Orijinalini görmek için tıklayınız : yasar buyukanıt yeni Genel Kurmay Baskanı
Akp hükümeti yeni bir ilke daha atti ve Y.A.Ş bitmeden hatta daha toplanmadan yaşar büyükanıtı genel kurmay başkanı olduğuna dair kararnameyi imzaladi...gorev suresi 2 yil olacak....
Akp tarafinda surekli engellemeye calisan buyukanit bakalim gorev suresi icinde nasil bir tavir izleyecek.
eylüleren 31.07.2006, 22:36 bu sürecin bu kadar hızlandırılmasının altındaki amacı çok merak ediyorum.akp yaşar büyükanıta sıcak bakmazken birden Y.A.Ş toplanmadan böyle bir karar alıyor????
gerçi bunun altında yatan neden haber kanallarından birinde yapılan bir açıklama ile günışığına çıktı.yinede yoruma açık....
ATAMAYI SEZER İSTEDİ
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer;; Orgeneral Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığına atanmasına ilişkin kararnameyi kabinenin birkaç üyesinin imzalamayacağını gördü.. Adı Şemdinli iddianamesine karıştırılan;; örgüt kurmakla suçlanan Büyükanıt'a yönelik yıpratma hamlelerinin son noktasının kararnameyi bekletmek olacağını tahmin etti... ve harekete geçti...
HÜKÜMETE TALİMAT VERDİ
Sezer;; ilgili kişilerle temasa geçerek YAŞ toplantısı öncesinde Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığına atanmasına ilişki kararnamenin kendisine gönderilmesini istedi... ve ekledi::: eğer YAŞ öncesinde Büyükanıt kararnamesi gelmezse;; YAŞ kararıyla yapılan hiçbir atamayı onaylamam...
Böyle bir hamle;; böyle bir talep;; böyle bir restleşme cumhuriyet tarihinde ilk kez oluyordu... Hükümet bugünkü Bakanlar Kurulu'nda konuyu tartıştı... kritik karar alınmadan önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'le de görüşüldü;;; onayı alındı...
Bugünkü Bakanlar Kurulunda ise;; Büyükanıt'ın Genelkurmay
Başkanlığına atanmasına ilişkin kararname imzalandı... Türkiye'yi rahatlatan;; bir yıldır süren gerilim senaryolarını noktalayan onay işte bu kararnamenin köşke ulaşmasından sonra geldi...
ulalıgenç 31.07.2006, 23:20 Devletin zirvesinde dengeler her zaman sağlanmalıdır.İşte bu durumda da dengeler yerine oturdu.Tehlikeyi önceden gören Sn. Sezer akıllıca bir hamle yaparak durumu kurtarmıştır.Yeni Genel kurmay başkanı,Hilmi Özkök paşaya göre biraz daha sert ve radikal galiba..
çiğerparem 01.08.2006, 00:14 yaşar paşa tayyip'in kulağını çekse ne güzel olur.
aleviler kemalizmim kuyruğundan kurtulmadıkça asla aslını göremez...
pastoralsenfoni 01.08.2006, 11:49 aleviler kemalizmim kuyruğundan kurtulmadıkça asla aslını göremez...
bu yazınla ne anlatmak istiyorsun can anlamadım.yani ben atatürkçüyüm ve aslımı gayet iyi biliyorum.bence burada büyükanıt ya da sezer veya da diğerleri hakkında yorum yapmak daha iyi olur çünkü konu atatürkle ilgili değil.
kemalizmin resmi ideolojidir; yani ordunun da devletin de ideolojisidir... akp gibi dönemlik olarak islamcı, chp gibi dönemlik olarak solcu görünen yapılanmalar ise sanal görüntülerdir ve herkesin bildiği üzere ordunun sözüyle hareket eder... bu ülkede alevileri dışlayan ideoloji resmi ideolojidir, resmi ideolojinin de kemalizm olduğunu biliyorsak aradaki bağı kurman zor değil.... bu arada menemen ve maraş katliamlarını bu konuyu değerlendirirken unutma...
Hurriyette internette yazilan yorumlara soyle bir baktim.. Kurtarici olarak goruluyor buyukanit.. Eger karsilikli beyanatlara olay varirsa para piyasi cok hareketli olacak.. doviz ve faiz yukari borsa asagiya genel secim yakinlasir...
yaşar büyükanıt orduda milliyetçi kimliğiyle öne çıkmış bir insan
evet sertur abi tam bir imlliyetçi kişiliğe bürünmüş bir insandır..ve hilmi özkök e göre daha sert tavırları olan radikal bir komutan hayırlısı olsun bakalım..
pastoralsenfoni 01.08.2006, 12:29 kemalizmin resmi ideolojidir; yani ordunun da devletin de ideolojisidir... akp gibi dönemlik olarak islamcı, chp gibi dönemlik olarak solcu görünen yapılanmalar ise sanal görüntülerdir ve herkesin bildiği üzere ordunun sözüyle hareket eder... bu ülkede alevileri dışlayan ideoloji resmi ideolojidir, resmi ideolojinin de kemalizm olduğunu biliyorsak aradaki bağı kurman zor değil.... bu arada menemen ve maraş katliamlarını bu konuyu değerlendirirken unutma...
kemalizmde alevileri dışlamak diye bir ibare yok.maraşta çıkan katliamda olayları yaratanlar faşitlerdir kemalistler değil.
sanki bu olaylar sağ görüşlülerin katliamı değilde atatürkçülerinmiş gibi yansıtmışsın.hala anlam veremiyorum.ben hep atatürkçü düşüncenin alevileri sahiplendiğini düşünüyorum.
saygılarımla can.
evet sertur abi tam bir imlliyetçi kişiliğe bürünmüş bir insandır..ve hilmi özkök e göre daha sert tavırları olan radikal bir komutan hayırlısı olsun bakalım..
diyarbakır kolordu komutanlığı yaptığı dönemi bi araştırın isterseniz çok şaşıracaksınız
sayın davilos ve pastoralsenfoni yorumlarınızı konu başlığına uygun olarak yapın.
tartışmanızı uygun bir topikte sürdürün lütfen...
yasar Pasa dan umitliyim ben sonucta akp hukumetine ters dusen bir insan her konuda hemde elbette yararli olacaktir hayirli olsun memlekete boyle pasalar zor yetisiyor cevik bir pasayi hatirlayin...
şir_i yezdan 01.08.2006, 13:03 can bence en yakın zamanda kulagını cekmekten daha cok istedıgım şey onu o koltukyan ındırmesıdır :)
yalovavapuru 02.08.2006, 17:42 sezer`in boslugunu buyukanit doldurur diye umit ediyorum. akp ve pkk teroristlerine karsi etkili mucadele bekliyoruz.
|