Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden Yehova''nın Şahidi Oldun?
hasan cicek 29.07.2006, 18:16 Neden Yehova''nın Şahidi Oldun?
Bir çok kişiler Bu soruyu hep sorarlar bana neden? seninin dinin sana yetmiyormuydu?
Ben hep kendi kendime şu soruları sorardım Allah kimdir varsa dünyadaki adaletsizlikleri görmüyormu? dünyadaki eşitsizlikler zülümler Allah varsa neden bunlara musade ediyor? Cennet cehennem ölümden sonraki yaşam, kader varmı yokmu? daha nice sorular?
Bu soruların cevabını daha mantıklı olarak Yehova''nın Şahitlerinde bulabildim-
http://www.watchtower.org/tk/index.html
Sayın Hasan,
Size sorular soruları buraya taşımızsınız ama sizin cevabınız sadece Yehova Şahitlerinde bulduğunuz olmuş madem öyle bu bulduğunuz cevapları aktarsanızda buna göre tartışsak daha anlamlı olur. Sorulara itirazımız yok ama Cevaplara belki Alevi bakış açısıyla yanıt verebiliriz.
Ölürümde Aleviliğimden vazgeçmem.. Zaten bu yolun güzeliğini kavrayan başka yollara kapımaz, bakmaz..
Saygılar.
hasan cicek 29.07.2006, 20:23 Sayın Hasan,
Size sorular soruları buraya taşımızsınız ama sizin cevabınız sadece Yehova Şahitlerinde bulduğunuz olmuş madem öyle bu bulduğunuz cevapları aktarsanızda buna göre tartışsak daha anlamlı olur. Sorulara itirazımız yok ama Cevaplara belki Alevi bakış açısıyla yanıt verebiliriz.Merhaba sayın Balta. Tanrı acılara neden adeletsilklere neden izin veriyor?
Tanrı''nın acılalara neden izin verdigini ögrenmek için acıların başladığı zamana dönmemiz gerekir. Şeytan.Adem ile Hava'yı Yehova''ya (Allah''ın ismi) itatsizlik etmeye yöneltiginde cidi bir şüphe ortaya atmış oldu.Şeytan Yehova''nın gücü hakında şüphe uyandırmaya çalışmadı.Yehova''nın gücünün sınırsız olduğunu oda biliyor.Bunun yerine Yehova''nın,yarattığı varlıklardan iyi şeyleri saklayan bir yalancı olduğunu söyledi.Böylece O'nu kötü bir yönetici olmakla suçladı.(Tekvin 3:2.5).İnsanların Tanrı''nın yönetimi olmadan daha başarlı olcağını ima etti.Bu Yehova''nın egemenligine.yani O'nun yönetme hakkına yönelik bir saldırıydı.
Adem ve Hava Yehova''ya başkaldırdılar,Onlar bunu yapmakla ''Yehova'nın bizi yönetmesine ihtiyacımız yok.Neyın doğru neyın yanlış olduğuna kendimiz karar verebiliriz demiş oldular.Yehova bu davayı nasıl çözebilirdi? Yaratdığı tüm zeka sahibi varlıklara,o isyankarların yanıldığını nasıl ögretebilirdi? Her yönüyle en iyi yolun Kendi Yolu olduğunu nasıl gösterebilirdi? Bazılarının en basit çözüm olarak Tanrı asileri yok edip her şeye baştan başlamalıydı diyebilir Fakat Yehova amacının yeryüzünü Adem il Hava'nın soyuyla doldurmak olduğunu söylemişti.O bu insan ailesini cennet bir yeryüzünde yaşamasını istiyordu.(Tekvin 1:28).Ayrıca Aden'deki isyankarları ortadan kaldırmak.Yehova''nın yönetme hakıyle ilgili şğpehi ortadan kaldırmiyacaktı.
Bundan dolayı Yehova.Şeytanın ve yandaşı asilerin başarsızlığını ve insanların kendi kendilerini yönetemedigini görmenin tüm dürüst insanların ve meleklerin yararına olacağını bülüyor.Eskiden yaşamış Yeremya peygamber gibi onlarda şu çok önemli hakikatı ögrenecekler ''Ya RAB,bilirimki,insanın yolu kendi elinde degildir adımlarını doğrultmak yürüyen insanın elinde degildir,(Yeremya 10:23).
Alıntı Mukaddes Kitap Aslında Ne Ögretiyor :
Saygılar
Ölürümde Aleviliğimden vazgeçmem.. Zaten bu yolun güzeliğini kavrayan başka yollara kapımaz, bakmaz..
Saygılar.
işte bize böyle alevi canlar lazım.saolasın:thumbup1:
hasan cicek 29.07.2006, 23:10 işte bize böyle alevi canlar lazım.saolasın:thumbup1:
Merhaba sayın Opis-01 :yukarda yazılan sorulara yorumlasaydınız daha iyi olurdu
örnegin kader hakında.
saygılar.
manifesto 29.07.2006, 23:25 Hasan Çiçek ; Bu soruların cevabını daha mantıklı olarak Yehova''nın Şahitlerinde bulabildim
Bence siz islamı gerçek manada öğrenmediğiniz için yehova şahidi olmuş olabilirsiniz..Tabi bu benim düşüncem..
Zira yukarıda sıraladığınız sorular islam felsefesinde daha birinci sınıfda öğretilen ve cevapları ile insanların varlık nedenlerinin ortaya konmasını sağlayan bir inançdır İslam..
Dünyada adaletsizliğin olduğunu kim söyledi?..Bir savaş oluyor ise binlerce barış var..bir masum ölüyorsa binlerce masuma yardım ediliyor..bir hak yeniyorsa binlerce hak veriliyor...Bir cana kıyılıyor ise binlerce can kurtarılıyor..
Bir hırsızlık yapılıyorsa binlerce mal emanet sahibine veriliyor..bir kötü söz söyleniyorsa binlerce güzel söz söyleniyor..
Bence islamın doyuramadığı insan vicdanını HİÇBİR İNANÇ DOYURAMAZ..
Zira İslamda boşluğa yer yokdur ve herşeyin bir manası vardır..
Müjde..Armagedon savaşı başladı...ve sizler Tanrının Kırallığının yer yüzünde yükselmesini sabırsızlıkla bekliyorsunuz sanırım..
Bizler ise insanlığa Zulmetmiş ZALİMLER GRUHUNUN hesap vereceği o mizanı bekliyoruz..
Yehova Şahidliği bir MUSSOLİNİN ye Bir HitlerİN bir FravunUN ve zulümlerinin Hesabını soramazken siz hangi cevapları buldunuz merak ettim..
hasan cicek 29.07.2006, 23:55 Sayın Manifesto.
Dünyada adeletsizlik yok diyorsunuz anladığım kadariyla Bir yanda da zülümden bahs ediyosunuz demeki her ikiside var.Tabiki dünyada hayır seven vardır tamamen size katıliyorum .Yanlız dikat ederseniz soruya Allah neden izin veriyor bu soruların cevabını. çoğu Dinler Allah'ın verdigi cezadır veya insanlık için bir denemedir diyorlar veyahut kaderdir.
Evet busoruların cevabını ele alsanız daha iyi olur
saygılar.
manifesto 30.07.2006, 00:03 Allah neden izin veriyor bu soruların cevabını.
Elbette soruya o yönden cevap verebiliriz..Yani dünya demek ki tamamen adaletsizliğe mahkum değil..Yani şeytanın saltanatından bahsetmek mümkün değil...zira şeytanı bile çileden çıkartacak birçok güzellik de yaşanmakda..
Evet insanın dünyaya teşrifi meselesi..zira bütün semavi dinler insanın berzahdan geldiğine inanır ve dünyaya gönderildiğine yehova şahitliğinde de öyle sanırım..yani dünya insan için yaratıldı..peki niye?
Elbette ki yaratıcı kendisini halisane sevecek ve Rab olduğu için ona boyun eğecek kulları ile ona yüz çeviren kullarını eşit şartlarda ve kendi iradelerini de ellerine vererek imtihan etmekde..islam inancının en temel düsturudur...
Allah zalime mühlet verir ki bu arada mazlum sabrı ve Yaratıcıya yönelişi ile Allah katında fazilet kazanma imkanı bulsun ve zalim zalimliğini artırmak sureti ile de kendisi için hazırlanan azabı haketsin..
Kader yazılı olana iradesiz itaat değildir..
Kader insanın iradesi ile kendi ömrünü yazmasıdır..ve bu yazı zamana ve mekna hükmeden için başıyla ve sonuyla bilinmekde...
hasan çiçek biraz akademik yazarsanız ve bir tez sunarsanız sevinirim...biraz hikaye gibi bir yazı..kulaktan duyma yayılan bir konuyu tartışmak ne kadar göreceli
yusufçukgecegez 30.07.2006, 16:16 Merhaba sayın Balta. Tanrı acılara neden adeletsilklere neden izin veriyor?
Tanrı''nın acılalara neden izin verdigini ögrenmek için acıların başladığı zamana dönmemiz gerekir. Şeytan.Adem ile Hava'yı Yehova''ya (Allah''ın ismi) itatsizlik etmeye yöneltiginde cidi bir şüphe ortaya atmış oldu.Şeytan Yehova''nın gücü hakında şüphe uyandırmaya çalışmadı.Yehova''nın gücünün sınırsız olduğunu oda biliyor.Bunun yerine Yehova''nın,yarattığı varlıklardan iyi şeyleri saklayan bir yalancı olduğunu söyledi.Böylece O'nu kötü bir yönetici olmakla suçladı.(Tekvin 3:2.5).İnsanların Tanrı''nın yönetimi olmadan daha başarlı olcağını ima etti.Bu Yehova''nın egemenligine.yani O'nun yönetme hakkına yönelik bir saldırıydı.
Adem ve Hava Yehova''ya başkaldırdılar,Onlar bunu yapmakla ''Yehova'nın bizi yönetmesine ihtiyacımız yok.Neyın doğru neyın yanlış olduğuna kendimiz karar verebiliriz demiş oldular.Yehova bu davayı nasıl çözebilirdi? Yaratdığı tüm zeka sahibi varlıklara,o isyankarların yanıldığını nasıl ögretebilirdi? Her yönüyle en iyi yolun Kendi Yolu olduğunu nasıl gösterebilirdi? Bazılarının en basit çözüm olarak Tanrı asileri yok edip her şeye baştan başlamalıydı diyebilir Fakat Yehova amacının yeryüzünü Adem il Hava'nın soyuyla doldurmak olduğunu söylemişti.O bu insan ailesini cennet bir yeryüzünde yaşamasını istiyordu.(Tekvin 1:28).Ayrıca Aden'deki isyankarları ortadan kaldırmak.Yehova''nın yönetme hakıyle ilgili şğpehi ortadan kaldırmiyacaktı.
Bundan dolayı Yehova.Şeytanın ve yandaşı asilerin başarsızlığını ve insanların kendi kendilerini yönetemedigini görmenin tüm dürüst insanların ve meleklerin yararına olacağını bülüyor.Eskiden yaşamış Yeremya peygamber gibi onlarda şu çok önemli hakikatı ögrenecekler ''Ya RAB,bilirimki,insanın yolu kendi elinde degildir adımlarını doğrultmak yürüyen insanın elinde degildir,(Yeremya 10:23).
Alıntı Mukaddes Kitap Aslında Ne Ögretiyor :
Saygılar
yehova yaradıcı olan.oysa bu anlatım ile bir insan özelliklerinde.düşünüş şekli insana çok yakın.bir yaradıcı gibi değil sanki.yehova yaradıcı değilde sanki bir kıral.
hasan cicek 30.07.2006, 20:05 yehova yaradıcı olan.oysa bu anlatım ile bir insan özelliklerinde.düşünüş şekli insana çok yakın.bir yaradıcı gibi değil sanki.yehova yaradıcı değilde sanki bir kıral.Merhaba sayın yusufçukgecegez:
Yehova yaratıcıdır Kıral deyınce.Yehova Tanrı''nın kurduğu bir yönetimdir.yehova bu yönetim için bir de kıral seçmiştir Tanrı''nın kırallığının kıralı kimdir? İsa Mesih.İsa Kıral olarak tüm insan yöneticilerden üstündür ve Mukaddes Kitapta ''hüküm süren Kıralların Kıralı ve efendilerin efendisi diye adlandırılır (1 Timoteos 6:15) O, tüm insan yöneticelerden bile çok daha fazla iyi işler yapacak güçtedir.
Bir örnek duanın başında İsa dinleyıcilerine şöyle dedi:Siz şöyle dua edin:'Göklerdeki Babamız.ismin kutsal kılınsın.Kırallığın gelsin.Gökte olduğu gibi yerdede senin istegin gerçeklesin ''(Matta 6:9-13).
Tanrı'nın yönetimi Tüm dünya insan yönetimlerini ortada kaldıracak.''O kırallrın günlerinde göklerin Allahı ebediyen harap olmiyacak bir kırallık kuracak ve onun hakimiyeti başka bir kavme bırakılmiyacak:ancak bu kırallıkların ( şimdiki insan yönetimleri) hepisini o parçalayacak ve bitirecek.ve kendisi ebediyen duracak.(Daniel 2:44)
Artık bu dünyada tek bir yönetim olacak sınırsız bir dünya ezen ve ezilen sömüren sömürülen olmayacak.eşitsizlik ortadan kalkacak.dünyada ilk kurulan cennet geri gelecek.
Evet sayın Yusufçukgecegez. Yehova hem yaratıcıdır ve Kıraldır (Yöneticidir) O' nun yönetimi gelecek.
yusufçukgecegez 30.07.2006, 20:28 Merhaba sayın yusufçukgecegez:
Yehova yaratıcıdır Kıral deyınce.Yehova Tanrı''nın kurduğu bir yönetimdir.yehova bu yönetim için bir de kıral seçmiştir Tanrı''nın kırallığının kıralı kimdir? İsa Mesih.İsa Kıral olarak tüm insan yöneticilerden üstündür ve Mukaddes Kitapta ''hüküm süren Kıralların Kıralı ve efendilerin efendisi diye adlandırılır (1 Timoteos 6:15) O, tüm insan yöneticelerden bile çok daha fazla iyi işler yapacak güçtedir.
Bir örnek duanın başında İsa dinleyıcilerine şöyle dedi:Siz şöyle dua edin:'Göklerdeki Babamız.ismin kutsal kılınsın.Kırallığın gelsin.Gökte olduğu gibi yerdede senin istegin gerçeklesin ''(Matta 6:9-13).
Tanrı'nın yönetimi Tüm dünya insan yönetimlerini ortada kaldıracak.''O kırallrın günlerinde göklerin Allahı ebediyen harap olmiyacak bir kırallık kuracak ve onun hakimiyeti başka bir kavme bırakılmiyacak:ancak bu kırallıkların ( şimdiki insan yönetimleri) hepisini o parçalayacak ve bitirecek.ve kendisi ebediyen duracak.(Daniel 2:44)
Artık bu dünyada tek bir yönetim olacak sınırsız bir dünya ezen ve ezilen sömüren sömürülen olmayacak.eşitsizlik ortadan kalkacak.dünyada ilk kurulan cennet geri gelecek.
Evet sayın Yusufçukgecegez. Yehova hem yaratıcıdır ve Kıraldır (Yöneticidir) O' nun yönetimi gelecek.
krallık bir yaradıcının ihtiyacı olan bir vasıf değil.insani bir vasıf.bir çok peygamber hükümdar olduğu gibi hz isada yahudilerin kralı diye anılmıştır.zaten çarmıha gerilme sebebide kısmen budur.yine hz isa da insan olduğu için kral vasfını alabilir.o yaradıcının oğlu değildir,oğul edinmek insani bir dürtü.yaradıcı ise yaratır oğul edinmez.kıyamete yakın hz isanın yeniden geleceği benimde inancımda vardır.ve o yaradıcının oğlu değil peygamberidir sadece .tıpkı hz muhammedin olduğu gibi.yaradıcıya insani vasıflar yüklemek,sadece yaradıcıyı hafife almakdır.baside indirgemektir.yahudilik ve hristiyanlığın bu hatası yüzünden islam dini gelmiştir.sayın hasan çiçek ,yaradıcı bize çok yakındır ama ona asla insani vasıflar yüklememek gerek.
muhammedordusu 30.07.2006, 20:53 Neden Yehova''nın Şahidi Oldun?
Bir çok kişiler Bu soruyu hep sorarlar bana neden? seninin dinin sana yetmiyormuydu?
Ben hep kendi kendime şu soruları sorardım Allah kimdir varsa dünyadaki adaletsizlikleri görmüyormu? dünyadaki eşitsizlikler zülümler Allah varsa neden bunlara musade ediyor? Cennet cehennem ölümden sonraki yaşam, kader varmı yokmu? daha nice sorular?
Bu soruların cevabını daha mantıklı olarak Yehova''nın Şahitlerinde bulabildim.
hasan abi lütfen aklına takılıpta islam dininde bulamadığın (cenney,cehennem,kader)konularının neresini anlamadın.lütfen söyle de sana yardımcı olalım.emin ol ki bu sorularının hepsinin cevabı vardır ama sen yeterince araştırmamışsın.
hasan cicek 30.07.2006, 21:05 krallık bir yaradıcının ihtiyacı olan bir vasıf değil.insani bir vasıf.bir çok peygamber hükümdar olduğu gibi hz isada yahudilerin kralı diye anılmıştır.zaten çarmıha gerilme sebebide kısmen budur.yine hz isa da insan olduğu için kral vasfını alabilir.o yaradıcının oğlu değildir,oğul edinmek insani bir dürtü.yaradıcı ise yaratır oğul edinmez.kıyamete yakın hz isanın yeniden geleceği benimde inancımda vardır.ve o yaradıcının oğlu değil peygamberidir sadece .tıpkı hz muhammedin olduğu gibi.yaradıcıya insani vasıflar yüklemek,sadece yaradıcıyı hafife almakdır.baside indirgemektir.yahudilik ve hristiyanlığın bu hatası yüzünden islam dini gelmiştir.sayın hasan çiçek ,yaradıcı bize çok yakındır ama ona asla insani vasıflar yüklememek gerek.Yusufçukgecegez alıntı:
Kuran'da alıntı yazıyorum:Yahudilerle Hıristiyanlar Rahman çocuk edindi dediler.(Meryem süresi 88) İncilin hiç bir yerinde Allah çocuk edindi yazmaz kadınla ilişkiye girdi çocuk edindi söylemez . İsa İlk ruh alemınde yaratılandır Adem de ilk insan yaratılandır onun için oğul deniliyor.Tekrar yazıyorum Allah çocuk edinmez yaratır.
saygılar
hiç kimse beni bu yoldan ayıramaz. bu yol doğruluk bu yol insanlık bu yol sevda yoludur yani bu yol allah yoludur.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
hem hasan bey. size soranlara cevaplayın. gelipte burada kalabalık yaratmayın
En baştanda dediğim gibi Aleviliği bence hiç anlamamışsınız ve gerçekten Alevilikte Tanrı İnancı vs. bilmiyorsunuz.Alevilikte Tanrı yaratıcıdır ve tekdir.Tanrı kötülük yapmaz.Hayır Tanrıdan gelir ama şer insandan gelir.Aleviler böyle inanır çünkü İmam Cafer böyle buyurmuştur..
Sünnilikte ve Şiilikte ise hayır ve şer Allahtan gelir.
Aleviliği hiç yaşayamamışsınız yada yaşamak istememişsiniz..Belkide bu yeni din sizin için bir kurtuluş...
Yehova Şahitleri çok yeni bir din.
Yehova Şahitleri kendinden olmayanlara '' Keçi'' dermiş.
Tanrı onlara göre tektir ve o tüm kötülükleri Armegadon Harbiyle ortadan kaldıracakmış ve İsa Tanrının yarattığı ilk insandır ve Tanrının oğludur.
Yehova Şahitliği hariç diğer tüm dinler sahte kabul edilir.
( Dünya Dinleri.com )
Bu insanlar Türkiyede çok yoğun propaganda yapıyorlarmış.Hatta çıkardıkları dergi bile varmış bunuda biyerde okuduğum yazıda görmüştüm ve gerçektir.
Özellikle Dersim Alevilerini böyle misyonerlerin insanları hedef aldığını duymuştum.Yehova Şahitleride Alevilerin başındaki en büyük belalardandır bence.Yanlış anlamayın yani Alevileri hedef alan bir din tabikide Aleviliğe darbe yapmış sayılır..
Vallahi Hasan Bey Ali yoluna inanmadınızda mı Din değiştirdiniz yoksa gerçekten çok mu mantıklı geldi?
Cemi, Semahı, Hacı Bektaşi bıraktığınıza göre Aleviliği hiç yaşayamamışsınız.
yusufçukgecegez 31.07.2006, 16:53 [QUOTE=hasan cicek]Yusufçukgecegez alıntı:
Kuran'da alıntı yazıyorum:Yahudilerle Hıristiyanlar Rahman çocuk edindi dediler.(Meryem süresi 88) İncilin hiç bir yerinde Allah çocuk edindi yazmaz kadınla ilişkiye girdi çocuk edindi söylemez . İsa İlk ruh alemınde yaratılandır Adem de ilk insan yaratılandır onun için oğul deniliyor.Tekrar yazıyorum Allah çocuk edinmez yaratır.
saygılar[/QU
evet bunun incilde yazıp yazmadığını bilmiyorum tabi ama,gördüğümüz bu.oda hz isanın allahın oğlu olduğu hristiyanlık inancında.
yinede evlat edinme duygusu insana ait bir duygu.şu açıdan bakarsak bütün yarattığı insanlar evlatları mecazi anlamda.ama özellikle bir oğul yaratmak isteyen bir tanrı insani bir duyguyla hareket etmiş olur.baside indirgenmiş olur.mitolojik pagan tanrılarda vardır bu.yaradıcı ise sadece kul yaradır.
hasan cicek 01.08.2006, 00:33 Beni en çok düşündüren konu şu oldu,
Ölümsüzlük Düşüncesi Yahudilige, Hıristiyanliğa ve İslamiyete Giriyor
yahudilik kökleri 4.000 yıl kadar önceye. İbrahim'e dek uzanır. İbranice kutsal yazılar MÖ 16.yüzyılda yazılmaya başlandı ve Sokretes'le Platon'un canın ölümsüzlügü kuramını biçimlendirdikleri sıralarda tamamlandı.Bu Kutsal Yazılar canın ya da ruhun ölümsüzlügü ögretmişmiydı?
Encyclopaedia judaica şöyle yanıt veriyor.Canın ölümsüzlügü inancı ancak Mukaddes Kitap sonrası dönemde net ve sağlam bir duruma gelmiş. Yahudi ve Hıristiyan inaçlarının temel taşlarında biri olmuştur'' Aynı eser şunuda belirtiyor'' Mukades Kitap devrinde kişi . bir bütün olarak degerlendirilirdi.Bu nedenle can ve beden arasında kesin bir ayrım yoktu ''Ansiklopedi.ilk Yahudilerin ölülerin dirilecegine inandıklrına ve bu görüşün''canın ölümsüzlügü inancından ayrı tutulması gerektigine dikat çekiyor.
Öyleyse nasıl oldu da bu doktrin Yahudiligin temel taşlarından biri haline geldi?
Yanıtı tarih veriyor. MÖ 332'de Büyük İskender Ortadoğu'nun büyük bölümünü bir yıldırım hareketiyle ele geçiredi Kudüs'e geldiginde Yahudiler ona kollarını açtılar. İlk yüzyıln yahudi tarihçisi Flavius Josepus'a göre onlar 200 yılı aşkın bir zaman önce yazılmış Daniel kitabından.İskender'in 'Yunan Kıralının'rolü kapsamındaki fatihlerini açıkça anlatan peygamberligi bile kendisine gösterdiler. Mukaddes Kitap(Deniel 8:5-8,21) İskender'in ardıları yunan dilini kültürünü ve felsefesini imparatorluğun her yanına yayarak onun Helenleştirme planını sürdürdüler.Bu nedenle Yunan ve Yahudi kültürlerinin kaynaşması kaçınılmaz bir durumdu.
MÖ üçüncü yüzyılın başlarında.İbranice kutsal Yazıların Septuagint olarak adlandırılan ilk çevrisine başlandı.bu çevri yoluyla diger Milletlerden birçok insan Yahudi dinine saygı duymaya başladı ve kimileri bu dini inancı kabul etti diger yandan yahudiler de Yunan düşüncesini tanıyor ve bazıları.kendi aralarında tümüyle bir yenilik sayılan filozofluğu yeniliyorlerdı MS ilk yüzyılın yaşamış olan İskenderiyeli Philon.bu Yahudi filozoflarında biriydi.
Yazı devam edecek.
hasan cicek 01.08.2006, 12:37 Yazının devamı
Philon Platon'a saygı hayranlık duydu ve yahudiligi Yunan felsefesinin terimleriyle açiklamaya çalıştı Heaven.A Historiy adlı kitap Phılon.Platoncu felsefe ile Kitabı Mukades geleneginin eşsiz bir sentezini oluşturarak gelecekteki Hıristiyan ve Yahudi düşünürler için yol hazırlamiş oldu''diyor.Peki Philon''nun can yada ruh hakındaki görüşü neydi? Kitap şöyle devam ediyor:''Ona göre ölüm.canı doğumundan önceki asıl durumuna getiriyordu.Can.ruhani dünyaya ait olduğunda beden içindeki yaşam kısa.çoğu kez de talihsiz bir olaydan başka bir şey degildi.''Canın ölümsüzlügüne inanan diger Yahudi düşünürler arasınada.10 yüzyılın tanınmış Yahudı hekimi Yitşhak ben Şlomo İsraeli ve 18. yüzyılda yaşamış bir alman Yahudisi olan filozof Moses Mendelossohn da vardır.
Yahudi düşünüşünü ve yaşamını derin biçimde etkilemiş Kitaplardan biri Talmud'dur.Bu kitap sözlü kanun olduğü söylenen ifadelerin yazılı özetiyle.bu kanun MS ikinci yüzyılda Ortaçağ'a kadar hahamlar tarafında derlenmiş sonraki yorumları açıklamalarında oluşur.Encyclopaedia judaica ''Talmud'un hahamları canın ölümden sonra sürekli var olduğuna inandılar diyor.
Öyleyse Canın ölümsüzlügü düşüncesi Yahudilige Yunana felsefesinin etkisiyle girmiş ve bu görüş bugün Yahudiligin çoğu gurupların da kabul edilmiştir.Ögretinin Hıristiyan älemine girişi hakında ne söylenebilir?
Gerçek Hıristiyanlık.İsa Mesih''le başladı 20.Yüzyılın önde gelen İspanyol bilgini Miguelde Unamuno.İsa hakında şöyle yazdı ''O Yunan Platoncu üsluba uygun olarak canın ölümsüzlügüne degil.yahudi üslubuna uygun olarak bedenin dirilmesine inanıyordu. Bunun kanıtları her dürüst yorum kitabında görülebir.''Kendisi şu sonuca vardı ''Canın ölümsüzlügü...bir pagan felsefi dogmasıdır.
Bu pagan felsefi dogması 'Hıristiyanlığa ne zaman ve nasıl sızdı? New Encyclopaediea Britannica şuna dikat çekiyor ''Belli bir yunan felsefesi egitimi almış Hıristiyanlar.MS 2 yüzyılın ortalarından itibaren.hem kendilerini entelektüel açıdan tatmin etmek hem de bazı egitimli paganları kendi dinlerine çevirmek için.inaçlarını bu felsefenin terimleriyle ifade etme geregi duymaya başladılar.onlara en iyi uyan felsefe Platonculuktu
Yazı devam edecek
EŞİTLİK PARTİSİ 01.08.2006, 19:55 Değerli Canlar...
Bitmek üzere olan Hristiyanlığın/Yahudiliğin son çırpınışları...evet belki aşşağılık yöntemlerle MÜSLÜMANLARIN hakkı olan,onların ( haşa...) ALLAH değerindeki PARANIN gücünü o insan olmayanlarca tesçil eden hammadeleri aldıklarını sanıyorlar ama,çok kısa zamanda ellerinden alacağımız bu petrol vs... gibi hammaddlerden sonra,siz seyredin onların halini...
Yani insan olan şu son olaylardan sonra ben Hristiyanım/Yahudiyim diyemez,dememeli...derse ne olur peki,
-BEN İNSANLIK DÜŞMANIYIM...demeyi ikrar eder.
Bu nasıl bir anlayıştır ki,sen insanları kandır,elindeki avcundakini al,sonra dön bunlar TERÖRİST diyerek öldür...bırakın beyler,bırakın...
Gizli ve açık Hristiyan ve Yahudiler...
-1.Dünya Savaşını siz yarattınız...
-2.Dünya Savaşını siz kendi aranızda yarattınız...
Şimdi de kalkmış,MÜSLÜMANLARI bu aşşağılık uygulamalarınıza (haddiniz olmadan...) alet etmeye kalkıyorsunuz...
Dünya bu kadar boş değil be adamlar...
Sizin o silahlarınız çok yakında beş para etmeyecekl,daha doğrusu size dönecek...
Size tavsiyemiz,
-Yok ettğiniz Afrikaya,yok etmeye çalıştığınız Ortadoğuya,Balkanlara ve Orta Asyaya HİZMETÇİ dahi kabul edilmeyeceksiniz...
Şimdi diyorsunuz ki,konuşun,konuşun biz bildiğimiz yaparız...
Bizde size son gülen iyi güler diyoruz...
Saygı ve sevgilerimizle...
Bektaş ÇELEBİ
yusufçukgecegez 01.08.2006, 21:11 Yazının devamı
Philon Platon'a saygı hayranlık duydu ve yahudiligi Yunan felsefesinin terimleriyle açiklamaya çalıştı Heaven.A Historiy adlı kitap Phılon.Platoncu felsefe ile Kitabı Mukades geleneginin eşsiz bir sentezini oluşturarak gelecekteki Hıristiyan ve Yahudi düşünürler için yol hazırlamiş oldu''diyor.Peki Philon''nun can yada ruh hakındaki görüşü neydi? Kitap şöyle devam ediyor:''Ona göre ölüm.canı doğumundan önceki asıl durumuna getiriyordu.Can.ruhani dünyaya ait olduğunda beden içindeki yaşam kısa.çoğu kez de talihsiz bir olaydan başka bir şey degildi.''Canın ölümsüzlügüne inanan diger Yahudi düşünürler arasınada.10 yüzyılın tanınmış Yahudı hekimi Yitşhak ben Şlomo İsraeli ve 18. yüzyılda yaşamış bir alman Yahudisi olan filozof Moses Mendelossohn da vardır.
Yahudi düşünüşünü ve yaşamını derin biçimde etkilemiş Kitaplardan biri Talmud'dur.Bu kitap sözlü kanun olduğü söylenen ifadelerin yazılı özetiyle.bu kanun MS ikinci yüzyılda Ortaçağ'a kadar hahamlar tarafında derlenmiş sonraki yorumları açıklamalarında oluşur.Encyclopaedia judaica ''Talmud'un hahamları canın ölümden sonra sürekli var olduğuna inandılar diyor.
Öyleyse Canın ölümsüzlügü düşüncesi Yahudilige Yunana felsefesinin etkisiyle girmiş ve bu görüş bugün Yahudiligin çoğu gurupların da kabul edilmiştir.Ögretinin Hıristiyan älemine girişi hakında ne söylenebilir?
Gerçek Hıristiyanlık.İsa Mesih''le başladı 20.Yüzyılın önde gelen İspanyol bilgini Miguelde Unamuno.İsa hakında şöyle yazdı ''O Yunan Platoncu üsluba uygun olarak canın ölümsüzlügüne degil.yahudi üslubuna uygun olarak bedenin dirilmesine inanıyordu. Bunun kanıtları her dürüst yorum kitabında görülebir.''Kendisi şu sonuca vardı ''Canın ölümsüzlügü...bir pagan felsefi dogmasıdır.
Bu pagan felsefi dogması 'Hıristiyanlığa ne zaman ve nasıl sızdı? New Encyclopaediea Britannica şuna dikat çekiyor ''Belli bir yunan felsefesi egitimi almış Hıristiyanlar.MS 2 yüzyılın ortalarından itibaren.hem kendilerini entelektüel açıdan tatmin etmek hem de bazı egitimli paganları kendi dinlerine çevirmek için.inaçlarını bu felsefenin terimleriyle ifade etme geregi duymaya başladılar.onlara en iyi uyan felsefe Platonculuktu
Yazı devam edecek
noelde paganist bir adet zaten,hz isanın doğum tarihiyle uyuşmuyor.
hasan cicek 01.08.2006, 23:04 noelde paganist bir adet zaten,hz isanın doğum tarihiyle uyuşmuyor.
Merhaba sayın yusufçukgecegez noel ilgili neyı kast ettiginizi tam anlayamadım özür dilerim biraz açıklık getirirmisiniz. teşekürler
hasan cicek 02.08.2006, 01:04 Yazının devamı
İslamda Ölümsüzlük
İslam dini Muhamed peygamberin 40 yaşlarındayken peygamberlik çağrısı almasıyla başladı İslam'daki genel inanışa göre vahiyler kendisine yaklaşık 20 ya da 23 yıllık bir dönemde .MS 610'dan ölüm tarihi olan 632 'ye dek gelmiştir.Bu vahiyler Kuran'da kayıtlıdır .İslam dininin doğduğu sıralarda can hakındaki Platoncu görüş.Yahudilik ve Hıristiyanlığa iyice sızmış durumdaydı.
Müslümanlar inaçlarının eski imanlı İbrani ve Hıristiyanlara verilmiş vahiylerin doruğu olduğuna inanırlar.Kuran'da hem İbranice hem de Yunanca Kutsal Yazılar bir çok kez alınır.Fakat canın ölümsüzlügü ögretisi konusunda Kuran bu yazılardan ayrılır Kuran insan ölümden sonra yaşamaya devam eden bir cana ya da ruha sahip olduğunu ögretir.Aynı zamanda.ölülerin diriltilmesinde yargı gününden ve canın nihai akibetinde söz eder: bu akibet ya semavi cennet bahçesinde hayat ya da cehennem ateşi cezası olacaktır.
Mukaddes Kitaba Göre Can
Can olarak tercüme edilen İbranice sözcük ne'feş'tir ve İbranice Kutsal Yazılar ( genelde Eski Ahit olarak bilinir) 754 kez geçer.Ne'feş ne anlama gelir? The Dictionary of Bible and Religion'a göre bu sozcük genelde yaşayan varlığın kişinin tümüne denir.
Örnegin Tekvin 2:7 şunu belirtir:''RAB Allah yerin toprağnda adamı yaptı.ve onun burnuna hayat nefesini üfledi: adam yaşayan can oldu.''Adam'ın cana sahip olmadığına. kendisinin bir can olduğuna dikat edin:Tıpkı bir kişinin doktor olarak adlandırılabilecek durumageldikten sonra doktor olduğu gibi.Öylese can sözcügü bir bütün olarak kişiyi anlatır.
Kutsal kayıtlarda canın ölümden sonra da yaşayan gölgemiş bir varlık olduğuna ilişkin bir belirti yoktur.The Dictionary of Bible and Religion'a göre ''seven bir kişinin canın Rab ile birlikte olmak üzere bedenden ayrıldığını bugünün terimleriyle söyleseydik .bunlar EA (Eski Ahit) kültürü tarafıda anlaşılır sözler olmazdı.
Yunanca Kutsal yazılarda (genelde Yeni Ahit denir) yüzden fazla kez ''can olarak çevrilmiş sözcük psykhe''dir Bu sözcük de ne'feş gibi coğu kez bir bütün olarak kişiyi deginir.Buna örnek olarak aşağıdaki ifadeler verilebilr.''Canım çok sıkılmaktadır (Yuhanna 12:27) Ölümden sonra canın ölümsüzlügünü Mukaddes Kitap ögretmez Ölüler bilinçsiz durumdalr''Vaiz 9:5.ölülerin durumlarını net olarak gösterir:orada şunları okuruz''Ölüler bir şey bilmezler ölüler diyarında iş ve düşünce bilgi ve hikmet yoktur.o halde ölüm bir yokluk durumudur.Mezmur yazarı ölen kişi için ''kendisi toprağa döner hemen o günde kuruntuları yok olur diye yazar.Mezmur 164:4. Yanlız Allah''n yönetimi geldiginde ölülerde dirilme olacak.
Tanrı acılara neden adeletsilklere neden izin veriyor?
Nisa Suresi:
78: "Nerede olursanız olun, sağlam kalelerde bile olsanız ölüm sizi yakalar. Başlarına iyi bir şey gelse, "Bu ALLAH tarafındandır," derler. Kendilerine bir kötülük dokunsa, "Bu senin tarafındandır," derler. De ki, "Hepsi ALLAH tarafındandır." Bu topluma ne oluyor ki neredeyse hiçbir hadis (söz) anlamıyorlar"
79: "Sana gelen her iyilik ALLAH'tan, sana gelen her kötülük ise kendindendir. Seni insanlara elçi olarak gönderdik. Tanık olarak ALLAH yeter."
Sayın abim; 78. ayette tümü Allah tarafından, 79. ayette ise kötülüklerin insanın kendinde olduğu belirtilmektedir. 78. ayette tümü Allah tarafından derken İndillah (tarafından) kelimesi geçtiği halde 79. ayette bu kelime geçmez. Yani önemli bir anlam farkı vardır her iki ayette. Her şey Allahın dilemesi ve takdiriyledir kötülükler ise kendi ellerimizle kazanımımızın sonucudur.
Bu iki ayetin daha iyi anlaşımlası için her zaman klasik manada verilen bir örnek sunacam size.
Elimizi ateşe sokalım. Elimizin yanması ve acı vermesi Allahın doğa Kanunları gereğidir. Çünkü Ateş biz insanların için yakıcı ve acı veren bir olgudur. Elini yakan ateşe elini sokandır. Burdaki acı sorumluluğu kimde? Ateşe elini sokanda. Ama ona acı veren ateşin yakcı olmasıdır. Buda doğa Kanunudur. Yani İndillah(Allahtarafından) kelimesinin karşılığıdır.
Dolayısla bu iki ayetin anlamı idrak edilirse Allahın acılara ve adeletsizliğe izin vermediği görülecektir. Acı ve adeletsizlik, insanın iradesi sonucu olup bu acı ve adaletsizlik sistemin gereği sonucu Allah tarafındandır.(Ateş örneğinde olduğu gibi)
Saygılarımla..
hasan cicek 03.08.2006, 23:14 Tanrı'dan Bağımsız Yaşamanın sonuçları.
Yehova Allah insanın bağımsızlığının ya da kendini yönetmesinin büyük acılarla sonuçlanacağını en başında biliyordu.Öylese ,O'nun olumsuz sonuçları baştan beli olan bu gelişmeye izin vermesi haksızlık degilmi? Kesinlikle hayır .Buna şöyle örnekleyelim:Diyelim ki.çocuğunuzun ölümcül bir hastalığı var ve iyileşebilmesi için ameliyat olması gerekiyor .Bu ameliyatin çocuğunuza bir derce acı ve sıkıntı vereceginin bilincindesiniz ve buna çok üzülüyorsunuz.Fakat aynı zamanda bu işlemin çocuğunuğzu ilerde sağlığa kavuşturabilecegini de biliyorsunuz.Benzer şekilde.Tanrı insan yönetimine verdigi izinin bereberinde bir derece acı ve sıkıntı getirecegini biliyordu hatta bunun olacağını bildirmişti.(Tekvin 3:16-19) Ama isyanın oluşturduğu kötü sonuçları tüm insanlığın görmesine izin verdigi takdirde kalıcı ve anlamlı bir çözümün mümkün olacağını da biliyordu.Ancak bu şekilde Tanrı''nın egemenligiyle ilgili dava sonsuza dek,kökünde halledilebilrdi.
Saygılar
manifesto 04.08.2006, 00:18 Hasan Çiçek ; Yehova Allah insanın bağımsızlığının ya da kendini yönetmesinin büyük acılarla sonuçlanacağını en başında biliyordu
İyi ama Sn.Çiçek,siz sürekli bardağın boş tarafını görüyorsunuz..
İnsanlık Bir Firavun yaşamışsa bir de Musa yaşamışdır..birde harun..
Yani islamda bir tabir vardır..
Li Külli Fir'avni Musa---yani ki "Her firavunun bir Musası vardır"
Yani zulme karşı hakkı savunan zalimliğe karşı adaleti savunanlar..
Yani kötülüğe karşın iyilik..Dünya belki 1 sene savaşıyo ise 10 sene barış içinde yaşıyor..yani dünyada sadece kötülükden söz etmek mümkün mü?Bunları nasıl görmezden gelebiliyorsunuz hayret doğrusu..
insan yönetimine verdigi izinin bereberinde bir derece acı ve sıkıntı getirecegini biliyordu hatta bunun olacağını bildirmişti
Yanlız sizin Tanrı anlayışınız ile İslamda ki Rab anlayışı çok farklı..Zira İslamın Rabbi kimse ile iddialaşmaz hele bir insan ile yani yarattığı bir mahluk ile asla..Yani Tanrının kendi Tanrılığını mahlukuna sıbat etme gibi bir durum sanki..
Merak ediyorum Charles Taze Russell yani yahova şahitliği inancının kurucusu diyelim bu insanın akibeti ne oldu..zira kendi öğretisine göre dahi TANRININ KRALLIĞINA yetişemeden ölüp gitti..yani kendisine bile bir faydası olmadı sanki.
yusufçukgecegez 04.08.2006, 00:21 Merhaba sayın yusufçukgecegez noel ilgili neyı kast ettiginizi tam anlayamadım özür dilerim biraz açıklık getirirmisiniz. teşekürler
günümüzde kutlanılan yılbaşı noel.hz isanın doğum tarihimi gerçekten.noel babada paganist bir gelenek değilmi.bunu sormuştum.
hasan cicek 04.08.2006, 01:09 Saygılar sayın manifesto.
Allah zülümü yaratıpta iyiler zülüme karşı savasınlar diye dünyayı yaratmadı bu Allah'ın adeletine uymaz.Her dakikada binlerce insan ölüyor şimdi diyeceksinizki ne yapalım yaratılış öyledir.Hayır buna katılmıyorum çünkü Allah sevgi Allah''ıdır İnsan savasınlar acı çeksinler diye yaratmadı Allah''tan bağımsız yaşamayı insanlık kendisi seçti insan yönetimlerine iyi denilmez tabiki hepisi bir degildir iyi yönetimler vardır am bunlar yetesizdir ve bir zamana kadar geçicidir.
Adeletsizligin olduğu yerde toplumlar arasında eşıtlık sağlanamaz olamaz da yani bu eşitsizligi de Allah yaratmadı dinyanın en büyük sorunlarında biri eşitlik sağlanamıyor insanlık yönetimi bunu başaramaz dünyanın durumu dahada kötüye gidecek ancak. Allah''ın yönetimi başaracak.
Saygılar
chatlakalper 05.08.2006, 16:11 Üstü kapalı misyonerlik kokuları alıyorum bu konudan dolayı
hasan cicek 05.08.2006, 20:44 günümüzde kutlanılan yılbaşı noel.hz isanın doğum tarihimi gerçekten.noel babada paganist bir gelenek değilmi.bunu sormuştum.
Evet aynen katılıyorum size sayın.Yusufçukgecegez.
Yıbaşı kutlamaların tarıhi ve bununla bağlantılı adetler ülkeden ülkeye degişiyor.Bir ansiklopedide bu kutlamanın kökeni hakında şöyle deniyor.'Roma yöneticisi Julius Caesar.MÖ 46'da 1 ocak tarihini Yılbaşı olarak belirledi.Romalılar bu günü kapıların ve başlangıçların tanrısı İanus'a adamıştı.Ocak ayının İngilizce karşılğı olan (January) kelimesi.bir yüzü ileriye diger yüzü geriye bakan iki yüzü olan İnaus'un ,isminden gelir''(The World Book Encyclopedia).Görüldügü gibi.Yılbaşı kutlamalarının kökeninde Putperest gelenekler vardır.
Saygılar.
[QUOTE=manifesto]Bence siz islamı gerçek manada öğrenmediğiniz için yehova şahidi olmuş olabilirsiniz..Tabi bu benim düşüncem..
Zira yukarıda sıraladığınız sorular islam felsefesinde daha birinci sınıfda öğretilen ve cevapları ile insanların varlık nedenlerinin ortaya konmasını sağlayan bir inançdır İslam..
Dünyada adaletsizliğin olduğunu kim söyledi?..Bir savaş oluyor ise binlerce barış var..bir masum ölüyorsa binlerce masuma yardım ediliyor..bir hak yeniyorsa binlerce hak veriliyor...Bir cana kıyılıyor ise binlerce can kurtarılıyor..
Bir hırsızlık yapılıyorsa binlerce mal emanet sahibine veriliyor..bir kötü söz söyleniyorsa binlerce güzel söz söyleniyor..
Bence islamın doyuramadığı insan vicdanını HİÇBİR İNANÇ DOYURAMAZ..
Zira İslamda boşluğa yer yokdur ve herşeyin bir manası vardır..
evet manifestoya katiliyorum birde eklemek istiyorum
peki hic dusundunmu neden burada yasiyoruz?
Allah Azze ve Celle izin veriyor cunki biz buyuk bir sinavdan geciyoruz
Allah(C.C) insana akil vermis.insanin dusunup bunlari yapmamasi icin yasaklari dogrulari gostermis
birde islam dinini arastirda bak kendin bul cevaplarini okadar sormussun kendinede hicmi dini bir kitap alip eline duzgunce okuyup dusunmedin yaa kardesim:confused1 :garibbak:
Hasan Cicek...
Yehovanin sahitlerinden, dun yine elime sacma sapan bir bildiri yada her ne ad veriyorsaniz o kitapciklar onlardan gecti. Sayfalari cevirirken genelde sadece gulmekle yetinirdim- ki artik ofkeyle bakiyorum. Nedenine gelince... muntazam bahceler, hersey gulluk gulistanlik vs vs... burda konu yehova sahitligi oldugu icin ona yonelik yaziyorum. Aslinda bu donemde hersey ofkelendiriyor beni...
sebebi ?
sebebi su, ben oldukten sonra cenneti ne yapayim ? yada sizin o sacma sapan bildirilerinizdeki mutlu yesillik gunluk gulustanlik yerleri ??? Bugun dunyanin dort bir yani yaniyor ! yagmur var ! ama BOMBA yagmuru ! yetiskinleri gectik ! hergun onlarca gunahsiz cocugun uzerine bomba yagiyor... dunyadan ve dunyadaki cirkef ve cirkinlikten bi haber yuzlerce cocuk oluyor ! ben Yasam denilen bu cizgide, bunlara sahit olurken... sen istedigin kadar yehovaya sahit ol ! madem var bir hikmeti mumkunse onu o kadar gunahsiz sivil halk olmeden gostersinler... o kadar insan gunahsiz yere can verip, hunharca katledilirken yapsinlar o essiz dengeyi vede guzelligi... bu insanlar katledilip sucsuz yere olduruldukten sonra degil. Ayrica yehova sahitliginin sinirimi bozan bir diger noktasida, temsilcilerinin atip tutarken takindiklari israrci tavir, kimse kimseyi zorla, goz boyama ile yolundan, dusuncesinden, yasam bicimi ve cizgisinden ayiramaz.
hasan cicek 11.08.2006, 21:12 Hasan Cicek...
Yehovanin sahitlerinden, dun yine elime sacma sapan bir bildiri yada her ne ad veriyorsaniz o kitapciklar onlardan gecti. Sayfalari cevirirken genelde sadece gulmekle yetinirdim- ki artik ofkeyle bakiyorum. Nedenine gelince... muntazam bahceler, hersey gulluk gulistanlik vs vs... burda konu yehova sahitligi oldugu icin ona yonelik yaziyorum. Aslinda bu donemde hersey ofkelendiriyor beni...
sebebi ?
sebebi su, ben oldukten sonra cenneti ne yapayim ? yada sizin o sacma sapan bildirilerinizdeki mutlu yesillik gunluk gulustanlik yerleri ??? Bugun dunyanin dort bir yani yaniyor ! yagmur var ! ama BOMBA yagmuru ! yetiskinleri gectik ! hergun onlarca gunahsiz cocugun uzerine bomba yagiyor... dunyadan ve dunyadaki cirkef ve cirkinlikten bi haber yuzlerce cocuk oluyor ! ben Yasam denilen bu cizgide, bunlara sahit olurken... sen istedigin kadar yehovaya sahit ol ! madem var bir hikmeti mumkunse onu o kadar gunahsiz sivil halk olmeden gostersinler... o kadar insan gunahsiz yere can verip, hunharca katledilirken yapsinlar o essiz dengeyi vede guzelligi... bu insanlar katledilip sucsuz yere olduruldukten sonra degil. Ayrica yehova sahitliginin sinirimi bozan bir diger noktasida, temsilcilerinin atip tutarken takindiklari israrci tavir, kimse kimseyi zorla, goz boyama ile yolundan, dusuncesinden, yasam bicimi ve cizgisinden ayiramaz.
Tanrı''dan bağımsız olmanın daha iyi bir dünya meydana getirmedigi kanıtlanmıştır Kötülüge ve acıya neden olan Tanrı degildir. bunlar ınsanlığın başaramadığı etkenlerdir.Sizinde dediginiz gibi dünyada masum insanlar öldürülüyor burda Tanrı'yı suçlayamayız çünkü bunun nedeni insanların kendi bağımsız yollarını seçmeleri Tanrı''nın Sözüne ve iradesine gerçek saygı göstermemeleridir.Allah''ın yönetimi geldigi zaman O zaman yukarda sizin yazdığınız acı katliyamlar ortada kalkmış olacak artık insanlar öldürülmiyecek.Allah''ın yönetiminde tek bir topluluk sınırsız bir dünya olacak işte o zaman dediginiz yeşilik çimenlik olacak. Dünyadaki kötülükler kalkmadan bir gerçek barış olamaz. Kim bunu yapacak Mukaddes Kitapta şöyle Yazıyor:''Ve o kıralların günlerinde göklerin Allahı ebediyen harap olmıyacak bir kıralık kuracak,ve onun häkimiyetı başka bir kavma bırakılmıyecek:ancak bu kıralıkların hepisini o parçalıyacak ve bitirecek ve kendisi ebediyen duracak (Daniel 2:44)
Saygılar
hasan cicek 12.08.2006, 09:57 Tanrı Yehova Var Olan Savaşlarda Sorumlu Degildir.
Bazlarının Tanrı''ya olan inaçlarını.İkinci Dünya Savaşının acı tercübe sonuncunda sarsılmıştır.O zaman gerek Katollik gerek Protestan.gerekse de dünyanın diger dinlerinin üyeleri ve her ülke kendi <<tanrı>>sına başvurdu.Ancak Tanrı''nın bu miletlerin bazılarına zafer verdigi digerlerinin ise yenilmesini istedigi söylenebilir mi? Mukaddes Kitap (Tevrat Zebur İncil) bu milletlerden Hiçbirinin gerçek Tanrı'ya başvurmadığını gösterir.Gögün ve yerin Yaratıcısı Yehova Tanrı milletler arasında var olan karışıklık ve savaşlaradan sorumlu degildir.İncil'de'de şöyle yazar:Çünkü Tanrı kargaşa degil barış Tanrısıdır Kutsal kişilerin tüm camaatlerinde olduğu gibi (1,Korintoslular 14:33) O'nun düşünçeleri yeryüzünü siyasal ve askeri konularda yönetenlerin fikirlerinden çok daha üstündür (İşaya 55:8,9) Benzer şekilde hakiki dinin ve Yehova'ya tapınmanın milletlerin savaşlarıyla hiç bir ilgisi yoktur.Yehova milli tarıların çok üstündedir,Tüm barışsever erkek ve kadınların Tanrısı olarak eşsizdir.Mukaddes Kitap şöyle demektedir >>:Allah şahıslara bakmıiyor (tarafgir degildir);fakat her millette kendisinde korkan ve salah(adalet) işleyen ona mekbuldur (Resllerin İşleri 10:34,35) Tüm milletlerde adeleti seven kişiler şimdi Mukaddes Kitabı ögrenmekte ve bütün insanlığın Yaratıcısı, 'barış sağlayan gerçek Tanrı''ya tapınmaya başlamaktadırlar.
hasan cicek 19.08.2006, 22:11 Din Kötü Amaçlar İçin Kulanıldı
Elçi pavlus ilk Hıristiyanları bazılarının Hıristiyan kötü amaçlar için kulanacağı konusunda uyatmıştı.Şöyle demişti ''Aranıza zalim kurtlar girecek,onlar süriye şefkat göstermeyecekler.Sizin aranızdan da bazıları çıkacak ve ögrencileri kendi peşlerinden sürüklemek için gerçekleri çarptırarak konuşacaklar.Elçiler 20:29.30)''Gerçekleri çarpıtarak''konuşanlardan biri Katolik ilahiyatçı Augustinus'tu.İsa takipçilerıne insanları Kutsal Yazılardan mantık yürüterek ikna etmeyı ögretmişti.Ancak Agustinus,İsa'nın Luka 14 :23'te kayıtlı ''İnsanları gelmeleri için Zorla da evim dolsun'' sözlerinin anlamını çarpıttı ve bundan insanların inançının zor kulanarak degişitirilmesinin uygun olduğu anlamını çıkardı (Matta 28:19,20: Elçiler 28: 23,24).Augustinus dini insanları kontrol altına almak için kulandı.
Dinin yanlış amaçlarla kullanılmasının ve yozlaştırılmasının ardında isyankar bir melek olan Şeytan var.O.birinci yüzyıldaki dindar insanları.Hıristiyan cemaatlerini yozlaştımaya çalışmaları için kışkırttı Mukaddes Kitap onları hakında şöyle diyor ''Bu tür adamlar sahte elçiler,Mesih''in elçileri kimligine bürünenlerdir.Bunun şaşılacak bir tarafı yok,çünkü şeytan kendisi de ışık melegi kimligine bürünür.Dolaysıyla onun hizmetkärları doğruluk hizmetkär kimligine bürünürse bu büyük şey degildir''( 2 Korintoslular 11:13-15).
Saygılar
BlackBrowny 24.08.2006, 15:28 Allah Insana yeterince akil vermis. Eger insan bu akilli kullanamiyorsa Tanri ne yapsin. Insanlar nefsini yenebilen tek varliktir, malesef bazi insanlar insan olmayi degil hayvan olmayi tercii etmis.
Dünyada adaletsizlik var, kötülükde var, fakat bunlara karsi mücadele eden okadar insan var. Hele hele Alevi Bektasi felsefesinde yeterince var. Demekki siz yeterince bilgi edinememisiniz, o yüzden baska yollara basvurmusunuz. Zaaten dünyada hersey dört dörtlük olsa, biz hayatimizda nesin mücadelesini verecegiz sevgili dostlar? Bir Hz. Ali, Imam Hüseyin ve Hasanlar neyin mücadelesini verirdi.
Herkes dinini secemede serbest, fakat bir baska dini secmeden önce kendi dinini iyi bilmesi lazim.
Dönen Dönsün ben dönmezem yolumdan
Eyvallah
hasan cicek 26.08.2006, 22:49 (Ne mutlu doğruluk yolunda zulüm görenlere.İncil Matta 5:10)
Doğruluk yolunda sıkıntı çekmek.bir kişinin Tanrı''nın standartlarını veya taleplerini cigneme baskısına karşı koyduğu için sıkıntı çekmesi demektir.İsa''nın ismini duyurmaya son vermeyı reddetetıklerınden dolayı elçiler Yahudi liderlerden zulüm gördüler (Elçilerin işleri 4:18-20: 5:27-29,40) Acaba bu durum onların sevincini azaltı ya da duyuru işini durdurmalarına yol açtımı? Kuşkusuz hayır ''İsa''nın ismi uğrunada aşağılanmaya layık görüldükleri için Sanhedrin'den sevinç içinde çıktılar ''(Elçilerin işleri 5:41) Daha sonra İsa''nın ilk takipçileri imparatora tapınmaya reddettikleri için Romalılardan zulüm gördüler.Çağımızda Yehova''nın Şahitleri Kırallık hakkındaki bu iyi haber''i duyurma işine son vermeyı reddettiklerinden dolayı zulüm görüyorlar (Matta 24:14).Doğruluktan yana tavır alması Tanrı'nın toplumuna çok büyük bir huzur ve mutluluk veriyor (1.Petrus 3:14)
saygılar
hasan cicek 03.09.2006, 18:21 Güvenli ve Mutlu Bir Gelcek
Mukaddes Kitaptaki peygamberliklerin yeri ne gelmesi.Tanrı'nın hastalık,keder ve ölüme son verme zamanının yakın olduğunu gösteriyor.Resul Yuhanna'nın bir rüyeti,meydana gelmekte olan şeylerle ilgili muhteşem bir görüntüye bir an için tanık olduğuna dikat edin.O şoyle yazdı:''Yeni bir gökle yeni bir yer gördüm. çünkü evelki yer geçtiler ve artık deniz zok... ve Allah kendisi (insanlarla) olacak tır ve gözlerinden bütün gözyaşlarını silecek,ve artık ölüm olmayacak ve artık metam ve ağlayış ve acıda olmayacak çünkü evelki şeyler geçtiler''Yuhanna'ya bu vaatlerin güvenirligini vurgulayan bir söz söylendi''Yaz çünkü bu sözler sadık ve hakikidirler''-Vahiy 21:1-5.
Sevgidolu bir babanın çocuğunun ağrılı bir ameliyet geçirmesine kalıcı yarar sağlayacağını bildiginden izin vermesi gibi,Yehova da insanların yeryüzünde geçici bir süre kötülügü tatmasına izin verdi.Ancak Tanrı'nın isteklerini yerine getirmeye çalışanların hepisini sonsuz nimetler bekliyor.Palus şoyle açıkladı:''Yartılış amaçsızlığa teslim edildi.Bu da yaratılışın istegiyle degil, onu amaçsızlığa teslim eden Tanrı'nın istegiyle oldu.Çünkü yaratılışın yozlaşmaya köle olmaktan kurtarılıp
Tanrı çocuklarının yüce özgürlügüne kavuşturulması umudu vardı''-Romalılar 8:20,21,İncil yeni çevri YÇ.
hasan cicek 05.09.2006, 20:00 Kılcını yerine koy,çünkü kılıç
tutanların hepisi kılıçla yok olacak
( İncil Matta 26:52)
Elçiler,İsa tutuklanıp idam edilirken dünyanın gösterdigi yoğun nefrete tanık oldular ve İsa''nın bu nefrete nasıl gögüs gerdigini gördüler,İsa'nın dinsel muhalifleri
Getsemani bahçesinde onu tutuklamaya geldiler:Petrus İsa'yı kılıçla korumaya çalıştı. Fakat İsa ona yukardaki yazılan ayetdeki ögüdü verdi.
Eskiden İsrailoğuları düşmanlarına karşı kılıçla savaşmıştı: fakat şimdi durum farklıydı.Tanrı'nın Gökteki Kırallığı ''bu dünyaya ait degil'di ve korunması gereken bir ULUSAL sınır yoktu (Yuhanna 18:36).Kısa süre sonra Petrus vetanı göklerde olan ruhi bir ulusa dahil olcaktı (Galatyalılar 6:16:Filipililer 3:20,21).Bundan böyle İsa'nın takipçileri nefrete ve zulme,İsa'nın yaptığı gibi korkusuzca fakat barışçı şekilde gögüs gereceklerdi.Meselelerin sonucunu Yehova'nın ellerine güvenle bırkacaklardı (Luka 22:42).
Süleyman Diyaroğlu'nun Gül Alırlar Gül Satarlar/Aleviler adlı bir kitabı var..Okuyanlar olmuştur mutlaka..Ben şahsen kitabı mantıksal-tarihsel-bilimsel olarak çok yetersiz buldum. Bu ayrı bir konu. Ancak, buradaki konuyu okurken çok ilginç bir şey dikkati çekiyor. Diyaroğlu kitabının bir yerinde aleviler için söylenen şu sözü aktarıyor "siz önce bir hristiyan olun sonra müslüman olursunuz".. Hristiyanlık propagandası yapan bu arkadaş için ister istemez o söz aklıma geldi..
hasan cicek 05.09.2006, 22:10 Süleyman Diyaroğlu'nun Gül Alırlar Gül Satarlar/Aleviler adlı bir kitabı var..Okuyanlar olmuştur mutlaka..Ben şahsen kitabı mantıksal-tarihsel-bilimsel olarak çok yetersiz buldum. Bu ayrı bir konu. Ancak, buradaki konuyu okurken çok ilginç bir şey dikkati çekiyor. Diyaroğlu kitabının bir yerinde aleviler için söylenen şu sözü aktarıyor "siz önce bir hristiyan olun sonra müslüman olursunuz".. Hristiyanlık propagandası yapan bu arkadaş için ister istemez o söz aklıma geldi..
Selam sayın Shahrud:Hakikatı araştırdığm zaman gerçekleri yazmak zorundayım. araştırma yaparsak tabi ön yargılı olarak degil tarafsız olarak bir araştırma yaparsak o zaman Hakikatı rahat buluruz.Başka dine geçmek amacım degil saygı duyarım o başka.Başka dinlerin bu dünyaya kalıcı bir çözüm getiremediler dinyadaki en büyük katliyam savaşları sömürü yapanlar dinlerdir Hırıstiyen alemi ve digre dinler tarıhin karanlık günlerini başlatan bu dinlerdi.Buraya tekrar geri dönüşüm mümükün degil olamazda.
saygılar
hasan cicek 07.09.2006, 21:42 Ben bunun için doğdum,hakikate şahitlik etmek için dinyaya geldim.
( Yuhanna 18:37)
İsa Mesih olduğunu kanıtlamak için bir çok mucize yaptı.Ölüleri diriltti.Bu mucizeler
kalabalıklara çekici geldi:fakat İsa yeryüzüne sadece toplum yararına hizmetler sunmak için gelmemişti.O,hakikate şahitlik etmek için gelmişti.Sağladığı her tür maddi yararın geçici olduğunu bliyordu.Diriltigi kişiler de yine oleceklerdi.Sadece hakikate şahitlik ederek insanların sonsuz yaşam kazanmasına yardım edeblirdi.
( Luka 18:28-30)
Günümüzde bazı kişiler hastaneler açarak veya dünyadaki yoksullar için başka yararlı hizmetler sunarak İsa'yı örnek almayı çalışıyor.Bazen bunu büyük bir özveriyle yapıyorlar ve gösterdikleri samımiyet övülmeye deger:fakat onların sağladığı herhangi bir yardım en iyi koşullarda bile geçıcidir.Kalıcı olan yardımı sadece Gökteki Kırallık(Tanrı'nın Yönetimi) sağlayacak.Bu nedenle,İsa gibi Yehova'nın Şahitleri de tüm dikatlerini Gökteki Kırallıkla ilgili hakikate şahitlik etmek üzerinde yoğunlaştırıyorlar.
hasan cicek 09.09.2006, 15:08 Allah benim..... sonu başlangıçtan ve henüz olamayan şeyleri
kadimden bildiren ( İşaya 46:9,10)
Sahte ögretileriyle dinler.Tanrı'nın yüceligine gölge düşürüyor.Örnegin kader ögretisi,Kutsal Yazılara dayanmayan ve Tanrı'nın yapabilecekleri ile yaptıklarını birbirine karıştırır.Tanrı''nın olayları önceden bilebilecegi Mukaddes Kitapta açıkça belirtilmiştir.Fakat O'nun gelecegi bilme yetenegini kontrol altında tutamayacağını veya her şeyin sonucundan sorumlu olduğunu düşünmek mantıksızdır.Örenigin muazzam bir fiziksel güce sahip olduğunuzu düşünün.Gördügünüz her ağır şeyı kaldırmak istermiydiniz? Kuşkusuz hayır Benzer şekilde gelecegi bilme yeteneginin
olması.Tanrı'yı her şeyı önceden bilmeye veya belirlemeye zoralamaz.O,önceden bilme yetenegini seçici şekilde kullanır.Böylece kader de dahil sahte ögretilerin Tanrı'yı yüceltmedigi açıktır.
keanu_1907 09.09.2006, 23:09 süleyman diyaroğlu nbizim bursa haci bektaş derneğinin şuanki başkanı bende yazılarını veya düşüncelerini pek iyi görmüyorum
hasan cicek 11.09.2006, 01:17 Emirlere ve kurtarışı olmıyan ädem oğluna güvenmeyın.
(Mezmurlar 146:3)
İnsanların çabaları bizi günümüzdeki kötü koşullardan kurtarabilir mi? Tanrı'nın Sözü buna yukardaki cevabı veriyor ve ayrıca şöyle diyor.''Adımlarını doğrultmak yürüyen insanın elinde degildir.'' ( Yeremya 10:23) Binlerce yıllık tarih bu gerçekleri doğrular.İnsanlar akla gelebilecek her tür siyasal.ekonomik ve soyal sistemi denediler fakat durum daha da kötüleşmektedir.İnsan bir çözüm getirebilseydi şimdiye kadar getirirdi.Bunun yerine,bir adamın diger adam üzerine häkimiyetinin kendi zararına olduğu gerçegi ortaya çıktı.(Vaiz 8:9;Yeremya 17:5,6
) New Haven'da (Connecticut) çıkan Register'ın bir köşe yazısında şiddetin artığı bu çağ üzerine yorum yapılarak'' durumun artık durdurulamiyacak,kadar kontroldan çıktığı bildirildi.Bu dünyanın kötüye gidişi durmayacak çünkü ''son günler'' hakındaki peygamberlik 'kötü ve sahte adamların aldatarak ve aldanarak fenalıkta dah ileri gideceklerini de söyledi.(2.Timoteos 3:1,13) Şeytan ''bu dünyanın ilahı''olduğundan insanlar söz konusu egilimleri tersine çeviremezler.
2 Korintoslular.4:4:
sayin hasan cicek bey,
aslinda bu forumda cesitli dinlerden insanlarin katildigini cok hos görüyorum, ne kadar demokratik bir alt yapiya sahip oldugumuzun bir belgesidir.
malesef sizin bu konuda samimiyetliginize inanmiyorum, siz alevilerin sayisini tehdit eden, üstelik tüm hristiyan ve bati dünyasinda aykırı olarak kabul edilen bir mezhebin vekilisiniz.yehova sahidligi almanyada tehlikeli "ve hristiyanlik disi olarak kabul edilen) din grubu olarak görülür. üstelik bugün oturdugum yerde cok yehova sahidi bulunmaktadir,ve hangisini tanidiysam hepside bir birinden tutucu, misyoner kafali, inatci bir yapiya sahip. bir senenin icinde 1 kere degil 5 kere kapini calarlar, kardesim madem dogru yolu buldugunuza inaniyorsunuz, o zaman baskalarini zorlamayin, niye inatlasip ikide birde kapimi caliyorlar bu insanlar? hasan cicek bey, siz belki baskalarinin kapisini calmayabilirsiniz ( bilmiyorum) ama bu forumda üstü kapili misyonerlik yaptiginizin inancindayim, bastaki yazilarinizi okudum, bilimsel yazilar degil bunlar, bu yazilar adeta baska bir dünyanin masalarini hatirlatiyor bana...hani yüzüklerin efendisi filmi var ya, yazilarinizi okuyunca sanki bu tür fantasi filmi seyretmis gibi hissettim kendimi, umarim kusuruma bakmasiniz, sonraki alintilarda beni pek olumlu yönde etkilemedi, tam tersine beni daha cok endiselendirdi...burda benden daha genc olan alevi genclerimiz var, bunlarin hepsi daha alevi dinini ve kültürünü ögrenemezken bu tür yazilar ile karsi karsiya kaliyorlar ve kafalari karisiyor....
ben bu sözlerimin hep arkasindayim:
normal bir protestan veya katolik aleviligi tehdit edemez, ama bu tür düzenci gruplar alevilerin sayisini tehdit etmektedir...yine baska bir konuda söyledigim gibi: hos görülü olmaliyiz tabiki, ama bu konuyu tartismak ile yeterince hos görü gösteriyoruz zaten, cünkü baska bir türk forumunda bu konu coktan kapanmisti...ama herkese sonsuz bir hos görü gösteremeyiz, bize hos görü ile degil, misyonerlik amaci ile yaklasan kisilere ben sonsuz hos görü gösteremem...
bu yüzden... gercek erenler demine hüü canlar!!!
hasan cicek 11.09.2006, 18:50 sayin hasan cicek bey,
aslinda bu forumda cesitli dinlerden insanlarin katildigini cok hos görüyorum, ne kadar demokratik bir alt yapiya sahip oldugumuzun bir belgesidir.
malesef sizin bu konuda samimiyetliginize inanmiyorum, siz alevilerin sayisini tehdit eden, üstelik tüm hristiyan ve bati dünyasinda aykırı olarak kabul edilen bir mezhebin vekilisiniz.yehova sahidligi almanyada tehlikeli "ve hristiyanlik disi olarak kabul edilen) din grubu olarak görülür. üstelik bugün oturdugum yerde cok yehova sahidi bulunmaktadir,ve hangisini tanidiysam hepside bir birinden tutucu, misyoner kafali, inatci bir yapiya sahip. bir senenin icinde 1 kere degil 5 kere kapini calarlar, kardesim madem dogru yolu buldugunuza inaniyorsunuz, o zaman baskalarini zorlamayin, niye inatlasip ikide birde kapimi caliyorlar bu insanlar? hasan cicek bey, siz belki baskalarinin kapisini calmayabilirsiniz ( bilmiyorum) ama bu forumda üstü kapili misyonerlik yaptiginizin inancindayim, bastaki yazilarinizi okudum, bilimsel yazilar degil bunlar, bu yazilar adeta baska bir dünyanin masalarini hatirlatiyor bana...hani yüzüklerin efendisi filmi var ya, yazilarinizi okuyunca sanki bu tür fantasi filmi seyretmis gibi hissettim kendimi, umarim kusuruma bakmasiniz, sonraki alintilarda beni pek olumlu yönde etkilemedi, tam tersine beni daha cok endiselendirdi...burda benden daha genc olan alevi genclerimiz var, bunlarin hepsi daha alevi dinini ve kültürünü ögrenemezken bu tür yazilar ile karsi karsiya kaliyorlar ve kafalari karisiyor....
ben bu sözlerimin hep arkasindayim:
normal bir protestan veya katolik aleviligi tehdit edemez, ama bu tür düzenci gruplar alevilerin sayisini tehdit etmektedir...yine baska bir konuda söyledigim gibi: hos görülü olmaliyiz tabiki, ama bu konuyu tartismak ile yeterince hos görü gösteriyoruz zaten, cünkü baska bir türk forumunda bu konu coktan kapanmisti...ama herkese sonsuz bir hos görü gösteremeyiz, bize hos görü ile degil, misyonerlik amaci ile yaklasan kisilere ben sonsuz hos görü gösteremem...
bu yüzden... gercek erenler demine hüü canlar!!!
Sayın tamerx. Evet yehova'nın şahitleri her yerde insanlara ulaşmak isterler belkide sizin evinize gelmiş olablirler sayet konuşmayı istemiyorsanız şahitlerin gelmesini istemezseniz bunu söyleyın artık bir daha gelmezler zoraki kimseyı rahatsız etmeyız.Forumda yazı yazmama karşı olmanın sebebini anlayamıyorum
burda tatışmak görüş alış verişi yapmak böyle forum biliyorum
Başka dinlerin görüşlerine bu forumda yer verilmiştir bu olmasaydı zaten bende buraya yazı yazmazdım.Evet 13 sene Prostestant egitimini görmüsün Almanyada yanlış anlamadımsa tabiki Yehova'nın şahitlerine karşı tutumunuzu anlamaz degilim Avrupadaki Hıristiyanlar bize pek hoş bakmazlar. Çünkü dinlerin hatalarını açığa çıkaran bunu her yerde açıkça anlatan Yehova'nın şahitleridir bunun için istemezler.
saygılarımla
Sayın tamerx. Evet yehova'nın şahitleri her yerde insanlara ulaşmak isterler belkide sizin evinize gelmiş olablirler sayet konuşmayı istemiyorsanız şahitlerin gelmesini istemezseniz bunu söyleyın artık bir daha gelmezler zoraki kimseyı rahatsız etmeyız.Forumda yazı yazmama karşı olmanın sebebini anlayamıyorum
burda tatışmak görüş alış verişi yapmak böyle forum biliyorum
Başka dinlerin görüşlerine bu forumda yer verilmiştir bu olmasaydı zaten bende buraya yazı yazmazdım.Evet 13 sene Prostestant egitimini görmüsün Almanyada yanlış anlamadımsa tabiki Yehova'nın şahitlerine karşı tutumunuzu anlamaz degilim Avrupadaki Hıristiyanlar bize pek hoş bakmazlar. Çünkü dinlerin hatalarını açığa çıkaran bunu her yerde açıkça anlatan Yehova'nın şahitleridir bunun için istemezler.
saygılarımla
bana sadece sunu anlatin:
yehovanin sahitlere neden bu kadar inatci bir sekilde insanlara ulasmaya calisiyorlar, dogru yolu bulan birisi baska insanlara bir kere anlatir görüsünü, ama bir misyoner akliyla yaklasmaz insanlara...ben kapimi calan insanlara 1 kere degil 10 kere dedim beni rahat birakin diye, yinede noelde felan posta kutuma dergiler ve kitaplar atilar... ben öyle bilincsiz bir insan degilim, ben karlsruhe ( yasadigim sehir) pazarinda scientology grubuyula kavga ettim beni rahat birakmadiklari icin...almanlarin "sekte" diye nitelendirdikleri gruplarin tümü bu "inatci" yapiya sahip... bunu inkar edemesiniz cicek bey. bunun nedenini ögrenmek istiyorum...ben bir aleviyim, hak yolundan gittigime inaniyorum, ama baskalarinin kapisini calmiyorum...neden calmiyorum?
hasan cicek 11.09.2006, 21:07 bana sadece sunu anlatin:
yehovanin sahitlere neden bu kadar inatci bir sekilde insanlara ulasmaya calisiyorlar, dogru yolu bulan birisi baska insanlara bir kere anlatir görüsünü, ama bir misyoner akliyla yaklasmaz insanlara...ben kapimi calan insanlara 1 kere degil 10 kere dedim beni rahat birakin diye, yinede noelde felan posta kutuma dergiler ve kitaplar atilar... ben öyle bilincsiz bir insan degilim, ben karlsruhe ( yasadigim sehir) pazarinda scientology grubuyula kavga ettim beni rahat birakmadiklari icin...almanlarin "sekte" diye nitelendirdikleri gruplarin tümü bu "inatci" yapiya sahip... bunu inkar edemesiniz cicek bey. bunun nedenini ögrenmek istiyorum...ben bir aleviyim, hak yolundan gittigime inaniyorum, ama baskalarinin kapisini calmiyorum...neden calmiyorum?
Selam sayın tamerx. Sayın kardeşim kızgınlığını anlıyorum yanlız Yehova''nın şahitleri dünyanın neresinde olursa olsun hiç kimseyle kavga etmezler bunu yapmadık ve duymadım bazı gruplarla kavaga etmişin bizim onlarla alkamız yok bakın bazı İslam kuruluşlar bana dergi kitap broşür posta kutuma atarlar bazı gruplar benim kapımı çalarlar yınede ben hoş karşılarım.Sizin posta kutunuza dergi bırakmışlar noelde diyorsunuz Yehova''nın şahitleri noela inanmazlar sonra biz kişiden musade almadan posta kutusuna birşey bırakmayız sayın kardeşim zanedrim bir yanlışlık var.
Dini konusuna gelelim Alevi'likte heryerde dinini ögretmezler yani Yehova'nın şahitleri gibi yapmazlar bunu iyi biliyorum bende Alevi'y dim memleketim Tunceli'dir az olsada bilgim vardır Yehova'nın Şahitleri insanlara anlatmak için dini görevdir''
Matta 24.14 de şöyle yazar'' Kıralık hakındaki bu iyi haber dünyanın her yerinde bütün milletlere şahitlik amacıyla duyurulacak ve son o zaman gelecek:
İşte bunun için her yerde vaaz ediyorlar ve bu görevi seve seve insanlara gidiyoruz tabiki istiyenlere ögrenmek için ücretsiz olarak ögretiyoruz.
Saygılar size hayatınızda başarılar diliyorum.
Selam sayın tamerx. Sayın kardeşim kızgınlığını anlıyorum yanlız Yehova''nın şahitleri dünyanın neresinde olursa olsun hiç kimseyle kavga etmezler bunu yapmadık ve duymadım bazı gruplarla kavaga etmişin bizim onlarla alkamız yok bakın bazı İslam kuruluşlar bana dergi kitap broşür posta kutuma atarlar bazı gruplar benim kapımı çalarlar yınede ben hoş karşılarım.Sizin posta kutunuza dergi bırakmışlar noelde diyorsunuz Yehova''nın şahitleri noela inanmazlar sonra biz kişiden musade almadan posta kutusuna birşey bırakmayız sayın kardeşim zanedrim bir yanlışlık var.
Dini konusuna gelelim Alevi'likte heryerde dinini ögretmezler yani Yehova'nın şahitleri gibi yapmazlar bunu iyi biliyorum bende Alevi'y dim memleketim Tunceli'dir az olsada bilgim vardır Yehova'nın Şahitleri insanlara anlatmak için dini görevdir''
Matta 24.14 de şöyle yazar'' Kıralık hakındaki bu iyi haber dünyanın her yerinde bütün milletlere şahitlik amacıyla duyurulacak ve son o zaman gelecek:
İşte bunun için her yerde vaaz ediyorlar ve bu görevi seve seve insanlara gidiyoruz tabiki istiyenlere ögrenmek için ücretsiz olarak ögretiyoruz.
Saygılar size hayatınızda başarılar diliyorum.
selam,
ben yehova sahitleriyle kavga etmedim daha ( scientology ile ettim ama), agresif degiler, ama inatcilar, ve beni böylece provoke ediyorlar, anlatabiliyormuyum?" kizgin oldugunu anliyorum" dediniz, buna sevindim, ama sizde yine bir alinti yapmisiniz, "'' Kıralık hakındaki bu iyi haber dünyanın her yerinde bütün milletlere şahitlik amacıyla duyurulacak" ...yehova sahitlerini artik herkes taniyor, daha niye bu kadar direniyorlar, buna anlamadim cicek bey, devamli ayni kisiler posta kutuma özellikle aralik ayinda "der wachturm" gibi dergiler atiyorlar...biz aleviligi daha duyuramadik dünyaya, ama yinede herkesin kapisini calmiyoruz, rahatsiz etmiyoruz, ama yehovanin sahitleri bunu yapiyor, "normal" bir almana sorun inanmiyorsaniz.
birde anlamadigim sey var...bir kazadan sonra kan kaybina ugradiktan sonra ameliyet olmak istemiyorum diye bir belge tasiyorlar üstlerinde, bu dogru degil mi? neden kan infüzyonunu red ediyorsunuz?
hasan cicek 13.09.2006, 22:57 selam,
ben yehova sahitleriyle kavga etmedim daha ( scientology ile ettim ama), agresif degiler, ama inatcilar, ve beni böylece provoke ediyorlar, anlatabiliyormuyum?" kizgin oldugunu anliyorum" dediniz, buna sevindim, ama sizde yine bir alinti yapmisiniz, "'' Kıralık hakındaki bu iyi haber dünyanın her yerinde bütün milletlere şahitlik amacıyla duyurulacak" ...yehova sahitlerini artik herkes taniyor, daha niye bu kadar direniyorlar, buna anlamadim cicek bey, devamli ayni kisiler posta kutuma özellikle aralik ayinda "der wachturm" gibi dergiler atiyorlar...biz aleviligi daha duyuramadik dünyaya, ama yinede herkesin kapisini calmiyoruz, rahatsiz etmiyoruz, ama yehovanin sahitleri bunu yapiyor, "normal" bir almana sorun inanmiyorsaniz.
birde anlamadigim sey var...bir kazadan sonra kan kaybina ugradiktan sonra ameliyet olmak istemiyorum diye bir belge tasiyorlar üstlerinde, bu dogru degil mi? neden kan infüzyonunu red ediyorsunuz? Selam sayın Tamerx.Kan hakında sorunuz.Bakalım uzmanlar bu konuda nediyorlar.
Kansız Tedevi Yeni Bir ''Standart Tedevi''Mi?
Kansız tedevi ve tedavi ameliyatın yararları dört uzmanla tartışıldı.
Kan naklini dinsel nedenlerle kabul etmeyen hastaların yanı sıra,başka kimler tedaviyle ilgileniyor?
Dr.Spahn:Merkezimizde kansız tedavi olmak isteyenler genelikle bu konuda son derece bilgili hastalardır.
.
Dr.Shander: 1998'de kişisel nedenlerden dolayı kanı kabul etmeyen hastaların sayısı dinsel nedenlerle kabul etmeyenlerinkinden fazlaydı.
Dr.Boyd:Örnegin kanserli hastalar var Kan almazlarsa durumlarının daha iyiye gidecegi ve hastalıklarının o kadar çok yinelemeyecegi defalarca gösterildi.
Dr.Spahn:Çoğu kez üniversite profesörlerini ve ailelerini kan kullanmadan tedavi ediyoruz.Cerrahlar bile kan naklinde kaçınmamızı istiyor:Örnegin bir cerrah ameliyat olması gereken karısı için bize gelip şöyle söyledi:''Bir şeye iyice dikkat edin:Karıma kan nakli yapılmasın.
Dr Shander:Anestezı bölümünde çalışanlar şöyle söyledi:''Kan istemeyen bu hastalar.iyi.hatta belki daha iyi yapıyorlar.Neden iki ayrı standart tedavimizin olması gerekiyor? Eger bu en iyi tedaviyse.herkese uygulamalıyız.Böylece şimdi kansız tedavinin standart bir tedavi haline gelmesini ümüt ediyoruz.
Earnshaw:Kansız ameliyatın özelikle Yehova'nın Şahitlerini ilgilendirdigi doğrudur Bununla beraber herkesi bu şekilde tedavi etmek istiyoruz.
Kansız müdahale daha mı pahalı yoksa dahamı ucuz?
Earnshaw:daha hesaplı.
Dr.Shander:Kansız tedaviyle maliyet yüzde 25 oranında azalıyor.
Dr.Boyd :Sadece bu nedenle bile onu kulanmalıyız.
evet sayın Tamerx. buna benzer daha çok bilgiler yazabilirdim zamanım dan dolayı bu kadar yazabildim. saygılarımla
MeRaLiNa 18.09.2006, 12:17 Yahova sahitleri bana cok itici geliyorlar, bunlari bizim dini sömürerek melek gibi görünmeye calisan aslinda arkadan her türlü oyunu yapan dincilerin baska bir inanistaki versiyonu olarak görüyorum
bizim evimize tam 3-4 kez geldiler, hepsi isvicreliydi ama eger yanlis hatirlamiyorsam bir keresinde gelenlerden birtanesi bir türk kiziydi, isvicrelilerden gelenlerin ikisi türkce biliyorlardi, bir taneside ögrenmek üzereydi cat pat konusuyordu…. kötü davranmadilar, kirici degillerdi kesinlikle, son derece sicak kanlilardi…. sadece sinirimi bozan evimize gelip baska bir inancin propagandasini yapmalari, gelin sizde böyle olun poltikasi uygulamalariydi… türkce bildiklerine göre cokta teskilatli ve bu yolda cokta kararlilar demekki, cünki türkceyle alay eden yada sadece küfürleri ögrenmek istiyen isvicreliler tanidim, onlar gibi bazi türklerden bile daha güzel konusanlari degil
tren istasyonlarinda, alis veris merkezlerinde kösede durup elindeki kitapciklari dagitmalarina acikcasi artik gicik oluyorum, köseyi döndügümde bir bakiyorum kitabcigi uzatiyor yasli teyzeler…..
bir arkadasim var, kendisi erkek ve escinsel…. onun calistigi eski is yerinde bir tane yahova sahitlerinden calisma arkadasi varmis, arkadasin her halinden belli escinsel oldugu… bu yahova sahitligi grubundan bayan bu escinsel cocugu hep asaglamis, hep herkesin icinde kalbini kirmis, kücük düsürmüs, o kadarki cocuk en sonunda isinden istifa edip ayrilmis ve simdi psikolojisi normal degil… doktorlara gidip psikolojik tedavi görüyor….
dedigim gibi melek yüzlü aslinda öyle olmayan dinciler bence, boslukta bulunan insanlari rahatlikla kandirabilirler, yaymak icin görüslerini cok caba harciyorlar cünki
Saygılar.
aynen:wink:
Yehova sahitlerin teskilat yapisi ve faaliyetleri !!! lütfen okuyun !!!! (http://www.deu.edu.tr/dosyalar/birimler/9761/yasdiman.pdf#search=%22yehova%20sahitleri%20tehlik e%22)
eylüleren 18.09.2006, 12:35 yahova şahitleri ile konuşmadım veya bir bağlantım olmadı.olmasını da hiç bir şekilde istemem yanlız bu konuyla alakalı okuduğum yazılar var yanısıra almanyadaki akrablarımın evlerine sürekli gidip kitap vererek yanısıra konuşmayala etkilemeye çalışıyorlarmış.şu kanıya vardım anlatılanlarla ve okuduklarımla bu insanların sinirleri alınmış adeta bu insanlar hayal aleminde yaşıyorlar gerçekleşmesi olası olmayan şeylerle insanları kandırıyorlar.kandırma yöntemleri basit aslında insanlar bu dünyadaki savaşlardan,açlıktan,sefaletten,adaletsizliktan eşitsizlikten vs. bıkmış hayalde olsa birşeylere sarılıyorlar.verilen vaatlere inanıyorlar.
not: aklıma gelmişken bir kitapları elime geçmişti incelmiştim bol resimli ve hikayeli bir anlatım vardı.inanlara hikaye baya etkileyici gelmiş sanırım....
Siya Saperen 18.09.2006, 13:12 şu kanıya vardım anlatılanlarla ve okuduklarımla bu insanların sinirleri alınmış adeta bu insanlar hayal aleminde yaşıyorlar gerçekleşmesi olası olmayan şeylerle insanları kandırıyorlar.kandırma yöntemleri basit aslında insanlar bu dünyadaki savaşlardan,açlıktan,sefaletten,adaletsizliktan eşitsizlikten vs. bıkmış hayalde olsa birşeylere sarılıyorlar.verilen vaatlere inanıyorlar.
NLP (Neuro Linguistic Programming) sinir dili programlanması ve bu inanç sistemi arasında çok büyük bir bağ olduğunu düşünüyorum. Soyutlanma ve tek amaç, mükemmel bir insan yaratma hedefi gibi kesiştiği yönler oldukça ilginç...
ardahanli 25.10.2006, 22:58 Bir gün benim kapima bir türk ailesi geldi.Yehovanin sahitlerinden.Beni bir sekilde ikna etmeye calistilar ama cok sükür basaramadilar.ben aleviligimi degistirmem.hicbirseye
Neden Yehova''nın Şahidi Oldun?
aleviligi her yonuyle ozumsemis birinin olmayi aklinin ucundan gecirecegini sanmiyorum. ki alevilik insanin dunyayi anlayabilmesi icin o kadar geniş bir gorus acisi sunar ki diger din ve mezheplerdeki dogmalar hic bir zaman buna izin vermez.
cihat ya da misyonerlik inanisi bugun dunyanin savas ortaminda bulunmasinin sebeplerinden biridir. (yazarken birden aklima geldi paylaşmak istedim.)
ALLAH herşey e kadir olduğu gibi , onun izni olmıyarak çölden bir kum tanesi dahi yere düşmez . akıllara söyle bir soru gelebilir ? o zaman insanı öldürdüğüm zaman bunun ALLAH ın da izni olmuş oluyor . bu doğrudur . fakat burada muazzam bir imtihan söz konusudur . Allah ın düzeni yaratılış hikmetini ne kadar anlasak ta onu tam olarak kavrıyamayız . Bunda da hayır veya şer olduğunu da tam olarak bilemeyiz . İman etmiş kimseler bunları anlamakta zorluk çekmezler.
Ve onlar -ha-kikati inkara şartlanmış olanlar- sanmasınlar ki kendilerine mühlet vermemiz onların hayrınadır, onlara mühlet verdik ki günahkarlıkları artsın; sonuçta onları utanç verici bir azap beklemektedir. (135)AL-İ İMRAN
Her nefis ölümü tadıcıdır.
Biz sizi, şerle de, hayırla da deneyerek imtihan ediyoruz
ve siz Biz'e döndürüleceksiniz.
(Enbiya Suresi,35)
Kuran da herşey yazılıdır . Yeter ki görmesini bilirsek .
İMTİHAN SIRRI (http://www.harunyahya.org/imani/Imtihan.html)
eylüleren 07.11.2006, 00:35 NLP (Neuro Linguistic Programming) sinir dili programlanması ve bu inanç sistemi arasında çok büyük bir bağ olduğunu düşünüyorum. Soyutlanma ve tek amaç, mükemmel bir insan yaratma hedefi gibi kesiştiği yönler oldukça ilginç...
NLP'yi aldım okuduktan sonra biraz da olsa bilgi sahibi olacağıma inanıyorum.bu inanç sahibi insanlar üzerindeki etkisini ve kafamdaki soruları çözeceğini düşünüyorum...
hasan cicek 03.12.2006, 18:38 aleviligi her yonuyle ozumsemis birinin olmayi aklinin ucundan gecirecegini sanmiyorum. ki alevilik insanin dunyayi anlayabilmesi icin o kadar geniş bir gorus acisi sunar ki diger din ve mezheplerdeki dogmalar hic bir zaman buna izin vermez.
cihat ya da misyonerlik inanisi bugun dunyanin savas ortaminda bulunmasinin sebeplerinden biridir. (yazarken birden aklima geldi paylaşmak istedim.)
Selam sayın rewhat23: Ben çoktan beri bazı nedenlerden dolayı yazı yazamiyordum sizlerden özürdilerim ve şimdiyse Form ilgilileri musade ederse yıne yazmak istiyorum. misyonerlik ten yazıyorsunuz ve savaş . Yehova.nın Şahitleri amacı hakında ne olduğunu az olsada yazıldı lütven okuyun ondan sonra yorumlayın hangı dinler savaştığını rahatlıkla göreblirsiniz teşekürler.
hoşça kal
hasan cicek 04.12.2006, 00:05 İsa Peygamber Aslında Ne Ögretti Savaşlar Hakkında?
İsa takipçileri hakkında ''Ben dünyaya ait olmadığım gibi onlarda dünyaya ait degildir (Yuhanna 17:15.16) İsa neden ögrencilerini böyle bir tavır almaya teşvik etsin? İsa 'nın ögrencisi elçi Yuhanna buna cevap verdi:''Bütün dünya kötü olanın elinde bulunuyor'' (İncil. 1 Yuhanna 5:19)
Dolaysıyle Mesih'in ögretileri insanları toplumsal kuruluşlara degil yeryüzünü adil ve doğru bir dünya haline getirecek olan Tanrı''nın Gökteki Kırallığına yönetir (İncil. Matta 6:10).İsa kendisi de yaşadığı zamandaki Toplumsal yapıya müdahale etmek üzere en ufak bir istek duymadı.İsa siyasi bir mevkii red etti (Yuhanna 6:15).Ayrıca anlaşmazlıkları çözmek için şiddet kullanmayı da reddetti (İncil Matta 26:50-53:Yuhanna 18:36) O,geride ne bir anyasa nede bir kanun listesi bıraktı.Kendi zamanındaki siyasi meseleler karşısında tarafsız kaldı.Örnegin ne kölelerin hakını savunan bir eylemci oldu.ne de Yahudilerin Roma'ya karşı verdikleri mücadeleyı destekledi.
Fakat bu.İsa'nın insanlarla ve onların sorunlarıyla ilgilenmedigi anlamına gelmez.İsa bir kişinin karşısındekilere karşı taşıdığı sorumlulukla ilgili çok şey ögretti.Hemde vergi ödeme konusunda dürüst olmayı teşvik etti hem de yetkili konumdakilere boyun egmenin geregini vurguladı (İncil Matta 22:17-21) İnsanlara yardıma ihtiyacı olanlarla ilgilendiklerini davranışlarıyla nasıl göstermelerini gerektigini ögretti.Ayrıca başkalarının onurunu nasıl gözeteceklerini ve nasıl duygudaş bağışlayıcı ve merhametli olmaları gerektigini de ögretti (İncil Matta 5-7 bölümler).Mesih'in ögretilerinin odak noktasının Tanrı ve komşu sevgisi olduğu bilinen bir gerçektir (İncil Markos 12:30.31)
ekin_esra 03.01.2007, 14:36 yehova şahitleri istanbulda göz tepede ve feriköyde merkezleri bulunuyor . az çok içeriğini biliyorum vepara karşılığı insanların ilgi odağı olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirm. amaçları sadece bölücülük ülkemizdeki misyonerlerden diyebilirim .
SAYGILARIMLA :uhhm:
hasan cicek 04.01.2007, 21:42 yehova şahitleri istanbulda göz tepede ve feriköyde merkezleri bulunuyor . az çok içeriğini biliyorum vepara karşılığı insanların ilgi odağı olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirm. amaçları sadece bölücülük ülkemizdeki misyonerlerden diyebilirim .
SAYGILARIMLA :uhhm:Selam ekin-esra:Karşılıksız aldınız karşılıksız verin(Matta 10:8)İsa resullerini iyi haberi vaaz etmeye gönderdiginde onlara bu talimatı verdi.Resuller bu talimata uydularmı?Evet,hatta İsa yeryüzünden ayrılıdıktan sonra bile bu talimata uygun davrandılar.
Üzücüdür ki,İsa'yı takip ettigini söyleyen pek çok kişi 'karşılıksız verme' konusunda aynı istekli tutumu göstermemiştir.Aslında Hıristiyan Aleminin dinsel liderlerinin pek çoğu ''ücretle ögretiyorlar.'' (Mika 3:11) Hatta bazı dinsel liderler cemaatlerinden topladıkları paralarla zengin oldular.1989'da bir Amerikalı bir vaiz 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.Neden? O, ''kendisine güvenenleri dolandırdı ve topladığı milyonlarca doların bir kısmını tatil yapmak evler arabalar, hatta klimalı bir köpek kulübesi almak için kullandı.
Bunun tam tersine.Yehova''nın Şahitleri İsa'yı ve onun birinci yüzyıldaki tekipçilerini örnek almaya çaba gösteriyor.Onların maaşlı din adamları yoktur.Her Şahit. 'krallığın haberini' başkalarına vaaz etme sorumluluğu olan bir hizmetçilerdir(Matta 24:14) Bu nedenle dünya çapında altı milyonda fazla Şahit insanlara ücretsiz olarak vaaz ediyorlar böylece hiç parası olmayan'' kişiler bile Mukaddes Kitabın mesajında faydalanabilir Onların dünya çapında sürdürdügü bu iş gereken kaynak gönüllü bağışlarla sağlanır fakat onlar asla para toplamazalar.Tanrı'nın gerçek hizmetçileri olarak O,nun ''sözünü ticaret aracı'' yapmazlar: fakat ''Tanrı tarafından gönderilen...kişi olarak.....içtenlikle konuşurlar-2.Korintoslular 2:17,İncil yeni çevri
Saygılar
ekin_esra 04.01.2007, 23:48 [QUOTE=hasan cicek;327333]Selam ekin-esra:Karşılıksız aldınız karşılıksız verin(Matta 10:8)İsa resullerini iyi haberi vaaz etmeye gönderdiginde onlara bu talimatı verdi.Resuller bu talimata uydularmı?Evet,hatta İsa yeryüzünden ayrılıdıktan sonra bile bu talimata uygun davrandılar.
Üzücüdür ki,İsa'yı takip ettigini söyleyen pek çok kişi 'karşılıksız verme' konusunda aynı istekli tutumu göstermemiştir.Aslında Hıristiyan Aleminin dinsel liderlerinin pek çoğu ''ücretle ögretiyorlar.'' (Mika 3:11) Hatta bazı dinsel liderler cemaatlerinden topladıkları paralarla zengin oldular.1989'da bir Amerikalı bir vaiz 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.Neden? O, ''kendisine güvenenleri dolandırdı ve topladığı milyonlarca doların bir kısmını tatil yapmak evler arabalar, hatta klimalı bir köpek kulübesi almak için kullandı.
Bunun tam tersine.Yehova''nın Şahitleri İsa'yı ve onun birinci yüzyıldaki tekipçilerini örnek almaya çaba gösteriyor.Onların maaşlı din adamları yoktur.Her Şahit. 'krallığın haberini' başkalarına vaaz etme sorumluluğu olan bir hizmetçilerdir(Matta 24:14) Bu nedenle dünya çapında altı milyonda fazla Şahit insanlara ücretsiz olarak vaaz ediyorlar böylece hiç parası olmayan'' kişiler bile Mukaddes Kitabın mesajında faydalanabilir Onların dünya çapında sürdürdügü bu iş gereken kaynak gönüllü bağışlarla sağlanır fakat onlar asla para toplamazalar.Tanrı'nın gerçek hizmetçileri olarak O,nun ''sözünü ticaret aracı'' yapmazlar: fakat ''Tanrı tarafından gönderilen...kişi olarak.....içtenlikle konuşurlar-2.Korintoslular 2:17,İncil yeni çevri
Saygılar[/QUOTE merhaba hasan çiçek abi ben zaten şahitlrinden para topladıklarını ima etmedim ben şahitlerin para aldıklarını söyledim.zaten ülkemizde para için yapılmadık şey yok biliyorsunuz herkesin görüşüne sygı duyuyorum ama, gerçeğigörmek içinde olayın içine girmek yetiyor bazen
SAYGILARIMLA
Neden Yehova''nın Şahidi Oldun?
Oncelikle yehova sahitlerinin genel ozelliklerini bilmemiz lazim!!!
Hristiyanligin ve museviligin karisimi niteliginde
Iclerinde incildende ayetler var
Islama son derece karsilar
Kader inanclarida yok
Sadece kendi dinleri dogru digerleri sahte
mum,tespih gibi aletlerde yok!!
Diger dinlerde oolan ruh cagirma burada yasak
Hic bir sekilde siyasetle ilgilenmezler
Onlara gore cehennem yoktur.....
Buradan yola cikalim tek bildikeri kendi dinleri ama iki dinin sentezi diyebiliriz..
Kendi kitaplari bile alinti....Amaclari gercekten sacma cunku felsefedeki neden ve nicinlerle kendi dinlerini olusturmuslar...
vE bu arkadasa demek istedigim ille bir seyin eksikligini baska bir seye yukleme
Cunku iillede bir dine mensup oolucak degilsin yeryuzundeki adaletsizlikleri soyut seylerden bekleme.....Adaletsizlikler buyuk balik ve kucuk balik meselesi..
Ben Ateistim ama asla inancsizligim beni baska bir dine yonlendirmez....Ve cehennem kader sizin dininizde belirlenmis sormanizdaki amac ne???
hasan cicek 10.01.2007, 13:34 Oncelikle yehova sahitlerinin genel ozelliklerini bilmemiz lazim!!!
Hristiyanligin ve museviligin karisimi niteliginde
Iclerinde incildende ayetler var
Islama son derece karsilar
Kader inanclarida yok
Sadece kendi dinleri dogru digerleri sahte
mum,tespih gibi aletlerde yok!!
Diger dinlerde oolan ruh cagirma burada yasak
Hic bir sekilde siyasetle ilgilenmezler
Onlara gore cehennem yoktur.....
Buradan yola cikalim tek bildikeri kendi dinleri ama iki dinin sentezi diyebiliriz..
Kendi kitaplari bile alinti....Amaclari gercekten sacma cunku felsefedeki neden ve nicinlerle kendi dinlerini olusturmuslar...
vE bu arkadasa demek istedigim ille bir seyin eksikligini baska bir seye yukleme
Cunku iillede bir dine mensup oolucak degilsin yeryuzundeki adaletsizlikleri soyut seylerden bekleme.....Adaletsizlikler buyuk balik ve kucuk balik meselesi..
Ben Ateistim ama asla inancsizligim beni baska bir dine yonlendirmez....Ve cehennem kader sizin dininizde belirlenmis sormanizdaki amac ne???Selam Bohem:Ateistim diyorsunuz.Evet ben bir Yehova''nın Şahidi olarak görüşünüze saygı duyarım yınede teşekür ediyorum katıldığınız için.
saygılar
|
|