Orijinalini görmek için tıklayınız : Halife ömer.abdulaziz in bir fikri

FaLLeN
30.07.2006, 22:13
" Emeviler feth ettikleri ülkelerde kendilerini Ehli-i sünnet olduğunu..Hz ali'lin Ve onun taraftarlarının ise kafir olduklarını ilan ediyorlardı "

Bu Vaziyet Ömer B.Abdülaziz'e kadar devam etmişti...

Ömer B.Abdülaziz'e halife olunca(h.99) bu hale bir nihayet vermek için bir garip yola Başvurmuştu.itimat ettiği bir Yahudiyi Çağrırak,ona talimat verdi

Ertesi gün Ahali Camiye toplanmış halife de minberde Vazediyordu
Yahudi birden bire CAmiye girerek;

Yahudi: Ey müslümanların halifesi sizden bir dileğim var..demiş

Halifede ne istediğini sormuş

Yahudi..: Sizin kızınızı oğluma istiyorum..Cevabını vermişti

Halife: Sen Yahudisin...Ben sana kızımı nasıl veririm ? deyince

Yahudi: Sizin peygamberiniz Neden camilerde sövdüüğünüz Ali gibi Kafire kızını veriyorda Siz kızınızı benim oğluma vermiyorsunuz ? SÖzü ile halifeyi
susturmuştu..

Halifenin anlatmak istediği olay çok güzeldi..fakat bu da emevileri engelleyememişti...

D-e-v-r-i-m
30.07.2006, 22:16
Valla sonuna kadar iyiydi ama sonunda tıkandım bilişi anlamdım sakın kızma ceeeemmm ama:wacko: :wacko:
hımm püf noktası tırnak içinde ok

Ensar
30.07.2006, 22:25
Sevgili fallen olay bu şekle yakın olarak cereyan etmiş, ama Ömer Bin Abdulaziz'in planladığı bir olay değildi.
Aksine O yahudi nedendir bilinmez, hz. Ali'ye sövülmesinden rahatsız olmuş ve bu senaryoyu kurgulamıştı, demekki müslüman olmak kurtarmıyormuş.

Allah bu laneti koyana lanet etsin, ve O yahudiden de razı olsun....

FaLLeN
30.07.2006, 22:32
Sevgili fallen olay bu şekle yakın olarak cereyan etmiş, ama Ömer Bin Abdulaziz'in planladığı bir olay değildi.
Aksine O yahudi nedendir bilinmez, hz. Ali'ye sövülmesinden rahatsız olmuş ve bu senaryoyu kurgulamıştı, demekki müslüman olmak kurtarmıyormuş.

Allah bu laneti koyana lanet etsin, ve O yahudiden de razı olsun....

dostum Bakınız

Prof.Muahmmed Ebu Zehra.Ebu hanife ( Diyanet işleri başkanlığı yayınları Sh.88

Ziya şakir,,Mehzepler Tarihi,Sh X.

Ensar
30.07.2006, 22:53
Ha Dostum, ben alevi kaynaklardan, alevi bakış açısıyla yaklaştım. farkımız orada...
saygılar

FaLLeN
30.07.2006, 22:59
Sünni kaynakta olması da sevindici fakat bunu bilipde hayata geçiremedikleri üçünde üzgünüm..

Birde Alevi kaynaklarıda bazen Sünni kaynaklardan alıntı yapar..istapı ve bilimselliği için

Ensar
30.07.2006, 23:01
Haklısın dostum...

adem_58
06.08.2006, 21:18
cem kardeşim yüregine saglık valla süper