Orijinalini görmek için tıklayınız : 49 yaşındaki adam (Muhammed), 6 yaşındaki bir çocuk (Aişe) ile evlen

ausebell
03.08.2006, 13:59
49 yaşındaki adam (Muhammed), 6 yaşındaki bir çocuk (Aişe) ile evleniyor:

Yine Aişe'nin kendisinin anlattığını dile getiren bir hadis:

Bu hadisin başında, Aişe aynen şöyle diyor:

-"Peygamber benimle evlendi; ben o sırada 6 yaşındaydım."

Evet, bir yanda 49 yaşındaki Muhammed, öbür yanda 6 yaşındaki Aişe evleniyorlar. Muhammed ile evlendiği zaman Aişe'nin 6 yaşında olduğunun İslam dünyasında kabulu zorunlu. Çünkü bunu anlatan hadis, tartışmasız sağlam (sahih) kabul edilir. Bu hadisi, İslam dünyasında en sağlam olarak benimsenegelmiş olan Buhari'nin ve Müslim'in E's-Sahih’lerinde de buluyoruz.

Anlatıldığına göre evlilik gerçekleşiyor ama yine de 3 yıl kadar zifaf (yani cinsel birleşme) gerçekleşmiyor. Bu süre geçtikten sonra oluyor zifaf !

Aişe 9 yaşındayken 52 yaşındaki Muhammed ile gerdeğe giriyor:

Hadisi izleyelim. Aişe anlatıyor:

-"Ve be dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi. Medine'ye göçmüştük. Haris İbn Hazrec oğullarına konuk olduk. O sırada sıtmaya yakalandım. Saçlarım döküldü. Saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu. Annem Ümmü Ruman bana geldi. Arkadaşlarım ile birlikte salıncakta sallanıyorduk. Annem beni çağırdı. Yanına gittim. Benden ne istediğini bilmiyordum. Elimi tutup alıp götürdü. Evin kapısına gelince durdu. Soluk soluğa kalmıştım. Sonunda soluğum biraz yatıştı. Annem, sonra biraz su alıp yüzüme başıma değdirdi. Sonra beni eve soktu. Bir de baktım ki bir takım Medineli kadınlar. Evdeler. Bana şöyle demeye başladılar:

-Hayırlı, bereketli olsun. İyi şanslar.

Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde hazırladılar. Peygamberle birden karşılaşmaktan başka hiçbir şey beni korkutmamıştı. Kadınlar, beni ona teslim ettiler. Ve ben o sıralar 9 yaşındaydım."

Aişe, Muhammed'in koynuna verilmek üzere götürüldüğünde, salıncakta sallanıp oynayan bir oyun çocuğuydu. Yani Muhammed, 52 yaşında böylesine bir çocukla cinsel birleşimde bulunmuştu.

SAHİH-İ BUHARİ' DEN

www.turundursun.com sitesinden alıntıdır

yorumlarınız?

Şoreş
03.08.2006, 14:04
Çok ilginç.

ausebell
03.08.2006, 14:06
dostum kitaplar açık bak sonra kendin karar ver.ben öyle yaptım.
ilk başta bende inanmamıştım

velakad
03.08.2006, 14:09
Emevilerin büyük bir oyunu daha...
Nefsini yenememiş bir kişi nasıl olyorda peygamber olabiliyor...Haşa Peygamberimiz o kadar mı düşük ki 9 yaşındaki aişeye kaldı...Ben bu uydurma hikayelere ve buhariye inanmıyorum.....

aşk-ı sabır...

aykudgöksun
03.08.2006, 14:15
eğer böyle birşey varsa herşey bir yalan olur çünkü peygamber kusursuzdur 9 yaşındaki bir çocukla cinsel ilişkiye girmek de bir hastalıktır bu hastalık peygamberde varsa o zaman hz.muhammed de peygamber değildir ki o zaman herşey karışır...

Naci
03.08.2006, 14:21
sana tavsiyem hadislere inanma. Buhari'nin kitabında da vardır, peygamberim bir gecede 40 kadına yetecek erkeklik gücü olduğu şeklinde uydurmalar. Hem ayşeyi alma nedeni bellidir peygamberin, böyle peygamberi, şehvet düşkünü gösterenlere çok kızıyorum en başta buhari

velakad
03.08.2006, 14:22
İşte;
Alevilik için sapık düşünce diyenlerin, kendi çıkarları ve arzularını tatmin edebilmek için, söyledikleri sapıkça sözler.Buna inanan yobazlar aynı şeyleri yapmaktadır.Kendi kusurlarına bu şekilde Hz. Muhammed' i de ortak etmeye çalışılmışlardır....Böyle şeylere sakın inanmayın Emevi uydurması işler devam etmektedir...............

aşk-ı sabır...

aykudgöksun
03.08.2006, 14:25
yaw bu nası bi çelişki ben anlamadım hz.muhammedin adını duyunca korkudan titreyen insanlar bunlara nasıl inanıyor.peygamberi geçtim bu hiç bi insana yakışmaz hatta böyle sapkınlıkları olanları naparlar bilirsiniz

AçelyaYıldız
03.08.2006, 14:30
49 yaşındaki adam (Muhammed), 6 yaşındaki bir çocuk (Aişe) ile evleniyor:

Yine Aişe'nin kendisinin anlattığını dile getiren bir hadis:

Bu hadisin başında, Aişe aynen şöyle diyor:

-"Peygamber benimle evlendi; ben o sırada 6 yaşındaydım."

Evet, bir yanda 49 yaşındaki Muhammed, öbür yanda 6 yaşındaki Aişe evleniyorlar. Muhammed ile evlendiği zaman Aişe'nin 6 yaşında olduğunun İslam dünyasında kabulu zorunlu. Çünkü bunu anlatan hadis, tartışmasız sağlam (sahih) kabul edilir. Bu hadisi, İslam dünyasında en sağlam olarak benimsenegelmiş olan Buhari'nin ve Müslim'in E's-Sahih’lerinde de buluyoruz.

Anlatıldığına göre evlilik gerçekleşiyor ama yine de 3 yıl kadar zifaf (yani cinsel birleşme) gerçekleşmiyor. Bu süre geçtikten sonra oluyor zifaf !

Aişe 9 yaşındayken 52 yaşındaki Muhammed ile gerdeğe giriyor:

Hadisi izleyelim. Aişe anlatıyor:

-"Ve be dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi. Medine'ye göçmüştük. Haris İbn Hazrec oğullarına konuk olduk. O sırada sıtmaya yakalandım. Saçlarım döküldü. Saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu. Annem Ümmü Ruman bana geldi. Arkadaşlarım ile birlikte salıncakta sallanıyorduk. Annem beni çağırdı. Yanına gittim. Benden ne istediğini bilmiyordum. Elimi tutup alıp götürdü. Evin kapısına gelince durdu. Soluk soluğa kalmıştım. Sonunda soluğum biraz yatıştı. Annem, sonra biraz su alıp yüzüme başıma değdirdi. Sonra beni eve soktu. Bir de baktım ki bir takım Medineli kadınlar. Evdeler. Bana şöyle demeye başladılar:

-Hayırlı, bereketli olsun. İyi şanslar.

Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde hazırladılar. Peygamberle birden karşılaşmaktan başka hiçbir şey beni korkutmamıştı. Kadınlar, beni ona teslim ettiler. Ve ben o sıralar 9 yaşındaydım."

Aişe, Muhammed'in koynuna verilmek üzere götürüldüğünde, salıncakta sallanıp oynayan bir oyun çocuğuydu. Yani Muhammed, 52 yaşında böylesine bir çocukla cinsel birleşimde bulunmuştu.

SAHİH-İ BUHARİ' DEN

www.turundursun.com sitesinden alıntıdır

yorumlarınız?
İNSANLAR BU TÜR ŞEYLERİ ORTAYA KOYARKEN HELE DE SÖZ KONUSU OLAN PEYGAMBERİMİZ(S.A.V) İSE NOLUR BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLSUNLAR...BU TÜR SAÇMALIKLARI OKUDUKÇA BUNLARI YAZANLARIN TAMAMEN DÜŞÜNME YETENEĞİ OLMADIĞINA İNANIYORUM.TEK KELİMELEYLE CAHİLLİK.

can85
03.08.2006, 14:33
MUHAMMEDİN karikatürümü çizilmedi..nefsini yenemeyn mi dendi..bir gecede 40 kadınla yatacak gücü var dendi..36 kere evlendi dendi..neler dendi neler ki kaldı ki bu denmemiş oldu..ben daha bir çok suçlama iftira ve karalama biliyorum..ama bu çok saçma ve hiç de inandırıcı değildir..HZ.MUHAMMED in bir çok evlilik yaptığını biliyorum..ama 9 yaşındaki bi çocukla evlendiğini bilmiyorum..:D :D

sakka
03.08.2006, 18:27
Evet canlar yazılanlar doğrudur.İlk başlarda peygamber olan birinin bunu yapamacağını düşünmüştüm. Ama peygamberimizin hayatına giren kadınları görünce imkansız olmadığını anladım. Ayrıca ayşe , peygamberimizin evlendiği tek bakireydi.
Canlar , peygamberimizin kadınlar hakkındaki görüşlerini biliyormusunuz? Bilmeyenler araştırsın. Çok ilginç şeyler bulacaksınız. Ben bir topik açtım bu konuda merak edenler bakar.

Saygılar..

Balta
03.08.2006, 19:04
İNSANLAR BU TÜR ŞEYLERİ ORTAYA KOYARKEN HELE DE SÖZ KONUSU OLAN PEYGAMBERİMİZ(S.A.V) İSE NOLUR BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLSUNLAR...BU TÜR SAÇMALIKLARI OKUDUKÇA BUNLARI YAZANLARIN TAMAMEN DÜŞÜNME YETENEĞİ OLMADIĞINA İNANIYORUM.TEK KELİMELEYLE CAHİLLİK.

Lütfen büyük harfle yazmayın. Büyük harfle yazmak hakaret kabul edilir o nedenle içeriğe bakılmaksızın bu konuda uyarılırsınız.

Teşekkürler

Murathanhakan
03.08.2006, 19:20
sanane kardeşim. o peygamber.hatta ona kuranda helal kılındı diye ayetler bile var.hey allahım ya.atatürk e de içki içerdi diyolar.

aykudgöksun
03.08.2006, 19:22
atatürkün içki içmesi normal ki bikere bence kötü bi yanı yok...peygambere yapılan bu suçlamalarla atatürke yapılan içki suçlamalarını aynı kefeye koyma bence peygambere yapılan suçlama daha ağır onur kırıcı ve çok daha hassas

Balta
03.08.2006, 19:25
sanane kardeşim. o peygamber.hatta ona kuranda helal kılındı diye ayetler bile var.hey allahım ya.atatürk e de içki içerdi diyolar.

Biz burada taryışırız ve sana ne bana ne gibi kelimeler yerine fikrinizi belirtin. Ayrıca konu Atatürk değil konu başlığına sapit kalıp konuyu dağıtmayalım.

Bu uyarıyı dikkate alın.

can85
03.08.2006, 19:29
atatürkün içki içmesi normal ki bikere bence kötü bi yanı yok...peygambere yapılan bu suçlamalarla atatürke yapılan içki suçlamalarını aynı kefeye koyma bence peygambere yapılan suçlama daha ağır onur kırıcı ve çok daha hassas

heyy merak etme aynı buna benzer suçlamanın daha ağırı ATAMIZA da yapıldı..ATATÜRK sözde kız lisesinin öününde beklermiş yaverlerinide beğendi kızların yanına gönderip o kızı çağırtmış ve onla ilişkiye girermiş..buna ne diyeceksiniz..ne kdr pis ve ahlaksızca bir suçlama özelliklede kız lisesinde bekletirmiş..

Balta
03.08.2006, 19:32
Biz burada taryışırız ve sana ne bana ne gibi kelimeler yerine fikrinizi belirtin. Ayrıca konu Atatürk değil konu başlığına sapit kalıp konuyu dağıtmayalım.

Bu uyarıyı dikkate alın.

Konuyu Atatürke getirme çabası niye son kez uyarıyorum. Konu başlığına sabit kalalım istemediğimiz yaptırımlar için zorlamayın lütfen.

cem1507
03.08.2006, 22:11
Canlar

ben böyle seye inanmak istemiyorum vede kabul etmiyorum..

velakad
04.08.2006, 00:25
Evet canlar yazılanlar doğrudur.İlk başlarda peygamber olan birinin bunu yapamacağını düşünmüştüm. Ama peygamberimizin hayatına giren kadınları görünce imkansız olmadığını anladım. Ayrıca ayşe , peygamberimizin evlendiği tek bakireydi.
Canlar , peygamberimizin kadınlar hakkındaki görüşlerini biliyormusunuz? Bilmeyenler araştırsın. Çok ilginç şeyler bulacaksınız. Ben bir topik açtım bu konuda merak edenler bakar.

Saygılar..

Siz neden elin iki paralık yezitlerine inanıyorsunuzda biz Alevilere veya Dedelere inanmıyorsunuz.Neden işinize gelenleri anlıyor işinize gelmeyenleri anlamıyorsunuz....ayşe evlendiği tek bakireymiş...Hay maşallah...Hz. muhammed onu alırken düğünde yapmış mı bari?Lütfen kardeşlerim bunlar iftiradır.Muhammed bir nurdur.Kendi nefsi için bir şey asla yapamaz, yapmaz...Eğer senin dediğin bir Muhammed' se ki haşa ben ona peygamber demem...Peygamberlik saflığın temizliğin paklığın yol göstericiliğin adıdır...

Emeviler kendilerine bir çıkar elde etmek için ayşeyi Peygamberimize yamamaya çalışıyorlar...Asla aldanmayın düşmeyin gaflete...Peygamberimizin tek eşi vardır oda Hz. Hatice' dir...

aşk-ı sabır...

manifesto
04.08.2006, 00:39
Böyle anlamsız konuları nereden buluyorsunuz doğrusu anlamıyorum..
Hz.Aişe'nin küçük yaşda evlendiği doğru ama 6 yaş komik olmuş..
Siz hiç 6 yaşında bir çocuk görmediniz mi?
Bu laflara inanmak aklı bir kenara bırakmak demek..Hoş doğruluğu falan bu anlamda ikinci planda mühim olan Baltalamak..işer yarıyacağını sanıyorsunuz..
Hz.Muhammed 25 yaşında kendisinde 15 yaş daha büyük olan Hz.Hatice ile evlenmişdir ve o ölene kadar başka kimse ile evlenmemişdir..Evlilik teklifi de Hz.Haticeden gelmişdir...Olaylara belden aşağı bakmayı adet edinmiş arkadaşlar..bir insan da böyle bir zaaf olsaydı bu gençliğinin ve hormonlarının zirvede olduğu dönemde daha fazla olmazmıydı..Basit bir akıl muhakemesi..çünkü bazılarımız bu muhakeme kabiliyetinden yoksun ne yazık ki..
Benim yengem anlatır 14 yaşında gelin geldim der..Erken evlenen milyonlarca insan var..kaldı ki Hz.Aişe sahipsiz değil bir babası var..Hangi baba kızının evlilik çağına geldiğine inanmadan evliliğine izin verir..
Kraldan daha çok kıralcılık yada şekilcilik bu sanki..Babasından daha mı çok düşünüyorsunuz evladı nı..Hoş Hz.Aişeyi yerden yere vuran arkadaşlar da var..şimdi bu olay nedense onları fazla meşgul etmişe benziyor..
Hz.Aişe evlilik çağında Peyganber hanesine girmiş ve o hanede o ahlak ile büyümüşdür..kadınlık alemine ait bir çok hadis rivayet etmiş ve en çok hadis rivayet eden sahabeler arasına girmiş son derece zeki ve kabiliyetli bir kimsedir..

Yapacak işi gücü olmayanlar 1400 yıl önceki evlilik hadiseleri ile meşgul oluyorlar sanırım..onlara ne kazandıracak sa..

gölgesiz
04.08.2006, 00:41
velekad can çok haklısın bu hadisler sahih(!) denen buhariden aktarılmıştır ve bu tür hadisler sadece yaptıkları rezilliği örtmek için hiç çekinmeden peygamberi kullanmaktan bile çekinmeyen ''bakın peygamber yaptı demekki bir günahı yok'' deyip insanları kandırmaya aldatmaya yönelik uydurma hadislerdir. Bunu emeviler abbasi halifeleri de devam ettirmiştir. şimdide devam etmekte. buna peygamberimizi tam olarak tanımayan arkadaşlarımızında destek verir yazılarıda çok üzücü. İnancınızı bilin neye inandığınıza da... kendinizi tanıyın...

can85
04.08.2006, 00:43
peki manifesto arkadaş HZ.MUHAMMED in 36 kere evlilik yaptığı söleniyor..ve buda doğru ..ve bunuda şu şekil yorumluyorlar PEYGAMBER EFENDİMİZ bazı kadınların namusunu korumak için sefaletten ve açlıktan kurtarmak için evlendi diyorlar bu doğru mu ?

Hüseyin69
04.08.2006, 00:48
hz muhammedin dönemini yasamadigimIZ icin
ancak kisitli kaynaklarla bazi olumlu olumsuz bilgiler edinmissiz
hzmuhammed dönemini bilemiycem
ama günümüzde 80 yasindaki bir ihtiyar
15 yasindaki bir kiz cocuguyla evlene biliyor bunu bazen medyada görüyoruz
hatta bir keresinde yöreyi söylemiyim
bir genc erkek cocuk yaninda annesi yasinda bir kadinla gördügümde gercekten annesi sanmistim
cocuga sordugumda benim ailemdir demis ve baya shok :ohmy: olmustum

velakad
04.08.2006, 00:51
Ya arkadaşlar bahs ettiğimiz kişi Hz. Muhammed Mustafa...Yapmayın...Onunla sıradan insanları karşılaştırmayın...

aşk-ı sabır...

manifesto
04.08.2006, 00:58
can85 ; peki manifesto arkadaş HZ.MUHAMMED in 36 kere evlilik yaptığı söleniyor..ve buda doğru ..ve bunuda şu şekil yorumluyorlar PEYGAMBER EFENDİMİZ bazı kadınların namusunu korumak için sefaletten ve açlıktan kurtarmak için evlendi diyorlar bu doğru mu ?
Demek 36 evlilik..! kara mizah..millet ne aptalca söylentiler yayıyormuş..
Oysa açıp onun hayatını özetle dahi okusalar kaç kez evlendiğini görecekler..böyle şeyler ile de değerli vakitlerini kaybetmiş olmayacaklar..
Hz.Peyganber 25 yaşında Hz.Hatice ile evlenmiş ve tam 25 yıl boyunca onunla evli kalmışdır..bunu biraz düşün..50 yaşında ki bir kimsenin evliliği (haşa onun için aklımdan dahi geçirmem ama okuyan arkadaşlar konunun aslını öğrensiler diye yazıyorum) cinsellik için istemesi heralde 25 yıl boyunca bu şekilde yaşamış bir insan için pek mantıklı değil..
Hz.Muhammed islam davasına başladığı vakit Mekkeli müşrikler Ebu Talib vasıtası ile ona " yeğenini başımıza emir seçelim,onu en güzel kızlarımızla evlendirelim" diye birçok kez teklifde bulunmalarına rağmen onlara ne cevap verdiğini sende iyi biliyorsun..
Hz.Haticenin vefatından sonra DİKKAT ET 53 YAŞINDA Kİ Hz.Sevde ile evlenmişdir..53 diyor okudun mu? elbette Hanımının vefatından sonra onun hanesinde işlerini görecek bir kimseye ihtiyaç vardı..3 yıl evli kaldılar o vefat edene kadar yine kimse ile evlenmemişdir..
Daha sonra Hz.Zeynep ile evlenmişdir..onda tam 50 yaşında ve DUL bir insandı..Dikkat et bakire ve genç insanlar ile evlenme imkanı varken o bunu yapmamışdır...Daha sonra 4 çocuklu ve DUL ve 65 yaşında ki Hz.Ümmü Seleme ile evlenmişdir
Hz.Muhammed vefat etmeleri dışında hiçbir hanımı ile ayrı yaşamamış hiçbir hanımını boşamamışdır

Hz.Peyganber taa o günlerden bu iftiraları görmüş olacak ki onların gözlerine sokarcasına Hanımları kocaları vefat etmiş ve ailesi ile muhtaç bir vaziyette kalmış kimselerden ve muharebelerde şehid olmuş kimselerin hanımlarından seçmiş..Tek istisna Hz.Aişe dir onun ise başka hikmetleri vardır...

velakad
04.08.2006, 01:04
Tek istisna Hz.Aişe dir onun ise başka hikmetleri vardır...

Veee hikmet açıklanıyor....
Hz. İmam Ali ile savaşşşşş......

sonerk
04.08.2006, 01:11
garip hemde çok aceyip böyle bişeye bizim dincilerin cevabı genelde şu oluyo arabistan sıcak bi bölge olduğu için onlar ergenliğe erken giriyorlar ve oldukça büyük gösteriyorlar diyolar ama ne kadar tatmin edici ona siz karar verin soraşin dediği gibi inamak istemiyorum ....bu zamanın aklıyla bunu anlamak zoor biraz molla olmak gerekiyor manifesto abimizden bi beş dakkalığına istesek verirmi aceba geri verirdik ne olacak hıııııııı olurmuuuuuuu hehhehehee

sakka
04.08.2006, 14:28
Siz neden elin iki paralık yezitlerine inanıyorsunuzda biz Alevilere veya Dedelere inanmıyorsunuz.Neden işinize gelenleri anlıyor işinize gelmeyenleri anlamıyorsunuz....ayşe evlendiği tek bakireymiş...Hay maşallah...Hz. muhammed onu alırken düğünde yapmış mı bari?Lütfen kardeşlerim bunlar iftiradır.Muhammed bir nurdur.Kendi nefsi için bir şey asla yapamaz, yapmaz...Eğer senin dediğin bir Muhammed' se ki haşa ben ona peygamber demem...Peygamberlik saflığın temizliğin paklığın yol göstericiliğin adıdır...

Emeviler kendilerine bir çıkar elde etmek için ayşeyi Peygamberimize yamamaya çalışıyorlar...Asla aldanmayın düşmeyin gaflete...Peygamberimizin tek eşi vardır oda Hz. Hatice' dir...

aşk-ı sabır...

Arkadaş, benim yezidlere inandığım falan yok. Ben kendim Aleviyim nasıl Alevilere inanmam. Boş konuştuğunun farkındamısın. Gerçek tektir, işime gelip gelmediğine göre yorum yapmam. Ben bunları okudum , insanların fikirlerini almak istedim. İsteyen araştırı görür, istemeyen kendi bilir.

velakad
04.08.2006, 15:04
Arkadaş, benim yezidlere inandığım falan yok. Ben kendim Aleviyim nasıl Alevilere inanmam. Boş konuştuğunun farkındamısın. Gerçek tektir, işime gelip gelmediğine göre yorum yapmam. Ben bunları okudum , insanların fikirlerini almak istedim. İsteyen araştırı görür, istemeyen kendi bilir.
Sayın sakka kardeşim bu tür kitaplar çokça okudum.Tamamen yaptıkları pisliklere Hz. Muhamed' ide ortak etme çabasıdır...Her okuduğumuzu doğru sanarsak başımıza neler neler gelir...Gerçekten bu veya bunun daha ötesinde Hz.Muhammed' e ve Alevilere ağıza alınmıyacak iftiralar atıp daha sonra bunu Kuran-ı Kerim' le desteklemeye çalışıyorlar...Aleviler bu gibi hayasızlıklara ortak olmaz, gerektiğinde de en güzel cevabı verir...Bir insanın dahi eline diline beline sahip olması gerekirken nasıl oluyorda Allah' ın Resulü beline sahip olamıyor.Bu hiç akla uyyormu...Bu hiç Hz. Ali' nin amcaoğluna musahibine yakışıyormu....Bunlar yalan sende bize sunma ihtiyacı duymuşsun...Eyvallah...Fikirlerimiz budur...Peki sizin fikriniz nedir bu konuda...??????

AçelyaYıldız
04.08.2006, 17:04
Lütfen büyük harfle yazmayın. Büyük harfle yazmak hakaret kabul edilir o nedenle içeriğe bakılmaksızın bu konuda uyarılırsınız.

Teşekkürler
Özür dilerim büyük harf ile yazımın bu anlamı taşıdığını bilmiyordum.:no:

haydar2
04.08.2006, 17:20
arkadaslar,gördügüm kadariyla burda,HZ: MUHAMMET´ in peygamberligi sorgulaniyor.her yazilan kitaplara inanacak olursak,o zaman kimligimizi ve dinimizi kaybetriz.böylece islami yok etmek isteyen fitneciler amacina ulasir.bunlara firsat vermeyelim.islam hakkinda cok yalan ve yanlis yazialan kitaplara paramizi bosuna harcamayalim.ISLAM TARTISILMAZ

EŞİTLİK PARTİSİ
04.08.2006, 17:43
Değerli Canlar

Emperyalistler bölgemizde...
-Coniler viskiyi çekiyor...Irakta,Afganistanda kimi yaklarlarsa artık....
Peki zibidilerin bu bölgede ne işi var,
KERBELA Katliamı...
MUAVİYE-YEZİT Kapıyı açtı,geldik bu güne...
Ha bu arada Avrupadan ve ABD dende Muaviye-Yezidin 2006 Modellerine uçakla servis yapılıyor.
Bu yalanları ortaya atanları 1400 seneden beri bu yalanlarınız nerelere getirdi...
Ama şunu bilsinlerki biz onların,Irzıyla,Namusuyla ve Şerefiye oynamayacağız...
Çunki biz,Hz.Muhammed S.A.S.Efendimiz gibi,12 İmamlarımız gibi,Hacı Bektaş-i Veli Efendimiz gibi ve nihayet Mustafa Kemal ATATÜRK gibi,onların yolundan gidenler olarak,
-Kendi Namusumuza,Irzımıza ve Şerefimize her anlamda saygılıysak,bir başkasının,karşımızda kim olursa olsun onlarında bu değerlerine saygı duyarız.
Sonları,son kez yakın olanları yine biz koruyacağız...
Adem Peygamberden başlayıp,ALEVİLERE kadar Mum Söndü yapıyor diyenlerde bu zihniyet.
Canlara saygı ve sevgilerimle

Bektaş ÇELEBİ

sertur
04.08.2006, 18:01
selamlar,
öncelikle bu ve buna benzer topikler maksatlı geliyor bana, çok üzülüyorum Hz.muhammed(sav) insanlık adına gönderilmiş bir peygamberdir, onu karalamak onu bize unuturmak istemesi Aleviliğin geleceği açısından da hem çok tehlikeli hemde temelden sarsıcı sonuçlar doğurabilir, bugün Hz. Muhammet(sav) yarın Hz.Ali(k.v) ben onlara toz konduramam, lütfen biraz daha dikkat arkadaşlar,saygılarımla..

Murathanhakan
04.08.2006, 18:08
hayır kardeşim onu örnek olarak verdim.ayrıca asıl kimin içki içip kimin kaç yaşındaki kızla evlendiği değil önemli olan.önemli olan insanlara olan büyük katkılarıdır.çarpıtan sizsiniz beyfendi(balta).önce dediğimi anlayınız.hakaret olarak algılandıysa hepinizden özür dilerim.emin olun ki içten bi şekilde söylüyorum yazdıklarımı.sadece örnek olarak verdim.diğer arkadaş da öyle yapmış.biraz esnek olunuz (balta).forum yöneticilği bunu gerektirir.

sertur
04.08.2006, 18:14
Değerli Canlar

Emperyalistler bölgemizde...
-Coniler viskiyi çekiyor...Irakta,Afganistanda kimi yaklarlarsa artık....
Peki zibidilerin bu bölgede ne işi var,
KERBELA Katliamı...
MUAVİYE-YEZİT Kapıyı açtı,geldik bu güne...
Ha bu arada Avrupadan ve ABD dende Muaviye-Yezidin 2006 Modellerine uçakla servis yapılıyor.
Bu yalanları ortaya atanları 1400 seneden beri bu yalanlarınız nerelere getirdi...
Ama şunu bilsinlerki biz onların,Irzıyla,Namusuyla ve Şerefiye oynamayacağız...
Çunki biz,Hz.Muhammed S.A.S.Efendimiz gibi,12 İmamlarımız gibi,Hacı Bektaş-i Veli Efendimiz gibi ve nihayet Mustafa Kemal ATATÜRK gibi,onların yolundan gidenler olarak,
-Kendi Namusumuza,Irzımıza ve Şerefimize her anlamda saygılıysak,bir başkasının,karşımızda kim olursa olsun onlarında bu değerlerine saygı duyarız.
Sonları,son kez yakın olanları yine biz koruyacağız...
Adem Peygamberden başlayıp,ALEVİLERE kadar Mum Söndü yapıyor diyenlerde bu zihniyet.
Canlara saygı ve sevgilerimle

Bektaş ÇELEBİ

yüreğinize sağlık çok güzel anlatmışsınız

Eşter
05.08.2006, 03:36
Allah Peygamber'ini uçkur düşkünü ve sübyancı gibi göstermek Ümeyyeoğullarının ciddi uğraşılarından biriydi. Hadisler o kadar büyük bir ustalıkla uyduruluyorduki, hem Peygamber'e inceden inceden taş atılıyor hem de olay meşrulaştırılıyor. Ümeyyeoğulları, Haşimoğullarına İslam öncesi devirlerden besledikleri düşmanlıklarını bu şekilde para saçarak uydurdukları yığınla ince eleştiriler içeren hadislerle devam ettirmişlerdir.

Ayşe'nin 6 ya da 9 yaşındaki salıncakta oynar vaziyetteyken adeta kndırılıp evlendirilmesini anlatan gülünç hadisler gibi daha ağzımızı açıkta bırakacak yığınla hadis vardır Buharilerde Müslimlerde. Oysa dikkat ederseniz bu tür hadisleri hep aynı mel'un şahıslar nakletmişleridr ve hepsi Muaviye hanedanının parayla beslediği köpeklerdir.

Muhkem Kur'an bu konuda ne diyor ?

"Yetimleri evlenme çağına gelene kadar deneyiniz. Eğer olgunlaştıklarını görürseniz hemen mallarını kendilerine teslim ediniz...." Nisa 6

Ayet açık ve de seçik bir şekilde bir insanın (yetim olsun veya olmasın) evlenecek yaşa gelebilmesi için ergenlik yaşına gelmesini şart koşuyor. Bir sonraki şart ise o kişinin olgunlaşınca kendi mallarını kendi başına idare edebilecek hale gelmesidir ki, ayette de Allah c.c. böyle birisinin evlenebilecek durumda olacağını alenen belirtiyor.Zira kendi mülkü hakkında akıllı kararlar verebilecek duruma gelebilmek için ancak ve ancak ergenlik yaşına (yani evlenebilecek yaşa) basmak gerekir,

Şimdi, henüz salıncakta sallanan 6 ya da 9 yaşındaki bir çocuğun neresinde ergenlik var? Daha da önemlisi bu yaştaki birisi kendi mallarını olgunlukla yönetebilir mi? Bundan da ötesi bütün insanlık için güzel ahlak örneği olan Allah Peygamber'i, bu olayın sınırı Kur'an da açıkça belirtildiği halde haşa buna karşı çıkabilir mi?

Ayşe'nin Peygamber a.s. ile evlendiğinde 15 ya da 17'in üzerinde olduğunu belirten yığınla rivayet vardır. Lakin onları da buraya yazmaya lüzum görmüyorum. Bizi üzen tek şey, Muaviye (la) soyunun o zamanlar parayla satın aldığı insanların uydurdukları hadislerin bugün hala rağbet görmesidir.

O Peygamber a.s. alemlere rahmet olsun diye gönderildi. Kur'an derki: "Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selam edin." Ahzap 56

Kur'an'ın anlattığı Peygamber ile, yalancı münafıkların anlattığı Peygamber elbette aynı değildir.

Biz biliyoruz ki Peygamber a.s. paktır ve O'nun soyu da (Ehlibeyti) paktır.

özgürf
05.08.2006, 12:15
Biz biliyoruz ki Peygamber a.s. paktır ve O'nun soyu da (Ehlibeyti) paktır.

ağzına yüreğine sağlık

keanu_1907
05.08.2006, 12:29
Bu Konuda EŞter GerÇektende Çok GÜzel Bİ Cevap VermİŞ SaĞol SaĞduyuyla YaklaŞmiŞ Olaya

EŞİTLİK PARTİSİ
05.08.2006, 13:01
Değerli Canlar

Hz.Muhammed S.A.S.Efendimize saldırı veya Alevi toplumunun önder kabul ettiği her ulu kişiye saldırı sıradan,densiz,bilgisiz yada safça yapılmış saldırılar değildir.
Hep söyledik,bunlar dün olduğu gibi bu günde bir merkez de üretilen,suya atılan taşın oluşturduğu halkalar gibi yayılan söylem ve eylemlerdir...buna benzer aşşağılık ifadeleri ağızlarına sakız yapanlar,gerçek Müslümanlığın yani Müslümanlığın özü ve kendisi olan ALEVİLİĞEDE kendilerince saldırmış oluyorlar hemde hangi kisfe altında,''ALEVİLİK'' kisfesi altında...
Tabi biz insanları illada Müslüman ve Alevi olacaksınız diye zorlamıyoruz,ister olurlar ister olmazlar ama bu hakaret niye...
Efendim,hadismiş,şuymuş ve buymuş...uydur uydur yaz...
Diğer yandan bu gün onları görünce siddin sene Müslüman olmayacak,olsa bile vazgeçecek tipler,söylemler ve hareketleri yapacak örgütler yaratıyorlar ki,nerdeysa bunlara haklısınız diyeceksiniz...
Halbu ki bu düşünce üretim merkezleri bir kaç boyutlu şekil sunuyor ve güya birbirleriylede mücadele ederlermiş gibi görüntüde sundularmı samimi insanlar af edersiniz apışıp kalıyor...
Yine öyle belgeler tanzim edip insanlığa sunuyorlar ki onları yalanlamak için uğraş dur,arkasından bir daha...
Bırakalım onu bunuda,insanlık tarihinde,insanlığı hangi düşünce,
-Katletmiştir...
-Ne var ne yok ellerinden almıştır...
-Tecavüzlere,işkencelere tabi tutmuştur
Dahası,hey aşşağılık ABD ve AB ve buna benzer ülkeler sizin vatanınız yokmu,ne işiniz var Müslüman ülkelerin topraklarında,sizemi kaldı bize demokrasi falan filan öğretmek...
Tabi öyle kendilerince ''meşru'' hadiseler yaratıyorlar ki,örn: saddam,ladin vs...
adamlar bir konuştumu mangalda kül bırakmıyor,bizim provaktörler başlığında belirttiğimiz gibi durup dururkende onlara küfür...bakın bize küfür etti,haydii saldır...
Bizler bu kadar Aptalmıyız,elbette değiliz,bizim inandığımız İNANAÇ bu denli haşa acizmi,bunlar bu kadar güçlümü,elbette hiç biri değil...devereye bu defa ırkçılığı sokuyorlar,masa başında,harita üzerinde cetvelle çizip ''ülkeler'' yarattınızmı tamam...
-Saddam niye İrana,Kuveyte saldırdı...
-Niye Türkiye'yi tehdit etti
-Suriye niye iç ilerimize terör örgütü aracılığıyla müdahale etmeye kalktı...
-Kıbrıs olaylarında,Mısır vs...ülkeler neden Yunanistan'dan yana tavır koydu..
-Neden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde bir temsilcimiz yok...
-Neden bunların şah damarı,PETROL vanalarını kesemiyoruz
-Neden güya gidip ikiz kuleleri vuracak kadar ''gücünüz'' vardı da,burnunuz dibinden yüklenip giden,PETROL GEMİLERİNİ havaya uçurmadınız
-Bu Petrol gelirlerinden elede edilen paralar ABD ve AB ve buna benzer ülkelerin bankalarında,parayı saklamasını bilmiyormusunuz...
-Bu paralar nasıl,SİLAH-UYUŞTURUCU-FUHUŞ kaçakçılarını finanse ediyor,iktidarlar kurup deviriyor...
-Irakın bunca,uçağı,tankı,topu tüfeği nasıl buharlaştı
-İranın nükleer çalışmasını niye engelliyorsunuz
-İran-Türkiye arasında pompalanan gerginlikten kimin yararı var
-Bunlar hangi MÜSLÜMANLIK kitabında yazıyor,niye ALEVİLER üzerinde bunca oyunlar oynanıyor
Bırakın bundan 1400 önceyi tartışmayı da,bunları niye tartışmamıza müsade etmiyorlarda,yada tartışmaları niye sabote ediyorlar...
Evet bunlara ve yerli iş birlikçilerini AKDENİZE gömmeden bize rahat yok,gelecek kuşaklarada olmayacak...

Saygı ve sevgilerimle...

Bektaş ÇELEBİ

Selefi
10.08.2006, 02:24
Peygamberliğin gelişinden on yıl sonra, 50 yaşındayken eşi Hz. Hatice’yi kaybeden peygamberimiz (asm.) kendisine hem ev işleri ve çocuklarının bakımında yardımcı olacak, hem de İslâm’a davet faaliyetlerinde destek olacak eşlere ihtiyacı vardı. Bunun için bir yandan yaşlı ve dul bir kadın olan Sevde’yi, öte yandan da en yakın arkadaşı olan Hz. Ebubekir’ in kızı Hz.Ayşe’yi istetti.

Hz. Peygamberin bu isteği, vahyin başlangıcından 10 yıl sonradır. Hz. Ayşe vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuştur. Dolayısıyla Hz. Ayşe’nin peygamberimizle evlendiği yaşın 17-18 olduğu ortaya çıkar.

Bu konu, daha detaylı bir şekilde Mevlana Şibli’ nin “Asr-ı saadet” kitabında geçer. (İst. 1928. 2/ 997)

Hz. Ayşe’nin evlendiği zaman yaşının büyük olduğunu, ablası Esma’nın biyografisinden kesin olarak anlıyoruz. Eski biyografi kitapları Esma’dan bahsederken diyorlar ki: “Esma 100 yaşındayken, hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde 27 yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından 10 yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam 17 yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek çağda bir kızdı.” (Hatemü’l enbiya Hz. Muhammed ve hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210)

Selefi
10.08.2006, 02:35
Ayrıca tüm fakihler ve tarihçiler bilir ki o zamanlar kadınların yaşı ergenliğe girdiğinde 1 olarak kabul edilirdi... Yani Hz. Ayşe(ra) validemiz ergenliğinde 6 yıl sonra peygmaber efendimiz (sav) ile evlenmiştir...

Allah bizi hakkı duyduğunda ona sarılan kullarından eylesin...

Selefi
10.08.2006, 02:36
Bu da son delilimizdir:

1. Hz.Aişe'nin ablası Esma, Hz.Aişe'den 10 yaş büyüktür. Hz.Esma 100 yaşında Hicretin 73. yılında vefat ettiği sabit olduğuna göre, Hz.Esma hicretin 1.yılında 27 yaşında ve Hz.Aişe'de (27-10)=17 yaşında olduğu ortaya çıkmaktadır. Hz.Muhammed (S.A) ile Hz.Aişe hicretin ilk yılında evlenmiş oldukları da sabit olduğuna göre, Hz.Aişe'nin evlendiğinde 17 veya 18 yaşlarında olduğu açıkça görülmektedir. 2.Hz.Aişe Peygamber ile 9 yıl evli kalmış, Peygamberin vefatından sonra da 48 yıl yaşamış ve hicretin 58. yılında 74 yaşında iken vefat etmiştir. Bu durum bilindiğine ve sabit olduğuna göre, (74-48= 26 yani Peygamberin vefat ettiği tarihte Hz.Aişe 26-27 yaşlarında olması gerekmektedir. Dokuz yıl evli kalmış oldukları düşünülürse (26-9)= 17 yaşında veya 17-18 yaşları arasında evlenmiş olduğu tarihsel bir gerçektir. 3.Sahihi Buhari'ye göre Hz.Aişe Kur'anın Mekkeli Ayetleri gelirken oyun çağındaydı. Bu yaşta iken kendisi (Hz.Aişe) " Hz.Muhammed henüz Mekke'de iken ve ben de oynayan bir çocuk iken (Onların vadeleri kıyamettir. Kıyamet ne dehşetli ve ne acıdır.) mealindeki Kamer S.46 inmişti." *-Buhari 1.cilt telifil Kur'an bahsi-* Kamer Suresi Mekke devrinin ilk döneminin 4.yılında indiği sabit olduğuna ve Hz.Aişe'nin bu sure ve Ayetleri net olarak hatırladığına göre en az 6-7 veya daha büyük bir yaşta olması gerekir. Hicret 9-10 yıl sonra gerçekleştiğine ve Hz.Aişe ile Peygamberin evliliğinin de hicretin ilk yılında yapıldığı düşünülürse, yine 17 veya 18 gibi bir yaş ortalaması çıkar. Efendim bunun gibi başka kanıtlarda vardır ve bulunmaktadır. Ben şu an için bu kadarını yazabildim. Hiç kimsenin Hz.Muhammed hakkında bir şüpheye düşmesine gerek yoktur. O kainatın incisidir.

aksakal
10.08.2006, 11:33
Peygamber asla şehvet düşkünü olamaz. Kuranda bir ayetin anlamı şöyle " O (Peygamber) hevasından konuşmaz. Ne konuşursa vahiyledir" Bu ap açık bir ayet olduğuna göre bunun nedeninide ancak Allah ile peygamber bilebilir. Ben asla inanmıyorum bu tür haberlere.

Alinin_Askeri
10.08.2006, 21:07
arkadas ataturk tabı içki içiyodu adam zaten srozdan oldu kı cumhuriyret filmindede içkii içtiği görulmustur.gelelım peygambere kardes sen peygamberlık gıbı kutsal bır makamı ona hersey helal diyereek yerın dıbıne sokmayamı calısıyorsun bu nebıçım bır zihniyettir anlamıyorum.

Haci
10.08.2006, 21:26
Muhammed sevgili Muhammed..
O böyle bir şey yapmaz..
O çok değerli bir insandır..
O çok zekidir..
Çok akıllıdır..
Dürüsttür..
İstediğini söylemekten hiç çekinmez..:wink:

Buhari denen yalan hadis aktarıcı adamın hiç bir hadisine pirim vermiş değilim..

Ama şurası bir gerçek ki islamda kız çocukları çok erken yaşlarda evlendirme söz konusudur..Nitekim bütün şeriatçı yobazlar bunu ifa etmekten hiç çekinmez..
Muhammed'e gelince..Bilmiyorum 14 asır önce Arap dünyasında çocukla evlenmek nasıl karşılanıyordu..O zamanın kültürünü ele almalı ve ona göre yargılamalı..
Ayşe 9 yaşında ergenliğe girsin ya da girmesin hiç farketmez Muhammed'in bu durumda onunla evlenmesi onu sübyanci yapmaya yeterde artar bile..Çünkü 9 yaşındaki bir kız ergenliğe ersede kendi öz iradesini kullanabilecek erişkinlikte değildir..

Çağımızda 10 yaşındaki bir kızcağızı istemye gitmek ne kader abes karşılanır değil mi?
Kaldıkı hiç bir şeriatçı kızını 9 yaşında vermeye yanaşmaz..ama 9 yaşındaki kızlarla evlenmekten çekinmezler değil mi?

Bilmiyorum nedendir bunu islam mı emrediyor gerçekten..Bildiğim bir şey varsa oda Muhammed gerçekten 9 yaşındaki Ayşe ile izdivaç yaptıysa bugun küçük çocuğa tecavüzden yargılanırdı..
Saygılarımla

ercandost
10.08.2006, 21:42
Ne yani bu da Hz Ali mize yapılan iftiralar gibi birşey mi,peygamberimize kim bu hadisi isnat etmişse de bu kimsenin hiç bir hadisine inanmam ben,kaldı ki o dönemlerde arap adetlerinde bu tür şeylere rastlanıyor olabilir,hala çocuk yaşlarda yapılan evlilikler mevcut fakat bu kadar da değil,bu düpedüz peygambere yapılan bir iftiradır,her söylenene mantıklı mantıksız inanıyorsanız bence şu anki yobaz geri kafalı bir sürü hurafeye gerçek diye inanmış kimselere kızmaya hiç bir hakkınız olmaz,tabiki sözüm bu tür şeylere inanan kimseler için,bence bize yapılan mum söndü karalaması gibi iğrenç ve akla mantığa sığmayan bir karalamadır bu inanmayın derim sayın arkadaşlar,bu da tipik tarihle oynanmış iftira yalan ve dolandan başka hiçbir şey değildir,saygılarımla..

manifesto
10.08.2006, 22:16
Haci ; şeriatçı yobazlar bunu ifa etmekten hiç çekinmez..
Muhammed'e gelince..Bilmiyorum 14 asır önce Arap dünyasında çocukla evlenmek nasıl karşılanıyordu..O zamanın kültürünü ele almalı ve ona göre yargılamalı..

Kemalist Yobazlar da onlardan aşağı değil...
Yobazlık yarışında hiç geri durmuyorsunuz bakıyorum da..

Hz.Aişe anasız babasızmıydı...onlardan daha mı çok düşünüyorsunuz evlatlarını.
Neymiş küçükmüş falanmış filanmış..
Kalbi eğri yaa..Allah oradan eğip bükecek ki iman nasip olmasın..
Allah oradan kalbini mühürleyecek ki kurtuluş nasip olmasın..

Sanki dünyada kendinden küçükler ile evlenmek suç günah...Sanki dünyada ilk kez olmuş...Sanki bugün sözde kadınlara daha çok değer verdiğimizi söylediğimiz zamanımızda 14 15 yaşındaki kızlar evlenmiyormuş...

Haci ; Muhammed'in bu durumda onunla evlenmesi onu sübyanci yapmaya yeterde artar bile.
Sana bilmem nenin çocuğu derdim ama bunu demiycem...
Bilmem nelik ancak senin gibilere yakışır..

Muhammed lafını AĞZINA ALMA..Sübyancıda sensin bilmem ne de..
Nezaket ve ifade kurallarını çokdan aştın..

muhammedordusu
10.08.2006, 22:51
Muhammed sevgili Muhammed..
O böyle bir şey yapmaz..
O çok değerli bir insandır..
O çok zekidir..
Çok akıllıdır..
Dürüsttür..
İstediğini söylemekten hiç çekinmez..:wink:

Buhari denen yalan hadis aktarıcı adamın hiç bir hadisine pirim vermiş değilim..

Ama şurası bir gerçek ki islamda kız çocukları çok erken yaşlarda evlendirme söz konusudur..Nitekim bütün şeriatçı yobazlar bunu ifa etmekten hiç çekinmez..
Ayşe 9 yaşında ergenliğe girsin ya da girmesin hiç farketmez Muhammed'in bu durumda onunla evlenmesi onu sübyanci yapmaya yeterde artar bile..Çünkü 9 yaşındaki bir kız ergenliğe ersede kendi öz iradesini kullanabilecek erişkinlikte değildir..

Çağımızda 10 yaşındaki bir kızcağızı istemye gitmek ne kader abes karşılanır değil mi?
Kaldıkı hiç bir şeriatçı kızını 9 yaşında vermeye yanaşmaz..ama 9 yaşındaki kızlarla evlenmekten çekinmezler değil mi?

Bilmiyorum nedendir bunu islam mı emrediyor gerçekten..Bildiğim bir şey varsa oda Muhammed gerçekten 9 yaşındaki Ayşe ile izdivaç yaptıysa bugun küçük çocuğa tecavüzden yargılanırdı..
Saygılarımlahaci seni tanımak isterdim acaba sen nasıl bir insansınki peygamberimiz hakkında böyle ileri-geri konusuyon.yaşında 47.bir ayağın çukurda.eğer öbür tarafa benden önce gidersen peygamber efendimize benden selam söyle.tabi onu görme şerefine nail olursan.(bu gidişle zor)