Dünyanın 7 harikası
Öğretmen çocuklardan Dünyanın Yedi Harikasını yazmalarını ister.
Gelen cevaplar şöyledir:
1- Artemis Tapınağı,
2- İskenderiye Feneri,
3- Helyos Heykeli-Rodos,
4- Babil'in Asma Bahçeleri,
5- Mausoleum-Bodrum,
6- Zeus Heykeli-Olimpia,
7- Piramitler-Mısır...
Öğrencilerden birisi kağıdını vermekte tereddüt eder ve öğretmene;
"Bence Dünyanın 7 Harikası bunlar değil!" der. Diğer öğrenciler gülüşür. Öğretmen son derece anlayışlı bir şekilde; -
"Peki, söyle bakalım senin listende neler var?"
Önce duraksar ve sonra okumaya başlar çocuk:
- "Bence Dünyanın 7 Harikası:
1- Görmek,
2- Duymak,
3- Dokunmak,
4- Tatmak,
5- Hissetmek,
6- Gülmek,
7- Ve Sevmek..."
evett gercekten oylee hayatta en onemli unsurlar bunlarr cok dogruu.....
Yakapınarlı
04.12.2005, 23:28
evet çok güzel...
ne güzel ben dünyanın yedi harikasına da sahibim... bu açıdan hiç düşünmemiştim.
çocuk aklı herşey düşünür ve mantıklı olanı cevabını verir...
gerçektende güzel bir cevap vermiş...
acaba hoca bu cevabın karşısında nasıl bir cevap vermiştir..
evet çok güzel...
ne güzel ben dünyanın yedi harikasına da sahibim... bu açıdan hiç düşünmemiştim.
Peki 7 harikayı bir arada bulundurabiliyon mu..
Bne mesela bu yedinciyi pek denkleştiremiyom :)))
Yakapınarlı
28.12.2005, 01:59
Peki 7 harikayı bir arada bulundurabiliyon mu..
Bne mesela bu yedinciyi pek denkleştiremiyom :)))
insanı anlamak zordur neden sen hiç kimseyi sevemiyomusun bunu aşk olarak değilde genel bir sevgi olarak düşün:3D_NG (4) ben hepsine sahibim ve çok şanslıyım:3D_NG (4)
Aşk olarak düşünmessek bende o zaman dünyanın yedi harikasını bünyesinde barındıran birisiyim .....
Oleeeyyyy
Yakapınarlı
28.12.2005, 02:31
Aşk olarak düşünmessek bende o zaman dünyanın yedi harikasını bünyesinde barındıran birisiyim .....
Oleeeyyyy
ne güzel bunların hepsine sahipsen sende çok zengin bir insansın.bunları mantıklı düşündüğümüzde şansımızı ortaya çıkarıyor.iyi bir ailem var,sağlıklıyım,aç değilim, açıkta değilim bundan başka mutluluk mu olur:))
bunlardan birinin eksikliği bile insanın hayatını altüst edebilir bence..
ama kimsenin kaybedene kadar bunların farkında olmaması da ilginç değil mi?
1- Görmek, gozle degil onemli olan gonul gozuyle gorebilmek....
2- Duymak, tatli sozlerle bezenmis yalanlar degil... acida olsa gercek olani gormek....
3- Dokunmak, paraya, altina mala degil karsindakinin gonul teline dokunmak...
4- Tatmak, cok guzel hazirlanmis bir yemegi degil, paylasilan bir lokma ekmegi tatmak...
5- Hissetmek, rikayakar, menfur fesat dilleri degil, yurekten mert durust yurekleri hissetmek...
6- Gülmek, maskeli yuzlerin sasali kahkalariyla degil, en kucuk sevinclerde bile gulmek...
7- Ve Sevmek... cikarla, menfaatle degil, candan, isteyerek, yeri geldiginde sevilmeden bile sevmek...."
boyle dusunuorum ben... ki 7 harika biraraya zor geliyor benim degerlendirmeme gore.... maddiyata taam edenler manevi varliklarini siliyor ne yazik...