Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevİlİkte Bİrlİk Beraberlİk Varmi?

ender77
31.07.2006, 16:05
Bence Yok ArkadaŞlar.

Canan58
31.07.2006, 16:10
Bunu neye kimlere göre düşünerek yazdığınız tartışılır.Sizin çevreniz bu şekilde olabilir.Birlik beraberlik olduğu bu siteden belli oluyor sanırım.Daha güzel bakmanızı tavsiye ederim saygılar...:thumbdown

Şoreş
31.07.2006, 16:19
Benim çevremde var birlik beraberlik..

ErDaL24
31.07.2006, 17:08
Bence Yok ArkadaŞlar.

yaa ne biçi konu bu böle alevilikte birlik yok demişssin kesmiş atmısın bari
düşüncelerini yazsaydın niye yok .

bu site yi nasıl görmezden gelirsin.

ALEYNA
01.08.2006, 01:34
Benİm Çevremde Malesef HİÇ Bİrlİk Yok..Öyle Bİr Ayrilikkİ Anlatamam..zengİn Fakİr Ayrimi Had Safada..İnsanlar Bİr Araya Bayramlarda Bİle Zor Gelİyorlar..ayrica EĞer Fakİrsenİz '''zengİnlerİn''' YapmiŞ OlduĞu Bayrama Katilamazsiniz...kardeŞlİk Bİrlİk Beraberlİk Sadece Lafta Kaliyor..Çok ÜzÜlÜyorum..

tamerx
01.08.2006, 01:44
bence birlik yok, ama neden birlik olmadigini aciklayim:

birimiz aleviligi islam disi görüyor, ötekisi islamin ta özüyüz biz diyor. birimiz kemalist oluyor, ötekisi marxist. ve malesef benimcevremdeki alevilerin sözü ile yaptiklari seyler birbirine bagdasmiyor,eline beline diline sahip ol ilkesini türkü sözü olarak taniniyor, alevilige siyaseti karistirmayanlar ve karistiranlar arasinda soguk bir savas var, ama malesef hepmizde cok az bilgiliyiz, yoksa bu durumda olmazdik.
birde birlik olamadigimizi ispatlayan birsey var:
20 milyon alevi var diyoruz türkiyede, peki hani bizim izlerimiz? eger alevilik türkiye siyasetine ve türk toplumuna gercekten agirligini koyabilseydi, bugün baze dehset sacici seyler gündemde olmazdi ( mesela töre cinayetleri, biz alevi halki olarak öteki toplumsal kesimleri aydinlatmamiz gerekiyordu, ama böyle seyler cok olduguna göre demekki basaramamisiz)...basaramadik bugüne kadar canlar, aramizda bari dogruyu konusalim, agirligimizi türk halk müzigi haric hic bir alanda koyamadik, bunun tek bir nedeni var: birlik olamiyoruz.

ender77
01.08.2006, 09:40
Alevilikte birlik yok senelerce içe kapalı bir toplum olarak yaşamamız kendimizi gizlememizden ve daha sonraki nesillerin kendi dini vecibelerini yapmasından kaynaklandığına inanıyorum.Bizim ibedetlerimiz onlarınkine nazaran çok ağır .valla kendi açımıdan bakıyorum kişiye göre değişebilir.Ama bence gerçek olan bu...
ARKADAŞ BİRLİK OLMAK İSTİYORSAK BİR ARAYA GELMELİYİZ
ÖYLE LAF KALBALIĞIYLA OLMUYOR...