Hayali bir yerdesin
Sen arada perdesin
Hak sende sen nerdesin
Nedir cevap suale...
Sizin bu soruya cevabınız ne olurdu?
aşk-ı muhabbetle...
Yaprak...
02.08.2006, 15:18
Hayali bir yerdesin
Sen arada perdesin
Hak sende sen nerdesin
Nedir cevap suale...
aşk-ı muhabbetle...
insan var hayal aleminde...insan var mana aleminde....
kaldım ara yerde....
bu hayalden gün gelirde uyanırsam....cevap bende.....
yar bende....aşk bende....
hayali bir yer =dünya
sen arada perdesin=vücut ruhun perdesi demek istiyor
hak sende sen nerdesin=hakkı çok uzaklarda arama o senin nefsin, ruhun
ben paçadan bu yorumu çıkardım:)
cevabım:ben hakkım hakkın oldugu yerde
Daha başka manalarda çıkartabilirsiniz haydi arkadaşlar, size güveniyorum...
aşk-ı niyaz...
Hayali bir yerdesin
Sen arada perdesin
Hak sende sen nerdesin
Nedir cevap suale...
aşk-ı muhabbetle...
kişiye perde olan şey benliktir... o benlik tamamen hayal ürünüdür ve kişi ile hak arasında perde sokar... aynaya bakıpda kendini gören hakkı göremez
cevap hak müttakide, müttaki hakta :)
Evveli ahir oldur
Batıni zahir oldur
Hazırı nazır oldur
Kulak ver bu meale
Öğretisini Yaratan ile Yaratılanın Birliği ilkesi Üzerine Temellendiren Hacı Bektaş Veli, Muhabbetin Dilinde Erkek-Dişi Ayrımı Yapmaz. Çünkü Muhabbetin Gerçekleştiği Meydanda Kadın ve Erkek, Cinsel Kimlikleriyle Değil, Varlığın Birliğinde Buluşan Canlar Olarak Yer Alırlar. Bu Anlayışın Bir Göstergesi Olarak, Bele Kuşak Bağlanır. Kuşak, Yola Bağlanmışlığın Bir Simgesi Olduğu Kadar, Nefsi Öldürmenin de Anlatımıdır. Cem Törenlerinin Ayrılmaz Bir Parçası Olan Semahlardaki Hareketler Kuşların, Özellikle Turnanın Ucusunuçağrıştırır. Türk Kültüründe Önemli Bir Yeri Olan Turna Özelikle Halk Edebiyatinda Sikca Kullanilan Bir Motiftir Kimi Zaman Uzak Diyarlara Kimiz Zaman Sevilenlere Duyulan Hasreti Temsil Etmistir Turna Turnalarin Gökyuzundeki Hareketlerini Yansitan FigürlerleDönen Döndukce Yükselen Kendini ve Hakki Bulan Canlar Turna Donunda Hak-Muhammed-Aliy'le Buluşurlar
Ahmet Yesevi’den Hacı Bektaş Veli’ye Uzanan Cizgide Olgunlasan ve Türk Hümanizminin Önemli Bir Kaynagini Olusturan Ögreti Cağlar Öncesinden Bugune Evrensel Mesajlar Tasiyo..
Yeterli Galiba ;)
Kolay Gelsin