana lahnet...
Aşk-ı sabır..........
çok haklısın kardeş. böyle bi insana bu ulu ünvanı nasıl verirler... düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum.... tebrik ediyorum.... saygılar
Son Yaprağıydı 31.07.2006, 12:40 Sanırım siz ondan çok etkilendiniz.
Unuttuğunuz ve bilmediğiniz bir şey söyleyeyim.
Aslında Necip Fazıl dediğiniz kişi gençliğinde içki şarap içen biridir.
bu ne mantık yaa bunu diyen arkadaşa soruyorum içki şarap içince ne oluyo.bizden yada sizden mi oluyo.. adamın görüşü belli zaten ama içki şarapla kıyaslama yapmayın lütfen!!!!!!!!!!!
Zaten Necip Fazıl hakkında iyi şeyler yazılsa çok şaşardım.:)
Yine kendinize göre yanlış taraflar bulup yazmışsınız
öncü nesil 31.07.2006, 13:26 Bilgi eksikligi, sayin Apaci.
Bilgi, tüm korkularimizi alir, nefrtimizi kirar.
Necip Fazil zaten hilfetcidir ve cumhuriyeti sevez.Dolayisiyla aleviligi de sevmez. Onun düsüncelerinin tam karsisindayim.
Bunu biliyorsak; adami taniyorsak, lanet üzerine lanet okumaya, nefret kusmaya gerek yok, elestirel düsüncelerimizi ortaya koyariz, hepsi bu.
saygilar
AAAAA.
O zaman siz HZ.ALİ r.a. efendimizide sevmiyorsunuz.Oda HİLAFET reisi değilmidi?ÜSTAD NECİP FAZIL'ında bahsettiği hilafetde zaten budur.Bu bir çelişki değilmidir?:thumbdown
Aydınlatırmısınız?
SAYGILAR....
Serkan_Devrim 31.07.2006, 13:56 arkadaş çok ağır konuşmuşsun.müslüman birine sen nasıl kafir dersin.bununhesabını ALLAHanasıl vereceksin.bu vebalin altından nasıl kalkacaksın.senin yerinde olsam hemen ALLAH adua eder ve hemen tevbe etmeyi de gözardı etmezdim.sen daha geçen gün önüne gelene kafir diyordunda ben seni uyarıyordum ya. :) şimdi ne oldu?
ayrıca konuyu açan arkadşa ricamdır başlığı değiştirsin. Necip Fazıl bir şairdir, santçıdır.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
yalnış hatırlmıyorsam dah öncede siz Nazım Hikmet hakkında saygısız bir fıkra yazmıştınız. unuttunuz mu?
"İmam Ali kitabında diyor ki: "Biz Ehli Sünnet olarak diyoruz ki: Hz. Ali haklıdır ama Hz. Muaviye haksız değildir." Size göre
Necip Fzılın bu ithamının doğru tarafı ne?
Kendimize değil dinimizi, Aleviliğimize yapılmış bir saldırı....
aşk-ı sabır...
canazerbaycan 31.07.2006, 14:12 1000 yıl ömrüm olsa o 1000 yılın her gününde Muaviyeye 1000 lanet okumak az gelir. O Muaviye değil miydiki Peygamber minberinden 70 yıl Ali(as) a lanet ettiren?
izmirksk 31.07.2006, 14:27 "İmam Ali kitabında diyor ki: "Biz Ehli Sünnet olarak diyoruz ki: Hz. Ali haklıdır ama Hz. Muaviye haksız değildir." Size göre
...
akılları sıra şiiliği ,;kendilerince ifrat ve tefritte görüp orta yolu tuturmak için iyi kötü ,güzel çirkin herkesi seviyorlar...:lol: :lol: :lol:
tamam hazret ifadesi sayın manasında kullanılsa bile muaviye ye sayın demek yakışık almaz..
oğlu yezidin kepazeliklerinin farkında olmasına ve hüseyinin çok üstün meziyetlere sahip olduğunuda bilmesine rağmen neden oğlu yezidde karar kılmıştır..v
yezid ile hüseyin arasındaki farkı bilmeyecek kadar salak değildi muaviye..yani velhasıl kelam ,necip fazıl saçmalamış..said nursi yi okuduğuna göre belkide onun etkisi oldu..bilemiyorum tabi....ama ehli sünnete göre hareket edecekti ve ettide..nede olsa hidayete erdi:001_tt2: :001_tt2: :001_tt2: :001_tt2:
trabzonlu 31.07.2006, 14:35 söylencek birşey yokki herşey ortada be yazıda
murat222 31.07.2006, 16:04 muaviye hz.aliyle savaşmış.hz.hasanı zehirletmiş bir lanettir.ona hz. diyende lanettir
Ali ekber kardeş ben öyle bir konu açmadım.Birdaha bak istersen...
muhammedordusu 31.07.2006, 20:49 sen daha geçen gün önüne gelene kafir diyordunda ben seni uyarıyordum ya. :) şimdi ne oldu?
ayrıca konuyu açan arkadşa ricamdır başlığı değiştirsin. Necip Fazıl bir şairdir, santçıdır.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
yalnış hatırlmıyorsam dah öncede siz Nazım Hikmet hakkında saygısız bir fıkra yazmıştınız. unuttunuz mu?
hatırlarsan kuranın ALLAHın kitabı olmadığını (ima yoluylada olsa)söyleyen kişye ben kafir demiştim.bunu da kurana göre söyledim. kendi kafamdan çıkarmadım.
Serkan_Devrim 31.07.2006, 21:28 hatırlarsan kuranın ALLAHın kitabı olmadığını (ima yoluylada olsa)söyleyen kişye ben kafir demiştim.bunu da kurana göre söyledim. kendi kafamdan çıkarmadım.
o halde Muaviye yi savunan sen ve Necip Fazıl hatırına bu link hediye. www.aleviforum.com/showthread.php?t=10670
Bir Kudsi hadiste " her kimki zalimi sever meth ederse oda onun gibi cehennemliktir" buyurur. Sanırım bu kudsi hadis bu konuya en iyi cevaptır...
İşte Kuranan' da yazan açık hüküm....
Bu Allah' ın kitabında geçmiyormu muhammedinordusu...
Bende söylediğim sözleri Kuran'a göre söyledim.....
aşk-ı sabır...
muhammedordusu 31.07.2006, 22:25 ama ben hz.muaviyenin zalim olduğuna inanmıyorum.hatırlarasan muaviyenin bedir savaşına katılan bir sahabe old söylemiştim.hatta sanırın peygamberimizin (s.a.v)vahiy katibiydi.bu arada kutsi hadisler kuranda yer almaz.dostça bir hatırlrtma osun.
yusufçukgecegez 01.08.2006, 01:20 Necip Fazıl Kısayürek demiş ki:
Ben şunu bilirim....
ya sabır........
bravo yani bu kadar olur.necip fazıl gibi bir üstadı şeytanla aynı kefeye konulmadığı kalmıştı bir oda oldu.üstelikde hz aliye övgüler yağdırdığı bir kitaptan ,doğruluğu son derece tartışılır bir alıntıyı kullanarak
Yunus Emre
Kaç mevsim bekleyim daha kapında,
Ayağımda zincir, boynumda kement?
Beni de, piştiğin bela kabında,
O kadar kaynat ki, buhara bezet!
Bekletme Yunusum, bozuldu bağlar,
Düşüyor yapraklar, geçiyor çağlar;
Veriyor, ayrılık dolu semalar,
İçime bayıltan, acı bir lezzet.
Rüzgara bir koku ver ki, hırkandan;
Geleyim, izine doğru arkandan;
Bırakmam, tutmuşum artık yakandan,
Medet ey dervişim, Yunusum medet!
necip fazılı bu şiirle anmanızı tercih ederdim.medet istediği yunus temelin yunus değil dikkat ederseniz.birde şu bahsi geçen kitaptan alıntı yapalım,(alttaki resim)
necip fazılın muaviye haksız sayılmaz demesi tartışılır.eğer altında çok ince bir mana yoksa,sözü kesinliklede hatalıdır.bu durumda oda kusur işlemiş bir insan olur ancak.bu sözünden dolayı şeytan yerine konması ancak ancak haksız bir itham olur.
yusufçukgecegez 01.08.2006, 01:42 velakad sende bir tuhaf sın haaaaaa o soydan gelen birisinden başka ne bekliyorun....
bu bahsettiğin yezid soyumudur acaba.yani sünni soyu.madem bir soy var ortada.çocuklara soy önderlerinin isimleri verilmezmi hep.siz hiç adı yezid olan,muaviye olan bir sünni gördünüzmü veya duydunuzmu madem yezidin soyu.madem yezidi bu kadar seviyorlar neden çocuklarına bu ismi vermiyorlar,madem ehlibeyti sevmiyor sünniler o zaman neden,hemen hemen her ailede,ali,hüseyin,hasan,fatıma isimlerinden en az biri var.ben şimdiye kadar yezid ismini sadece şu şekilde duydum sünniler içinde.biri anncak düşmanlık duyduğu birisine seslenir yezid diye.oysa ehlibeyt isimleri bakın en yakınımda,abim hasan,amcam hüseyin ve bebekken ölen hasan,dedemin babası hasan,halam ve iki kuzenim fatıma.kuzenim ali ve sünni alemde binlerce var bu ismlerdem.madem yezid soyu ,neden hiçkimsenin adı yezid değilde ehlibeyt isimleri dolu.
Serkan_Devrim 01.08.2006, 13:44 ama ben hz.muaviyenin zalim olduğuna inanmıyorum.hatırlarasan muaviyenin bedir savaşına katılan bir sahabe old söylemiştim.hatta sanırın peygamberimizin (s.a.v)vahiy katibiydi.bu arada kutsi hadisler kuranda yer almaz.dostça bir hatırlrtma osun.linki okusaydınız Muaviye'nin sünni tarihçilere ve peygamberin hadislerine göre münafık olduğunu anlardınız. birde Abdullah bin Ebi Serh'te(3. halife Osman'ın süt kardeşi) vahiy katibi idi ama sonradan peygamberlik iddiasında bulunmuş ve peygamber tarafındn ölüme mahkum edilmiş ancak sonradan 3. halife Osman'ın ricasıyla affedilmişti. :)
bravo yani bu kadar olur.necip fazıl gibi bir üstadı şeytanla aynı kefeye konulmadığı kalmıştı bir oda oldu.üstelikde hz aliye övgüler yağdırdığı bir kitaptan ,doğruluğu son derece tartışılır bir alıntıyı kullanarak
"İmam Ali kitabında diyor ki: "Biz Ehli Sünnet olarak diyoruz ki: Hz. Ali haklıdır ama Hz. Muaviye haksız değildir
Övgüye bakın maşallah Necip Fazılın övmesi bu kadar olur....İnşallah sizde Necip Fazıl gibi övmüyorsunuzdur Hz. Ali'yi...
Hz. Ali bizim için Nuru Velayettir, o Kuran'dan ve Peygamberden ayrı hiçbir hareket yapmazdı...O halde Muaviye lahnetlisinin yaptıkları nasıl doğru olur...Muaviyenin haksız olmadığını söyleyen zihniyet
İki Hak birbiri ile savaşır mı?
Yolunuzu yolsuzların ağzında sakız etmeyin...
aşk-ı sabır...
yusufçukgecegez 01.08.2006, 16:35 "İmam Ali kitabında diyor ki: "Biz Ehli Sünnet olarak diyoruz ki: Hz. Ali haklıdır ama Hz. Muaviye haksız değildir
Övgüye bakın maşallah Necip Fazılın övmesi bu kadar olur....İnşallah sizde Necip Fazıl gibi övmüyorsunuzdur Hz. Ali'yi...
Hz. Ali bizim için Nuru Velayettir, o Kuran'dan ve Peygamberden ayrı hiçbir hareket yapmazdı...O halde Muaviye lahnetlisinin yaptıkları nasıl doğru olur...Muaviyenin haksız olmadığını söyleyen zihniyet
İki Hak birbiri ile savaşır mı?
Yolunuzu yolsuzların ağzında sakız etmeyin...
aşk-ı sabır...
arkadaşım öncelikle necip fazıl bir üstad,sonra insan muaviye haksız sayılmaz demesindeki manayı bilmiyoruz,diyelimki anladığımız gibi.şimdi bir defalığına mahsus kafandaki önyargıyı silip,bu cümleyide silip,yazıyı yeniden oku tarafsız biçimde.bu yazıda hz aliye hakaretmi var.hayır yinede var diyorsan alıntı yap lütfen bende görebileyim.şairler,ressamlar,sanatçılar olayları bizim gibi düşünmezler.her konuda fikir beyan ederler,elbette hataları olur,hatalı yorumda yapmış olabilir.bak nazım hikmet pek çoğuna göre vatan haini.sence hakediyormu bunu.ve sana onu vatan haini gibi gösterecek birsürü alıntı bulabilirim.ama o bir üstad.tüm fikirleri belirtmek zorunda,insandır hatada yapabilir.hiçkimse hiçbir üstada eleştirmekle beraber,şeytan iblis diyemez.böyle insanlar kolay yetişmiyo.
Güzel kardeşim ben bu kitabı okudum....Kitapta Hayır ve şer allahtandır diyor ve yezidin-muaviyenin-ibni mülcemin suçsuz olduğu anlatılmak isteniyor...Burada kişinin üstat olup olmaması önemli değil ne dediği önemli...Bu bir kitaptır ve kati unsurdur...Padişah Yavuz Selimin de çok iyi bir yazar şair olduğunu biliyoruz ancak bu onun pisliğin teki olmadığı anlamına gelmez...
aşk-ı sabır...
yusufçukgecegez 01.08.2006, 17:22 Güzel kardeşim ben bu kitabı okudum....Kitapta Hayır ve şer allahtandır diyor ve yezidin-muaviyenin-ibni mülcemin suçsuz olduğu anlatılmak isteniyor...Burada kişinin üstat olup olmaması önemli değil ne dediği önemli...Bu bir kitaptır ve kati unsurdur...Padişah Yavuz Selimin de çok iyi bir yazar şair olduğunu biliyoruz ancak bu onun pisliğin teki olmadığı anlamına gelmez...
aşk-ı sabır...
bu kitabı okumadan bu konu üstüne daha fazla fikir yürütemiyeceğim.ama okumadığım halde şundan eminim.kitapta hz aliye hakaret yok.hz aliyi suçlu görme yok.muaviye ve yezidi suçsuz görmekde yok.değişik bir açıdan bakış var.işte anlıyamadığınız bu.yavuz sultandır.öncelikle.sultan olupta kan akıtmayan biri yok.kendi haklı gördüğü davası uğrunda tabi.sen sevmezsin buna saygım var.necip fazılıda sevmeyebilirsin bunada saygım var.eleştirebilirsin bunada saygım var.ilim irfan sahibi adamlara iblis diyene asla saygım yok.kimin iblis olup olmadığını allah bilir.büyük kafaların fikirlerini büyük kafalar anlar.küçük kafalar ise,sivasda olduğu gibi,manayı anlamadan dinimize küfrediliyor diye galeyana gelip,canlar yakar.saygılar
manifesto 01.08.2006, 18:11 ali ekber ; Muaviye'nin sünni tarihçilere ve peygamberin hadislerine göre münafık olduğunu anlardınız
Amr İbnül As dan sonra şimdide muaviyeyi mi münafık ilan ettiniz..Her ne hikmet ise bu münafık ilan ettiğiniz kimseler Hz.Ali'nin hilafetine sıcak bakmayan insanlar..Münafık olarak nitelemenin arkasında bence başka siyasi sebepler var..
Hz.Osman'ın şehadetinden sonra bu olayı Hz.Ali taraftarlarının yaptırdığına inanan bazı sahabeler Hz.Ali halife ilan edildikden sonra ona hemen biat etmemişlerdi...Bunların başında Hz.Aişe , Talha Bin Ubeydullah,Zübeyir Bin Avvam ve Şam valisi Muaviye geliyordu..
Cemel vaası vukuu bulunca Zübayir Bin Avvam karşı tarafda yer almış ve Hz.Aliye karşı savaşmışdı..Ama Hz.Ali ona ""Ey Zübeyr bir gün Ali b. Ebî Talib'le savasacaksin ve o savasta sen ona karsi haksiz durumda bulunacaksin". Bunun üzerine Hz. Zübeyr, 'Vallahi hatirladim, seninle savasmayacagim' diyerek savastan vaz geçmeyi düsünmüs, ancak oglu Abdullah Onu zorlamisti (Ibnül-Esîr, el-Kâmil Fit-Tarih, terc. Ahmed Agrakça, III, 284, 349; Ebu'l-Fidâ, el-Muhtasar fî ahbâri'l-Beser, I, 173)
Bütün bu hadiselerden dolayı cemel vakasında Hz.Ali nin haklı olduğuna inanılmışdır.Ve netekim Hz.Aişe de Cemel savaşından sonra HAKSIZ olduğunu anlamış ve medinedeki evine dönmüşdür..
Sonra meşhur Hakem olayı ve ÇİFT halife dönemi..Zaten müslümanların çoğunluğu Şam hariç Hz.Ali nin halifeliğini tanıyordu..
Yani bana sorarsanız ben o tarihde yaşasaydım Hz.Ali ye biat ederdim...
Ama bir kimsenin halifelikde hak iddia etmesi siyasi bir mesele olduğu için bütün siyasi meselelerde taraf ve karşı taraflar mevcut olacağından olayı tarihi bir vakaa olarak anmakdan öte bir şey yapamayız..
Necip Fazıl da Muaviye nin islam devleti lideri olma hırsını ele almış olarak ve sonra ki dönemlerde islama yaptığı hizmetleri göz önüne alarak böyle bir değerlendirme yapmış olmalı..
Yani ne Şah İsmail münafıkdır nede Yavuz Sultan selim..ikiside tek bir şey amaçlamışlardır...
muhammedordusu 02.08.2006, 12:12 linki okusaydınız Muaviye'nin sünni tarihçilere ve peygamberin hadislerine göre münafık olduğunu anlardınız. birde Abdullah bin Ebi Serh'te(3. halife Osman'ın süt kardeşi) vahiy katibi idi ama sonradan peygamberlik iddiasında bulunmuş ve peygamber tarafındn ölüme mahkum edilmiş ancak sonradan 3. halife Osman'ın ricasıyla affedilmişti. :)
arkadaş linkin çoğunu oudum ama inandım desem yalan olur.yok muaviye kadın gibi ağlamışmış.bunu diyen bir tarihçinin (kadın gibi ağladı demekle ona hakaret eden)objektif olmasını beklemem şahsen.kısacası ben münafık değikl diyorum.sen ise münafıktır diyoprsun.dediğn gibi ALLAH bana mı yalancı diyecek.peygamberimiz(s.a.v)bana mı seni tanımıyorum diyecek.eğer benim dediğm doğru ise korkarım sen yalancı olacaksın ALLAH katında.ha bu arada hz.muaviye senin yakana yapışmazsa iyidir.
canazerbaycan 02.08.2006, 18:45 arkadaş linkin çoğunu oudum ama inandım desem yalan olur.yok muaviye kadın gibi ağlamışmış.bunu diyen bir tarihçinin (kadın gibi ağladı demekle ona hakaret eden)objektif olmasını beklemem şahsen.kısacası ben münafık değikl diyorum.sen ise münafıktır diyoprsun.dediğn gibi ALLAH bana mı yalancı diyecek.peygamberimiz(s.a.v)bana mı seni tanımıyorum diyecek.eğer benim dediğm doğru ise korkarım sen yalancı olacaksın ALLAH katında.ha bu arada hz.muaviye senin yakana yapışmazsa iyidir.
İmam Hasan (as)'yi karısı Cadeye zehirleten, İmam Ali(as)'e minberlerden lanet okutan, sahabi Hucr bin Adiy'i ve arkadaşlarını bu lanete katılmadıkları için katlettiren, Ebubekirin öz Ali'nin manevi oğlu Muhammedi Osman'ın katili diye şehit ettirip kesik başını Şamda sergileyen, hilafeti sarhoş ve homoseksüel oğlu Yezid'e bırakan Muaviye(Lanetullahi Aleyh) 'e hz. sıfatını taktığın için asıl Resullullah, Onikiimam ve Hz. Fatıma ahirette yakana yapışacak. Hz. Muhammed der ki "İnsanlar Sevdikleriyle Haşrolunacaklar". Allah beni Resullulah ve Onikiimamla haşretsin. Seni de Muaviyeyle, Yezidle ve Ömer bin Abdülaziz haricindeki diğer Emevi halifeleriyle haşretsin.
muhammedordusu 02.08.2006, 21:04 iyi düşün eğer bu bedduayı hak etmiyorsam bedduan san geri döner
iyi düşün eğer bu bedduayı hak etmiyorsam bedduan san geri döner
Neden beddua olarak algıladınız.Anlayamadım...Her kez sevdikleri ile haşrolsun dedi ne güzel dedi canazerbeycan kardeşim...
muhammedordusu 03.08.2006, 21:57 tamam zaten kişi sevdiğiyle beraberdir.benim sevdiklerimde bellidir kimler olduğu
Serkan_Devrim 04.08.2006, 16:12 arkadaş linkin çoğunu oudum ama inandım desem yalan olur.yok muaviye kadın gibi ağlamışmış.bunu diyen bir tarihçinin (kadın gibi ağladı demekle ona hakaret eden)objektif olmasını beklemem şahsen.kısacası ben münafık değikl diyorum.sen ise münafıktır diyoprsun.dediğn gibi ALLAH bana mı yalancı diyecek.peygamberimiz(s.a.v)bana mı seni tanımıyorum diyecek.eğer benim dediğm doğru ise korkarım sen yalancı olacaksın ALLAH katında.ha bu arada hz.muaviye senin yakana yapışmazsa iyidir.o tarihçiler sünni tarihçilerdir. yani siin hadis diye tutturup bize sunduğunuz şeyleri yazanlardır. yalancılarsa sizin mezhebinizde yaln olur. bu bir
ikincisi Muaviye'ye de hazreti dersek ben bir dah asl şeytan hakkında kötü düşünmem.
evet, Emevi halifeleri mimberlerde Ehlibeyt'e yıllarca lanet ettirdi. Ömer Bin Abdülaziz(RA) buna son verdi. fakat Muaviye'de Emevi halifelerindense de ona dokunulamaz. Muaviye'ye sövülürse, onunla birlikte olan bir çok islam büyükleri ve bazı din büyükleri mel'un olur. din bilgilerini bozmaya sebep olur.
bu yazıyı yazan kişi Hüseyin Hilmi Işık'tır. Muaviye hayrnıdır. yani ona güvenebilirsiniz. bakın ne demiş. Muaviye ehlibeyte yıllarca camilerde küfrettridi. siz ehlibeyte küfrettiren birini mi seviyorsunuz? bu iki.
Muaviye benim yakm mı yapışvak? ben asıl onun yakasına yapışcğım. ehlibeyte yaptıklarından dolayı. bu üç.
ve son olarakta peygamber ve ehlibeyt senin yakana yapışacak. Muaviye'yi savunduğun için. sen düşün.
muhammedordusu 04.08.2006, 22:29 ali ekber bu kadar delil getiriyorsun ama açıkçası beni ikna edemiyorsun.tıpkı benimde sizi bazı konularda ikna edemediğm gibi.bu biir.ikincisi,şeytan hakkında kötü düşünmezsin hı.ama ALLAH bir çok ayette onun aldatıcı,müminlere düşman olduğunu söylüyor herhalde ayete karşı çıkmazsın.bu ikkki.üçüncüsü ise ehlibeyt kimin yakasına yapışacak bu da ahirette belli olur.buda üç.ayrıca seni kırdımsa hakkını helal et.vesselam
D-e-v-r-i-m 05.08.2006, 00:36 Necip Fazıl Kısayürek demiş ki:
Ben şunu bilirim....
ya sabır........
Bunu necip fazıl dan başkalarıda söylüyor çünkü Muaviye denen kişi bir sahabedir....
Bunu necip fazıl dan başkalarıda söylüyor çünkü Muaviye denen kişi bir sahabedir....
İşte fark bu....muaviye sahabe değildir.Hz. Muhammed' in cemalini gören herkes sahabe olamaz.......
Serkan_Devrim 05.08.2006, 13:12 ali ekber bu kadar delil getiriyorsun ama açıkçası beni ikna edemiyorsun.tıpkı benimde sizi bazı konularda ikna edemediğm gibi.bu biir.ikincisi,şeytan hakkında kötü düşünmezsin hı.ama ALLAH bir çok ayette onun aldatıcı,müminlere düşman olduğunu söylüyor herhalde ayete karşı çıkmazsın.bu ikkki.üçüncüsü ise ehlibeyt kimin yakasına yapışacak bu da ahirette belli olur.buda üç.ayrıca seni kırdımsa hakkını helal et.vesselamseni ikna edebilmek mümkün değil. çünkü akıl mantık ilkelerine dayanmıyorsun. Muaviye hakkında senin tarihçilerini sana delil getiriyorum ama o tarihçilere bir inanıyorsun bir inanmıyorsun. o tarihçiler yalancıysa sen niye onların kurduğu mezheptesin? yalancı değillerse nasıl Muaviye'yi savunursun? bu bir.
Şeytan Muaviyeden daha kötü değildir. ve ben Muaviye'yi Şeytandan daha fazla sevmem. Allah'ın şeytan hakkında yazdıklarına şehadet ederim ve yine Allah'ın sözlerine şehadet ederim ki Muaviye cehennemliktir. işte kurandan delil.
ibnül Esir tarih kitabında 51. hicri yıla ait bölümde diyor ki
Hucr'un öldürüleceği haberini alan Aişe, Muaviye'ye adam gönderip öldürülmemesini istedi. adam Şam'a geldiğinde öldürüldüğünü gördü. sünni mezhebinin önderlerinden Hasan Basri bu olay hakkında şu ünlü fetvasını vermiş ve demiş ki
'Muaviye'nin dört büyük günahı var ki her birisi cehenneme gideceğine neden olabilir.' daha sonra bu maddeleri sıralıyor.
1) hilafeti kılıç gücüyle alması
2) içkici ve sapık oğlu Yezid'i veliahd yapması
3) zinadan doğma Ziyad'ı soyuna alması(ki peygamber hazretleri gerçek evlada yatak, zinadan doğanlara taş demiştir.)
4) Hucr ve arkadaşlarını öldürmesi,
Hucr ve arkadaşlarından dolayı vay onun haline' ve son sözü üç defa tekrarlıyor.
Muaviye diyor ki ' planımızı değiştirmekle siyasi dengelerimizin daha kötü bir sonuca varacağından korkmasaydık Hucr'ü öldürmekten vazgerdik'
İbni Hacer İsabe kitabında 3/652 de diyorki
Yezid Bin Esed'in oğlu Abdullah, ölüm döşeğinde olan Muaviye'nin yanına giriyor ve ölümden korktuğunu farkediyor, kendisine ' ey müminlerin emiri' diyor, ' neden korkuyorsun? ölürsen cennete gidersin, kalırsan yerin belli' Muaviye kendisine biraz bakıyor ve ' Allah babana rahmet eylesin, onda bir içtenlik vardı, bana Hucr'ü öldürmemem için öğüt verdi' diyor.
İbnül Esir büyük tarihinde 3/241 de
Haccacı zalim'in dalkavuğu olan Muhammed Bin Sirin'den rivayet edilir ve diyor ki 'Muaviye, ölmek üzere iken ben bir kaç kez ' ey Hucr, senin için uzun bir günüm var' diyordu
yine İbnül Esir büyük tarihinde 3/242 de
bir gün Muaviye'ye ' Hucr'ü öldürdüğün zaman bilim ve müsahamaların nerede kaldı?' demişlerdi. Muaviye ise 'bir akıllıya rastlamadım' dedi
işte böyle tertemiz bir kulu sırf hz Ali'ye sövülmesine karşı çıktığı için öldüren bir adama sahabe deniyor ve ona sahip çıkılıyor. hemde Kuran'a çok bağlı olmalarına rağmen sırf Muaviye için Kuran bile boş veriliyor.
92. Bir müminin bir mümini öldürmesi olacak şey değildir. Ancak yanlışlıkla olması başka. Kim bir mümini yanlışlıkla öldürürse bir mü’min köleyi azad etmesi ve bağışlamadıkları sürece ailesine diyet ödemesi gerekir. (Öldürülen kimse) mü’min olur ve düşmanınız olan bir topluluktan bulunursa, mü’min bir köle azad etmek gerekir. Eğer sizinle kendileri arasında antlaşma bulunan bir topluluktan ise ailesine verilecek bir diyet ve mü’min bir köle azad etmek gerekir. Bunlara imkan bulamayanın, Allah tarafından tövbesinin kabulü için iki ay ardarda oruç tutması gerekir. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
93. Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedi kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, lânet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır. kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=4
www.kuranikerim.com/mdiyanet/nisa.htm
sen kurana inanıyorsan Hucrr gibi tertemiz bir sahabeyi öldüren Muaviye'nin nisa 93 çe göre cehennemlik olduğunada inanmalısın. ama siz kurana falan inanmazsınız. işinize gelmiyorsa kuran bile sizin için önemli değildir. buda iki.
ben kendimden eminim.ahirette görüşürüz. sen düşün. buda üç.
muhammedordusu 05.08.2006, 13:35 üçe karşı işte bir cevap.farzedelim ki dediğin doğru muaviye hucrr gibi temiz bir sahabeyi öldürttü.ve yukarıdaki ayeti belirterek de iyi bir noktaya değindin.ve muaviyenin son anlarındaki pişmanlığını da belirttin. tevbe diye bir şeyden haberin vardır belki.nice katiller var ki öldürdüklşeri adam sayısını kendileri bile bilmezler.onların tevbesi kabu ediliyorda (peygamberimizin rivayet ettiği bir katil 99 kişiyi öldürüyor.günahlarından pişman oluyor ve bir rahibin yanına gidiyor.bu durumdan kurtulmak istediğini ve tevbe sinin kabul olup olmayacağını söylüyor.rahibin cevabı olumsuz oluyor ve adam rahibide öldürüyor.bununla birlikte 100 ediyor.adam bu sefer alim birisinin yanına gidiyor.aldığı cevap şu oluyor.'tevben kabul edilebilir yalnız buralarda fazla kalma falan yerde bir müslüman topluluk var onların yanına var hayatını orada sürdür ki iyi bir müslüman olasın.'ALLAH ın takdiri adam oraya yetişmeden yarı yolda ölüyor ve nihayet rahmet melekleri ile azap melekleri geliyorlar ruhunu almak için ama paylaşamıyorlar sonunda bir karar alıyorlar ve diyorlar ki adam nereye yakınsa onun ruhunu o melekler alsın.ve bakıyorlar ki adamın gideceğiyer adama bir karış daha yakındır ve adamın ruhunu rahmet melekleri alıyor.)muaviye gibi bedire katılmış bır sahabenin tevbesi kabul edilmesin.ALLAH bilir sen bilmezsin.
Neden beddua olarak algıladınız.Anlayamadım...Her kez sevdikleri ile haşrolsun dedi ne güzel dedi canazerbeycan kardeşim...
Bende Canazerbeycan ve velakat kardeşimle aynı fikirdeyim.
muhammedordusu 05.08.2006, 14:13 hakiki imanı elde eden kainata dahi meydan okuyabilir.(!)
Serkan_Devrim 05.08.2006, 14:16 üçe karşı işte bir cevap.senin üç cevabın boş. benim tek cevabım(ki ben üç cevap vermiştim) yeterli aklını kullanana.
farzedelim ki dediğin doğru muaviye hucrr gibi temiz bir sahabeyi öldürttü.ve yukarıdaki ayeti belirterek de iyi bir noktaya değindin.ve muaviyenin son anlarındaki pişmanlığını da belirttin. tevbe diye bir şeyden haberin vardır belki.nice katiller var ki öldürdüklşeri adam sayısını kendileri bile bilmezler.onların tevbesi kabu ediliyorda (peygamberimizin rivayet ettiği bir katil 99 kişiyi öldürüyor.günahlarından pişman oluyor ve bir rahibin yanına gidiyor.bu durumdan kurtulmak istediğini ve tevbe sinin kabul olup olmayacağını söylüyor.rahibin cevabı olumsuz oluyor ve adam rahibide öldürüyor.bununla birlikte 100 ediyor.adam bu sefer alim birisinin yanına gidiyor.aldığı cevap şu oluyor.'tevben kabul edilebilir yalnız buralarda fazla kalma falan yerde bir müslüman topluluk var onların yanına var hayatını orada sürdür ki iyi bir müslüman olasın.'ALLAH ın takdiri adam oraya yetişmeden yarı yolda ölüyor ve nihayet rahmet melekleri ile azap melekleri geliyorlar ruhunu almak için ama paylaşamıyorlar sonunda bir karar alıyorlar ve diyorlar ki adam nereye yakınsa onun ruhunu o melekler alsın.ve bakıyorlar ki adamın gideceğiyer adama bir karış daha yakındır ve adamın ruhunu rahmet melekleri alıyor.)tevbeyi Allah kabul eder. sen Allah mısın ki Muaviye'yi aklıyorsun. Muaviye'yi kötülüyorum ve Allah affetmesin diyorum. Muaviye gibi münafıkların yeri kuranda belirtildiği gibi cehnnemin en alt katıdır.
muaviye gibi bedire katılmış bır sahabenin tevbesi kabul edilmesin.ALLAH bilir sen bilmezsin. Muaviye bedire katılmadı kardeş. hem o sıralrda daha müslüman bile değildi. Uhud savaşına katıldı ama kafirlerle berber. o mekkenin fethinde kerhen ve zorla müslüman oldu. okumadan yazma. oku oku oku.
murat222 05.08.2006, 14:25 ne tövbesi,tövbe etseydi kendi yerine oğlu yezidi halife seçermiydi.o kadar katliam yap sonra tövbe et bu tam bir saçmalık.muaviyeyi aklama çabası.haz.hasanı zehirleten kim muaviye.hucr için özür dileyen (ki dilemedi) peygamber torunu için ölürken ne dedi.tabiki oğlu yezide ehlibeyti yok et emri verdi.o muaviye lanetiki onu seven herkese lanet olsun
muhammedordusu 05.08.2006, 14:41 ali ekber kardeşim sana bir site tavsiye edeyim.google den hz.muaviye yaz.karşına islamı yaşama sanatı başlıklı sevde.com sitesi çıkacak.benim içinde üzülme
Serkan_Devrim 05.08.2006, 15:13 ali ekber kardeşim sana bir site tavsiye edeyim.google den hz.muaviye yaz.karşına islamı yaşama sanatı başlıklı sevde.com sitesi çıkacak.benim içinde üzülmeben google bile araştırma amaçlı olsa bile hz Muaviye yazmam. hazretiymiş. sana üzülmemk elde değil. ehlibeyt katiline hazreti diyen ve peygamberi çok sevdiğini iddia eden çelişkili zihniyete gerçekten üzülüyorum. oartaya kurandan, peygamberin hadislerinden hemde sünni tarihçilere dayanarak. ama bu deliller sizin için boş. çok üzülüyorum. bırakın aleviliği ve sünniliği. tarihteki bir zalime sahip çıkma zihniyetine bir insan olarak üzülüyorum.
muhammedordusu 05.08.2006, 15:20 sana bir şey diyeyim mi tahmin etmiştim hz.yazdığı için olumsuz cevap yazacağını.merak etme gerçekleri söylüyor.okumak istemiyorsan o başka.oku oku oku.
Serkan_Devrim 05.08.2006, 15:57 sana bir şey diyeyim mi tahmin etmiştim hz.yazdığı için olumsuz cevap yazacağını.merak etme gerçekleri söylüyor.okumak istemiyorsan o başka.oku oku oku.
sitenin ismini verdin okurum. ama bende sana senin tarihçilerini ve kutsal kitabını örnek veriyorum. sen onlara inanmadıktan sonra başka yazılara mı inanıyorsun?
muhammedordusu 05.08.2006, 16:02 kutsal kitabım daki hükümleri kendi menfaatine göre yorumluyorsun.sanki hz.muaviye cehennemliktir yazıyor da!
yine mi ali ekber
AleviGenç 05.08.2006, 16:11 ali ekber kardeşim sana bir site tavsiye edeyim.google den hz.muaviye yaz.karşına islamı yaşama sanatı başlıklı sevde.com sitesi çıkacak.benim içinde üzülme
Sen nasıl Muhammedin ordusu oluyormuşsun
sen ki 2 yüzlülük yapıyorsun elini açıp medet umduğun kişinin torunlarını kadledeni savunuyorsun.
(NALET MUAVYAYA VE ONU SEVENLERE) Binlerçe kez nalet.
Hz. Muhammed;in Hz. Ali ve Ehlibeyt için söyledikleri :
Bazı Alevi düşmanları, Alevilerin Hz. Muhammed;i peygamber olarak kabul etmediklerini propaganda ettiler. Oysaki gerçek bunun zıttı dır. Aleviler tarih boyunca ve günümüzde Hz. Muhammed;i peygamber olarak kabul ettiler. Alevilerde Hz. Muhammed;e bağlılık tartışılmaz. Aleviler Hz. Muhammed;i İslamın peygamberi olarak kabul ederler ve ona inanırlar. Aleviler peygamberin soyuna yapılanları her ibadet edişlerinde lânetlerler. Ve bu anlamıyla peygambere bağlılıklarını dile getirirler. Ama bazıları peygamberden şefaat umarken onun biricik torunlarına ve Ehlibeyti;ne yapılanları görmezlikten gelirler. Bu da bir ikiyüzlülüğün, sahtekârlığın Emevilerden başlayarak günümüze geldiğini gösteriyor.
Aşağıda Hz. Muhammed;in Hz. Ali ve Ehlibeyt için söylediklerinden bir kaçını yazacağız. Ama ne acıdır ki; Yezitler, Muaviyeler ve onların günümüzdeki temsilcileri bunları yok saymaya devam ediyor. Onlar Hz. Ali ve Ehlibeyt gerçeğini, haklılığını inkâra devam ediyorlar.
H z. Peygamberin çeşitli zamanlarda ve çeşitli vesilelerle söylediği bir kaç hadis:
Ya Ali, benim Ehlibeytim Nuh un gemisine benzer. O gemiye binen kurtulur. Ve kim Ehlibeytime buğz ederse helak olur.
Ben ilmin şehriyim, Ali kapısıdır. İlmi isteyen kapıya gelsin.
Ya Ali, mümin sana buğz etmez, münafık ise seni hiç sevmez.
Ali, müminlerin dilediği ve uyduğu kişidir. Mal ise münafıkların dilediği şey.
Ey Allah;ın kulları, bu Ali;nin kanı benim kanımdır, teni benim tenimdir ve canı benim canımdır. Her kim bu Ali;yi severse, beni sever beni seven de Allah;ı sevmiş olur. Ali;ye kim düşmanlık ederse bana düşmanlık etmiş olur.
Kuran ve Ehlibeyt ikizdir.
Hayatım gibi yaşamak isteyen Ali Veli edinsin.
Ya Ali, sen benim dünyada ve ahrette sancaktarımsın.
Ali;yi anmak ibadettir.
Ey halk! Biliniz ki; ben de insanım. Allah;ın daveti bana yakında gelecektir. Ben de onu kabul edeceğim. İşte size ben iki mühim ve en değerli emaneti miras bırakıyorum. Bunlardan birincisi Kuran, ikincisi benim Ehlibeytim. Allah;ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum. Allah;ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum. Allah;ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum, buyurdu. Bu yazdıklarımız sevgili peygamber tarafından söylenmiş olan hadislerden sadece bir kaçı. Bunlar Hz. Ali gerçekliğini ve Ehlibeyt haklılığını gösteren en büyük kanıtlardır.
Cabir bin Abdullah el-Ansari diyor ki:
Peygamber'in(s.a.v)yanındaydık,Ali(a.s) uzaktan göründü,Resul-i Ekrem(s.a.v)buyurdu ki:"Canım elinde olan Allah'a andolsun ki Bu (Ali ve Yandaşı Aleviler) ve Şiaları, kıyamet gününde kurtuluşa ereceklerdir."
muhammedordusu 05.08.2006, 16:18 sadece kendi görüşlerini savunma.dediğim siteyi okudunuzsa sorun yok.bana lanet olsun öylemi.ALLAH IMsen şahit ol
ulupınar 05.08.2006, 16:41 ey muhammedordusu zalimden hz olmaz muaviye cehennemlik bir ittir ehlibeyte kast eden bir it nasıl olurda hz olur o hz dediyin günah denizinde boğulurken sende saf saf zavallı bir şekilde çırpınıyorsun muhammedi çok sevdiğini söyleyip aynı zamanda peygamberin torunlarına kastedenleri sevdiğini söyleyenlerin tamamıda ittir korkunç bir çelişkidir
muhammedordusu 05.08.2006, 17:37 ey muhammedordusu zalimden hz olmaz muaviye cehennemlik bir ittir ehlibeyte kast eden bir it nasıl olurda hz olur o hz dediyin günah denizinde boğulurken sende saf saf zavallı bir şekilde çırpınıyorsun muhammedi çok sevdiğini söyleyip aynı zamanda peygamberin torunlarına kastedenleri sevdiğini söyleyenlerin tamamıda ittir korkunç bir çelişkidirbak yine dediklerimi anlamadınız.islam içtihatının çoğuna göre (bizcede)hz.ali haklıdır.bunlar içtihat meselesidir.yani halifeliğiele geçirmekiçin bir yarış vardır.hz.ali haklıolsada hz.muaviye de halife olmakistemiştir.yani hz.muaviye de kafir veya münafık değildir. ALİ EKBERE TAVSİYE ETTİĞİM siteye baksaydınız daha iyi anlardınız.karşıt görüşleride araştırın lütfen.bu arada ağzınızı toplayın,küfürlü konuşmayın.yoksa çok kötü karşılık görürsünüz.
D-e-v-r-i-m 05.08.2006, 20:11 Senin o senin için bir hazret olabilir ama Aleviler için asla değil...
Hüseyin69 05.08.2006, 20:48 Senin o senin için bir hazret olabilir ama Aleviler için asla değil...
evet arkadaslar devrim üyemiz gibi yorumlar yapin sövgü küfür hakaret tarzi kelimeleri kullanmayin
normal karsilamak lazim
kesinlikle bir noktaya bakmayin
dünya görüs pencereniz büyük olsun
kücük olduktan sonra ....cok afedersiniz özürdiliyorum
ama kedi bile hz olur
Necip Fazıl Kısayürek demiş ki:
Ben şunu bilirim....
ya sabır........
Sen galiba ne alevi ne sünnisin nifak tohumlarını ekmeye çalışan cahilsin herkes kendinde olandan verirmiş sende pislik çok fazla var sanırım ondan dağıtıyorsun etrafa sevgili alevi arkadaşlarım bazılarınız bu yaratığı uyarmaya çalışmışsınız teşekkür ederim hepinize lakin laftan anlamayan birisi
Gerçek müslümanlar düşmanlarına dahi hakaret edecek kelimeler sarf etmezler geçmişte bunun bir çok örneği vardır fitne ve nifak tohumlarını ekmeye çalışanlardan uzak kalmak dilekleriyle iyi günler dilerim
HADDİNİ AŞAN HER ŞEY ZIDDINA DÖNER
canazerbaycan 06.08.2006, 16:34 Muaviye dostu Nasibi: İşte kendi yazdıklarını oku. Asıl fitnecinin kim olduğunu gör. Bir de burada bize ders vermeye kalkma. İşte daha önce yazdıkların:
"Merhaba nasıl ikileme düşmezler İstersen hepsinin içeriğini yazabilirim kısa olsun diye sadece ber kaç örnek vereyim içlerinden bir kaç fırkası çok taşkındır
1-ALLAH C.C Hz Alinin içindedir Hz Aliye tapmak ona tapmaktır diyor
2-İkinci kısmı bunları kötülüyor Hz. Ali ALLAH C.C olurmu O insandır fakat insanların en üstünüdür ALLAH C.C Cebrail de iltimas edip MUHAMMDE A.S getirdi MUHALLED A.S Alinin r.a hakkını yedi diyor.
3-Üçüncü kısmı bunları kötülüyor ve hiç öyle olurmu bizim peygamberimiz MUHAMMED a.s dır fakat benden sonra Ali r.a halife olsun dedi Eshabı Kiram dinlemediler diğer üçünü halife yaptı Ali r.a çok kızıyorlar bunların hepsi yollarını sapıtmış ve islam göre kafir sınıfına girmiştir ALLAH C.C hepsine hidayet versin doğru yola gelmek nasıp eylesin Amin"
Evet biz Şiiler ve Aleviler Hz Peygamber'in Allah'ın emriyle Ali(as)' imamet makamına getirdiğine inanıyoruz. Ama bunu kabul etmeyerek sapıtan biz değil asıl sapıtan bunu inkar eden sizlersiniz. Buna rağmen size senin gibi çirkefleşerek kafir demiyoruz. Velayet inancınız olmamasına rağmen Allah'a ve Resul'e inandığınız için sizi Müslüman biliyoruz. Asıl Allah sana hidayet versin ve doğru yola getirsin.
muhammedordusu 06.08.2006, 16:57 valla kardeş yazdıklarından hiç bir şey anlamadım.bir kere ben sunniyim.yukarıda saydığın maddelerin hiç birisini kabul etmiyorum ki nasıl ikileme düşeyim.biz sunniler göre ALLAH birdir,hz.muhammed onun resuludur,hz.ali de 4. halifedir.ama asla hz.aliye hakaret etmeyiz.çünkü onun peygamberimiz ve diğer müminler yanında saygın bir yerinin olduğunu biliriz.
Sen galiba ne alevi ne sünnisin nifak tohumlarını ekmeye çalışan cahilsin herkes kendinde olandan verirmiş sende pislik çok fazla var sanırım ondan dağıtıyorsun etrafa sevgili alevi arkadaşlarım bazılarınız bu yaratığı uyarmaya çalışmışsınız teşekkür ederim hepinize lakin laftan anlamayan birisi
Gerçek müslümanlar düşmanlarına dahi hakaret edecek kelimeler sarf etmezler geçmişte bunun bir çok örneği vardır fitne ve nifak tohumlarını ekmeye çalışanlardan uzak kalmak dilekleriyle iyi günler dilerim
HADDİNİ AŞAN HER ŞEY ZIDDINA DÖNER
Sende haddini aşmışsın. Hiç olmadı bu sözler.
Forum kuralımız der ki ve birinci madde;
imseye hakaret yağdırmayın
Bu söylerinizden dolayı derhal özür dilemelisiniz
Muaviye dostu Nasibi: İşte kendi yazdıklarını oku. Asıl fitnecinin kim olduğunu gör. Bir de burada bize ders vermeye kalkma.
"Merhaba nasıl ikileme düşmezler İstersen hepsinin içeriğini yazabilirim kısa olsun diye sadece ber kaç örnek vereyim içlerinden bir kaç fırkası çok taşkındır
1-ALLAH C.C Hz Alinin içindedir Hz Aliye tapmak ona tapmaktır diyor
2-İkinci kısmı bunları kötülüyor Hz. Ali ALLAH C.C olurmu O insandır fakat insanların en üstünüdür ALLAH C.C Cebrail de iltimas edip MUHAMMDE A.S getirdi MUHALLED A.S Alinin r.a hakkını yedi diyor.
3-Üçüncü kısmı bunları kötülüyor ve hiç öyle olurmu bizim peygamberimiz MUHAMMED a.s dır fakat benden sonra Ali r.a halife olsun dedi Eshabı Kiram dinlemediler diğer üçünü halife yaptı Ali r.a çok kızıyorlar bunların hepsi yollarını sapıtmış ve islam göre kafir sınıfına girmiştir ALLAH C.C hepsine hidayet versin doğru yola gelmek nasıp eylesin Amin"
Evet biz Şiiler ve Aleviler Hz Peygamber'in Allah'ın emriyle Ali(as)' imamet makamına getirdiğine inanıyoruz. Ama bunu kabul etmeyerek sapıtan biz değil asıl sapıtan bunu inkar eden sizlersiniz. Buna rağmen size senin gibi çirkefleşerek kafir demiyoruz. Velayet inancınız olmamasına rağmen Allah'a ve Resul'e inandığınız için sizi Müslüman biliyoruz. Asıl Allah sana hidayet versin ve doğru yola getirsin.
Bunlar bana ait bilgiler değil İranlı bir arkadaşımızın bir sohbet esnasında söylediği sözler benimki sadece not alıp aktarmak oldu ve hatta sizi kızdıracağı için yazmak istemediğim bir bilgiyi özür dileyerek yazıyorum
Hatta yirmi alevi fırkasından bir tanesinin gittiği yol diyorlarki Eshap Hz Alinin hakkını vermediği için kafir oldular Hz Alide hakkını aramayıp almadığı için kafir oldu diyerek hepsini kafir sınıfına sokuyorlar arkadaşlar biz her yöreden alevi arkadaşlarımızın bulunduğu bir mahallede uzunyıllardır oturuyoruz çocukluk arakadaşlarımdan bazıları dedelik yapıyorlar hala samimi bir şekilde sürekli görüşüyoruz yeri geldiğinde sohbet edip çay içiyoruz bilgi alışverişi yapıyoruz
Sohbetin birisinde söylenen sözlerden bazıları bende size soruyorum
-Zalim olan bir halifenin emirleri şii mezhebinde kabul edilrmi
-Hz.Ali Efendimizin oğlu Muhammed bin Hanefiye kimdir annesi kimdir
-Yine Halifeliği meşru sayılmayan birisinin feth ettiği mallardan beytülmaldan pay alınırmı?
-Hz.Ali efendimizin kızı Ümmü Gülsüm kiminle nikahlandı eşi kimdi ?
canazerbaycan 06.08.2006, 18:20 Bir kere İranlı Şii ise bu tür laflar etmez. Ama İranda Sünniler Şiilerden sonra en büyük azınlık. Sayıları 7 milyona yaklaşan İran Kürtlerinin tamamına yakını Sünni bu lafları bir İranlı Sünni etmiştir.
20 tane filan Alevi/Şii fırkası da yoktur. Dünyada üç tane Şii fırkası vardır. Bunlardan iki tanesinin mensubu çok azdır(İsmaililer ve Zeydiler) Dünya Şiilerinin tamamına yakını da Oniki İmam Şiileridir. Bizim de görüşlerimiz bellidir. İnternette onlarca Türkçe Şii/Caferi sitesi var. Bütün sorularının cevabı oralarda var.
AleviGenç 06.08.2006, 18:27 yaratıldı mülcem ol oldu düşman
kastetti Ali'ye oldu perişan
hangi kitapta gördün Ömer ve Osman
kuranda okunan Ali değil mi?
PİR SULTAN ABDAL
Ben Kuran-ı Kerim'i rehber alırım.Kranda ömer-osman-ebubekir var mı? Aç oku.
Bir de bak Hz.Ali varmı ?
Çevap verim Hz.Ali var Allahın Aslanı diyor kuran-da.
Ömer-Osman-Ebe bekirde yok.
'La feta illa ali, la seyfe illa zülfikar' : "KURAN-DA YAZIYOR ANLAMI HZ.ALİ'DEN ÜSTÜN SAVAŞÇI , ZÜLFİKARDAN KESKİN KILIÇ YOK!"
öyle kişilerden başka ne beklenir ki ey can!!!!!!!!!
Bir kere İranlı Şii ise bu tür laflar etmez. Ama İranda Sünniler Şiilerden sonra en büyük azınlık. Sayıları 7 milyona yaklaşan İran Kürtlerinin tamamına yakını Sünni bu lafları bir İranlı Sünni etmiştir.
20 tane filan Alevi/Şii fırkası da yoktur. Dünyada üç tane Şii fırkası vardır. Bunlardan iki tanesinin mensubu çok azdır(İsmaililer ve Zeydiler) Dünya Şiilerinin tamamına yakını da Oniki İmam Şiileridir. Bizim de görüşlerimiz bellidir. İnternette onlarca Türkçe Şii/Caferi sitesi var. Bütün sorularının cevabı oralarda var.
Peki seni yormayayım bari
-Halifeliği meşru olmayan halifenin emirleri kabul edilmediğine göre Hz Ebu Bekrin r.a Esir ettiği Cafer kızı Hanefiyye yi Hz.Ali efendimiz nikah etmiş ve oğlu Muhammed bin Hanefiye doğmuştur onun torunlarından birisi Hz Hoca Ahmet Yesevidirki dünyaya ışık saçmıştır
-Hz Ömer r.a İranı feth ettiğinde iran hükümdarının kızı olanHz Şehri Banu annemiz cariye olarak getirilmiş ve müslüman olduktan sonra Hz Hüseyin efendimize nikah edilmiş ve Seyyidlerin anası olmuştur
-Hz Ali efendimiz kızı Ümmü Gülsümü Hz Ömere r.a nikah etmiştir ve onun halifeliği döneminde getirilen mallardan hissesine düşeni almıştır
-Hz Osman r.a zamanında zenginlik çok artmıştı ve Hz. Ali efendimiz kendi mallarının zekatının 4 bin altın olduğunu söylemiştir Hz Osman r.a isyancılardar korumak için çocuklarını göndermiş Birkaç isyancı arka taraftan girip Hz Osman r.a şehit etmiştir hatta iyi korumadıkları için Hz Hasan r.a efendimize tokat atmak istemiş yanındakiler engellemiştir
- Buda demek oluyorki Halifeliklerini ve yaptıklarını kabul etmeyen Hz. Ali efndimiz değil sizlersiniz o halde nasıl Hz Ali efendimizin yolundasınız anlaşılır değil onun kabul ettiklerine siz sövüyorsunuz yanlış değilmi arkadaşlar
-Hz Ali efendimiz halife olunca fedek hurmalığını istese alırdı fakat oda aynı diğer halifeler gibi yapıp oranın gelirini fakirlere dağıtarak Hz Resulullah efendimizin yaptığını yapmıştır
Fakat sizler bu bilgileri bizden iyi bildiğiniz halde hiç gündeme getirip yazmazsınız olaylara tek taraflı bakarsınız iyi günler dilerim
ulupınar 06.08.2006, 22:27 ey muhammedordusu ben içtihad miçtihat anlamam kendinizin dizdirip yazdığınız yalana dolana kendinizin inandığı yetmiyormuş gibi bizide inandırıp alet etmeye çalışıyorsunuz evet ben ite hazret diyip o ulu sıfatı yerlerde süründürmem HZ.MUHAMMED in torunlarının canına kıyan sence hazretmidir itmidir hangisini tercih ediyorsan et görelim katilden hz olurmu hemde ehlibeytin canına kıyanlardan merak ediyorum bana nasıl karşılık vereceksin ben muaviyeye it diyorum sen kime it diyeceksin ehlibeytemi veya ehlibeyt yandaşlarınamı yapmayın 1400 yyıldır aynı düşmanlığı güdüyorsunuz bu kadar haksızlığın zulmün ehlibeyt düşmanlığının arkasında nasıl duruyorsunuz HZ. HÜSEYİN e yapılan zulüm sizi hiç utandırmıyormu içiniz sızlamıyormu ve hala O şehitler şahının canına kıyan itlere nasıl hz diyebiliyorsunuz yazıklar olsun size benim bir şeyden korkum yok bayım çünkü ben HZ. MUHAMMED ve O nun ehlibeytinden yanayım ve onlara kıyanlara it diyorum
muhammedordusu 06.08.2006, 22:40 demek beyefendi içtihattan anlamıyorsunuz.o zaman kendimi yormayayım.hz.hüseyin meselesine gelince alimler onu şehit eden yezide lanet okumada bizleri serbest bırakmıştır.çünkü o mesele bayağı açıktır.hani hz.hüseyin meselesine karşı çıkıyor muyum.bu benim tarafsız olduğumu göstermez mi.gelelim muaviye mese4lesine.bir mühim zat bak bunun hakkında ne diyor<ALLAHU TEALA bizi o olaylara bulaştırmadı ve bizi vebal altına sokmadı.en iyisi bizde dillerimizi bu sözlerden koruyalım.mesele hakkında yorum bile yapmayalım.>anladın mı kardeş.neymiş bunun gibi i,htilaflı konuları ALLAHU tealaya bırakalım.daha fazla tartışmaya gerek yok.belli ki hiç bir sonuç alamayacağız.vesselam.
ulupınar 06.08.2006, 23:29 tamamını uyduruyorsun yazıp çizip oynuyorsun KURAN damı var bu zata ait sözler yoksa fasa fiso zaten saidi nursiden bahsetmen beni yeterince aydınlatıyor ben cumhuriyet düşmanlarının ALLAH bir dediyinede inanmam bayım siz ALLAH ı bile kullanmakta bir sakınca görmessiniz hem HZ. HÜSEYİN i şehit edenlere lanet okumakta kendini serbest bırakıyorsun diyer yandan muaviyeye hz diyorsun hayretki hayret bu nasıl bir çelişkidir yahu arkadaş yazdıklarını sallama bir kere oku muaviyede HZ hüseyin düşmanı deyilmiydi öyleyse onada lanet olacaktır ve hazretlik o muaviyeye haramdır ona hz diyende yoldan çıkmış demektir aklını başına topla haramdan deyil helaldan yana ol yüce ALLAH ta o kişiye öyle bir şey dememştir bu külli yalandır öyle saidi nursilerin yalanı dolanıyla bu işler olmaz ben cumhuriyet düşmanı hiç kimseye inanmam inanırsam haram olsun boş ver bu insanlık dışı uydurmaları doğru tektir ehlibeyt KURAN ALLAH ve çağımızda ulu önder ATATÜRK tür
demek beyefendi içtihattan anlamıyorsunuz.o zaman kendimi yormayayım.hz.hüseyin meselesine gelince alimler onu şehit eden yezide lanet okumada bizleri serbest bırakmıştır.çünkü o mesele bayağı açıktır.hani hz.hüseyin meselesine karşı çıkıyor muyum.bu benim tarafsız olduğumu göstermez mi.gelelim muaviye mese4lesine.bir mühim zat bak bunun hakkında ne diyor<ALLAHU TEALA bizi o olaylara bulaştırmadı ve bizi vebal altına sokmadı.en iyisi bizde dillerimizi bu sözlerden koruyalım.mesele hakkında yorum bile yapmayalım.>anladın mı kardeş.neymiş bunun gibi i,htilaflı konuları ALLAHU tealaya bırakalım.daha fazla tartışmaya gerek yok.belli ki hiç bir sonuç alamayacağız.vesselam.
Sayın muhammedordusu;
Sizin inandığınız Allah' a ben inanmıyorum...
Çünkü benim Hasan' ımın katilini Ehlibeyt' e o allah' ın evi dediğiniz yerde küfür edilmesini sağlayan bu muaviyeye Benim inandığım Allah şefaat etmez...
AŞK-I MUHUBBETLE...
Konu necip fazıldan açılmış birçok noktaya kadar gitmiş. Üslublarınızda kırıcı olmasanız, konu devam edebilir. Tartışma olmakdan çıkarsa konunun devamına gerekde kalmaz...
manifesto 07.08.2006, 14:44 ulupınar ; saidi nursiden bahsetmen beni yeterince aydınlatıyor ben cumhuriyet düşmanlarının ALLAH bir dediyinede inanmam
Cumhuriyet düşma nı demek ??? Hayatı boyunca bu itham ile hiç yargılanmamış bir insana öldükden sonra iftira atmak marifet değil..
O vatanı için savaşmış yaralanmış esir düşmüş sibiryada 2 sene esaret yaşamış bir insan..sen onu cumhuriyet düşmanlığı ile itham ettin..Meclis-imebusanın ilk vekillerinden biri olduğunu dahi bilmiyorsundur anlaşılan..
Bırakın şu muaviye edebiyatını sıkılmadınız mı? Doğrsu çok sıkıcı...
Bana ne muaviyeden yezidden..Lanet okusam ne olur okumasam ne...
inandığımız Allah'a hesap vermeyecek mi nasıl olsa..Ne diye biz uğraşıp duruyoruz...
Cumhuriyet düşma nı demek ??? Hayatı boyunca bu itham ile hiç yargılanmamış bir insana öldükden sonra iftira atmak marifet değil..
O vatanı için savaşmış yaralanmış esir düşmüş sibiryada 2 sene esaret yaşamış bir insan..sen onu cumhuriyet düşmanlığı ile itham ettin..Meclis-imebusanın ilk vekillerinden biri olduğunu dahi bilmiyorsundur anlaşılan..
Bırakın şu muaviye edebiyatını sıkılmadınız mı? Doğrsu çok sıkıcı...
Bana ne muaviyeden yezidden..Lanet okusam ne olur okumasam ne...
inandığımız Allah'a hesap vermeyecek mi nasıl olsa..Ne diye biz uğraşıp duruyoruz...
sanırım bu konuda uzun uzun tartışılmıştı. Buradan kopyalayıp o konuda cavap verilebilirdi.
Tabi bir üsteki mesaj pek önemli değil.
Konuyu kazana yolluyorumm.. Biraz dinlensin...
|