Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurdumuzda kocalar eslerine Nasil sesleniyorlar
* Kodum mu oturturum ha!
*Yemek hazir mi ula mutfak robotu?
*Tüne bakayim dibime, evimin müdürü!
*Iç hadi serefe ömür otlakcisi!
*Ellerinki fidan boylu, bizimki bidon enli.
*Gele otur yanima hükümet suratli!
*Biraz evde otur Televole kilikli kari!
*Ah benim ömrümün bodygari!
*Gel biraz gezelim bayan müebbet!
*Bulasiklari yikadin mi suc ortagim?
*Ne lan yine suratin decodersiz Cine-5 gibi!
*Börek yaptin mi ha akkili firin?
*Sen sus, profesör yarisi!
ALBAY_KAWA 17.03.2005, 21:47 valla güzel gercekten iiygözlemleme, ama daha cok var saniirm....
valla güzel gercekten iiygözlemleme, ama daha cok var saniirm....
ne ne guzel anliyamadim o sozler mii guzel albay ben onu komiklik olsun diya yazmadim insallah anlarsin nedemak istedigimi ama daha cok var neyazikki butur sozler:bitmisbu:
TheGodfather 18.03.2005, 16:22 Elbette kocalrın eşlerine söylemiş oldukları yukarıdaki laflar çok vahim bir durum...
Ama kendimide gülmekten alamıyom işte....:11: (http://www.aleviforum.com/misc.php?do=getsmilies&wysiwyg=1&forumid=35#)
neyse şaka yaptım....bunu önlemenin en iyi yolu aile içi eğitimden geçer kanımca..
dogru cok vahim nekadar guzel bir erkek olark bunu vahim bulaman ama cozum olarak sadece aile ici egitim bence yetersiz neyazikki.
TheGodfather 18.03.2005, 16:53 ?öyle başlayalım istersen eda
mesela bir aileyi ele alalım..
ataerkil ailede yetişen çocuklar erkek çocuklardan bahsediyorum.Yetişme yani öğrenme çağında basından yada annesinden dayak yerse bu çocuğun araştırmalar göre karısını dövme ve hakaret etme oranı diğerlerine göre vahim boyutlardaymış...Elbetteki sosyal çevrede önemli.Ekonomik nedenlere hiç girmiyorum.Çünkü ekonomik sorunlarda daima tepki gösterilmesi gereken erkek olduğu kanısındayım..
saygılar...:3D_NG (29
Turkiyede anketlerde nedense hep eslerini Uni. bitiren beyler dovuyor dayakyiyende bu kesim bayan genellik degilmi bence koylerde de Siddet var ama bayanlar biraz daha oturator gibi.
TheGodfather 18.03.2005, 17:22 Görüsünüze katılmıyorum eda..Almanyada yaşayan hatta Avusturalyada yaşayan türklerde bire bir gördüğüm şey senin belirttiğin uni mezunları eşlerini dövüyor.Türkiyede bunun tam tersi...elbette istisnalar vardır.Köylerde ise kadına verilen değerden bahsedemediğimizden dolayı butur şeyler basit görünüyor.. zaten doğunun halini biliyosunuz...(Es geçmeden edemicem geçen yıl sokakta eşini döven adama rastladım sarhoşun teki olduğu belliydi o ana nasıl oldu bilmiyorum ama adama daldım ağız burun...:3D_NG (5) Bu olay ?stanbul Gazi mahallesinde oldu maalesef)
Ben hala savunuyorum eğitim, eğitimmmmmmmmmmmmmm
Ama biraz rahatlatıyım seni edacım bak eskiye kadına yönelik şiddet önemli oranda azalma göstermiştir...take good care
Alevimen 18.03.2005, 18:55 Türkiye büyük bir ülke olduğu için daha çok insan grupları var.. köylüler.. şehirliler... eğitim şansları olmayanlar.. fakirler...zenginler...dinler/inanç çeşitler...
Bu nedenle böyle bir ülkeyi standartlaştırmak yani (başlığa dayanarak) kadınlara karşı veya genel olarak 'eğitim' sağlamak ve doğru yönetmek çok zor bir işdir, görüşündeyim. Aynı sorunlar ABD ve Almanya'dada yaşanıyor.. Ama kurumlar ve yürüyen sosyal ağları oldukları için herhangi mağdurlara daha çabuk yardımcı olup tekrar sisteme entegre ediyorlar...
Türkiye 2000 yılları başından itibaren çok hızlı biçimde çıkış yakalamıştır, istastiklere göre ekonomisi, Avrupa Birliği ortalamasından yüksektir. Yurtdışında yaşadığım için ve Türkiyeye yılda birkere gidiyorum, her gidişimde ilerleme görüyorum.
Ali Zülfikar 19.03.2005, 01:49 Herşey karşılıklı bence .Kimse durup duruken karşısındakini dövmez eger bunuyapıyorsa psıkolojık sorunları vardır ama kadının çenesi ekonomik ve sosyal karmaşalarla dopdolu olan erkek beyninin algılamayacak kadar çok çalışıyor ve saygısız davranıyorsa üniversiteyi geç doktora sahibi adam bile çileden çıkabiliyor .?ahsen bir kaç itişme yaşadım darbe yok sadece itiş kakış ama kesinlikle vurmam.
Yukarıda bahsedildiği gibi ev ahalisinde şiddet olan bir aileden geldim, ama en kötü anımda destek olması gereken eski karım; ayakkabı, makyaj malzemesi ,telefon derdinden beni algılamaya zamanı kalmıyordu ve bitti
siddetin bahanesi olmaz psikolojik sorununu olan varsa pyschologa gider.......
Haklısın eda .
Benim bir sorum var merak ettim aileniz de hic şiddet yaşanırmı yada yaşandımı ?
Ben allahasukur hic siddete magruzkalmadim benim ailemde olmaz ben birkez babamda bir tokat yemistim bundan dolayi babam bana bir degil binlercekez ozurdiledi cunku o da biliyorki (Kizini dovmeyen dizni dover) bu atasozunun nekdar yanlis oldugunu. Allah agiz vermis dil vermis bunlar duruken elleri kullanmanin ne gerigivar.:)))
Ben aileden yana cok sanliyim duncan ( babam benim cok iyi arkadasimdir):3D_NG (9) .
TheGodfather 27.03.2005, 10:57 Eda.. Gerçekten çok şanslısın...Benim kızkardeşimde babamla arkadaş gibidir.Yalnız babam benimle çok resmidir.Bana karşı gayet ciddi yani.Anemi sorarsan annem benim kız arkadaşım gibidir....:3D_NG (9)
Selam ve hoşgörü dileklerimle....
TheGodfather sende cok sanlisin,:3: neden kiz kardesin sana karsi resmi davraniyor kesin bir nedenivardir .....
TheGodfather 28.03.2005, 08:37 Eda yanlış yazmışım dolaysısyla sende anlatmak istediğimi farklı anlamışsın.Düzeltmeyiş yukarıda yaptım..Benimle resmi olan kızkardeşim değil babamdır...Özür...:3D_NG (29
Sıpa_Mansur 24.07.2005, 15:14 * Kodum mu oturturum ha!
*Yemek hazir mi ula mutfak robotu?
*Tüne bakayim dibime, evimin müdürü!
*Iç hadi serefe ömür otlakcisi!
*Ellerinki fidan boylu, bizimki bidon enli.
*Gele otur yanima hükümet suratli!
*Biraz evde otur Televole kilikli kari!
*Ah benim ömrümün bodygari!
*Gel biraz gezelim bayan müebbet!
*Bulasiklari yikadin mi suc ortagim?
*Ne lan yine suratin decodersiz Cine-5 gibi!
*Börek yaptin mi ha akkili firin?
*Sen sus, profesör yarisi!
valla babam anneme hatun diye sesleniyor
evaeett edaaa ne yazikii bu tur olaylarla karsilasiyoruzz uzulerek soyluyorumki evet bazii erkekler boylee macoluk yapiyolarrr kadini bi aletmis gibi goruyolarr bazen bir esya gibide diyebilirim tabiki bu herkes icin gecerli degill tabikii herkes bir degildir bilirsinn insan olanida varrr
valla babam anneme hatun diye sesleniyor
Sasirtmadi benii normaaal sonusta Turkuz:)))0
|