Orijinalini görmek için tıklayınız : Şanlıurfa sırrın mahallesi

hüseyingarip
30.07.2006, 00:07
Merhaba canlar ben bu gün size eskiden köy olan, şimdi ise mahalle olan SIRRIN Urfanın tek alevi mahallesidir.Ve ben elimden geldiğince bu mahalleyi siz canlara tanıtmaya çalışacağım.bu gün Şanlıurfada alevilik inancının yaşandığı üç yer bulunmaktadır.Bunlar SIRRIN ,KISAS VEAKPINAR KÖYLERİDİR.
SIRINDA eskiye nazaran ileriye dönük Alevilik adına umut verici aktiviteler yapılmaktadır.Bunların başında Sırrın Aleviliği kalkındıma ve dayanışma derneği gelmektedir.Bu dernekte alevilik adına gençleri eğitici ve yol gösteriçi programlar yapılmaktadır.Bu programların başında aleviliğin özü olan semah kursu ve bağlama dersleri verilmektedir.bu kursların amacı şüphesiski alevilik hakkında temel bilgilerin verilmesidir ve bu yola gönül veren gençlerinkörükörünebağlanmamasını engellemektir.Sırrın nüfuzunun yüzde yetmişini alevi inançına mensup insanlar oluşturmaktadır.Sırrındada bir cem evimiz bulunmaktadır.bütün alevilerin yaptığı gibi her perşembe akşamı bu cem evinde ibadet yapılmaktadır.Urfada alevilik hakkındamerak edilenleri öğrenmek isteyen canların forum üzerinden mesajlarını bekliyorum.

mustojen
09.08.2006, 15:40
baksana ben kısaslıyım sana sırrın ve akpınar hakkında bilgi vermemi ister sen mustojen@hotmail.com u listene ekle ok?

Urfalı
09.08.2006, 22:57
Ben Hüseyin arkadaşın adaptasyon dönemine niçin girdiğini anlamış değilim.
Ne yazdı acaba? Hepsini de okudum. Acaba bire şey mi atladım?
Saygılar