Orijinalini görmek için tıklayınız : Musanın Tanrısı Vuruyor, Muhammedin Tanrısı Ağlıyor, İsanın Tanrısı Seyrediyor...

Zahir
31.07.2006, 14:57
Bu başlık Nette karşılaştığım ilginç mesajlardan birisi. Aleviforum üyeleri ile paylaşmak istedim. Nette böyle bir konu görünce bir an Yunan mitolojisi aklıma geldi. Gerçi bu yüzyıldada inanç bazındaki değerlerin Yunan mitolojisinden pekde farklı bir yanı yok diyebilirim. Aslında Aleviforumda da bazen güzel mitolojik olgular mevcut.

Bu başlık ile İsraili Filistin savaşını konuşmaktan ziyade; İnanlar ve Ölçüsü Kuran olanlar için Arapları ve Yahudileri konuşmak istiyorum.

Düşüncesi olan arkadaşlar Kuran nisbetinde düşüncelerinizi paylaşmak istiyorum başlığa takılıp kalmadan....

Serkan_Devrim
31.07.2006, 15:08
Bu başlık Nette karşılaştığım ilginç mesajlardan birisi. Aleviforum üyeleri ile paylaşmak istedim. Nette böyle bir konu görünce bir an Yunan mitolojisi aklıma geldi. Gerçi bu yüzyıldada inanç bazındaki değerlerin Yunan mitolojisinden pekde farklı bir yanı yok diyebilirim. Aslında Aleviforumda da bazen güzel mitolojik olgular mevcut.

Bu başlık ile İsraili Filistin savaşını konuşmaktan ziyade; İnanlar ve Ölçüsü Kuran olanlar için Arapları ve Yahudileri konuşmak istiyorum.

Düşüncesi olan arkadaşlar Kuran nisbetinde düşüncelerinizi paylaşmak istiyorum başlığa takılıp kalmadan.... başlık o kadar hoştu ki, İsrail Filistin savaşını bu kadar güzel anlatabilirdi. :)
İsril'in rejimi olan Siyonizm(Yahudi Emperyalizm) olduğu sürece bu kavga bitmez. kendi kutsal kitabında ortadoğunun kendisine vaadedilmiş toprak, diğer halklarında kendisi için yartılan köleler olduğuna inanan bir toplum için başka türlü bir davrnış beklenemez.

Zahir
31.07.2006, 15:18
Yorumun için teşekkür ederim ali. Bizim kitabımızda da malüm sende bilirsin yahudilerin bir zamanlar üstün ırk olarak ilan edildiği ve daha sonra da Allah tarafından lanetlendiği ibaresi var. Bende daha bir kaç gün öncesine kadar bu konuda Geneleksel islamcılarla hemen hemen aynı düşünceye sahiptim. Ancak gündem savaş olunca yahudilerle ilgili arştırmalarım neticesinde doğru bildiğim bilgilerin yanlış olduğuna kanaat getirdim.

Sen ne düşünüyorsun üstün ırk ve lanetlenme konusunda????

sertur
31.07.2006, 15:19
vuran,ağlayan,seyreden, hangisi ne tabii yiz acaba seyrederken bu sahneyi,
hristiyanda değilken Allah (c.c)ü alem,

bence bu zülme bütün peygamberler ağlıyordur şuan insanlık utansın

Hüseyin69
31.07.2006, 16:04
galiba davut un tanrisida maci yönetiyor

Zahir
31.07.2006, 16:10
galiba davut un tanrisida maci yönetiyor

Başlıktaki yorumdan ziyadeyse; konu için düşüncelerinizi alsak daha iyi olur...

Hüseyin69
31.07.2006, 16:53
Başlıktaki yorumdan ziyadeyse; konu için düşüncelerinizi alsak daha iyi olur...
basligi okuyunca zaten anlamistim
yorum yazmaya gerek duymadim ama baslikta
muhammedin tanrisi vuruyor denilse daha yerinde olurdu
nedenine gelince herkesce malum araplarin islami nasil kullandiklari islami baska dinlere karsi aci kan ölüm zulum vs lanse ettikleri herkesce malum
sunucta dinlere birsey olmaz olan kravatli soytarilarin ayaklari altinda giden milyonlarca insana oluyor

Zahir
31.07.2006, 17:05
basligi okuyunca zaten anlamistim
yorum yazmaya gerek duymadim ama baslikta
muhammedin tanrisi vuruyor denilse daha yerinde olurdu
nedenine gelince herkesce malum araplarin islami nasil kullandiklari islami baska dinlere karsi aci kan ölüm zulum vs lanse ettikleri herkesce malum
sunucta dinlere birsey olmaz olan kravatli soytarilarin ayaklari altinda giden milyonlarca insana oluyor

Madem konu başlıkla şekillende bizde onun üzerine konuşalım. Evet haklısın Bir zamanlar Muhammedin tanrısı vuruyordu Şimidi Musanın Tanrısı. Senaryo aynı senaryo filim aynı filim. İsimler değişik.

Hemen hemen çoğu kişi sahip oldukları inanç sistemi gereği sürekli islamın kullandığından yakınır durur. En baştada ben, islam üzerinde ki mevcut sömürü sistemlerinin kaldırılması halinde islam gerçeğinin ortaya çıkacağını söyler dururum. Yapılacak olan reforumlarla Musanında, Muhammedinde, İsanın da mitolojik tanrılarının ortadan kalkacağını sölerim.

Size göre islam nasıl kullanılıyor? Bu kullanımı ortadan kaldıracak önerileriniz nedir?

Sessiz
31.07.2006, 18:32
Çok Yerinde Bir Başlık Atılmış Lakin Tanrının Tek olduğu Konusunda Hem Fikir olDuğumuza Göre Bir bende Bu savaşı Bir cümlede YOrumluyorum..

Tanrıyı Küstürdük Artık Tanrı Bizim Tarafımızda Değil...

ikinci Dünya savaşı ile Nerdeyse Dünyada Yahudikalmayacaktı. Aradan geçen 60 yılda admalar toparlandılar birlik oldular bugun kendi nüfus ve dişine göre ülkeler arasındaki en büyük süper güç.

Almanlar Birinci dünya savaşında yenildiler, malum bizde yenik sayıldık. 2. Dünya savaşında yenildiler ödedikleri tazminatın haddi hesabı yoktu, bu ağır yüktende kurtuldular şuan avrupanın en ağır toplarından. Adamlar Çalıştılar Didindiler 3 sefer toparladılar kendilerini...

Biz kurutuluş savaşından beri ne yaptık ? Şuan Ne haldeyiz ?
Bence Tanrı artık çalışanın yanında...
Ve ülkelerin kaderlreini yöneticileri değil halkın kendi belirliyor...
Çalıssaydık ve daha iyiyerlrde olsaydık...

EŞİTLİK PARTİSİ
31.07.2006, 18:38
Sevgili Canerzincan...

Mesajınızın altına imzamı atarım.
Saygılarımla.

Bektaş ÇELEBİ

alevidewrimi
31.07.2006, 19:18
israilin şuan yaptıkları en basitinden hitleri aklamış oluyor çünkü soykırıma uğramış yahudilerin bu denli kan dökmeleri ikinci dünya savaşında yaşıdıklarını hak ettiklerini gösteriyor bence musanın yada muhammedin tanrısının kimseyi vurduğu yok güçlü olan zayıfı vuruyor hemde acımasız vede sınırsız gün olur devran döner belki tanrı yahudilere hediye olarak bir hitler daha gönderir hem belki bu kez işini yarım bırakmaz

hasan cicek
31.07.2006, 19:25
İsa hiç bir zaman dünya otoritelere isyan etmeyı ögretmedi.Askerler ve başkaları onu tutuklamaya geldi ögrencisi olan Petrus kılıcını çekerek adamlardan birinin kulağını kesti.Fakat İsa ona şöyle dedi.''Kılıcını yine yerine koy,çünkü kılıç (silah) tutanların hepsi kılıçla heläk olacaklardır.''(Matta 26:51.52).
İsa'nın dedikleini dinleyenler savaşmamalı Tanrı savaşanları asla kabul etmez İsan'nın ölümünün den sonra roma imparatorluğu Hıristiyanlığı resmi din kabul etikten sonra çoğu hıristiyanlar savaşlara katıldılar çağdaş günümüzde de hıristiyan alemi hep savaştı gerçek Hıristiyanlar dünyanın neresınde olursa olsunlar savaşmazlar bunlar Yehova''nın şahitleridir askerlik ve savaşa katılmazlar.

saygılar

sunni06
31.07.2006, 19:31
Zahir kardeş sana göre kaç tane tanrı var?

Zahir
31.07.2006, 19:39
İsa hiç bir zaman dünya otoritelere isyan etmeyı ögretmedi.Askerler ve başkaları onu tutuklamaya geldi ögrencisi olan Petrus kılıcını çekerek adamlardan birinin kulağını kesti.Fakat İsa ona şöyle dedi.''Kılıcını yine yerine koy,çünkü kılıç (silah) tutanların hepsi kılıçla heläk olacaklardır.''(Matta 26:51.52).
İsa'nın dedikleini dinleyenler savaşmamalı Tanrı savaşanları asla kabul etmez İsan'nın ölümünün den sonra roma imparatorluğu Hıristiyanlığı resmi din kabul etikten sonra çoğu hıristiyanlar savaşlara katıldılar çağdaş günümüzde de hıristiyan alemi hep savaştı gerçek Hıristiyanlar dünyanın neresınde olursa olsunlar savaşmazlar bunlar Yehova''nın şahitleridir askerlik ve savaşa katılmazlar.

saygılar

Saygıdeğer abim; itikatimiz Kuran. Bu ölçüde Hırıstiyanlar inanç bazında insanlara sevgice yahudilere nazaran yakın olduğunu biliyoruz. Ama bu hıristiyanlığı saptıran ve inanç sömürüsü ile isanın tanrısı adına yapılan savaşanları aklamaz. Seninde benimde işimiz oldukça zor. islam dinin İbrahimin dini olduğunu anlatmak ne kadar zorsa Yehova Şahitlerini Hırıstiyanlığın gerçeği olarak göstermek de o kadar zor.

Maide suresi 82. ayet:
"İnsanların arasında inananların en azılı düşmanı olarak Yahudileri ve müşrikleri bulacaksın. İnananlara sevgice en yakınları da "Biz Hıristiyanız," diyenleri bulursun. Çünkü onlar arasında büyüklük taslamayan papazlar ve rahipler var."

Saygılarımla...

Hüseyin69
31.07.2006, 19:42
az önce tvlarda söyle bir haber gecti
iran lübnana insani yardim icin türkiye üzerinden ucak göndermek istiyor ama türk hava sahasi oldugu icin akp daha dogrusu müsülmanliga gelince mangalda kül birakmayan iktidar iran insani yardim ucaklarina lübanana gitmeleri icin kendi hava sahasini kullanmasina izin vermiyor
sebep abd nin talimatiyla arabistan ve türk hava sahalari lübnana kapali tutulmasi ve insani yardim adi altinda baska amaclar olabilirmis ligin mazereti
simdi türkiye ve iktidari müslüman olan bir ülke yine iktidari ve ülkesi müslüman ama darda olan bir ülke ve birde ne müslümanlikla nede insanlikla ilgisi olmayan abd israil
haydin ayiklayin bakalim pirincin tasini
dedigim gibi,
kravatli soytarilarin ayagi altinda ezilenler,
onlara göre;
insan degil sadece olsa olsa sigara izmaritidir

ulalıgenç
31.07.2006, 19:45
Başlık bütün olayı anlatmaya yetiyor...

Zahir
31.07.2006, 19:52
Sayın moderatör; akp kelimesini duymak beni iğrendiriyo. Lamba kelimesinden dolayı evde ki lambaları florasan yaptım. Lütfen konu çerçevesinde yorum yapalım. Yorumlarınız konu dışı ve siyasi oluyor.

Hüseyin69
31.07.2006, 19:57
Sayın moderatör; akp kelimesini duymak beni iğrendiriyo. Lamba kelimesinden dolayı evde ki lambaları florasan yaptım. Lütfen konu çerçevesinde yorum yapalım. Yorumlarınız konu dışı ve siyasi oluyor.

ben son yorumumu buraya yazmasaydim yeni bir baslik acmak zorunda kalacaktimki buda formun düzenine uygun degil
tanrilar dinler ülkeler ikdidarlar
hepisi
bir kat siyah elbise bir beyaz gömlek birde krawattir

Zahir
31.07.2006, 20:01
ben son yorumumu buraya yazmasaydim yeni bir baslik acmak zorunda kalacaktimki buda formun düzenine uygun degil
tanrilar dinler ülkeler ikdidarlar
hepisi
bir kat siyah elbise bir beyaz gömlek birde krawattir

Peki o halde aynı konu üzerinden, sizin yorumunuz çerçevesinde de düşüncelerimizi paylaşalım.

Serkan_Devrim
31.07.2006, 20:53
Zahir kardeş sana göre kaç tane tanrı var?tam sizden beklediğim bir yorum. :) birincisi bu tabir zahir abiye ait değil sanırım. bir yerden duyduğunu yazmış. ikincisi o söz mecazi bir anlatım yani ortadoğu savaşı anlatılıyor. zahir abimin tanrısı birdir. meraklanma sen. :)
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Yorumun için teşekkür ederim ali. Bizim kitabımızda da malüm sende bilirsin yahudilerin bir zamanlar üstün ırk olarak ilan edildiği ve daha sonra da Allah tarafından lanetlendiği ibaresi var. Bende daha bir kaç gün öncesine kadar bu konuda Geneleksel islamcılarla hemen hemen aynı düşünceye sahiptim. Ancak gündem savaş olunca yahudilerle ilgili arştırmalarım neticesinde doğru bildiğim bilgilerin yanlış olduğuna kanaat getirdim.

Sen ne düşünüyorsun üstün ırk ve lanetlenme konusunda????kitaptaki söylemin yahudileri üstün ırk yaptığını sanmıyorum abi. orad yahudilerin seçilip alemlere üstün tutulması ile kastedilen tevratın da Musa'nınd onlr gönderilmeidir. yani umarım böyledir. :) ben üstün ırkad lanetli ırkada inanmam.

sunni06
31.07.2006, 23:04
Ali ekber kardeşim ben de biliyorum bu sözün ona ait olmadığını.
Ama hiçkimse benimsemediği bir şeyi böyle siteye ekleyip anlatmaz...:)

sertur
01.08.2006, 09:11
Sayın moderatör; akp kelimesini duymak beni iğrendiriyo. Lamba kelimesinden dolayı evde ki lambaları florasan yaptım. .

çok güzel bir uygulama zahir bende lambaları söktürüp floresan taktıracağım:stuart:

Serkan_Devrim
01.08.2006, 13:48
Ali ekber kardeşim ben de biliyorum bu sözün ona ait olmadığını.
Ama hiçkimse benimsemediği bir şeyi böyle siteye ekleyip anlatmaz...:)
tekrar bravo size. :36_1_55: orada anlatılan mecazi bir söylemdir. ortadoğu savaşını anlatmak için. yani üç tanrı inancı yok.

KızılBant
03.08.2006, 17:47
Dinler böyle dünyayı berbat ediyor işte. Herşey ortada. Din olmayan bir dünya eminimki şu ankinden daha mutlu ve huzurlu olurdu

sunni06
03.08.2006, 18:00
Din diye birşey olmasaydı biz de olmazdık kızılbant.

Murathanhakan
04.08.2006, 12:31
İsrail eline geçen fırsat ile şu anda zulmediyor , yokediyor.Bizde elimiz kolumuz bağlı seyrediyoruz.Benim görüşüm biran önce barışın sağlanması.Bütün Ortadoğu ülkelerinin bağımsızlığının sağlanması.Yoksa israil de Amerikada çok büyük kayıplar verebilir.

levilee
04.08.2006, 14:43
ingilterede bir haham
artık bende hizbullahım pankartıyla protesto gösterilerine katılmıs
acaba gerçekten vuran musanın tanrısımı
yoksa musanın tanrısızlarımı!!!!

sertur
04.08.2006, 14:50
vallahi gerçek manada Tanrıyı bilen ona kul olan insan,değil birisini katletmek, bir karıncayı bile incitemez.

Serkan_Devrim
04.08.2006, 15:18
anladığım kadarıyla zahir abimin istediği cevabı verebilen çıkmadı. :) abi söz sende.

Zahir
04.08.2006, 15:32
anladığım kadarıyla zahir abimin istediği cevabı verebilen çıkmadı. :) abi söz sende.

Değerli kardeşim; açtığım konuların hiç birinde makul, mantıklı kimse cevap vermiyor. Çoğusu embe basma tulumbası gibi cevap sallıyor. Müslümanlar Sadece Mekkede dönüyor , Dünya ise Müslümanların etrafında dönmüyor. :p

Artık yoruldum..... :)

Serkan_Devrim
04.08.2006, 15:47
peki abi arplar ile yahudilerin konuşulmasını istiyordun. biraz konuşalım senle. bilgim yetersiz ama öncü olabilir konuşmamız diğer arkadşlar için. sen bir giriş yap Araplar ile Yahudiler hakkında. :)

Zahir
04.08.2006, 16:25
peki abi arplar ile yahudilerin konuşulmasını istiyordun. biraz konuşalım senle. bilgim yetersiz ama öncü olabilir konuşmamız diğer arkadşlar için. sen bir giriş yap Araplar ile Yahudiler hakkında. :)

Tevbe Suresi:
97: Araplar inkarcılıkta ve ikiyüzlülükte en aşırıdırlar. ALLAH'ın elçisine indirdiğini tanımamaya da en yakındırlar. ALLAH Bilendir, Bilgedir.
98: Bazı Araplar, yardımlarını bir kayıp ve angarya sayar ve sizin için felaketler gözetlerler. En kötü felaketler onlar içindir. ALLAH İşitendir, Bilendir.

Bakara Suresi 87-89:
Andolsun, Biz Musa’ya kitabı verdik ve ardından peş peşe elçiler gönderdik. Meryem oğlu İsa’ya da apaçık belgeler verdik ve onu Ruhu’l-Kudüs’le teyid ettik. Demek, size ne zaman bir elçi nefsinizin hoşlanmayacağı bir şeyle gelse, büyüklük taslayarak bir kısmınız onu yalanlayacak, bir kısmınız da onu öldürecek misiniz? Dediler ki: “Bizim kalplerimiz örtülüdür.” Hayır; Allah, inkarlarından dolayı onları lanetlemiştir. Bundan dolayı pek azı iman eder. Allah Katından yanlarında olan (Tevrat)ı doğrulayan bir kitap geldiği zaman, -ki bundan önce inkar edenlere karşı fetih istiyorlardı- işte bilip-tanıdıkları gelince, onu inkar ettiler. Artık Allah’ın laneti kafirlerin üzerinedir.

Bakara suresini hep okuduğumda Geleneksel islamcılar gibi yahudilerin lanetlendiğini düşünürdüm. Oysa savaş gündemi ile biraz daha bu ayet üzerinde düşününce Musaya, İsaya iman etmeyenlerin yalan söyleyenlerin ve adam öldürenlerin lanetlendiğini görüyorum. Bu laneti tüm ırkı kapsıyor şeklinde düşünemeyeceğim gibi o dönemde yaşayan yahudileri kapsadığını sanmak sanırım doğru düşünce olsa gerek. Aslında yahudilerin lanetlenmesi musanın dininden dolayı değil bu dine uymamalarından kaynaklanıyor.

Tevbe 97-98 ayetleri okuyunca aslında Bakara 87-89 uncu ayetlerde sadece yahudi ırkının lanetlenmediğini bu lanetin Bakara suresindeki insanları kapsadığını görmek mümkün.

Diğer taraftan Bakara suresinin 47. ayetine bakıyorum

"............Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi ve sizi (bir dönem) alemlere üstün kıldığımı hatırlayın.."

Burda da görüyoruz ki gereği gibi iman ettikleri zaman ve elçilere uydukları zaman yahudileri alemlere üstün ırk kılmış...

Dolayısıyla yaşadığımız bu çağda; Yahudilerin üstün ırk olmadığını rahatlıkla söleyemeyeceğiz gibi lanetli olmadıklarınıda sölemek yerinde bir düşüncedir.

Peki Tevbe 97-98 deki ARaplar içinde durum bumu? şahsımca aynı durum ama yahudiler sanki inanç bakımından biraz paçayı yırtıyo gibi...

Sonuç olarak Evrenlerin Rabbine İtaat etmeyen Musa Elçinin Ümmetinin Yarattığı Tanrı, Muhammed Elçinin Ümmetinin Yarattığı Tanrı uğruna dökülen kanlar...Her iki topluluğunda durumu yukarıdaki ayetlerde belirtilmiş.

Murathanhakan
04.08.2006, 16:59
Allah allah .Musanın taptığı allah la Muhammedin taptığı alllah yada İsanın , Budhanın taptığı allah aynı değil mi ?Hepimiz eğer inanıyorsak ayn allaha inanmıyormuyuz?Sen (zahir) kimsinde Kuran ayetlerini kendine göre yorumluyorsun?Tanrı sana yetki mi VERDİ?Kimsenin söylediğiyle tatmin olmuyormuş.ALLAH ım buna nasıl bir ego dur ya....Sen kendini Muhammed mi sanıyorsun.Açtığın bazı konular o kadar abes ki insanlar senin gibi abes konuşamadıkları için sana öyle geliyor bence.hem bunu hem müslümanlar hem iseviler hem museviler allah için mi yapıo?evet allah dan kendilerine vahiy gelen bu misyonerler ve cihatcılar yada tapınakcılar kafalarına göre takılıo! var mı böyle şey yahu.tamam herşey yüce tanrının konrolünde ama bu kadar kaosu oluşturan şey aslında o din aktörlerinin nefs leridir.ve de ceddleridir.

Serkan_Devrim
05.08.2006, 13:59
Allah allah .Musanın taptığı allah la Muhammedin taptığı alllah yada İsanın , Budhanın taptığı allah aynı değil mi ?Hepimiz eğer inanıyorsak ayn allaha inanmıyormuyuz?Sen (zahir) kimsinde Kuran ayetlerini kendine göre yorumluyorsun?Tanrı sana yetki mi VERDİ?Kimsenin söylediğiyle tatmin olmuyormuş.ALLAH ım buna nasıl bir ego dur ya....Sen kendini Muhammed mi sanıyorsun.Açtığın bazı konular o kadar abes ki insanlar senin gibi abes konuşamadıkları için sana öyle geliyor bence.hem bunu hem müslümanlar hem iseviler hem museviler allah için mi yapıo?evet allah dan kendilerine vahiy gelen bu misyonerler ve cihatcılar yada tapınakcılar kafalarına göre takılıo! var mı böyle şey yahu.tamam herşey yüce tanrının konrolünde ama bu kadar kaosu oluşturan şey aslında o din aktörlerinin nefs leridir.ve de ceddleridir.zeka seviyeniz nedir acaba? konuyu doğru okuyamadınız mı? o başlık meczi bir anlatımdır. ortadoğu savaşını anlatmak için. başka başka tanrılara inanan yok. okuyun. okumak güzeldir.

Murathanhakan
05.08.2006, 15:42
Sana mı düştü arkadaşım.ben kullanılan tabirden hoşlanmadım.bende biliorum mecazi olduğunu.ayrıca okumak konusunu size öneririm.ilk yanııtımı okumamışsınız beyfendi.

Akayizm
05.08.2006, 19:07
Konu Aslinda Cok Güzel Kendim Demokrat Olmama Ragmen

Allaha Yakinimdir Bu Konu Kiz Arkadasimin Söyledigi Bi Terimi Hatirlatti Bana
Israilin Yeniden Güclenecegi ve Dunyaya Kan Kusturacagi Ayetler'de de Anlatildigi Uzere Bilinmekte

Bunun Uzerine Kominist Olan Kiz Arkadasim Su Soruyu Bana Sordu Soru Degil de Aslinda Bi Makale Diyelim
Neden Herseyi Allahtan Bekliyosunuz Verdigim Cevap Herseyi Gören Herseyi Bilen Herseyi Veren Odur Oldu
Belki Yetersiz Kaldi Bu Konu Zatten Aramizda Epeyce Bi Sürdü

Buna Nazaran Israilin Su An'ki Konumuna Bakarsak Pek Güclü Degiller
Bir Suriye Iran Müttefikligi Israili Yok Edecek Güctedir Veya Bi Türkiye Buna Yeterdir

Anlamaya Calistigim Konu Bi Konu Allah Tarafindan Allahin Kitabina Ayet Diye Gecmisse Bu Er veya Gec Olacaktir Bu Süphesizdir Yani

Ama Bide Su Var Kader Degistirilemez Tmm Ama Engellenebilir ( Sadaka Vererek )

Neden Islam Ulkeleri Israilin Kardeslerimize Yaptigi Zülme Göz Yumuyo Anlamak Mümkün Degil Burdan Kendime Ders Olarak Cikardiklarim

1- ) Kominist Olan Kiz Arkadasim' Cok Hakli ( Susuyoruz )
2- ) Allahin Buyuklugune Onun Indirmis Oldugu Kitaba ve Icinde'ki Ayetleri Yine Akil Almaz Sekilde Süphesiz Dogru ve Beyin Sistemlerimizin Bunu Anlamicagi Kadar Gercek ( Yine Susuyoruz )

Kolay Gelsin

Serkan_Devrim
06.08.2006, 14:45
Sana mı düştü arkadaşım.ben kullanılan tabirden hoşlanmadım.bende biliorum mecazi olduğunu.ayrıca okumak konusunu size öneririm.ilk yanııtımı okumamışsınız beyfendi.okusaydınız mecazi anlatım olduğunu yazının zahire ait olmadığını anlardınız.

muhammedordusu
06.08.2006, 15:02
zahir kusura bakma kendinle çelişiyorsun.bakara suresinin 47.ayetini örnek veriyorsun ve diyorsun ki yahudiler iman ederek ALLAHIN üstün tuttuğu ırk olmuşlardır.ve ardından bu zamanki yahudilerinde üstün ırk olabileceğini lanetli olmayabileceğini söylüyorsun.haberimiz yok da yahudiler iman mı ettiler.bu sefer ki yahudiler belkide atalarından daha da lanetlidirler.onlar iman etmedikleri sürece hiç bir zaman üstün ırk olamazlar ve lanetli olmaya da mahkumdurlar.

gulbas44
06.08.2006, 15:57
dünyaya gelen bütün peygamberler bir şekilde arapların içinden çıkmışlar ve onları düzeltememişler allahta onların düzelmesi için yahudileri görevlendirdi belkide ama hala düzelemiyorlar satacak kanları daha çok var anlaşılan satın alansa amerika ve ingiltere amerika bilindiği üzere yahudilerin konturolünde olan bir ülke şimdi kan akıtıyorlar daha sonra ise petrol akıtacaklar bence orta doğuda savaş hiçbir zaman bitmeyecek araplar ölmeye devam edecek HZ HÜSEYİNİ öldürdükleri gibi bunun yanında suudi arabistanda artık abd kontrolündedir olay bitmiştir.

manifesto
06.08.2006, 19:39
dünyaya gelen bütün peygamberler bir şekilde arapların içinden çıkmışlar
:) yüzbinlerce peyganber var..emin ol türklere de peyganber gelmişdir..aksi düşünülemez zaten..
Araplar ile arap rejimleri farklıdır..Yani araplar derken halk rejimler derken liderler akla gelir..Hiçbir arap ülkesinde tam manada demokrasi yokdur..Çünkü halkın meşru taleplerinin önüne geçmekteler böylelikle..Hepsi kukla iktidar konumunda ve iktidarlarının devamı için ABD nin desteği şart..Ama arap halkları birgün buna son verecekdir..mısırda olduğu gibi halkın talepleri yavaş yavaş iktidarları kıskaca alıyor..

Araplara sövüp saymak kimseye fazilet kazandırmaz..Öyle yada böyle hiç unutulmamalı ki Hz.Muhammed ve Hz.Ali de arapdır..Hiçbir lanetli kavim yokdur..azabu hakederek lanetlenmiş olan insanlar vardır..bu kıyamete kadar devam edecekdir ama bu yaptıklarından dolayıdır yoksa arap yada yahudi olarak dünyaya gelmelerinden dolayı değil..

gulbas44
06.08.2006, 22:37
Hz.Ali de arapdır..
evet araptır ama onu öldürende arapdır hz hüseyini öldürenlerde arapdı

sertur
07.08.2006, 18:47
bence bu savaşın asıl nedeni ekonmik rant tır,ortadoğu petrollerini kanla satın alıyorlar,dinle alakası yok,lübnanda ölen insanlar arasında hristiyanda var.

Erdiren
12.11.2006, 10:37
Arkadaslarım
Yıllardır bizi asıl nedenler yerine sadece bir kac ayrıntıya yonlendırmeye çalıstılar. Halbukibiz asıl verilmek istenen mesaj etrafında yogunlasmalıyız
Zahir arkadasım; sana katılıyorum .Bu baslık kadar hıc bir sey Dunyadakı, özeliklede ORTADOGU daki durumu anlatamaz. Peygamger isimlerinin (tanrılarının) kullanılmıs olması onların inanclarından çok; insanların bu inancları ne amaçla kullandıklarını ve kullanabileceklerini göstermek acısında önemli.
Yani Emperyalistler ve onun ülkeler içindeki isbirlikçileri. ve ileri karakol olarak kullandıkları ülkeler var oldugu müddetce .Konu baslıgı gercekligini koruyacaktır.

halitseyfi
12.11.2006, 13:06
Arap halkına ve müslüman devletlerine baktığın zaman; konu başlığını biraz değiştirerek

"Musanın tanrısı vuruyor,İsanın tanrısı Yardım ediyor,Muhamedin tanrısıda ağlıyormuş gibi görünüyor." diye biliriz.

Niye mi? Yahudiler hertürlü imkanlarla katliamlarına devam ediyorlar,bunlara diğer hıristiyan ülkeleri, bazıları sikah ve teknoloji sağlayarak,bazıları siyasi destek vererek yardım ediyor. Müslümanların halide malum birbirlerinin ayaklarını çekmek için sıraya girmiş bekliyorlar.

Lanetlenen kim? artık yorum sizin..........................................