Erzincanli
12.02.2005, 02:44
Alevilik ve Bilim arasinda bir yaklasim mümkün mü?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilik ve Bilim Erzincanli 12.02.2005, 02:44 Alevilik ve Bilim arasinda bir yaklasim mümkün mü? tanyeri24 12.02.2005, 14:34 Alevilik ve Bilim arasinda bir yaklasim mümkün mü? Biraz daha detaylı olurmusun? meh33 12.02.2005, 19:23 Evet biraz daha detaylı bir bilgi yada açıklama yaparsan daha iyi yardımcı olunabilinir .. ilerici_gençlik_derneği 12.02.2005, 20:00 alevilik ve bilim derken elektronik semah dönen robotlar felanmı ??? nedir yani ??? ne alake :cool: tanyeri24 13.02.2005, 01:25 alevilik ve bilim derken elektronik semah dönen robotlar felanmı ??? nedir yani ??? ne alake :cool: :D bu nerden çıktı yahu çağdaşız ama okadar'da biraz çok olur deyil mi? :) hasancan87 13.02.2005, 18:48 alevilik ve bilim yazmış arkadaş gerisine bir kaç daha geniş kapsamlı sorular yazması gerekti..bu nasıl cevaplana bilirki İGD sana katılıyorum :) hiyam 05.03.2005, 10:37 Öncellikle ben yeni bir üye olarak erzincanlı rumuzlu arkadaşa teşekür ederim. Bazı arkadaşlar solcu ve ilerici olarak bunu araştırmaya değmez buluyorlar ama bu cevaba karşılık despotif ve bencilce cevap vermeleri yanlış. Sanırım ilerici ve solcu olmak sadece dar grupçu üstekilerine tapınan bir anlayışla cevaplamalı yanlış ama erzincanlının forum sorusu araştırmaya ve incelemeye değer bir konu alevilik ve bilim sadece semah dönen robot tanımı bir kültürün özüne ve felsefi yapısına tarihine hakarettir. Konun özüne gelirsek alevilik ve bilim materyalizm açısından ve idealizm açısından açıklamak doğru olur örnek alevi tahtacılar genelde dağ ve ormanlık bölgelerde yaşamaları hayatın zor koşularda yaşaması onları hayatlarının ve kültürlerinin sedelenmeden biderdafik bir çizgi çizmiştir tahtadan ilk belikide kuyu mataralarını onlar icat etmiştir. bu toplumun bilimsel olarak ve tarihsel olarak bir yapıtı sadece küçük bir örnek araştırdığımızda çok epik örneklerde bulabiliriz. Ama dar aşağılıyıcı ve bencil ego tatminkarlığıyla olmaz dostlar ben burda kimseyi aşağılamıyorum ama bu tür bir yaptırımda bulunmamınız. Alevi toplumun içinde ve tarihsel bütünlüğüne zıttır. melancholy 14.03.2005, 03:16 :D bu nerden çıktı yahu çağdaşız ama okadar'da biraz çok olur deyil mi? :) ben de bunu anlamıyorum işte, yani insan herhangi bi mezhepte olmakla ya da bi fikir ya da düşünce grubunda olunca mı çağdaş ya da bilimsel oluyor, bence zerre alakası yok bunun dinle mezheple. bilimsel olan ya da bilimle uğraşan insanın bu tarz özellikleri zaten arka planda kalır, bilimiyle öne çıkar,, (insan bağnaz olmasın yeter bence) saygılar.. TheGodfather 14.03.2005, 16:48 Bu konu her yere çekilebilir.Alevilikle bilim arasında bir bağlantı kuramadım.:3D_NG (29 Hem bilimle dinin bir alaksı olmadığını düşünüyorum.Elbette bilim öğrenmeyi dinler tavsiye edebilir.Din metafizik kavramlarda devreye girer bilime karşı. yapmayalım arkadaşlar bilim tüm insanlığın ortak metasıdır.Bite Ateistler çıkmış bilimi sahiplenmişken biz bu hataya düşüp bilimin ortak olduğunu unutmayalım.Onlara göre inacı olan cahildir.dolyısıyla bilimden anlamaz bağnazdır. Saygılar:garibbak: hasancan87 16.03.2005, 01:00 Öncellikle ben yeni bir üye olarak erzincanlı rumuzlu arkadaşa teşekür ederim. Bazı arkadaşlar solcu ve ilerici olarak bunu araştırmaya değmez buluyorlar ama bu cevaba karşılık despotif ve bencilce cevap vermeleri yanlış. Sanırım ilerici ve solcu olmak sadece dar grupçu üstekilerine tapınan bir anlayışla cevaplamalı yanlış ama erzincanlının forum sorusu araştırmaya ve incelemeye değer bir konu alevilik ve bilim sadece semah dönen robot tanımı bir kültürün özüne ve felsefi yapısına tarihine hakarettir. Konun özüne gelirsek alevilik ve bilim materyalizm açısından ve idealizm açısından açıklamak doğru olur örnek alevi tahtacılar genelde dağ ve ormanlık bölgelerde yaşamaları hayatın zor koşularda yaşaması onları hayatlarının ve kültürlerinin sedelenmeden biderdafik bir çizgi çizmiştir tahtadan ilk belikide kuyu mataralarını onlar icat etmiştir. bu toplumun bilimsel olarak ve tarihsel olarak bir yapıtı sadece küçük bir örnek araştırdığımızda çok epik örneklerde bulabiliriz. Ama dar aşağılıyıcı ve bencil ego tatminkarlığıyla olmaz dostlar ben burda kimseyi aşağılamıyorum ama bu tür bir yaptırımda bulunmamınız. Alevi toplumun içinde ve tarihsel bütünlüğüne zıttır.DOstum lafı geveleyip durma bize sadece alevilik ve bilim arasındaki farkı söyle başkalarınada dil uzatma! solcu molcu ne oluyo?ayrıca o arkadaş espri mayetinde söyledi.. dem_dost 21.03.2005, 19:54 Ilimden gidilmeyen yolun sonu karanliktir Hünkar Haci Bektas-i Veli Hz Peygambere ilk inen ayet: Oku Hz peygamber okuma yazma bilmedigini söyledi yine nida geldi: Oku, Allahin adiyla oku bu sözler yeter diye düsüniyorum saygilarimla SahHatayi 29.03.2005, 13:56 Cok Güzel Söyledin Baris! zerdekes 11.11.2005, 00:44 alevilik ve bilim dedigimiz zaman aleviligi bir inanıs olarak ele alıyoruzdur demektir bu ...ancak inanc ve bilim tamamen ayrı seylerdir bir dini bilimle acıklamak mumkun degildir eger mumkun olsaydı butun insanlar o dini secerdi..inanc diyoruz bu kelimenin anlamı " http://www.tdk.gov.tr/tdksozluk/sozbul.ASP?kelime=inan%E7" e bakın halitseyfi 01.02.2006, 01:23 Alevilik ve Bilim arasinda bir yaklasim mümkün mü? Alevilik ve bilim arasında bir uzaklık olması mümkün mü? Sevgili Erzincanlı Bilime yönelmeyen , onu kendine rehber edinmeyen bir alevilik yoldan çıkmıştır. Bu soru bence hatalı ve yanlış. Kusura bakma can. Selamlar saygılar kolpa 01.02.2006, 16:26 Bence dinle bilimi fazla yan yana getirmemek lazım.İşler sarpa sarıyo.:garibbak: Candacan 02.02.2006, 02:11 Alevilik ve bilim arasında bir uzaklık olması mümkün mü? Sevgili Erzincanlı Bilime yönelmeyen , onu kendine rehber edinmeyen bir alevilik yoldan çıkmıştır. Bu soru bence hatalı ve yanlış. Kusura bakma can. Selamlar saygılar Sevgili can, çok haklısın. Bilimde dinin yeri yoktur. Hemen hemen bütün dinler bilimle çelişir. Ama, alevilik asla bilimle çelişmez. "Bilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır." SivanA SimyacI 08.02.2006, 14:55 Detaya Gerek Yok Bence Alevİlİk Bİlİm Demek YoldaŞ Demezmİkİ Haci BektaŞ İ Velİ İlİmden Gİdİlmeyen Yolun Sonu Karanliktir polata 02.03.2006, 10:32 kader Aynı yazıyı dokuz konu başlığına yapıştırmışsın tamam anladık amacın kendi pisliğini buraya bulaştırmak ve forumu yazı piliğine çevirmek. Her ne kadar kimi zaman birbirimizle en çetin yazışmaları yapsakta bilmelisinki kimse sana bu izni vermez. Hadi şimdi git kirletme görevini kendi çöplüğünde yap. Adam 02.03.2006, 13:28 Aynı yazıyı dokuz konu başlığına yapıştırmışsın tamam anladık amacın kendi pisliğini buraya bulaştırmak ve forumu yazı piliğine çevirmek. Her ne kadar kimi zaman birbirimizle en çetin yazışmaları yapsakta bilmelisinki kimse sana bu izni vermez. Hadi şimdi git kirletme görevini kendi çöplüğünde yap. Sayın polata bu yeni moda oldu herhalde. Forumda kimi yeni üyeler birtakım yazılarını alakalı alakasız her yere serpiştiriyorlar. Seçim zamanı her yere afişlerini asan partiler gibi. Kendilerini bu yakışıksız eylemlerine son vermeye çağırıyorum. Balta 06.03.2006, 05:52 Arkadaşlar Konu alevilik ve bilimse; tek ve net olan Alevileri bilimin dışında düşünmek Alevileri anlamamak ve Alevileri yönlendirmekten başka birşey olarak düşünmemekteyim; İlim çinde olsa bile al getir şiarıyla başlayan. tarihin her döneminde Alevilerin yobazlarla ve ırkçılara karşı tutumuyla bilimsel anlamdaki savaşı buna en iyi örnektir. Aleviler her dönem olduğu gibi savaş ve kanla beslenmemiş, attıkları her adımda bilimsel yaklaşımlar sergilemişlerdir. Tek üzücü olan mevcut eğitim sisteminden dolayı Alevi gençleri bilimsel anlamda öne çıkamamış, çıkanlarda yurtdışına göçetmek zorunda kalmıştır. |