Orijinalini görmek için tıklayınız : Israilin Lübnan´a saldirisindan sonra Hisbullaha sempatiniz artti mi?

tamerx
01.08.2006, 18:45
canlar,

size birsey soracagim...israilin son saldirilarindan sonra, yani lübnani dagitmasindan sonra cevremdeki solcular ve aleviler bile hisbullahi desteklediklerini ve sempatilerinin artiklarini söylediler,cok sasirtici aslinda...

israilin saldirilarindan sonra hisbullah´a (veya diger islami terrör örgütlerine) sempatinizi artti mi? bu son olaylardan sonra hisbullah hakkinda görüslerinizi aliyim...

ErDaL24
01.08.2006, 18:50
canlar,

size birsey soracagim...israilin son saldirilarindan sonra, yani lübnani dagitmasindan sonra cevremdeki solcular ve aleviler bile hisbullahi desteklediklerini ve sempatilerinin artiklarini söylediler,cok sasirtici aslinda...

israilin saldirilarindan sonra hisbullah´a (veya diger islami terrör örgütlerine) sempatinizi artti mi? bu son olaylardan sonra hisbullah hakkinda görüslerinizi aliyim...

hayır savaş karşıtlıgına sempatim arttı.:mad:

tamerx
01.08.2006, 19:09
bu arada anket sIkIna basmayi unuttum, anket yapacaktim ama neyse...

benim hizbullaha sempatim artmadi, ama bu emperyalistlere "dur" diyende yokki...

Azrail
01.08.2006, 19:14
asla artmadı,

insanlara cok kötü durumda bu içler acısı durum biran önce son bulmalı diyoruz ama öte yandan hizbullah gibi örgütlere sempatimiz artacak manasına gelmez, kabul etmiyorum

deryaa
01.08.2006, 19:19
Aleviler arasında duymadım ama sempatisi olanların ve sempatisi artanları duydum. Savaşa hayır diyorum tabii ki ama asla Hizbullah'a sempati artması gibi bir durumu hoş karşılayamam...

manifesto
01.08.2006, 19:20
Bu sempatinin artıp artmadığını Lübnanlılara sormak lazım..
Ve ben inanıyorum ki artmaya devam ediyor..
Çünkü Hizbullah türkiye hizbullahı ile karıştırılmamalı..
1980 de Lübnanı işgal eden israile karşı silahla direnen tek güç olmuşdur..ve 2000 yılına kadar direnmekden vazgeçmemişdir..ve israil Lübnandan çekilmek zorunda kalmışdır..Diyebiliriz ki Hizbullah olmasaydı Lübnan da olmayabilirdi..

Azrail
01.08.2006, 19:26
Çünkü Hizbullah türkiye hizbullahı ile karıştırılmamalı..haklısın cok farklı, hatta sadece isim benzerliği,

ama yinede bu hizbullah'a sempatimizin arttacagı manasına gelmez,

el kaide'nin ABD'de ikiz kuleleri patlatmasından sonra , El kaide'ye sempatimiz artmadı nitekim ucu bize dokundu HSBC saldırısında ki gibi,

hizbullah'ın dönmeyecegide mechul tabi degil mi?

terörün sebebi ne olursa olsun , hangi inanca, düşünceye yönelik olursa olsun alkışlanacak yanı yoktur, olamaz,

ErDaL24
01.08.2006, 19:29
Bu sempatinin artıp artmadığını Lübnanlılara sormak lazım..
..

tabi sormak lazım başka şeylerde sormak lazım neden sizin bir ordunuz yok neden şeriatla yaşamak istiyorusunuz.... yada bunları siz mi istiyorsunuz diye...

manifesto
01.08.2006, 19:49
erdals ; tabi sormak lazım başka şeylerde sormak lazım neden sizin bir ordunuz yok neden şeriatla yaşamak istiyorusunuz.... yada bunları siz mi istiyorsunuz diye...
İnsanın din ile sorunu olunca her şeyi şeriat olarak görüyor galiba..
Lübnanlıların şeriat ile yaşamak istemelerini nerden çıkardın?
Ve neden ordularının olmadığı sorusunu 25 yıldır savaşlar işgaller ve içsavaşlar ile tükenen halkı ve ekonomiyi görmekle cevaplayabilirsin..Evet kendilerini savunacak hiçbir kuvvetleri yok..
Şimdi eski Lübnan başbakanı HARİRİ suikastının gerçek amacının ne olduğunu anladınız mı? ve bu olayların arkasında li MOSSADI görebildiniz mi merak ediyorum...Hizbullah'ı iki askeri kaçırdığı için eleştiren arkadaşlar meselelerin darkında değil ne yazık ki..Bu işgal aylar öncesinden planlı..süreç SURİYE ordusuna ait askerlerin ve silahların hariri olayı ile ortaya çıkarılan baskılar sonucu Lübnandan çıkartılması ile başladı..Çünkü lübnanın tek güvencesi 15 bin Suriye askeri idi..askerler gitti işgal başladı...
HEARTZ YESRAEL!...için artık süreç ileriye doğru işliyor..

ErDaL24
01.08.2006, 19:57
İnsanın din ile sorunu olunca her şeyi şeriat olarak görüyor galiba..
Lübnanlıların şeriat ile yaşamak istemelerini nerden çıkardın?
hizbullah=şeriat degilmi?(iran)

[/QUOTE]Ve neden ordularının olmadığı sorusunu 25 yıldır savaşlar işgaller ve içsavaşlar ile tükenen halkı ve ekonomiyi görmekle cevaplayabilirsin..Evet kendilerini savunacak hiçbir kuvvetleri yok..[/QUOTE]

hizbullah bir kurtarcımıdır ki bir ülkeye müdhale ediyor ve onun adına savaş yapıyoor.

benim şahsi görüşüm israil lübnan a hizbullahı kulanarak ve komplo yapmıştır..

manifesto
01.08.2006, 20:08
bugün hangi lübnanlı ile konuşsan sana Hizbullahın mücadelesini desteklediklerini söyleyeceklerdir..
Hizbullah Lübnanın Kuvayi Milliye sidir..yani bunların arkasında iran desteği olması veya suriye desteği olması bu gerçeği değişdirmez..
Ayrıca hizbullah islam devrimi için değil Lübnanın bağımsızlığı için mücadele etmişdir..Şu anki parlementoda da vekilleri vardır..yani süreç içerisindeki meşru bir örgüt...
türkiyede ki hizbullah ile karıştırmayın..hoş o da başka kimselerin tertiplediği ve prtaya attığı maşa bir örgüt yaa..meselemiz olmadığı için değinmiycez.

ErDaL24
01.08.2006, 20:12
:) bugün hangi lübnanlı ile konuşsan sana Hizbullahın mücadelesini desteklediklerini söyleyeceklerdir..
Hizbullah Lübnanın Kuvayi Milliye sidir..yani bunlarınarkasında iran desteği olması veya suriye desteği olması bu gerçeği değişdirmez..
Ayrıca hizbullah islam devrimi için değil Lübnanın bağımsızlığı için mücadele etmişdir..Şu anki parlementoda da vekilleri vardır..yani süreç içerisindeki meşru bir örgüt...

işte manifesto kardeş bende bunu diyorum hizbullah neden bu kadar karışıyor lübnanın içi işlerine birde tabi destek verecekler ya başka güvenecekleri kimse yok yada sıkıyorsa sevme mi diyorlar

hizbullah lübnanın kuvayi milliyesi degildir işgalcidir.

ve israliin ekmegine yag sürmektedir...

manifesto
01.08.2006, 20:20
:) öyle ya türk ordusu da Kıbrıs adasında işgalci...
Senin mantığın bunu söylüyor..
Demek İşgalcileri ülkeden kovanlarda işgalci imiş..

Sorun bana göre HİZBULLAH kelimesine karşı olan anti-patin..
Eğer gerilla yada kızıl tugaylar yada kızıl ordu yada marksisler yada devrimciler gibi bir adı olsaydı sanırım em büyük sempatizanı olacakdın..
Yani sorun teşhir değil tel'in...

ErDaL24
01.08.2006, 20:24
:) öyle ya türk ordusu da Kıbrıs adasında işgalci...
Senin mantığın bunu söylüyor..
Demek İşgalcileri ülkeden kovanlarda işgalci imiş..

Sorun bana göre HİZBULLAH kelimesine karşı olan anti-patin..
Eğer gerilla yada kızıl tugaylar yada kızıl ordu yada marksisler yada devrimciler gibi bir adı olsaydı sanırım em büyük sempatizanı olacakdın..
Yani sorun teşhir değil tel'in...

evet ben kıbrısta yaptım askerligimi hemde işgalci olarak dogrudur:)

benim görüşüm hiçkimse yada gurup bir ülkenin iç işlerine karşımaz ve yön vereemez ve o insanları ölüme sürükleyemez gayet açık manifesto kardeş

Azrail
01.08.2006, 20:24
bardak yarıya kadar su ile doludur,

kimisi bakar, yarım bardak dolusu suyu görür,
kimisi bakar, yarısı boş bardagı görür,

bu konuda böyle bakış acısına bağlı bence :)

tıpkı benim Hizbullah'ı terör örgütü Manifesto'nun kurtarıcı görmesi gibi, tabi önemli olan Lübnan'lıların bakış acısı,

sanırım onlar hizbullah'tan cok memnunlar o zaman bize söz düşmüyo, ama hizbullah'ı sevmeleri benim o'na bakışımı degiştirmez Manifesto

izmirksk
08.08.2006, 21:32
türkiye deki hizbullah farklı olsada aynı kapıya çıkar..zira başka ülkelerdeki kişilerde türkiye hizbullahına sempati duyabilir..zira zararı dokunmuyorsa sorun olmaz ..ayrıca dışarıdaki şeyler çok daha ilgi görüyor..bağımsızlık savaşçısı sanılıyor..
tabiki israil in çoluk çocuk öldürmesi de islami direniş adı alrında sivil israillilerin öldürülmeside savunulamaz...
şahsen şii olmaları ilgimi çeksede büyük bir sempatim yok...

lion12
09.08.2006, 07:59
Benim açıkcası Hizbullah'a olan sempatim arttı ama şu bağlamda arttı biliyorsunuz ki Hizbullah İslami bir Cihad örgütüdür ve de Hizbullah'ta Hamas gibi Şii bir gruptur ve de Lübnan'a İsrail ve Amerika sırf Hizbullah bahanesi ile giriyorlar ki buda sırf lafta çünkü Lübnan ın çoğu şii değil sünnidir...Tabi ki her zaman için savaşa HAYIR diyenlerdenim ama orada Müslüman kanı akıyor ve bütün dünya seyirci kalıyor.Kimse birşeyler yapmak sorumluluğunda hissetmiyor kendini ama Hizbullah ise saldırılan ülke bir İslam ülkesi olduğu için misilleme yapıyor.Sevgili dostlar şunu unutmayalım ki cihad bir İslam şartıdır ve Müslüman bir kardeşimize(sünni ya da alevi ya da şii fark etmez)yapılan saldırıya göz yumar görmezden gelirsek Allah korusun ama sonumuz hiç iç açıcı olmaz.Bu açılardan sadece Hizbullah'ı destekleyebilirim.Keşke beni de öyle oraya barış gücü askeri olarak yollasalar.Terör olarak değilde orada barış gücü askeri olarak bir katkım olsun isterdim açıkcası...Saygılar!

manifesto
09.08.2006, 18:11
Türkiyede ki Hizbullah farklı olduğu için aynı kapıya zaten çıkamaz..
Eğer aynı hizbullah olsaydı aynı kapıya çıkardı..
Hizbullah işgal yıllarında işgalcilere karşı kurulmuş meşru bir örgüttür..
Düşman askerlerine ve işgalcilerine karşı savaşmışdır ve bu sayede işgal son bulmuşdur..
Türkiyede ki Hizbullah ise kendi devletine ve kendi halkına karşı kanunsuz ve hukuksuz eylemler yapmışdır..ve Lübnan hizbullahının tersine türkiyede halk tarafından lanetlenmişdir..O bakımdan aynı olmaları söz konusu değil..
Hizbulllah ayrıca Sünni hamas gurubunun filistin mücadelesine bugüne kadar en büyük desteği vermişdir..ve asker kaçırma eylemi onların bu açık desteğinin örneğindendi

Azrail
09.08.2006, 18:42
Türkiyede ki Hizbullah farklı olduğu için aynı kapıya zaten çıkamaz..
Eğer aynı hizbullah olsaydı aynı kapıya çıkardı..
Hizbullah işgal yıllarında işgalcilere karşı kurulmuş meşru bir örgüttür..
Düşman askerlerine ve işgalcilerine karşı savaşmışdır ve bu sayede işgal son bulmuşdur..
Türkiyede ki Hizbullah ise kendi devletine ve kendi halkına karşı kanunsuz ve hukuksuz eylemler yapmışdır..ve Lübnan hizbullahının tersine türkiyede halk tarafından lanetlenmişdir..O bakımdan aynı olmaları söz konusu değil..
Hizbulllah ayrıca Sünni hamas gurubunun filistin mücadelesine bugüne kadar en büyük desteği vermişdir..ve asker kaçırma eylemi onların bu açık desteğinin örneğindendihamas hizbullah el kaide, ve tüm terör odaklarına asla sempatimiz artmaz,

terörün iyisi dogrusu olmaz,dini dili ırkıda olmaz,
cecen lider rusyada masum bebekleri katletti ne için? cecenistan için, olur mu böyle sey, bunu nasıl kabul edebilirim ben,

hatırlarsanız bizdeki hizbullah ilk kuruldugu yıllarda pkk ile mücadele ederek kendini mesrulastırmaya calısmıştı,

terör terördür,

manifesto
09.08.2006, 18:53
Olgun ; terör terördür,
Doğru yaklaşmışsın..Sorun şu ki haklı davalarına terör eylemleri ile gölge düşürenler mücadelelerinide zan altında bırakırlar..Bu açık ve nettir..
Ama Hizbullah hamas el kaide hepsi birbirinden farklıdır..Ortak noktaları ise masum halkı öldürmeleri..
Bu kabul edilemez..biz terörün dili dini ırkı olmaz derken bunu samimiyet ile kabul ediyoruz..Ama Hamas zaman zaman terörö eylemleri yapsada terösit örgüt olduğu anlamına gelmez..Tıpkı devletimizin zaman zaman buna benzer eylemlere imza atması gibi..Bunlar ayıklanması gereken zararlı kısımları.......

Eğer bugüne kadar zaten doğruları yapabilmiş olsalardı bugün daha iyi durumda olurlardı..

devrimciturk
10.08.2006, 18:52
Arkadaşlar Hizbullah terorist bir örgüt deyişinize katılıyorum.Fakat Israil'e de Hizbullah'ı savunuyorum gidiyorlar tek gücü Hizbullah ve 60000asker olan Lübnan'a saldırıyorlar..Bu yüzden ben savaşı kimsenin kazanmasını değil Lübnan'ın direnişinin güçlendirilerek,Israil'İn çekilmesinin sağlanması gerektiğini düşünüyorum...

Naz
12.08.2006, 01:39
Kesinlikle hayir, bu asla bir cikar yol degildir. Israilin saldirilari nedeniyle Hizbullaha sempati yapilacak en yanlis davranislardan biridir, kaldiki Hizbullah bir teror orgutudur, ve onlarinda aldigi canlarin haddi hesabi yoktur. Bu bir bayrak yarisi gibi oldu, ve bu savasta Hizbullah kendine payda cikarmaktadirki, zaten Hizbullahin ana hedeflerinden biride bu durumu kendi lehine cevirmektir. Bu savas bir sekilde en nihayetinde ceyran edecekti, ve malesef Lubnan halki Hizbullah onderliginde bu savasin icine suruldu. Radikal bu kesimin bu savasta bayrak tutan olmamaliydi, gercekten bagimsizlik adina direnisci bir orgut tarafindan Lubnan savunuluyor olsaydi, bugun bunca kan dokulmezdi kanimca.

Burda bir eylem oldu gecen hafta, ve ingilizi dahil bir cok kesim savasi kinarken, destek verdiklerini sanarak 'we are all hizbollah'' yani 'hepimiz hizbullahiz'' diye slogan atti. Fakat, burda iste ince cizgi cikiyor meydana, bizler kesinlikle hizbullaha sempati ve destek vermemeliyiz, Lubnan halkina yapilan insanlik disi canilige karsi birlik olup bir direnis gostermeliyiz. Cunku bu savas sona erdiginde olan yine masum halka olacak. Ya israil topraklarini tamamen ele gecirmis isgal etmis olacak, yada hizbullah yonetimi altinda. Yani bir yanda emperyalizm destekli bir sonuc, ote yanda ise radikal seriat.

Savaslarin tek bitis noktasi ancak insanligin birlik olup bu tur orgutlere sempati sergilemeden, insanliga yapilan saldiri adina birlikte yapacaklari direnistir.

Nesimi
12.08.2006, 03:21
Hizbullah biz Alevilerin ölüm fermanıdır. Hizbullahın anti emperyalist olması koşulların gerektirdiği bir olay birazda dini açıdan bakıyorlar Batı ülkeleri Hristiyan olmasa belki sömürüye göz yumacaklardı bunlar.

Şeriatçi Hizbullah örgütü tıpkı Irakda Tır şöförlerinin kafasını kesen el-kaideciler gibidir. Sorarlar yakaladığı şöföre islamın şartları? Falanca sure? Falanca dua? Namaz? Alevi şöför bilmez e sonra kes kafayı kelimei şahadet getirip. Ölen şöförlerin çoğu Alevilerdir.

Hizbullahı desteklemek bence aptallıktır. Ben bir Alevi olarak böyle düşünüyorum. Aleviler için özellikle çok tehlikeli bunlar.

öncü nesil
12.08.2006, 14:51
Benim HİZBULLAHA öncedende sempatim vardı zaten.Her zaman için emperyalist ülkelerin karşısında olmuştur çünkü.Ondan daha çok zaferler göreceğiz...

KızılBant
12.08.2006, 16:53
Emperyalistlere karşı olması güzel ancak ya sonrası? Hizbullah için din önemlidir. Farklı dinlerden insanlara güzel gözle bakmazlar hatta Alevilik gibi islamın içinden doğmuş etkilenmiş bir inanca daha öfkeli olurlar Osmanlıda olduğu gibi. O yüzden Hizbullahı desteklemiyorum. İsrailide desteklemiyorum

yusufçukgecegez
12.08.2006, 17:35
bir söz vardır,dinsizin hakkından imansız gelir.bu durumda ona benziyor sanki.israili sevmiyoruz.hizbullahıda sevmiyoruz.ata sözüde cuk oturuyor.

Eşter
12.08.2006, 21:18
Hizbullah bir terör örgütü değildir. Sadece Amerikalılar ve İsrailliler öyle söylediği için, ya da Hizbullah sırf İsrail ile savaştığı için terör örgütü sayılamaz.

Lüban'daki Hizbulllah;

-Sadece isimi aynı olan ama alakasız Türk Hzibullahı gibi önüne geleni domuz bağı ile bağlayıp sonrada evlerin bodrumlarına gömen adi ve aşağılık bir cinayet şebekesi değildir.
-PKK gibi dağlarda ve ovalarda pusu kurup, kendi milletini katleden komünist bir terör örgütü de değildir.
-Herkesi kafirlikle suçlayan, herkese dini sorular soran, bilmeyeni katleden, uçakları kaçırıp bomba ile patlatan, metrolara bomba koyan, insaların kellesini uçuran, oniki imamların türbelerini bombalayan vahabi El-Kaide örgütü gibi de değildir.

Evet Hizbullah bunların hiçbiri değildir. Hizbullah Lübnan'da İsrail işgaline karşı kurulmuş bir oluşumdur ve kendi halkına hizmet etmektedir.Hastaneler, yollar, köprüler ve okulları ile Hizbullah aynen bir devletin sunduğu tüm kamu hizmetlerini sunmaktadır halka. Lüban parlamentosunda milletvekilleri vardır. Kısacası Hizbullah meşru, legal ve halkın desteği ile ayakta kalan oluşumdur ve hiçbir şekilde terör örgütü değildir.

Lakin emperyalistler ve Siyonistler bizim halkımıza bile kendi ülkesi için kurtuluş mücadelesi veren Hizbullah için terör örgütü dedirtebiliyorsa, Hizbullah'ı bizim gözümüzde PKK ve El-Kaide ile eş tutuyorsa o zaman gerçekten de başarılı olmuşlardır demektir. Çünkü bu durumda biz, tam da onların istediği gibi düşünen emperyalist kulları olmuşuzdur.

İsrail parlamentosunun girişinde "Nil'den Fırat'a kadar" yazar. İsrail'in saldırgan ve toprak doymaz politikasının temelinde işte o yazı vardır. Çok değil, bundan belki 50 yıl sonra biz de kendimizi Fırat'ın akmaya başladığı yerlerde aynen bugün Hizbullah'ın yaptığı gibi topraklarımızı Siyonistlere karşı savunurken bomba yağmuru altında coluk ve çocuklarımızla can vereceğiz. Belki o zaman da başkaları bizi sadece tpraklarımızı savunduğumuz için terörist olarak damgalar ha ne dersiniz?

Sorun Hizbullah ya da Hamas değil, sorun kendilerini Tanrı Yehova'nın seçilmiş kulları sayan ve Nil'den Fırat'a kadar bütün toprakların aslında kendilerine ait olduğunu ve bu topraklarda şu anda yaşayan bütün ulusların oralardan kovulması gerektiğine inanan Siyonsitlerin kana doymaz canavarlığıdır.

Naz
12.08.2006, 22:21
-PKK gibi dağlarda ve ovalarda pusu kurup, kendi milletini katleden komünist bir terör örgütü de değildir.

Bence yazdigin kelimeleri daha itinali secmelisin. PKK KOMINST degil, kurt milliyetciligi yapan fasist bir orguttur, Cunku irk milleyetcigili yapan her kesim fasism ideolojisi ile yurutulmektedir.

Anladigim kadariyla Komunism'n anlamini tam anlamiyla anlayamamissin. Lutfen secilen kelimelere dikkat edelim !

Eşter
12.08.2006, 22:48
Bence yazdigin kelimeleri daha itinali secmelisin. PKK KOMINST degil, kurt milliyetciligi yapan fasist bir orguttur, Cunku irk milleyetcigili yapan her kesim fasism ideolojisi ile yurutulmektedir.

Anladigim kadariyla Komunism'n anlamini tam anlamiyla anlayamamissin. Lutfen secilen kelimelere dikkat edelim !

Bravo size, tartışma konusunu ve resmin tamamını bir kenara koyın da gözünüze ilişen o alakasız sineğe odaklanın. Siz Komünizmin ne olduğunu anlayıp o yüksek dereceye ulaşmışsınız ne mutlu size.

Kürdistan İşçi Partisinin kürt proleteryasına hizmet için marksist leninist bir anlayışala yola çıktığını, daha sonra sizin de naçizane tabir ettiğniz gibi kürt şovenizmi ve faşizmini de kendi bünyesine kattığını az çok biliyoruz.

Neticede PKKyı Komünist, marksist, leninist ya da kürt milliyetçisi faşist olarak nitelendirmişim ne fark eder. Sonuçta vurgulamak istediğim şey Hizbullah'ın terörist PKK ile yakından ya da uzaktan alakalı olmadığı ve benzeşmediğidir. Siz "bir kelime bir işlem" misali konu ile alakasız şeyleri blup ayıkladınız, tebrikler (!) Anlatmak istediğim asıl şeyi anlamayabildiniz mi bu arada? Beni ve forum başlığını asıl ilgilendiren kısım orası çünkü.

Naz
12.08.2006, 22:51
Hizbullaha teror orgutu degildir diyen birinden, boyle bir lanse aslinda pek sasirtici degil. Tekrarliyorum, kelimelerinize dikkat edin, ve benzetmelerinizede.

gözünüze ilişen o alakasız sineğe odaklanın

Eşter
12.08.2006, 23:06
Hizbullaha teror orgutu degildir diyen birinden, boyle bir lanse aslinda pek sasirtici degil. Tekrarliyorum, kelimelerinize dikkat edin, ve benzetmelerinizede.

Yazdıklarımdan birşey anlayamadığınızı anladım.
Hizbullah terör örgütü değildir. Neden öyle düşündüğümü de yukarda belirittim.

Burdaki #22 numaralı mesajınızı okuduğumda, ortadoğu yakın tarihi ile, İsrail-Arap çekişmesiyle ve de Hizbullah ile ilgili doğru dürüst birşeyler bilmeden bol keseden attığınızı görüyorum. Bence asıl siz böyle gerçekten uzak şeyler yazamadan önce biraz dikkatli olmalıydınız. İsrail devlet televizyonunu izledikten sonra mı yazdınız o mesajı. Onlar da üç aşağı beş yukarı sizinle aynı şeyleri söylüyorlar .

tsira
19.08.2006, 16:40
ASLA. cana kıyan ve bunu din adına yaptığını söyleyip dinin ardına saklanan bir örgüte insanın sempatisinin artması normal mi? bence HAYIR.