Orijinalini görmek için tıklayınız : cem vakfının aleviliğe zararı

çiğerparem
01.08.2006, 01:08
arkadaşlar cem vakfı olarak bilinen kuruluşun asıl ismi cumhuriyetçi eğitim vakfıdır.ve bu vakıfın tüzüğünde alevilik ile ilgili her hangi madde bulunmamaktadır.alevi bektaşi kültürünü devlet destekli baltalamaya çalışan bu vakıf geçen yıl abdal musada mhp lilerle beraber alevi-bektaşi platformundaki görevlilere saldırmış ve tartaklamışlardır.her yıl 15,16,17 haziran tarihlerinde yapılan abdal musa anma etkinlikleri,23,24,25 haziran tarihlerinde yapılacak olan Sivas şehitlerini anma etkinlikleri ile cem vakfının çabalarıyla aynı tarihe alındı.Bu yüzden alevi-bektaşi platformu abdal musayı cem vakfına kaptırmamak için iki yerdede bulunmak zorunda kaldı.Gönül isterdiki platform iki yerdede güçlü sesini duyurabilmeliydi.
Devlet destekli olan kuruluş İstanbulda gençlere dedelik eğitimi verip,bu sahte dedelerin cebine para verip bunları anadoluda köylere cem yapmaya yolluyor.Canlar ben şahsen alevilerin bu kuruluşun çalışmalarına aldanmamalarını istiyorum.Sağcı partilerle işbirliği yapan İzzettin Doğan Aleviliği temsil hakkına sahip değildir.Alevilikle ilgili çalışmalar derneklerimizde yapılmaktadır saygılar....

new_gree
01.08.2006, 01:28
sevgili alagozlu,

bu forumu baslattiginiz icin tesekkur ediyorum. cem vakfi esnaf gibi calisan, aleviligi diyanete baglayip pastadan pay kapmaya calisan bir vakiftir. butun canlarin cem vakfinin calismalarinin hangi dogrultuda oldugunu bilmesi gerektigini dusunuyorum. yakinda dedelik icin okul acmak isteyip diyanete baglarlarsa hic sasmayalim.

alevi_caferi
01.08.2006, 08:00
arkadaşlar cem vakfı olarak bilinen kuruluşun asıl ismi cumhuriyetçi eğitim vakfıdır.ve bu vakıfın tüzüğünde alevilik ile ilgili her hangi madde bulunmamaktadır.alevi bektaşi kültürünü devlet destekli baltalamaya çalışan bu vakıf geçen yıl abdal musada mhp lilerle beraber alevi-bektaşi platformundaki görevlilere saldırmış ve tartaklamışlardır.her yıl 15,16,17 haziran tarihlerinde yapılan abdal musa anma etkinlikleri,23,24,25 haziran tarihlerinde yapılacak olan Sivas şehitlerini anma etkinlikleri ile cem vakfının çabalarıyla aynı tarihe alındı.Bu yüzden alevi-bektaşi platformu abdal musayı cem vakfına kaptırmamak için iki yerdede bulunmak zorunda kaldı.Gönül isterdiki platform iki yerdede güçlü sesini duyurabilmeliydi.
Devlet destekli olan kuruluş İstanbulda gençlere dedelik eğitimi verip,bu sahte dedelerin cebine para verip bunları anadoluda köylere cem yapmaya yolluyor.Canlar ben şahsen alevilerin bu kuruluşun çalışmalarına aldanmamalarını istiyorum.Sağcı partilerle işbirliği yapan İzzettin Doğan Aleviliği temsil hakkına sahip değildir.Alevilikle ilgili çalışmalar derneklerimizde yapılmaktadır saygılar....

çok acımasızca yapılmış bir yorum.aleviliğin kırk yıllık savunucusu nasıl böyle karalanabiliyor anlamak imkansız.

çiğerparem
01.08.2006, 09:11
çok acımasızca yapılmış bir yorum.aleviliğin kırk yıllık savunucusu nasıl böyle karalanabiliyor anlamak imkansız.

sevgili arkadaşım cem vakfının zararlarını görmüyorsanız diyeceğim bir şey yoktur.

ErDaL24
01.08.2006, 14:24
vakıf bizimdir yaşatılmalı ama güvenilir ve dorgu canların yönetiminde.

yol kulu
01.08.2006, 15:37
sayın arkadaşlar beyenmediğiniz bu kuruluş bir çok konuda öncü olmuştur hatırlarmısınız bilmiyorum cem evleri 1990 yıllarda kapatılmıştır sebebi ise terör örgütlerine yardım ve yataklıktan dolayı o zamanlar cem evleri pir sultan abdal derneklerine bağlıydı ama hepsi değildi tabiki.
dervlet kapatma konusunda haklı idi çünki gerçekten cem evlerinde inanç yaşanmıyor bunun aksine yasa dışı sol örgütlere militan ve sempatizan toplayan bir kuruluşa dönmüştür.
daha sonraki yıllara gelindiğimizde ise cumhuriyet eğitim merkezi adı altında cem vakfı adında bir alevi kurumu kuruldu buda prof dr izzettin doğan tarafından kurulan bir vakıftır devlete aleviliği ve alevileri tanıtmıştır ve cem vakfının peşinden bir çok alevi dernekleri kurulup cem evleri açılmıştır.
aşikar olmuş alevilerin meclisteki tek sesi olan yine izzettin doğandır.
bakın ben kesinlikle cem vakfı üyesi filan değilim bir alevi derneği yöneticisiyim ama bu dernek cem vakfı değil
sadece haklı olanı savunmaktan yanayım diğer bir konu ise şudur diyanete bağlanma gibi bir düşüncemiz bu düşünceyi cem vakfıda taşımıyor bundan da eminim
internette bir çok alevi sitesini geziyorum ve çalışma olarak insani yardım, eğitim olarak en çok öz verili çalışan ve doğru olan cem vakfıdır.
açtığı eğitim kurumları olsun dost eli yardım kampanyası olsun
tümüyle takdire layıktır
bence arkadaşlar ön yargılı olmasın yargıda bulunulan neticede bir aleviş derneğidir.

velakad
01.08.2006, 16:55
Cem Vakfı Aleviliğin en iyi savnucularındandır.Orada boş insanların işi yoktur...Ehli irfan ki,şilerin buluştuğu yegane yerlerden biridir....Şüphesi olanlara davet.Ne zaman isterseniz buyrun gelin ve görün...Sözde alevi fakat ateistlerin elinde olan vakıflara nazaran cem vakfına şükür....

aşk-ı muhabbetle...

can85
01.08.2006, 17:01
alagözlü arkadaşım açıklamaların yorumun son derece talihsiz buldum..sadece haklı olduğun bi taraf sn.izzettin doğan dedemizin sağ partilerle çok haşır meşir olmasıdır..

Naci
01.08.2006, 17:10
Cem vakfı zararlıdır zararsızdır bu konuyu tartışmayacağım diyeceğim tek şey, oda bizim bir kuruluşumuz,, yanlışı varsa düzeltmemiz gerekir. Hiçbir zaman bölünmeyelim derim, tartışarak doğrulara varalım.

Agop
02.08.2006, 12:17
cem vakfı bizim bir kuruluşumuz değildir. cem vakfı milliyetçi kesimin bir kuruluşudur. sağ bir kuruluş olup devletten destek almaktadır.

velakad
02.08.2006, 12:27
cem vakfı bizim bir kuruluşumuz değildir. cem vakfı milliyetçi kesimin bir kuruluşudur. sağ bir kuruluş olup devletten destek almaktadır.

Nasıl bizim kuruluşumuz değil diyebiliyorsun nasıl milliyetçilikle suçlayıp sağ bir kuruluş olarak görüyorsun...Kati kaynaklarla bu sorularımı cevaplayamazsan sen bir iftiracısın...

Olaylara at gözlüğü ile bakıp yargılamayın...Cem Vakfı Aleviliği en iyi şakilde savunmaya çalışan bir kurumdur.Ve belirttiğiniz gibi asla devtten tardım almamıştır...Bu Cem Vakfı' nın yaptığı iyi işleri çekemeyen diğer sözde Alevi vakıflarının birer uydurması iftirasıdır....

aşk-ı muhabbetle...

çiğerparem
02.08.2006, 12:55
Nasıl bizim kuruluşumuz değil diyebiliyorsun nasıl milliyetçilikle suçlayıp sağ bir kuruluş olarak görüyorsun...Kati kaynaklarla bu sorularımı cevaplayamazsan sen bir iftiracısın...

Olaylara at gözlüğü ile bakıp yargılamayın...Cem Vakfı Aleviliği en iyi şakilde savunmaya çalışan bir kurumdur.Ve belirttiğiniz gibi asla devtten tardım almamıştır...Bu Cem Vakfı' nın yaptığı iyi işleri çekemeyen diğer sözde Alevi vakıflarının birer uydurması iftirasıdır....

aşk-ı muhabbetle...

peki arkasaşım sen devletten destek almadığını kanıtlayabilirmisin.Madem aleviliği savunuyor sivas şehitlerimize neden sahip çıkmıyorlar?

velakad
02.08.2006, 13:02
peki arkasaşım sen devletten destek almadığını kanıtlayabilirmisin.Madem aleviliği savunuyor sivas şehitlerimize neden sahip çıkmıyorlar?

Sivas şehitlerine sözde sahip çıkan çok buyrun Cem Vakfı Devlete çekiği mesaj da Madımak otelinin Müze yapılması için fax çekmiş ayrıca Cem tv de bu konu ile ilgili uzunca bir araştırma yapılmaktadır.Bu arştırmanın sonucunda bu konu ile ilgili büyük bir belgesel yayınlanacaktır....

Devletten destek aldı sözü cahilce...Alsaydı oradaki çalışanların maaşları rahatlıkla ödenirdi...Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığındaki Dedelarin dahi Cemlere giderken kendi imkan ve olanakları ile gittiğini biliyorum.O halde devletten para alınıyorsa kim alıyor bu para nereye harcanıyor...

aşk-ı muhabbetle...

EŞİTLİK PARTİSİ
02.08.2006, 13:28
Değerli Canlar...
En kötü örgütlülük,en iyi örgütsüzlükten iyidir...
Tabi bizim ALEVİ insanlarımıza bu alışkanlık sol içerisine sızmış emperyalist iş birlikçilerin işlemesi sonucu kazandırılmaya çalışıldı.
-İşe bakın T.C.Devletini biz kurduk,bizimkiler T.C.Devletine karşı çıkyor.
-Müslümanlığı Biz Kurduk Bizimkiler Müslümanlığa karşı çıkıyor.
-Dahada ileri gidip,Hükümetle Devleti birbirine karıştırıp,hükümetlere karşı çıkacaklarına,Devlete karşı çıkıyorlar.
Değerli canlar bize ait bir Devlet olmadan kafanızdaki düzen değişikliğini gerçekleştiremezsiniz.
ALEVİLERE ait örgütlülük olmadan da ALEVİLİĞİ anlatamazsınız,o zaman
-Cem Vakfını Kapatalım
-AABK yi kapatalım
-PSADK yı kapatalım
Ne yapalım o zaman...
Arkadaşlar sizlerde biliyorsunuz ki,ALEVİLER tek düze ve tornadan çıkarılmış madde yada maddeler dizisi değil...
Bilgisine,görgüsüne,eğitimine,maddi durumuna,etnik yapısına,bölgesine,diline,siyasi anlayışına göre...vs...insanlardan oluşuyor,bunlar ayrı ayrı örgütleniyor...
-Efendim ALEVİLERDEN sağcı olmaz,şu olmaz,bu olmaz...olur en yapalım şimdi...
Tabiki tüm canları tenzih ederek belirtiyoruz,kimse üzerine alınmasın.
Açıkça belirteyim ki,Cem Vakfı bizim mesajlarımzı da yayınlamıyor...şimdi kalkıp sırf bu nedenle tüm üyelerini suçlayalımmı...
Evet eleştireceğiz ama yapıcı olması kaydıyla diye düşünüyoruz,bizde bunu yapıyoruz diyorsanız sözüm yok,ama biraz eleştiri sınırını aşıyor gibi geliyor,ne dersiniz.
Tekrarlayalım,
-T.C.Devleti bizim...
-Tüm ALEVİ örgütleri bizim...
-Müslümanlık bizim...
Saygı ve sevgilerimle.

Bektaş ÇELEBİ

Agop
02.08.2006, 13:53
tamam bende örgütlenme yandaşıyım. ama cem vakfının isminde bile aleviliği andırn bir durum yok.

velakad
02.08.2006, 13:58
tamam bende örgütlenme yandaşıyım. ama cem vakfının isminde bile aleviliği andırn bir durum yok.

1-)CEM diyince aklına ne geliyor
2-)Cumhuriyet diyince aklına ne geliyor
3-)Cumhuriyetçi eğitimi bu gün hangi toplum sıkı sıkıya bağlı bir şekilde destekliyor...

Cem Vakfının adına dahi tehammül edemiyorsunuz...

Tabi koy adını koministçi eğitim vakfı nasıl aklına geliyor alevilik.......

aşk-ı sabır...

Agop
02.08.2006, 14:07
insanları kelimelerle süistimal ederekrant sağlamaya çalışıyorlar. sanki bu cem kelimesi tesadüfenmi oldu. adam kendi koleji için basbaya bağış topluyo ve bu bağışları verenlerde bu paraların cem amaçlı toplandığını düşünüyo.

velakad
02.08.2006, 14:15
insanları kelimelerle süistimal ederekrant sağlamaya çalışıyorlar. sanki bu cem kelimesi tesadüfenmi oldu. adam kendi koleji için basbaya bağış topluyo ve bu bağışları verenlerde bu paraların cem amaçlı toplandığını düşünüyo.
:36_1_55:

seni ayakta alkışlıyorum...İftiranın böylesi....Sana diyecek hiç bir şeyim yok....

aşk-ı akıl....

Agop
02.08.2006, 14:20
teşekkürler bende seni anlının çatından öpüyorum.

EŞİTLİK PARTİSİ
02.08.2006, 14:35
Sevgili mürebbi-emre...
Biraz ağır eleştiri,ne dersin...tartışalım ama elimizde kesin kanıt olmadan suçlamayalım derim.
Diğer yandan bir ALEVİ kuruluşumuz bizim siyasal anlayımızda olmayan insanlardan olsada bizce olaya ALEVİLİK penceresinden bakalım derim.
Tabi insanların düşüncesi bir yazıyla,bir mesajla değişmez ama yinede Cem Vakfının hizmetlerini tümden ret etmeyelim.
Elbetteki bir kurumumuzda bahsettiğiniz niyette insan var diye bu kurumu yıpratıcı tavırlar içerisinde olmak hiç hoş değil.
Bizim anlayışımız pire için yorgan yakmak olmamalı diyede ekleyelim.
Bu anlayışımız tüm ALEVİ Kurum ve kuruluşları için geçerlidir diyor saygı ve sevgiler sunuyorum.

Bektaş ÇELEBİ

ersano
02.08.2006, 14:41

Sevgili Emre bu hangi kolejmiş gerçekten merak ettim şimdi.....

çiğerparem
02.08.2006, 14:45
:36_1_55:

seni ayakta alkışlıyorum...İftiranın böylesi....Sana diyecek hiç bir şeyim yok....

aşk-ı akıl....

Arkadaşım cem vakfının çalışanı gibi savunuyorsunuz.Geçen yıl Abdal Musada Alevi-Bektaşi platformunun üyelerini mhp'lilerle beraber dövenler cem vakfı değilmiydi?İzmir yamanlar cem evinin gençlerinden bir kaçı bu dayaktan nasibini almışlar delil derseniz arayın arkadaşlar size yaşadıklarını anlatsınlar. arkadaşın biriside cem vakfı dedelerinin kendi harçlıklarıyla gittiklerini yazmış kusura bakmayın ama buna kimse inanmaz.Bunlar ailelerini nasıl geçindiriyorlar biraz reel olalım.

izmirksk
02.08.2006, 14:48
Arkadaşım cem vakfının çalışanı gibi savunuyorsunuz.Geçen yıl Abdal Musada Alevi-Bektaşi platformunun üyelerini mhp'lilerle beraber dövenler cem vakfı değilmiydi?İzmir yamanlar cem evinin gençlerinden bir kaçı bu dayaktan nasibini almışlar delil derseniz arayın arkadaşlar size yaşadıklarını anlatsınlar. arkadaşın biriside cem vakfı dedelerinin kendi harçlıklarıyla gittiklerini yazmış kusura bakmayın ama buna kimse inanmaz.Bunlar ailelerini nasıl geçindiriyorlar biraz reel olalım.
seninle aynı fikirde olacağım pek aklıma gelmez ama..:p
evet bende bu vakfı sevmiyorum..
:yamukgul: arada bir yollarımız kesişiyor..

Agop
02.08.2006, 14:53
o kavga sırasında bende oradaydım ve çok üzülmüştüm heralde kıyamet bu olsa gerek demiştim.

velakad
02.08.2006, 14:59
Şu kavga meselesini bilen varsa anlatsın...Çünkü bunu gerçekten soruşturucam...Bende Abdal Musa' daydım...Oradaki kavga edenlerin cem vakfı elemanları olduğuna eminmisiniz?

Cevap bekliyorum...
Bu arada evet Cem Vakfı Alevi islam Din Hizmetleri Dedelerindenim Cem Vakfı üyelerindenim, sadece bu cem evinin değil Karacaahmet ve diyer bir kaç vakıftada üyeyim oralarda görev almaktayım, güzelliğin olduğu heryerde yani...

aşk-ı muhabbetle...

Agop
02.08.2006, 15:03
evet eminim. bu olay sadece görenlerle kalmadı. bütün yıl konuşuldu. ben abdal musa ocağına bağlıyım ve orada olan biteleri tabikide bileceğim

EŞİTLİK PARTİSİ
02.08.2006, 15:08
Alagözlü

Biz hiç diğer bir İnanç gurubuna ait kurumları tartışmadık,siyasetende olsa karışmadık,hele hele MHP ile Cem Vakfı...lütfen,
ama açıkça siyasetinizi yazarak eleştirin o zaman bizde gerekli cevabı o şekilde veririz.
ALEVİLİK artık her önüne gelenin kenarından köşesinden haddi olmadan eşetireceği bir anlayış değil,hele hele GİZLİ IRKÇILARIN hiç değil.

Bektaş ÇELEBİ

çiğerparem
02.08.2006, 15:14
Alagözlü

Biz hiç diğer bir İnanç gurubuna ait kurumları tartışmadık,siyasetende olsa karışmadık,hele hele MHP ile Cem Vakfı...lütfen,
ama açıkça siyasetinizi yazarak eleştirin o zaman bizde gerekli cevabı o şekilde veririz.
ALEVİLİK artık her önüne gelenin kenarından köşesinden haddi olmadan eşetireceği bir anlayış değil,hele hele GİZLİ IRKÇILARIN hiç değil.

Bektaş ÇELEBİ
gizlimiz saklımız yok mhp ve cem vakfı,yarın akp ve cem vakfıda olabilir bunun garantisini kimse veremez.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Şu kavga meselesini bilen varsa anlatsın...Çünkü bunu gerçekten soruşturucam...Bende Abdal Musa' daydım...Oradaki kavga edenlerin cem vakfı elemanları olduğuna eminmisiniz?

Cevap bekliyorum...
Bu arada evet Cem Vakfı Alevi islam Din Hizmetleri Dedelerindenim Cem Vakfı üyelerindenim, sadece bu cem evinin değil Karacaahmet ve diyer bir kaç vakıftada üyeyim oralarda görev almaktayım, güzelliğin olduğu heryerde yani...

aşk-ı muhabbetle...

bu olayı alevi derneklerinin dergileri yazdılar arkadaşta şahit olmuş olaya benim fazla söz söylememe gerek yok
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
seninle aynı fikirde olacağım pek aklıma gelmez ama..:p
evet bende bu vakfı sevmiyorum..
:yamukgul: arada bir yollarımız kesişiyor..
aynı aşiretten olduğumuz için yollarımız kesişiyordur:thumbup1: yanılmıyorsam çarekanlıydın?

helige_62
02.08.2006, 15:26
dediğiniz saldırı bumu geçen sene yapılmıştı galiba bu seneyi bilemiyecem...

http://www.psakd.org/yazarlar/abdal_musa_etkinlikleri.html

EŞİTLİK PARTİSİ
02.08.2006, 15:28
alagözlü

ABD ile bölgede ALEVİLER işbirliği yapmıyor,bölge halklarını emperyalistlere ihbar ederek,tecavüzüne seyirci kalmıyor.
O nedenle AKP ile işbirliği yapacak hiç bir ALEVİ Kurumuna zorlasanızda yaptıramazsınız...
Ayrıca SEYİT RIZA şahımızın evinde,
-Bu yemeğe ALEVİ eli değimiştir bu nedenle yenmez diyen ve sonra katline neden olan kimler acaba.
Bırakın bu işleri...
ALEVİ sitesinde ALEVİ kurumlarına hakaret edemezsiniz.
MHP ile birlikte,uyuşturucu ve silah takası yapanları biz biliyoruz...
Sen git bunu büyüklerine sor ve Bektaş ÇELEBİ böyle diyor de...gerçi onlar okuyorda...

Bektaş ÇELEBİ

helige_62
02.08.2006, 15:32
http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2002/10/26/

izmirksk
02.08.2006, 15:38
buda 2002 seçimlerinde gösterdiği parti dyp ama dyp baraj altı kaldı buda alevielrin izettin doğanı ne kadar muhatap aldığının göstergesidir...
en son seçimde dsp demişti..dsp ye oy veren sünnileri çıkarırısak birkaç yüz alevi ona uymuş demekki...:yamukgul: :yamukgul:

velakad
02.08.2006, 15:39
alagözlü

ABD ile bölgede ALEVİLER işbirliği yapmıyor,bölge halklarını emperyalistlere ihbar ederek,tecavüzüne seyirci kalmıyor.
O nedenle AKP ile işbirliği yapacak hiç bir ALEVİ Kurumuna zorlasanızda yaptıramazsınız...
Ayrıca SEYİT RIZA şahımızın evinde,
-Bu yemeğe ALEVİ eli değimiştir bu nedenle yenmez diyen ve sonra katline neden olan kimler acaba.
Bırakın bu işleri...
ALEVİ sitesinde ALEVİ kurumlarına hakaret edemezsiniz.
MHP ile birlikte,uyuşturucu ve silah takası yapanları biz biliyoruz...
Sen git bunu büyüklerine sor ve Bektaş ÇELEBİ böyle diyor de...gerçi onlar okuyorda...

Bektaş ÇELEBİ

Altına imzamı atarım...Dillerinize sağlık....

aşk-ı niyaz...
İzzettin Doğan Aleviler şu partiye oy versin diye hiç bir şey söylemedi.Ancak ben CHP ye oy vermiyeceğim dedi..............

Bunun delilleri ve ispatları var.Kafanıza gören Büyük insanların sözlerini çarpıtmayın...

İzzettin Doğan Dede' ye aşk-ı niyaz olsun....

helige_62
02.08.2006, 15:43
en son seçimde dsp demişti..dsp ye oy veren sünnileri çıkarırısak birkaç yüz alevi ona uymuş demekki...:yamukgul: :yamukgul:
:):):)

velakad
02.08.2006, 15:48
İzzettin Doğan Aleviler şu partiye oy versin diye hiç bir şey söylemedi.Ancak ben CHP ye oy vermiyeceğim dedi..............

Bunun delilleri ve ispatları var.Kafanıza gören Büyük insanların sözlerini çarpıtmayın...

Hala kafanıza göre yalan yanlış haberlerle hareket ediyorsunuz...

izmirksk
02.08.2006, 15:56
bende artık karıştıdım dspi ,dyp,bikerede chp demişti ama bu sefer kesin biliyorum ANAP:)HAZILRIKLI OLUN anapta kesin baraj altı:)
işin garibi chp yine alevilerden çok oy aldı..çevremdeki herkes chp ye verdi..gerçi ben vermedim ama benim vermeyiş nedenim chp nin ve özellikle baykalın yanlış hareketleri...
ama gerek alevilerin azımsanmayack bir oranı chp ye verdi..chp ye oy vermeyen kitle ise baykal ve onun yönetim anlayışına karşı tepki olarak vermedi..benim gibiler yani..şurası gerçekki değil tüm alevileri alevilerin yarısını hatta alevilerin 1/10 ini bile temsil edecek bir önder yok..
bunu böyle kabul etmek lazım..her kurum 25 milyon alevi deyip kendisini temsilci sanıyor..halbuki çevresinde bir kaç yüz kişiden başkada pek destekleyenleri yok..

velakad
02.08.2006, 16:00
işin garibi chp yine alevilerdne çok oy aldı..çevremdeki herkes chp ye verdi..gerçi ben evrmedim ama benim vermeyiş nedenim chp nin ve özellikle baykalın yanlış hareketleri...
ama gerek alevilerin azımsanmayack bir oranı chp ye verdi..chp ye oy vermeyen kitle ise baykal ve onun yönetim anlayışına karşı tepki olarak vermedi..benim gibiler yani..şurası gerçekki değil tüm alevileri alevilerin yarısını hatta alevilerin 1/10 ini bile temsil edecek bir önder yok..
bunu böyle kabul etmek lazım..her kurum 25 milyon alevi deyip kendisini temsilci sanıyor..halbuki çevresinde bir kaç yüz kişiden başkada pek destekleyenleri yok..

Sonuna kadar katılıyorum...Alevileri temsil edebilecek bir parti yok....Ben ise oyumu boş kullandım, gerçi buda bir çözüm değil hatta hata...Akp gibi bir ........ devletin başına geçti....Atatürk bu hali görse kim bilir ne yapardı...

aşk-ı muhabbetle...

çiğerparem
02.08.2006, 16:03
buda 2002 seçimlerinde gösterdiği parti dyp ama dyp baraj altı kaldı buda alevielrin izettin doğanı ne kadar muhatap aldığının göstergesidir...

seni ve izmirksk'yi gözlerinden öpüyorum.

EŞİTLİK PARTİSİ
02.08.2006, 16:20
Değerli canar...
Bize Hz.Muhammed Efendimiz,12 İmamlar,Hünkar Hacı Bektaş-i Veli,Pir Sultan ve de ATATÜRK yeter.
Aslımızda,neslimizde,ceddimizde bu yolu takip etmiştir ve etmeye devam edecektir...
Bu yol öye bir yoldur ki,anlayanı ve yaşayanı zirveye,anlamayanı,anlar gözüküp haddi olmadığı halde yalan yanlış anlatanı yerin dibine sokar.
Dostumuzuda,bizi düşman görenleride çok ama çok iyi tanıyoruz.

Bektaş ÇELEBİ

serpil23
03.08.2006, 15:11
ben cem vakfinin yürüttügü faaliyetleri destekliyorum.inancimiz dogrultusunda bir cok ilkere imza atmistir.Sonucta AABK'den rahatsiz olan alevilerde cok.Bu bizim birligimizi bozmamali.

Agop
03.08.2006, 21:51
Altına imzamı atarım...Dillerinize sağlık....

aşk-ı niyaz...

ha bi bu adamı dede yapmadığınız kalmıştı. bak ben bir dedenin torunuyum ve dedelik mertebesinin böyle sahtekarların eline düşmesine asla izin vermem

velakad
04.08.2006, 01:13
ha bi bu adamı dede yapmadığınız kalmıştı. bak ben bir dedenin torunuyum ve dedelik mertebesinin böyle sahtekarların eline düşmesine asla izin vermem

İstediğin kadar izin verme o bir DEDE' dir...Hem' de ellerinden öpülecek bir dede...Neden mi?Sizin gibi cahillerle uğraştığı için....

aşk-ı sabır...

new_gree
04.08.2006, 01:32
velakadi uslubundan oturu protesto ediyorum...

velakad
04.08.2006, 01:49
velakadi uslubundan oturu protesto ediyorum...

Görüşümden dolayı protesto ediyorsun, ülubumdan dolayı değil...Yine de canın sağ olsun...

aşk-ı niyaz...

Hüseyin69
04.08.2006, 02:03
sn new gree ve velakad
bu basliga birgün kilit vurulursa sorumluluk altina girebilecekmisiniz ?
demek istedigim yorumlar yazilirken daha düzgün daha iliman olmali
kisisel tartismalara meydan verilmemelidir
bu konularda forum yönetimine yardimci olmaniz gerekirken hem kendinizi hemde forum yönetimini zor durumlara düsürüyorsunuz
aslinda hitab olarak ikinizin isminizi verdim.
umarim tüm üyelerimiz bu mesajimi dikkate alirlar

helige_62
04.08.2006, 15:06
ben cem vakfinin yürüttügü faaliyetleri destekliyorum.inancimiz dogrultusunda bir cok ilkere imza atmistir.Sonucta AABK'den rahatsiz olan alevilerde cok.Bu bizim birligimizi bozmamali.

öncelikle ben seni tam çözemedim sen bir yerde aabf ye bağlı bir derneğin üyesi olduğunu yazmıştın şimdide cem vakfını destekliyorsun http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=13051&page=13 ve sonrada aabk yi eleştriyosun ben öncelikle aabk üye olduğuna iinmıyorum bide almanyadada cem vakfının derneği var oraya üye olsana ...

gelawej
04.08.2006, 15:17
İstediğin kadar izin verme o bir DEDE' dir...Hem' de ellerinden öpülecek bir dede...Neden mi?Sizin gibi cahillerle uğraştığı için....

aşk-ı sabır...

Velakad arkadaşım, İzzettin Doğan profesör olabilir ama alevileri temsil edecek donanıma sahip değildir. Eğer dede olasydı, tv ye çıkıp de islamiyeti anadoluya aleviler yaymıştır gibi bir aymazlık içinde olmazdı. İzzettin Doğan kendi kültüründen kopmuş, sisteme entegre olmuş biridir ve kesinlikle alevi inancına ve kültürüne zarar vermektedir.
saygılar

velakad
04.08.2006, 15:26
Velakad arkadaşım, İzzettin Doğan profesör olabilir ama alevileri temsil edecek donanıma sahip değildir. Eğer dede olasydı, tv ye çıkıp de islamiyeti anadoluya aleviler yaymıştır gibi bir aymazlık içinde olmazdı. İzzettin Doğan kendi kültüründen kopmuş, sisteme entegre olmuş biridir ve kesinlikle alevi inancına ve kültürüne zarar vermektedir.
saygılar

Bu ne demek şimdi...
Osmanlının kuruluşund Hacı Bektaşi Veli ve Ahi Evren çok büyük rol oynamıştır.Daha önce her milletten her dinden olan anadolu, 90 bin eren ve evliyanın Anadoluya gelmesi ile Müslümanlaşmıştır...Bundan şüphesi olan varsa Osmanlının kuruluş yıllarını incelesin...İzzettin Doğan' ın kültüründen kopmuş olduğunu yazmışsın...Kültür...İzzettin Doğan Dininde ve Aleviliğinden asla kopmamıştır...Sisteme entegre olduğunu söylemişsin.Bu gün devletin Din üzerinden yaptığı politikaya ve bu sisteme en güzel karşı çıkanlardan biridir.Söyleyin tvlerde hangi dede bizi İzzettin Doğan gibi savunabilir ve sözünü dinletebilir...İzzettin Doğan' ın tarih bilgisi dünya tarihçilerini kıskandıracak şekilde iyidir.Yani onun tarih hakkındaki görüşleri senin söyleminle aymazlık nasıl oluyor anlayamadım...

aşk-ı akıl....

serpil23
04.08.2006, 16:42
öncelikle ben seni tam çözemedim sen bir yerde aabf ye bağlı bir derneğin üyesi olduğunu yazmıştın şimdide cem vakfını destekliyorsun http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=13051&page=13 ve sonrada aabk yi eleştriyosun ben öncelikle aabk üye olduğuna iinmıyorum bide almanyadada cem vakfının derneği var oraya üye olsana bir avrupada cem vakfının üye saysına bak bide aabk ye saddece avrupada 20 bine yakın üyesi ve 100 akm leri var ve kanadada dernek açtılar türkiyedede alevi bektaşi federasyonu ve pir sultan abdal dernekleri var bunlarla hareket ediyorlar türkiyedeki bileşenleri pir sultan abdal dernekleri 55 ilde örgütlü ve 40 bin üyeleri var alevi bektaşi federasyonunun bileşeni durumunda insnalar rahatsız olsa bunlraın peşindne niye gitsin niye üye olsun bu derneklere aabkde rahatsı olan alevielr çok diyorusn cem(cumhuriyetçi eğitim merkezi) vakfından rahatsız olan alevilerr sence azınlıktamı ...ha bu arada cem vakfı bugün alevilik adına konuşabiliyorsa bu alevi bektaşi federasyonunu sayesindedir bu adamlar alevilik adına dernek kurmak istedikleir için yargılandılar ve berrat ettiler türkiyede alevilik adıyla ilk derneği bunlar kurdu cem vakfının (cumhuriyetçi eğitim merkezi )olma sebebide o dönedeki alevilik adıyla yapılan faaliyetlere ve alevi isminin yasak oluşudur biraz araştıtın, bu yargılannalr arasında aabk başkanıda var şu an avrupadalar...ve onlar sayesinde bugün alevilik yasak olmaktan çıktı bundna önce alevilik adını kullanan dernek varmıydı (cumhuriyetçi eğitim merkezide )o dönemdeki yasaklardan ötürü bu adı almıştır ve tüzklerinde alevilik yoktu bu dönem varmı bilmiyorum

helige

neden bukadar kavgaci bir insansin anlamiyorum.

Aciklik getireyim.Avrupada en eski ve ilk alevi kurulusu AABK.Derneklerin cogu cem vakfi aabk diye ayirim yapmaz.Ben AABK üyeyim.7 yildir.Herseyi cok begendigim icin degil, Alevi oldugum icin.Bu cem vakfina karsi oldugum anlaminami gelir ? Bu nasil zihniyet ?
Bölücülük yapmayin helige hanim.Alevileri bölmeye calismayin.
bizim eyalette cam vakfi yok.Olsaydi orayada üye olurdum.

helige_62
04.08.2006, 21:33
Bu ne demek şimdi...
Osmanlının kuruluşund Hacı Bektaşi Veli ve Ahi Evren çok büyük rol oynamıştır.Daha önce her milletten her dinden olan anadolu, 90 bin eren ve evliyanın Anadoluya gelmesi ile Müslümanlaşmıştır...Bundan şüphesi olan varsa Osmanlının kuruluş yıllarını incelesin...İzzettin Doğan' ın kültüründen kopmuş olduğunu yazmışsın...Kültür...İzzettin Doğan Dininde ve Aleviliğinden asla kopmamıştır...Sisteme entegre olduğunu söylemişsin.Bu gün devletin Din üzerinden yaptığı politikaya ve bu sisteme en güzel karşı çıkanlardan biridir.Söyleyin tvlerde hangi dede bizi İzzettin Doğan gibi savunabilir ve sözünü dinletebilir...İzzettin Doğan' ın tarih bilgisi dünya tarihçilerini kıskandıracak şekilde iyidir.Yani onun tarih hakkındaki görüşleri senin söyleminle aymazlık nasıl oluyor anlayamadım...

aşk-ı akıl....

:) neymişte haberimiz yokmuş...

AŞK-I BAKILO

velakad
04.08.2006, 21:36
bu izettin doğan neymiş devlete en güzel karşı çıkan izettin doğanmı şimdi tv lered aynı şeyleri tekrralayıp duruyor kimse alevielrin lideri değildir bunu anlayın artık devlete alevielri yamayanda gine izettin doğan belediye belediye dolaşıp yardım toplayan gine bunlar yani alevilği devletin ve sitemin içerisnde eritmeye çalışıyorlar dünya tarihçilerini ksıkandıracak şekildede tarih bilgisi olduğunada inamıyorum onun tarih bilgisi galatsaray tarihidir ...baksana galatsaray renklerini alevilerden almış bunu izettin dopandan öğrendim ve bu ender biligiyi bana sunduğu içinde minnetarım kendisine....

AŞK-I BAKILO

Sen senin sevdiklerinle haşr ol bende benim sevdiklerimle...Görüşlerine saygım var...Cevap vermiyorum artık...Çünkü cevabını arasaydın şimdiye kadar bulmuştun...

aşk-ı muhabbetle...

serpil23
05.08.2006, 04:43
Sen senin sevdiklerinle haşr ol bende benim sevdiklerimle...Görüşlerine saygım var...Cevap vermiyorum artık...Çünkü cevabını arasaydın şimdiye kadar bulmuştun...

muhatap olma öyle insanlarla - ben yazilarini destekliyorum.

ozani
05.08.2006, 11:50
bence şu anda aleviliği en iyi anlatan ve yaşatan cem vakfıdır..böyle bi kurulussa sahıp oldugumuz ıcın cok sansılıyızzzz

keanu_1907
05.08.2006, 12:58
Evet yazını bazı tarafları doğru olabilir ama biz toplumumuzda nedense sürekli öne çıkan ve bişeyler yapmaya çalışan insanlarımızı da karalayabiliyoruz.Obakımdan uydurulmuş şeyler de olabilir.Evet doğru izzettin doğan sağ partilerle çok haşır neşir ama bazı yönden de mesela aleviliğin yada derneğin kurumsallamaşını sağlayan bir örgütlenmedir. Ayrıca Cem tv yayını ile kitlelerede ulaşabiliyo bu bakımdan hayli güzel ama arkadaşımızın dediği gibi insanları dede yapmıyor o kişileri sadece ''CEM YÖNETEN KİŞİ''(PARDON ADININ NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM) LARAK EĞİTİYO.Zaten eğer dede soyundan gelmiyorsanız dede olamazsınız

velakad
05.08.2006, 13:55
Evet yazını bazı tarafları doğru olabilir ama biz toplumumuzda nedense sürekli öne çıkan ve bişeyler yapmaya çalışan insanlarımızı da karalayabiliyoruz.Obakımdan uydurulmuş şeyler de olabilir.Evet doğru izzettin doğan sağ partilerle çok haşır neşir ama bazı yönden de mesela aleviliğin yada derneğin kurumsallamaşını sağlayan bir örgütlenmedir. Ayrıca Cem tv yayını ile kitlelerede ulaşabiliyo bu bakımdan hayli güzel ama arkadaşımızın dediği gibi insanları dede yapmıyor o kişileri sadece ''CEM YÖNETEN KİŞİ''(PARDON ADININ NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM) LARAK EĞİTİYO.Zaten eğer dede soyundan gelmiyorsanız dede olamazsınız

Sayın kardeşim bilinçsizce ve araştırma yapmadan konuşuyorsun.Çünkü İzzettin Doğan bir evlad-ı resul' dür.İmam Zeynal Abidin soyuna bağlıdır...Araştırma yapmadan sırf yazı olsun diye de yazı yazmayalım lütfen...Delil ve kanıtlarla birbirimizi aydınatmaya çalışalım...

aşk-ı muhabbetle...

EŞİTLİK PARTİSİ
05.08.2006, 14:22
Sevgili Canlar
Şimdilik inadıramayız,ne zaman inandıracağımız da biliyoruz,tekrarlayalım,
İşin aslı,
-AABF
-PSADK
-CEM VAKFI
-Diğer örgütlerimizden rahatsız olanlar bu gün Cem Vakfına çatar,yarın diğer örgütümüze...ara sıra bunların içerisinden birilerini bulurlar,demeç verdirirler iş tamam derler.
Güzel TARAFI bu örgütlerimzin ağırlıklı yöneticileri bu işlere pirim vermiyor sevindirici yanı bu...aradakilerde bundan çıldırıyor
1980 öncesi DEVRİMCİLERE uygulanan taktik şimdi ALEVİ örgütlülüğüne uygulanıyor...
O günlerden örnek vermeye kalksam sayfalar dolar,mahkemelere yansıyanlar cabası...
Aslında bu tür yazılara cevap vermek artık o niyetli olanların MEŞRULUĞUNU kabul etmek gibi oluyor...
-Bunların işlediği konuları sıaralayalaım...
Cem Vakfı Alevileri kandırıyor...
PSADK da Ateist Yöneticiler var...
AABF,Hacı Bektaş Törenlerine ağırlığını koyduya,efendim öyle cem yapılmazmış...falan filan
Sanki bir bunlar bu örgütleri gözlemliyor ve de sahip çıkıyor,sade akıllı bunlar...
Peki kardeşim belgen varsa şikayetçi ol,açıkla,git bu kuruluşlarımzın önünde her şeyi göze al dikkati çekecek bir eylem yap...olurmu,ille karıştıracaklar,ırkçılık yapacaklar,Türk Aleviyi,Kürt Aleviye jurnalleyecekler,insanların ALEVİLİĞİNİ ölçmeye kalkacakalr vs...
Bunca deneylerden sonra bu biraz zor,kelimeleri cıbızla çekerek yorumlamakta artık sökmüyor...
Sevgi ve saygılarımla...

Bektaş ÇELEBİ

paşahan
06.08.2006, 19:37
neden kürt alevi kardeşlerimiz cem vakfını sevmezler anlamıyorum
kim perşembe günleri cem düzenliyo işte cem vakfı cem düzenliyo
malesef avrıpadaki alevi canlar bi türlü cem vakfını sevmiyolar neden atatürkçü olmasından mı?

yol kulu
06.08.2006, 21:19
sayın arkadaşlar lütfen vakfın yada derneğin içini bilmeden yorum yapmayın
şüphesiz hata ve günahın en büyüklerinden bir taneside iftiradır çünki bu yaptığınız bilmediğiniz bir şey hakkıında yalan yanlış yorumlardır
cem vakfına laf arkadaşlara söylüyorum
sizler cem vakfına yada alevi islam din hizmetlerine kaç kere gittiniz
sizlerin o kurumların ne kadar değerli insanları çatısında barındırdığını ve çalışmalar yaptığının farkındamısınız
bugün cem vakfında hizmet etmiş bir çok dedemiz ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN senelerce bir çok insanın yapamadığını şimdi yapıyorlar
gençleri eğitiyor toplumu bütünleştirip insanları ideolojilerin maşalığından kurtarıp alevi islam anlayışına koyuyor bundan daha güzel bir şey olabilirmi
eğer cem vakfı bunlardan dolayı milliyetçiyse sağcıysa eğer bunları yapmak milliyetçilik ve sağcılıksa o zaman ben kurbanı olurum böyle sağcılığın ve milliyetçiliğin

Agop
07.08.2006, 01:39
neden kürt alevi kardeşlerimiz cem vakfını sevmezler anlamıyorum
kim perşembe günleri cem düzenliyo işte cem vakfı cem düzenliyo
malesef avrıpadaki alevi canlar bi türlü cem vakfını sevmiyolar neden atatürkçü olmasından mı?

atatrkçü değil faşist.

[/QUOTE] ozani bence şu anda aleviliği en iyi anlatan ve yaşatan cem vakfıdır..böyle bi kurulussa sahıp oldugumuz ıcın cok sansılıyızzzz [/QUOTE]
sen şanslı ol ben değilim.

hsn
07.08.2006, 03:19
Cem Vakfi örgütlenme acisindan öncü oldugu icin gönlümde taht kurmustur.
Ben Aleviligi babamin abonesi oldugu Cem dergisinden ögrendim.

Ama Prof. Izzettin Dogan hakkindaki görüslerim gün gectikce olmsuz yöne kayiyor.
Bizleri senelerdir Türkiye'deki Diyanet Isleri Baskanligini Insan Haklari Mahkemesine verecegini beyan ederek umutlandiriyordu ama bir türlü faaliyete geciremiyordu.
Kendisinin hukukcu olmasi ona olan güvenimi arttiriyordu cünkü bu isin ehli oldugunu saniyordum.

Alevileri savunamayacagini ne zaman anladim biliyor musunuz?
Bir Alevi babanin kizinin zorunlu din dersinden muaf tutulmasi icin verdigi sahsi hukuki mücadeleye sahit oldugum an, Prof. Izzettin Dogan'dan umudumu kestim.

AIHM bu babayi hakli bulurken Prof. Izzettin Dogan neyden cekindi acaba?

velakad
07.08.2006, 11:28
Cem Vakfi örgütlenme acisindan öncü oldugu icin gönlümde taht kurmustur.
Ben Aleviligi babamin abonesi oldugu Cem dergisinden ögrendim.

Ama Prof. Izzettin Dogan hakkindaki görüslerim gün gectikce olmsuz yöne kayiyor.
Bizleri senelerdir Türkiye'deki Diyanet Isleri Baskanligini Insan Haklari Mahkemesine verecegini beyan ederek umutlandiriyordu ama bir türlü faaliyete geciremiyordu.
Kendisinin hukukcu olmasi ona olan güvenimi arttiriyordu cünkü bu isin ehli oldugunu saniyordum.

Alevileri savunamayacagini ne zaman anladim biliyor musunuz?
Bir Alevi babanin kizinin zorunlu din dersinden muaf tutulmasi icin verdigi sahsi hukuki mücadeleye sahit oldugum an, Prof. Izzettin Dogan'dan umudumu kestim.

AIHM bu babayi hakli bulurken Prof. Izzettin Dogan neyden cekindi acaba?

Can dost!

Prof.Dr. İzettin Doğan Dedemiz, Avrupa birliği sürecinde ülkede olumsuzluğa mahel vermemek için toplanan 2bin imzayı Türk Adli mercilerine sundu ve kararda siz azınlık değilsiniz siz dini boyutta temsil edilemezsiniz gibi bir karar geldi...Daha sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi şu an tüm deliller, sunumlar toplanıyor...Verilecek kararın tek celsede verilmesi için uğraşılıyor.Biz mahkeme kapılarında haklı mücadelemizi haksızmış gibi savunmak istemiyoruz.Bu iş eğer yapılacaksa tüm Alevilerin desteği ile tüm vakıfların desteği ile olacak....İzzettin Doğan dede tv konuşmasında İslamın Özünün, İslamın gülen yüzünün, pak yüzünün Alevilik olduğunu söylerken 2 gün sonra sözde dedelerin tvlerdeki cahil konuşmalarında yok efendim Alevilik izm ler topluluğudur, kültürdür, başlı başınma kendisi bir dindir, İslamla hiç bir ilgisi yoktur gibi açıklamalarda bulunuyorlar....Hadi bakalım çıkın bu insanlarla yola...Sizi yarı yolda bırakırlar...Sizin ak dediğinize onlar kara derler...İşte İzzettin Doğan dede bu insanlarla uğraşıyor.Hepsini bir çatı altında birleştirip tek bir ağızdan güçlü bir sesle BİZLER ALEVİLERİZ BİZLER İSLAMIN ÖZÜYÜZ demek istiyor...

aşk-ı muhabetle...

izmirksk
07.08.2006, 11:30
eğer cem vakfı bunlardan dolayı milliyetçiyse sağcıysa eğer bunları yapmak milliyetçilik ve sağcılıksa o zaman ben kurbanı olurum böyle sağcılığın ve milliyetçiliğin
sen kurban olursun biz ise olmayız..bu kadar basit..

velakad
07.08.2006, 14:59
sen kurban olursun biz ise olmayız..bu kadar basit..

zaten ben kurban olurum dedi sen ol demedi.Hatta bende katılıyorum, bende kurban olurum...

aşk-ı muhabbetle...

sıra neferi
07.08.2006, 15:14
cem vakfı genel başkanı izzettin denen adamın alevileri dyp ye sattığını ne çabuk unuttunuz.
öldürülen sol görüşlü alevi gençlerin cenazelerinin cem evlerinden kaldırılmasına neden karşı çıkar bu zatlar.çünkü devletin kontrolündeler ve devletle karşı karşıya gelecek iradeleri yoktur.

manifesto
07.08.2006, 15:25
Yahu Bir dernek başkanının Sağ yada Sol görüşlü siyasi partiler ile görüşmesinde kınanacak ne var...Aksine desteklenmesi gereken bir tavır..Elbette görüşecek..Bence İzzeddin Doğana haksızlık ediliyor..
Militanları cem evlerinde uzaklaştırdığı için taktir edilmesi gereken bir insan...

Bence Başkanınıza sahip çıkmalısınız..Her kesimden insan ile bir araya gelmesi gayet mantıklı bir davranış..
Ayrıca İzzedin DOĞAN 'ı devlete en iyi şekilde karşı çıkan bir kimse olarak değil alevi vatandaşlarımızın hukukunu savunan bir insan olarak desteklemek gerek..
Devlete karşı çıkmak marifet değil..

velakad
07.08.2006, 15:30
cem vakfı genel başkanı izzettin denen adamın alevileri dyp ye sattığını ne çabuk unuttunuz.
öldürülen sol görüşlü alevi gençlerin cenazelerinin cem evlerinden kaldırılmasına neden karşı çıkar bu zatlar.çünkü devletin kontrolündeler ve devletle karşı karşıya gelecek iradeleri yoktur.

Bahs ettiğin kişiyi her gün ölümle tehdit ediyorlar...Ne için?
Şimdi bende kızıyorum İzzettin Doğan dedeme...Çünkü senin gibi sözde Alevileride savunduğu için...İzzettin Doğan Dedemi yarın öbür gün Hakkın Rahmetine kavuşunca anlarsınız değerini.Ama iş işten geçmiş olur...

Aşk-ı akıl...

helige_62
07.08.2006, 19:17
bakın ölen sol görüşlü gençlerin cenazlerinin cem evlerindne kalkması lazım neden kimize göre yanlış kimimze göre doğru ama dini vecibeleri yerine getrilmelidir ne kadar size görüşü ters ve yanlış olsada..

sıra neferi
07.08.2006, 19:43
İzzettin Doğan Dedemi yarın öbür gün Hakkın Rahmetine kavuşunca anlarsınız değerini.Ama iş işten geçmiş olur...

Aşk-ı akıl...

tez zamanda inşallah:D

sıra neferi
07.08.2006, 19:56
Devlete karşı çıkmak marifet değil..

seni diri diri yakan, yoksayan, aşağılayan, katleden, aç bırakan , emperyalistlere köle yapan bir devlete karşı çıkmak marifet olduğu gibi büyük bir onurdur.

hsn
07.08.2006, 20:33

ilk kez bu forumda beddua eden birine rastladim :ban:

levilee
07.08.2006, 21:11
aleviler neden devletle karşı karşıya gelsin
bu devlet bizim devletimiz
alevilerde mustafa kemal atatürke ve kurdugu devlete kalben bağlı insanlardır
devlet bizim devletimiz bu devletin öz be öz evlatlarıyız
kimse alevileri devlete karşı örgütleyemez

izmirksk
08.08.2006, 00:31
zaten ben kurban olurum dedi sen ol demedi.Hatta bende katılıyorum, bende kurban olurum...

bende sen kurban olmazsın demedim..ben olmam dedim..

helige_62
08.08.2006, 09:24
aleviler neden devletle karşı karşıya gelsin
bu devlet bizim devletimiz
alevilerde mustafa kemal atatürke ve kurdugu devlete kalben bağlı insanlardır
devlet bizim devletimiz bu devletin öz be öz evlatlarıyız
kimse alevileri devlete karşı örgütleyemez

kimsenin öyle bir amacı yok gine kendi kendinize senarsyolar yazmaya başladınız her neyse bu cem vakfı meselesi uzadıkça uzuyacak gibi aynı şeyleri tartışmaktan sıkıldım....:S

Naci
08.08.2006, 09:56

ne dediğinin farkındasın herhalde. Biz herkese hoşgörü ile yaklaşan bir topluluğuz. Biz Ali' den beddua öğrenmedik. Senin şu lafına çok üzüldüm.

eylem aktan
08.08.2006, 10:17
bizlere dayatılan bu kımlik kimliksizliğinden artık hepimiz kurtulmalıyız. insanların alışverişini engelleyen bu anlamsız polimikler bizlere sadece zarar verir::no:

deli rıza
08.08.2006, 12:04
düşünen beyinlere selam merhaba canlar,ben bir CEM VAKFI üyesi ve taraftarı,ve de avukatı değilim,ancak gerek cem vakfı gerek diğer alevi kuruluşları yakından takip ediyorum.eleştiriler,seviyeli bilimsel tutarlı olmalı canlar,cem vakfının SORUMSUZ,PISIRIK,DEVLET YANLI POLİTİKALARINI ,inanın bir çoğunuzdan daha ii takip ediyorum ,sorun şu bir yanlış var o yanlış koca bir kuruma mal ediliyor.o kurumda temiz saf iyi niyetile mücadele eden bir çok can var.ancak kuruma halkı temsil edemeyecek küçük çıkarlara tutsak olmuş zavallılar var ,kirleriyle.(PARALARIYLA )KURUMU SAHİPLENMEYE ÇALIŞIYORALAR.HAKİKAT ŞU Kİ CEM VAKFI HALKINDIR ELBET GERÇEK SAHİPLERİNEDE DEVREDİLECEKTİR.canlar savaş açarak değil,kendi içimizdeki faşist ırkçı,islam cellatlarını ortadan kaldırmak gerekiyor.bir kaç asalak yüzünden kurumlarımıza düşman kesilmeyelim sahip çıkalım düzeltelim.el ele el hakka,tüm alevi derneklerinde aşağı yukarı bu tarz istenmeyen olaylarla karşılaşılıyor,kırmadan dökmeden bölmeden,İŞBİRLİKÇİLERİ,SIRTLANLARI ,KABA KUVVETLE DEĞİL AKLIMIZLA O REZİL RUHLARA YER BIRAKMAYACAK ŞEKİLDE SAHİPLENELİM DEĞİŞTİRELİM DÖNÜŞTÜRELİM,LÜTFEN DAVAMIZDA SAMİMİ OLALIM,SADECE ELEŞTİRİ YETMEZ.TÜM CANLARA SEVGİLER SAYGILAR

candaş
14.08.2006, 01:48
degerli canlar grçekten çok gereksiz tartışma yapıyoruz.cem vakfı gibi çok büyük bir degerimizi bu kadar karalamak dogru dil.bakın abdi ipekçideki 20 bin kişiyle yapılan cemi kim düzenledi?devlet yanlısı olarak suçlanıyor cem vakfı dsp döneminde deilde şimdimi devlete baglı oldu.herzman devlete baglı çalışır ama alevilik yolundanda şaşmayarakk.laik demokratik düzene sayglı biçimde yürür.elbet bu devlette iner aşagı dsp veya chp den biri gelir.yine devlete baglı calısıo dermsiniz?izzetin doğan alevilik için yaşayan bir adam çok buyuk emekleri vardır.saygı duyalım canlar. saygılarrrr

Nesimi
14.08.2006, 02:00
Cem vakfı sağcı bir vakıftır ve islam yamakcısıdır. Amacı Aleviler daha çok islamın içine çekmektir. Cem vakfı gelecek seçimler için ANAP'la diyalog içinde. Bu cem vakfına inanan saf alevi kardeşlerimiz kalkıp Anapa oy vericekler ama her zaman olduğu gibi gine sömürlüp ezilecekler. uyanmak gerek be artık...

candaş
14.08.2006, 02:55
Cem vakfı sağcı bir vakıftır ve islam yamakcısıdır. Amacı Aleviler daha çok islamın içine çekmektir. Cem vakfı gelecek seçimler için ANAP'la diyalog içinde. Bu cem vakfına inanan saf alevi kardeşlerimiz kalkıp Anapa oy vericekler ama her zaman olduğu gibi gine sömürlüp ezilecekler. uyanmak gerek be artık...
eğer dediklerin doğru ise dicek bişeyimiz yok.kanıt sunarsan sevinirim.ancak ben bukadar büyük bi kuruluşun sağcı olacagına inanmam.kanıtları getir bizde inanalım.vakıf bağımsızdır.hiç bi zamn alevilere şuna buna oy verin denmedi denemez.senin dediğin gibi olsa cem partisi kurarlar.ne gerek dier partilerle anlaşmaya.senin dediklerine inanmak güç...alevilik zaten islamın içinde bizimki alevi islam anlayışı die belirtmiş adam bunda gocuncak bişe yokki.yapmayın arkadaslar kendi varlığımızı da bu kadar kötülersek.bunlar komplodur alevileri cem vakfından uzaklaştırmak için.saygılar...çok karmaşık bi konu oldu buu

Nesimi
14.08.2006, 02:57
eğer dediklerin doğru ise dicek bişeyimiz yok.kanıt sunarsan sevinirim.ancak ben bukadar büyük bi kuruluşun sağcı olacagına inanmam.kanıtları getir bizde inanalım.vakıf bağımsızdır.hiç bi zamn alevilere şuna buna oy verin denmedi denemez.senin dediğin gibi olsa cem partisi kurarlar.ne gerek dier partilerle anlaşmaya.senin dediklerine inanmak güç...alevilik zaten islamın içinde bizimki alevi islam anlayışı die belirtmiş adam bunda gocuncak bişe yokki.yapmayın arkadaslar kendi varlığımızı da bu kadar kötülersek.bunlar komplodur alevileri cem vakfından uzaklaştırmak için.saygılar...çok karmaşık bi konu oldu buu
Burda cevap hakkı doğacak tartışmlara girmek istemiyorum ancak Cem vakfının sola karşı tutumu bellidir. İzzettin doğan bizzat kendisi AKP'ye oy verdim ama pişmanım demişti. Bu en büyük kanıttır.
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=128978 bizzat kendi açıklması AKP'ye oy veren bir insan link yukarda bakabilirsiniz. Kimseye iftira atmıyorum olanları söylüyorum. Bu mantıkla anca pişman olurlar. BUnların peşinden gitmek çok yanlış...

candaş
14.08.2006, 03:03
izzettin doğsnın bu sözünü araştırıcam bilgilerin için saol dogru oldugu sürece...
sıra neferi izzettin doğanın bi sözü var sen bilirmisin
bizim alevi inancımızda kin nefret şiddet cebir yoktur.
seni kınıyorum bu sözde ne dmek istedini anlamışsındır umarım

helige_62
14.08.2006, 11:57
http://www.cemvakfi.org/haber_detay.asp?ID=120

http://www.cemvakfi.org/haber_detay.asp?ID=155

MetinK
14.08.2006, 12:10
Herkesi kucaklamak gerekiyor...
Sanirim siradaki ziyareti de MHP ve BBP yapar.Yöneticiler otururlar mesin koltuklara sorunlarimizi konusurlar artik.Iktidara geldiklerinde hangi haklari vereceklerini...
AKP zaten iktidar da ama neler konusuldugunu da yazsalardi bari...

Evet evet...Iliskilerin olmasi güzel.Bana arkadasini söyle sana kim oldugunu söyleyeyim...

helige_62
14.08.2006, 12:28
Burda cevap hakkı doğacak tartışmlara girmek istemiyorum ancak Cem vakfının sola karşı tutumu bellidir. İzzettin doğan bizzat kendisi AKP'ye oy verdim ama pişmanım demişti. Bu en büyük kanıttır.
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=128978 bizzat kendi açıklması AKP'ye oy veren bir insan link yukarda bakabilirsiniz. Kimseye iftira atmıyorum olanları söylüyorum. Bu mantıkla anca pişman olurlar. BUnların peşinden gitmek çok yanlış...

NOKTA....

candaş
14.08.2006, 12:38
bendende nokta...saol kızılkilise

levilee
14.08.2006, 14:37
siyasete alevilik sunnilik bağlamında bakmak gericiliktir,laikliğede aykırıdır,alevi partisi sunni partisi gibi bir takım düşünceler kesinlikle karşı olmamız gereken düşüncelerdir,bütün aleviler yekpare bir sınıf değildir,çıkarları ve beklentileride farklıdır,bir alevi sağcı olamaz ya da solcu olamaz kimse diyemez,siyasal seçim bireyi ilgilendirir,kimsenin bütün alevileri bir ideolojiye hapsetme hakkı olamaz..

duman76
14.08.2006, 14:45
kesinlikle bizim lehimize bir şey yaptığı yok tamamen
kendi çıkarlarına çalışıyorlar

candaş
14.08.2006, 15:31
siyasete alevilik sunnilik bağlamında bakmak gericiliktir,laikliğede aykırıdır,alevi partisi sunni partisi gibi bir takım düşünceler kesinlikle karşı olmamız gereken düşüncelerdir,bütün aleviler yekpare bir sınıf değildir,çıkarları ve beklentileride farklıdır,bir alevi sağcı olamaz ya da solcu olamaz kimse diyemez,siyasal seçim bireyi ilgilendirir,kimsenin bütün alevileri bir ideolojiye hapsetme hakkı olamaz..
bir alevi gidip mhp ye oy verirse bu normalmi sizce.yada akp ye.vermemeli.aklı varsa vermez.karacaahemti yıkmak isteyen tayyibe bi alevinin oy vermesi onu kendi değerlerine ne kadar deger verdiğini gösterir.saygılar

levilee
14.08.2006, 15:51
hayır ben bir alevi gitsin mhp ya da akp ye oy versin demiyorum,bana kalırsa herhangi bir türk vatandaşıda bu partilere oy vermesin mesele bu değil,ama siyaset aleviler böyle yapmalıdır diye kategorize edilirse yarın öbürgün aleviler solcu olur ey ehl-i sünnet siz sakın onlara oy vermeyin diyende çıkar ve bunun önü alınmaz siyaset etnik köken,dinsel inanç üzerine kurulamaz söylemler bunun üzerinden kullanılamaz bu çok tehlikeli itirazım bunadır sevgiler...

velakad
14.08.2006, 15:52
Arkadaşlar mümkünse yeter artık bu topikde bir çok yazı yazdık kabul eden oldu etmeyen oldu ama hala Alevilik için hayatını adayan bir insan için bir evlad-ı Resul bir Dede için saçma sapan aslı astarı olmayan yazılar yazmaya devam ediyorsunuz.Bu kişi haklarına yapılan saygısızlıktır.Bu insan haklarına ve en önemlisi bizim yolumuza aykırıdır.Bir kişi hakkında gov gıybet etmek o kişinin hakkında konuşmak ne denli doğru olduğunu siz kendi vicdanınızca tartın ve artık İZZETTİN DOĞAN DEDE hakkında yorum yapmayın....
aşk-ı sabır...

candaş
14.08.2006, 16:01
izzettin doğanı elbette bizim dedemizdir.onu çok savundum ben burda ama akp ye oy verdi die yazılar cıktı ve kanıtıda vardı.neyse saygılar

MetinK
14.08.2006, 16:02
sn velakad;
sacma sapan dediginiz seyler Cem vakfinin resmi sitelerinde bulunan yazilardir.Kaynagi verilmis zaten.Neden rahatsiz oluyorsunuz bundan?Insanlarimiz düsüncelerini beyinlerinde hapsedecek degil ya...Zaten bir saygisizlik,hakaret durumunda Yönetimdeki arkadaslarimiz müdahalede bulunur.Sikayet etmek istediginiz mesaj olursa bildirip incelenmesini isteyebilirsiniz.

Mesajlarinizi da okunmayacak derecede BÜYÜK boyutta yazmayin lütfen.Normal büyüklükteki mesajlari okuyabiliyoruz.SIZE6 ile yazmayin bir daha.Insan okurken rahatsiz olabiliyor.
Iyi forumlar...

velakad
14.08.2006, 16:08
Sizin gibilerin ölsünde kurtalalım dediği bir kişi için konuşurken siz rahatsız olmuyorsunuzda ben büyük yazıncamı rahatsız oluyorsunuz.Görmek istemeyenlerin gözüne sokmak lazım yazıyı.Cem vakfı bölümü bakın İzzettin Doğan bölümü değil...Hakaret durumunda yöneticilerin el atacağını söylemişsiniz, el atsa idiler bu güne kadar bu topik kapanırdı...Kaynak olarak verdiğiniz yerlere de dikkat edin.Benim için asıl kaynak birincil ağızdır.İzzettin Dede' min de böyle bir açıklaması olmamıştır....İftira atmayalım...

aşk-ı muhabbetle...

candaş
14.08.2006, 16:15
izzettin dede için ölsün diyene ben gereken cevabı vermişimdir.dier yorumlarımı okursan.valekad böyle bir topic açılması hata cem vakfınında aleviliğe zararı olacaksa zaten biz yaşamayalım.2004 yılında abdi ipekçide cem den önce konuşmasından önce hükümeti cok agır eleştirmiştir zaten buda bizim kanıtımız olsun izzettin dedeyi karalayanlara.saçmasapan diyip ve büyük yazıyla yazmakta velakadın ayıbıdır seni kınıyorum.

levilee
14.08.2006, 16:16
alisiz alevilik
velisiz alevilik
dedesiz alevilik
yedik bitirdik aleviliği birbirimiz yiye yiye ....

paşahan
15.08.2006, 00:07
yapmayın cem vakfı gibi keşke diğer alevi kuruluşları da onlar gibi olabilse
ne zararını gördünüz acaba beğenmememizin sebebi atatürkçü gerçekten aleviliğe sahip çıkması solculuğu komunizmi dine alet etmemesi mi?
neden hangi alevi kuruluşu cem düzenliyo her cuma ?
acaba pir sultan abdal derneği aabf gibi alevilik islamiyet dışı dememesi mi?
neden sevilmiyo neden?

serpil23
15.08.2006, 02:12
malesef bizim burda cem vakfi yok.Buyüzden aylece AABK 'ye üyeyiz.Türgut Öker iyi bir siyasetci ama Alevilikten pek anlamiyor malesef.Ne tarihini bilir aleviligin nede iceriligini.Ama hak savunmada ondan iyisini tanimiyorum.Buyüzdende seviyorum.
Izzetin Dogan ise alevilik hakkinda her konuda bilgi sahibi ve sorulan her soruya cevabi sip diye hazir.
Neden elestirildigini anlamiyorum.

hsn
15.08.2006, 06:02
AKP'den umutluyduk

Alevilerin 2002 seçimlerinde AKP'ye oy verdiğini söyleyen Doğan, 'Siyaset maskesini takınca insanlar değişiyor. Seçim bildirgesinde inanç özgürlüğünden söz ediliyordu. Aleviler düş kırıklığı yaşıyor" diyor

SOHBET ODASI
Derya Sazak

DERYA SAZAK: AB sürecinde, dinsel planda hak beklentisi içinde olan alt kimliklerin başında "Aleviler" geliyor. Diyanet'te temsil, din derslerinde Alevilik öğretisi gibi istemlerin yanı sıra bütçeden cemevlerine ödenek ayrılmasını istiyorsunuz. AB ilerleme raporlarına da geçen bu haklardan ne kadarı tanındı? AKP iktidarı, "Üst kimlik Müslümanlıktır" diye yaklaştıkça Alevilerin karşılaştıkları sorunlar ne ölçüde aşılır?
İZZETTİN DOĞAN: Demokrasinin gelişmesi ve kökleşmesi için bu ülkede mutlaka seküler-laik dediğimiz bir yapının oluşması zorunludur. İnanç özgürlüğünün tanınmış olması gerekir. Eğer bir ülkede inanç özgürlüğü eşit biçimde uygulamaya konulmadıysa demokrasinin derinleşme şansı yoktur. Bizde sol kesimin sürekli slogan düzeyinde kalıp kendilerine sağ etiketi yapıştıran partilerin yıllardır iktidarda kalması, sol kavramı içinde insanın inanç boyutunun unutulmuş olmasından kaynaklanır. Solun en büyük zaafı insanı bir madde olarak görmesiydi. Oysa inancın sağla solla ilgisi yok. İnanç özgürlüğünü ihmal edenler, toplumla barış sağlayamıyorlar. Demokrasiyi de geliştiremiyorlar. Alevilik eğer Türkiye'de kendi yerini bulmazsa, 20-25 milyonu bulan kitlenin demokrasiye katkısını bekleyemezsiniz.

Marksizm ve Alevilik
Cumhuriyet döneminde Alevilerle 'ilerici akımlar' ve sol partiler arasında yakınlaşma oldu ve özellikle CHP'de güçlü temsil olanağı sağlandı, bunun getirisi olmadı mı? Baykal son yıllarda "mezhep" temelinde siyaseti reddettiklerini söyleyerek arayı açıyor ama yine de sol Alevilere sağdan daha yakın durdu. Alevilerle solun kesişme noktası neydi?
Buluşma noktası Aleviliğin içerdiği değerlerle sol ideolojinin paralelizmiydi. Ama bu yakınlık hiçbir zaman bir ayniyete dönüşmedi. Yunus'ta bunu görürsünüz: "Yaradılanı hoş gördük, Yaradan'dan ötürü." Yapılan her şey Yaradan'dan, Tanrı'dan dolayı hoşgörülür. İnsanı seviyorsunuz çünkü insanda Tanrı vardır, Kuran'ın bir hükmünde, 'Tanrı seni kendi özünden yarattı' der.

Osmanlı'daki asimilasyon
Tanrı'dan dolayı insanı en değerli varlık olarak kabul etmek onu yaşamın merkezine koymak ilahi kaynaktan fışkırır. Hayatı bu şekilde yorumladığınız zaman Marksizmle çok paralel noktalara düşebiliyorsunuz. Her şey insan için yapılmalıdır düşüncesi, sol ideolojiye yakındır.
Ancak Alevilerin siyaseten örgütlenmeleri hemen hemen yoktu. Osmanlı Hanedanı'nın son dört yüz yılında Alevilere karşı uygulanan asimilasyon, mümkün değilse katletme politikaları Alevileri merkezi otoritenin bulunmadığı dağlarda köy kurmaya zorladı. Osmanlı baskısıyla, dayanışma içgüdüsüyle Alevilik pırıl pırıl gelmiştir.

Türkler kucak açmıştı
Osmanlı'da hilafetin merkezinde ve kentlerde Sünni egemenliği var, Anadolu köylerinde Alevilik yaygın. Anadolu Aleviliği Şiilerinkinden farklı inanç ve geleneklere sahip olmuş... Hz. Ali'ye bakış da değişik. "Aleviler Müslüman değil" görüşü İslamın farklı yorumundan mı kaynaklanıyor?
Türklerin İslamiyeti kabulünün gerçekleştiği 9. asırdan itibaren Arap coğrafyasında bir başka gelişme daha yaşanıyor. Hz. Muhammed soyuna yaşama hakkı tanınmıyor. İstisnasız hepsini öldürüyorlar. Kaçabilenler Kuzey Afrika'ya, Pakistan'a ve Türkistan'a sığınıyorlar. Bu mazlumiyet haline, Hz. Muhammed ve Ali soyuna Türkler kucak açıyor. Bugün söylenmiyor ama Ehli Beyt'e ait toplu mezarlar Türkmenistan'dadır. Buhara'da. Türklerin İslam yorumu Araplarınkinden farklıdır derken, kastedilen budur. Kuran'la ilgili yorumları Ali soyundan gelenlere kucak açan Türkmenler ve Anadolu Alevileri daha özgürce yapmışlardır.

Hakan-hatun farkı yok
Sünni Araplar ve günümüz Türkiyesi'ndeki Nakşibendiler ile Alevilerin İslam anlayışı arasındaki fark nerede?
Özü ihmal eden, namaz, oruç, hac gibi şekil şartlarını esas alan, "Sen bunları yerine getirirsen gerisi olmazsa da olur" şeklindeki İslami anlayış Türklerin Müslümanlığa geçişte etkilendikleri inançtan çok farklı. Kuran'ın yaklaşımı insanın tanrısal zerreden oluştuğudur. Alevilikte insan kutsal bir varlıktır. Siyasal düzen ne olursa olsun insanı merkeze alan ve onun mutluluğu için çalışmak esastır.
Kadın erkek ilişkileri de eşitlikçidir. Hakan ile hatun arasında fark yoktu. Kuran'da da Tanrı insana "Seni kendi özümdem yarattım" derken kadın erkek ayrımı yapmıyor.

Diyanet'e ağır eleştiri
Anadolu Aleviliği ile İran Şiası arasındaki yaklaşımlar da çok farklı...
İran Şiiliği, Sünniliğe yakındır, Aleviliğe değil. Şiilik ve Alevilik arasındaki en önemli bağ Ehli Beyt'e ve 12 İmam'a sevgidir. Şiilikte sema, saz, müzik yoktur. Kadın erkek bir arada ibadet etmezler. Onlar namaz kılarlar. Anadolu'ya gelen İslam misyonerleri Kuran'ı daha özgür yorumlamışlar. Namaz ceme dönüşmüş. Alevilere yönelik en büyük eleştiri de buradan geliyor. Deniyor ki Diyanet İşleri, İslamın tek temsilcisidir. Üst kimlik Müslümanlıktır. Mezhebe değil İslami kurallara göre yorum yapan bir kuruluştur. Bu kökten yalandır. Maalesef Diyanet bu ağır sözleri hak ediyor.

Kuran'da cami yok
Yalan olan nedir?
İslamdaki tek mabet cami değildir. İslamdaki namaz da Diyanet'in gösterdiği namaz değildir. Kuran'da cami yoktur. Tanrı, "Yeryüzünün tümünü mescit olarak yarattım" diyor. Peygamber zamanında cami dört duvardır, minare Emeviler zamanında ekleniyor.

Cemevleri ne zamandır faal...
Anadolu Aleviliği geleneğinde bin yıldır var ama cemevlerinin açılması 1990'ların başındadır. Alevilik ve Sünnilik arasındaki en önemli farklardan biri "Tanrı'nın rızasını alma" kavramıdır. Sünnilikte her şey tanrı rızasını almak içindir. Alevilikte tanrı sizdedir. Ayrıca rıza alma ihtiyacı yoktur.

Yunus aşılamadı
Bu yaklaşımda 'ateizm' eleştirisi doğuyor mu?
Tam tersi. Her şey Tanrı içindir. Tanrı sizdedir. Tanrı sizi kendi özünden yaratmış. Başka yere yönelmek gerekmez. Kuran bir Tanrı kelamı olarak kabul edilmiştir. Herkes Kuran'ı kendi anlayışına göre yorumluyor. Hazreti Muhammed hayattayken de Kuran'ı farklı yorumlayanlar olmuş. Mevlana, Yunus bugün dahi aşılamamıştır.
Yunus diyor ki, "72 millete aynı gözle bakmıyorsanız Tanrı'ya isyan halindesiniz. Çünkü Tanrı, isteseydi hepimizi bir yaratabilirdi."
Türklerde İslamiyet çok daha hoşgörülü ve barışçıl. Osmanlı'da Yavuz Sultan Selim'e kadar Alevilik hâkim. Yavuz'un Mısır'dan halifelikle birlikte El Ezher Üniversitesi'nden getirdiği iki bin dolayında ulema ile Osmanlı Sünni İslama dönüyor.

hsn
15.08.2006, 06:04
Erbakan geleneğinden kopmadı

11 Eylül'den sonra terör ve radikal İslam nedeniyle Batı'da ciddi bir karşıtlık yükseliyor, Türkiye ABD'nin Irak işgaline kadar AKP'de simgelenen "ılımlı İslam" nedeniyle gözdeydi. Son dönemde türban ve belediyelerin içki yasağı nedeniyle "İslami yaşam biçimine" dönüş sinyalleri Batı'yı ürkütüyor. Azınlık hakları temelinde Aleviler ne istiyor? AB sürecinde bir ilerleme oldu mu? Mehmet Aydın ve Ali Bardakoğlu'nun yaklaşımları hayli esnekti.
Görüntüye aldanmayın. Siyaset maskesini takınca insanlar değişiyor. AKP'den umutluyduk. Hem seçim bildirgesinde hem hükümet programında Alevilerin isteklerini karşılayacak şekilde inanç özgürlüğünden, eşitlikten söz ediliyordu. Mehmet Aydın Bey'i bakan olduğunda bir mektupla tebrik ettim. 2002 seçimlerinde Aleviler, AKP'ye oy verdiler. Aleviler şimdi tam bir düş kırıklığı yaşıyor. Verilen sözler tutulmadı. Uluslar artık birbirinin kaderine ilgi gösteriyorlar. AKP dünyaya da özgürlük mesajları verdi.

Fark gözetilmemeliydi
AKP kendi tabanına verdiği sözleri de tutamadı, türban, imam hatipler...
AKP, yasaların yurttaşlar arasında ayrım yapılmadan uygulanmasını sağlamalıydı.

Aleviliğin, "İslamın yorumu ve mezhep olarak alt kimlik" olduğu için mi özel düzenleme gerektirmediğini düşünüyorlar.
Tam tersine, onlar Alevileri iç dünyalarında hâlâ "kızılbaş" kavramıyla tanımlıyorlar. AKP'deki pek çok kimse, Refah Partisi'nden geliyor.

Ortaçağ zihniyeti
Kızılbaş deyince...
Mum söndüren, anne bacı tanımayan, Müslüman olmayan topluluk görüyorlar Alevileri. Şevket Kazan'ın sözlerini hatırlayın. Bunlar Ortaçağ zihniyetidir.

Tayyip Erdoğan bu anlamda Erbakan geleneğinden kopamadı mı?
Hiç tereddüdüm yok, kopmadı. AB bütünleşmesinde samimi olsa Alevilerin hakları konusunda kolaylık sağlardı. İslamın aydınlık yüzünde, kadın erkek eşitliğinde, Diyanet'te temsilde, cemevlerinde mesafe alırlardı. AB baskısı olmasa, AKP Aleviliğe ilgi gösteriyormuş gibi durmazdı. Bunun kaynağında AB var. Çünkü AB, azınlık haklarını müzakereleri askıya alma nedeni sayıyor.
Hiç tereddüdünüz olmasın. AB'ye yüklenmedik. Çünkü haklarımızı Türkiye'de alırız diye düşünmüştük. Eski başbakanlar la Alevi meselesini konuşmuştuk. Biraz zaman tanıyın dediler. 40 yıldır bu davanın içindeyim.

Alevilik azınlık hakkı olarak tanınmazsa bu AB'nin Türkiye ile müzakereleri askıya alma nedeni olabilir, diyorsunuz.
Olması gerekir.

İslam devleti isyan nedeni

Aleviler 'azınlık' olmayı içlerine sindiriyor mu?
AB İlerleme Raporu yayımlandığında da aynı tepkiyi vermiştim: Aleviler Türkiye'de azınlık değil, asli unsurdur. Mustafa Kemal'in, Cumhuriyet'i kurarken bir Alevi dedesinin desteğini almak üzere Kırşehir'e gitmesi bir olaydır ama asıl Devrim Yasalarını Meclis'ten geçirirken, kendisi başkanlık kürsüsünde sağında oturan milletvekili Konyalı bir Mevlevi'dir. Solunda oturan da Hacıbektaş soyundan Çelebi Efendi'dir. Atatürk'e bağımsızlık mücadelesinde en büyük desteği veren Alevi milletvekilleridir.
Cumhuriyet'i beraber kurduk. Cumhuriyet ve devamını oluşturan devlet modeli Alevilerin de eseridir. Bu devletin alternatif modeli, aynı coğrafyada olsa olsa İslam Cumhuriyeti'dir.
O da bizim devletimiz olmaz. Bu bir isyan mı, ihtilal mi sayılır evet isterseniz isyan deyin. Sadece laik Cumhuriyet'in yurttaşları olarak bu devlete sahip çıkarız. İslam devleti bizi ihtilale götürür, onu sivil manada kullandığınız zaman da iç savaş demektir. Bizi iç savaşa götürür.

Bu derece ödünsüzsünüz ve her şeyi göze alırız diyorsunuz.
Hiç tereddüdünüz olmasın. Bizim yaşam alanımız ve modelimiz değil İslam Cumhuriyeti.

AKP, AB'yi kullanıyor

AB sürecinde AKP'nin 'İslami bir projeyi' gerçekleştirme şansı var mı?
AKP işbaşına geldiğinde daha demokrat bir Türkiye umut ediyordum. 20-25 milyon Aleviden esirgenen inanç özgürlüğünün eşit şartlarda verilmesi benim açımdan bir demokrasi ölçütüydü. Bu olsaydı AKP'yi demokrasiyi geliştirme konusunda samimi bulacak ve takiye yapmadığına inanacaktım. Beklentiler boşa çıktı, 1.5 yıl kadar önce Başbakan, başdanışmanı Prof. Nabi Avcı ile mesaj göndermişti, "Şu anda çok doluyum on gün içinde bir araya geleceğiz' diye. Görüşemedik.
Bu hafta Yenibosna'daki cemevine AKP Meclis Grup Başkan Vekili İrfan Gündüz ile İstanbul İl yönetimi ziyarete gitmişler, perşembe akşamı ceme girmişler. Yine seçim geliyor. Başbakan, demokrasiyi bir araç olarak gördüklerini zaten söylüyor. Sabır gösteriyorum ben bu teşhisi yapmamaya çalışıyorum ama AB hedefinde de samimi değiller ve orduyu etkisizleştirmek üzere Avrupa'ya yönelmiş durumdalar. Nasıl demokrasiyi kullanıyorlarsa, AB'yi de kullanıyorlar. Nihai hedefin seçim yoluyla İslam demokrasisi ve İran türü bir cumhuriyet kurmak olduğunu düşünüyorum.

Sezer, satır satır biliyor
İlahiyatçı değilsiniz.
Değilim, devlet hukuku hocasıyım. Ama insan hakları dersi veriyorum. Doçentlik tezim Avrupa Toplulukları ile Türk Anayasa Hukuku'nun entagrasyonu üzerinedir. Kitaplarımı kelimesi kelimesine okuyan Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer'dir. Anayasa Mahkemesi Başkanı iken okumuş. Çankaya'da bir ziyaretimde, "Hoca sen şu sayfada böyle yazmışsın, niye?" diye sormuştu.

'Alevi dedesi' olarak tanınıyorsunuz.
Horasanlıyız. Ailemiz bin yıl önce Anadolu'ya göç etmiş. Babam Malatya milletvekilliği yaptı, Hüseyin Doğan.

-------------------------
Kaynak: MILLIYET (http://www.milliyet.com.tr/2005/12/26/siyaset/asiy.html)

çiğerparem
15.08.2006, 10:15
malesef bizim burda cem vakfi yok.Buyüzden aylece AABK 'ye üyeyiz.Türgut Öker iyi bir siyasetci ama Alevilikten pek anlamiyor malesef.Ne tarihini bilir aleviligin nede iceriligini.Ama hak savunmada ondan iyisini tanimiyorum.Buyüzdende seviyorum.
Izzetin Dogan ise alevilik hakkinda her konuda bilgi sahibi ve sorulan her soruya cevabi sip diye hazir.
Neden elestirildigini anlamiyorum.

Turgut Öker en azından izzettin doğan gibi sağ partilerle yakın temas halinde durmuyor.İzzettin Doğanı neden eleştiriyoruz biliyormusun arkadaşım sağcılarla işbirliği yaptığı ve anadolu aleviliğini türk-islam sentezi ile asimile ettiği için.Ben bir anadolu alevisi olarak cem vakfını alevilik için zararlı görmekteyim.

sari_saltuk
15.08.2006, 12:49
saygılar

Cok dogru soylemis.. Itirazinin sebebi nedir?

Elbette Islamiyeti Anadoluya aleviler yaymistir.

Balkanlarda Sari Saltuk'lar, Otman babalar, Anadoluda Haci Bektas Veli'ler, Barak babalar ve daha niceleri...

Turkler sunnilesmeden once Anadoluya ilk geldiklerinde hepsi heterodoks alevi inancina sahip idiler.

Burada yanlis olan nedir?

Tek bir ogudum var; Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz...

Once tarih okuyunuz...

deeniizz
17.08.2006, 17:17
biz her perşembe gidiyoruz yenibosna cem evine.bu konuya burdada dikkat çekmek istiyorum orda bulunan bazı dedelerin tavırları hoş değil sallanmak dize vurmak kafa sallamak bunlar cemimize yakışmayan bir tutumdur eğerki candan dede olsalar ne dize VURURLAR ne sallanırlar kafada sallamazlar.SOYUMUZ SEYYİD BATTAL GAZİDEN GELİYOR küçüklüğümde çok ceme katıldım gerek kendi evimizde gerek dedelerimizn evinde bunlar yoktu oyun ettiler en büyük kusuru ordaki dedelerin buna izin vermeleridir ama aralarında sadece bir iki dedeYE DEDE derim( SOYU SARI SALTIKTAN GELEN ALİ YÜCE DEDE VE VEYSEL DEDE)BAŞKADA DEDE YOK BENCE ORDA.

MeRaLiNa
05.09.2006, 18:20

şok oldum:buyukgoz: :sasirdi: :sook :hopala :höng :buyukgoz: :olmadi :uzgunsok: :garibbak: :pisman

levilee
07.10.2006, 17:25
haberin başlıgında böyle bi şi var ama içerikte bu yok,tam tersine akpyi oldukca sert eleştirmiş,alevileri akp ye yönlendirmek için sitenin bir oyunu olabilirmi..

toprak_su
09.10.2006, 01:14
merhabalar sevgili arkadaşım ben eleşrtilerine kısmen katılıyorum,evet bu vakıfla ilgili ben önceden de buna benzer eleştiriler duymuştum ama bundan bir kaç hafta önce Ankara da bir Cem Töreni düzenledi bu vakıf ve görülmeye değerdi belki yaptıkları saprılabilir belki yanlış işle yapmış olabilir ama Alevilik için yapılan bir tek iş bile bu ülkede bizim için bence çok önemli!Çünkü gerçekten çok az bu kadar güzel çalışmalar yapılıyor.Bazı arkadaşlar bu vakıfın Diyanetle çalışmalar yapacağından sözetmiş,bence yapsın ve bizimde sesimiz duyulsun belki böylece biraz olsun LAİKLİĞİN içi doldurulabilir... Saygılarla....

ali_naki
01.11.2006, 00:49
merhaba dostlar. 12 eylül darbesini anlatan iyi bir kitap tavsiyesi istiyorum.
şimdiden teşekkürler.

Şoreş
01.11.2006, 00:52
Cem Vakfında söz sahibi olan birtakım İnsanların '' İslamcı ve Türkçü '' tavırları beni son derece rahatısız ediyor..

Devrimci Marksist
02.11.2006, 19:53
Cem vakfını savunanlar Hacı Bektaş Veli şenliklerinde Cem TVnin sağcı liderlere yaptığı yalakalıkları izlesinler ve utansınlar. Cem Vakfı Erkan Mumcu'nun iyi niyetinin alevileri kurtaracağına alevileri inandırmaya çalışan düzenlediği "cem"lerle aleviliği yozlaştıran bir sermaye kuruluşudur.

pervane derviş
02.11.2006, 20:21
arkadaslar bende cem vakfına karsı biraz olumsuz düşünüyorum ama genede iyicene arastırmadan bukadar agır bir şekilde yargılamamak lazım Öyle günler vardıkı alevi oldumuzu söyleyemiyorduk ama şimdi durum daha farklı eskiye nazaran daha özgürüz bundada gerek cem vakfının gerekse diger alevi derneklerinin katkısı şüphesizki çok büyük hele biraz bekleyelim
görelim mevla ne eyler ne eylerse güzel eyler
hak yoldasınız olsun

CANDAVUT
06.01.2007, 06:08
eşitlik parttisi adına konuyu akılcı bir yaklaşımda değerlendirme çabasında bulunan arkadaşıma gönülden teşekkür ediyorum, keşke forumda senin gibilerin sayısı artsa.
aşkla gerçeğe hü CAN DOSTUM..

aykudgöksun
06.01.2007, 13:19
cem vakfı hakkında biraz milliyetçi bi tarafı olması dışında pek bi bilgim yok ama siz canlara bişe sormak istiyorum geçen cem tvde gördüm cem yapılırken(hangi cem evi hatırlamıorum) hz.ali,hacı bektaş,atatürk ve izzettin doğanın resimleri vardı.hadi öbür resimlere alıştık(ki bence hz.ali ve hacı bektaş yeterlidir ya nese) da izzettin doğanın ne işi var bana biraz garip geldi bu kadar büyük insanların inançlarını yönlendiren ve oluşturan kişilerin yanında aynı boyutta izzettin doğanın resminin olması biraz acaip biraz da saygsıızlık gibi geldi bana.siz ne düşünüyorsunuz sizce normal bir şey mi?(pek ceme katılmadığım için yanılmış olabilirim şimdiden özür dilerim)

Naci
06.01.2007, 13:36
izzettin doğanın ne işi var bana biraz garip geldi

yanıldığın hiçbir taraf yok. Çok haklısın bu konuda. Bende geçen gün fark ettim , izzettin doğan'ı o mertebeye çıkartmaları hiç şık olmamış. Bunu gören izzettin doğan'ın da bir tavır takınıp şu resmi kaldırın dememesi anlayışlarını , zihniyetlerini ortaya koyuyor.
Takıldığım bir başka nokta cem tv'nin abdurrahman dilipak,emin şirin , yıldırım aktuna gibi özümüz dışı kişlere yer vermesi , sabahat akkiraz gibi özümüzü boykot etmesi. Cem tv'de hiç hoş şeyler olmuyor , yöneticileri ne kadar dikkate alır bilmiyorum ama sürdürdüğünüz tavırlar özümüze yakışmıyor.

aytans
06.01.2007, 14:37
Orası bir cemevi ibadethane parti kongresi değil hz.ali ve hacı bektaşın resimleri doğal izzettin Doğan parti başkanı değil cemde resminin olması kendini diğer alevilerden üstün biri olduğunu ve alevilerin başında bulunan bir kişilik olduğunu göstermez.

_ernesto_
06.01.2007, 15:06
evet arkadaşın açıklamalarına bende katılıyorum.bir maraş katliamının sorumlusu olan mhp ile aynı çalışmayı yürütmesi çok yanlış bir de aleviliği islamiyetin içine sokmaya çalışıyor devlet destekli bir kuruluştur

doctorctf
07.01.2007, 01:17
[QUOTE=çiğerparem;194081]Bu yüzden alevi-bektaşi platformu abdal musayı cem vakfına kaptırmamak için iki yerdede bulunmak zorunda kaldı.QUOTE]
bence bu söz talihsizce söylenmiş ve oldukça yanlış bi ifade.kaptırmak ne demek zaten kavrayamadım olayı.geçen gün haberlerde 17 km lik yol için 4 defa açılış töreni yapıldı deniliyordu.arkadaşlar anma törenleri kimsenin boy göstereceği,üzerinden siyaset yapacağı yerler değildir.neyi kime kaptırmışsınız hala anlayamadım.

gurbet1971
07.01.2007, 01:19
Benim sahsi düsüncem cem vakfi fazlasiyla devlet yanlisi ve ayni zamanda aleviligi temsil etmiyor.Cunku alevilik izzettin doganin yada bir baskasinin tekelinde degildir.

eyhayat
07.01.2007, 01:27
cem vakfı hakkında biraz milliyetçi bi tarafı olması dışında pek bi bilgim yok ama siz canlara bişe sormak istiyorum geçen cem tvde gördüm cem yapılırken(hangi cem evi hatırlamıorum) hz.ali,hacı bektaş,atatürk ve izzettin doğanın resimleri vardı.hadi öbür resimlere alıştık(ki bence hz.ali ve hacı bektaş yeterlidir ya nese) da izzettin doğanın ne işi var bana biraz garip geldi bu kadar büyük insanların inançlarını yönlendiren ve oluşturan kişilerin yanında aynı boyutta izzettin doğanın resminin olması biraz acaip biraz da saygsıızlık gibi geldi bana.siz ne düşünüyorsunuz sizce normal bir şey mi?(pek ceme katılmadığım için yanılmış olabilirim şimdiden özür dilerim)

Hayır arkadaşım yanılmıyorsunuz.Bu kon u ile ilgili resimler var forumda
Etkinlikler/Cem etkinlikleri topiğinde bulabilirsiniz.

odtülü aslan
07.01.2007, 02:19
Buyrun arkadaşlar İzzettin Doğanın gerçek kimliğini bu yazıdan anlayabilirsiniz.

"12 Eylül Darbesinin “Danışma Meclisi”nin vekillerindendir. Kendilerini onlar nasıl tanımlarlarsa tanımlasınlar onlarca Alevi çocuğunun idam edilmesinde onunda imzası bulunmaktadır. Paşasal partilerden Turgut Sunalp Partisinin kurucu üyesidir. Ben onun Babası Hüseyin Doğan’ı ve faaliyetlerini de bilmekteyim ama ben onu bütün bunların dışında bir başka yönüyle daha bilmekteyim: Türkiye’de mahkeme kararıyla yasak yemiş iki kitabımın nasılda “sapık kitaplar olduğu” yönünde vermiş olduğu “bilirkişilik” fetvalarından da tanıdım onu. Onun bilirkişiliğiyle yasaklanmış kitaplarım “Aleviydiler Hem de Kızılbaş” ve “Bozatlı Hızır” dır.
Aşk ile

Gönderdiğiniz haberleri sürekli almaya başladım. Bu beni mutlu etti. Çünkü ülkeden sıcak haberler almakta sıkıntı çekiyorum. İzzettin Doğan ve Cumhuriyetçi Eğitim Vakfı ile ilgili geliştirdiğiniz tutuma yürekten katılıyorum ve selamlıyorum.

Belirttiğiniz gibi “İzzettin Doğan aynaya bakmalıdır.” Ama bakmıyor! Yıllardır takip ederim. Hem kendisiyle hem de “sahibinin sesi” Cumhuriyetçi Eğitim Vakfı ile ilgili onlarca makalem var. Bilinenlere bilinmeyenlerin eklenmesi gerek. 12 Eylül Darbesinin “Danışma Meclisi”nin vekillerindendir. Kendilerini onlar nasıl tanımlarlarsa tanımlasınlar onlarca Alevi çocuğunun idam edilmesinde onunda imzası bulunmaktadır. Paşasal partilerden Turgut Sunalp Partisinin kurucu üyesidir. Ben onun Babası Hüseyin Doğan’ı ve faaliyetlerini de bilmekteyim ama ben onu bütün bunların dışında bir başka yönüyle daha bilmekteyim: Türkiye’de mahkeme kararıyla yasak yemiş iki kitabımın nasılda “sapık kitaplar olduğu” yönünde vermiş olduğu “bilirkişilik” fetvalarından da tanıdım onu. Onun bilirkişiliğiyle yasaklanmış kitaplarım “Aleviydiler Hem de Kızılbaş” ve “Bozatlı Hızır” dır.

Sonuç olarak; Sevgili Erden’i ajanlıkla suçlayan muhterem kendisini tarif etmektedir. Bizim ise başımız Yol’a bağlıdır ve Yol’un yolcusu olmaya devam ediyoruz. Cümlenize aşk-ı niyaz ediyorum"

Haşim Kutlu

http://www.alevihaber.org/v2/index.php?option=com_content&task=view&id=1241&Itemid=33

imdat24
07.01.2007, 12:36
sevgili dostum bütün ömrünü aleviliğie adamış sayın izzetin doğan için nasıl böyle acımasızca bir eleştir yapabiliryorsun anlamış degilim
cem vakfı bütün alevileri bir çatı altında toplayarak yayma çabasında iken
alevilik tek olmak zorunda ne kadar bölünürsek o kadar kendimizi tanıtamayız kendimiz tanıtmak için tek ağızdan aynı dili konuşmamız gerekiy
cem vakfında çalışanlar parayla degil bireysel çabalarıyla çalışıyor sen ben yok hepimiz var hepimiz o kuruluşa sahip çıkarak karalayarak değil ancak alevilği yanlış anlaşılmalardan kurtarabiliriz
sen kararalarsan başkası daha ne şekilde kararlar iyice düşün köstek olcagına destek ol

odtülü aslan
07.01.2007, 13:16
sevgili dostum bütün ömrünü aleviliğie adamış sayın izzetin doğan için nasıl böyle acımasızca bir eleştir yapabiliryorsun anlamış degilim
cem vakfı bütün alevileri bir çatı altında toplayarak yayma çabasında iken
alevilik tek olmak zorunda ne kadar bölünürsek o kadar kendimizi tanıtamayız kendimiz tanıtmak için tek ağızdan aynı dili konuşmamız gerekiy
cem vakfında çalışanlar parayla degil bireysel çabalarıyla çalışıyor sen ben yok hepimiz var hepimiz o kuruluşa sahip çıkarak karalayarak değil ancak alevilği yanlış anlaşılmalardan kurtarabiliriz
sen kararalarsan başkası daha ne şekilde kararlar iyice düşün köstek olcagına destek ol

Bize köstek olana her zaman iyi niyetle karşılık vereceğiz diye bir şek yok.Bizim eleştirilerimiz İzzettin Doğana.Doğansız bir Cem Vakfı eğer Aleviliği en güzel şekilde icra edeceğine dair kanaat getirirse bizde peşinden gider destek oluruz.

imdat24
08.01.2007, 11:39
Bize köstek olana her zaman iyi niyetle karşılık vereceğiz diye bir şek yok.Bizim eleştirilerimiz İzzettin Doğana.Doğansız bir Cem Vakfı eğer Aleviliği en güzel şekilde icra edeceğine dair kanaat getirirse bizde peşinden gider destek oluruz.

Dostum senin düşüncene saygı duymak imkansız izzettin doğan sadece aleviliğin önünü açmak için uğraşan bir şahıs onun gibi sende uğraşsaydın sanada sahip çıkardım

odtülü aslan
08.01.2007, 12:43
Dostum senin düşüncene saygı duymak imkansız izzettin doğan sadece aleviliğin önünü açmak için uğraşan bir şahıs onun gibi sende uğraşsaydın sanada sahip çıkardım

Ben görüşümü açıkladım.Saygı duyup duymamak sana kalmış birşey.Ben bugüne kadar İzzettin Doğan'ın alevilik adına hayırlı işler yaptığını düşünmüyorum.Madem Doğanın Aleviler için iyi bi lider olduğunu düşünüyosun bunu somut örneklerle desteklersen sevinirim.

Devrimci Marksist
08.01.2007, 14:25
Bu başlığı cem vakfının teşhir edildiği gözden düşürüldüğü bir araç haline getirelim ki herkes İzzettin Doğan'ın ne mal olduğunu anlasın. Alevi arkadaşlar bu konuda daha fazla bilgiye sahiplerdir. Ben şu an okulda olduğum için Cem TV'yi takip edemiyorum, o yüzden yapılan dalaverelerden ve terbiyesizliklerden fazla haberim olmuyor. Aleviler kendi geleceklerine, kimliklerine sahip çıkıp bu düzen adamı, sahteci para babasının maskesini düşürmeli.

PeN_ChE
08.01.2007, 16:28
Öcellikle sitedeki tüm canlara iyi seneler dilerim..
Bu konu ile ilgili birkaç söyleyeceğim şeyde benim var..
Bundan yaklaşık iki gün önce İzzettin Doğan'ı Cem TV'de bir programda izleme şanssızlığında bulundum.. Sürekli el parmaklarının ucunu birbirlerine birleştirerek birşeyler anlatıyordu.. Sanki küçük dağları ben yarattım edasında ( neyse bunları geçelim ) .. Söylediklerinden ilginç birkaç şey vardı.. Aynen şunu dedi.. Zamanın DTP başkanı Hüsamettin Cindoruk bunu aramış ve ona
- Hocam Süleyman Demirel'e Cem Evi açılışı yaptırdın. ona buna açılış yaptırdın ( saydıkları hep sağ partilerden adamlar ) bi tek bana bir Cem Evi açılışı yaptırmadın..
Bizimkide hay hay demiş hemen açılacak ilk Cem Evinin açılışını büyük insan Hüsamettin Cindoruk efendiye yaptırmış..
İzzettin Doğan ben kendimi bildim bileli sürekli sağ partilerin yanındadır.. Şahitimdir Tansu Çiller'in yanında DYP için oy bile istemiştir..
Şimdi olayın şu boyutu var.. Düzen bunların elinde.. Vede bunların izni olmadan Cem Evi açılamıyor.. Eğer bunları bile bile onlara yaklaşıyor Cem Evi açtırıp ;çalışmalar yaptırıyorsa yinede güzel bir şey değil yaptığı.. Yaptığı yalnış inanın günahım kadar sevmem onu ve asla dede olarak görmem..Eğer değerlerimizi hiçe sayarak birşeyler yapmaya çalışıyor ise bunuda asla istemem..Alevi canların bir duruşu vardır.. Bu ezelden beri böyledir..

Bu duruşumuzu ezip bizim doğal hakkımız olanı bize bu şekilde veriyorlarsa.. Asıl buna karşı çıkmalıyız. İzzettin Doğan bu şekilde yaklaşsaydı onu başımın üzerinde taşırdım.. Ama böyle teslimiyetle olmaz bu işler.. Yahu şu AKP'lilere bakın bir ya Alevi'liğimizi sahiplenmeye çalışıyorlar.. Başbakan çıkıyor
-Alevilik Ali'yi sevmek ise en büyük alevi benim diyor.
Apdüllatif Şener
- Ben Ali'nin inandığı herşeye inanıyorum bende Alevi'yim diyor.

Arkadaşlar bu tip şeylerle elimizden herşeyimizi alacaklar.. İzzettin Doğan'ı tartışacağımıza.. buna bir çözüm yolu bulmayı öneririm...

Saygı ve Sevgilerimle..

aytans
08.01.2007, 16:53
Cem vakfı biz ne kadar kabul etmesekte bir alevi vakfı.Bu durumu düzeltmek elimizde.O vakfın başına İzzettin Doğan'ı getirenlerde alevi canlar onu oradan gönderecek olanlarda alevi canlar.Biz birbirimizle uğraşmayalım yoksa peN ChE canın söylediği gibi aleviliğimizide aldıracağız.Biz kendi aramızda ayrım yapmayalım.Sonra çok pişman oluruz,ama iş işten geçmesin.UYANALIM

aşk-ı pervane
09.01.2007, 01:16
Konu hakkında çok derin bilgim olmasa da yorum yazmak istiyorum. Öncelikle Alevilik İzzettin Doğan' ın ellerinde değildir ve öyle kuru gürültüyle de yerinden sarsılmaz diyorum. Çevremde Cem vakfı ile ilgili hoş olmayan duyumlarım oldu, asıl kaynağı ben olmadığım için sizlerle paylaşamayacağım ancak sizlerin de hoşuna gitmezdi eminim. Ancak sağ kesime yakınlık ortak bir şikayet.

Ne yapabiliriz sorusuna gelince ; önerilerinizi de bekliyorum. Bir arkaşımız gidip Cem Vakfı' nı yerinde görmemizi önermişti; bence iyi bir öneri ,gidip görülebilir ve izlenimlerimizi kendimiz oluşturabiliriz. Bence önemli olan hep birlikte tepkili davranmamız, tepkimizi haklı temellere dayandırmamızdır. Bugün olmasa da yarın tepkimizi ortaya koymalıyız.

Ayrıca bu durum bizlerden daha çok Cem Vakfı ve kuruluşları ile ilgili ya da iç içe olan çalışanlarına, sanatçılarımıza, ozanlarımıza daha büyük bir sorumluluk konusu oluşturmaktadır. Çünkü insanlarımız yöneticiden çok aşiklarına (ozanlarına) değer veriyor. Haklı adımları ozanlarımızdan da beklemeliyiz diye düşünüyorum.

Yazgar
09.01.2007, 01:37
Ben ce cem vakfi tam bir alevi kurulusudur.
koministler ,solcular,pkk lilar gibi vatan hainleri bunu icine sindirememektedirler.
Alevi demek devletini seven milletini seven ,horasandan gelen gercek bir turk kimligidir.
ne mutlu turkum diyene .

Hüseyin69
09.01.2007, 01:42
ne mutlu turkum diyene .

:cursing:
buyrun burdan yakin
aleviligi kullanip aba altinda sopa göstermeyi sana kim ögretti
cevapla yada cevaplama öylesine sordum

aclik düstü mideye ,ne mutlu türküm diye diye
bu sözlerimde sana günün hediyesi olsun:rolleyes:

odtülü aslan
09.01.2007, 01:48
koministler ,solcular,pkk lilar gibi vatan hainleri bunu icine sindirememektedirler.
Alevi demek devletini seven milletini seven ,horasandan gelen gercek bir turk kimligidir.
ne mutlu turkum diyene .

Alivi olmak TURANCI olmaktır.

Alevi olmak ÜLKÜCÜ olmaktır.

Alevi olmak İSLAMCI olmaktır.

Solcular komünistler bölücüler vatan hainleridir.

HADİ ORDAN EĞLENMEK İSTİYOSAN BAŞKA KAPIYA.

mürteza
09.01.2007, 10:49
ne mutlu turkum diyene .

florida'dan bir adet şovenistçe tutum takınmış ALEVİ! yazgar'ın tuzu belli ki pek bir kuru.
hoşgörüne sığınarak(ki onu da orada kaybetmediysen) şunu söylemek isterim
ey sen yüce türk milletinin asil bireyi! ülke olarak vatan hainliği ile suçladığın komünistlere,solculara,pkkli(ı)lere ne lütfettin de şimdi de kalkıp böylesi koca bir kitleyi vatan hainliği ile suçluyorsun.hiç düşündün mü bu insanlar neyin mücadelesini veriyor.
dünyayı bir ülke olarak düşün ve senin yaşadığın şehrin rahatı için bizler hiçe sayılıyoruz
alevi solcu,komünistler olarak bizim bu ülkeyi sevmediğimizi düşünüyorsan medeniyetin beşiğindeki,demokrasinin ,insan haklarının vs. tavan yaptığı:) Asalak Bir Devlet'te yaşayan YAZGAR'A PES DOĞRUSU
kabalık ettiysem tekrar tekrar özür diliyorum

KomünistAlevi
09.01.2007, 11:11
ne mutlu turkum diyene .

Maşşallah saçmalayıp saçmalayıp durmuşsun ama Alevilikten zerre kadar bilgi nasibin olmadan saçmalayıp durmuşsun HA!

1.Kahramanmaraş ve Çorum katliamlarında Alevileri katledenlerin kimlikleri açık ve nettir...Zamanın mahkemelerinde de yargılananların isimlerini biraz araştır ve gör...Hatta Maraşta sinemaya bomba atıp bunu Komünist Aleviler yaptı ,Camiyedi yakıcakmış Aleviler diyenler kim acaba sorarım sana?...Ökkeş Kenger isimini hiç duydun mu? Bu Alevi düşmanı ve Solcu düşmanı herif yakın zaman tarihinde gelip isimini değiştirip sonrada Irkdaşlarının ,din kardeşlerinin yanında milletvekili seçilmiştir...

2.Zamanında ve halende Aleviler solu desteklemiştir ve destekliyorlardır...Hangi Solcu gidipte Alevileri katletsin?...Nezaman Solcuların Alevi katliamı diye bişey gördün,duydun veya öğrendin?..Zaten Solcular Aleviler ile birlikte hareket ediyorlardı bundan haberin yok galiba...Bu senin attığın iftira sadece bişey bilmemezlikten kaynaklanıyor...

3.Alevi katili Osmanlı Devletinin 3 hilalli bayrağını parti bayrağı yapan bir partinin samimiyetine nekadar güvenebilirsin ayrıca tarihi Alevi katliamları ile dolu...Muhafazakar partileri nekadar benimseyebilirsin ?Aleviliği yok sayan ve Aliyi sevmek Alevilik ise evet Aleviyiz diyen insanlar nekadar samimi olabilirler bu fikirlerinde söylesene bana?

4.Ayrıca senin çok ileri bir zekaya sahip olduğunu ben burdan çok net bir şekilde görüyorum...Aleviliği daha bilmiyorsun ve atıp tutuyorsun...Alevilik bir ırk inancı değildir Alevilik evrensel bir inanç sistemidir...Zaza/Kürt/Türk vb. Aleviler mevcut bulunmaktadır hatta sayıları hiç azınsanmayacak kadardır....

Alevilik bir ırk olayı ise sana tek bir sorum var:
Hz.Ali Arap idi, peki sen neden Arap değilsin:yawn: Irk meselesi ise bu inancın temeli...

5.Komünist Vatan hainleri demişsin....
Senin gibi kişiliksiz birisine cevap veriyorum işte...Bir kere Komünistlik bölücülük falan değildir...Komünistlere PKK yakıştırması yapmışsın ve buda senin Ülkücülerin sitesini görüp okuduğunun bir kanıtıdır...Komünist vatan hainleriymiş söylesene ne vatan hainliğimizi gördün Halkımızı sevmekten başka?
Ne vatan hainliğini gördün Deniz Gezmişlerin,Nazımların bu halka...

Denizler ki tam bağımsız Türkiye sloganı ile yola çıktılar...Emperyalist oyunlara karşı ayaklanma başlattılar...Sen tabi bunların içeriğini 1 gram bile bilmediğin için anca boş boş konuşursun...

PKK ile Komünistleri bir tutamazsın eğer PKK'lı olsa idik biz gider PKK adı altında siyaset yapar ,fikirlerimizi öyle sunardık...

6.Ne mutlu Türküm Diyene demişsin...
İlerizekanı birkez daha bize kanıtlamış oldun böylece bravo sana:yawn:
Zaten bu sloganda birşey bilmeyen cahil insanların kurtarıcısıdır...Biz sana düşmanmıyızda böyle bir slogan atma ihtiyacında duyuyorsun kendini:)

7.Gelelim Cem Vakfına....
Cem Vakfı ki Sivas Madımak katliamını unutalım diyen...Anma yürüyüşlerine katılmayan...Ve acılarımızın üstüne riyarkarca,alçakca su içen ve bunuda sahte Alevi kimliği ile gerçekleştiren...Sen daha neyin savunmasını yapıyorsun?

Cem Vakfı ki senin ibadethaneni hiçbirzaman kabul etmeyen ,ve seni sadece Aliyi sevmekle adlandıran ve yolunun sapkınlık olduğunu söyleyen insanları konuşma yapmaları için çağıran...

Diyeceğim ki Mustafa Kemalin arkasına saklanıyorsun ama onun arkasınada saklanamazsın ki::yamukgul: :yamukgul:
Çünkü Mustafa Kemalin ve Laik Cumhuriyetin düşmanları ile birliktede görüşmeler yapmıştır İzzettin Doğan isimli insan...İzzettin Doğan ki elin yobazları ile bile görüşmüştür ve onlara övgüler yağdırmıştır...Geçmişine bakmayarak...

Mustafa Kemal'in Ne mutlu Türküm sözünü diyerek sonrada İzzettin Doğan isimli vatandaşı savunmak olmaz...Fethullaha övgüler bile yağdırmıştır, AKP'lileri konuşmacı olarak ortalara çıkarmıştır...

Anlayacağın senin o çok kıymetli İzzettin Deden her tarafa her dönemde kapak atmıştır....

Sivasda oteli yakıpta insanları katledenler hakkında çok şükür ki otelin dışında ki vatandaşlarımıza bişey olmamıştır diyen dönemin Başbakanı Tansu Çiller ile bile ozaman işbirliği yapmıştır....Nerde şehitlerine saygı ,nerde canlarına saygı ha?

Farkında isen şu koskoca forumda herkes İzzettin Doğanın bu yaptıklarından sıkıntılı ve şikayetçi...Alevi milletini farklı değerler için kullanmak nekadar onurlu bir davranıştır sorarım sana? Birtek sen akıllısın demi İzzettin Doğanın yaptıklarını görebilecek kadar ve hissedebilecek kadar...

Aliye şükür ki Alevi halkının %90 ı senin gibi düşünmüyor ,asimile olmuyor...Alevi halkı geçmişini çok iyi biliyor ve şimdiki Faşistleride çok iyi biliyor...Alevilerin solcu olması da seni çok sinirlendirmiyodur umarım yoksa sinirinden çatlayıp ölürsün ha!...:devil2: :devil2: :devil2:

Ayrıca bu forumda hatti hesabı olmayan Komünist görüşlü, Sol görüşlü Aleviler var...İstersen sana isimlerini vereyim baya bi uzun isim tablosu çıkar karşına bir araştır bakalım o kişilerin PKK ile ilgili bir söz ve savunmasını bulabilecekmisin?

Ayrıca bende Komünistim hemde Aleviyim çok şükür şerefliyim onurluyum grurluyum...Hakka şükür Aleviliğe en yakın sisteme bağlıyım onu benimsiyorum...Araştır bakalım benim profil bilgilerimi PKK ile ilgili bir mesajım var mı?

Herşey bukadar ucuz ve kolay olmamalı !Sen kimsin ki Solculara laf atıyorsun haksız yere...

Ayrıca Aleviliğin tmelinde ortak yaşam ve paylaşım vardır ve bunuda ancak ve ancak Sosyalist düzende görebilirsin...Ama sağcı partilerin temeline bakarsan örneğin MHP'nin temeli Türk milliyetçiliğidir ve Türk-İslam anlayışıdır...Bu anlayışa Aleviliğin 72 millete aynı nazar ile bakması karşıdır ,önce insan felsefesine karşıdır,Benim Kabem insandır felsefesine karşıdır...MHP Türk milliyetçiliği yaparak Kürt vatandaşları yok saymaktadır ve Kürt Alevilerede ,Türk Alevilerede ne gözle baktığı bellidir...Diğer sağ partilere ise hiç değinmiyorum zaten:):)

Agop
09.01.2007, 11:18
bayadan beri giremiyordum foruma. bu konu ilk açıldığındada söyledim bu izzetin doğan 12 eylülde birçok cem evini ihbar etmiş bir çok genci tutuklatmış kendisine sığınanları karakola attırmıştır. böylesine milletine hain , böylesine şerefi bozuk , böylesine kalleş birinin vakfıda kendisi gibidir. ayrıca bazı arkadaşlar turancılıkla aleviliği karıştırmış sanırım. alevilik insanları sevmektir ve hiçbir alevi sacı olamamaz. çünkü sağcılar birer vatan hainidir. birer millet hainidir. birer sadist. birer kalleştir........... zaten aleviliğin temeli kominizmdir

PeN_ChE
09.01.2007, 12:55
ne mutlu turkum diyene .

Bunları söylerken mayon üzerindeydi herhalde..Bir yerlerini sıkıyordu bunları yazarken..
Hocam ;
Bu kadar kişi cem vakfı hakkında birşeyler yazıyor.. Hatta cem vakfı hakkında değil orada yukarılardaki birkaç kafatasçı ( izzettin deden ve saz arkadaşları ) insandan bahsediyoruz.. Yoksa kimsenin Cem vakfındaki değerlerini yitirmemiş canlara birşey dediği yok.. Bu birrrrrrrrrrrr.....
Ben Aleviyim.. vatanımı milletimi ( kürt,türk,laz vs vs) sonuna kadar seviyorum.. Solcuyum.. Birazda sosyalist fikirlerim var.. Şimdi ben vatan hayinimiyim.. ??????? Hiç sanmıyorum..Bu sözlerini dediğim gibi mayona bağlıyorum. :komik :komik :komik

Anladığım kadarı ile sen yurt dışındasın.. Yurt dışında yaşayan diğer canlar alınmasın ama.. Oralardan ahkam kesmek mücadele vermek buradan yapmaya hiçmi hiç benzemiyor.. Oradakiler kadar rahat değiliz.. Ne eylemlerimizde nede söylemlerimizde..Neyse okurken bayağı bir sinirlendim.. Yalnış şeyler yazmak istemiyorum..

Hüseyin69
09.01.2007, 13:01
Anladığım kadarı ile sen yurt dışındasın.. Yurt dışında yaşayan diğer canlar alınmasın ama.. Oralardan ahkam kesmek mücadele vermek buradan yapmaya hiçmi hiç benzemiyor.. Oradakiler kadar rahat değiliz.. Ne eylemlerimizde nede söylemlerimizde..

olay bu seni anlyiorum pen che bende yurt disindan aktiliyorum ve senin bu alintina bende imzami ataiyorum
öyle atip tutmakla olmuyor yurt disindakinler gitsin kapi kulede yada herhangi bir havaalaninda görevli bir yetkiliye söyle desinde göreyim bey efendi allah senden ve devletten büyüktür :biggrin: bakalim nasil bir süprizle karsilasacak

zaza_sedat
09.01.2007, 13:01
boş bogazlar içeri giremez a