Orijinalini görmek için tıklayınız : Ahlak Deersi Verenlere Bak

karadagli
01.08.2006, 06:09
KADIN ERKEKLE TOKALASMAZ

TUZLA Belediyesi logosuyla yeni evlenen çiftlere dağıtılan, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren’in imzasını taşıyan "Delilleriyle Aile İlmihali" isimli 635 sayfalık kitap, İslam toplumunda Medeni Kanun’la çelişen durumlarda şeriat hükümlerin uygulanmasını istiyor. Mayıs ayında gazetelere haber olan kitapta, kızların dokuz yaşında evlenebilmesinden erkeklerin dört eş alabilmesine, akraba evliliklerinin İslama uygunluğundan doğum kontrolünün İslam dışılığına dair birçok madde bulunuyor. Kitabın basına yansıması üzerine Tuzla Belediyesi yayının içeriğinden haberdar olmadıklarını açıklamıştı.

İşte o kitaptan bazı başlıklar şöyle: Kadın erkekle tokalaşmaz. Kadın dokuz yaşında evlenebilir. Erkek dört kadın alabilir. Kadından ve ’gávurdan’ şahit olmaz. Akraba evliliği caiz. Doğum kontrolü yasak. Kadını iz bırakmadan döv. Evlilik dışı ilişkiye 100 değnek.

ALINTI:Hürriyet gazetesi
01.08.06

Umudum_Sende
01.08.2006, 08:45
paylaşım için saol kardeş.... ne tuhaf bir toplumuz biz. bir taraftan bayrak için vatan için şehitler verirken diğer yandan cumhuriyet rejimine karşı olan insancıklarla uğraşıyoruz. ne diyim ya adam üniversitede hoca olmuş hala kadınları insan olarak göremiyo... çünkü beyninde öyle bir örümcek ağı var ki kafası sadece ayrımmcılıga çalışıyo... bu gibi insanları üniversitelerde hoca yapanlara yazıklar olsun.... saygılar

karadagli
01.08.2006, 09:24
paylaşım için saol kardeş.... ne tuhaf bir toplumuz biz. bir taraftan bayrak için vatan için şehitler verirken diğer yandan cumhuriyet rejimine karşı olan insancıklarla uğraşıyoruz. ne diyim ya adam üniversitede hoca olmuş hala kadınları insan olarak göremiyo... çünkü beyninde öyle bir örümcek ağı var ki kafası sadece ayrımmcılıga çalışıyo... bu gibi insanları üniversitelerde hoca yapanlara yazıklar olsun.... saygılar

Sn:ozeser1984 üzücü olan nedir biliyormusun bu tür zihniyete sahip olan insan birde müslümanliktan bahsediyor, dürüstlükten bahsediyor,kalplerinizin temiz olmasi lazim derler sen önce kendi kalbini temizle ,bir cani öcü görürsen,icin fesatliklarla dolu olursa sen namaz kilsan neye yarar abdest alsan neye yarar bir insan önce icini temizlemesi lazim yoksa sisenin icine pisligi doldur agzini kapa yika yikayabildigin kadar icindeki pislik yine kalir ben kadinin elini tutarsam ne olur eger benim icimde pislik varsa ben 50 metre mesafeden de o kadina kötü gözle bakarim.kadindan sahit olmazmis kadinlarimiz insan degilmi, kadini iz birakmadan dövecekmisiz, eyy yuva yapan disi kuslarimiz,eyy elleri nasirli kadinlarimiz , eyy kadinin sirtindan sopayi karnindan sipayi eksik etmiyeceksin dedigimiz kadinlarimiz duyun, duyun bizler sizleri artik iz birakmadan dövecegiz yani sirtiniza lastik baglayip dövebiliriz nasil olsa iz olmaz aklim hayalim almiyor böyle bir zihniyet birak profösör olmayi insan olamaz insan insan sen kimsin ki insanlara ahlak dersi verceksin sen önce git bir ahlak dersi insanlik dersi al diyorum ve bu tür insanlari siddetle kiniyorum.Degerli canalar burada ikinci üzüldügüm baska bir olay ise forumdaki canlarimizin bu olaya tepki göstermemesi oldu, malesef lüzümsuz baslik atmaya zamanimiz oluyor ama bu kötü bir zihniyete tepki göstermeye zamanimizin olmamasi lütfen biraz duyarli olalalim.

saygilarimla

Umudum_Sende
01.08.2006, 09:32
bu toplumun yarınlarını yetiştirecek insanları görüyoruz işte... biz yeter artık bu ayrılıklar yeter bu çekilen acılar dedikçe maalesef böyle insalar yüzünden hala geriye gidiyoruz... çağdaşlık yerine bağnazlığı tercih ediyorlar... ne diyelim ki allah ıslah etsin böyle yobazları...

cemalettin
01.08.2006, 10:44
1) Kadın erkekle tokalaşmaz.2) Kadın dokuz yaşında evlenebilir.3) Erkek dört kadın alabilir. 4)Kadından ve ’gávurdan’ şahit olmaz.5) Akraba evliliği caiz. 6)Doğum kontrolü yasak. 7)Kadını iz bırakmadan döv.8) Evlilik dışı ilişkiye 100 değnek.
ALINTI:Hürriyet gazetesi
01.08.06[/QUOTE]

1)selamlaşma ille de tokalaşarak olmasa gerek.tokalaşmadan selamlaşmanın pek çok yolu var...
2)kadın arap çölünde yaşıyor,9 yaşında buluğa eriyor,değerli çocuklar yetiştirmesi yerine cinsel obje olarak kullanımı tercih ediliyor,eve hizmetçi almaktan daha ucuza geliyor,evlendirildiğinde babasının bazı mallar edinmesine vesile oluyor,aile sofrasındaki pek çok kişiden biri eksiliyor ise,neden olmasın !!!
3)kadın evde hizmet görecek ücretli kişilerden daha ucuza geliyor,genç yaşta ölümler veya savaşlar sebebiyle nüfus artışı sağlanmak isteniyor,hayat şartları kadınları perişan edip yıpratıyor ve yenilenmeleri gerekiyor ise olabilir
4)9 yaşında evlendirilen,çocukluğunu dahi yaşayamamış ve sadece kullanılmış olan ve alabildiğince cahil kalmış kadından şahit tabii ki olmaz.
gavur kastı ise,bu fikirdeki insanların kendileri dışında kimseye güvenememeleri
ve saymamalarındandır
5)malların kapalı devre olarak muhafazası,kadına hısımlıktan da doğan yakınlık sebebiyle daha çok hükmedebilme şansı akraba evliliğine yol açabilir.sonuçları da çığ gibi büyüyen sağlıksız nesil yetişmesidir.
bilhassa fikri bakımdan.klan hayatının devamı olan bir hayat tarzıdır.
6)5. maddenin devamı sayılabilir.doğaya ihanettir aşırı nüfus artışı,üstelik de niteliksiz artış olarak.sonuçları gıda yetmezliği nedeniyle insanların birbirlerini yemeleri olacaktır.
7)öylesine yetişmiş,"döv"dendikte sadece fiziki bir olayı gerçekleştirebilen
ve sadece dayak olarak algılayan beyinlerden başka bir şey beklenemez.
zaten bazı beyinlerin cezai masuniyeti vardır.çoğunluk da böyle ise eğer,dayak
/fiziki güç tek çareleri olur.
8)kulun sadece kendi günahı ve sevabı ile yargılanacağını kabul eden kişi,
karşısındakini kendisi gibi görür,kabul eder ise,sayar ve güvenir ise büyük hatalar olmaz.
çiftlerden birinin hatası diğerine maddi manevi zarar veriyor ise ayrılmak en iyi çaredir.
değnek ile cezalandırmak gerek evli gerek bekar kişileri eğitmekten daha kolaya geldiği,fiziki acıdan çok moral olarak kişiyi yıkacağı,moral olarak yıkılmış kişinin de daha kolay güdülebileceği/yıldırılabileceği düşüncesi hakim ise bu ceza uygulanması da doğru sayılır kendi mantığı açısından.

asgari insanlık değerlerine sahip olamamanın sonuçları pek kötü olacaktır.
kitapta "ifrat" yasaklanmıştır.hem de sadece bazı konularda değil,her konuda...

ibo_eren_27
19.10.2006, 15:24
hep kadınları aşağılamaktan başka bişeyler yapmıyorlar
eşitlik denen şeyi unuttular mı acaba
Reha Muhtar'ın güzel bir sözü var "Nerde bu Türkiye"

hatice keleş
19.10.2006, 15:43
bu gerçekten üzücü bi olay:34:

Zahir
19.10.2006, 16:05
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=16492

Aslında ben bu uygulamalara anlayacakları dilden cevap verdim ama konu kapandı malesef...