Orijinalini görmek için tıklayınız : Araplar Neden Sessiz ?

FaLLeN
03.08.2006, 13:57
İsrail Lübnan'ı vuruyor ama Araplar'dan çıt çıkmıyor. Peki sessizliğin nedeni ne?
Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Koni, Lübnan'da yaşanan şiddet konusunda Arap ülkelerinin neden sessiz kaldığını şu sözlerle açıkladı

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Koni, Lübnan'da yaşanan şiddet konusunda Arap ülkelerinin neden sessiz kaldığını şu sözlerle açıkladı: Şeyhler ve aşiret liderlerinin yönetimindeki Arap ülkeleri, nüfuzlarını koruyabilmek için çalışmamayı tercih ediyor. ABD'yle olan ekonomik bağımlılıkları ellerini kollarını bağlıyor. Amerika'nın İsrail'e yüklenilmesin diye doların faizini aşağıda tutması da önemli bir etken.

* Mısır: Mısır, İsrail'den sonra ABD'den en fazla yardımı alan 2'nci ülke... Bir yönetimin değişmediği oligarşik bir yapısı olan Mısır'da terör hareketi yavaşladı ama halk hareketi yukarı çıkıyor. Amerika desteği ile hem ülkeye para geliyor hem de ülkeyi yönetenler iktidarda kalabiliyor.

* Suudi Arabistan: Bu ülke 800 milyar dolarını Amerika'daki bankalara yatırmış durumda. Petrolden para kazanıyor ama siyasal ve finansal
sistemleri belirsiz olduğu için paraları İngiltere ve Amerikan bankalarında. ABD bankalarının yüzde 50'si de Museviler'in elinde...

* Ürdün: Osmanlı'ya ihanet eden Arap gruplarının oğullarının devamı olan Ürdün'deki sistemi kuran ingiltere, yaşatan Amerika. Ülkenin kralı bile ABD'de okudu. Petrolü, sanayisi olmayan Ürdün, S.Arabistan ve dışarıdan gelen yardımlarla ayakta duruyor.

* Körfez Ülkeleri: Amerika ve ingiltere'nin finans sistematiğinin döndüğü ülkeler... Katar'dakilerin paraları Batı ülkelerine yatıyor, oradan emlak alıyorlar. Arap ülkelerinde oligarşik, aşiret ve dini liderlerin yönettiği halka inmeyen bir yönetim sistemi olduğu için varlıklarını dış güçlerlerle çatışmama boyutuna dayandırıyorlar. Çünkü çatıştıklarında bu rejimleri devirmek kolay oluyor.

Gezdiğim bir siteden Alıntıdır....

Yaznın bir kısmı oldukça ilginç..evet her savaşın sebebi ekonomik çıkar içindir ve ekonmik çıkar yüzündende Herkes sessizdir...Bir tek biz Bağımlı değilmişizz,

ErDaL24
03.08.2006, 16:14
düşenin dostu olmaz fallen

bir zamanlar oralar osnamlını idi o zamanlar hespi arap milletçisi olmuşlardı ama şimdi gel görki hespi pastadan pay kapmaya çalışıyorlar menfaat dünyyası.

Tolgamanco
03.08.2006, 16:24
Ekonomilerinin nerelere baglı oldugu ortada

Bu durumda sasırmamalı sessız olmalarına

reyhan22
03.08.2006, 16:30
cem tabiki hayat çıkar dünyası amerika'ya bağımlı olmasalar yada çıkarları olmasa çoktan seslerini çıkarırlardı şu söz benim dikkatimi çekti aslında bu tarz konularda konuşmayı sevmem ama bir tek biz bağımlı değilmişiz demişsin sana katılmıyorum bence amerika bizim ülkemizde gizli bir güç ve gizli bir el ve ne yazıkki gizli gizlide olsa sömürgesinde yaşıyoruz keşke senin dediğin gibi olsaydı....

teşekkürler cem okuduğun yazıyı bizimle paylaştığın için......

ErDaL24
03.08.2006, 16:33
cem tabiki hayat çıkar dünyası amerika'ya bağımlı olmasalar yada çıkarları olmasa çoktan seslerini çıkarırlardı şu söz benim dikkatimi çekti aslında bu tarz konularda konuşmayı sevmem ama bir tek biz bağımlı değilmişiz demişsin sana katılmıyorum bence amerika bizim ülkemizde gizli bir güç ve gizli bir el ve ne yazıkki gizli gizlide olsa sömürgesinde yaşıyoruz keşke senin dediğin gibi olsaydı....

teşekkürler cem okuduğun yazıyı bizimle paylaştığın için......

reyhan sanırım fallen ortadogudaki savaşta bir tek bizim elimiz kolumuz baglı degil demek istemiş...

reyhan22
03.08.2006, 16:40
reyhan sanırım fallen ortadogudaki savaşta bir tek bizim elimiz kolumuz baglı degil demek istemiş...

doğru söylüyosun erdal ama bende genelleme yaptım .......

hatice81666
06.08.2006, 16:05
MRH ARKADASLAR; yazık ki cıkarlar ön planda oldugu icin arap dünyası ve tüm müslümanlar bu konuda seslerini yükseltmiyor. türkiye ye gelince bizi bir oyunun icine cekmeye calısıyorlar,yarın israil oradan cekilecek ve türkiye ye gelin herseyi yoluna koyun diyecekler.kendilerinin yok edemedigi hizbulahı bizim askerimizin yoketmesini isteyecekler.tüm dünya barıs gücünün liderinin türkiye olamasını istiyor. hatta isaril bile türk askerine güvendigini söylüyor türkiye üzerine yine tezgah kuruluyor.

sonerk
06.08.2006, 16:23
paranın yüzü sıcak bunlarda din kardeşimiz dediği lübnanı seçmek yerine parayı seçiyorlar şimdi bişey diyecem millet hoplayacak yine işine geldikleri zaman tüm müslümanlar kardeş oluyor işine geldikleri zamanda seni tanımıyo bile bunlar dinimiz islam diyorlar ama bunların dini KAPİTAL yani para bu sadece müslümanlar için gecerli değil tüm dinler için ve ideolojiler için gecerli ben bu yüzden tüm ideolojilere karşıyım :no: o yüzden ANARŞİST oldum :thumbup:

alevi_murat24
06.08.2006, 18:04
bence arapların israili durdura bilecek güçleri felaket var hatta bir kaşıkta . ama amerika gelir bizi koltugumdan eder sarayımdan eder korkusundan bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın hesabı yapıyorlar.. bırakın arapların karışmasını lübnannın kendi askeri karışmıyorki savaşa .. kısacası tamamiyla rant bence ... bilmem katılıyormusunuz

sonerk
06.08.2006, 18:11
bırakın arapların karışmasını lübnannın kendi askeri karışmıyorki savaşa

evet buna bende katılıyorum israil o kadar ev yıkıyor uçaklarla,tanklarla lübnanın hiçmi silahı yok bu neden karşılık vermiyor israile karşı koyanlar hizbullah ağer lübnanın ordusu varsa ve israile karşı savaşmıyorsa ben bu arap milletine bişey demiyorum allah onları bildiği gibi yapsın ve arap dünyası hakkında düşüneceklerimi tekrar bi gözden gecirmem gerekecek ...bi ülkenin askeri olacak ve kendine savaş açan bi devlete karşılık vermeyecek öylemi bu çok onursuzca ,korkakça bişey olur eğer böyle bişey varsa umarım yokturda çok saçma bişey olur....

canugur
06.08.2006, 18:11
bence arapların israili durdura bilecek güçleri felaket var hatta bir kaşıkta . ama amerika gelir bizi koltugumdan eder sarayımdan eder korkusundan bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın hesabı yapıyorlar.. bırakın arapların karışmasını lübnannın kendi askeri karışmıyorki savaşa .. kısacası tamamiyla rant bence ... bilmem katılıyormusunuz

Iste sayin murat, sözünü ettiginiz seyin kisa adi, emperyalizmdir.

Dinin, emperyalizm ile neden bas edemediginin sayisiz göstergelerinin sonuncusudur su son manzara.

Osmanli, 1500 yillarinda Gürcüleri islamlastirirken, Avrupa matba ile aydinlanmis, kilieseye karsi demokrasi savasi veriyordu.
200 yilsonra 1789 da Fransa da patlak veren olaylar, ve bu gün...???

Iste gec kalmanin bedeli artik aci bicimde ödeniyor
saygilar

taylan34
07.08.2006, 09:35
Hİzbullah Şİİ Bİ ÖrgÜt, Araplarin ÇoĞu SÜnnİ Vb Mezheplerden. Onun İÇİn Hİzbullahtan Çekİnİyorlar, Belkİde Alttan İsraİlİ Bİle Desteklerler . Bunlar İngİlİzlerden Para Alip SusamiŞ Osmanli Askerlerİne Zehİrlİ Su İÇİrenlerİn Soylari.yanİ Bozuk Bunlar Dİnİ İmanlari Paradir. Haysİyet Şeref Ve Onurlari Yoktur. Yoksa 7 Mİlyonluk Sİyonİst İsraİl Nasil Olurda 200 Mİlyonluk Arabin GÖzÜ ÖnÜnde LÜbnana Saldirir

yenibirgün
07.08.2006, 11:26
evet buna bende katılıyorum israil o kadar ev yıkıyor uçaklarla,tanklarla lübnanın hiçmi silahı yok bu neden karşılık vermiyor israile karşı koyanlar hizbullah ağer lübnanın ordusu varsa ve israile karşı savaşmıyorsa ben bu arap milletine bişey demiyorum allah onları bildiği gibi yapsın ve arap dünyası hakkında düşüneceklerimi tekrar bi gözden gecirmem gerekecek ...bi ülkenin askeri olacak ve kendine savaş açan bi devlete karşılık vermeyecek öylemi bu çok onursuzca ,korkakça bişey olur eğer böyle bişey varsa umarım yokturda çok saçma bişey olur....

Bence lübnanın karşı koyacak gücü yok ve o da diğer arap ülkeleri gibi abd nin işe girmesinden korkuyor.Sözde bu saldırıların başlama nedeni hizbullahın 2 asker kaçırması olduğu için ılımlı bir siyaset izliyordu ve bunlar hizbullahdan kaynaklanıyo diyecekti ama israil zaten bahane arıyodu .Ama bu saatte bile lübnan ordusu kendi milletini korumuyosa abd den korkan arap ülkeleri asla işin içine girmez

EŞİTLİK PARTİSİ
07.08.2006, 13:42
Değerli Canlar
Mücadele geleneği gelişmemiş,geliştirilmemiş...
Değerli tartışmacılar olayın değişik yönlerini dile getirmişler...
MÜCADELE kültürü durup,dururken gelişmez,bir de haklı olduğunuza inanacaksınız...çoğumuz sanırım bu kültürle yüz yüze gelmişsizdir,yalan,dolan,iki yüzlülük,kadının KÖLE görüldüğü bir yaşam tarzı ve akla hayale gelemeyen sapıklıklar...arkanızı dönersiniz,kalleşçe sizi vururlar...
Efendim hiç bir kültür,hiç bir kültürden aşağı değildir...hangi kültürden,bu saydığımız kültürdenmi,tabi kültürse...
Niye RTE ve uzantısı olduğu kültür farklımı sanki,parayı ver...her şey serbest...attılarımı mangalda kül bırakmazlar,onlara sorarasınız,en yürekli,en kabadayı ve en Müslüman olanlar...işte görüyoruz düşünce kaynaklarınıda,kendilerinide...
Fazla ileriye gitmeye gerekyok,bir ara FKÖ Sol etkiyle bir şeyler yapmaya kalktı,saman alevi gibi söndü...zaten temelleri olmadığı için devamı mümkün değildir,Arafata bir Fransız...FKÖ Teslim...
Biliyorsunuz bunların kalbur üstü zenginleri ve yöneticilerinin çoğu ABD ve AB de Eğitim görürler...Hanımlar kusura bakmasın onların tek derdi Kadın...o kadar iğrenç,aşşağılık insanlardır ki,sıralamaya kalksak yer bulamayız.
Aleviliği biraz benimsemiş tek tük Aileler var,ama onlarda deryada damla...
Evet bizde söylüyoruz,ellerinden neyleri var neyleri yok alınmış ama,be adamlar bir kıpırdayın...olmaz,bön bön insanın yüzüne bakarlar...
O görünen örgütleride CIA kuruyor ki,kendine bahane bulsun diyr...yoksa öyle halktan yana örgüt falan yok...AKP TÜRKİYE'de bu anlayışın son ve bir daha dirilmeyecek versiyonu,KRAVATLI kesimi.
Aslında bize uyguladıkları Dejenerasyon,onlara uygulansa...ne Arap kalır ne DİN...
Zaten yokta,işte oyalanıp duruyorlar,tek korkuları TÜRKİYE'de iktidar değişikliği...
Tek tek,sokak,sokak,cadde,cadde,tüm resmi ve özel işyerleri ellerinde...dağıttıkları paranın haddi hesabı yok,yine bitecekler.
HAİNLER her zaman KORKAKTIR...bir kişi bir mahalleyi teslim alır ve göreceksiniz böyle olacak.
Saygı ve sevgilerimle...

Bektaş ÇELEBİ